Weebly vs. WordPress: Hvilken bør du velge?

Er du en ny bedriftseier med tålmodighet og tid til å bygge din egen webside? Er du en datamaskinkyndig blogger som trenger en bedre plattform for å administrere innhold? Er du en smart tekniker som kan lage mange nettsteder for byråer eller enkeltpersoner? Hvis du faller inn i en av disse kategoriene, tror vi Weebly eller WordPress kanskje bare er løsningen for deg.


Så hva er problemet? Valg mellom en vertsatt byggherre eller selvhost content management system (CMS) er ikke å ta lett på, spesielt hvis du bygger en virksomhet. Å gjøre det riktige valget kan spare deg for tid, penger og frustrasjon hvis du vet hva du får til på forhånd.

Selv om disse valgene for å bygge et nettsted gir deg lignende sluttresultater, er det mange hensyn å ta med i forretningsplanen. Ja, du bør ha en forretningsplan for nettsteder som definerer dine behov og inkluderer en seksjon for din online tilstedeværelse, nettstedskart, nettstedsarkitektur og navigasjon (til et minimum).

Det første trinnet i å velge en vert for Weebly-nettstedsbygger eller en WordPress CMS som er hostet selv, er å lese alle anmeldelsene du kan finne. Før du blir begeistret for et produkt, husk at de fleste av dem inkluderer en gratis startplan eller en prøveperiode, slik at du kan se grensesnittet, se på design og bestemme om plattformen tilfredsstiller dine behov og passer til dine ferdigheter. og erfaring.

I denne gjennomgangen har vi valgt ut to kraftige, men likevel forskjellige nettstedsprodukter som hjelper deg med å pakke hodet rundt forskjellige alternativer i denne klassen. Før du kommer i gang, er det viktig å merke seg at nettstedsplattformer er berømte for å forandre seg og transformere når teknologiframgang og klienter gir verdifulle tilbakemeldinger. Vi får se dette skje til en viss grad med både Weebly og WordPress.

Vær oppmerksom på at Weebly er i en klasse av gjør-det-selv-vert nettstedbyggere, mens Word-Press på en self-host open source CMS-plattform. Når vi sammenligner disse to, vil du begynne å se forskjellene. Vi håper du får en bedre forståelse av hvilket nettstedprodukt som gjør hva.

Popularitet av Weebly og WordPress

En nettstedbyggers popularitet avgjøres ofte basert på antall abonnenter og besøkende på nettstedet. Dette er litt misvisende av tre grunner.

For det første, med mindre et selskap blir børsnotert, er det vanskelig å spore disse tallene. Abonnenter som registrerer seg kan droppe, lage flere nettsteder eller forlate nettstedene sine helt. Tidlig ble abonnement på webhotell og domenenavn tilbudt gjennom et annet selskap enn nettstedbyggeren, mens nå tjenesten vanligvis tilbys. Dette gjør sporingen også vanskelig.

For det andre er antallet som er annonsert på About-sidene for de fleste av disse nettstedproduktene, overskattet og vanligvis ikke nøyaktige. Seerne kan lese feil antall “abonnenter” (brukere), besøkende og ekte nettsteder. Ulike tall forvirrer de som er på jakt etter den perfekte løsningen.

For det tredje, etter hvert som plattformene for bygging av nettsteder utvikles og endres for å imøtekomme forretningskrav, øker eller synker populariteten deres, og disse dataene reflekteres vanligvis ikke.

Når du leser videre, må du merke deg at populariteten til en plattform er imponerende, men ikke legg for mye vekt på denne kategorien når du bestemmer deg for en nettstedsbygger kontra et innholdsstyringssystem..

WordPress

Popularitet av WordPress

Denne versjonen av WordPress er en av de første bloggplattformene, grunnlagt i San Francisco i 2003, og er definert som et open source content management system (CMS) som er basert på PHP og MySQL.

