DreamHost vs SiteGround: Melyik webhelyet kell használnia?

SiteGround vs. DreamHost


Nehéz akkor választani egy host szolgáltatót, hogy teljesítse vállalkozásának egyedi követelményeit, még akkor is, ha a lehetőségeket kettőre vagy háromra szűkítette, mert ennek ellenére a legtöbb hosting cég hasonló funkciókat kínál. Nézzünk két költségvetési tárhely szolgáltató társaság alá: a DreamHost és a SiteGround, amelyek állítása szerint alacsony árakat és prémium szolgáltatást kínálnak.

A DreamHost és a SiteGround egyaránt díjazottak a tárhelyiparban. A DreamHost több mint 1 500 000 webhelyet, alkalmazást és blogot, a SiteGround pedig körülbelül 450 000 webhelyet tárol. Nagyobb jobb, és hogyan hasonlítja össze ez a két hosting cég? Először vessünk egy pillanatképet mindkét társaságról.

Az 1997-es induláskor a DreamHost küldetése az volt, hogy kiaknázza a nyílt forráskódú erőt, hogy egyszerűen és olcsón segítsen mindenkinek, aki internetes jelenlétre vágyik. A 2004-ben alapított SiteGround úgy döntött, hogy az egyedi szoftvermegoldásokra és a szerverek sebesség-optimalizálására összpontosít.

Mindkét házigazda jó hírnévvel rendelkezik az iparban. Az Alexa Ranking, amely nagyon széles körben megmutatja a vállalat népszerűségét, a SiteGround globális rangsorban 3642, a DreamHost pedig 5 318.

Hasonlítsa össze a DreamHost és a SiteGround teljesítményét

Contents

Uptime és megbízhatóság

Uptime monitor

A megbízható üzemidő és az oldal gyors feltöltése nem tárgyalható, mivel ezek a funkciók közvetlenül befolyásolják az ügyfelek vállalkozásának észlelését minden alkalommal, amikor meglátogatják a webhelyet.

üzemidő.A DreamHost garantálja a 100% -os üzemidőt, a SiteGround pedig a 99,9% -os üzemidőt. A HowsHost.com mindkét hostot tesztelte egy 30 napos időszak alatt, és megállapította, hogy a DreamHost átlagos üzemideje 99,92%, a SiteGround pedig 99,91%. Ezek az adatok jók.

Oldal betöltése. A codeinwp.com által végzett tesztelés szerint a SiteGround webhely válaszideje 0,4 és 3,76 másodperc, a DreamHost pedig 0,93 és 2,74 másodperc között volt. A howshost.com tesztei azt mutatták, hogy a SiteGround webhelyek átlagos válaszideje 0,6 másodperc, a DreamHost pedig 0,5 másodperc. Mindkét sebesség csak elegendő egy olyan gazdagéphez képest, mint az InMotion, amely átlagosan 100% -kal gyorsabb.

Biztonsági mentés és redundancia. A biztonsági mentés és az redundancia lehetőségeit illetően mindkét állomás napi biztonsági másolatot készít, de a SiteGround a GrowBig és a GoGeek terveivel napi 30 példányt kínál. A prémium szintű biztonsági mentési és helyreállítási tervek mindkét gép számára hozzáadott költségeket jelentenek.

Megbízhatóság.A SiteGround adatközpontokkal rendelkezik Chicagoban, Londonban, Amszterdamban és Szingapúrban. A SiteGround kezeli a szervereit, szükség esetén saját szoftverjavításokat ír, és a teljes tartalék szervereket a helyszínen tárolja. A legújabb fejlett Apache webszervereket használja. Az ügyfelek kiválaszthatják ügyfeleikhez legközelebb eső helyet, hogy a lehető legjobb oldalbetöltési sebességet érjék el.

2015-ben a DreamHost átalakította adatközponti stratégiáját a saját szervereinek üzemeltetéséről az elhelyezési szolgáltatásokra. Az Oregonban található ViaWest most két kaliforniai adatközpontját kezeli, a RagingWire pedig Virginia központját üzemelteti. Ennek előnye az, hogy az adatközpontok kezelését kiszervezik a szakemberekre. A DreamHost robusztus DELL szerverekkel rendelkezik, szilárdtestalapú meghajtókat használva, amelyek 200% -kal növelik a tárhelysebességet.

