GoDaddy vs. FatCow: Hvilken bør du bruke?

Har du prøvd å kutte gjennom all forvirring og finne et webhotellfirma som passer for nettstedene dine? Her er en sammenligning mellom to virksomheter som har vært i virksomhet siden 1990-tallet – GoDaddy startet i 1997, FatCow i 1998.


GoDaddy er en kjent domeneregistrator, men den har også 13 millioner kunder. FatCows fokus er på å gjøre ting enkle for kunden ved å eliminere det de kaller “techno-babble.” Både GoDaddy og FatCow har delt hosting, administrert WordPress, VPS og dedikerte serverplaner. GoDaddy tilbyr Linux og Windows-alternativer for alle planer; FatCow er Linux-basert. GoDaddy og FatCow tilbyr begge delt hosting, administrert WordPress-hosting, og VPS og dedikerte serverplaner. Arvixe har både Linux- og Windows-alternativer, mens iPage bare er Linux.

GoDaddy har vunnet en rekke “beste av” priser og fått kjent for sine kontroversielle annonsekampanjer. I 2012 ble det kåret til et Fortune 100 “det beste selskapet å jobbe for.” FatCow har også vunnet mange priser – selv om flertallet av ”beste” utmerkelser ble tildelt på begynnelsen av til midten av 2000-tallet.

Fra og med Jomax Technologies i 1997, Go Daddy i 1999, og ble GoDaddy i 2006 (de to navnene ble kombinert), eies GoDaddy av en privat investeringsgruppe – selv om grunnlegger Bob Parsons fortsatt er den største aksjonæren. FatCow ble kjøpt av Endurance International Group (EIG) i 2007.

EIG eier mange webhotellfirmaer, men driver dem under eget originale navn. Selv om de ikke er kloner, er de like, og hvis du har hatt problemer med en EIG-eid vert, kan du ha de samme problemene med en annen EIG-eid vert.

Sammenlign ytelsen til GoDaddy og FatCow

Contents

Oppetid og pålitelighet

Uptime monitor

oppetid. Oppetid er noe av det viktigste en webhotell kan tilby. Hvis serverne deres er nede, er nettstedet nede, og du mister seere og kunder. GoDaddy garanterer en oppetid på minst 99,9%. Hvis nettstedet faller 0,1% eller mer fra 99,9% i løpet av en måned, blir du kreditert 5% av den månedens vertshonorar. FatCow tilbyr ingen oppetidsgaranti.

Opptreden. GoDaddy bruker Core i7-prosessorer i sine delte planer, og Xeons i sine VPS og dedikerte planer. FatCow bruker SSD-lagring i sin WordPress Essentials-plan.

Testing av et nettsted som er vert på GoDaddy ga en lastetid på 2,91 sekunder, raskere enn 56% av nettstedene som ble testet med Pingdom. Et sammenlignbart FatCow-nettsted lastet inn på 2,54 sekunder, raskere enn 62% av nettstedene som ble testet.

Pålitelighet. GoDaddy har et datasenter det eier i Phoenix, Arizona, og det leier ut to andre sentre i Arizona på Mesa og Scottsdale. GoDaddy har andre datasentre i Chicago, Los Angeles og Ashburn, Virginia. Et europeisk senter ligger i Amsterdam, og et asiatisk senter ligger i Singapore. Datasentrene blir drevet og avkjølt med redundans og backup av diesel.

FatCow bruker to datasentre i Boston, Massachusetts, området. Datasentrene har 24/7 overvåking på stedet for sikkerhet og styring. De er også fullstendig overflødige og pålitelige med redundante Internett-tilkoblinger. Datasentre-serverne er belastningsbalanserte og bruker NetApp-klynger, noe som forbedrer hastigheten og påliteligheten.

Opinion om GoDaddy og FatCow Performance

FatCow har ingen garanti for oppetid, noe som kan være en bekymring, selv om FatCow er litt raskere enn GoDaddy i belastningstiden og responstesten.

Funksjoner ved GoDaddy og FatCow

Sammenlign viktige funksjoner

Viktige funksjoner sammenlignet

Merk: Dessverre, mens de er populære ord hos webhotellfirmaer, betyr ikke “ubegrenset” eller “ubegrenset” ikke “alt du kan bruke.” I stedet refererer det til det som vertsfirmaet “anser som rimelig bruk.”

