Squarespace vs. Wix-sammenligning: Hvilken nettstedbygger skal du velge?

Noe som du kanskje innser, kort tid etter at du bestemte deg for å starte din første webside, er at å velge riktig nettstedbygger er viktigere og utfordrende enn du først trodde.


Med så mange tilgjengelige alternativer, hvorav de fleste sannsynligvis ser like ut ved første øyekast, er det vanskelig å vite hvilken du skal velge. Du ønsker ikke å velge feil, kaste bort tid på å bygge nettstedet ditt, og til slutt finne ut at du må bytte til en annen nettstedbygger. Så sørg for å sette av litt tid til å vurdere alle alternativene først nøye.

Hvis du sitter fast og prøver å velge mellom Wix og Squarespace, har du kommet til rett sted. Vi vet at det kan være ganske slitsomt og tidkrevende å undersøke og sammenligne alternativene dine, så vi har gjort det harde arbeidet for deg.

Squarespace og Wix sammenligning

I dette innlegget finner du det du trenger å vite om både Squarespace og Wix for å ta din beslutning. Start fra starten eller hopp til de seksjonene som er mest relevante for deg.

1. Generell oversikt over Squarespace og Wix

For å gi deg en ide om hva hver nettstedsbygger kan og ikke kan tilby deg, her er en rask sammenligning av fordeler og ulemper for Squarespace og Wix:

Squarespace Website Builder

PROSULEMPER
Veldig profesjonelle maler av høy kvalitet

Avansert bloggplattform

Gode ​​e-handelsplaner tilgjengelig

Innebygd analysedashboard

Responsive design for mobiloptimalisering

Ingen gratis versjon tilgjengelig

Ikke så lett å tilpasse som noen andre nettstedbyggere

Det lave antallet tilgjengelige maler

Bare ett navigasjonsnivå

Mangler integrasjon med PayPal – bare Stripe

Wix Nettstedsbygger

PROSULEMPER
Enkelt, intuitivt grensesnitt

Ingen teknisk eller designkunnskap nødvendig

Det store antallet profesjonelt designede maler å velge mellom

Separat mobiloptimaliseringsvisning

Omfattende appmarked for ekstra funksjonalitet

Kan ikke bytte fra valgt mal

Ingen tilgang til en kildekode

Begrensede alternativer for bloggingsplattformer

Dårlig e-handelsfunksjonalitet

Hva er den beste delen av Squarespace og Wix?

Å bruke Squarespace har mange store fordeler, som e-handelsplaner og avansert bloggplattform, så det er vanskelig å tenke på bare en grunn til at du skal bruke den. Men hvis du måtte begrense den til den beste funksjonen, er det en som skiller seg ut: Squarespaces moderne maler.

De fleste er enige om at Squarespaces utvalg av maldesign av høy kvalitet er en viktig del av grunnen til at de valgte det fremfor andre nettstedbyggere, fordi du kan lage et vakkert, profesjonelt og responsivt nettsted, selv uten teknisk eller designkunnskap..

Wixs maldesign er også en flott funksjon, men den beste delen av Wix er at den er så enkel å bruke. Det er en enkel dra og slipp nettstedbygger som er enklere å tilpasse enn Squarespace, og du trenger ingen teknisk eller designkunnskap for å bruke den.

Så, hvordan vet du hvilke styrker som er bedre å ha? Squarespace’s eller Wix’s? Vel, det kommer an på hva du leter etter i en nettstedsbygger.

For eksempel pleier folk som er nye i å bygge nettsteder og bare vil ha noe som er enkle og enkle å bruke, foretrukket Wix. Og personer som ønsker et profesjonelt nettsted for å starte en liten nettbutikk, pleier å foretrekke Squarespace.

Hvor enkelt er det å bruke Squarespace og Wix?

Squarespace nettsted byggherre lar deg lage et profesjonelt nettsted uten teknisk kunnskap, men det er ikke den enkleste nettstedbyggeren å bruke. Hovedproblemet er at selv om du ikke trenger å vite hvordan du skal kode hvis du bare bruker maler som de er, må du vite hvordan du skal kode hvis du vil tilpasse noe.

