GoDaddy vs. DreamHost: Hvilken webverten bør du velge?

Denne sammenligningen gjøres slik at du lettere kan kutte gjennom forvirringen og finne webhotellfirmaet som tilfredsstiller dine behov. La oss se på to som har vært i virksomhet siden slutten av 1990-tallet – GoDaddy og DreamHost.


GoDaddy har nesten 13 millioner kunder, og DreamHost har mer enn 1,5 millioner nettsteder. Både GoDaddy og DreamHost tilbyr delt hosting, administrerte WordPress, VPS og dedikerte serverplaner. GoDaddy tilbyr Linux og Windows-alternativer for alle planer, mens DreamHost har Linux-baserte planer.

GoDaddy ble kåret til et Fortune 100 “Best Company to Work for” i 2012, har vunnet en rekke “best of” priser, og fått kjent for sine kontroversielle annonsekampanjer. DreamHost har også vunnet mange priser – inkludert PCMags “Best Business Host Award” i 2014 og 2015

GoDaddy begynte i 1997 som Jomax Technologies og ble omskrevet som Go Daddy i 1999. I 2006 ble de to navnene kombinert, og merket ble GoDaddy. En privat investeringsgruppe eier GoDaddy. Grunnleggeren, Bob Parsons, er imidlertid fortsatt den største aksjonæren. DreamHost ble startet av fire studenter i 1997, og er fremdeles privateid, med hovedkvarter i Los Angeles, California.

Sammenlign ytelsen til GoDaddy og DreamHost

Contents

Oppetid og pålitelighet

Uptime monitor

oppetid. En av de viktigste tingene et webhotell bør tilby er oppetid. Når servere er nede, kan ikke nettstedet ditt sees, og du mister seere og kunder. GoDaddy garanterer en oppetid på minst 99,9%. Hvis nettstedet faller 0,1% eller mer fra 99,9% i løpet av en måned, blir du kreditert 5% av den månedens vertshonorar. DreamHost tilbyr en litt bedre 100% oppetidsgaranti, med tilbakebetaling av en dag med hosting for hver time nedetid, når problemet er rapportert.

Opptreden. GoDaddy bruker Core i7-prosessorer i sine delte planer, og Xeons i sine VPS og dedikerte planer. DreamHost bruker AMD-prosessorer og SSD-lagring.

Testing av et nettsted som er vert på GoDaddy ga en lastetid på 2,91 sekunder, raskere enn 56% av nettstedene som ble testet med Pingdom. Et sammenlignbart DreamHost-nettsted lastet inn på 2,10 sekunder, raskere enn 70% av nettstedene som ble testet.

Pålitelighet. GoDaddy har et datasenter det eier i Phoenix, Arizona, og leier ut to andre sentre i Arizona på Mesa og Scottsdale. GoDaddy har andre datasentre i Chicago, Los Angeles og Ashburn, Virginia. Internasjonale behov blir dekket med et europeisk senter i Amsterdam og et asiatisk senter som ligger i Singapore. Datasentrene blir drevet og avkjølt med redundans og backup av diesel.

DreamHost har datasentre i Los Angeles og Irvine, California, Portland, Oregon og Ashburn, Virginia. Planene er å konsolidere California datasentre i Portland Center. Redundans i kraft og kjøling og 24/7 sikkerhet er på plass i DreamHosts datasentre.

Opinion om GoDaddy og DreamHost Performance

DreamHost har en litt bedre oppetidsgaranti, og raskere belastning og responstid enn GoDaddy i testene.

Funksjoner ved GoDaddy og DreamHost

Sammenlign viktige funksjoner

Viktige funksjoner sammenlignet

Merk: “Ubegrenset” eller “ubegrenset” er populære ord hos webhotellfirmaer. Dessverre betyr det ikke hva du tror – “alt du kan bruke.” I stedet refererer det til det vertsselskapet “anser som rimelig bruk.”

Domeneregistrering. Mens begge vertene er domeneregistratorer, er GoDaddy verdens største registrar med over 60 millioner domener under administrasjon. GoDaddy tilbyr ett års gratis domeneregistrering for den innledende løpetiden når løpetiden er 12 måneder eller lenger. DreamHost tilbyr også en gratis domeneregistrering i et år.