Domeneregistrering. Mens begge vertene er domeneregistratorer, er GoDaddy bransjens største registrar med over 60 millioner domener under administrasjon. GoDaddy tilbyr ett års gratis domeneregistrering for den innledende løpetiden når løpetiden er 12 måneder eller lenger.

FatCow tilbyr også en gratis domeneregistrering i et år, og gratis domeneroverføring hvis du er registrert et annet sted og vil flytte det til FatCow.

Nettstedsbygger. GoDaddy har Website Builder, som har et dra-og-slipp-grensesnitt, som starter til en kampanjepris på $ 1 per måned. FatCow tilbyr Weebly Basic gratis, som er begrenset til fem-siders nettsteder. Pro-versjonen er tilgjengelig mot et pristillegg.

databaser. Avhengig av hvilken plan som er valgt, tilbyr GoDaddy fra 10 til ubegrenset MySQL-databaser. FatCow har ubegrenset MySQL-databaser på alle sine planer.

E-postkontoer. GoDaddy tilbyr 100 til 1000 kontoer med 100 MB til 1 GB lagringsplass, avhengig av planen din. FatCow tilbyr ubegrensede e-postkontoer og videresending av e-post på alle planene.

WordPress Hosting. GoDaddy og FatCow tilbyr administrerte WordPress-planer. Selv om administrerte WordPress-planer vanligvis koster litt mer, blir den tekniske siden, for eksempel å oppdatere og lappe programvare, gjort for deg av verten – noe som frigjør deg til å konsentrere deg om innholdet på nettstedet ditt.

Gå pappaGoDaddy har fire WordPress-planer. Basic, som er begrenset til ett nettsted, 25 000 besøkende per måned, og 10 GB SSD-lagring. Deluxe med ett nettsted, 100 000 besøkende og 15 GB lagring. Ultimate med to nettsteder, 400 000 besøkende og 30 GB SSD-lagring; og utvikler med opptil 5 nettsteder, 800 000 besøkende og 50 GB SSD-lagring. Alle planer kommer med et gratis domene når du bestiller en årlig periode. De to øverste nivåene har også et SSL-sertifikat som er gratis i ett år, og Ultimate-planen inkluderer gratis SiteLock.

Tykk ku.FatCow har to WordPress-planer, Starter og Essential. Begge har ubegrenset lagring, ubegrenset antall tillatte nettsteder og ubegrenset båndbredde. De viktigste forskjellene er at Essential-lagring er SSD (Starter’s isn t), og Essential har forbedret sikkerheten inkludert.

e-handelsløsning. GoDaddy tilbyr gratis handlekurver, for eksempel Magneto, ZenCart, PrestaShop og andre, gjennom kontrollpanelet. FatCow tilbyr ShopSite Basic gratis og mer avanserte ShopSite-planer for ekstra månedlige avgifter.

sikkerhetskopier. GoDaddy har en sikkerhetskopi og gjenopprettingsplan for en månedlig avgift med sine delte planer, og gratis daglige sikkerhetskopier på WordPress, VPS og dedikerte planer. FatCow gjør daglige sikkerhetskopier av servere. For en ekstra månedlig avgift tilbyr de Site Backups and Restore, som gjør automatisk sikkerhetskopiering, og tillater gjenoppretting på filnivå.

Hosting Security. GoDaddy skanner og reagerer proaktivt mot DDoS-trusler, og gir det den kaller “CageFS”. CageFS lar deg sette opp brukerrettigheter for å begrense tilgangen til innhold. GoDaddy gir SpamAssasin, samt BoxTrapper, for e-postfiltrering. FatCow har også spamfiltrering for e-post.

FatCow tilbyr gratis delt SSL, og privat SSL kan kjøpes. GoDaddy tilbyr gratis delt SSL for sine planer, og toppnivåene får Privat SSL gratis.

GoDaddy tilbyr Windows eller Linux-alternativer for alle planene. FatCow er Linux-basert.