Selvfølgelig er det veiledninger for nybegynnere som kan hjelpe deg, men hvis det å bygge nettstedet ditt innebærer mye tilpasning, og hvis du fremdeles sliter med å bruke Squarespace etter den gratis prøveperioden, er det sannsynligvis bedre å bytte til noe enklere, som Wix.

Wix nettsted byggherre er et av de enkleste online-programmene for å opprette en webside og er utrolig enkel å bruke. Det tar ikke lang tid å lære det grunnleggende, så du kan lage et profesjonelt nettsted på kort tid. Du trenger heller ingen teknisk kunnskap for å bruke det enkle dra-og-slipp-grensesnittet.

Hvis du vil ha noe litt mer avansert, kan du foretrekke Squarespace. Men når det gjelder brukervennlighet, er Wix helt klart det beste alternativet.

Hvem bør bruke Squarespace og Wix?

Squarespace er et flott alternativ for kommersielle foretak, både små og store private nettsteder, og små bedrifter som ønsker en nettbutikk. Det er spesielt nyttig for begivenhetssider, restauranter og reklamer (f.eks. Fotografer, artister, designere, musikere osv.). Bloggplattformen er kjent for å være den nest beste etter WordPress, så den er også et flott alternativ for bloggere. Det er ikke for mellomstore eller store bedrifter som leter etter en meget tilpassbar plattform.

Wix er et flott alternativ for nybegynnere, frilansere og små bedrifter. Det er spesielt nyttig for reklamer som ønsker å opprette en online portefølje, hobbyister og små bedrifter som ikke trenger en nettbutikk. Selvfølgelig kan du fortsatt bruke Wix til å opprette en nettbutikk, men du vil ikke få så mye ut av det som du ville gjort med Squarespace, som har mer avanserte e-handelsplaner.

Hvor skalerbare er Squarespace og Wix?

Alle Squarespace sine planer inkluderer ubegrenset båndbredde og lagring. Hvis du vil selge digitale produkter (f.eks. Ebøker, lydfiler osv.), Er filstørrelsesgrensen 300 MB, med lydfiler begrenset til 160 MB og filopplasting begrenset til 20 MB. Nettstedet ditt er begrenset til 20 sider på en personlig plan eller 1000 sider på alle de andre planene. Hvis du planlegger å legge til en stor mengde informasjon på nettstedet ditt, anbefaler Squarespace å bruke en blogg i stedet for sider.

I motsetning til Squarespace inkluderer Wix ikke ubegrenset lagring, som det største beløpet det tilbyr 20 GB på eCommerce Plan og VIP Plan; det inkluderer imidlertid ubegrensede sider på alle Premium-planene. Den inkluderer også ubegrenset båndbredde, men bare for Ubegrenset plan og VIP-plan.

Hva slags omdømme har Squarespace og Wix?

Squarespace og Wix har begge gode omdømme og stort sett positive anmeldelser i næringslivet og blant brukere, men de er godt kjent for forskjellige ting. Mens Squarespace har fått et rykte for sine fantastiske design og for læringskurven som brukerne opplever i starten, har Wix fått et rykte for å holde dataene dine trygge og for å være utrolig enkle å bruke.

Har Squarespace og Wix en pengene-tilbake-garanti?

Prøv den 14-dagers gratis prøveperioden før du bestemmer deg for en plan fordi Squarespace ikke har noen pengene-tilbake-garanti. De antar at den gratis prøveperioden vil gi deg nok tid til å teste den ut og bestemme om du vil fortsette å bruke den eller ikke.

I motsetning til Squarespace, har Wix en pengene-tilbake-garanti for alle Premium-planene. Hvis du er bekymret for ikke å ha nok tid til å teste den ut først, kan Wix være det bedre alternativet fordi det ikke er noen tidsbegrensning for Wix gratis plan. Men hvis du har bestemt deg for å bruke Squarespace, må du sørge for å få mest mulig ut av den gratis prøveversjonen.

