Squarespace vs. WordPress: Hvilken bør du velge?

Å velge en nettstedsbygger er en tøff nok oppgave, og å sammenligne Squarespace nettstedsbygger og WordPress.org-programvare (WordPress.org) tilfører et annet kompleksitetsnivå til å velge henholdsvis nettstedbyggeren, den som er vertskap for eller hostet.


En vertsatt byggherre er en der selskapet driver nettstedet ditt på datamaskiner; en selvhostet nettstedbygger gir programvaren til å bygge nettstedet ditt, men du må passe på å finne en webhotell for å drive nettstedet ditt for deg.

Denne komplikasjonen utvider de vanlige spørsmålene til å stille deg selv om nettstedet ditt – hva du vil ha av det og hvor mye tid og krefter du er villig til å investere i å realisere den drømmen – og introduserer et helt nytt sett.

Nå, mer enn noen gang, er det viktig å være ærlig med deg selv om hvor komplisert du vil at nettstedet ditt skal være, hvor praktisk du kan være i opprettelsen og vedlikeholdet, hva budsjettet ditt egentlig er og om du kan holde deg til det dollarbeløpet.

Vår gjennomgang av Squarespace versus WordPress.org guider deg gjennom denne beslutningsprosessen ved å fremheve likhetene og forskjellene mellom hosted Squarespace og WordPress.org som er selvhotell ved å vise deg hva hvert produkt er best på..

Underveis vil svarene dine på spørsmålene hjelpe deg med å velge den beste nettstedbyggeren til ditt drømmeside.

Dette er ikke et tallspill

Det er to viktige årsaker til at det ikke virkelig hjelper å velge tallene for Squarespace og WordPress.org. For det første er Squarespace et webbyggerprodukt, som lar deg lage flotte nettsteder.

WordPress.org er først og fremst et innholdsstyringssystem som, selv om du fremdeles kan lage ekstremt attraktive nettsteder, også lar deg administrere store datamengder effektivt og effektivt.

Så Squarespace og WordPress.org kan tilfredsstille forskjellige behov. For det andre blåser WordPress.org-tallene alle andre bort.

Squarespace har drøyt 700,00 nettsteder over hele Internett (i skrivende stund); dette tilsvarer 0,2% av alle nettsteder der ute, og 0,4% av de topp 10.000 nettstedene som bestemt av Quantcast.

Av interesse her er at alle disse nettstedene har betalte abonnement da Squarespace ikke har en gratis plan. I kontrast har WordPress.org rundt 17 millioner nettsteder for rundt 5% av hele Internett.

Av de beste 10.000 nettstedene er rundt 27% opprettet med WordPress.org, og disse er hovedsakelig innen forretnings- og teknologifelt. Helt klart har WordPress.org flest nettsteder i ethvert innholdsstyringssystem der ute.

Vår popularitet for nettstedbyggere:

Tallene er interessante og viser at et svimlende antall mennesker og bedrifter bruker WordPress.org, og et respektabelt antall mennesker har bygget sine nettsteder ved hjelp av Squarespace. Det er det.

Lage et vakkert nettsted

Hvor mye malvalg trenger du?

Vi kommer rett til poenget med antall tilgjengelige maler:

 • Square: 52 (totalt)
 • WordPress.org: tusenvis

På tall alene vinner WordPress.org hendene ned. WordPress.org-maler, kalt temaer, er utviklet av selskapets stab, av tredjepartsutviklere og av uavhengige designere som laster opp maler til WordPress.org-nettstedet.

Noen grunnleggende temaer er gratis, mens mange har en pris, vanligvis mellom $ 50 – $ 100. Kostnadene kan dekke ekstra funksjoner, støtte fra utvikleren eller oppgraderinger. Det er WordPress.org-temaer for alle typer virksomheter, bransjer og personlige behov.

Noen anmeldere advarer om at kvaliteten på gratismalene ofte mangler, og utviklerne av disse har ikke noe insentiv til å holde dem oppdatert eller å fikse feil i dem. De høyest betalte temaene er imidlertid helt profesjonelle, sofistikerte og blant de flotteste nettstedene vil du noensinne se.

