Weebly vs. WordPress: welke moet je kiezen?

Ben je een nieuwe ondernemer met het geduld en de tijd om je eigen website te bouwen? Ben jij een computer-savvy blogger die een beter platform nodig heeft om content te beheren? Ben jij een slimme techneut die veel sites kan maken voor bureaus of individuen? Als u in een van deze categorieën valt, denken we dat Weebly of WordPress misschien wel de oplossing voor u is.


Wat is het probleem? Kiezen tussen een gehoste websitebouwer of een door uzelf gehost contentmanagementsysteem (CMS) is niet lichtvaardig, vooral als u een bedrijf opbouwt. Als u de juiste keuze maakt, kunt u tijd, geld en frustratie besparen als u van tevoren weet waar u aan begint.

Hoewel deze keuzes voor het bouwen van een website u vergelijkbare eindresultaten opleveren, zijn er een heleboel overwegingen die u in uw bedrijfsplan moet opnemen. Ja, u moet een website-businessplan hebben dat uw behoeften definieert en een sectie bevat voor uw online aanwezigheid, sitemap, sitearchitectuur en navigatie (minimaal).

De eerste stap bij het selecteren van een gehoste Weebly-websitebouwer of een zelf-gehost WordPress CMS, is het lezen van alle recensies die u kunt vinden. Voordat u enthousiast wordt over een product, moet u er rekening mee houden dat de meeste van hen een gratis startersplan of een proefperiode bevatten, zodat u de interface kunt zien, ontwerpen kunt bekijken en kunt beslissen of het platform aan uw behoeften voldoet en past bij uw vaardigheden en ervaring.

In deze recensie hebben we twee krachtige maar toch verschillende websiteproducten geselecteerd om u te helpen verschillende opties in deze klasse te omzeilen. Voordat u begint, is het belangrijk op te merken dat websiteplatforms bekend staan ​​om hun morphing en transformatie naarmate de technologie vordert en klanten waardevolle feedback geven. We zullen dit tot op zekere hoogte zien gebeuren met zowel Weebly als WordPress.

Merk op dat Weebly in een klasse van doe-het-zelf gehoste websitebouwers zit, terwijl Word-Press op een door uzelf gehost open source CMS-platform. Als we deze twee vergelijken, begin je de verschillen te zien. We hopen dat u een beter begrip krijgt van welk websiteproduct wat doet.

Populariteit van Weebly en WordPress

De populariteit van een websitebouwer wordt vaak bepaald op basis van het aantal site-abonnees en bezoekers. Dit is om drie redenen een beetje misleidend.

Ten eerste is het moeilijk om deze cijfers bij te houden, tenzij een bedrijf openbaar wordt verhandeld. Abonnees die zich aanmelden, kunnen afhaken, meerdere sites maken of hun sites helemaal verlaten. Ook werden al vroeg abonnementen voor webhosting en domeinnamen aangeboden via een ander bedrijf dan de website builder, terwijl die service nu meestal wordt aangeboden. Dit maakt het volgen ook moeilijk.

Ten tweede zijn de cijfers die op de About-pagina’s worden geadverteerd voor de meeste van deze websiteproducten overschat en meestal niet nauwkeurig. Kijkers kunnen het aantal “abonnees” (gebruikers), bezoekers en echte websites verkeerd interpreteren. Verschillende nummers verwarren degenen die op zoek zijn naar de perfecte oplossing.

Ten derde, naarmate de platforms voor het bouwen van websites evolueren en veranderen om aan de zakelijke eisen te voldoen, neemt hun populariteit toe of af, en deze gegevens worden over het algemeen niet weerspiegeld.

Houd er bij het lezen rekening mee dat de populariteit van een platform indrukwekkend is, maar plaats niet te veel gewicht in deze specifieke categorie wanneer u een websitebouwer of een contentbeheersysteem kiest.

WordPress

Populariteit van WordPress

Een van de eerste blogplatforms, opgericht in San Francisco in 2003, deze versie van WordPress is gedefinieerd als een open source content management systeem (CMS) dat is gebaseerd op PHP en MySQL.

