GoDaddy vs. SiteGround: Hvilken webverten bør du velge?

Det kan være frustrerende å finne et webhotell som best passer dine behov. En måte å gjøre det enklere er å gjøre en sammenligning mellom vertselskaper. La oss se på to kjente webhotellvirksomheter som hver har hatt virksomhet i mange år, GoDaddy og SiteGround.


Både GoDaddy og SiteGround tilbyr et komplett utvalg av funksjoner som er appellerende til webansvarlige. GoDaddy har nesten 13 millioner kunder, og SiteGround er vertskap for nesten 500 000. Både GoDaddy og SiteGround tilbyr delt hosting, administrert WordPress-hosting, og VPS og dedikerte serverplaner. GoDaddy tilbyr alternativer for Linux og Windows for alle planer, mens SiteGround bare er Linux.

GoDaddy ble i 2012 kåret til et Fortune 100 “Beste selskap å jobbe for.” GoDaddy er også kjent for sine kontroversielle annonsekampanjer – spesielt under nylige Super Bowls. SiteGround har blitt anerkjent av magasiner og nettorganisasjoner og har vunnet en rekke ”best of” priser.

Fra 1997 som et konsulentselskap kalt Jomax Technologies, ble det omskrevet som Go Daddy i 1999. I 2006 ble de to navnene kombinert, og merket ble GoDaddy. GoDaddy eies av en privat investeringsgruppe, selv om grunnleggeren, Bob Parsons, fortsatt er den største individuelle aksjonæren.

SiteGround ble grunnlagt i 2004 og er et privateid selskap med hovedkvarter i Sofia, Bulgaria – men som du vil se senere i gjennomgangen, har det en verdensomspennende tilstedeværelse.

Sammenlign ytelsen til GoDaddy og SiteGround

Contents

Oppetid og pålitelighet

Uptime monitor

oppetid. Oppetid betyr noe. Når nettstedet ditt ikke kan vises fordi en server er nede, mister du seerne.

GoDaddy garanterer en oppetid på minst 99,9%. Hvis nettstedet faller 0,1% eller mer fra 99,9% i løpet av en måned, får du kreditert 5% av den månedens vertsgebyr.

SiteGround har en enda sterkere garanti for en oppetid på minst 99,9%. Hvis nettstedet faller mellom 99,9% og 99%, får du en måned gratis hosting; for hver 1% under 99%, mottar du en ekstra måned gratis.

Opptreden. GoDaddy bruker Core i7-prosessorer i sine delte planer, og Xeons i sine VPS og dedikerte planer. SiteGround-servere endres fordi de bare ikke sitter på samme teknologi på mange år. Når nye metoder eller raskere teknologi ruller ut, vil SiteGround oppdatere datasentrene – og ikke bare for nye brukere. De gjør en fullstendig overhaling når de oppdateres. Sjelden hørt om i delt hosting er at SiteGround bruker Supercache for alle planene sine, ikke bare administrerte WordPress-hosting som de fleste selskaper.

Testing av et nettsted som er vert på GoDaddy ga en lastetid på 2,91 sekunder, raskere enn 56% av nettstedene som ble testet med Pingdom. En test av et SiteGround-sted resulterte i en lastetid på 1,2 sekunder, raskere enn 87% av nettstedene som ble testet.

Pålitelighet. GoDaddy eier sitt viktigste datasenter i Phoenix, Arizona, og leier ut to andre sentre i Arizona på Mesa og Scottsdale. GoDaddy har andre datasentre i Chicago, Los Angeles og Ashburn, Virginia. Et europeisk senter ligger i Amsterdam, og et asiatisk senter ligger i Singapore. Datasentrene blir drevet og avkjølt med redundans og backup av diesel.

SiteGround har også datasentre over hele verden for å betjene sine internasjonale kunder bedre. Det finnes datasentre i Chicago, London, Amsterdam og Singapore. Datasentrene blir drevet og avkjølt med redundans og backup av diesel. I 2015 ble de delte serverne oppgradert til å bruke Linux-containere, som samler servere for å øke hastigheten på tilgangen og gi mer pålitelighet, og alle planer ble byttet til SSD for lagring så vel som MySQL-databaser.

