Weebly vs. Squarespace 2020: Hva er forskjellen mellom de beste nettstedbyggerne?

I 2020 kan hvem som helst bygge et nettsted – og bygge det selv. Når engasjerte programmerere er rike, er nettsteder nå innenfor både små bedrifter, entreprenører og hobbysnekkere.


I dag ser vi på to av de største navnene som okkuperer byggeplassen for DIY-nettsteder – Weebly og Squarespace. De er begge kraftige plattformer med muligheten til å bygge deg et vakkert nettsted med bare noen timers arbeid.

Når det gjelder appellen til kundene, har Squarespace kjørt fremover de siste årene. I følge Builtwith er deres samlede markedsandel på nettet 0,9%, mens Weebly driver litt under 0,3%. De ble begge lansert omtrent samtidig – Weebly i 2006, og Squarespace i 2004.

Weebly er kanskje litt mer kjent, men en ting er sikkert, og det er at de begge vokser. I 2018 har Weebly blitt kjøpt opp av e-handelsselskapet Square og det ser ut som utviklingen av nettbutikken også vil være deres hovedfokus i fremtiden.

Så det er vel og bra, sier du, men hvordan hjelper det meg å velge hvilken jeg skal bruke? Hvordan skiller de seg? Og som er den rette for mine omstendigheter?

I dag skal vi se på likhetene og forskjellene mellom de to for å se hvilken som passer bedre til hvilke omstendigheter. Vi går over

 • planer & Priser
 • Brukervennlighet
 • Design og tilpasning
 • Nøkkelegenskaper
 • Brukerstøtte
 • Viktige forskjeller
 • Hvilken plattform passer for deg?

Så uten videre, la oss sitte fast i det, skal vi det?

Sammenlign nettbyggerens planer og priser

Sammenlign planer & Priser

Prisplaner sammenlignet

Hvor mye er du villig til å betale for nettstedet ditt? $ 0? $ 50? $ 100? $ 200? Vi har ikke alle ressursene i verden å jobbe med – det er derfor vi bygger vår egen webside! Se hvor mye smell du får for ryggen med både Weebly og Squarespace.

Weebly

Weebly

Det er fem hovedalternativer du må velge mellom med Weebly, med noen planer fokusert på vanlige nettsteder og andre på e-handel..

Gratis aka Limited. Den grunnleggende gratis kontoen din gir deg Weebly-byggherren, hosting-tjenesten, ubegrensede nettsider, 500 MB lagringsplass og chat- og e-poststøtte. Det kommer med Weebly-annonsering på nettstedet ditt.

Koble til – $ 5 / måned. Hovedforskjellen til gratisplanen er det faktum at du kan koble et domenenavn til Weebly-nettstedet ditt. Alt annet er det samme som i gratisplanen.

Pro – $ 12 / måned. En Pro-konto legger til telefonsupport, HD-video & lydavspillere, passordbeskyttede sider, sidesøkfunksjon, opptil 100 medlemmer, og for grunnleggende e-handel lagrer opptil 25 produkter.

Virksomhet – $ 25 / måned. Ved å velge en virksomhet vil du også få medlemsregistrering, SSL-sikkerhet, og for e-handelsserien ubegrensede produkter, 0% transaksjonsgebyr fra Weebly, ditt eget domene for kassen, samt muligheten til å selge digitale varer, lagerstyring, en forsendelse kalkulator, og muligheten til å legge til kuponger.

Business Plus – $ 38 / måned. Denne planen legger til automatiske e-postmeldinger med forlatt vogn og en sanntids kalkulator for fraktpriser til nettbutikken din.
Square

Square

Squarespace har ikke en gratis plan, men den har fire andre planer å velge mellom. Alle planer har et tilpasset domene, ubegrenset båndbredde samt lagring, innebygd nettstedstatistikk og 24/7 brukerstøtte.

Personlig – $ 12 / måned. Du kan velge mellom 110 nettstedsmaler. Du kan sette opp en blogg og gallerier, og opptil to side-bidragsytere.

Virksomhet – $ 18 / måned. Her er du opphørt med ubegrensede bidragsytere, og har nå tilgang til Squarespace Developer Platform og alle markedsføringsfunksjoner (som kunngjøringslinjen og popup-meldinger). Du mottar også en profesjonell e-postkonto fra Google og mottar AdWords-kreditt på 100 dollar. For e-handel har du nå lov til å selge ubegrensede varer med 3% salgsgebyr.

