Squarespace versus WordPress: welke moet je kiezen?

Het kiezen van een websitebouwer is een moeilijke taak en het vergelijken van Squarespace-websitebouwer en zelf-gehoste WordPress-software (WordPress.org) voegt een ander niveau van complexiteit toe aan het selecteren van uw websitebouwer, dat van respectievelijk gehost of zelf-gehost.


Een gehoste websitebouwer is er een waarin het bedrijf uw site op hun computers beheert; een zelf-gehoste websitebouwer levert de software om uw website te bouwen, maar u moet zorgen voor het vinden van een webhostingservice om uw website voor u te laten draaien.

Deze complicatie breidt de gebruikelijke vragen uit om jezelf af te vragen over je website – wat je ervan wilt en hoeveel tijd en moeite je bereid bent te investeren om die droom te realiseren – en introduceert een geheel nieuwe set.

Meer dan ooit is het belangrijk om eerlijk te zijn met jezelf over hoe complex je wilt dat je website is, hoe praktisch je kunt zijn bij het maken en onderhouden ervan, wat je budget werkelijk is en of je je aan dat dollarbedrag kunt houden.

Onze beoordeling van Squarespace versus WordPress.org leidt u door dit besluitvormingsproces door de overeenkomsten en verschillen tussen gehoste Squarespace en zelf-gehoste WordPress.org te benadrukken, door u te laten zien waar elk product het beste in is.

Onderweg helpen uw antwoorden op de vragen u bij het selecteren van de beste websitebouwer voor uw droomwebsite.

Dit is geen getallenspel

Er zijn twee belangrijke redenen waarom het niet echt helpt om te kiezen tussen de cijfers voor Squarespace en WordPress.org. Ten eerste is Squarespace een webbouwerproduct waarmee u mooi ogende websites kunt maken.

WordPress.org is in de eerste plaats een contentmanagementsysteem waarmee u, hoewel u nog steeds zeer aantrekkelijke websites kunt maken, ook grote hoeveelheden gegevens effectief en efficiënt kunt beheren.

Dus Squarespace en WordPress.org kunnen aan verschillende behoeften voldoen. Ten tweede blazen de cijfers van WordPress.org alle anderen weg.

Squarespace heeft iets meer dan 700,00 websites op internet (op het moment van schrijven); dit vertaalt zich naar 0,2% van alle websites die er zijn, en 0,4% van de top 10.000 websites zoals bepaald door Quantcast.

Interessant hier is dat al deze websites betaalde abonnementen hebben omdat Squarespace geen gratis abonnement heeft. Daarentegen heeft WordPress.org ongeveer 17 miljoen websites voor ongeveer 5% van het hele internet.

Van de top 10.000 websites is ongeveer 27% gemaakt met WordPress.org, en deze bevinden zich voornamelijk op het gebied van zaken en technologie. WordPress.org heeft verreweg de meeste sites van elk inhoudbeheersysteem dat er is.

Onze kijk op website-bouwers Populariteit:

De cijfers zijn interessant en laten zien dat een verbluffend aantal mensen en bedrijven WordPress.org gebruiken, en een respectabel aantal mensen hebben hun websites gebouwd met Squarespace. Dat is het.

Een mooie website maken

Hoeveel sjabloonkeuze heb je nodig??

We gaan meteen ter zake over het aantal beschikbare sjablonen:

 • Squarespace: 52 (totaal)
 • WordPress.org: duizenden

Alleen al op cijfers wint WordPress.org zonder twijfel. WordPress.org-sjablonen, thema’s genaamd, zijn ontwikkeld door het personeel van het bedrijf, door externe ontwikkelaars en door onafhankelijke ontwerpers die hun sjablonen uploaden naar de WordPress.org-site.

Sommige basisthema’s zijn gratis, terwijl veel een prijs hebben, meestal tussen $ 50 en $ 100. De kosten kunnen betrekking hebben op extra functies, ondersteuning door de ontwikkelaar of upgrades. Er zijn WordPress.org-thema’s voor elk type bedrijf, branche en persoonlijke behoefte.