WordPress utgjør 37,3 millioner selvhostede nettsteder (og det mye mer på vertshus). I WordPress-tjenesten som er fullstendig selv-vert, hvor et WordPress-nettsted kan lagres på en brukers egen server, utgjør dette nesten 25% av alle nettsteder. Jepp, det er populært!

Weebly

Popularitet til Weebly

Weebly, en dra og slipp nettstedsbygger, grunnlagt i Silicon Valley i 2006, er en vertstjeneste der dine data blir lagret på Weeblys server. Weebly gikk fra 80 ansatte i 2014 til over 600 i 2016. Weebly hevder folk besøker over 30 millioner Weebly nettsteder hver måned.

Du må gjøre regnestykket på den. Weebly vinner regelmessig popularitet og rangerer veldig høyt blant gjør-det-selv-hostede nettstedbyggere. Weebly er også populær!

Endelig mening

Mens WordPress har flere abonnenter mellom sine vertsbaserte og ikke-hostede plattformer, ligger Weebly rett bak dem. Mens popularitet betyr noe for noen, sammenligner vi epler med appelsiner. Bruk mer tid på å definere dine behov og matche dem med riktig plattform, og glem tallene.

Design og tilpasning sammenlignet

Design og tilpasning sammenlignet

Når du sammenligner design- og tilpasningsfunksjonene i disse to forskjellige plattformene, refererer det til designmalene og alternativene for nettstedet ditt, muligheten til å redigere i HTML, appintegrasjon og mobil respons.

Sluttresultatene i å bruke en CMS kontra en nettstedsbygger vil være veldig lik, men måten du kommer dit på er veldig forskjellig. La oss se nærmere på hver plattform når det gjelder design- og tilpasningsalternativer:

WordPress

WordPress Design og tilpasning

Det fine med WordPress er muligheten for deg å jobbe i et open source-system for massiv funksjonalitet, tilpasning og kompleks programmering. Du må installere det, og så får du et bredt utvalg av plugin-moduler (som i 37 000 av dem) og verktøy for å gi deg mange design- og tilpasningsalternativer.

Du kan velge blant tusenvis av maler og temaer, eller du kan designe dine egne. Du har full tilgang til HTML- og CSS-redigering. Integrer appene du velger, og velg eller bygg et tema som er laget for mobile enheter. Du kan enkelt bytte tema.

Weebly

Weebly design og tilpasning

Weebly tilbyr hundrevis av “temaer” for å samkjøre med enhver personlig eller forretningsmessig enhet, og temaene deres reagerer på mobile enheter. Weebly gir funksjonalitet fremfor øye-appellering, men design- og tilpasningsmulighetene vil hjelpe deg å overvinne eventuelle designfeil, og det ser ut som Weebly nylig har modernisert.

Du kan dra nytte av en dra-og-slipp-redigerer for å tilpasse nettstedet ditt med innhold, kolonner, bilder og videoer, for å nevne noen. Det er rikelig med muligheter for appintegrasjonsalternativer og litt mulighet for et HTML-kodeelement. Det er enkelt å bytte tema.

Endelig mening

Disse to plattformene for bygging av nettsteder tilbyr begge allsidig design og tilpasninger, men måten du oppnår det er helt annerledes. Med WordPress er himmelen grensen, men du bør ha ferdighetssettet til å jobbe med det eller tålmodigheten til å lære det.

Det er mange ressurser, online klasser og hjelpealternativer. Med Weebly kan nesten hvem som helst lage et grunnleggende nettsted som passer for små bedrifter, e-handel, blogging og mer. Læringskurven er mye kortere, men du kan ikke gjøre så mye (og det trenger du kanskje ikke).