WordPress bestaat uit 37,3 miljoen door uzelf gehoste sites (en dat veel meer op gehoste sites). In de WordPress volledig zelf-gehoste service, waarbij een WordPress-website op de eigen server van een gebruiker kan worden opgeslagen, komt dit neer op bijna 25% van alle websites. Ja, dat is populair!

Weebly

Populariteit van Weebly

Weebly, een websitebouwer met slepen en neerzetten, opgericht in Silicon Valley in 2006, is een gehoste service waarbij uw gegevens worden opgeslagen op de server van Weebly. Weebly ging van 80 werknemers in 2014 naar meer dan 600 in 2016. Weebly beweert dat mensen elke maand meer dan 30 miljoen Weebly-websites bezoeken.

Daar moet je de wiskunde voor doen. Weebly wint regelmatig aan populariteit en scoort erg hoog onder doe-het-zelf gehoste website-bouwers. Weebly is ook populair!

Eindoordeel

Hoewel WordPress meer abonnees heeft tussen hun gehoste en niet-gehoste platforms, staat Weebly vlak achter hen. Hoewel populariteit voor sommigen belangrijk is, vergelijken we met deze twee platforms appels met sinaasappels. Besteed meer tijd aan het definiëren van uw behoeften en het afstemmen ervan op het juiste platform en vergeet de cijfers.

Ontwerp en maatwerk vergeleken

Ontwerp en maatwerk vergeleken

Wanneer u de ontwerp- en aanpassingsfuncties op deze twee verschillende platforms vergelijkt, verwijst dit naar de ontwerpsjablonen en opties voor uw website, de mogelijkheid om te bewerken in HTML, app-integratie en mobiele responsiviteit.

Het eindresultaat bij het gebruik van een CMS versus een websitebouwer lijkt erg op elkaar, maar de manier waarop u daar komt, is heel anders. Laten we elk platform nader bekijken wat betreft ontwerp- en aanpassingsopties:

WordPress

WordPress ontwerp en aanpassing

Het mooie van WordPress is dat je in een open source-systeem kunt werken voor enorme functionaliteit, maatwerk en complexe programmering. Je zult het moeten installeren en dan krijg je een grote verscheidenheid aan plug-ins (zoals in 37.000) en tools om je veel ontwerp- en aanpassingsopties te geven.

U kunt kiezen uit duizenden sjablonen en thema’s, of u kunt uw eigen sjablonen ontwerpen. Je hebt volledige toegang tot het bewerken van HTML en CSS. Integreer de apps van uw keuze en selecteer of bouw een thema dat is gemaakt voor mobiele apparaten. U kunt eenvoudig van thema wisselen.

Weebly

Weebly Design en maatwerk

Weebly biedt honderden ‘thema’s’ om aan te sluiten bij een persoonlijke of zakelijke entiteit, en hun thema’s zijn responsief voor mobiele apparaten. Weebly biedt functionaliteit in plaats van aantrekkelijk voor het oog, maar de ontwerp- en aanpassingsopties helpen je eventuele ontwerpfouten te verhelpen, en het lijkt erop dat Weebly onlangs is gemoderniseerd.

U kunt profiteren van een editor voor slepen en neerzetten om uw site aan te passen met inhoud, kolommen, afbeeldingen en video’s, om er maar een paar te noemen. Er is volop gelegenheid voor app-integratieopties en een kleine mogelijkheid voor een HTML-code-element. Thema’s wisselen is eenvoudig.

Eindoordeel

Deze twee platforms voor het bouwen van websites bieden beide een veelzijdig ontwerp en maatwerk, maar de manier waarop u dit bereikt, is heel anders. Met WordPress is de lucht de limiet, maar je kunt maar beter de vaardigheden hebben om ermee te werken of het geduld om het te leren.

Er zijn veel bronnen, online lessen en hulpopties. Met Weebly kan bijna iedereen een eenvoudige website maken die geschikt is voor kleine bedrijven, e-commerce, bloggen en meer. De leercurve is veel korter, maar je kunt niet zoveel doen (en dat is misschien ook niet nodig).