Vélemény a DreamHost és a SiteGround teljesítményről

Az üzemidő és a megbízhatóság érvelő kérdések lehetnek, és a teszteredmények megtévesztőek lehetnek. Ha a felhasználói véleményekről bármit meg kell várni, akkor a két adatközpont-stratégia ellenére mindkét állomás rendkívül megbízható.

A DreamHost és a SiteGround jellemzői

Hasonlítsa össze a legfontosabb szolgáltatásokat

A főbb jellemzők összehasonlítása

Jegyzet: Mindkét házigazda a MySQL, a PHP, a Perl és a Python legújabb verzióját, számos biztonsági intézkedést, például napi biztonsági mentést, SPAM-védelmet és hotlink-et, valamint több domaint és e-mail fiókot kínál..

Domain regisztráció. Mind a DreamHost, mind a SiteGround Shared hosting fiókokkal regisztrálhat domainnevet az egyik legnépszerűbb kiterjesztéssel (például .com, .net, .org, .info stb.), Fiókjának élettartama alatt ingyenesen. A DreamHost domain regisztrációkor az árak ingyenes domain adatvédelemmel járnak.

Weboldal-készítő. Csak a SiteGround rendelkezik webhely-készítővel. A Weebly egy könnyen használható, népszerű weboldal-készítő, amely lehetővé teszi professzionális webhely létrehozását akkor is, ha még soha nem hozott létre webhelyet. Szöveget, fényképeket, térképeket, hangokat és videókat adhat a webhelyére egyszerűen az elemek helyére húzásával. A Weebly magában foglalja a kirakat témáit, így ugyanolyan kevés erőfeszítéssel létrehozhat funkcionális e-kereskedelmi webhelyet, mint egy blog létrehozása.

A DreamHost rajongók számára a WordPress tanulása jó alternatíva lehet, mivel több fórum létezik az induláshoz, és mivel a WordPress a világ webhelyeinek 17% -át birtokolja, hasznos készség a tanuláshoz. Van néhány WordPress plugin és sablon, amelyek segítségével testreszabott weboldalt hozhat létre ugyanazzal a drag-and-drop funkcióval, mint a Weebly..

MySQL adatbázis. Mind a SiteGround, mind a DreamHost korlátlan MySQL adatbázist, korlátlan e-mailt és automatikus válaszadót kínál.

WordPress tárhely.Az összes SiteGround WordPress-tárhely-tervezete hasonló funkciókat kínál, mint a megosztott tárhely-tervei. A StartUp terv (3,95 dollár / hónap) szolgáltatás-gyenge, de a GoGeek terv (14,94 dollár / hónap) erősen ajánlott. A GoGeek terv ingyenes domain nevet kínál a terv élettartamához, ingyenes helyátadást, 30 GB-os webhelyet, ingyenes PCI-megfelelőséget, egy éves ingyenes SSL tanúsítványt, korlátlan SQL adatbázisokat és több webhelyet. A SiteGround szerint kevesebb fiókot üzemeltet a WordPress szerveren, ami csökkenti az erőforrásokért folyó versenyt.

A DreamHost WordPress tárhely-terve (19,95 dollár, ha éves előfizetésre jelentkezik) csomagonként egy helyet kínál, 30 GB tárhelyet, Hip Hop virtuális gépet (HHVM), amely a Facebook alternatívája a PHP-re, a Lakk gyorsítótárazására, a CDN-integrációra, az automatikus méretezési RAM-ra és izolált MySQL adatbázis-kiszolgálók. A WordPress-fiókokat különálló VPS-ek tárolják.

Mindkét házigazda egy WordPress 1-kattintásos telepítőt, egy automatikus frissítést, Supercacher-t, WordPress Staging-et (amely megkönnyíti a változások tesztelését és végrehajtását külön tesztkiszolgáló felépítése nélkül), előre telepített Git-et (lehetővé teszi a helyben a módosítások végrehajtását, majd a push ezek a változások az élő webhelyen a tesztelés után) és a parancssori kezelés.

e-kereskedelem megoldás. A SiteGround megosztott tárhelyének indítási tervét nem ajánljuk az e-kereskedelemmel foglalkozó webhelyek számára. Az e-kereskedelmi webhely üzemeltetéséhez be kell jelentkeznie a GoGeek tervre (14,95 USD / hó), amely ingyenes PCI-megfelelést (a hitelkártya-tranzakciók jogi követelményeit) és egy dedikált IP-címet kínál. Ingyenes e-kereskedelmi szoftver magában foglalja az SSL, a Zen Cart, a Magento, az Agora és a CubeCart szoftvert. Ha az ügyfelek az Egyesült Államokon kívül helyezkednek el, akkor előnye származhat, ha van szerver a célközönség földrajzi közelében (amelyet a SiteGround kínálhat neked). Ha az ügyfelek az Egyesült Államokban vannak, ez nem számít.