Har de vunnet noen priser?

Squarespace vant 2015 Innovation By Design Awards for Web Design og ble av mange utnevnt til et av de beste selskapene som skulle jobbe for i NYC i 2015. Det vant også fire priser ved de 18 årlige Webby Awards i følgende kategorier: Web Services & Bruksområder, Beste visuell design – Estetisk nettsted, webtjenester & Programmer (People’s Voice), Beste hjemmeside / velkomstside (People’s Voice).

2. Tilgjengelige design og maler

Her er en rask oversikt over Squarespace’s designfunksjoner og maler:

 • Over 40 maler og over 20 forsideoppsett å velge mellom
 • Responsive design for mobiloptimalisering
 • Du kan bytte til en annen mal når du vil, og jobbe med flere design samtidig

Eksempel på galleri med Squarespace-maler

Squarespace-maler er ikke bare vakre, profesjonelle og responsive, de er også skreddersydd for å imøtekomme spesifikke behov. Tre forskjellige typer er tilgjengelige: nettstedsmaler, butikkmaler og forsideoppsett.

Squarespace sine nettstedsmaler fokuserer for det første på å vise frem bedriften eller ideen din, og for det andre på å vise frem produktene dine. Butikkmalene er spesielt designet for nettbutikker, men du kan også velge fra nettstedsmalene hvis du har en handelsplan. Hvis du har en forsideplan, kan du velge mellom over 20 oppsett designet spesielt for forsider.

Her er en rask oversikt over Wixs designfunksjoner og maler:

 • Over 510 maler å velge mellom
 • Malene er ikke lydhøre, men Wix har en egen mobilredigeringsside
 • Du kan ikke bytte til en annen mal når du har valgt en

Eksempel på galleri med Wix-maler

Wix tilbyr et bredt utvalg av profesjonelle maler for forskjellige bransjer, med kategorier og underkategorier for å hjelpe deg med å finne den rette. Hvis du for eksempel klikker på kategorien Bedrift, kan du velge mellom følgende underkategorier: Rådgivning & Coaching, tjenester & Vedlikehold, reklame & Markedsføring, bilindustri & Biler, eiendom, finans & Jus, teknologi & Apper og kjæledyr & dyr.

Som er bedre for deg?

Så, hva er bedre? Squarespace sine design og maler eller Wix?

La oss sammenligne dem. For det første har Wix mye mer maler tilgjengelig enn Squarespace, så du kan ha en bedre sjanse til å finne den perfekte malen med Wix. Men selv om det ikke er så mange alternativer, er Squarespace sine fantastiske maler vanskelig å ignorere. Mens Wix vinner i forhold til mengde, vinner Squarespace når det gjelder kvalitet.

For det andre kan du ha responsive design som automatisk blir optimalisert for mobil hvis du bruker Squarespace, mens du ikke kan hvis du bruker Wix, selv om du kan bruke Wix sin separate redigeringsside for mobil. Så spør deg selv om dette: Vil du bruke mindre tid på mobiloptimalisering, eller ønsker du avanserte redigeringsalternativer for mobil som gir deg mer kontroll over hva kundene ser?

For det tredje lar Squarespace deg endre maler, slik at du kan eksperimentere for å se hvilken som fungerer best. Men Wix tillater ikke dette. Dessverre, hvis du endrer maler på Wix, mister du alt innholdet og må starte på nytt.

Wix og Squarespace har begge fordelene, men hvis du leter etter de beste designfunksjonene og maler av høy kvalitet som skiller seg ut fra mengden, bør du bruke Squarespace.

3. Prising

Her er en rask oversikt over de forskjellige planene som er tilgjengelige med Squarespace og Wix:

Oversikt over Squarespace og Wix planer

Square:

 • Ingen gratis versjon (bare en 14-dagers gratis prøveversjon)
 • Forsideplan
 • Nettsteder – Personlig plan og forretningsplan
 • Nettbutikker – Grunnleggende e-handelsplan og avansert e-handelsplan

Wix:

 • Gratis plan
 • Premium planer – Connect Domain Plan, Combo Plan, Unlimited Plan, eCommerce Plan, VIP Plan

Squarespace sine priser

Det er viktig å vurdere prisene før du tar en beslutning, så la oss se nærmere på hver plan.