Opinion om GoDaddy og SiteGround ytelse

Selv om oppetid er garantert på begge, klager et stort antall GoDaddy-kunder over driftsstans. SiteGround har en bedre oppetidsgaranti og er mye raskere i belastning og responstid i utførte tester. De har også en kant i teknologien på grunn av komplette overhalinger når bedre servere utvikles.

Funksjoner ved GoDaddy og SiteGround

Sammenlign viktige funksjoner

Viktige funksjoner sammenlignet

Merk: Mange ganger vil du se ordet “ubegrenset” eller “ubegrenset” i en vertsplan. Du må huske på at det ikke betyr “alt du kan bruke”, men det er det vertsfirmaet “anser som rimelig bruk.”

Domeneregistrering. Mens begge vertene er domeneregistratorer, er GoDaddy verdens største registrar med over 60 millioner domener under administrasjon. GoDaddy tilbyr ett års gratis domeneregistrering for den innledende løpetiden når løpetiden er 12 måneder eller lenger. SiteGround tilbyr også gratis domeneregistrering i et år.

Nettstedsbygger. GoDaddy har dra-og-slipp-grensesnittet med sin nettstedsbygger, som starter til en kampanjepris på $ 1 per måned. SiteGround tilbyr også en dra-og-slipp-grensesnitt-byggherre med Weebly Basic, gratis.

databaser. Avhengig av hvilken plan som er valgt, tilbyr GoDaddy fra 10 til ubegrenset MySQL-databaser. SiteGround har ubegrensede databaser på alle planene.

E-postkontoer. GoDaddy tilbyr 100 til 1000 kontoer med 100 MB til 1 GB lagringsplass, avhengig av planen din. SiteGround tilbyr ubegrensede e-postkontoer og videresending av e-post på alle planene.

WordPress Hosting. Både GoDaddy og SiteGround tilbyr administrerte WordPress-planer. Administrerte WordPress-planer koster vanligvis mer enn en standard delt plan. Sikkerhetskopiene og oppdateringene er imidlertid gjort for deg, som lar deg fokusere på det viktige – innholdet på nettstedet ditt.

Gå pappaGoDaddy har fire planer. De er grunnleggende, som er begrenset til ett nettsted, 25 000 besøkende per måned og 10 GB SSD-lagring. Deluxe med ett nettsted, 100 000 besøkende og 15 GB lagring. Ultimate med to nettsteder, 400 000 besøkende og 30 GB SSD-lagring; og utvikler med opptil 5 nettsteder, 800 000 besøkende og 50 GB SSD-lagring. Alle planer kommer med et gratis domene når du bestiller en årlig periode. De to øverste nivåene har også et SSL-sertifikat som er gratis i ett år, og Ultimate-planen inkluderer gratis SiteLock.

Siteground.SiteGround har tre planer; Oppstart, som er begrenset til ett nettsted og 10 GB lagringsplass, GrowBig med 20 GB lagring, og GoGeek med 30 GB. GrowBig- og GoGeek-planene gir ubegrensede nettsteder, gratis SSL i et år og prioritetsstatus på supportbilletter. GoGeek-planen legger til Git og har færre brukere per server. Alle tre planene har gratis domene, gratis CDN, WordPerfect-støtte og ubegrenset trafikk. SiteGround begrenser ikke antall besøkende. I stedet måles CPU-bruk av SiteGround, og advarsler utstedes for overdreven bruk.

e-handelsløsning. Både GoDaddy og SiteGround tilbyr gratis handlekurver gjennom cPanel-installatørene, for eksempel Magneto, ZenCart, PrestaShop og andre. WP eCommerce-plugin-moduler som WooCommerce er tilgjengelige fra begge vertene for WordPress-nettsteder.

sikkerhetskopier. GoDaddy har en sikkerhetskopi og gjenopprettingsplan for en månedlig avgift med sine delte planer, og gratis daglige sikkerhetskopier på WordPress, VPS og dedikerte planer. SiteGround gjør daglige sikkerhetskopier som holdes 30 dager, og anbefaler også brukere å lage sine egne sikkerhetskopier og lagre dem utenfor nettstedet.

