GoDaddy vs. Bluehost: Hvilken bør du bruke?

GoDaddy vs. Bluehost-sammenligning


I denne digitaliseringsalderen er det ganske vanlig å ha en online tilstedeværelse i form av et nettsted – enten du er en profesjonell person, har en oppstart eller har en mellomstor til en stor bedrift.

Og siden nettstedvedlikehold og hosting krever spesifikke ferdigheter, vil du ikke ønsker å stresse med disse tingene ved å få dette gjort av en tredjeparts tjenesteleverandør..

Det er også mer sannsynlig at du går med et webhotellfirma som har drevet forretninger i bransjen i ganske lang tid og er godt kjent og klarert av mange bedrifter globalt.

Det er her to populære hostingleverandører – Bluehost og GoDaddy – kommer inn.

Bluehost (grunnlagt i 1996) og GoDaddy (etablert i 1997) har drevet virksomhet i bransjen i over 19 år hver. Det er dermed vanskelig å velge mellom disse to webvertene med tanke på deres enorme hostingopplevelse.

Derfor må du kjenne til de forskjellige funksjonene og funksjonalitetene som tilbys av hver for å ta en informert beslutning basert på hosting-kravene dine.

Mens Bluehost eies av den anerkjente Endurance International Group (EIG), faller GoDaddy ikke under noen slik gruppe.

EIG er kjent for å ha et stort utvalg av webverter under seg, inkludert andre populære navn som iPage og Hostgator.

At Bluehost hittil har vært vertskap for over to millioner nettsteder, er et vitnesbyrd om sitt fokus på hosting-tjenester.

GoDaddy er et fremtredende navn når det gjelder domeneregistrering også. I 2014 nådde GoDaddy en betydelig milepæl med å ha mer enn 59 milliarder domenenavn under sin ledelse og derved å bli verdens største ICANN-akkrediterte registrator.

GoDaddy er også kjent for sine billige delte hosting-planer, mens Bluehost ikke er langt etter når det gjelder overkommelighet for delte hostingplaner..

Begge webvertene tilbyr også VPS-hosting, WordPress-hosting, dedikert serververt, og så videre.

Mens Bluehost bare tilbyr Linux-hosting-tjenester, gir GoDaddy deg muligheten til å velge mellom Linux-hosting eller Windows-hosting.

Videre har GoDaddy vunnet flere priser for sine tjenester, for eksempel Gold Stevie Award for datatjenester (i 2012) og Bulby-prisen for best bruk av et enkelt bokstavdomen.

Bluehost har også vunnet noen få priser, for eksempel Best Budget Hosting, Best Web Hosting Company og Best Rimelig Hosting fra HostReview.

Siden begge har en enorm mengde erfaring og tilbyr lignende prisbelønte tjenester, vil vi hjelpe deg å forstå disse leverandørene bedre og forenkle beslutningen din ved å sammenligne hostingfunksjonene og tjenestene som tilbys av Bluehost og GoDaddy og deres forskjellige vertsplaner i denne artikkelen.

Sammenlign ytelsen til Bluehost og GoDaddy

Contents

Oppetid og pålitelighet

Uptime monitor

oppetid. En av nøklene til suksess for en online virksomhet er tilgjengeligheten av nettstedet og tilhørende funksjoner til enhver tid.

Mens GoDaddy gir en oppetidsgaranti på 99,99%, gir Bluehost ikke en slik oppetidsgaranti.

Og etter å ha brukt Bluehost på et par nettsteder, kan vi si at oppetidsprocenten faktisk er rundt 99,99% i sanntid. Den faktiske oppetidsprocenten av GoDaddy har ofte falt litt under 99,99%, men den er fortsatt så bra.

Pålitelighet. GoDaddy har et massivt datasenter som ligger i Phoenix, mens Bluehost har sitt datasenter basert i Utah.

