Hvordan gjøre WordPress-nettstedet ditt raskere

Visste du at de beste drivstoffdragerne rutinemessig når hastigheter over 300 miles i timen og kan reise et kvart mils spor på mindre enn 4 sekunder? Utrolig raskt.


Det er også hvor raskt den typiske besøkende vil gi opp og gå videre når de venter på at en webside skal lastes inn. Faktisk a studie fra KISSmetrics rapporterer at 47% av besøkende på nettstedet vil forlate et nettsted på mindre enn TO sekunder! Heldigvis slipper du å miste den besøkende. Vi skal se på hvordan du kan optimalisere WordPress-nettstedet ditt for å øke hastigheten på ytelsen og gå fra clunker til dragster.

Alt du trenger å vite om WordPress ytelsesoptimalisering

Blink øynene. Det tok deg sannsynligvis 300 millisekunder for en blink.

Amazon og Walmart fant at for hver reduksjon i sidebelastningen med 100 millisekunder var det en økning i omsetningen på 1%. Raskere sidebelastning betyr flere konverteringer, selv om økningen kan virke ubetydelig for deg. Enten du driver med e-handel eller ikke, en raskere lasting av siden på WordPress-nettstedet ditt betyr at besøkende blir fornøyd, noe som kan føre til at du blir lenger på siden.

Det betyr også at siden din vil rangere bedre i søk, ifølge Google. Naturligvis er sidehastighet bare ett av hundrevis av kriterier som brukes i rangering, men det er verdt å merke seg at Google selv gir verktøy for webansvarlige for å optimalisere sider for hastighet.

Så ytelse er en kritisk del av suksessen til et nettsted. Du har brukt mye tid og krefter på å lage flott innhold som informerer eller overtaler, men det er alt for ingenting hvis besøkende spretter før de til og med har sett nettstedet ditt. Du må sørge for at det ikke skjer.

Er du en snegl eller en gepard?

Det første trinnet for å optimalisere nettstedet ditt er å etablere en grunnlinje ved å analysere hva sidehastigheten på sidene dine er før du gjør endringer. Nyttige gratis verktøy (betalte versjoner av disse er tilgjengelige og tilbyr flere funksjoner) som er nettbaserte:

 • PageSpeed ​​Insights – Googles verktøy for å analysere lastehastigheter. Denne er spesielt nyttig fordi den også analyserer mobilytelsen. Det er også en lenke på siden til andre verktøy for Google-ytelse.
 • WebPageTest – Med dette verktøyet ser du hvordan nettstedet ditt fungerer med forskjellige nettlesere. Det tilbyr også grafiske oversikter over resultatene.
 • GTMetrix – Dette verktøyet bruker flere forskjellige analyseprogrammer og lister opp resultatene i rekkefølgen av hvordan de påvirker sidebelastningsytelsen.
 • Pingdom – Dette nettstedet tilbyr analyse, overvåking i sanntid av oppetid og brukerytelse, sjekker for ødelagte koblinger og mer. Det tilbyr en gratis måneders prøveperiode, og deretter er det en månedlig kostnad for å fortsette bruken.

Et WordPress-spesifikt verktøy er P3 (Plugin Performance Profiler), som er en WordPress-plugin som sjekker installerte plugins og gir detaljert informasjon om ytelse. Et annet nyttig verktøy for WordPress er Ny relikvie, som peker ut plugins og temaer som kan bremse MySQL-databasen.

Disse programmene vil peke ut områder som må fikses og komme med noen forslag for optimalisering. For nå er det bare å merke seg resultatene. Deretter skal vi se på noen trinn du må ta for å få fart på WordPress for å forbedre sidetidene.

“De som ikke kjenner historie, er bestemt til å gjenta den” – Edmund Burke

Noen faktorer påvirker WordPress-ytelsen som du finner på side etter side. Forsikre deg om at nettstedet ikke er et av dem. Vanlige problemer og mulige løsninger inkluderer:

Utdatert kode

Den utdaterte koden refererer til WordPress-installasjon, temaer og plugins. Oppdateringer handler ikke alltid om sikkerhet. Det gis mange ganger oppdateringer for å fikse feil som kan bremse nettstedet ditt.

Løsning – Hold WordPress og temaversjoner oppdatert. Hvis en plugin ikke har en oppdatering for den nyeste versjonen av WordPress, deaktiver den og prøv å finne en lignende som gjør.

Oppblåst database

WordPress-databasen din har tabeller som inneholder oppføringer for alle lagrede data. Jo flere rader som brukes i et bord, jo større er tabellens størrelse. Over tid vil data som ikke lenger er relevante eller nødvendige samles i databasetabellene. Det er også midlertidig lagring (overhead) som lagrer spørsmål i databasen din, og også den vil vokse over tid.

En stor, uoversiktlig database kan påvirke lastetidene. Ubrukte og slettede rader må renses, overhead bør fjernes når den blir for høy, og andre tiltak må gjøres for å finjustere databasen for å forbedre ytelsen.