Hosting Security. GoDaddy skanner og handler proaktivt mot DDoS-trusler, og den gir det den kaller “CageFS.” CageFS lar deg sette opp brukerrettigheter for å begrense tilgangen til innhold. GoDaddy gir SpamAssasin, samt BoxTrapper, for e-postfiltrering.

For filtrering av e-post gir SiteGround også SpamAssasin. SiteGround har tilpasset programvare som kan isolere kontoer som har problemer. Dette holder nettstedet ditt beskyttet, selv om feil nettsted er på den samme delte serveren. SiteGround overvåker også servere i sanntid, og programvaren kan reagere automatisk på de fleste problemer uten menneskelig innblanding.

GoDaddy tilbyr gratis delt SSL for sine planer, og toppnivåene får Privat SSL gratis. Alle unntatt de laveste nivåplanene på SiteGround har gratis SSL-sertifikat i et år.

GoDaddy tilbyr Windows eller Linux-alternativer for alle planene. SiteGround er strengt Linux-basert.

Kontrollpanel. SiteGround bruker bransjestandarden cPanel. GoDaddy bruker også cPanel, men den har gjort en viss tilpasning, noe som kan gjøre det ukjent for vanlige cPanel-brukere.

Opinion om GoDaddy og SiteGround viktige funksjoner

Begge vertsselskaper tilbyr funksjoner som du kan forvente å betale mye mer for. GoDaddy er go-to-siden for domeneregistrering. SiteGround har bedre funksjoner i WordPress-planene, og den ubegrensede båndbredden, databasene og e-postfunksjonen for alle planene gir den en fordel for mellomstore bedrifter og enkeltpersoner med høy trafikknettsteder..

Sammenlign webhotellplaner og priser for GoDaddy og SiteGround

Vertsplaner & Priser

Prisplaner sammenlignet

Merk: Prisene endrer seg kontinuerlig fordi kampanjer ofte drives av hosting selskaper for å holde seg konkurransedyktige. Kampanjepriser er vanligvis bare gode for den første tjenesteperioden, så å registrere deg på lengre sikt betyr høyere besparelser. Vanligvis betyr det at du registrerer deg for lengre vilkår, uavhengig av pågående kampanjer, at det sannsynligvis vil være et prisbrudd.

Gå pappa. GoDaddy tilbyr tre delte planer på både Windows- og Linux-alternativene, og funksjonene er like for begge. Økonomi tillater ett nettsted, ubegrenset båndbredde og 100 GB lagringsplass, for $ 3,99. Deluxe tilbyr $ 4,99 per måned og Ultimate, $ 7,99 per måned, ubegrenset nettsteder, ubegrenset båndbredde og ubegrenset lagring. Alle planene kommer med et gratis år med domeneregistrering på en årsplan. E-postkontoer er begrenset til henholdsvis 100, 500 og 1000. Ultimate-planen legger til en gratis SSL i ett år.

Siteground. SiteGround tilbyr tre delte planer. Oppstarten tillater ett nettsted og 10 GB lagringsplass. GrowBig og GoGeek tilbyr ubegrensede nettsteder, henholdsvis 20 GB og 30 GB lagringsplass. Alle planene kommer med et gratis år med domeneregistrering, ubegrenset e-postkontoer, ubegrenset trafikk, daglig sikkerhetskopiering og gratis CDN. GrowBig- og GoGeek-planene legger til prioritert teknisk support og en gratis SSL i ett år. GoGeek-planen legger til færre kontoer per server, PCI-samsvar og Git. Mens SiteGround ikke teller besøkende mot bruken av båndbredde, måler den CPU-bruken og vil advare om hva den anser for stor bruk av CPU-ressurser.