Bluehost datasenter støtter speilet lagringssikkerhetskopi, UPS makt backup, diesel generator og flere andre strømrelaterte funksjoner.

GoDaddy datasenter støtter også dieselgeneratorer og uavbrutt strømforsyning og sikrer en høy hastighet på omtrent 20 gigabit per sekund ved å være koblet til en optisk fiber DWDM Ethernet-ryggrad.

Opptreden. Tiden det tar for nettsidene dine å laste er også avgjørende for å skape et positivt inntrykk om nettstedet ditt.

Den maksimale tiden det tok å svare på en sideinnlastningsforespørsel fra en GoDaddy-hostet server, har vist seg å være ganske høy sammenlignet med den for en server som er vert av BlueHost, spesielt under en økning i nettstedstrafikken.

Under testing med små trafikksteder ble det avslørt at Bluehost klarer å gi en lastetid på under 2,4 sekunder og GoDaddy går forbi 2,6 sekunder i det samme.

Bluehost-servere kjører på AMD kraftsentraler, mens GoDaddy-servere kjører på Intel Core i7-prosessorer. Begge klarer også å levere god ytelse for sine respektive nettsteder.

Opinion om Bluehost og GoDaddy Performance

På grunn av Bluehost-serverne sine muligheter til å administrere store sidehastigheter, selv under økt trafikk, og litt høyere oppetidsprocent, foretrekker vi Bluehost når det gjelder oppetid, hastighet og pålitelighet.

Funksjoner av Bluehost og GoDaddy

Sammenlign viktige funksjoner

Viktige funksjoner sammenlignet

Nettstedsbygger. For å bygge et nettsted tilbyr Bluehost deg Weebly nettstedsbygger eller mobilnettstedbyggeren goMobi. Du kan enkelt opprette et nettsted uten kodingskunnskap ved å bruke dra-og-slipp-funksjonaliteten til Weebly.

Du kan også bruke Weebly gratis for å lage en enkel webside på opptil seks sider. Imidlertid, hvis du vil ha noen avanserte funksjoner, for eksempel passordbeskyttelse for websidene og tilpassede temaer, kan du oppgradere Weebly-verktøyet til en betalt plan på rundt $ 8.99 per måned.

GoDaddy tilbyr ingen gratis versjon av nettstedets byggverktøy, med priser som starter på $ 1 per måned (for en personlig plan som er ganske billig).

GoDaddy nettstedsbygger er svært populær med flere fantastiske brukervennlige funksjoner, og den resulterende nettsiden vil sannsynligvis være mer attraktiv enn du kan bygge ved å bruke Bluehost nettstedsbygger.

Sikkerhet. Bluehost imponerer oss med sitt omfattende sett med sikkerhetsfunksjoner som består av hotlink-beskyttelse og forskjellige anti-spam-verktøy, for eksempel Apache Spam Assassin, Spam Experts og Spam Hammer.

Det tilbyr også CloudFare å gi forbedret sikkerhet i form av SSL og beskyttelse mot Distribuerte Denial of Service (DDoS) angrep.

Bluehost støtter også passordbeskyttede kataloger, opprettelse av svartelister for IP-adresser, oppretting av filter for e-postkontoer og brukere, og administrasjon av digitale sertifikater og private nøkler. Og administratorer av nettstedet ditt vil føle seg trygge når de får tilgang til konfigurasjonsfilene ved å gi SSH-tilgangen (Secure Shell).

Du kan til og med benytte deg av SiteLock Domain Security som starter på rundt $ 1,67 per måned.

Med GoDaddy kommer sikkerhet mot en ekstra kostnad i form av SiteLock som starter på rundt $ 17,88 per år. Ved å bruke dette alternativet har du rett til appskanning, overvåking av spam og malware, og et verifiseringssertifikat for nettstedet. Det hjelper til og med med å identifisere sårbarheter i nettverket og fjerne skadelig programvare.