Kontrollpanel. GoDaddy bruker cPanel, men den har gjort en viss tilpasning, noe som kan gjøre det ukjent for vanlige cPanel-brukere. FatCow bruker vDeck. Den siste versjonen 4 har gjort det kraftigere, men det å ha cPanel kan være et problem når du overfører nettstedet ditt hvis du skulle bytte verter senere.

Grønn. FatCow bruker vindkraft for å oppnå 100% av sin kraft. Hvis du vil annonsere faktum, leverer FatCow merker å legge ut på nettstedet ditt.

extras. I tillegg til hostingplaner, tilbyr GoDaddy også SEO, online markedsføring og designtjenester mot gebyrer. Både GoDaddy og FatCow har forhandlerplaner og tilknyttede programmer. FatCow gir $ 100 annonsekreditt til Bing / Yahoo og $ 100 kreditt til Google AdWords.

Opinion om GoDaddy og FatCow viktige funksjoner

GoDaddy er bransjens go-to-side for domeneregistrering, men FatCows ubegrensede båndbredde, databaser og e-postfunksjon for alle planene gir det en fordel, og FatCow oppgir at den fokuserer på små bedrifter. GoDaddy har imidlertid bedre sikkerhetsfunksjoner, og den bruker bransjestandarden cPanel.

Sammenlign webhotellplaner og priser for GoDaddy og FatCow

Vertsplaner & Priser

Prisplaner sammenlignet

Merk: For å forbli konkurransedyktige er det spesielle kampanjer for prisfastsettelse i bransjen. Prisene her er det som ble tilbudt på tidspunktet for denne sammenligningen. Du må merke deg at kampanjepriser bare er bra for den første tjenesteperioden, og at fornyelsesprisene ofte er mye høyere, så å registrere deg på en lengre sikt betyr bedre besparelser. Påmelding til lengre vilkår, uavhengig av pågående kampanjer, resulterer faktisk i en prisavbrudd.

Delt webhotell

Gå pappa. GoDaddy tilbyr seks delte planer – tre for Windows og tre for Linux-servere. Økonomi tillater ett nettsted, ubegrenset båndbredde og 100 GB lagringsplass, for $ 3,99. Deluxe tilbyr $ 4,99 per måned og Ultimate, $ 7,99 per måned, ubegrenset nettsteder, ubegrenset båndbredde og ubegrenset lagring. Alle planene kommer med et gratis år med domeneregistrering på en årsplan. E-postkontoer er begrenset til henholdsvis 100, 500 og 1000. Ultimate-planen legger til et gratis SSL-sertifikat i ett år.

Tykk ku. FatCow opererer på troen på at det ganske enkelt er bedre. De tilbyr en delt plan for $ 49 per år (prisene på fornyelse er nesten tre ganger mer). Det kommer med en gratis domeneregistrering i ett år. Den har ubegrenset båndbredde, e-post, MySQL-databaser og lagring.

Administrert WordPress hosting GoDaddy tilbyr fire planer. Det tillater ett nettsted på de to nedre nivåene, mens toppnivået tillater fem nettsteder. GoDaddy begrenser besøkstall per måned basert på planen din, og mengden SSD-lagring varierer etter plan. GoDaddy-prisene er $ 3,99, $ 4,49, $ 7,99 og $ 13,99 per måned. FatCow tilbyr to planer, begge med ubegrenset lagring og båndbredde. Starteren er $ 3,75 per måned, og Essentials er $ 6,95 per måned – med den viktigste forskjellen er hastighet og sikkerhetsfunksjonene er bedre for Essentials-planen.

VPS og dedikert serververt GoDaddy tilbyr flere VPS-planer, med fem planer for Linux og fem for Windows – Windows-planene koster rundt $ 10 per måned mer. GoDaddy-planene tilbyr ubegrenset båndbredde og 40 GB til 250 GB lagringsplass (avhengig av nivå). FatCow tilbyr tre planer, priset litt lavere til GoDaddy-priser for lignende funksjoner. Imidlertid har FatCows planer begrenset båndbredde og lagring.