Sommige recensenten waarschuwen dat de kwaliteit van de gratis sjablonen vaak ontbreekt en de ontwikkelaars hiervan hebben geen enkele prikkel om ze up-to-date te houden of er bugs in op te lossen. De duurdere betaalde thema’s zijn echter volledig professioneel, verfijnd en behoren tot de mooiste websites die u ooit zult zien.

De 52 sjablonen van Squarespace zijn opgesplitst in twee groepen. Zesentwintig sjablonen zijn beschikbaar voor reguliere websites en zesentwintig voor voorpagina’s. Omslagpagina’s zijn afzonderlijke pagina’s die kunnen worden gebruikt voor bestemmingspagina’s of sites met één pagina of blogs.

Alle sjablonen zijn gemaakt door het Squarespace-team en zijn ontworpen voor visuele ervaring, dus je moet je eigen weelderige foto’s hebben om erin te importeren of bereid zijn om stockafbeeldingen te kopen. Recensenten zijn enthousiast over de hoge kwaliteit en het verfijnde uiterlijk van de Squarespace-sjablonen.

Breng de ontwerper in je naar boven

Misschien kunt u geen thema of sjabloon vinden dat u volledig aanspreekt en wilt u een deel ervan wijzigen. WordPress.org is een open-sourceplatform, wat betekent dat hun codes voor iedereen toegankelijk zijn om te gebruiken en aan te passen. Dat gezegd hebbende, zijn het vooral de ontwikkelaars van de thema’s en tools die hiervan profiteren.

Afhankelijk van het thema dat u selecteert, kunt u snel standaardfuncties, lettertypen, kleuren en andere elementen wijzigen met geavanceerde stylingopties. Meer geavanceerde aanpassing van het thema vereist tenminste een basiskennis van HTML-codering en CSS-modificatie.

Squarespace is veel beperkter in zijn aanpassingsmogelijkheden. Er is een krachtige stylingeditor waarmee u lettertypen, kleuren, afbeeldingsdekking, achtergrondafbeeldingen en enkele andere elementen kunt wijzigen zonder dat u een stukje codering hoeft te kennen. Als je een beetje weet van coderen, kun je met de ontwikkelaarfunctie van Squarespace de CSS bewerken om je website verder aan te passen.

Ziet er goed uit op mobiele telefoons

De meeste websites die vandaag worden bekeken, worden uitgevoerd op een mobiel apparaat, meestal een mobiele telefoon. Slimme websitebouwers creëren een look van hun website die geschikt is voor deze apparaten. Squarespace doet dit automatisch voor u omdat al hun sjablonen mobiel responsief zijn.

Sommige WordPress.org-thema’s bieden een mobielvriendelijke weergave, terwijl u bij andere een plug-in moet gebruiken om ervoor te zorgen dat uw website naar behoren werkt op een mobiel apparaat. Mogelijk vraagt ​​u zich af of u zich hier zelfs zorgen over moet maken, dus houd er rekening mee dat Google mobielvriendelijke sites in de zoekresultaten voor zoekopdrachten vanaf mobiele apparaten begunstigt.

Onze Take:

Het komt echt neer op controle versus gemak. Zowel WordPress.org als Squarespace produceren prachtige websites; het is allemaal een kwestie van hoeveel tijd en moeite u eraan wilt besteden en hoe vastbesloten u bent om uw website er precies zo uit te laten zien als u zich voorstelt.

De duizenden thema’s van WordPress en open aanpassingen zorgen ervoor dat u de website van uw dromen kunt hebben als u bereid bent ervoor te werken of iemand anders betaalt om dit te doen.

Ter vergelijking: het beperkte aantal thema’s en aanpassingsfuncties van Squarespace heeft uw ontwerpopties drastisch verminderd, maar u kunt uw mooie website zelf laten werken zonder iets te weten over codering.