Squarespaces femtitito maler er delt inn i to grupper. Tjueseks maler er tilgjengelige for vanlige nettsteder og tjueseks for forsider. Forsidene er enkle sider som kan brukes til destinasjonssider eller sider på en side eller blogger.

Alle malene er laget av Squarespace-teamet og er designet for visuell opplevelse, så du må ha dine egne lekre bilder for å importere til dem eller være forberedt på å kjøpe arkivbilder. Lesere gleder seg over den høye kvaliteten og det sofistikerte utseendet til Squarespace-maler.

Få frem designeren i deg

Kanskje du ikke finner et tema eller en mal som snakker helt til deg og ønsker å endre noe av det. WordPress.org er en åpen kildekode-plattform som betyr at kodene deres er åpne for alle å bruke og tilpasse. Når det er sagt, er det hovedsakelig utviklerne av temaene og verktøyene som utnytter dette.

Avhengig av hvilket tema du velger, kan du raskt endre standardfunksjoner, skrifter, farger og andre elementer med avanserte stylingsalternativer. Mer avansert tematilpasning krever minst en grunnleggende kunnskap om HTML-koding og CSS-modifisering.

Squarespace er mye mer begrenset i tilpasningsalternativene. Det er en kraftig stylingredaktør som lar deg endre skrifttyper, farger, uklarhet på bilder, bakgrunnsbilder og noen andre elementer uten å trenge å kjenne til koding. Hvis du vet litt om koding, lar Squarespace sin utviklerfunksjon redigere CSS for å tilpasse nettstedet ditt ytterligere.

Ser bra ut på mobiltelefoner

De fleste nettsteder som vises i dag, blir utført på en mobil enhet, vanligvis en mobiltelefon. Kyndige nettstedbyggere lager et utseende av nettstedet deres som passer for disse enhetene. Squarespace gjør dette automatisk for deg, da alle malene deres er mobile responsive.

Noen WordPress.org-temaer tilbyr en mobilvennlig visning, mens du med andre må bruke en plug-in for å sikre at nettstedet ditt fungerer riktig på en mobil enhet. Du spør kanskje om du til og med skal bekymre deg for dette, så vær oppmerksom på at Google favoriserer mobilvennlige nettsteder i søkeresultatene for søk som er lansert fra mobile enheter.

Vår ta:

Det kommer virkelig til å kontrollere kontra bekvemmelighet. Både WordPress.org og Squarespace produserer vakre nettsteder; det hele handler om hvor mye tid og krefter du vil bruke til å gjøre det, og hvor bestemt du er på at nettstedet ditt skal se nøyaktig ut hvordan du ser for deg det.

WordPress ‘tusenvis av temaer og åpen tilpasning sikrer at du kan ha nettstedet til drømmene dine hvis du er villig til å jobbe for det eller betale noen andre for å gjøre det.

Til sammenligning reduserer Squarespaces begrensede antall temaer og tilpasningsfunksjoner drastisk designalternativene dine, men du kan ha det flotte nettstedet ditt oppe og kjøres uten å vite noe om koding.

Læringskurven

Interface

I både Squarespace og WordPress er tilgang til nettstedet ditt for å opprette og vedlikeholde det fra dashbordet. Hovedforskjellen er i hvordan hvert instrumentpanel ser ut. Squarespace sitt instrumentbord er rent og elegant, og gjenspeiler brukerbasen til ikke-teknisk kyndige mennesker. Alt er tilgjengelig fra dette ene stedet.

WordPress.org tilbyr et mindre raffinert dashbord, men alt du kan gjøre på nettstedet ditt, inkludert endring av koding, er tilgjengelig derfra.

Dra og slipp

Å dra og slippe er den enkleste måten å bygge et nettsted på. Du kan plassere bokser for tekst, bilder, video, grafikk og så videre på denne måten. Noen maler er imidlertid mer restriktive enn andre om hvor du kan plassere disse elementene.

Alle Squarespace-maler har denne dra-og-slipp-funksjonen, slik at du kan spille rundt med oppsettet så langt malen lar deg.