Alle planer.

Alle Squarespace sine planer inkluderer ubegrenset båndbredde og lagring, et gratis tilpasset domene (med årlig kjøp), et mobiloptimalisert nettsted, kraftig nettstedanalyse og 24/7 kundestøtte.

Forsideplan. Fra $ 3 / måned.

Squarespace’s Cover Page Plan er perfekt for deg som bare vil ha en enkel hjemmeside. Det inkluderer en side med en tilpassbar layout, to bidragsytere (inkludert nettstedseieren), innebygd mobildesign og et gratis tilpasset domene i ett år.

Detaljer om firkantområdet forside

Personlig plan. USD 12 / måned årlig, eller $ 16 måned til måned.

Squarespace’s Personal Plan er et flott alternativ for de som ønsker et lite nettsted og trenger mer enn hva Cover Page Plan kan tilby. Med denne planen kan du legge til 20 sider, gallerier og blogger. Du har tilgang til både nettstedsmaler og layoutsideoppsett. Du kan også ta imot donasjoner og selge ubegrensede produkter med en 3% salgstransaksjonsavgift.

Forretningsplan. $ 18 / måned årlig, eller $ 26 måned til måned.

Hvis du først vil fokusere på ideen din eller virksomheten din, og for det andre å vise frem produktene dine, er Squarespaces forretningsplan noe for deg. Det er bedre for bedrifter enn den personlige planen, men er enklere enn e-handelsplanene. Du kan legge til ubegrensede sider, gallerier og blogger, og ha bidragsytere. Du kan også selge ubegrensede produkter med 2% salgstransaksjonsavgift, i tillegg til å ha tilgang til utviklerplattformen, en Google AdWords-kreditt på $ 100 og en gratis profesjonell e-post fra Google.

Detaljer om Squarespace forretningsplan

Grunnleggende e-handelsplan. $ 26 / måned årlig, eller $ 30 måned til måned.

Squarespaces grunnleggende e-handelsplan inkluderer alt i forretningsplanen, bortsett fra den, inkluderer kraftig handelsanalyse, etikettutskrift via Shipstation, integrert regnskap via Xero og ingen transaksjonsgebyrer. Det gir deg også tilgang til avanserte alternativer for lager, ordre, skatt og rabatt. Denne planen er et flott alternativ for de som planlegger å utvide virksomheten.

Avansert e-handelsplan. $ 40 / måned årlig eller $ 46 måned til måned.

For større nettbutikker kan det være lurt å oppgradere til denne planen. I tillegg til alt i Squarespace ‘s grunnleggende e-handelsplan, inkluderer den avanserte e-handelsplanen forlatt kasse automatisk gjenoppretting og transport i sanntid.

Wix’s Prising

La oss se nærmere på hver av Wix planer.

Detaljer om Wix-prisplaner

Alle planer.

Alle Wix planer inkluderer ubegrensede sider og tilgang til Mobile Editor. Alle Wixs premiumplaner inkluderer Google Analytics, gratis hosting, premium support, domenetilkobling, tilpasset favicon og mobilredigering.

Gratis plan.

Wix gratis plan er et flott alternativ hvis du vil teste ut Wix før du fortsetter, eller hvis du bare vil ha et personlig nettsted, men ikke så mye hvis du vil ha en profesjonell bedriftsnettsted, fordi Wix viser merkeannonser på nettstedet ditt og nettadressen din er også Wix-merket. Du har ubegrenset sider og full tilgang til Wix-redigereren og maler, men lagringsgrensen er 500MB, og båndbreddegrensen er 1 GB.

Koble til domeneplan. $ 4 / måned for 2 år, $ 4,50 / måned årlig, eller $ 7 måned til måned.