De leercurve

Koppel

In zowel Squarespace als WordPress is toegang tot uw website om deze te maken en te onderhouden via het dashboard. Het belangrijkste verschil zit in hoe elk dashboard eruitziet. Het dashboard van Squarespace is schoon en elegant en weerspiegelt de gebruikersbasis van niet-technisch onderlegde mensen. Alles is toegankelijk vanaf deze ene plek.

WordPress.org biedt een minder verfijnd dashboard, maar alles wat u aan uw website kunt doen, inclusief het wijzigen van de codering, is vanaf daar beschikbaar.

Slepen en neerzetten

Slepen en neerzetten is de gemakkelijkste manier om een ​​website te bouwen. Op deze manier kunt u vakken voor tekst, afbeeldingen, video, afbeeldingen enzovoort plaatsen. Sommige sjablonen zijn echter beperkter dan andere waar u deze elementen kunt plaatsen.

Alle Squarespace-sjablonen hebben deze mogelijkheid om te slepen en neer te zetten, zodat u kunt spelen met de lay-out voor zover de sjabloon dat toelaat.

Bij WordPress.org hangt het allemaal af van het thema dat je gebruikt; Over het algemeen is WordPress.org geen website builder voor slepen en neerzetten. Sommige premium-thema’s hebben slepen-en-neerzetten-functionaliteit, maar u betaalt voor dit gemak.

Maar dit is WordPress en daarom wendt u zich tot plug-ins om uw probleem op te lossen. Er is een selectie van plug-ins voor het maken van pagina’s met slepen en neerzetten beschikbaar, met beoordelingen van gemengd succes. Je moet er meestal nog voor betalen, maar ze zijn thema-onafhankelijk.

WYSIWYG wat?

Een “wat je ziet is wat je krijgt” visuele editor “is er een waarin je onmiddellijk het resultaat ziet van eventuele wijzigingen die je aanbrengt in je tekst, afbeeldingen, afbeeldingen of enig ander element van je webpagina. Op deze manier ziet u hoe uw gepubliceerde webpagina wordt bekeken en kunt u uw wijziging indien nodig aanpassen.

Squarespace heeft een WYSIWYG-editor en u kunt dus met plezier uw inhoud wijzigen en herzien, allemaal op hetzelfde scherm.

Met WordPress is het een beetje anders. Om de wijzigingen die u aanbrengt te zien, moet u op de knop Voorbeeld klikken en naar een ander scherm gaan om de gewijzigde webpagina te bekijken. U keert dan terug naar het bewerkingsscherm om uw wijzigingen te herzien en herhaalt dit indien nodig.

Onderhoud

Zowel Squarespace als WordPress.org updaten hun platforms voortdurend om de beveiliging te verbeteren, bugs op te lossen en, in het geval van Squarespace, om de prestaties te verbeteren. Het verschil tussen beide is hoeveel u hiervan op de hoogte bent.

Squarespace doet dit allemaal achter de schermen en u hoeft zich nergens zorgen over te maken – alle wijzigingen die ze aanbrengen, zijn vooraf getest en automatisch in het Squarespace-systeem geplaatst.

WordPress.org is net zo nauwgezet bij het aanbrengen van dergelijke wijzigingen, maar u heeft hier wel enige betrokkenheid bij. U ontvangt een bericht op uw dashboard wanneer de wijzigingen klaar zijn voor gebruik en vervolgens op een knop klikken om ze te installeren.

Maar dat is nog maar het begin. Uw thema en al uw plug-ins moeten ook worden bijgewerkt voor deze wijzigingen, en de ontwikkelaars hiervan (vooral als ze gratis waren) doen dit mogelijk niet voor u, zodat u er alleen voor kunt staan. Als u deze wijzigingen niet implementeert, kan uw website worden blootgesteld aan beveiligings- of prestatieproblemen.