Interface / gebruiksgemak vergeleken

Hoe gemakkelijk te gebruiken interface

De interface verwijst naar de bewerkingsstijl en -functies van de website, sitenavigatie en opties voor site-architectuur. Bij het vergelijken van de interface tussen WordPress en Weebly hangt het gebruiksgemak sterk af van het vaardigheidsniveau van de gebruiker. Deze twee platforms zijn verschillende dieren die zijn ontworpen voor verschillende soorten website-ontwikkelaars, hoewel de uitkomst vergelijkbaar kan zijn. Dit is waarom:

WordPress

WordPress-interface

De WordPress-interface biedt pagina’s en berichten in een container-achtige editor waarin u elementen plaatst en vervolgens een voorbeeld van de resultaten bekijkt. Met wat HTML-kennis kunt u uw pagina’s en berichten effectief beheren en uiteindelijk de gewenste resultaten behalen.

Het voordeel van het WordPress open source platform is dat je code kunt wijzigen en wijzigen. Wat u op het scherm ziet, is over het algemeen niet wat u krijgt voor resultaten. Site-architectuur en navigatie kunnen volgens specificaties worden gepland en ontworpen, maar niet zonder enige technische knowhow.

Weebly

Weebly-interface

De Weebly-interface is een intuïtief dashboard voor het ontwerpen en bewerken van pagina’s, en wat u op het scherm ziet, komt dichter bij wat u op uw website krijgt. Er zijn tal van hulpopties binnen de interface in de vorm van knoppen, pop-ups en checklists. Weebly gebruikt containers voor inhoudselementen, wat een paar beperkingen heeft. De sitenavigatie en de sitearchitectuur zijn grotendeels afhankelijk van de sjabloonthema’s.

Eindoordeel

WordPress is een functie, plug-in en coderijk open source-platform voor degenen die enige ervaring hebben en een behoorlijk gecompliceerde website willen ontwerpen. Als je een techneut of programmeur bent die opties in een geavanceerde interface wil voor volledige ontwerpmogelijkheden, is zelf-gehoste WordPress geschikt voor vrijwel elke zakelijke website of blog.

Weebly is geschikt voor beginners of ontwerpers die een snelle doe-het-zelf-website nodig hebben die gemakkelijk te installeren, te beheren en volledig voor u gehost is.

Belangrijkste kenmerken vergeleken

Belangrijkste kenmerken vergeleken

Als bedrijfseigenaar of blogger zijn er veel belangrijke functies waarover u meer wilt weten. Of u nu een website helemaal opnieuw ontwerpt met WordPress of een bedrijfssjabloon selecteert in de Weebly-websitebouwer, er zijn belangrijke functies die de meesten van u nodig hebben.

Wat interessant is, is dat deze functies variëren tussen producten en prijsplannen. U zult merken dat sommige abonnementen functies bevatten en andere gebruiken aanvullende prijzen voor functies. Laten we eens kijken hoe WordPress en Weebly verschillen in functiesets:

WordPress

Belangrijkste kenmerken van WordPress

Website Building Tools. WordPress biedt geweldige controle bij het bouwen van websites, omdat ontwerpers de mogelijkheid hebben om met thema’s te werken of aan een open canvas te werken om een ​​website te ontwerpen, aan te passen en te beheren. Op zowel pagina’s als berichten heeft WordPress extreme flexibiliteit voor degenen die niet geïntimideerd zijn.

Thema’s kunnen worden gewijzigd, navigatie kan worden gewijzigd, pagina’s kunnen worden toegevoegd en code kan worden bewerkt om de gewenste resultaten te krijgen. Alle tools voor het bouwen van websites zijn beschikbaar, en meer, voor degenen met de vaardigheden om erachter te komen hoe ze te gebruiken.

Aangepast domein. Bij WordPress moet je een bron vinden om een ​​domeinnaam en hosting te kopen.

SEO. WordPress biedt de maan met betrekking tot add-ons voor SEO en hogere ranglijsten, waaronder WordPress SEO door Yoast. Er zijn geen ingebouwde geautomatiseerde functies. Je moet het plannen.

e-commerce. WordPress biedt krachtige eCommerce-plug-ins voor online winkels: Wooommerce, iThemes Exchange, Easy Digital Downloads en meer. U kunt coupons, bonnen, winkelwagentjes en andere componenten toevoegen die u nodig heeft om producten te verkopen.

Een blog toevoegen. WordPress kan een overkill zijn, tenzij je een serieuze blogger bent, in welk geval je je zou wenden tot WordPress.com, gemaakt om te bloggen.