GoDaddy tilbyr også fem dedikerte planer for Linux og 5 for Windows. GoDaddys Windows-planer løper rundt 30 dollar mer enn Linux-planene. GoDaddys dedikerte planer har alle ubegrenset båndbredde. FatCow har tre spesialiserte tilbud. FatCows planer er priset litt lavere enn GoDaddy’s, men de har mindre lagringsplass og begrenset båndbredde.

studiepoeng GoDaddy tilbyr forskjellige markedsføringskreditter avhengig av hvor du befinner deg. FatCow tilbyr gratis markedsføring med $ 100 kreditt for Bing / Yahoo og $ 100 for Google AdWords. Begge selger domenenavn, og både FatCow og GoDaddy gir ett gratis år med registrering for nye kontoer.

Pengene tilbake-garanti: GoDaddy og FatCow tilbyr pengene tilbake-garantier. GoDaddy tilbyr standard 30-dagers garanti for årlige og over betingelser. For månedlige planer er GoDaddys full refusjon begrenset til 48 timer og er pro-rangert etter det. FatCow har en bransjestandard 30-dagers garanti (hvis kjøpt med kredittkort). Hvis du har gratis domeneregistrering på GoDaddy eller FatCow, vil de holde tilbake domeneregistreringsavgiften fra refusjonen, og du vil beholde domenenavnet.

Opinion om prisfastsettelse for vert

På kampanjepriser har FatCow en fordel i prissettingen. Selv ved fornyelsespriser er FatCows plan mindre enn GoDaddys lignende planer (men bare litt). Hvis du ikke har noe imot begrensede funksjoner, tilbyr GoDaddy et utvalg av nivåer for mindre enn FatCows enkeltplan. Brukere av Window må velge GoDaddy, ettersom FatCow bare er Linux.

Hvor enkelt å bruke GoDaddy og FatCow

Brukervennlighet

Hvor brukervennlig grensesnitt

Kontrollpanel. GoDaddy og FatCow bruker forskjellige kontrollpaneler. GoDaddy bruker cPanel, men endrer grensesnittet noe. cPanels brukervennlige grensesnitt er bransjestandarden, og det har de fleste funksjonene som trengs for å administrere nettstedet ditt. For sine Windows-planer bruker GoDaddy Plesk. FatCow gir det mindre brukte vDeck, som også er ikonbasert, men mer strømlinjeformet. Den kan også tilpasses.

Ett-klikk installasjonsprogram. GoDaddy tilbyr app-installasjon med ett klikk til hundrevis av applikasjoner gjennom cPanel. FatCow gir ett-klikk-installasjon av noen apper gjennom MOJO Marketplace. Begge har en ett-klikks installasjon av WordPress.

Nettstedsnavigering. Både GoDaddys og FatCows nettsteder gir informasjonen du trenger for å velge planer som passer dine behov. GoDaddy tilbyr flere produkter i tillegg til hosting, så det er litt mer forvirrende å navigere, og sidene deres innebærer mye rulling. GoDaddys hjemmeside har domeneregistrering mer enn hosting. FatCow er søt med det ku-relaterte temaet, men informasjonen er tydelig presentert og lett å finne.

Opinion om brukervennlighet

Både FatCow og GoDaddy har sine plussgrader her. FatCow gjør det enkelt å velge en delt hostingplan – det er bare en plan. GoDaddy gir deg imidlertid billigere alternativer (men med færre funksjoner). GoDaddys kontrollpanel er basert på bransjestandarden cPanel. FatCows nettsted er enklere å navigere.

Støtte av GoDaddy og FatCow

Teknisk og kundesupport

Brukerstøtte sammenlignet

GoDaddy må betraktes som ikke bedre enn gjennomsnittet, basert på kundevurderinger. FatCow pantsetter støtte av høy kvalitet og uttaler at hvis de ikke klarer løftene, vil du motta en måned gratis hosting. Begge har støttepersonell som anses som vennlige og kunnskapsrike.

Både GoDaddy og FatCow har telefon, e-post og live chat 24/7, i tillegg til omfattende kunnskapsbaser. GoDaddy gir informative artikler i tillegg til bloggen sin i “GoDaddy Garage.” FatCow har en felleskatalog som viser nettsteder som er vert på FatCow, etter sjanger. Både GoDaddy og FatCow har en blogg (selv om den siste oppføringen i FatCow var i oktober 2015).