Onze Take:

Squarespace is de makkelijkere website builder om te gebruiken, met een kleine leercurve; slepen en neerzetten maakt echt een verschil. Hoewel het mogelijk is om snel een basiswebsite in WordPress.org te maken, zal deze zeker niet dezelfde wow-factor hebben.

De kenmerken van elk

Als we naar de functiesets van Squarespace en WordPress.org kijken, wordt hun oorsprong benadrukt. Squarespace is vanaf het begin ontworpen als een veelzijdig, digitaal publicatieplatform dat veel van alles omvat wat iemand op een website zou willen doen.

WordPress.org is daarentegen geëvolueerd van een zeer succesvolle blogtoepassing en heeft de broncode voor het publiek geopend, waarbij ontwikkelaars werden aangemoedigd om plug-ins te schrijven die nodig waren voor de evolutie ervan naar wat je maar nodig hebt, we hebben de website-builder.

Flexibiliteit van tools

Het verschil in filosofie tussen Squarespace en WordPress.org is te zien in de flexibiliteit van hun tools voor het bouwen van websites.

Squarespace biedt een goede selectie van interne apps en widgets die ze bouwen, testen en installeren. Dit zijn de tools die u gebruikt om uw website aan te passen, en ze werken goed, maar dit zijn de enige tools die u kunt gebruiken.

WordPress.org stelt ook enkele basishulpmiddelen voor u beschikbaar, maar daarnaast zijn er tienduizenden plug-ins (gratis en tegen betaling) die beschikbaar zijn om uw website te bouwen. Dit lijkt misschien onbelemmerde vrijheid, maar pas op: niet alle plug-ins spelen mooi samen en een conflict tussen hen of met uw thema kan enige tijd in beslag nemen om erachter te komen.

Hosting en beveiliging

Dit is waar het verschil tussen gehost en zelf gehost het duidelijkst is.

Squarespace host uw website, waarbij u ervoor zorgt dat deze op hun servers draait en zorgt voor beveiliging, zowel fysiek als digitaal. Squarespace zorgt ervoor dat hun sjablonen up-to-date zijn met de nieuwste webstandaarden, dat uw website niet wordt gehackt en beheert hun platform, zodat alle websites verspreid zijn over hun hele servernetwerk.

Met WordPress.org ben je verantwoordelijk voor het vinden van de webhostingservice voor je site. U moet zich aanmelden voor een webhostingaccount voordat u de WordPress.org-software downloadt.

De meeste webhostingproviders hebben een 1-klik-installatieknop voor WordPress waarmee u dit eenvoudig kunt doen. Raadpleeg onze beoordelingen van dergelijke providers voor advies over het selecteren van de beste webhostingservice voor u.

Aangepast domein

U hoeft geen aangepaste domeinnaam te hebben als u Squarespace selecteert als uw websitebouwer, omdat u de mogelijkheid heeft om een ​​subdomein van het type Yoursitename.squarespace.com te hebben.

Als je echter de moeite hebt genomen om een ​​geweldige website te ontwerpen, moet je een aangepast domein overwegen, dat gratis wordt geleverd bij een jaarlijks Squarespace-abonnement.

Uw WordPress-webhostingservice verwacht dat u uw eigen domeinnaam heeft, maar biedt mogelijk een korting of zelfs een gratis domeinnaam bij bepaalde plannen.

SEO

Nogmaals, WordPress biedt serieuze functionaliteit door het gebruik van plug-ins, dit keer op het gebied van zoekmachineoptimalisatie. Als SEO een prioriteit is voor uw bedrijf, overweeg dan de meest geavanceerde opties die u herinneren aan welke zoekwoorden u target en ervoor zorgen dat uw pagina’s zo geoptimaliseerd zijn.