MySQL-database GoDaddy gir deg tilgang til begrensede MySQL-databaser med sine delte hostingplaner, mens Bluehost tilbyr tilgang til ubegrensede MySQL-databaser for alle sine planer.

GoDaddy tilbyr også betydelig færre e-postkontoer, med sine forskjellige hostingplaner, sammenlignet med Bluehost.

backup. Mens begge hostingleverandører lar deg utføre manuelle sikkerhetskopier som en del av hostingkontoen din, er de forskjellige med hensyn til de automatiserte alternativene for sikkerhetskopiering. Bluehost gir deg muligheten til å lage automatiske sikkerhetskopier fra cPanel (standard kontrollpanel).

Et slikt alternativ er ikke tilgjengelig med GoDaddy.

Administrert WordPress Hosting. Verken GoDaddy eller Bluehost krever at du installerer WordPress Content Management System (CMS) fordi de kommer forhåndsinstallert med det.

Dette lar deg raskt starte med WordPress-plattformen og opprette sider, innlegg, gallerier og så videre. Begge tilbyr også automatisk programvare- og plugin-oppdateringer, døgnet rundt støtte, og så videre.

Begge webvertene tilbyr fire forskjellige WordPress-hostingplaner. Disse blir sammenlignet nedenfor:

GoDaddy Basic – til $ 3,99 per måned, med 10 GB lagring og ingen IP-adresse, for ett nettsted, og for å håndtere omtrent 25 000 besøkende per måned.

GoDaddy Deluxe – til $ 4,49 per måned, med 15 GB lagring og ingen IP-adresse, for ett nettsted, og for å håndtere rundt 1 000 000 besøkende hver måned.

GoDaddy Ultimate – til $ 7,99 per måned, med 30 GB lagring og ingen IP-adresse, for to nettsteder, og til å håndtere omtrent 4 000 000 besøkende per måned.

GoDaddy Developer – til $ 13,99 per måned, med 50 GB lagring og ingen IP-adresse, for fem nettsteder, og til å håndtere omtrent 8,00 000 besøkende månedlig.

Bluehost Blogger – til 24,99 dollar per måned (12,49 dollar for den første måneden), med 30 GB lagring og 1 IP-adresse, for fem nettsteder, og til å håndtere rundt 100 millioner månedlige besøkende.

Bluehost Professional – til $ 74,99 per måned ($ 37,50 for den første måneden), med 60 GB lagring og 1 IP-adresse, for ti nettsteder, og til å håndtere omtrent 300 millioner besøkende månedlig.

Bluehost Business – til $ 119,99 per måned ($ 60 for den første måneden), med 120 GB lagring og 1 IP-adresse, for 20 nettsteder, og for å håndtere omtrent 600 millioner besøkende månedlig.

Bluehost Enterprise – til $ 169,99 per måned ($ 85 for den første måneden), med 240 GB lagring og 1 IP-adresse, for 30 nettsteder, og for å håndtere ubegrensede månedlige besøkende.

Det er tydelig at GoDaddy’s WordPress-hostingplaner er billigere enn Bluehost. Bluehost-planene er imidlertid mer egnet for høyere trafikk.

NetthandelsløsningerMed GoDaddy nettbutikkfunksjonalitet kan du få produktene dine oppført og begynne å selge dem på kort tid. Du får muligheten til å bruke og tilpasse temaer, bygge en mobilvennlig nettbutikk, lage en handlekurv, bruke markedsføringsverktøy, bruke SEO-evner og så videre.

Den støtter også mange betalingsmetoder, inkludert kredittkort, nettbank, debetkort og lommebøker. GoDaddys online premium-butikk er tilgjengelig til $ 19,99 per måned (årlig abonnement) eller $ 29,99 per måned (månedlig abonnement).

Bluehost gir deg også tilgang til et lignende sett med e-handelsfunksjoner. Du kan bruke Magneto-applikasjonen til å opprette din nettbutikk, bruke TransFirst-betalingsporten for å godta betalinger fra kundene dine, og bruke hvilken som helst av de forskjellige handlekurvene, for eksempel Agora, Cube Cart, Zen Cart og OS Commerce.