App-integratie. Er is geen limiet aan app-integratie op WordPress. Moeten we nog meer zeggen?

Site exporteren. Vanwege het open source-platform in WordPress kunt u gegevens naar bijna overal exporteren, in sommige formaten, waaronder XML, database en meer.

Weebly

Weebly belangrijkste functies

Website Building Tools. Weebly biedt basiselementen en minimalistische styling in een royale set ontwerpsjablonen. Hoewel u het scala aan aanpassingsopties niet zult vinden zoals bij een open source-platform, kunnen de meeste gebruikers de tools vinden en de pagina’s aanpassen aan hun behoeften. Er is ook wat HTML-code mogelijk.

Aangepast domein. Weebly biedt drie tariefplannen, elk met een verlengbare domeinnaam voor een jaar.

SEO. Weebly biedt een brede toolset die nodig is om de zoekrangschikking te verbeteren, samen met helpbestanden over het optimaliseren van uw pagina’s.

e-commerce. Weebly is ontworpen voor kleine tot middelgrote eCommerce-winkels met veel integratie-opties. U zult een aantal van Weebly’s eCommerce-tools ingebouwd vinden, of u kunt inkomsten genereren en gateway-functionaliteit toevoegen. Hiervoor kan ook wat HTML / CSS-code worden gebruikt.

Een blog toevoegen. Weebly is een ander platform bedoeld voor bloggen. De slepen-en-neerzetten-editor is perfect voor eenvoudig blogbeheer en u heeft controle over sociale media.

App-integratie. Net als WordPress heeft Weebly zijn eigen App Center, of u kunt de apps die u wilt integreren, haken.

Site exporteren. Weebly biedt een vereenvoudigde site-exportfunctie.

Eindoordeel

De functiesets voor zowel WordPress als Weebly zijn behoorlijk compatibel, ook al is het proces om ermee te werken totaal anders. Als u een eCommerce-eigenaar bent, heeft WordPress een aantal sterke punten en functionaliteit die u mogelijk nodig heeft. Voor bloggers en beginnende DIY-ontwerpers is Weebly eenvoudig te gebruiken en behoorlijk robuust qua functies.

Prijzen vergeleken

Prijsplannen vergeleken

Een andere aantrekkelijke kwaliteit in zowel WordPress als Weebly zijn de goedkope opties. Er zijn een aantal dure websitebouwers op de markt en als je iemand een website voor je laat ontwerpen, kan dat een klein fortuin kosten. Deze platforms zijn enkele van de meest redelijke opties op de markt. Hier zijn de prijzen voor WordPress en Weebly van dichterbij:

WordPress

WordPress prijzen

WordPress is gratis te installeren, maar u moet zich abonneren op hun partner Bluehost of een andere partij voor webhosting en een domeinnaam. Als u thema’s en plug-ins nodig heeft, kunt u extra kosten verwachten die kunnen oplopen, hoewel sommige plug-ins gratis zijn.

De optie om uw site gratis te bouwen is vergelijkbaar met de gratis accountplannen van de doe-het-zelf-websitebouwers, behalve dat u de tools, functionaliteit en maatwerk krijgt in een high-end CMS.

Weebly

Weebly-prijzen

Weebly biedt abonnementsprijzen in een gratis abonnement of drie redelijke abonnementen. U betaalt € 8, € 12 of € 25, afhankelijk van uw behoeften. Net als WordPress kunt u gratis een account aanmaken, maar met beperkte mogelijkheden. Weebly-abonnementen zijn Starter, Pro en Business en bevatten een gratis domeinnaam voor een jaar. U kunt kiezen voor de inclusieve hosting van Weebly of de Bluehost-optie kiezen die wordt aanbevolen door WordPress.

Eindoordeel

Als je waarde wilt, geeft WordPress ontwerpers gratis een snoepwinkel, maar houd er rekening mee dat sommige plug-ins snel kunnen oplopen, en je hebt nog steeds een webhost en een domeinnaam nodig. De maandelijkse prijzen van Weebly zijn concurrerend tussen andere websitebouwers in zijn klasse en u kunt de functies krijgen die u nodig hebt voor elke standaardwebsite of een kleine tot middelgrote winkel.