A DreamHost megosztott tárhelye (havi 7,95 USD -tól) ingyenes PCI-megfelelőséget kínál. Ingyenes e-kereskedelmi szoftver magában foglalja az SLL-t, a Zen Cart-ot és a CubeCart-ot.

Az e-kereskedelem webhelyének támogatása érdekében: a DreamHost és a SiteGround GoGeek terve SSL tanúsítványokat (a webhely hitelesítéséhez), FTP hozzáférést, átmeneti környezeteket tesz lehetővé a webhely változásainak tesztelésére, napi biztonsági másolatokat és dedikált IP címeket.

mentések. A DreamHost automatikusan „pillanatképeket” hajt végre az Ön adataival rendszeres időközönként (két órás, napi két és heti két). Manuálisan biztonsági másolatot készíthet webhelyeiről, adatbázisairól és fiókadatairól a kezelőpanelről (havonta csak egy kézi biztonsági mentés).

A SiteGround Softaculous 1-kattintásos telepítője lehetővé teszi a webhelyek biztonsági mentését és helyreállítását egyetlen kattintással. A SiteGround 30 napig tárolja az ügyfelek megosztott és félig elkülönített tárhelyfiókjainak biztonsági másolatát.

Hosting biztonság. A SiteGround állításai szerint az első házigazda hajtotta végre a fiókok elszigetelését – egy olyan mechanizmust, amely megakadályozza, hogy bármely fiók befolyásolja egy másik személy teljesítményét, és megakadályozza a lehetséges biztonsági sértéseket. A SiteGround proaktívan figyeli és felfedezi a biztonsági kihasználásokat, és saját javításait is felírja a biztonsági rések azonnali kijavítására, ahelyett, hogy hivatalos szoftverfrissítéseket várna. Napi biztonsági mentéseket, CloudFlare CDN, SSH hozzáférést, rendszeres hardverfrissítéseket és SSL tanúsítványokat hajt végre.

A DreamHostnak egy átfogó Wiki-cikke van, amely végigvezeti a biztonságos e-mail, fájlátvitel, felhasználói fiókok stb. Beállításához szükséges folyamatokon. CloudFlare integrációt, SSL / TLK tanúsítványokat, napi biztonsági másolatokat és domain adatvédelmet kínál..

Vezérlőpult. Mind a DreamHost, mind a SiteGround rendelkezik olyan hátterekkel, amelyekkel fiókja, domainjei, e-mailjei, biztonsági másolatai, fájlok, adatbázisok, számlázás stb. Kezelésére, a webhely statisztikáinak megtekintésére és a szoftverek telepítésére szolgál. Mindkét házigazda eszközöket kínál az oldal betöltésének sebességére, megóvja webhelyét a feltöréstől és a spamtől, finomhangolja az erőforrások elosztását és tesztelje a webhely változásait, mielőtt azokat élővé teszi..

A SiteGround a népszerű, könnyen használható, cPanel vezérlőpanelt használja. Softaculous funkcióval rendelkezik, egy kattintással telepíthető szoftveres szkriptek, SPAM-mentes e-mailek, Cloudflare CDN, AutoUpdates a Joomla és WordPress számára, SuperCacher, valamint egy Staging környezet, amikor ellenőrizni szeretné a webhely változásait..

A DreamHost rendelkezik egy saját vezérlőpanellel, amely eltér az ipari szabványtól, a cPanel-től, mivel sokkal inkább egy bal oldali navigációs panellel rendelkező hagyományos műszerfalnak tűnik. A panel különféle területeinek testreszabásához húzza és dobhatja a navigációs elemeket. A Vezérlőpultot a WordPress (és más alkalmazások és kiegészítők) telepítéséhez is használhatja a One Click Installer használatával.