Opinion om Bluehost og GoDaddy viktige funksjoner

På grunn av de bedre sikkerhetsfunksjonene og færre begrensninger (eller kapsler) på MySQL-databaser, e-postkontoer og antall WordPress-administrerte nettsteder, får Bluehost nikket vårt her.

Sammenlign webhotellplaner og priser for Bluehost og GoDaddy

Vertsplaner & Priser

Prisplaner sammenlignet

Merk: Vi skal bare sammenligne Linux-hostingplanene som begge tilbys, da Bluehost ikke tilbyr noen Windows-hostingplaner. Det skal bemerkes at GoDaddy tilbyr Windows-hostingplaner.

Den billigste GoDaddy-hostingplanen er tilgjengelig til rundt $ 2,24 per måned (GoDaddy Starter), mens den rimeligste Bluehost-vertsplanen er tilgjengelig til $ 3,95 per måned (Bluehost Starter). Begge disse planene kan vise seg å være tilstrekkelige hvis du er nybegynner som prøver ut noen webhotell for første gang.

Typer av vertsplaner

Delte vertsplaner Vi sammenligner GoDaddy delte hostingplaner og Bluehost delte hostingplaner under:

Alle Bluehost-delte planer bruker cPanel som sitt kontrollpanel for Linux-hosting, mens GoDaddy delte planer bruker cPanel for Linux-hosting og Plesk for Windows-hosting.

Med Bluehost delt hosting kan du kjøpe SiteLock Security til $ 1,99 per måned (årlig abonnement), og med GoDaddy delt hosting kan du velge det samme til $ 1,49 per måned (1-års abonnement).

Bluehost Starter – til $ 3,95 per måned (3-årig abonnement) eller $ 4,95 per måned (2-årig abonnement) eller $ 5,95 per måned (1-årig abonnement), med 50 GB diskplass, 5 e-postkontoer og ubegrenset MySQL-databaser, for ett nettsted.

Bluehost Plus – til $ 6,95 per måned (3-årig abonnement) eller $ 7,95 per måned (2-årig abonnement) eller $ 8,95 per måned (1-års abonnement), med 150 GB diskplass, 100 e-postkontoer og ubegrenset MySQL-databaser, for 10 nettsteder.

Bluehost Business Pro – til $ 14,95 per måned (3-årig abonnement) eller $ 16,95 per måned (2-årig abonnement) eller $ 19,95 per måned (1-årig abonnement), med ubegrenset diskplass, ubegrenset e-postkontoer og ubegrenset MySQL-databaser, for ubegrensede nettsteder.

GoDaddy Starter – til $ 2,24 per måned (3-årig eller 2-årig eller 1-årig abonnement) eller $ 2,49 per måned (1-måneders abonnement), med 30 GB diskplass, 10 e-postkontoer og 1 x 1 GB MySQL-databaser, for 1 nettsted.

GoDaddy Economy – til $ 3,99 per måned (3-årig abonnement) eller $ 4,49 per måned (2-årig abonnement) eller $ 4,99 per måned (1-årig abonnement) eller $ 6,99 per måned (3-måneders abonnement), med 100 GB diskplass, 100 e-postkontoer, og 10 x 1 GB MySQL-databaser, for 1 nettsted.

GoDaddy Deluxe – til $ 4,49 per måned (3-årig abonnement) eller $ 4,99 per måned (2-årig abonnement) eller $ 5,99 per måned (1-årig abonnement) eller $ 8,99 per måned (månedlig abonnement), med ubegrenset diskplass, 500 e-postkontoer og 25 x 1 GB MySQL-databaser, for ubegrensede nettsteder.