Grunnleggende e-handel – $ 26 / måned. Med Squarespaces grunnleggende e-handelsplan mottar du det samme som forretningsplanen, sammen med fjerning av transaksjonsgebyrene. Den inkluderer også ti e-handelsmaler og ytterligere e-handelsmålinger. Det er kundekontoer for gjentatte kjøpere, muligheten til å selge på Instagram, etikettutskrift med ShipStation samt regnskapsalternativer med Xero – men du må registrere deg på tjenestene deres for å motta det.

Avansert e-handel – $ 40 / måned. Den avanserte e-handelsplanen har også alt i grunnleggende plan sammen med forlatte vogngjenoppretting og fraktkostnader i sanntid.

Som du kan se, er begge plattformene – når det gjelder priser og hva du får for din dollar – relativt like. Hvis du ønsker et gratis nettsted, er det eneste alternativet å gå med Weebly.

Hvor enkelt å bruke BlueHost vs DreamHost

Brukervennlighet

Hvor brukervennlig grensesnitt

Vet du hvorfor iPhone var så vellykket? Det var fordi programvaren som Apple la på den var så enkel å bruke at hvem som helst kunne bruke den. Folk elsket det fordi det ikke føltes som om de måtte lære det. Hvilken nettstedbygger er mer intuitiv og enkel å bruke? Weebly eller Squarespace?

Weebly

Weebly

Weebly er absolutt en lek å bruke. Når du konfigurerer, har du valget mellom et bredt spekter av maler, der du også velger farge og skriftstema for nettstedet ditt. Builder-grensesnittet er veldig godt organisert og intuitivt, slik at du ikke jakter rundt og lurer på hvordan det er å gjøre en enkel handling.

Det er en ren Hva du ser er hva du får (WYSIWYG) -redigeringsprogram, noe som betyr at hver gang du gjør endringer i det sentrale vinduet, er det slik det vil vises på nettstedet ditt. Det er dra og slipp også, så du bare plasserer elementer der du vil ha dem.

Det er utrolig enkelt, og etter noen minutter vil du kunne navigere enkelt. Byggeprosessen er rask og smertefri, og lar deg fokusere på selve innholdet.

Square

Square

Squarespace er ikke like lett å få tak i som Weebly – men du kommer dit til slutt med tålmodighet. Når du har valgt en mal, vil du kunne legge til elementer og tilpasning uten for store problemer. Det er imidlertid best å holde seg tett til maldesignet (i det minste til å begynne med!), Ellers kan du finne deg frustrasjon.

Det er også en WYSIWYG-redigerer, som gjør det enkelt å se hvordan elementer vil fungere på ditt live nettsted. Det er dra og slipp. Imidlertid har den en merkelig “teardrop” -metode for å legge til elementer også, noe som til tider kan være litt irriterende.

Weebly er uten tvil lettere å få tak i enn Squarespace. Hvis det er de viktigste funksjonene for deg, er det byggherren du bør se på å velge. Kvadratrommet er ikke vanskelig på noen måte; det er bare mindre intuitivt.

Sammenlign tilgjengelige design- og tilpasningsalternativer

Design og tilpasning

Design og tilpasning sammenlignet

Hvordan må du tilpasse deg fra siden din? Skal malen din kutte den? Ta en titt på hvordan design og tilpasning går sammen i våre to konkurrenter.

Weebly

Weebly

Weebly har et utvalg av 40 maler å velge mellom ved påmelding. De er ganske attraktive, men noen av dem ser litt daterte ut, og mange av dem ser veldig like ut i design. Det er ikke mye tilpassing av designene du kan gjøre heller, utover standardfarger og skriftendringer.

Nettstedene ser bra ut, men de vil absolutt ikke “wow” noen. Når det er sagt, kan du kjøpe tilpassede temaer fra tredjepartsleverandører hvis du vil ha noe mer, og du kan redigere temaet HTML og CSS-kode for å endre det hvis du vil.

Det er responsive og vanlige temaer å velge mellom, der du har muligheten til å endre mobilvisningen når du har valgt et vanlig tema. Responsive temaer justerer seg for mobil.

Square

Square

Squarespace har rundt 110 temaer å velge mellom. Hver og en er super glatt og profesjonell, og hver og en er veldig forskjellig fra den neste. De har tydeligvis lagt mye tid og tanke på å lage disse malene.