Med WordPress.org avhenger det hele av temaet du bruker; Generelt er WordPress.org ikke en dra og slipp nettstedsbygger. Noen av premiumtemaene har dra og slipp-funksjonalitet, men du betaler for denne bekvemmeligheten.

Men dette er WordPress, og så henvender du deg til plug-ins for å løse problemet ditt. Det er et utvalg av plugin-moduler for dra og slipp-siden som er tilgjengelige, med anmeldelser av blandet suksess. Du må vanligvis fremdeles betale for dem, men de er temauavhengige.

WYSIWYG hva?

En “hva du ser er hva du får” visuell redigerer “er en der du umiddelbart ser resultatet av endringer du gjør i teksten, bilder, grafikk eller noe annet element på websiden din. På denne måten ser du hvordan den publiserte websiden din blir sett på, og kan om nødvendig justere endringen din.

Squarespace har en WYSIWYG-redigerer, og slik at du med glede kan gjøre endringer i innholdet ditt og revidere det, alt på samme skjerm.

Med WordPress er det litt annerledes. For å se endringene du gjør, må du klikke på knappen Forhåndsvisning og gå til et annet skjermbilde for å se den endrede nettsiden. Deretter kommer du tilbake til redigeringsskjermen for å revidere endringene dine, gjenta dette om nødvendig.

Vedlikehold

Både Squarespace og WordPress.org oppdaterer kontinuerlig plattformene sine for å øke sikkerheten, fikse feil og, i Squarespace’s tilfelle, for å forbedre ytelsen. Forskjellen mellom dem er hvor mye du er klar over dette.

Squarespace gjør alt dette bak kulissene, og du trenger ikke å bekymre deg for noe – alle endringene de gjør er forhånds testet og settes automatisk inn i Squarespace-systemet.

WordPress.org er like pliktoppfyllende når det gjelder å gjøre slike endringer, men du har litt engasjement her. Du mottar en melding på dashbordet når endringene er klare til bruk, og klikker deretter på en knapp for å installere dem.

Men det er bare starten. Temaet ditt og alle plugin-modulene dine må også oppdateres for disse endringene, og utviklerne av disse (spesielt hvis de var gratis) kan ikke gjøre dette for deg slik at du kan være på egen hånd der. Å ikke implementere disse endringene kan utsette nettstedet ditt for sikkerhets- eller ytelsesproblemer.

Vår ta:

Squarespace er den enkleste nettstedbyggeren å bruke, med en liten læringskurve; dra og slipp gjør virkelig en forskjell. Selv om det er mulig å opprette et grunnleggende nettsted i WordPress.org raskt, vil det absolutt ikke ha samme wow-faktor.

Funksjonene til hver

Når du ser på funksjonene i Squarespace og WordPress.org, fremhever de opprinnelsen. Squarespace ble designet fra grunnen av til å være en funksjonsrik, digital publiseringsplattform, som dekker mye av alt som noen måtte ønske å gjøre på et nettsted.

I motsetning til dette utviklet WordPress.org seg fra et meget vellykket bloggprogram og åpnet kildekoden for publikum, og oppmuntret utviklere til å skrive plugins som er nødvendige for dens utvikling til en uansett hva du trenger-vi-har-fått-den.

Fleksibilitet av verktøy

Forskjellen i filosofi mellom Squarespace og WordPress.org sees i fleksibiliteten i nettstedets byggverktøy.

Squarespace tilbyr et godt utvalg av interne apper og widgets som de bygger, tester og installerer. Dette er verktøyene du bruker for å tilpasse nettstedet ditt, og de fungerer bra – men dette er de eneste verktøyene du kan bruke.

WordPress.org gjør også noen grunnleggende verktøy tilgjengelig for deg, men utover disse er titusenvis av plugin-moduler (gratis og gratis) tilgjengelige for å bygge din webside. Dette kan virke som en ubundet frihet, men vær forsiktig: ikke alle plugin-modulene spiller pent sammen og en konflikt mellom dem, eller med ditt tema, kan ta deg en god stund å finne ut av.

Hosting og sikkerhet

Det er her forskjellen mellom vertskap og vertshus er tydeligst.