Connect Domain Plan er Wix mest grunnleggende premiumplan. Forskjellen mellom denne planen og gratisplanen er at denne lar deg overføre ditt nåværende domene til Wix.

Kombinasjonsplan. $ 8 / måned for 2 år, $ 8,50 / måned årlig, eller $ 12 måned til måned.

Wix anbefaler Combo Plan for personlige prosjekter i stedet for for bedrifter. Den inkluderer alt i Connect Domain Plan, sammen med 2 GB båndbredde, 3 GB lagring og et gratis domene i ett år. Det fjerner også Wix-annonser.

Ubegrenset plan. $ 11,50 / måned for 2 år, $ 12,50 / måned årlig, eller $ 16 måned til måned.

I følge Wix er Unlimited Plan perfekt for gründere og frilansere som ikke trenger en nettbutikk. I tillegg til alt i Combo Plan inkluderer den lagring på 10 GB og ubegrenset båndbredde. Den inkluderer også to gode forretningsapper: Form Builder-appen ($ 48 verdi) og Site Booster-appen ($ 60 verdi).

e-handelsplan. $ 15 / måned for 2 år, $ 16,50 per måned årlig, eller $ 20 måned til måned.

Wix e-handelsplan inkluderer alt i Ubegrenset plan, samt 10 GB båndbredde, 20 GB lagring og en nettbutikk. Dette er den beste planen for små bedrifter.

VIP-plan. $ 23 / måned for 2 år, $ 24,50 / måned årlig, eller $ 30 måned til måned.

Dette er den ultimate planen. Wixs VIP-plan inkluderer alt i e-handelsplanen, samt ubegrenset båndbredde, 20 e-postkampanjer per måned og en profesjonell nettstedanmeldelse.

Som er bedre for deg?

Så, hvilken tilbyr bedre planer? Firkant eller Wix?

Svaret på det vil variere avhengig av hva du spesifikt vil gjøre med nettstedet ditt. Men la oss sammenligne de viktigste punktene.

For det første er den åpenbare forskjellen at Wix har en gratis plan og Squarespace ikke; Det betyr imidlertid ikke nødvendigvis at Wix er det bedre alternativet. Med mindre nettstedet ditt kun er til personlig bruk, er Wix gratis plan ikke et godt valg, fordi merkevareannonsene vil forringe det profesjonelle bedriftsnettstedet ditt. Squarespace er derimot annonsefri.

For det andre er det den faktiske prisforskjellen. Hvis du leter etter det billigste alternativet, kan Wix virke som det beste alternativet. Men selv om Squarespace koster mer, kommer det med utmerkede funksjoner som er vel verdt den ekstra kostnaden.

Hvis vi for eksempel sammenligner Squarespaces forretningsplan ($ 18 / måned årlig) med Wixs VIP-plan ($ 24,50 / måned per år), er Squarespaces plan faktisk billigere og inkluderer også flere fordeler.

For det tredje tilbyr Squarespace deg mer båndbredde og lagring enn Wix. Mens alle Squarespace-planene inkluderer ubegrenset båndbredde og lagring, tilbyr Wix bare ubegrenset båndbredde og bare på Ubegrenset plan og VIP-plan. Dette er kanskje ikke det beste alternativet hvis du planlegger å utvide virksomheten.

Basert på disse punktene ser Squarespace ut til å være det bedre alternativet hvis du vil ha en profesjonell bedriftsnettsted med potensiale for å vokse. Men igjen, det kommer an på hva du trenger. For eksempel kan du foretrekke Wix hvis du bare trenger en enkel plan for et personlig prosjekt og ikke trenger ubegrenset båndbredde og lagring.

Enten du velger Wix eller Squarespace, er det bedre å finne ut tidligere om du vil forplikte deg til det eller ikke, så hold deg til det. Det er mer kostnadseffektivt på den måten.