Det finnes et stort utvalg av stylingalternativer for å sikre at malen din ikke bare ser ut som noe annet Squarespace-nettsted der ute. Faktisk er det ikke bare flere alternativer enn Weebly, det er langt flere alternativer enn de fleste nettstedbyggere (med unntak av Wix). Ulike sider innen temaer ser og oppfører seg annerledes, så det føles som om alt er laget veldig nøye.

Hver mal er fullstendig mobiloptimalisert (responsiv), slik at du ikke trenger å rote deg med en annen redaktør. Du kan redigere CSS-koden, men Squarespace anbefaler bare å gjøre det for farger, skrifter og bakgrunner. Du kan også legge til HTML- og JavaScript-elementer.

Squarespace spikrer det virkelig når det kommer til en profesjonell, moderne side som kan finjusteres akkurat etter din smak. Hvis design og skjønnhet er det du ønsker fra et nettsted, vinner Squarespace denne runden, med Weebly som drar føttene bak. Se flere detaljer på Squarespace anmeldelse på WebsiteToolTester

Sammenlign viktige funksjoner

Sammenlign viktige funksjoner

Viktige funksjoner sammenlignet

Må nettstedet ditt utføre visse funksjoner? Spiller du videoer, gir deg statistikk for nettstedet, gir du en blogg? Hvis det ikke bare er der for å vise statisk informasjon og bilder, må du sjekke ut begge plattformens funksjoner.

Weebly

Weebly

 • Tilpasset domene. Du får et tilpasset domene med alle planer bortsett fra gratisversjonen.
 • SEO (Søkemotoroptimalisering). Evne til å endre sidetitler og legge til metabeskrivelser.
 • Å bygge e-handelsbutikk. Avansert e-handelsplattform i sammenligning med andre nettstedbyggere, inkludert fleksible leveringsalternativer, kuponger og digitale nedlastinger.
 • Legger til en blogg. Inkluderer en flott bloggingsmotor som kan tilpasses med layoutkontroller, planlagte innlegg og kommentarstyring.
 • Apps-integrasjoner. Det er mange gratis og betalte apper du kan velge mellom å legge til Weebly-siden din fra biblioteket deres. Disse inkluderer Schedulista for online bestillinger, LiveChat og sosiale feeds for sosiale mediekanalfeeds.
 • Sikkerhetskopiering og eksport av nettsteder. Du kan bare eksportere en .zip-sikkerhetskopi av nettstedet ditt, men ikke gjenopprette det.

Square

Square

 • Tilpasset domene. Hver plan har et tilpasset domene.
 • SEO (Søkemotoroptimalisering). Squarespace tilbyr å redigere sidetitler, metabeskrivelser og URL-adresseendring.
 • Å bygge e-handelsbutikk. ECommerce-suiten på Squarespace er kraftig. Du kan sette opp tilpassede e-postmeldinger for ordrebekreftelse, legge til digitale varer og samarbeide nettstedet ditt med andre e-handelssystemer som Xero. Den eneste (mindre) ulempen er at Stripe og Paypal er de eneste betalingsportene å velge mellom.
 • Legger til en blogg. Bloggplattformen på Squarespace er ganske avansert og gir alternativer for å planlegge innlegg.
 • Apps-integrasjoner. Det er appmoduler kjent som “blokker” som du kan legge til, for eksempel OpenTable. Ellers må du legge til HTML-kode. Det er ingen appbutikk som den Weebly har.
 • Sikkerhetskopiering og eksport av nettsteder. Squarespace har den funksjonen som mange nettstedbyggere ikke har – eksport! Du kan eksportere Squarespace-bloggen direkte til WordPress, hvis du trenger en mer utvidbar plattform. Dette fungerer imidlertid ikke for vanlig innhold. Du kan også importere blogger fra WordPress, Tumblr og andre bloggplattformer.

Hvis du har mange forskjellige apper å velge mellom, er Weebly en flott plattform for å skaffe dem. Hvis du tror du noen gang kommer til å migrere nettstedet ditt et annet sted, vil du kanskje velge Squarespace. Annet enn det, er finessene for begge plattformene omtrent på nivå.

Sammenligning av kundestøtte

Teknisk og kundesupport

Brukerstøtte sammenlignet

Noen mennesker trenger mye hjelp, og andre ikke. Hvilken kategori faller du i? Og hvordan vil du motta støtte?