Løsning – To høyt rangerte WordPress-plugins som renser opp ubrukte elementer og optimaliserer databasen WP-Optimize og Optimaliser databasen etter å ha slettet revisjoner. En annen veldig populær og høyt vurdert plugin er WP-Manager. Det går utover optimalisering og gir deg muligheter for reparasjon, sikkerhetskopiering og restaurering av databasen.

Manuell løsning – Du kan bruke phpMyAdmin for å optimalisere databasen uten en plugin. Du kan bruke SQL-spørringen “OPTIMIZE_TABLE” for å optimalisere individuelle tabeller. OPTIMIZE_TABLE ‘wp_comments’, for eksempel, vil bli brukt til å optimalisere kommentartabellen.

Eller du kan bruke alternativet Optimaliser tabell fra rullegardinmenyen phpMyAdmin. Merk av for tabellene du vil optimalisere, eller klikk på “Kontroller alle” -boksen for alle tabellene, og klikk “Gå.” Når optimaliseringen er fullført, vil phpMyAdmin fortelle deg om den ble fullført eller ikke.

For mange plugins

Når du har et programtillegg aktivt hver gang en besøkende lander på siden, sendes det en serverforespørsel. Har for mange besøkende og for mange plugins, og serverresponsen for å laste siden din begynner å lide. Mer enn antallet er imidlertid kvaliteten. Selv om du bare har en eller to plugins, når du er skrevet dårlig eller er fylt med feil, vil du laste ned sidene.

Løsning – Bruk bare plugins som du mener vil være nødvendige for å drifte nettstedet ditt. Hvis du mistenker en plugin, kan du teste ved å deaktivere den og sjekke om siden lastes raskere. Hvis den lastes raskere, bytter du pluginen ut med en annen.

Temaer som ikke er optimalisert

Det er vanskelig å motstå de prangende skyvekontrollene og widgetene som noen temaer har. Alt dette bremser belastningstiden, men.

Løsning – Hvis du ikke trenger, eller ikke bruker, funksjonene, hvorfor bremse siden med mange unødvendige serveranrop? Velg temaer som allerede er optimalisert eller er begrenset til funksjoner du trenger, eller lag underordnede temaer som fjerner uønskede funksjoner.

For mange widgeter

Vanligvis trenger du ikke hver widget på hver side. I likhet med plugins, blir det foretatt serveranrop for hver widget hver gang en bruker lander på den siden. Sider som har widgets som henter ressurser fra nettstedet, er spesielt utsatt for nedbremsing av sider.

Løsning – Begrens antall widgets til de du virkelig trenger, og bruk dem bare på de nødvendige sidene. Forsøk å lokalisere disse eller la dem laste etter resten av siden når det er mulig.

Slow Server

Delte servere betyr delingsressurser. Det er ikke et problem hvis ytelse er en sentral funksjon i webhotellet. Hvis web-verten din for eksempel legger for mange brukere på en delt plattform, vil nettstedet ditt fremdeles laste sakte uansett hvor mye du justerer.

Løsning – Hvis nedgangen ser ut til å være serveren, kan det være lurt å bytte til en webhotell som er spesielt optimalisert for å kjøre WordPress. Et annet alternativ er å se på en administrert leverandør av WordPress hosting. Disse webvertene vil gjøre oppdateringene og optimaliseringene for deg, slik at nettstedets ytelse er mye bedre – noen hevder 300% raskere – enn noen lave kostnadsdelte plattformer som webhotellene kan tilby.

Det kan virke som magi, men …

I tillegg til løsninger som allerede er gitt i artikkelen, er det en rekke enkle trinn du kan ta som vil optimalisere WordPress-nettstedet ditt for bedre ytelse.

Del hjemmesiden din til beinet

Dette er vanligvis siden de fleste besøkende vil komme til først. Hvis det lastes raskt, kan det hende du har større spillerom med lasten til andre sider for å holde besøkende på nettstedet. På et bloggside, reduser antall innlegg som vises på første side, og vis utdrag fremfor fulle innlegg. Fjern alle unødvendige widgeter. For eksempel trenger widgets for deling bare å være på postsidene. Hold hjemmesiden ren og mager.

Minifiser og konsolider kode

Minifiseringskoden reduserer filstørrelsen på HTML-, CSS- og JavaScript-filer ved å eliminere mellomrom. Du kan også komprimere og kombinere filer. Du kan gjøre dette manuelt hvis du er fornøyd med koden, eller du kan bruke en WordPress-plugin som hjelp. Autoptimize og Bedre WordPress Minify er to enkle å bruke og tilpassbare plugins som sammenlister, minifiserer og komprimerer filene for deg.

Legg til utløpsoverskrifter

Dette er en annen måte å redusere HTTP-forespørsler, som bremser sidehastigheten. Utløpte topptekster forteller en nettleser hvor lenge du vil lagre en fil i hurtigbufferen. Bruk av overskrifter for utløp vil ikke redusere sidehastigheten første gang en besøkende lander på siden. Neste gang siden blir besøkt av den samme brukeren, sjekker nettleseren imidlertid om den er innenfor tiden som er angitt i utløpsoverskriften..