Grensesnitt / brukervennlighet sammenlignet

Hvor brukervennlig grensesnitt

Grensesnittet refererer til nettstedsprogrammets redigeringsstil og funksjoner, navigasjon på siden og arkitekturene for nettstedet. Når du sammenligner grensesnittet mellom WordPress og Weebly, avhenger brukervennligheten mye av brukerens ferdighetsnivå. Disse to plattformene er forskjellige dyr designet for forskjellige typer nettstedutviklere, selv om utfallet kan være likt. Her er grunnen til:

WordPress

WordPress-grensesnitt

WordPress-grensesnittet tilbyr sider og innlegg i en redigerer i beholderstil der du plasserer elementer og deretter forhåndsviser resultatene. Med litt HTML-kunnskap kan du administrere sidene og innleggene dine effektivt og til slutt få resultatene du ønsker.

Fordelen med OpenPress-plattformen er at du kan endre og endre kode. Det du ser på skjermen er ikke generelt hva du får for resultater. Nettstedsarkitektur og navigasjon kan planlegges og utformes etter spesifikasjoner, men ikke uten teknisk kunnskap.

Weebly

Weebly grensesnitt

Weebly-grensesnittet er et intuitivt instrumentbord for å designe og redigere sider, og det du ser på skjermen er nærmere det du får på nettstedet ditt. Det er mange hjelpemuligheter i grensesnittet i form av knapper, popup-vinduer og sjekklister. Weebly bruker containere for innholdselementer, noe som gir noen få begrensninger. Nettstedsnavigasjonen og nettstedsarkitekturen er i stor grad avhengig av maltemaene.

Endelig mening

WordPress er en funksjons-, plug-in- og koderik open source-plattform for deg som har litt erfaring og ønsker å designe et ganske komplisert nettsted. Hvis du er en tekniker eller programmerer som vil ha alternativer i et avansert grensesnitt for full designevne, er WordPress som er selvvert, egnet for omtrent enhver bedriftsnettsted eller blogg.

Weebly er egnet for nybegynnere eller designere som trenger en rask DIY-webside som er enkel å sette opp, enkel å administrere og fullt vert for deg.

Viktige funksjoner sammenlignet

Viktige funksjoner sammenlignet

Som bedriftseier eller blogger er det mange viktige funksjoner du vil vite mer om. Enten du designer et nettsted fra grunnen av med WordPress eller velger en forretningsmal fra Weebly nettstedbygger, er det noen viktige funksjoner de fleste av dere vil trenge.

Det som er interessant er at disse funksjonene varierer mellom produkter og prisplaner. Noen planer inkluderer funksjoner, og andre bruker tilleggspriser for funksjoner. La oss se på hvordan WordPress og Weebly er forskjellige i funksjonssett:

WordPress

WordPress viktige funksjoner

Nettstedets byggverktøy. WordPress tilbyr god kontroll i bygging av nettsteder fordi designere har muligheten til å jobbe med temaer eller jobbe på et åpent lerret for å designe, tilpasse og administrere et nettsted. På både sider og innlegg har WordPress ekstrem fleksibilitet for de som ikke er skremt.

Temaer kan endres, navigasjon kan endres, sider kan legges til, og kode kan redigeres for å få de resultatene du ønsker. Alle verktøyene for bygging av nettsteder er tilgjengelige og mer for dem med dyktighetssettet for å finne ut hvordan du bruker dem.

Tilpasset domene. Med WordPress må du finne en kilde der du kan kjøpe et domenenavn og hosting.

SEO. WordPress tilbyr månen angående tillegg for SEO og økt rangering, inkludert WordPress SEO av Yoast. Det er ingen innebygde automatiserte funksjoner. Du må planlegge det.

eCommerce. WordPress tilbyr kraftige eCommerce-plugins for nettbutikker: Wooommerce, iThemes Exchange, Easy Digital Downloads og mer. Du kan legge til kuponger, kvitteringer, handlekurver og andre komponenter du trenger for å selge produkter.

Legger til en blogg. WordPress kan være en overkill med mindre du er en seriøs blogger, i hvilket tilfelle du vil henvende deg til WordPress.com, laget for blogging.

App-integrasjon. Det er ingen begrensning for appintegrasjon på WordPress. Trenger vi si mer?