Weebly

Weebly

Weebly tilbyr:

 • Telefonstøtte
 • E-poststøtte
 • Live chat
 • Et kunnskapsgrunnlag
 • Videoopplæringer

Square

Square

Squarespace har:

 • E-poststøtte, med en times driftstid
 • Live chat
 • Et kunnskapsgrunnlag
 • Videoopplæringer av høy kvalitet

Som du kan se, er begge plattformene rimelig sammenlignbare når de tilbyr et bredt spekter av støtte. Generelt har Squarespaces støtte vært mye raskere, og svarene har en tendens til å være nærmere løsningen enn Weebly.

Viktige forskjeller mellom firkant & Weebly

Viktige forskjeller mellom plattformer

Disse to forskjellige nettstedbyggere er stort sett på nivå på alle områder, ikke bare hvor mye plass på nettet de okkuperer, og hvor mange investerings dollar de mottar.!

De viktigste forskjellene vi kan se er:

 • Squarespace har ikke en gratis plan
 • Weebly er mindre fleksibel enn Squarespace
 • Squarespace har flere temaer å velge mellom
 • Weebly tilbyr telefonstøtte til sine kunder (Pro plan og høyere)
 • Weebly har et større utvalg av apper for nettsteder å velge mellom
 • Squarespace har en dedikert utviklerplattform
 • Squarespace tilbyr Xero og ShipStation-integrasjon for e-handelsplaner
 • Weebly ser ut til å fokusere hovedsakelig på netthandel etter å ha blitt overtatt av Square

Anbefalinger om bruk av nettstedbyggere

anbefalinger

Squarespace og Weebly er begge veldig robuste plattformer for bygging av nettsteder som kan produsere profesjonelle websider på et minimum av tid. De har begge veldig solide e-handelsplaner for små bedrifter å dra nytte av. Begge kan være et smart valg for personlige sider, blogger, hobbyister, porteføljer og små bedrifter.

Så hvilken er den anbefalte plattformen? Vel, alt avhenger av hva du leter etter.

Weebly

Weebly

Weebly er det beste valget hvis du vil ha et gratis nettsted – faktisk er det det eneste valget her!

Det er også flott for de som ikke har noen teknisk kunnskap og bare ønsker å piske opp sitt eget nettsted så enkelt som mulig – det er definitivt enklere å bruke enn Squarespace.

Hvis du virkelig liker å ha telefonsupport, er Weebly det beste alternativet også.

Square

Square

Squarespace er byggherren å velge om du ønsker et mer designutseende på nettstedet ditt. Funksjonene og malene fokuserer på vakker, funksjonell design, der elementinteraksjon er en viktig funksjon.

Det er også et smart valg når du ikke vet hvor stor virksomheten din vil vokse. Mange virksomheter som starter med Squarespace og vokser utenfor plattformens omfang, migrerer med suksess til WordPress.

Konklusjon om sammenligning

Hvilken plattform passer for deg – Squarespace eller Weebly?

Å velge den beste plattformen

Når det hele koker sammen for det – og hvis du ikke er ute etter en spesifikk funksjon fra en nettstedsbygger, er spørsmålet du trenger å stille deg selv når du velger mellom Weebly og Squarespace, dette:

Ønsker jeg plattformen som er enklere å bruke, eller ønsker jeg en plattform som vil gi meg et mer designert nettsted?

Hvis svaret ditt er det første, vil du sannsynligvis foretrekke Weebly, og hvis det er det andre, vil du sannsynligvis foretrekke Squarespace.

Du vil kanskje også sjekke ut noen andre nettstedbyggere for sammenligning, for eksempel Squarespace vs. Wix, som har en lignende gratis plan for å konkurrere med Weebly’s og det tidligere nevnte WordPress vs. Squarespace, for de som trenger et høyt tilpasset nettsted.

Nettstedsbyggeren du velger er et veldig personlig valg, så sørg for at det er det rette for deg. Test ut Weeblys gratis plan, eller kom i gang med en 14-dagers gratis prøveversjon av Squarespace for å tilpasse dem selv.

Eventuelle spørsmål eller tanker om hvilken programvareplattform du synes er bedre? Kanskje har vi savnet en kul ny funksjon i din favorittplattform? Husk å gi oss beskjed i kommentarene nedenfor!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map