GoDaddy Ultimate – til $ 7,99 per måned (3-årig abonnement) eller $ 8,99 per måned (2-årig abonnement) eller $ 9,99 per måned (1-årig abonnement) eller $ 14,99 per måned (månedlig abonnement), med ubegrenset diskplass, 1000 e-postkontoer og ubegrenset (x 1 GB) MySQL-databaser, for ubegrensede nettsteder.

VPS Hosting Plans Bluehost tilbyr 4 VPS-hostingplaner i sammenligning med de 5 VPS-hostingplanene levert av GoDaddy, med nesten lignende lagringsplass, RAM og priser. GoDaddy tilbyr imidlertid ubegrenset båndbredde, mens Bluehost tilbyr båndbredde i området 1TB til 4TB.

Dedikerte vertsplaner GoDaddy tilbyr fem dedikerte serververtsplaner, mens Bluehost tilbyr rundt 3 av dem. I tillegg tilbyr GoDaddy en maksimal lagring på 2 TB (sammenlignet med Bluehosts maksimale 1 TB) og maksimal RAM på 32 GB (sammenlignet med Bluehosts maksimum 16 GB).

Mens Bluehost tilbyr en båndbredde på 15 TB (med en Bluehost Premium), tilbyr GoDaddy ubegrenset båndbredde med alle sine dedikerte planer. Prisområdet for begge webvertene er nesten likt, selv om du får billigere alternativer for dedikert hosting med GoDaddy.

Pengene tilbake-garanti Begge webvertene tilbyr en pengene tilbake-garantiperiode, noe som betyr at de er trygge på tjenestene de tilbyr.

Mens GoDaddy lar deg søke tilbake pengene dine i løpet av 45 dager, hvis du ikke er fornøyd, tillater Bluehost bare det samme i 30 dager (tilbakebetalt policy for tilbakebetaling).

Den andre forskjellen er at GoDaddy tilbyr denne pengene-tilbake-garantien bare for sine årlige abonnementsplaner.

Opinion om prisfastsettelse for vertsplaner

Selv om noen av GoDaddys planer virker billigere, er det bare tilfelle for den første tjenesteperioden. Under planfornyelser er prisene mye høyere for GoDaddy. Så det er ikke mye som skiller disse to vertene om forskjellige hostingplaner og deres priser. I følge oss er det et bind mellom de to.

Hvor enkelt å bruke Bluehost og GoDaddy

Brukervennlighet

Hvor brukervennlig grensesnitt

Begge webvertene tilbyr bransjestandarden cPanel, som har et brukervennlig grensesnitt, som kontrollpanel.

GoDaddy lar deg også bruke Parallels Plesk Panel, siden det også støtter Windows-hosting som Bluehost ikke gjør. Siden cPanel er et industristandard kontrollpanel, kan brukere bli vant til arbeidsstilen sin ganske raskt.

Dessuten kan du bruke ett-klikks installasjonsfunksjonalitet til å installere WordPress og forskjellige andre applikasjoner for begge hostingtjenesteleverandører. (Se Mojo markedsplass for Bluehost og GoDaddy markedsplass for GoDaddy.)

Opinion om brukervennlighet

Begge webhotellene bruker samme kontrollpanel og lignende installatører med ett klikk. Nok en gang vurderer vi begge like langt når det gjelder brukervennlighet.

Støtte av Bluehost og GoDaddy

Teknisk og kundesupport

Brukerstøtte sammenlignet

Begge webvertene tilbyr en rekke alternativer for å komme i kontakt med kundesupportteamet når som helst på dagen eller natten.

Hvis det er en nødsituasjon, kan du enkelt kontakte supportteamene deres ved å bruke et gratis telefonnummer. Og hvis du ikke har det travelt med å få problemet løst, kan du fremdeles få raske svar gjennom begge webhotellers live chat-alternativ.

Alternativt kan du til og med bruke billettsystemet eller sende e-post til begge vertsleverandørene.