Opinion om brukerstøtte

Begge tilbyr mange kontaktmetoder, så det er enkelt å få hjelp. GoDaddy-støtte er rangert som gjennomsnitt av flertallet av kundene som kommenterer. Imidlertid vil begge selskaper tilby tilstrekkelig support og kundeservice.

Brukervurderinger av GoDaddy og FatCow

Brukeranmeldelser

Brukeranmeldelser sammenlignet

Merk: Bruk aldri anmeldelser som den eneste avgjørende faktoren for valg av vert. Imidlertid, hvis noe stadig blir ført opp i kundevurderinger, kan det hende at det må undersøkes. Husk at de som tar seg tid til å skrive anmeldelser generelt er den lidenskapelige kunden – så de fleste anmeldelser er sterkt negative eller sterkt positive.

Negative anmeldelser for GoDaddy og FatCow

Gå pappa.. De fleste av de negative vurderingene av GoDaddy gjelder dårlig kundestøtte, de strenge restriksjonene som er lagt på noen planer og driftsstans.

Tykk ku. FatCow har fått negative anmeldelser for hvordan håndteres overdreven bruk av delte planer. Kundene mener at det bør være større åpenhet om hva som forårsaker suspensjoner.

Positive anmeldelser for GoDaddy og FatCow

Gå pappa.. Positive anmeldelser fra kunder av GoDaddy kommenterer domeneregistreringstjenestene og prisfastsettelsen av disse.

Tykk ku. FatCow får positive anmeldelser fra kunder for sin service og enkelhet med en-plan hosting.

Opinion om brukeranmeldelser

Omtaler ser ut til å vise at GoDaddy konsentrerer seg om å være en domeneregistrator, og webhotellvert er en ettertanke. FatCow får sin rettferdige andel av negative anmeldelser, men flertallet ser ut til å være mer positive. Basert på anmeldelser alene, kan begge anses litt over gjennomsnittet i webhotell.

Konklusjon om sammenligning av GoDaddy og FatCow

Hvilken hosting er best for deg?

Å velge den beste plattformen

Det er fordeler og ulemper for begge disse vertsselskapene.

Grunner til å velge FatCow fremfor GoDaddy:

 • Enkelhet i å velge en plan
 • Flere ubegrensede funksjoner i planer
 • SSD-lagring i Essentials WordPress-plan
 • Lavere priser

Grunner til å velge GoDaddy fremfor FatCow:

 • Selger flere nettprodukter i tillegg til hosting
 • Linux- og Windows-alternativer for alle planer
 • Flere lag for flere alternativer i planer
 • Bransjestandard cPanel (men modifisert)
 • Ikke EIG-eid (noe som kan være en faktor for noen)

GoDaddy kan være best egnet for nybegynnere, siden alt nettrelatert fra domenenavn til SSL, markedsføring og SEO-tjenester, og online bokføring, kan fås fra ett nettsted.

FatCow tilbyr enkelheten til en eller to planer, noe som gjør valg enklere. Små bedrifter vil finne FatCows ubegrensede båndbredde og lagring tiltalende.

Hvis du føler at du kan overføre verter i fremtiden, vil GoDaddy’s cPanel gjøre det lettere for deg å porte til flere selskaper enn FatCows vDeck.

Hvis du trenger Windows-servere, er GoDaddy det eneste valget mellom disse to, da FatCow bare tilbyr Linux-planer.

Det er selvfølgelig andre alternativer å undersøke når du søker etter en webvert. InMotion Hosting tilbyr en av de beste pengene-tilbake-garantiene i bransjen – en 90-dagers pengene-tilbake-garanti, sammenlignet med 30-dagers garantier fra GoDaddy og FatCow.

For de som ikke har noe imot å bruke noen få dollar mer enn budsjetthotell for å få førsteklasses funksjoner og noen av de raskeste laste- og responstidene, er SiteGround et vertsfirma som er verdt å undersøke.

Har du noen spørsmål om GoDaddy eller FatCow? Hva har erfaringene dine med webhotell vært? Legg igjen kommentarene og gi oss beskjed.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map