Nettstedeksport. På grunn av open source-plattformen i WordPress, kan du eksportere data til nesten hvor som helst, i noen formater, inkludert XML, database og mer.

Weebly

Weebly viktige funksjoner

Nettstedets byggverktøy. Weebly tilbyr grunnleggende elementer og minimalistisk styling i et sjenerøst sett med designmaler. Selv om du ikke finner utvalget av tilpasningsalternativer som du gjør i en åpen kildekodeplattform, kan de fleste brukere finne verktøyene og justere sidene etter behov. Noen HTML-kode er også mulig.

Tilpasset domene. Weebly tilbyr tre prisplaner, hver for å inkludere et fornybart domenenavn i ett år.

SEO. Weebly tilbyr et bredt verktøysett som er nødvendig for å forbedre søkerangeringene sammen med hjelpefiler for hvordan du kan optimalisere sidene dine.

eCommerce. Weebly er designet for små til mellomstore e-handelsbutikker med mange integrasjonsalternativer. Du finner noen av Weeblys e-handelsverktøy innebygde, eller du kan legge til inntektsgenerering og gateway-funksjonalitet. Noen HTML / CSS-kode kan også brukes til dette.

Legger til en blogg. Weebly er en annen plattform ment for blogging. Dra og slipp-editoren er perfekt for enkel blogghåndtering, og du vil ha kontroll over sosiale medier.

App-integrasjon. I likhet med WordPress har Weebly sitt eget App Center, eller du kan hage appene du vil integrere.

Nettstedeksport. Weebly tilbyr en forenklet eksportfunksjon for nettsteder.

Endelig mening

Funksjonssettene for både WordPress og Weebly er ganske kompatible selv om prosessen som er involvert i arbeidet med dem, er helt annerledes. Hvis du er eCommerce-eier, har WordPress noen alvorlige styrker og funksjonaliteter du måtte trenge. For bloggere og begynnende DIY-designere er Weebly enkel å bruke og ganske robust med tanke på funksjoner.

Priser sammenlignet

Prisplaner sammenlignet

En annen attraktiv kvalitet i både WordPress og Weebly er alternativene uten kostnad. Det er noen dyre nettstedbyggere på markedet, og hvis du har noen som designer et nettsted for deg, kan det koste en liten formue. Disse plattformene er noen av de mest fornuftige alternativene på markedet. Her ser du nærmere på priser for WordPress og Weebly:

WordPress

WordPress-priser

WordPress er gratis å installere, men du må abonnere på partneren deres Bluehost eller en annen part for webhotell og et domenenavn. Hvis du trenger temaer og plugin-moduler, kan du forvente ekstra kostnader som kan legge opp, selv om noen plugin-moduler er gratis.

Alternativet å bygge nettstedet ditt gratis ligner på gratis kontoplanene til DIY-nettstedbyggere, bortsett fra at du får verktøy, funksjonalitet og tilpasning i et high-end CMS.

Weebly

Weebly-priser

Weebly tilbyr abonnementsbaserte priser i en gratis plan eller tre rimelige planer. Du betaler $ 8, $ 12 eller $ 25 avhengig av dine behov. I likhet med WordPress kan du sette opp en konto gratis, men med begrensede muligheter. Weebly-planer er Starter, Pro og Business og inkluderer et gratis domenenavn i ett år. Du kan gå med Weeblys inkluderende hosting eller velge Bluehost-alternativet anbefalt av WordPress.

Endelig mening

Når du ønsker verdi, gir WordPress designere en godteributikk gratis, men husk at noen av plugin-modulene kan legge opp raskt, og du vil fremdeles trenge en webhotell og et domenenavn. Weeblys månedlige priser er konkurransedyktige blant andre nettstedbyggere i sin klasse, og du kan få funksjonene du trenger for et hvilket som helst grunnleggende nettsted eller en liten til mellomstor butikk.