Nettstedsbygger. GoDaddy har dra-og-slipp-grensesnittet med sin nettstedsbygger, som starter til en kampanjepris på $ 1 per måned. DreamHost har ikke en integrert nettstedbygger i sine planer.

databaser. Avhengig av hvilken plan som er valgt, tilbyr GoDaddy fra 10 til ubegrenset MySQL-databaser. DreamHost har ubegrensede databaser på alle planene.

E-postkontoer. GoDaddy tilbyr 100 til 1000 kontoer med 100 MB til 1 GB lagringsplass, avhengig av planen din. DreamHost tilbyr ubegrensede e-postkontoer og videresending av e-post på alle planene.

WordPress Hosting. Både GoDaddy og DreamHost tilbyr administrerte WordPress-planer. I administrerte WordPress gjøres sikkerhetskopiene og oppdateringene på nettstedet ditt for deg, som lar deg fokusere på det viktige – å bygge innholdet på nettstedet ditt.

Gå pappa.GoDaddy har fire WordPress-planer. Den grunnleggende planen, som er begrenset til ett sted, 25 000 besøkende per måned og 10 GB SSD-lagring. Deluxe-plan, med ett nettsted, 100 000 besøkende og 15 GB lagring. Ultimate plan, med to nettsteder, 400 000 besøkende og 30 GB SSD-lagring. Utviklerplan, med opptil 5 nettsteder, 800 000 besøkende og 50 GB SSD-lagring. Alle har et gratis domene når du bestiller en årlig periode. De to øverste nivåene har også et SSL-sertifikat som er gratis i ett år, og Ultimate-planen inkluderer gratis SiteLock.

Dreamhost DreamHost tilbyr en administrert WordPress-plan som har hastighet og verdi. Det er vert på VPS og inkluderer 30 GB SSD-lagring, gratis SSL, cache, separat hosting for MySQL-databasen, ubegrensede besøkende og ingen begrensninger for plug-ins.

e-handelsløsning. GoDaddy og DreamHost tilbyr begge gratis handlekurver, for eksempel Magneto, ZenCart, PrestaShop og andre, gjennom kontrollpanelet. DreamHost støtter også Café Commerce, en kommersiell byggherre av e-handel. WordPress-butikk-plugins, for eksempel WooCommerce, er tilgjengelige fra begge vertene for WordPress-nettsteder.

sikkerhetskopier. GoDaddy har en sikkerhetskopi og gjenopprettingsplan for en månedlig avgift med sine delte planer, og gratis daglige sikkerhetskopier på WordPress, VPS og dedikerte planer. DreamHosts policy forbyr å lagre sikkerhetskopier av nettsteder på serveren i de delte planene. Sikkerhetskopieringer må lastes ned og fjernes fra vertsserveren så snart som mulig etter at de er laget. Nettstedsdata og databaser sikkerhetskopieres automatisk, men sikkerhetskopiene er ikke garantert.

Hosting Security. GoDaddy skanner og handler proaktivt mot DDoS-trusler, og den gir det den kaller “CageFS.” CageFS lar deg sette opp brukerrettigheter for å begrense tilgangen til innhold. GoDaddy gir SpamAssasin, samt BoxTrapper, for e-postfiltrering. DreamHost gir anti-spam for sin e-post med Spamhaus og gir DDoS-beskyttelse gjennom tjenestene til Arbor Networks.

GoDaddy tilbyr gratis delt SSL for sine planer, og toppnivåene får Privat SSL gratis. DreamHost tilbyr SSL med Let’s Encrypt på sine planer.

GoDaddy tilbyr Windows eller Linux-alternativer for alle planene. DreamHost er kun Linux-basert.

Kontrollpanel. GoDaddy bruker cPanel, men den har gjort en viss tilpasning, noe som kan gjøre det ukjent for vanlige cPanel-brukere. DreamHost bruker et proprietært kontrollpanel. Den er funksjonsrik, men alle med cPanel-erfaring kan synes det er forvirrende med det første.