4. Popularitet

For å bestemme populariteten til Wix og Squarespace, la oss se på tallene:

Oversikt over Squarespace og Wix nettsteder

Square:

 • Squarespace ble grunnlagt i 2003
 • Det har over 500 000 nettsteder som er vert
 • Det har over 1 million betalende kunder

Wix:

 • Wix ble grunnlagt i 2006
 • Den har over 87 millioner brukere
 • Den har 2,12 millioner betalende kunder

Det er også viktig å vurdere hva brukere synes om Wix og Squarespace, så her er en oversikt over de vanligste poengene de reiser:

Squarespace og Wix anmeldelser

Square:

 • Likte å bruke Squarespace sin kraftige redaktør for å lage attraktive og komplekse nettsteder
 • Verdsatt hvordan opplastede bilder umiddelbart skaleres til størrelse, og hvordan utviklere har tilgang til CSS og HTML
 • Fant det enklere å bruke med tidligere erfaring, men det er ikke nybegynnervennlig
 • Ga for det meste positive anmeldelser, men ikke perfekte på grunn av dårlig kundeservice og for mange feil
 • Vil anbefale til andre hovedsakelig på grunn av disse funksjonene: kraftige e-handelsverktøy, trenger ikke kodingskunnskap, vakker design og maler, fleksible og skalerbare – for enhver forretningstype eller størrelse

Wix:

 • Elsket den utrolig brukervennlige dra-og-slipp-redigereren
 • Likte å lage attraktive nettsteder uten kodingskunnskap
 • Likte den utmerkede kundesupport, designfunksjonene og betalingsbehandlingsfunksjonene
 • Kritikere synes det var så brukervennlig at de beskrev det som morsomt å bruke
 • Klager var sjeldne, helt til endringen til den nye redaktøren, som er treg og frustrerende å bruke

Som er bedre for deg?

Popularitet betyr ikke nødvendigvis at noe er bedre, men det kan hjelpe deg å ta din beslutning. Bare husk at tallene kanskje ikke er korrekte, da de alltid endrer seg. Og husk også at Wix enorme 87 millioner brukere inkluderer de som meldte seg på gratisplanen og de som ikke bruker den aktivt..

Både Wix og Squarespace har fått en god del popularitet og positive tilbakemeldinger siden de begynte. Selv om klager er sjeldne, er det viktig å vurdere den negative tilbakemeldingen, fordi du kan ende opp med de samme problemene som andre har.

De viktigste problemene folk har hatt med Squarespace er at det ikke er nybegynnervennlig og kundesupporten ikke er den beste. Disse to problemene til sammen inspirerer ikke mye tillit for nybegynnere, fordi de kan finne seg i å kjempe for å bruke Squarespace og ikke klarer å finne hjelpen de trenger når de trenger det.

De viktigste problemene som folk har hatt med Wix dreide seg om endringen til den nye redaktøren, som brukerne har beskrevet som å være treg og frustrerende å bruke, i motsetning til den gamle redaktøren. Men selv om eksperter også har vært kritiske til det, stoler de på at Wix vil ta opp disse problemene.

Basert på disse punktene, så vel som de positive tilbakemeldingene fra brukere, ser Squarespace ut til å være mer populært blant de som allerede har litt teknisk erfaring og ikke trenger mye hjelp, mens Wix ser ut til å være mer populær blant de som ønsker en enklere og enklere plattform.

Så hvis du er en nybegynner, vil du mest sannsynlig foretrekke Wix med det brukervennlige grensesnittet. Og hvis du har kodingskunnskap eller annen opplevelse av nettstedbygging, vil du sannsynligvis foretrekke Squarespace med de mer avanserte alternativene.