Det er vanskelig å sammenligne de to, men et grunnleggende nettsted på begge plattformene er gratis. De fleste avgifter for webhotell er rimelige fra $ 3 til $ 10 per måned.

Brukerstøtte sammenlignet

Brukerstøtte sammenlignet

Nivået på brukerstøtte er ganske likt for WordPress og Weebly, som er typisk på arenaen for bygging av nettsteder. Her er det fine utskriftene i brukerstøttealternativer for hver:

WordPress

WordPress brukerstøtte

Siden WordPress er et gratis program, stoler du på YouTube, fora og online innhold for brukerstøtte. Det er mange ressurser på nettet, og brukerne har funnet ut omtrent alt. Bare Google støttebehovet ditt.

Weebly

Weebly brukerstøtte

Weebly introduserte litt telefonstøtte, og de gir en live chat-funksjon i løpet av vanlige amerikanske dagtidstimer. Weebly-støtten varierer etter plan, men inkluderer e-post, live chat, telefonstøtte og en kunnskapsbase.

Endelig mening

Gjør-det-selv nettstedbyggere er ikke kjent for støtte. Det er veldig god brukerstøtte designet for å være selvforsynt plattformer. Du må være fordomsfri og villig til å søke hjelp i brukerfora og kunnskapsbaser for å få det du trenger. Igjen, Google er en utrolig ressurs for å skaffe resultater på den nøyaktige oppgaven du prøver å utføre, for enten WordPress eller Weebly.

Anbefalinger om bruk av Weebly og WordPress

anbefalinger

Mens både WordPress CMS og Weebly nettstedbygger kan imøtekomme behovene til alle som trenger et nettsted, proklamerer hvert selskap et bestemt publikum for sin plattform.

WordPress

Hvem er WordPress anbefalt for?

WordPress lister opp de som ønsker å lage vakre nettsteder, blogger eller apper. Det er ikke for nybegynnere med mindre du er ganske teknisk. Denne plattformen er perfekt for dyktige designere og programmerere, og kan gjøre omtrent hva som helst når det gjelder webevne. WordPress bruker plugins for flerspråklige alternativer.

Weebly

Hvem er Weebly anbefalt for?

Weebly nevner en restaurant, lærer, nettsteder, småbedrifter og fotosider for å lage nettsteder, blogger eller nettbutikker av høy kvalitet. Weebly er designet for nybegynnere, og er egnet for små selskaper og opp til mellomstore e-handel. Svært som WordPress bruker plug-ins for flerspråklige alternativer.

Endelig mening

Få alt du trenger for en webside og mer med WordPress, men vær forberedt på å lære tauene (med mindre du allerede har erfaring). Regner med å bruke flere dager til en uke på å sette opp et nettsted på WordPress. Få alt du trenger uten mange ekstrautstyr på Weebly, og sett sammen nettstedet ditt i løpet av et par dager (eller mindre). Det er enkelt å konfigurere og enkelt å administrere.

Viktige forskjeller mellom Weebly og WordPress

Viktige forskjeller mellom plattformer

Selv om begge disse plattformene får utmerkede anmeldelser (sammen med noen dårlige) og har en fantastisk følelse, har hvert program noen fordeler og ulemper å vurdere:

WordPress

Fordeler og ulemper med WordPress

Pros

 • Rangert høyt i popularitet blant sofistikerte CMS-er
 • Kraftig designfleksibilitet, temaer, plugins, widgets og SEO
 • Gratis WordPress nedlasting; betaler bare for domenenavn og hosting
 • Bruker sider og innlegg for å administrere informasjon
 • Utmerket for e-handel
 • Utmerket til blogging
 • Online support community er stort
 • Kan bytte tema
 • Eksporterbart innhold
 • HTML / CSS-vennlig
 • Enkelt for programmerere