Partner- és viszonteladói programok. A BlueHost affiliate programmal juttatásonként 65 dollárt kereshet havi felső korlát nélkül. A Network Solutions társult programjának köszönhetően havonta akár 150 dollár is elérhető. A Network Solutions viszonteladói programját harmadik fél, az SRSplus közvetíti.

Extras.BlueHost 150 dollár hirdetési jóváírással rendelkezik; A Network Solutions 50 USD összegű jóváírást kapott a Network Solutions Marketing programokhoz. A BlueHost áttelepít egy létrehozott webhelyet, ha máshol van, bár díjat számít fel a szolgáltatásért. A Network Solutions rendelkezik bizonyos havi díjakhoz kapcsolódó marketing, SEO és e-kereskedelem lehetőségekkel.

Vélemény a DreamHost és a SiteGround főbb jellemzőiről

Mindkét házigazda gazdag, és míg a DreamHost egyértelműen megbízható és hatékony házigazda, a SiteGround, a blokk új gyerekje proaktívabb és innovatívabb megközelítést alkalmaz. A SiteGround azonban hajlamos elrejteni bizonyos költségeit.

Hasonlítsa össze a DreamHost és a SiteGround web hosting terveit és árait

Hosting tervek & Árazás

Az árazási tervek összehasonlítása

Jegyzet: A tárhely-csomag részleteit a marketing és értékesítési szakemberek írják. Úgy tervezték, hogy megzavarja Önt. Az egyszerűség kedvéért nézzük meg azokat a minimális és maximális árakat, amelyek várhatóan fizetnek a két csomag által kínált hasonló csomagokért. Ne feledje, hogy a „korlátlan” fogalmát egy csipet sóval kell figyelembe venni. Például az úgynevezett korlátlan forgalom a SiteGround Startup terv számára havonta 10 000 látogatót eredményez. A DreamHost úgynevezett korlátlan sávszélességet és tárolást valójában korlátozza a „normál használat” politikája.

Közös tárhely.

 • SiteGround – Üzembe helyezés terv ($ 3.95 / mo) 10 GB webhellyel; GrowBig terv ($ 7.95 / mo) 20 GB-os webhellyel, és GoGeek terv ($ 14,95 / hó) 30 GB-os webhellyel (legalább egyéves feliratkozáskor)
 • DreamHost – -tól $ 7.95 / mo nak nek Havonta 9,95 USD (legalább 36 és 12 hónapra történő feliratkozáskor), és korlátlan e-mail címeket, sávszélességet és tárhelyet kínál.

WordPress tárhely

 • SiteGround – Indítási terv ($ 3.95 / mo) 10 GB webhellyel; GrowBig terv ($ 7.95 / mo) 20 GB-os webhellyel, és GoGeek terv ($ 14,95 / hó) 30 GB-os webhellyel (legalább egyéves feliratkozáskor)
 • DreamHost – Évente ($ 19.95 / mo); Havi (24,95 USD / hónap).

Virtuális magánszerverek (DreamHost) és Cloud (SiteGround) tárhely
Az SSD meghajtók elsődleges előnye, hogy gyorsabban tudnak adatokat szerezni, mint a hagyományos meghajtók.

 • SiteGround
  • Belépés terv 2 GB-os DDR RAM-mal & 20 GB lemezterület (60 USD / hó).
  • Vállalkozás tervezzen 4 GB-os DDR RAM-ot & 80 GB lemezterület (140 USD / hó).
 • DreamHost
  • 2 GB RAM & 60 GB-os SSD (30 USD / hónap).
  • 8 GB RAM & 120 GB-os SSD (120 USD / hó).

Dedikált tárhely
A SATA meghajtók elsődleges előnye, hogy az úgynevezett “elveszett” adatokat szinte mindig vissza lehet szerezni.

 • SiteGround
  • Belépés Szerverterv 4 GB RAM-mal & 500 GB SATA II HDD (229 USD / hónap).
  • Vállalkozás Szerverterv 16 GB RAM-mal & 4 x 500 GB-os SATA III merevlemez ($ 429 / hónap).
 • DreamHost
  • Indító 4. ALAP terv 4 GB RAM-mal & 1 TB merevlemez (149 USD / hó).
  • Prémium 12. SZAKASZ terv 32B RAM-mal & 240 GB SDD (329 USD / hó)(329 USD / hó).