5. Hovedfunksjoner og kundestøtte

Her gir du en rask oversikt for å gi deg en ide om forskjellen mellom Squarespace og Wixs hovedfunksjoner:

Nettstedsbyggeres viktigste funksjoner

SquareWix
 • Moderne maler
 • Style Editor
 • Innebygde mobile nettsteder
 • Maler bytter
 • Tilpassbare innholdsoppsett
 • Image Manager
 • CDN inkludert
 • Responsive Image Loader
 • Getty Images-integrasjon
 • Image SEO
 • Galleri blokkerer
 • Video i Gallerier
 • Lydsamlinger
 • Sosialt forbundet
 • Enkel import
 • Tilpasset WYSIWYG Editor
 • Automatisk responsive design
 • Fullskjermredigering
 • Innsamling av brukerdata
 • Stedskontroll
 • Intuitiv Drag and Drop Editor
 • Mobilvennlig
 • Gratis hosting
 • Tilpasset domene
 • Over 500 designer-laget maler
 • Mer enn 40 unike gallerier
 • Parallax 3D-effekter
 • Ubegrenset nettsider
 • HTML innebygd kode
 • Facebook-apper
 • Personalisert Google Mailbox
 • Private og beskyttede websider

Sammenligning av Wix og Squarespace sine funksjoner og kundestøtte

SquareWix
Oppsett – Å få et Squarespace-nettsted er enkelt. Du trenger bare å legge til navn og e-postadresse.Oppsett – Å få et Wix-nettsted er også enkelt. Du kan bruke e-postadressen din eller en sosial konto (Facebook eller Google).
Tilpasset domenenavn – Alle planer inkluderer et gratis tilpasset domene for det første året.Tilpasset domenenavn – Bare tilgjengelig med Premium-planer.
Nettsikkerhet – PCI-kompatibel og SSL aktivert. All data lagres på Squarespaces sikre servere.Nettsikkerhet – PCI-kompatibel og SSL aktivert. Nettsteder er lagret på Wixs sikre servere. TRUSTe sertifisert. Samsvarer med EU og Sveits-Safe Harbour Framework.
Mobiloptimalisering – Malene reagerer automatisk og fungerer på en hvilken som helst mobil enhet.Mobiloptimalisering – Optimaliserer ikke automatisk for mobil, men har en dedikert side for mobilredigering.
SEO – SEO-vennlig. Merking og XHTML tilgjengelig. Du kan tilpasse nettadressen til hver side.SEO – Begrenset SEO. Du kan optimalisere sidetitler, metabeskrivelser og alt-tagger.
Gateway-integrasjon – Bare Stripe-betalingsgateway.Gateway-integrasjon – PayPal, WebMoney, Skrill, Authorize.Net, PayU Latam (bare Latin-Amerika) eller alternativet for offline betaling.
Integrasjon av sosiale medier – Den integreres med et bredt spekter av alternativer for sosiale medier.Integrasjon av sosiale medier – Den har en sosial bar og forskjellige apper.
e-handel – Alle planer inkluderer en nettbutikk og lar deg selge ubegrensede produkter. Nettstedsplanene har salgstransaksjonskostnader, men e-handelsplanene har ingen.eCommerce – eCommerce-planen inkluderer en nettbutikk; Vi anbefaler imidlertid ikke å bruke Wix hvis du vil selge på nettet. Hovedspørsmålet er at det bare er ett alternativ for fraktprisen. Hvis du fremdeles vil bruke Wix, kan du prøve en tilleggsapp som Ecwid for å øke funksjonaliteten.
Blogg – Bloggplattformen er ganske omfattende. Du kan planlegge innlegg, og importere blogginnhold fra Blogger, Tumblr, Squarespace 5 og WordPress.Blogg – Bloggplattformen er grunnleggende og ikke SEO-vennlig. Du kan planlegge innlegg, men kan ikke importere blogginnhold.
Webhotell – Alle planer inkluderer fullstyrt skyhosting.Webhotell – Wix vert også på serverne sine.
Apper og widgets – Nyttige blokker for ting som OpenTable og BandsInTown. For alt annet som ikke er inkludert, kan du legge til koden din. Du kan også bruke tilleggsfunksjoner, for eksempel galleri-widgeter og sosiale medier-widgeter.Apper og widgets – Wix App-markedet har over 260 apper og widgets.
Navigasjonsdybde – Bare ett dybdenivå.Dybden på navigasjonen – Maksimalt to nivåer.
Inntektsgenerering – Legg til Google AdSense, AdWords, Overture eller bannerannonser.Inntektsgenerering – Legg til Google AdSense, bannerannonser eller tilknyttede lenker.
Nyhetsbrevverktøy – Du må koble til en MailChimp-konto.Nyhetsbrevverktøy – Du kan bruke Wix’s ShoutOut.
Kontaktskjema – tilpassbar kontaktskjermbygger tilgjengelig.Kontaktskjema – Enkel kontaktskjermbygger tilgjengelig.
Forum – Du kan legge til et Muut-forum gjennom HTML-kode.Forum – Du kan bruke en app.
HTML-editor – HTML-koderedigeringsblokk tilgjengelig.HTML editor – Du kan bruke en app.
Passordbeskyttelse – Du kan beskytte hver nettside med et individuelt passord.Passordbeskyttelse – Du kan også beskytte hver nettside med et individuelt passord.
Lagringsplass – Ubegrenset for alle planer.Lagringsplass – 500 MB til 20 GB, avhengig av hvilken plan du har.
Besøksstatistikk – Bruk Squarespace Analytics-appen, eller sett opp Google Analytics.Besøkerstatistikk – Web-Stats-appen er tilgjengelig i gratisplanen. Google Analytics er tilgjengelig på Premium Plans.
Flere språk – Du kan legge inn alle språk i redigereren, men grensesnittet er bare på engelsk.Flere språk – Nettstedstekst kan legges inn på alle UTF8-kompatible språk. Redaktøren er tilgjengelig på 15 språk.
Kundestøtte – Ingen telefonsupport. E-poststøtte er tilgjengelig med en times snuoperasjon. Live chat er tilgjengelig 24/7, men noen ganger er det lange køer. En omfattende kunnskapsbase, gjennomganger, videoopplæringsprogrammer og et spørsmål&En seksjon er også tilgjengelig. En gang i måneden er det en-til-en-workshops med teamet i NYC.Kundestøtte – Ingen live chat support. En omfattende kunnskapsbase, gjennomganger, videoopplæringer, fora og et døgnåpent hjelpesenter er tilgjengelig. Telefonstøtte er tilgjengelig fra mandag til fredag ​​mellom 06.00 og 17.00 Pacific Standard Time. VIP-planen gir deg tilgang til et VIP-team som vil svare på samtalene dine.