Het is moeilijk om de twee te vergelijken, maar een basissite op beide platforms is gratis. De meeste kosten voor webhosting zijn redelijk tussen $ 3 en $ 10 per maand.

Gebruikersondersteuning vergeleken

Gebruikersondersteuning vergeleken

Het niveau van gebruikersondersteuning is vrij gelijkaardig voor WordPress en Weebly, wat typisch is in de arena van het bouwen van websites. Hier is de kleine lettertjes in opties voor gebruikersondersteuning voor elk:

WordPress

WordPress gebruikersondersteuning

Omdat WordPress een gratis programma is, vertrouw je op YouTube, forums en online inhoud voor gebruikersondersteuning. Er zijn veel bronnen op internet en gebruikers hebben zo ongeveer alles uitgezocht. Google gewoon uw ondersteuningsbehoefte.

Weebly

Weebly Gebruikersondersteuning

Weebly introduceerde wat telefonische ondersteuning en ze bieden een livechatfunctie tijdens de reguliere Amerikaanse daguren. De Weebly-ondersteuning varieert per abonnement, maar omvat e-mail, livechat, telefonische ondersteuning en een kennisbank.

Eindoordeel

Doe-het-zelf website-bouwers staan ​​niet bekend om ondersteuning. Ontworpen als zelfvoorzienende platforms, is echt goede gebruikersondersteuning moeilijk te krijgen. Je moet ruimdenkend zijn en bereid om hulp te zoeken in de gebruikersforums en kennisbanken om te krijgen wat je nodig hebt. Nogmaals, Google is een ongelooflijke bron om resultaten op te halen voor de exacte taak die u probeert te volbrengen, voor WordPress of Weebly.

Aanbevelingen voor het gebruik van Weebly en WordPress

Aanbevelingen

Hoewel zowel het WordPress CMS als de Weebly-websitebouwer tegemoet kunnen komen aan de behoeften van iedereen die een website nodig heeft, verkondigt elk bedrijf een bepaald publiek voor hun platform.

WordPress

Voor wie is WordPress aanbevolen?

WordPress geeft een overzicht van degenen die prachtige websites, blogs of apps willen maken. Het is niet voor beginners, tenzij je behoorlijk technisch bent. Perfect voor bekwame ontwerpers en programmeurs, dit platform kan bijna alles doen als het gaat om webmogelijkheden. WordPress gebruikt plug-ins voor meertalige opties.

Weebly

Voor wie is Weebly aanbevolen?

Weebly noemt een restaurant, docent, sites, kleine bedrijven en fotosites om hoogwaardige websites, blogs of online winkels te maken. Ontworpen voor beginners, is Weebly geschikt voor kleine bedrijven en tot middelgrote eCommerce. Weebly zoals WordPress gebruikt plug-ins voor meertalige opties.

Eindoordeel

Krijg alles wat je nodig hebt voor een website en meer met WordPress, maar wees voorbereid om de touwen te leren (tenzij je al ervaring hebt). Verwacht enkele dagen tot een week te besteden aan het opzetten van een site op WordPress. Krijg alles wat je nodig hebt zonder tonnen extra’s op Weebly en stel je website binnen een paar dagen (of minder) samen. Het is eenvoudig in te stellen en te beheren.

Belangrijkste verschillen tussen Weebly en WordPress

Belangrijkste verschillen tussen platforms

Hoewel beide platforms uitstekende recensies ontvangen (samen met enkele slechte) en een geweldig aantal volgers hebben, heeft elk programma een aantal voor- en nadelen om te overwegen:

WordPress

Voor- en nadelen van WordPress

Voordelen

 • Zeer populair onder geavanceerde CMS’s
 • Krachtige ontwerpflexibiliteit, thema’s, plug-ins, widgets en SEO
 • Gratis WordPress-download; betaal alleen voor domeinnaam en hosting
 • Gebruikt pagina’s en berichten om informatie te beheren
 • Uitstekend geschikt voor e-commerce
 • Uitstekend geschikt voor bloggen
 • De community voor online ondersteuning is enorm
 • Kan thema’s wisselen
 • Exporteerbare inhoud
 • HTML / CSS vriendelijk
 • Makkelijk voor programmeurs