Squarespace er vert for nettstedet ditt som innebærer å sørge for at den kjører på serverne deres og ivareta sikkerhet, både fysisk og digital. Squarespace sørger for at malene deres er oppdatert med de nyeste nettstandardene, at nettstedet ditt ikke blir hacket og administrerer plattformen deres, slik at alle nettsteder er spredt over hele servernettverket..

Med WordPress.org er du ansvarlig for å finne webhotellstjenesten for nettstedet ditt. Du må registrere deg på en webhotellkonto før du laster ned WordPress.org-programvaren.

De fleste webhotellleverandører har en 1-klikk installasjonsknapp for WordPress som gjør det enkelt å gjøre dette. For råd om hvordan du velger den beste webhotellstjenesten for deg, sjekk ut vurderingene våre av slike leverandører.

Tilpasset domene

Du trenger ikke å ha et tilpasset domenenavn hvis du velger Squarespace som nettstedbygger, ettersom du har muligheten til å ha et underdomener av typen Yoursitename.squarespace.com.

Imidlertid, hvis du har prøvd å designe et fantastisk nettsted, bør du vurdere et tilpasset domene, som kommer gratis med en årlig Squarespace-plan.

Din WordPress webhotell-tjeneste vil forvente at du har ditt eget domenenavn, men kan tilby rabatt eller til og med et gratis domenenavn med visse planer.

SEO

Nok en gang gir WordPress seriøs funksjonalitet gjennom bruk av plugins, denne gangen innen søkemotoroptimalisering. Hvis SEO er en prioritet for virksomheten din, bør du vurdere de mest avanserte alternativene som minner deg om hvilke søkeord du målretter deg mot og sikre at sidene dine er så optimaliserte.

Squarespaces SEO-funksjoner er mer grunnleggende. De lar deg optimalisere det grunnleggende for det samlede nettstedet ditt og hver side, slik at de enkelt kan indekseres av søkemotorene. Et nyttig tillegg er at Squarespace automatisk oppretter et nettstedskart du kan sende til Google.

e-handel

Skillet mellom e-handelstilbudene til WordPress og Squarespace kan komme til å se om du ser deg selv ved roret til en enorm megastore eller et mer beskjedent hjørnebutikkfirma.

Hvis du drømmer om å ha ditt eget hypermarked på nettet, komplett med utallige varianter av utallige produkter, alt pent organisert og merket og klar til å sendes til alle verdenshjørner, har WordPress plug-ins som kan gjøre dette for deg.

Begynn med å velge et tema som er spesielt designet for e-handel og gå derfra, plukke opp tilknyttet markedsføring, lagerstyring, fakturering og levering av plugin-moduler og hvilken som helst betalingsprosessor du ønsker.

For å sette opp en butikk i Squarespace bare dra og slipp et produktblokkelement til Squarespace-nettstedet. Squarespaces handlekurv er fullt integrert i nettstedet, både i utseendet og funksjonaliteten; kunder blir på nettstedet ditt i løpet av kassen, slik at du kan kontrollere hele shoppingopplevelsen.

Forretningsplanene med lavere kostnad begrenser imidlertid antallet produkter du kan selge i butikken din, og du kan bare bruke Stripe som leverandør av betalingstjenester.

Bloggplattform

Mens du kan sette opp attraktive og funksjonelle blogger på både WordPress og Squarespace, startet WordPress livet som en veldig gjennomgått og mye brukt bloggplattform.

Squarespace gjør det bra med å tilby alle standard blogginnholdsblokker (bilde, video, tekst, lyd osv.) Og har Podcast-støtte så vel som støtte for tagger og kategorier. Du kan også importere din eksisterende blogg til Squarespace. WordPress vinner imidlertid praktisk talt med sine mange bloggfunksjoner, pluss at den har alle slags plugin-moduler som utvider disse og legger til mange flere nye.

Filbehandling

Nok en gang er det her WordPress.org utmerker seg fordi opprinnelsen var i styringen av innhold. Hvis du har å gjøre med en stor mengde innhold, revidere innhold som en del av et team eller trenger å vedlikeholde nettstedet sammen med andre mennesker, er WordPress.org det beste valget for deg.