A legjobb kezdőknek. A DreamHost megosztott tárhely-terve ideális egy új vállalkozás számára, és elegendő forrást biztosít egy bloghoz, induló vállalkozáshoz vagy egy kis e-kereskedelmi webhelyhez. A SiteGround Startup terve személyes használatra készült, és azoknak a vállalkozásoknak a számára, akik tudják, hogy végül frissíteniük kell őket, de szeretnének „tesztelni a vizet” egy alapvető internetes jelenlét létrehozásával.

Pénzvisszafizetési garancia: Mindkét esetben nincsenek telepítési díjak vagy díjak a domain név regisztrációért. Mindkettő pénz-visszafizetési garanciákat kínál (97 nap a DreamHost számára és 30 nap a SiteGround számára). Noha a DreamHost garanciája lenyűgözőnek tűnik, ne feledje, hogy ez csak a megosztott tárhely esetén érvényes.

Vélemény a tárhely-tervek árképzéséről

A két házigazda tervei és árazása egymás mellett kissé zavarónak tűnik, de összehasonlítható, a szolgáltatás jellemzői között. Minél több RAM-ot engedhet meg magának, annál jobb. A szükséges tárhelymennyiség attól függ, hogy mit szeretne tárolni, pl. a videók és a képek sok helyet foglalnak el, így ha fotós vagy, akkor a tárolással kapcsolatos követelményei nagyobbak lesznek. Javasoljuk, hogy követelményeinek és webhelyének funkcionalitását átfogóan listázza, és kérdéseivel forduljon mindkét host támogatási osztályához. Ez szintén szégyenteljesen okos módszer a támogatásuk minőségének felmérésére és ingyenes tanácsokat kap a mire van szüksége.

Milyen egyszerű a DreamHost és a SiteGround használata

Egyszerű használat

Mennyire könnyű kezelni a felületet

Vezérlőpult. Mint korábban láttuk, a DreamHost és a SiteGround különböző háttér interfészekkel rendelkezik. Ha hozzászokott a cPanelhez, a DreamHost kezelőpanele csalódást okozhat; ha Ön kezdő, akkor hasonló tanulási görbét vesz igénybe, a gazdagépet választja, tehát nem számít.

Egy kattintással a Telepítő. A legtöbb kezelőpanel egy kattintással történő telepítést kínál a népszerű szoftverek és szkriptek, például a WordPress, a ZenCart, valamint a naptár- és fotógaléria-segédprogramok számára. Az 1-kattintásos telepítőket az oldal optimalizálásának, a webhely élővé tételének, a biztonsági szoftver aktiválásának és az e-mail fiókok létrehozásának lehetővé tételére is használják. Nagyon kevés olyan hosting cég, amely nem kínál egy kattintással történő szoftvertelepítést a legtöbb alkalmazás-kiegészítő számára, és mind a SiteGround, mind a DreamHost.

Vélemény a könnyű használatról

A DreamHost és a SiteGround egyszerű, könnyen használható felülettel rendelkezik. A DreamHost tippei a SiteGround-hez annak Wiki útmutatásaival, amelyek képernyőképeket és lépésről lépésre tartalmaz utasításokat a legtöbb feladat végrehajtásához a kezelőpanelen.

A DreamHost és a SiteGround támogatása

Műszaki és ügyfélszolgálat

A felhasználói támogatás összehasonlítva

A DreamHost hivatalos blogja, amelyben összesen 96 oktatóprogram található, felhasználói fórum és egy átfogó Wiki.

A SiteGround nagyméretű GYIK-tudásbázissal és részletes ismertetőkkel rendelkezik a WordPress, a Joomla és a Magento számára..

Mindkettő számos nem hivatalos weboldalt hozott létre, hogy segítsen az új felhasználóknak az indulásban.

Lépjen kapcsolatba a DreamHost-tal:

twitter: @DreamHost és @DreamHostCare

Telefon: 7147064182

Kapcsolatfelvétel a SiteGround-lal:

twitter: @SiteGround és

Telefon: 1.866.605.2484

Vélemény a felhasználói támogatásról

Bár mindkét házigazda garantálja a 24 órás támogatást – élő csevegést és támogatási jegyeket (e-mail) -, csak a SiteGround kínál ingyenes telefonos támogatást. Ez valószínűleg a DreamHost legnagyobb kudarca, amelyet a legtöbb recenzens említ, és az interneten közzétett panaszok felében.