Nadelen

 • Vooraf ontworpen, responsieve thema’s kosten extra
 • Veel plug-ins en add-ons kosten extra
 • Geen gemakkelijke editor voor slepen en neerzetten (hoewel dit kan worden toegevoegd)
 • Moeilijk voor beginners zonder ervaring
 • Wat je ziet, is niet echt wat je krijgt
 • Beperkte telefonische ondersteuning op het zelf-gehoste platform

Weebly

Voors en tegens van Weebly

Voordelen

 • Hoog in populariteit gerangschikt samen met Squarespace, Wix en andere website-bouwers
 • Goede ontwerpflexibiliteit, themasjablonen en plug-ins
 • Goede SEO
 • Eenvoudige editor voor slepen en neerzetten; wat je meestal ziet, is wat je krijgt
 • Gratis account beschikbaar en redelijke tariefplannen met een domeinnaam
 • Geweldig voor eenvoudige e-commerce
 • Geweldig om te bloggen
 • Kan thema’s wisselen
 • Exporteerbare inhoud
 • HTML / CSS tot op zekere hoogte vriendelijk
 • Makkelijk voor beginners
 • Telefonische ondersteuning voor bepaalde abonnementen en een grote ondersteuningsgemeenschap

Nadelen

 • Sjabloonthema’s zijn minimalistisch
 • Interface is enigszins beperkt in termen van ontwerp en aanpassing (vertrouwt op sjablonen)
 • Geen e-mailservice, nieuwsbriefmaker of blogimport
 • Beperkt in termen van geavanceerde functionaliteit die een programmeur zou willen

Eindoordeel

De voor- en nadelen van deze opties voor het bouwen van een superieure website zijn een beetje moeilijk te vergelijken omdat deze producten in verschillende klassen zitten. WordPress is een hoogplatform zelf-gehost CMS op basis van een open source-platform, terwijl Weebly een eenvoudige gehoste doe-het-zelf-website builder is.

Beide bieden echter verbazingwekkende mogelijkheden voor bijna iedereen die een website nodig heeft. De beslissing zou nu vrij duidelijk moeten zijn, maar laten we het afronden.

Conclusie: welk platform is geschikt voor u Weebly of WordPress?

Het beste platform kiezen

Als het gaat om het platform dat u kiest voor het bouwen van uw bedrijfswebsite of uw professionele imago, kan WordPress of Weebly u de gewenste resultaten geven. Hoewel veel gebruikers naar functies, prijs en aanpassingsmogelijkheden kijken, zou ik in het geval van deze verschillende toolsets kijken naar mijn vaardigheden en ervaring in computer- en internetgerelateerde omgevingen.

WordPress

Redenen om voor WordPress te kiezen

Als je het ervaringsniveau hebt, wil je al het mogelijke doen om een ​​geavanceerde e-commerce- of blogwebsite te ondersteunen, en je begrijpt open source-codering voor volledige flexibiliteit, kies WordPress.

Weebly

Redenen om voor Weebly te kiezen

Als u een kleine ondernemer of blogger bent met wat computervaardigheden en u snel een website wilt ontwerpen in een gebruiksvriendelijke interface, met veel eCommerce-opties, kies dan voor Weebly. Je kunt een beetje HTML-code gebruiken als dat nodig is.

Alternatieven voor WordPress en Weebly

Er zijn veel opties op het gebied van CMS-platforms en platforms voor het bouwen van websites. Hier zijn enkele van de beste concurrenten:

Gehoste DIY Website Builders: Wix, Squarespace

Zelf-gehoste CMS-platforms: Drupal, Joomla, Magento

Er zijn veel tutorials, video’s en gebruikersrecensies voor deze programma’s. Neem de tijd om het platform te verkennen en te vinden dat bij uw vaardigheden en bij uw website past. In het geval van deze twee producten, WordPress en Weebly, lijkt de beslissing vrij eenvoudig, omdat je mate van computerervaring opmerkelijk is. We hopen dat deze beoordeling zal helpen.

Lezers, als u vragen, gedachten of ideeën hebben, horen we graag van u. We erkennen dat deze platforms regelmatig veranderen en verbeteren, en we staan ​​open voor nieuwe informatie. Als je persoonlijke ervaringen hebt met WordPress of Weebly, deel deze dan met ons.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map