Grønn. DreamHost kjøper fornybare energikreditter og sier at fotavtrykket er karbonnøytralt.

extras. I tillegg til hostingplaner, tilbyr GoDaddy også SEO, online markedsføring og designtjenester mot tilleggsgebyrer. GoDaddy har også forhandlerplaner. Både GoDaddy og DreamHost har tilknyttede programmer. DreamHost gir også $ 100 annonsekreditt til Bing / Yahoo.

Opinion om GoDaddy og DreamHost viktige funksjoner

GoDaddy kan være bransjens go-to-side for domeneregistrering, men DreamHosts ubegrensede båndbredde, databaser og e-postfunksjon for alle sine planer gir den en fordel for mellomstore bedrifter og enkeltpersoner med nettsteder med høy trafikk. DreamHost forenkler også administrert WordPress med en plan med funksjoner som tilsvarer eller forbedrer planene fra GoDaddy. GoDaddy har en fordel for de som trenger Windows siden DreamHost bare er Linux.

Sammenlign webhotellplaner og priser for GoDaddy og DreamHost

Vertsplaner & Priser

Prisplaner sammenlignet

Merk: Prising for webhotellfirmaer er et bevegelig mål. For å forbli konkurransedyktig, gis spesielle kampanjer gjennom året. Prisene her er det som ble tilbudt på tidspunktet for denne sammenligningen. Du må merke deg at kampanjepriser bare er bra for den første tjenesteperioden, så å registrere deg på lengre sikt betyr høyere besparelser. Vanligvis betyr det at du registrerer deg for lengre vilkår, uavhengig av pågående kampanjer, at det sannsynligvis vil være et prisbrudd.

Delt webhotell.

Gå pappa. GoDaddy tilbyr tre delte planer på både Windows- og Linux-alternativene. Økonomi tillater ett nettsted, ubegrenset båndbredde og 100 GB lagringsplass, for $ 3,99. Deluxe tilbyr $ 4,99 per måned og Ultimate, $ 7,99 per måned, ubegrenset nettsteder, ubegrenset båndbredde og ubegrenset lagring. Alle planene kommer med et gratis år med domeneregistrering på en årsplan. E-postkontoer er begrenset til henholdsvis 100, 500 og 1000. Ultimate-planen legger til et gratis SSL-sertifikat i ett år.

Dreamhost. DreamHost gjør det enkelt med en delt plan. Planen kommer med ubegrenset alt – ubegrenset lagring, ubegrenset båndbredde, ubegrenset e-postkontoer og ubegrensede domener. For en treårsperiode er prisen 7,99 dollar per måned. En gratis domeneregistrering i ett år, samt gratis SSL, kommer med planen. En dedikert IP er tilgjengelig for en ekstra $ 5,95 månedlig avgift.

Administrert WordPress hosting

Gå pappa. GoDaddy tilbyr fire planer. De to laveste tillater ett nettsted, mens det neste til toppen tillater to nettsteder, og det øverste nivået tillater 5. GoDaddy begrenser besøkstall per måned basert på planen din, og mengden SSD-lagring varierer etter plan. GoDaddy-prisene er $ 3,99, $ 4,49, $ 7,99 og $ 13,99 per måned.

Dreamhost. DreamHost har en plan til $ 19,95 per måned, så den er litt høyere enn GoDaddys toppnivå. Imidlertid kommer DreamHosts WordPress-plan med en dedikert IP, bruker en SSD-infrastruktur, tillater ubegrensede besøkende per måned og er lokalisert på VPS-servere. Det er begrenset til ett nettsted og en MySQL-database.

VPS og dedikert serververt. GoDaddy tilbyr flere VPS-planer, med fem planer for Linux og fem for Windows – Windows-planene koster rundt $ 10 per måned mer. GoDaddy-planene tilbyr ubegrenset båndbredde og 40 GB til 250 GB lagringsplass (avhengig av nivå). DreamHost tilbyr fire planer, priset veldig nær GoDaddy-priser for lignende funksjoner. DreamHosts planer tilbyr imidlertid ubegrenset båndbredde og ubegrenset SSD-lagring.