Squarespace tilbyr den samme innholdsstyringsfunksjonaliteten som alle andre vanlige nettstedbyggere, men det er ikke designet for å håndtere en stor mengde informasjon.

Plugins og apper

Går etter tallene igjen, for plugins og apper denne gangen:

Square: 0         WordPress.org: ti av tusen

Squarespace er ikke en åpen kildekode-løsning, så bare Squarespaces eget utviklingsteam er ansvarlig for maler og verktøy. Ulempen er at du bare kan bruke det de gir deg; Oppsiden er at alle verktøyene er av høy kvalitet, testet godt og fungerer på Squarespace-plattformen. Du trenger ikke å bekymre deg for konflikter eller krasj.

Som en åpen kildekode-plattform har WordPress.org et bibliotek med lenker til titusenvis av apper av alle slag. I tillegg står du fritt til å skrive og implementere dine egne, til og med å selge dem (eller gi dem bort) gjennom nettstedet deres.

Ulempen er at det sannsynligvis er minst en, om ikke så mye mer en app for hva du kan drømme om å gjøre, og det er en ulempe også. Det er lett å bli revet med og bygge et nettsted fullt av bjeller og fløyter som kan forringe ytelsen.

En annen ulempe er at kvaliteten på disse verktøyene ofte er ukjent, selv om det vil hjelpe å lese brukeranmeldelser av dem.

Sikkerhetskopiering og eksport

Hosted versus self-hosting kommer tilbake i spillet i spørsmål om sikkerhetskopiering og eksport av nettstedet ditt. Squarespace tar regelmessig sikkerhetskopi av nettstedet ditt, både i sanntid og med jevne mellomrom.

Squarespace tilbyr også verktøy for deg å eksportere nettstedet, og ikke alle nettstedbyggere tilbyr dette alternativet. Ikke alt kan eksporteres; for eksempel produktsider, albumsider, tekst-, lyd- og videoblokker ikke kommer over.

Med WordPress avhenger sikkerhetskopiering og eksport utelukkende av retningslinjene for webhotelletjenesten. Mange webhotellleverandører tilbyr begrensede sikkerhetskopitjenester, men vi minner om at det er tryggere å vurdere det som ditt ansvar å ta sikkerhetskopi av nettstedet ditt på egen hånd.

Nettstatistikk

Innebygd i Squarespace er analyser som gir sanntidsstatistikk om timeplan, daglig, ukentlig og månedlig trafikk, inkludert bruk fra personer med mobile enheter. Du kan også sette inn Google Analytics for å avrunde bildet med informasjon om besøkende på nettstedet.

Med WordPress-nettstedet, vel, det er mange plugin-moduler for nettstedstatistikk for stort sett alt du måtte ønske å vite.

Vår ta:

Squarespace har et godt avrundet og solid sett med funksjoner som dekker det meste alt som et vanlig nettsted trenger. Hvis du leter etter all slags funksjonalitet og do-dads for nettstedet ditt, er WordPress-nettstedet, gjennom bruk av plugins, en veritabel Aladdins hule av skatter.

Og kostnadene for alt dette

Kostnadene for å få nettstedet ditt i gang er et tallspill, der du må være veldig bevisst på budsjettet ditt og være flittig med å holde fast ved det. Vi starter med det enkle å administrere alternativet.

Kvadratespaset koster

Squarespace har fem forskjellige planer å velge mellom, tre for personlige nettsteder og to e-handelsplaner. Det er ikke en gratis plan, men Squarespace tilbyr en gratis 14-dagers prøveperiode, slik at du kan øve deg på å bygge en side, offline nettsted. For å ta nettstedet ditt live, må du registrere deg for en plan.

I skrivende stund varierer planene fra en webside med en side for $ 7 i måneden til ubegrensede sider for $ 26 i måneden, for et måned-til-måned abonnement. Du får flere funksjoner med de dyrere planene.

De to spesifikke e-handelsplanene er for en grunnleggende butikk og en mer etablert butikk, selv om du kan selge produkter i unntatt den mest grunnleggende personlige planen.