De SEO-functies van Squarespace zijn eenvoudiger. Hiermee kunt u alle basisprincipes voor uw algehele website en elke pagina optimaliseren, zodat ze gemakkelijk door de zoekmachines kunnen worden geïndexeerd. Een handige toevoeging is dat Squarespace automatisch een sitemap maakt om in te dienen bij Google.

e-commerce

Het onderscheid tussen het e-commerce-aanbod van WordPress en Squarespace zou kunnen neerkomen op het feit of je jezelf aan het roer ziet van een enorme megastore of een bescheidener winkelbedrijf.

Als je droomt van een eigen online hypermarkt, compleet met onnoemelijke variëteiten van ontelbare producten, allemaal netjes georganiseerd en gelabeld en klaar om naar alle uithoeken van de wereld te worden verzonden, dan heeft WordPress plug-ins die dit voor je kunnen doen.

Begin met het kiezen van een thema dat speciaal is ontworpen voor e-commerce en ga vanaf daar door met affiliate marketing, voorraadbeheer, facturering en verzending plug-ins en elke betalingsverwerker die u wenst.

Om een ​​winkel in Squarespace op te zetten, sleept u een Product Block-element naar uw Squarespace-website. Het winkelwagentje van Squarespace is volledig geïntegreerd in de website, zowel qua look-and-feel, als qua functionaliteit; klanten blijven tijdens het afrekenproces op uw site, zodat u hun volledige winkelervaring kunt beheren.

De goedkopere bedrijfsplannen beperken echter het aantal producten dat u in uw winkel kunt verkopen en u kunt Stripe alleen gebruiken als uw betalingsdienstaanbieder.

Bloggen platform

Hoewel je aantrekkelijke en functionele blogs kunt opzetten op zowel WordPress als Squarespace, is WordPress het leven begonnen als een zeer goed beoordeeld en veel gebruikt blogplatform.

Squarespace doet het goed met het aanbieden van alle standaardblokken voor bloggen (afbeelding, video, tekst, audio, enz.) En heeft Podcast-ondersteuning en ondersteuning voor tags en categorieën. Je kunt ook je bestaande blog importeren in Squarespace, maar WordPress wint zonder twijfel met zijn vele blogfuncties, plus het heeft allerlei plug-ins die deze uitbreiden en nog veel meer nieuwe toevoegen.

Inhoud beheer

Nogmaals, dit is waar WordPress.org uitblinkt omdat de oorsprong lag in het beheer van inhoud. Als u met een grote hoeveelheid inhoud te maken heeft, inhoud als een team herziet of de website samen met andere mensen moet onderhouden, dan is WordPress.org de beste keuze voor u.

Squarespace biedt dezelfde inhoudsbeheerfunctionaliteit als elke andere reguliere websitebouwer, maar is niet ontworpen om een ​​grote hoeveelheid informatie te verwerken.

Plug-ins en apps

Nogmaals volgens de cijfers, voor plug-ins en apps deze keer:

Squarespace: 0         WordPress.org: tienduizenden

Squarespace is geen open source-oplossing, dus alleen het eigen ontwikkelteam van Squarespace is verantwoordelijk voor hun sjablonen en tools. Het nadeel is dat je alleen kunt gebruiken wat ze je geven; het voordeel is dat alle tools van hoge kwaliteit zijn, goed zijn getest en zullen werken op het Squarespace-platform. U hoeft zich geen zorgen te maken over conflicten of crashes.

Als open-sourceplatform heeft WordPress.org een bibliotheek met links naar letterlijk tienduizenden allerlei soorten apps. Bovendien bent u vrij om uw eigen teksten te schrijven en te implementeren, zelfs om ze via hun site te verkopen (of weg te geven).

Het voordeel is dat er waarschijnlijk ten minste één, zo niet veel meer, een app is waar je maar van kunt dromen, en dat is ook een nadeel. Het is gemakkelijk om je te laten meeslepen en een website te bouwen vol toeters en bellen die de prestaties kunnen verminderen.