Felhasználói vélemények a DreamHost és a SiteGround-ról

felhasználói visszajelzések

A felhasználói értékelések összehasonlítva

Jegyzet: Ne feledje, hogy a felhasználói vélemények szubjektív, és a felhasználók néha, főleg, ha nem technikai jellegű, félreértik a gazdaszervezettel kötött megállapodás feltételeit. Ez a vita általában a házigazdák és az ügyfelek között, amikor a webhelyeket megosztott szerverekre állítják be, mert túl erőforrásokat használnak fel.

Pozitív vélemények.

Mind a DreamHost, mind a SiteGround elismerést kap az ügyfelek többségétől fiatal, lelkes és energikus támogatásukkal. A SiteGround további pontokat kap a kiváló, bár költséges Cloud-tárhelyért.

Negatív vélemények.

A DreamHost három fő panaszt vált ki az interneten az ügyfelek részéről. Először is, hogy nincs telefonos támogatás; másodszor, hogy a nem szabványos, ellentmondásos központ nem intuitív; harmadszor: a nem amerikai felhasználók számára a támogatáshoz való hozzáférés kényelmetlen lehet, és késleltetheti a kérdések megoldását.

A SiteGround három területre csökkenti a hüvelykujját, elsősorban a többletköltségek körül. Sok felhasználó neheztel, hogy külön kell fizetnie a domain név védelmeért és a webhely átutalásáért. A harmadik fő panasz „csatlakozási problémák” vagy 500 hibával vagy CloudFlare-rel; ezek közül a hibák közül néhányat a felhasználók korlátozott erőforrásoknak tulajdonítanak a megosztott tárhely-tervekben.

Vélemény a felhasználói véleményekről

Az átlag feletti támogatás elengedhetetlen, ha e-kereskedelemmel foglalkozó vállalkozása van, vagy kezdő. Úgy tűnik, hogy mindkét házigazda elkötelezett a szolgáltatás kiválósága iránt, és komolyan veszi ügyfeleit. A felülvizsgálatok alapján mindkét oldal bátran bevezette az egyedi, sőt népszerűtlen funkciókat vagy választott nem-szokásos üzleti modelleket, amelyek összességében a maga módján bizonyultak sikeresek..

Következtetés a DreamHost és a SiteGround összehasonlításáról

Melyik webgazda van az Ön számára megfelelő?

A legjobb platform kiválasztása

A Dreamhost választásának okai:

 • Több tapasztalat és több díj
 • Kiváló pénz-visszafizetési garancia
 • Adatközpontok kiszervezése a szakemberek számára
 • Átlátszó árképzési struktúra

A SiteGround kiválasztásának okai:

 • Hagyományos, könnyen használható cPanel központ
 • Globális szerverhálózat
 • A biztonság innovatív megközelítése
 • Szuper költségvetés belépő szintű ajánlat

A DreamHost a legjobb azoknak a vállalkozásoknak és e-kereskedelmi webhelyeknek, amelyek megbízhatóságot, rugalmasságot és lehetőséget kínálnak a tervük frissítésére. Valószínűleg túlterhelő annak számára, aki blogot ír, vagy akinek az üzleti vállalkozásának csak webes jelenlétre van szüksége.

A SiteGround ideális otthoni felhasználásra, vállalkozók és kisvállalkozások számára költségvetéssel, de nagyobb vállalkozások számára is, amelyek értékelik az innovatív vállalkozói szellemet, mivel a SiteGround versenyez nagyobb gazdákkal, mint maga.

Ha ez az áttekintés mindkét irányba nem ösztönöz téged, nézzen meg néhány hasonló bajnokságban lévő versenyképes webhelyet.

A WebHostingHub rendelkezik egy SPARK nevű, alapszintű megosztott tárhely-tervvel, amely riválisa a SiteGround indítási tervéhez. Az Endurance International Group (EIG) tagja, a WebHosting Hub támogatási modellje első osztályú, nővérei és testvérei az EIG égisze alatt támogatják..

A DreamHost versenytársaként az 1996-ban született BlueHost a világ egyik legnagyobb hosting szolgáltatója, több mint 1,9 millió domain otthona. A szinte az összes „10 legnépszerűbb hosting cég” lista tetején található.

Írjon nekünk egy sort, ha kérdései, megjegyzései vagy élvezetes élménye vannak a web hosting használatával kapcsolatban, amelyet meg szeretne osztani. Szeretnénk hallani felőled.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map