Administrert WordPress hosting

GoGaddy. GoDaddy tilbyr fire planer, der de to nedre er begrenset til ett nettsted, hvor de to beste har to og fem tillatte nettsteder. GoDaddy begrenser besøkstall per måned basert på planen din, og mengden SSD-lagring varierer etter plan.

Siteground: SiteGround har ubegrenset besøkende og begrenset lagring i sine tre planer. GoDaddy-prisene er $ 3,99, $ 4,49, $ 7,99 og $ 13,99, mens SiteGround er tilsvarende priset til $ 3,95, $ 7,95 og $ 14,95.

VPS og dedikert serververt GoDaddy tilbyr flere VPS-planer, med fem planer for Linux og fem for Windows – Windows-planene koster rundt $ 10 per måned mer. SiteGround tilbyr fire VPS-planer, med priser som er høyere enn GoDaddy. Begge vertene tilbyr tilpasset konfigurering av planene. GoDaddy-planene har ubegrenset båndbredde, mens SiteGround-planene tilbyr 5 TB båndbredde.

SiteGround tilbyr færre dedikerte planer enn GoDaddy, og de er betydelig høyere i pris. GoDaddys Windows-planer løper rundt 30 dollar mer enn Linux-planene. SiteGrounds dedikerte planer har raskere servere, men planene gir mindre båndbredde. GoDaddys planer har ubegrenset båndbredde.

studiepoeng. GoDaddy tilbyr forskjellige markedsføringskreditter avhengig av hvor du befinner deg. SiteGround har ikke markedsføringskreditter. Begge selger domenenavn, og både SiteGround og GoDaddy gir ett gratis år med registrering for nye påmeldinger.

Pengene tilbake-garanti GoDaddy og SiteGround tilbyr ikke-spørsmål-stilte pengene-tilbake-policyer. GoDaddy tilbyr standard 30-dagers garanti for årlige og over betingelser. For månedlige planer er GoDaddys full refusjon begrenset til 48 timer og er pro-rangert etter det. SiteGround har 30 dager pengene tilbake-garanti for alle planene. Hvis du har gratis domeneregistrering på GoDaddy eller SiteGround, vil de holde tilbake domeneregistreringsavgiften fra refusjonen, og du vil beholde domenenavnet.

Opinion om prisfastsettelse for vertsplaner

Basert utelukkende på pris har GoDaddy kanten. Prisene gjør det egnet for det personlige nettstedet eller bloggen, eller for små bedrifter. SiteGround har bedre serverspesifikasjoner og SSD-lagring for sine planer, men det har begrenset lagring på sine delte planer, noe som kan avskrekke kunder med større nettsteder.

Hvor enkelt å bruke GoDaddy og SiteGround

Brukervennlighet

Hvor brukervennlig grensesnitt

Kontrollpanel. Både GoDaddy og SiteGround bruker lignende kontrollpaneler. cPanels brukervennlige grafiske grensesnitt er bransjestandarden, og det har de fleste funksjonene som trengs for å administrere nettstedet ditt gjennom lett identifiserte ikoner. GoDaddy har de fleste funksjonene i den vanlige cPanel, men bruker et tilpasset grensesnitt. Bransjestandarden Plesk brukes av GoDaddy til Windows-planer.

Ett-klikk installasjonsprogram. GoDaddy gir ett-klikk appinstallasjon til hundrevis av apper gjennom kontrollpanelet. SiteGround har også hundrevis av ett-klikk-apper gjennom Softaculous. Begge har en ett-klikks installasjon av WordPress.

Nettstedsnavigering. Både GoDaddy’s og SiteGround nettsteder gir all informasjonen du trenger å vite for å finne ut om de forskjellige planene. Begge gir praktiske diagrammer for å sammenligne nivåene i planene sine. GoDaddy tilbyr flere produkter i tillegg til hosting, så det er litt mer forvirrende å navigere, og sidene på det innebærer mye rulling.

Opinion om brukervennlighet

Installasjonene med ett klikk er veldig like, begge tilbyr cPanel (selv om GoDaddy’s er endret), og begge nettstedene er brukervennlige. Du kan kalle denne en uavgjort.