Hvis du betaler på forhånd for et årlig abonnement, faller de månedlige kostnadene, og du får et gratis tilpasset domene. Ikke glem at hosting er inkludert i disse kostnadene – den månedlige avgiften dekker alt.

WordPress-nettsted Kostnad

Vi gikk i detalj med Squarespace for å markere sammenligningen med WordPress-nettstedet. Kostnaden for WordPress CMS er $ 0. Det er riktig; det er gratis – men det er bare for programvaren.

Her er hva annet du må bruke:

 • Webhotell-tjeneste: månedlige eller årlige planer
 • Domenenavn: årlig kostnad; noen webhotell gir dette gratis med en årlig plan
 • WordPress Theme: gratis eller for en kostnad
 • Plug-ins: gratis eller for en kostnad
 • SEO-plugins: viktig hvis rangering høyt i søkemotorene er nøkkelen for bedriften din
 • Din tid: det er en $ verdi knyttet til dette hvis du gjør arbeidet selv, spesielt hvis
 • det er en læringskurve
 • WordPress-utviklingstjenester: gebyr for å ansette noen for å få nettstedet ditt i gang (valgfritt)
 • Vedlikehold: din tid eller $$ for å følge med på oppdateringer, løse problemer osv

Vår ta:

Det avhenger av hvordan du ser på det og hvor teknisk dyktig du er til å bygge og vedlikeholde nettsteder. Det betaler ut et kjent dollarbeløp hver måned med Squarespace eller et lavt månedlig vertsgebyr og din egen tid hvis du kan gjøre det til ditt WordPress nettsted.

På den annen side, hvis du føler at du mangler alle de tekniske ferdighetene du trenger og noen ganger kan ende med å ansette noen, er det en ukjent mengde WordPress-nettsted eller et forutsigbart utlegg av penger hver måned med Squarespace.

Svært attraktive nettsteder

Både Squarespace og WordPress CMS har høyprofilerte brukere med profesjonelt designet nettsteder og mange brukere som har designet sine egne.

Firkantede nettsteder

Dixie Chicks ‘offisielle nettsted.
http://www.dixiechicks.com/

tror kaffe bruker nettstedet deres som både et pedagogisk nettsted og en butikk.
http://www.thinkcoffee.com/

Metal og honning er en blogg som bruker vakre bilder i innleggene sine.
http://www.metalandhoney.com/

WordPress nettsteder

Ringling Bros. og Barnum og Bailey Circus bruker en lang rekke forskjellige sideelementer.
https://www.ringling.com/

TechCrunch er en teknologiblogg.
http://techcrunch.com/

Cutest Paw er et nettsted med kjæledyrbilder.
http://www.cutestpaw.com/

Hjelp når du trenger det

Det er uunngåelig at uansett hvor enkelt det er å bruke en nettstedbygger, trenger du noen ganger hjelp. Det er hjelp for både WordPress.org og Squarespace-problemer når du trenger det, men på forskjellige måter.

Squarespace har et sentralisert kundesupportteam som ligger i USA. Du kan nå dem via e-post døgnet rundt eller live chat fra 15 til 20:00. EST – det er ingen telefonsupport. Squarespace er opptatt av å svare på e-postspørsmål innen en time etter at du har mottatt dem.

Supportteamet for Squarespace har også satt sammen en omfattende kunnskapsbase om trinnvise opplæringsvideoer, artikler og skjermbilder for å hjelpe deg. Du kan også be andre Squarespace-brukere om hjelp i samfunnsforumet.

Med WordPress-nettstedet er kundestøtten din det enorme fellesskapet for andre WordPress.org-brukere, ettersom WordPress.org i seg selv ikke gir støtte av noe slag.

Når det er sagt, er det et enormt utvalg av artikler, videoer, vanlige spørsmål, fora, retningslinjer og så videre for å rote gjennom for å få hjelp. Det er en (tidkrevende) sak å finne det rette stedet å lete etter det nyttige svaret på spørsmålet ditt.

Det er også din leverandør av webhotellproblemer, kanskje utviklerne dine for problemer med programtilleggene eller temaet, eller kanskje støtte for WordPress-nettstedet ditt hvis du har ansatt noen som passer på nettstedet ditt. Støtten er der ute; det gjelder bare å finne den rette personen til rett tid.