Een ander nadeel is dat de kwaliteit van deze tools vaak onbekend is, hoewel het lezen van gebruikersrecensies ervan zal helpen.

Back-ups en exporteren

Gehost versus zelfhosting komt terug in het spel bij het maken van een back-up en het exporteren van uw website. Squarespace maakt regelmatig een back-up van uw website, zowel in realtime als periodiek.

Squarespace biedt ook tools waarmee u uw site kunt exporteren, en niet alle websitebouwers bieden deze optie. Niet alles kan worden geëxporteerd; productpagina’s, albumpagina’s, tekst-, audio- en videoblokken komen bijvoorbeeld niet over.

Bij WordPress zijn back-ups en exporteren uitsluitend afhankelijk van het beleid van uw webhostingservice. Veel webhostingproviders bieden beperkte back-upservices, maar we herinneren u eraan dat het veiliger is om het als uw verantwoordelijkheid te beschouwen om zelf een back-up van uw website te maken.

Website statistieken

In Squarespace zijn analyses ingebouwd die uw realtime statistieken geven over uw uurlijkse, dagelijkse, wekelijkse en maandelijkse verkeer, inclusief het gebruik door mensen met mobiele apparaten. U kunt ook Google Analytics invoegen om de foto af te ronden met informatie over websitebezoekers.

Met de WordPress-site is er een groot aantal plug-ins voor websitestatistieken van vrijwel alles wat u misschien wilt weten.

Onze Take:

Squarespace heeft een goed afgeronde en solide reeks functies die bijna alles omvatten wat een gewone website nodig heeft. Als u op zoek bent naar allerlei functionaliteit en do-dads voor uw website, dan is de WordPress-site, door het gebruik van plug-ins, een echte Aladdin-grot met schatten.

En de kosten hiervoor

De kosten die gemoeid zijn met het opstarten van uw website zijn een getallenspel, waarbij u zich zeer bewust moet zijn van uw budget en er ijverig aan moet vasthouden. We beginnen met de eenvoudig te beheren optie.

Squarespace-sitekosten

Squarespace heeft vijf verschillende plannen om uit te kiezen, drie voor persoonlijke websites en twee e-commerce-abonnementen. Er is geen gratis abonnement, maar Squarespace biedt een gratis proefperiode van 14 dagen, zodat u kunt oefenen met het bouwen van één pagina, offline website. Om uw website live te brengen, moet u zich aanmelden voor een plan.

Op het moment van schrijven variëren de plannen van een website van één pagina voor $ 7 per maand tot onbeperkte pagina’s voor $ 26 per maand, voor een maandelijks abonnement. Je krijgt meer functies met de duurdere abonnementen.

De twee specifieke e-commerceplannen zijn voor een basiswinkel en een meer gevestigde winkel, hoewel u producten kunt verkopen in alles behalve het meest elementaire persoonlijke plan.

Als u vooraf betaalt voor een jaarabonnement, dalen de maandelijkse kosten en ontvangt u een gratis aangepast domein. Vergeet niet dat hosting bij deze kosten is inbegrepen – uw maandelijkse vergoeding dekt alles.

Kosten van WordPress-site

We zijn in detail gegaan met Squarespace om de vergelijking met de WordPress-site te benadrukken. De kosten van WordPress CMS zijn $ 0. Dat is juist; het is gratis, maar dat is alleen voor de software.