Støtte av GoDaddy og SiteGround

Teknisk og kundesupport

Brukerstøtte sammenlignet

Basert på kundenes anmeldelser, regnes GoDaddy ikke som bedre enn gjennomsnittet. Også basert på kundenes anmeldelser har SiteGround utmerket støtte. SiteGround oppgir at ventetiden på supportbilletter er bare 10 minutter. Begge har støttepersonell som anses som vennlige og kunnskapsrike.

Både GoDaddy og SiteGround har telefon, e-post og live chat 24/7. Begge har et omfattende kunnskapsgrunnlag med veiledninger og videoer, og begge har en blogg. GoDaddy gir informative artikler i tillegg til bloggen sin i “GoDaddy Garage.”

Opinion om brukerstøtte

Både GoDaddy og SiteGround gir flere kontaktmetoder, så det er enkelt å få hjelp. GoDaddy-støtte er rangert som gjennomsnittlig eller lavere av flertallet av kundene som har kommentert, mens SiteGround-anmeldelser forteller om utmerket støtte.

Brukervurderinger av GoDaddy og SiteGround

Brukeranmeldelser

Brukeranmeldelser sammenlignet

Merk: Bruk aldri kundevurderinger som den eneste, eller viktigste kilden for å bestemme hvilken vert du vil gå sammen med. Skjønt, når noe konstant dukker opp i kundevurderinger, kan det være noe å vurdere. Omtaler blir generelt lagt ut av de som er lidenskapelige, så de fleste kunder som legger ut anmeldelser har sterke negative eller sterke positive holdninger.

Negative anmeldelser for GoDaddy og SiteGround

Gå pappa. De fleste negative anmeldelser av GoDaddy klager over kundestøtte, de strenge grensene som er lagt for noen planer og driftsstans.

Siteground. De fleste negative anmeldelser av SiteGround klager over retningslinjene for automatisk fornyelse og mangel på advarsel før du avslutter et nettsted for overforbruk av CPU.

Positive anmeldelser for GoDaddy og SiteGround

Gå pappa.. Positive anmeldelser fra kunder av GoDaddy kommenterer sine domeneregistreringstjenester og prisene på dem.

Siteground. Positive anmeldelser fra kunder fra SiteGround berømmer hastigheten og hjelpsomheten til support og påliteligheten.

Opinion om brukeranmeldelser

Anmeldelser indikerer at GoDaddy ser ut til å konsentrere seg om å være domeneregistrator og hosting er en ettertanke. Totalt sett er det mer positive anmeldelser fra SiteGround-kunder.

Konklusjon om sammenligning av GoDaddy og SiteGround

Hvilken hosting er best for deg?

Å velge den beste plattformen

Begge disse vertsselskapene har sine gode poeng og ulemper.

Grunner til å velge SiteGround fremfor GoDaddy:

 • Sikkerhet
 • Alle planer bruker hurtigbufring
 • Gratis CDN

Grunner til å velge GoDaddy fremfor SiteGround:

 • Lavere priser
 • Selger flere nettprodukter i tillegg til hosting
 • Linux- og Windows-alternativer for alle planer

GoDaddy er kanskje best egnet for nybegynnere, siden alt nettrelatert fra domenenavn til SSL, markedsføring og SEO-tjenester og online bokføring kan fås fra ett nettsted. Mer erfarne webansvarlige kan synes GoDaddy er for begrensende.

SiteGround begrenser også lagringen i planene sine ganske mye, noe som kan være et problem, men det er godt egnet for små til mellomstore bedrifter, spesielt med de administrerte WordPress-planene.

Et alternativ å tenke på når du handler etter en webvert er InMotion Hosting. Dets administrerte WordPress-planer er rimeligere og raskere enn GoDaddy- eller SiteGround-planer. InMotion tilbyr en 90-dagers pengene-tilbake-garanti, sammenlignet med 30-dagers garantier fra GoDaddy og SiteGround.

Har du spørsmål om GoDaddy eller SiteGround? Hva har erfaringene dine med webhotell vært? Legg igjen kommentarene og gi oss beskjed.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map