Vår ta:

Er du selvsikker nok til å gå alene, eller vil du ha kundestøtte på slutten av en telefon / e-post / live chatboks?

Anbefalte brukere

Nå har du forstått forskjellene mellom byggherrer og vertshus som er selvhotell.
Begge nettstedbyggere oppgir at hvem som helst kan bruke produktene sine.

Men utover det tekniske evnespørsmålet er det noen andre viktige problemer å vurdere når du skal velge mellom Squarespace og WordPress CMS.

Squarespace-malene er tunge på bilder og grafikk. Kategoriene med maler Squarespace-gaver inkluderer musikere, restauranter og bryllup, alle visuelt intensive.

Hvis du planlegger å lage et tekstbasert nettsted, gjør Squarespaces begrensede utvalg av maler ikke det beste samsvaret med deg, og husk at det er begrenset tilpasning. WordPress.org har et mye større utvalg av maloppsett og design.

Ditt valg kan koke ned til hvor mye kontroll du vil ha over nettstedet ditt. Kontroll over designen; kontroll over hvem som er vert for det; kontroll over hvor stort det blir og hva du kan legge inn i det. I dette tilfellet er WordPress.org veien å gå.

Hvis bekvemmelighet er mer et problem med deg – bygg nettstedet raskt og enkelt og ikke bekymre deg for det igjen – da er Squarespace ditt valg.

Hvis du tviler på designevnen din, eller omvendt, vet at du har altfor mange ideer og trenger å bli satt sammen i, vil Squarespace’s struktur passe deg.

Alternativt, hvis du gleder deg over friheten og vet at du kan holde deg til budsjettet ditt og ikke gå over bord med plugins, er WordPress.org din lekeplass.

Viktige forskjeller

Hvis du fortsatt er revet mellom Squarespace og WordPress.org, er her en oppsummering av de grunnleggende forskjellene, både fordeler og ulemper, mellom de to nettstedbyggerne.

Square

 • All-inclusive pris
 • Alt i et; alt blir ivaretatt
 • Sammenhengende og kontrollert
 • Dra og slipp
 • Begrenset funksjonalitet
 • Begrenset tilpasning
 • Begrenset utvalg av maler, skrått mot visuell design
 • Ingen koding involvert
 • 24/7 support
 • Forutsigbare kostnader

WordPress CMS

 • Programvare er gratis; hosting koster penger og alt utover det gratis eller mot et gebyr
 • Mix-and-match plugins; byggeklosser
 • Læringskurve
 • Kodingskunnskap er en alvorlig eiendel
 • Kostnader ikke nødvendigvis forutsigbar
 • Omfattende funksjonalitet gjennom plug-ins
 • Helt tilpassbar gjennom åpen kildekode
 • Dra og slipp avhenger av tema eller plug-in
 • Støtte fra jevnaldrende; kan være vanskelig å finne svarene du trenger

Gjør ditt valg

Nå kan du være strålende og full av spenning over friheten og kontrollen som WordPress.org gir deg når du skal bygge nettstedet ditt, og du er forberedt på å påta deg alt ansvaret som følger med å bruke WordPress.org. Eller kanskje er du mer enn sikker på at bekvemmelighet og forutsigbarhet er noe for deg, og at du elsker alle funksjonene i Squarespace.

Eller kanskje er du et sted i midten. Du vet at du ikke er en WordPress.org-person, men du er fremdeles ikke sikker på Squarespace, vi kan hjelpe deg videre med det. Les vår sammenligningsanmeldelse om Wix vs. Squarespace, eller Wix vs. Weebly, to andre veldig populære vertsbaserte webbyggere som tilbyr deg de fleste av de samme funksjonene og funksjonaliteten som Squarespace, men er litt forskjellige, hver og en på sine måter.

Hvis du er et Squarespace eller en WordPress CMS-bruker, vil vi gjerne høre fra deg om opplevelsene dine. Eller kanskje har du spørsmål eller tanker om vertshus kontra selvbygde webbyggere generelt som du vil kjøre av oss. Send dem inn.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map