Dit is wat u nog meer moet uitgeven:

 • Webhostingservice: maandelijkse of jaarlijkse abonnementen
 • Domeinnaam: jaarlijkse kosten; sommige webhostingservices geven dit gratis met een jaarabonnement
 • WordPress Theme: gratis of tegen betaling
 • Plug-ins: gratis of tegen betaling
 • SEO-plug-ins: belangrijk als een hoge positie in de zoekmachines de sleutel is voor uw bedrijf
 • Jouw tijd: er is een $ waarde aan verbonden als je het werk zelf doet, vooral als
 • er is een leercurve
 • Services voor het ontwikkelen van WordPress-sites: kosten om iemand in te huren om uw website operationeel te maken (optioneel)
 • Onderhoud: uw tijd of $$ om updates bij te houden, problemen op te lossen, enz

Onze Take:

Het hangt allemaal af van hoe je ernaar kijkt en hoe technisch bekwaam je bent in het bouwen en onderhouden van websites. Er wordt elke maand een bekend dollarbedrag uitbetaald met Squarespace of een lage maandelijkse hostingkosten en uw eigen tijd als u uw WordPress-website kunt maken.

Aan de andere kant, als je denkt dat je alle technische vaardigheden mist die je nodig hebt en soms iemand inhuurt, is er elke maand een onbekende hoeveelheid WordPress-site of een voorspelbare uitgave van geld met Squarespace.

Zeer aantrekkelijke websites

Zowel Squarespace als WordPress CMS hebben spraakmakende gebruikers met professioneel ontworpen websites en veel gebruikers die hun eigen website hebben ontworpen.

Squarespace-websites

De officiële website van de Dixie Chicks.
http://www.dixiechicks.com/

think coffee gebruikt hun website als educatieve site en als winkel.
http://www.thinkcoffee.com/

Metal and honey is een blog die prachtige foto’s gebruikt in hun berichten.
http://www.metalandhoney.com/

WordPress-websites

Ringling Bros. en Barnum en Bailey Circus gebruiken een grote verscheidenheid aan verschillende pagina-elementen.
https://www.ringling.com/

TechCrunch is een technologieblog.
http://techcrunch.com/

Cutest Paw is een website met huisdierenfoto’s.
http://www.cutestpaw.com/

Help wanneer je het nodig hebt

Het is onvermijdelijk dat u, ongeacht hoe gemakkelijk het is om een ​​websitebouwer te gebruiken, soms hulp nodig heeft. Er is hulp voor zowel WordPress.org- als Squarespace-problemen wanneer je die nodig hebt, maar op verschillende manieren.

Squarespace heeft een gecentraliseerd klantenserviceteam in de Verenigde Staten. Je kunt ze bereiken via 24/7 e-mail of live chat van 03.00 uur tot 20.00 uur. EST – er is geen telefonische ondersteuning. Squarespace doet er alles aan om e-mailvragen binnen een uur na ontvangst te beantwoorden.

Het ondersteuningsteam van Squarespace heeft ook een uitgebreide kennisbank samengesteld met stapsgewijze videozelfstudies, artikelen en schermafbeeldingen om u te helpen. Je kunt ook andere Squarespace-gebruikers om hulp vragen op het communityforum.

Met de WordPress-site is uw klantenondersteuning de enorme gemeenschap van andere WordPress.org-gebruikers, aangezien WordPress.org zelf geen enkele vorm van ondersteuning biedt.

Dat gezegd hebbende, er is een enorme pool van artikelen, video’s, veelgestelde vragen, forums, richtlijnen enzovoort om door te bladeren voor hulp. Het is een (tijdrovende) kwestie van het vinden van de juiste plaats om het nuttige antwoord op uw vraag te vinden.

Er is ook uw hostingprovider voor problemen met webhosting, misschien uw ontwikkelaars voor problemen met uw plug-ins of thema, of misschien ondersteuning voor uw WordPress-site als u iemand heeft ingehuurd om voor uw website te zorgen. De ondersteuning is er; het is gewoon een kwestie van de juiste persoon op het juiste moment vinden.

Onze Take:

Ben je zelfverzekerd genoeg om het alleen te doen of wil je liever klantenondersteuning aan het einde van een telefoon / e-mail / live chatbox?

Aanbevolen gebruikers

U heeft nu de verschillen begrepen tussen gehoste en zelf-gehoste websitebouwers.
Beide websitebouwers stellen dat iedereen zijn producten gemakkelijk kan gebruiken.