Etter å ha vert for nettsteder med begge disse webvertene, kan vi dele at GoDaddy’s supportteams svar har blitt forsinket ved ganske mange anledninger.

Bluehost-supportteamets svartid har gjennomgående vært god.

Opinion om brukerstøtte

Vi foretrekker å stemme på Bluehost-supportteamet, rent basert på vår erfaring med dem raskt tilbyr løsninger på problemene våre ved mange anledninger gjennom årene..

Brukeranmeldelser av Bluehost og GoDaddy

Brukeranmeldelser

Brukeranmeldelser sammenlignet

Merk: Det kan ikke være en utmerket ide å stole helt på anmeldelser som er lagt ut av forskjellige kunder på nettet for en hvilken som helst webhotell. De hjelper deg imidlertid med å forstå hvilke problemer eller hvilke fordeler med en bestemt vert som blir reist opp igjen og igjen.

Negative anmeldelser for Bluehost og GoDaddy

For GoDaddy refererer de fleste av de negative vurderingene til den betydelige tiden det tar av supportteamet å svare under krisesituasjoner i sanntid.

Og det er ikke bare første gangs svar, snarere tiden det tar å komme frem til en løsning for kundens problemer.

For Bluehost refererer mange kundevurderinger til ulempen med å måtte installere mange tillegg for flere funksjoner. Mange kunder ber også om at Bluehost begynner å tilby månedlige delte hostingplaner.

Positive anmeldelser for Bluehost og GoDaddy

Det er mange positive anmeldelser fra nybegynnere som synes det var ekstremt enkelt å bygge et nettsted når du bruker GoDaddys nettstedbygger og for å få nettstedet deres vert med GoDaddys mest grunnleggende plan (startplanen).

For Bluehost er de positive vurderingene for det meste forbeholdt VPS og dedikerte serverplaner. Med disse planene har serverytelsen og tilgjengeligheten av ubegrensede MySQL-databaser og e-poster blitt rost mye.

Spesiell omtale har blitt nevnt om Bluehosts fantastiske sikkerhet og kundestøtte i de fleste anmeldelser.

Konklusjon om sammenligning av Bluehost og GoDaddy

Hvilken hosting er best for deg?

Å velge den beste plattformen

Følgende er grunner til å velge Bluehost fremfor GoDaddy:

 • Ubegrenset MySQL-databaser og e-postkontoer med flere planer
 • Forbedret sikkerhet
 • Stor teknisk og kundestøtte
 • Evne til å levere høy oppetid, selv for økt trafikknivå

Følgende er grunner til å velge GoDaddy fremfor Bluehost:

 • Støtte for Windows-hosting
 • Billigere priser
 • Flere produkter og funksjoner
 • Lengre pengene tilbake-garantiperiode på 45 dager

Det er tydelig at hvis du er en helt nybegynner og bare vil komme i gang med et nettsted, uten å ha noen teknisk kunnskap, viser GoDaddy seg å være et mye billigere og mer praktisk alternativ.

Hvis du er ute etter en Windows-hostingplattform, er GoDaddy den du skal velge.

Imidlertid, hvis nettstedet ditt får mye trafikk og du leter etter pålitelighet og forbedret ytelse, ser Bluehost ut til å være den ideelle webhotellet for dine behov.

Hvis du er ute etter et alternativ til Bluehost, trenger du ikke se lenger enn til et av søstersidene, inkludert Hostgator som også eies av EIG.

Når det gjelder støtte, skalerbarhet og styring av høy trafikk, er ikke Hostgator så dårlig. Hvis du er ute etter et billig alternativ til GoDaddy å starte et grunnleggende nettsted, kan du få det hostet på Dreamhost.

Har du noen tidligere erfaringer med å bruke GoDaddy eller Bluehost? Har denne sammenligningen svart på spørsmål du har hatt, eller har du fortsatt spørsmål? Du må gjerne legge inn kommentarer eller dele dine erfaringer i kommentarfeltet nedenfor.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map