Hvis det er det, lastes den hurtigbufrede siden i stedet for å laste ned siden igjen. Du kan angi ‘utløper topptekster’ ved å redigere .htaccess-filen din på en Apache-server, men for WordPress er en enkel løsning å bruke en av de to pluginene som er nevnt over, Autoptimize eller Better WordPress Minify siden de har alternativer for dette.

Bufresider

I stedet for å utføre PHP-filer og ringe til databasen, genererer cache generering av statiske HTML-sider som er lagret midlertidig på serveren og servert til besøkende. To av de øverste cache-programtilleggene for WordPress er WP Super Cache og W3 Total Cache. Begge gjør mer enn hurtigbufring ved å gi forhåndsinnlasting og komprimering. Optimal belastningshastighet oppnås når cache kombineres med minifisering.

Bruk innholdsleveringsnettverk (CDN)

For nettsteder som har tyngre trafikk, lagrer CDN-er vanligvis statiske eiendeler som CSS- og JavaScript-filer og bilder på flere nettsteder, slik at de blir servert nærmere besøkende. CDN-er som Amazon CloudFront, CloudFlare, og MaxCDN kan betjene hele nettstedet ditt. CloudFront og

CloudFront og CloudFlare begge har begrensede gratiskontoer, mens MaxCDN har en prøvekonto for deg å teste dem ut. Alle tre har betalte kontoer med flere funksjoner hvor hvor mye båndbredde du bruker. Å betjene fra nettsteder som er nærmere din besøkende reduserer nedlastingstiden og reduserer overbelastningen av båndbredden på hjemmesiden din, slik at sidebelastningen blir raskere.

Komprimere bilder og bruk lat last

Bilder er en stor veisperring for rask lastetid. Komprimering av bildene vil øke hastigheten på tingene betydelig. WP Smush og EWWW Image Optimizer er WordPress-plugins som automatisk vil komprimere bildene dine når du laster dem opp til mediebiblioteket ditt i WordPress. Hvis du laster opp mindre enn 100 bilder i måneden, er et annet plugin-alternativ ShortPixel Image Optimizer.

Når komprimering er kombinert med Lazy Load, sakte belastninger på grunn av grafikk er eliminert. Lazy Load er en WordPress-plugin som krever at bilder bare lastes inn når de er synlige for besøkende. Dette reduserer lastetidene fordi bilder som er under brettet og ikke er synlige i visningsområdet blir ignorert når du laster inn siden.

Begrens WordPress-revisjoner

WordPress lagrer en versjon av innleggene dine hver gang du gjør en endring, og de lagres i databasen. Disse ekstra databasepostene må behandles av serveren for å finne og laste det siste innlegget. Du kan faktisk deaktivere revisjoner, men da mister du sikkerhetskopien skulle noe skje mens du oppretter innlegget ditt.

Begrens i stedet antall revisjoner som WordPress holder. Hvis du for eksempel ville sette grensen til fem revisjoner, vil du bruke denne linjen i wp-config.php-filen:

definere (‘WP_POST_REVISIONS’, 5);

Kan du bestå denne testen?

Når du har tatt trinnene som er beskrevet i dette innlegget, er det på tide å gå tilbake og analysere nettstedet ditt på nytt ved hjelp av verktøyet eller verktøyene du brukte for å angi grunnlinjen. Kjør testene og sjekk resultatene. Du bør være i nærheten av å ha et optimalisert nettsted. Hvis det fremdeles er problemer, gjør du de foreslåtte rettelsene og kjør analysen på nytt til du får et godt resultat. Du leter etter alle As eller Bs over hele linjen.

Konklusjon

Det er ikke noe som slipper unna at de som bruker nettet i dag, er hurtighetsholmer. De besøkende vil at nettstedet ditt skal lastes i går, ikke i morgen. Hvis du ikke gir dem raske sider med siden, vil de snart reise. Du må optimalisere WordPress-nettstedet ditt for å få en best mulig ytelse. Minifiser og konsolider kode, og bruk komprimering for å holde sidene og filene mindre, og bruk hurtigbufring for raskere nedlasting til den besøkende nettleseren.

Hvis du holder hjemmesiden mager og sørger for at alle filene, temaene og WordPress-programvaren alltid er oppdatert, vil det øke hastigheten på WordPress. Fortsett å optimalisere enkelt og bruk de tilgjengelige programtilleggene som automatisk gjør mye av optimaliseringen for deg. Gjør disse tingene mens du unngår de vanlige WordPress-ytelsesfeilene, og du vil være på rask vei til å få og holde besøkende på WordPress-nettstedet ditt.

Fortsett å optimalisere enkelt og bruk de tilgjengelige programtilleggene som automatisk gjør mye av optimaliseringen for deg. Gjør disse tingene mens du unngår de vanlige WordPress-ytelsesfeilene, og du vil være på rask vei til å få og holde besøkende på WordPress-nettstedet ditt.

Har du noen andre optimaliserende triks og tips for å forbedre WordPress-ytelsen? Hvor mye påvirker hastigheten et nettsted lastes inn på nettleservanene dine? Kommenter nedenfor for å dele disse, eller andre tanker du måtte ha, om dette blogginnlegget.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map