Maar afgezien van de vraag naar technische bekwaamheid, zijn er nog enkele andere belangrijke problemen die u moet overwegen bij het kiezen tussen Squarespace en WordPress CMS.

De Squarespace-sjablonen zijn zwaar op foto’s en afbeeldingen. De categorieën sjablonen die Squarespace presenteert, omvatten muzikanten, restaurants en bruiloften, allemaal visueel intensief.

Als je van plan bent om een ​​tekstgebaseerde website te maken, is Squarespace’s beperkte selectie van sjablonen niet de beste match voor jou, en vergeet niet dat er beperkte aanpassing is. WordPress.org heeft een veel grotere verscheidenheid aan sjabloonlay-outs en ontwerpen.

Uw keuze komt misschien neer op hoeveel controle u wilt over uw website. Controle over het ontwerp; controle over wie het host; controle over hoe groot het wordt en wat je erin kunt stoppen. In dit geval is WordPress.org de juiste keuze.

Als gemak meer een probleem voor u is – bouw de website snel en gemakkelijk en maak u er geen zorgen meer over – dan is Squarespace uw keuze.

Als je twijfelt aan je ontwerpvaardigheid of, omgekeerd, weet dat je veel te veel ideeën hebt en moet worden ingeperkt, zal de structuur van Squarespace bij je passen.

Als alternatief, als u geniet van vrijheid en weet dat u zich aan uw budget kunt houden en niet overboord gaat met de plug-ins, is WordPress.org uw speeltuin.

Belangrijkste verschillen

Als je nog steeds verscheurd bent tussen Squarespace en WordPress.org, is hier een samenvatting van de fundamentele verschillen, zowel voor- als nadelen, tussen de twee websitebouwers.

Squarespace

 • All-inclusive prijs
 • Alles in een; alles wordt verzorgd
 • Coherent en gecontroleerd
 • Slepen en neerzetten
 • Beperkte functionaliteit
 • Beperkte aanpasbaarheid
 • Beperkte selectie sjablonen, schuin naar visueel ontwerp
 • Geen codering betrokken
 • 24/7 ondersteuning
 • Voorspelbare kosten

WordPress CMS

 • Software is gratis; hosting kost geld en alles daarbuiten gratis of tegen betaling
 • Mix-and-match plug-ins; bouw blokken
 • Leercurve
 • Codeerkennis is een serieuze troef
 • Kosten zijn niet per se voorspelbaar
 • Uitgebreide functionaliteit door plug-ins
 • Volledig aanpasbaar door middel van open source-code
 • Slepen en neerzetten is afhankelijk van thema of plug-in
 • Ondersteuning van peers; kan het moeilijk zijn om de antwoorden te vinden die u nodig heeft

Uw keuze maken

Inmiddels straal je en straal je van opwinding over de vrijheid en controle die WordPress.org je geeft bij het bouwen van je website, en ben je bereid om alle verantwoordelijkheden op je te nemen die gepaard gaan met het gebruik van WordPress.org. Of misschien ben je er meer dan zeker van dat gemak en voorspelbaarheid iets voor jou zijn, en je houdt van alle functies van Squarespace.

Of misschien zit je ergens in het midden. Je weet dat je geen WordPress.org-persoon bent, maar je bent nog steeds niet zeker van Squarespace, daar kunnen we je ook mee verder helpen. Lees onze vergelijkende recensie op Wix vs. Squarespace, of Wix vs. Weebly, twee andere zeer populaire gehoste webbouwers die u de meeste van dezelfde functies en functionaliteit bieden als Squarespace, maar die enigszins verschillen, elk op hun eigen manier.

Als je een Squarespace- of WordPress CMS-gebruiker bent, horen we graag van je over je ervaringen. Of misschien heb je vragen of gedachten over gehoste of zelf-gehoste webbouwers in het algemeen die je graag door ons wilt laten uitvoeren. Stuur ze op.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map