DreamHost tilbyr en dedikert plan som kan tilpasses for ekstra månedlige avgifter. GoDaddy tilbyr fem dedikerte planer for Linux og 5 for Windows. GoDaddys Windows-planer løper rundt 30 dollar mer enn Linux-planene. GoDaddys planer og planen fra DreamHost har alle ubegrenset båndbredde.

studiepoeng. GoDaddy tilbyr forskjellige markedsføringskreditter avhengig av hvor du befinner deg. DreamHost tilbyr gratis markedsføring med $ 100 kreditt for Bing / Yahoo. Begge selger domenenavn, og både DreamHost og GoDaddy gir ett gratis år med registrering for nye påmeldinger.

Pengene tilbake-garanti. GoDaddy og DreamHost tilbyr pengene-tilbake-garantier. GoDaddy tilbyr standard 30-dagers garanti for årlige og over betingelser. For månedlige planer er GoDaddys full tilbakebetaling begrenset til 48 timer, og er pro-rangert etter det. DreamHost har en bransjeledende 97-dagers garanti (på sine delte planer, hvis kjøpt med kredittkort). Hvis du har gratis domeneregistrering på GoDaddy eller DreamHost, vil de holde tilbake domeneregistreringsavgiften fra refusjonen, og du vil beholde domenenavnet.

Opinion om prisfastsettelse for vertsplaner

For delt hosting har DreamHost kanten med sine ubegrensede funksjoner, og enkelheten med å bare ha en plan – selv om du vil ha færre funksjoner for lavere priser, gir GoDaddy deg det alternativet. DreamHost er best egnet for små til mellomstore bedrifter.

Hvor enkelt å bruke GoDaddy og DreamHost

Brukervennlighet

Hvor brukervennlig grensesnitt

Kontrollpanel. GoDaddy og DreamHost bruker forskjellige kontrollpaneler. GoDaddy bruker cPanel, men endrer grensesnittet noe. cPanels brukervennlige grafiske grensesnitt er bransjestandarden, og det har de fleste funksjonene som trengs for å administrere nettstedet ditt gjennom lett identifiserte ikoner. GoDaddy bruker bransjestandarden Plesk for Windows-planer. DreamHosts proprietære kontrollpanel er brukervennlig og kraftig når du har blitt vant til det. Det kan imidlertid være forvirrende for noen som kommer fra cPanel.

Ett-klikk installasjonsprogram. GoDaddy gir ett-klikk appinstallasjon til hundrevis av apper gjennom kontrollpanelet. DreamHost tilbyr installasjon av noen apper med ett klikk gjennom kontrollpanelet. Begge har en ett-klikks installasjon av WordPress.

Nettstedsnavigering. Både GoDaddys og DreamHosts nettsteder gir god informasjon hvis du kan finne den. GoDaddy tilbyr flere produkter i tillegg til hosting, så det er litt mer forvirrende å navigere, og sidene deres innebærer mye rulling. DreamHost gjør det vanskelig å finne noe informasjon uten å ty til Google eller lese gjennom wikier.

Opinion om brukervennlighet

DreamHost gjør det enkelt å velge en delt hostingplan – det er bare en plan. GoDaddy gir deg imidlertid billigere (men mindre funksjoner) alternativer. GoDaddys kontrollpanel er basert på bransjestandarden cPanel, og det tilbyr flere apper for installasjon med ett klikk.

Støtte av GoDaddy og DreamHost

Teknisk og kundesupport

Brukerstøtte sammenlignet

GoDaddy må betraktes som ikke bedre enn gjennomsnittet, basert på kundevurderinger. DreamHost-kunder vurderer kundeservice høyt. Begge har støttepersonell som anses som vennlige og kunnskapsrike.

GoDaddy har en telefon, e-post og live chat 24/7, samt en omfattende kunnskapsbase med opplæringsprogrammer og videoer. GoDaddy gir informative artikler i tillegg til bloggen sin i “GoDaddy Garage.” DreamHost har en kontaktside der du kan sende spørsmål til e-post. Det er flere støttealternativer fra DreamHost når du har kjøpt dem, men en telefon er ikke en av dem. DreamHost har en unik wiki som oppdateres etter behov og har mye informasjon, omtrent som en kunnskapsbase. DreamHost har et forum og en blogg.