Ulemper

 • Forhåndsdesignede, responsive temaer koster ekstra
 • Mange plugins og tilleggsprogrammer koster ekstra
 • Ikke en enkel dra-og-slipp-redigerer (selv om dette kan legges til på)
 • Vanskelig for nybegynnere uten erfaring
 • Det du ser er egentlig ikke hva du får
 • Begrenset telefonsupport på den selvbaserte plattformen

Weebly

Fordeler og ulemper med Weebly

Pros

 • Rangerte høyt i popularitet sammen med Squarespace, Wix og andre nettstedbyggere
 • God designfleksibilitet, temamaler og plugins
 • God SEO
 • Enkel dra-og-slipp-editor; vanligvis hva du ser er hva du får
 • Gratis konto tilgjengelig og rimelige prisplaner med domenenavn
 • Flott for enkel e-handel
 • Flott å blogge
 • Kan bytte tema
 • Eksporterbart innhold
 • HTML / CSS vennlig til en grad
 • Enkelt for nybegynnere
 • Telefonstøtte på visse planer, og et stort støttefellesskap

Ulemper

 • Maltemaer er minimalistiske
 • Grensesnittet er noe begrenset når det gjelder design og tilpasning (er avhengig av maler)
 • Ingen e-posttjenester, nyhetsbrevskapere eller bloggimport
 • Begrenset med tanke på avansert funksjonalitet en programmerer måtte ønske seg

Endelig mening

Fordeler og ulemper med disse alternativene for å bygge et overlegen nettsted er litt vanskelig å sammenligne siden disse produktene er i forskjellige klasser. WordPress er en høyt plattform som er CMS basert på en åpen kildekode-plattform mens Weebly er en enkel DIY-nettstedbygger som vert..

Begge disse har imidlertid fantastiske muligheter som passer nesten alle som trenger et nettsted. Avgjørelsen nå skal være ganske klar, men la oss pakke den opp.

Konklusjon: Hvilken plattform passer for deg Weebly eller WordPress?

Å velge den beste plattformen

Når det gjelder plattformen du velger for å bygge din bedriftsnettsted eller ditt profesjonelle image, kan enten WordPress eller Weebly gi deg de resultatene du ønsker. Mens mange brukere ser på funksjoner, priser og tilpasningsmuligheter, vil jeg i tilfelle av disse forskjellige verktøysettene se på mine ferdighetssett og erfaringer i datamaskin- og Internett-relaterte miljøer.

WordPress

Grunner til å velge WordPress

Hvis du har opplevelsesnivået, vil du gjøre alt for å støtte et avansert nettsted for e-handel eller blogging, og du forstår koding med åpen kildekode for full fleksibilitet, velg WordPress.

Weebly

Grunner til å velge Weebly

Hvis du er en liten bedriftseier eller blogger med litt datakunnskaper, og du raskt ønsker å designe et nettsted i et brukervennlig grensesnitt, med mange alternativer for e-handel, velger du Weebly. Du kan gjøre litt HTML-kode hvis du trenger det.

Alternativer til WordPress og Weebly

Det er mange alternativer når det gjelder CMS-plattformer og nettstedbyggerplattformer. Her er noen av de topprangerende konkurrentene:

Hostede DIY Nettstedbyggere: Wix, Square

Selvbetjente CMS-plattformer: Drupal, Joomla, Magento

Det er mange opplæringsprogrammer, videoer og brukeromtaler for disse programmene. Ta deg tid til å utforske og finne den plattformen som er riktig for dine kompetansesett og riktig for nettstedets behov. Når det gjelder disse to produktene, WordPress og Weebly, virker avgjørelsen ganske enkel, siden din datamaskinerfaring er bemerkelsesverdig. Vi håper denne gjennomgangen vil hjelpe.

Lesere, hvis du har spørsmål, tanker eller ideer vi gjerne vil høre fra deg. Vi anerkjenner at disse plattformene endres og forbedres regelmessig, og vi har åpen ny informasjon. Hvis du har personlige erfaringer med WordPress eller Weebly, kan du dele dem med oss.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map