6. Konklusjon og anbefalinger

Hvis du har lest dette innlegget fra start til slutt, er du sannsynligvis allerede lent mer mot enten Wix eller Squarespace, men her er de endelige anbefalingene våre:

Vi anbefaler Squarespace for folk som ønsker å lage fantastiske nettsteder som ikke trenger mye tilpasning, spesielt for porteføljer, begivenhetssider, artister, designere og små bedrifter. E-handelsplanene er ganske kostbare, men hvis du vil ha en enkel, rimelig, profesjonelt utseende webside, er forsideplanen eller den personlige planen et flott alternativ.

Vi anbefaler Wix for folk som ønsker å opprette sin første webside, men som ikke har teknisk eller designkunnskap. Velg Wix hvis du vil at en nettstedsbygger skal være så enkel å bruke at det er morsommere enn frustrerende. Hvis du leter etter noe mer avansert eller med flere e-handelsverktøy, kan du prøve Squarespace eller sjekke ut andre alternativer.

Men som vi fortsetter å si, å velge en nettstedsbygger er en viktig beslutning, og alt avhenger av dine spesifikke behov. Så bruk dette innlegget som guide, men ikke bare ta ordet for det. Du kan også være interessert i å lese vår sammenligning av Squarespace nettstedbygger og WordPress-programvare.

Vi anbefaler på det sterkeste å prøve gratis prøveversjon fra Squarespace og Wix gratis plan før du tar noen beslutninger. Forskning, eksperiment og finn ut hvilken som er den rette for deg.

Vi håper du synes dette innlegget var nyttig, og lykke til med byggingen av nettstedet ditt!

Foretrekker du Wix eller Squarespace? Har du noen andre grunner til å velge den ene over den andre? Vi vil gjerne høre dem, så del dem i kommentarene nedenfor.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map