Opinion om brukerstøtte

GoDaddy tilbyr flere kontaktmetoder, inkludert telefon, så det er enkelt å få hjelp. GoDaddy-støtte er rangert som gjennomsnitt av flertallet av kundene som kommenterer, mens DreamHost-kunder snakker om bedre enn gjennomsnittlig support. Mangelen på telefon eller live chat (med mindre du er logget inn på en konto) for DreamHost gir GoDaddy en fordel her.

Brukervurderinger av GoDaddy og DreamHost

Brukeranmeldelser

Brukeranmeldelser sammenlignet

Merk: Selv om anmeldelser aldri skal være den eneste avgjørende faktoren for å velge en vert når noe konsekvent blir ført opp i kundevurderinger, kan det hende at det må vurderes.

Anmeldere er den lidenskapelige kunden, så de fleste anmeldelser har sterk negativ eller sterk positiv tilbøyelighet.

Negative anmeldelser for GoDaddy og DreamHost

Gå pappa. De fleste negative anmeldelser av GoDaddy omhandler dårlig kundestøtte, de strenge begrensningene som er lagt på noen planer og driftsstans.

Dreamhost. En vanlig klage er mangelen på telefonstøtte og spotty chat-støtte. Også for et selskap som har så sterk oppetidsgaranti, er det et overraskende antall klager om driftsstans.

Positive anmeldelser for GoDaddy og DreamHost

Gå pappa. Positive anmeldelser fra kunder av GoDaddy kommenterer sine domeneregistreringstjenester og prisene på dem.

Dreamhost. De fleste anmeldelser for kundesupport er positive. DreamHost mottar raves for nesten “ubegrenset alt” for en så lav pris.

Opinion om brukeranmeldelser

Anmeldelser har en tendens til å indikere at GoDaddy konsentrerer seg om å være en domeneregistrator, og hosting er en ettertanke. Totalt sett er det mer positive anmeldelser fra DreamHost-kunder.

Konklusjon om sammenligning av GoDaddy og DreamHost

Hvilken hosting er best for deg?

Å velge den beste plattformen

Hvert av disse vertsselskapene har sine fordeler og ulemper.

Grunner til å velge DreamHost fremfor GoDaddy:

 • Enkelhet i å velge en plan
 • Flere ubegrensede funksjoner i planer
 • Lengre pengene-tilbake-garanti
 • 100% garantert oppetid

Grunner til å velge GoDaddy fremfor DreamHost:

 • Selger flere nettprodukter i tillegg til hosting
 • Linux- og Windows-alternativer for alle planer
 • Flere lag for flere alternativer i planer
 • Bransjestandard cPanel (men modifisert)
 • Gratis telefon og chat 24/7

GoDaddy kan være best egnet for nybegynnere, siden alt nettrelatert, fra domenenavn til SSL, markedsføring og SEO-tjenester, og online bokføring, kan fås fra ett nettsted.

DreamHost er attraktiv for de som bare vil ha et “ubegrenset alt” -nettsted uten å bla gjennom alternativer i delt hosting. Det passer kanskje ikke for nybegynnerne, siden det ikke er noen nettstedbygger og ingen telefonsupport. Små bedrifter vil finne ubegrenset båndbredde og lagring tiltalende. Bedrifter som krever VPS eller dedikerte servere, vil også DreamHost være et attraktivt valg.

InMotion Hosting er et alternativ til å undersøke når du handler etter en webvert. Selv om InMotion’s pengene-tilbake-garanti er mindre enn DreamHost, tilbyr den fortsatt en av de beste i bransjen – en 90-dagers pengene-tilbake-garanti, sammenlignet med 30-dagers garanti fra GoDaddy. For de som ikke har noe imot å bruke litt mer enn budsjetthotell for å få førsteklasses funksjoner og rask lasting og responstid, er SiteGround et vertsfirma du kanskje vil vurdere.

Har du noen spørsmål om GoDaddy eller DreamHost? Hva har erfaringene dine med webhotell vært? Legg igjen kommentarene og gi oss beskjed.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map