Squarespace versus Wix-vergelijking: welke websitebouwer om te kiezen?

Iets dat je misschien beseft, kort nadat je hebt besloten om je eerste website te starten, is dat het kiezen van de juiste website builder belangrijker en uitdagender is dan je eerst dacht.


Met zoveel opties beschikbaar, waarvan de meeste er op het eerste gezicht hetzelfde uitzien, is het moeilijk om te weten welke u moet kiezen. U wilt niet de verkeerde kiezen, tijd verspillen om uw website te bouwen en er uiteindelijk achter komen dat u moet overstappen op een andere websitebouwer. Zorg er dus voor dat u wat tijd vrijmaakt om eerst al uw opties zorgvuldig te overwegen.

Als je vastzit bij het kiezen tussen Wix en Squarespace, ben je hier aan het juiste adres. We weten dat het onderzoeken en vergelijken van uw opties behoorlijk vervelend en tijdrovend kan zijn, dus we hebben het harde werk voor u gedaan.

Vergelijking van Squarespace en Wix

In dit bericht vind je wat je moet weten over zowel Squarespace als Wix om je beslissing te nemen. Begin bij het begin of spring naar de secties die voor u het meest relevant zijn.

1. Algemeen overzicht van Squarespace en Wix

Om u een idee te geven van wat elke websitebouwer u wel en niet kan bieden, volgt hier een snelle vergelijking van de voor- en nadelen voor Squarespace en Wix:

Squarespace Website Builder

PROSCONS
Zeer professionele sjablonen van hoge kwaliteit

Geavanceerd blogplatform

Goede e-commerceplannen beschikbaar

Ingebouwd analysedashboard

Responsieve ontwerpen voor mobiele optimalisatie

Geen gratis versie beschikbaar

Niet zo eenvoudig aan te passen als sommige andere websitebouwers

Het lage aantal beschikbare sjablonen

Slechts één navigatieniveau

Gebrek aan integratie met PayPal – alleen Stripe

Wix Website Builder

PROSCONS
Gemakkelijke, intuïtieve interface

Geen technische of ontwerpkennis nodig

Het grote aantal professioneel ontworpen sjablonen om uit te kiezen

Afzonderlijke weergave voor mobiele optimalisatie

Uitgebreide app-markt voor extra functionaliteit

Kan niet overschakelen van gekozen sjabloon

Geen toegang tot een broncode

Beperkte opties voor blogplatforms

Slechte eCommerce-functionaliteit

Wat is het beste deel van Squarespace en Wix?

Het gebruik van Squarespace heeft veel grote voordelen, zoals de eCommerce-abonnementen en het geavanceerde blogplatform, dus het is moeilijk om maar één reden te bedenken waarom je het zou moeten gebruiken. Maar als je het zou moeten beperken tot de beste functie, is er een die opvalt: de moderne sjablonen van Squarespace.

De meeste mensen zijn het erover eens dat Squarespace’s selectie van hoogwaardige sjabloonontwerpen een belangrijk onderdeel is van de reden waarom ze ervoor kozen boven andere websitebouwers, omdat je een mooie, professionele, responsieve website kunt maken, zelfs zonder enige technische of ontwerpkennis.

Wix’s sjabloonontwerpen zijn ook een geweldige functie, maar het beste van Wix is ​​dat het zo gemakkelijk te gebruiken is. Het is een eenvoudige websitebouwer met slepen en neerzetten die gemakkelijker aan te passen is dan Squarespace, en je hebt geen technische of ontwerpkennis nodig om het te gebruiken.

Dus, hoe weet je welke sterke punten je beter hebt? Squarespace’s of Wix’s? Nou, het hangt allemaal af van wat je zoekt in een websitebouwer.

Mensen die bijvoorbeeld nieuw zijn in het bouwen van websites en gewoon iets willen dat eenvoudig en gebruiksvriendelijk is, geven de voorkeur aan Wix. En mensen die willen dat een professionele website een kleine online winkel start, geven de voorkeur aan Squarespace.

Hoe gemakkelijk is het om Squarespace en Wix te gebruiken?

Website builder van Squarespace stelt u in staat een professioneel ogende website te maken zonder enige technische kennis, maar het is niet de gemakkelijkste websitebouwer om te gebruiken. Het belangrijkste probleem is dat, hoewel je niet hoeft te weten hoe je moet coderen als je de sjablonen gewoon gebruikt zoals ze zijn, je moet weten hoe je moet coderen als je iets wilt aanpassen.

Natuurlijk zijn er tutorials voor beginners die je kunnen helpen, maar als het bouwen van je website veel maatwerk vereist, en als je na de gratis proefperiode nog steeds moeite hebt om Squarespace te gebruiken, is het waarschijnlijk beter om over te schakelen naar iets eenvoudiger, zoals Wix.

Wix website builder is een van de eenvoudigste online programma’s om een ​​website te maken en is ongelooflijk gemakkelijk te gebruiken. Het duurt niet lang om de basis te leren, dus u kunt in een mum van tijd een professioneel ogende website maken. Je hebt ook geen technische kennis nodig om de eenvoudige interface voor slepen en neerzetten te gebruiken.

Als je iets geavanceerder wilt, dan geef je misschien de voorkeur aan Squarespace. Maar qua gebruiksgemak is Wix duidelijk de betere optie.

Wie moet Squarespace en Wix gebruiken?

Squarespace is een geweldige optie voor commerciële ondernemingen, zowel kleine als grote privéwebsites, en kleine bedrijven die een online winkel willen. Het is vooral handig voor evenementpagina’s, restaurants en creatieven (bijv. Fotografen, artiesten, ontwerpers, muzikanten, enz.). Het blogplatform staat bekend als het op één na beste na WordPress, dus het is ook een geweldige optie voor bloggers. Het is niet voor middelgrote of grote bedrijven die op zoek zijn naar een in hoge mate aanpasbaar platform.

Wix is ​​een geweldige optie voor beginners, freelancers en kleine bedrijven. Het is vooral handig voor creatievelingen die een online portfolio willen maken, hobbyisten en kleine bedrijven die geen online winkel nodig hebben. Natuurlijk kun je Wix nog steeds gebruiken om een ​​online winkel te maken, maar je haalt er niet zoveel uit als met Squarespace, dat geavanceerdere eCommerce-abonnementen heeft.

Hoe schaalbaar zijn Squarespace en Wix?

Alle plannen van Squarespace omvatten onbeperkte bandbreedte en opslag. Als u digitale producten wilt verkopen (bijv. E-boeken, audiobestanden, enz.), Is de maximale bestandsgrootte 300 MB, met audiobestanden beperkt tot 160 MB en uploads van bestanden beperkt tot 20 MB. Uw website is beperkt tot 20 pagina’s in een persoonlijk abonnement of 1000 pagina’s in alle andere abonnementen. Als je van plan bent een grote hoeveelheid informatie op je website toe te voegen, raadt Squarespace aan om een ​​blog te gebruiken in plaats van pagina’s.

In tegenstelling tot Squarespace, bevat Wix geen onbeperkte opslag, aangezien het grootste bedrag 20 GB biedt op het eCommerce-abonnement en VIP-abonnement; het bevat echter wel onbeperkte pagina’s over alle Premium-abonnementen. Het bevat ook onbeperkte bandbreedte, maar alleen voor het onbeperkte abonnement en het VIP-abonnement.

Wat voor soort reputatie hebben Squarespace en Wix?

Squarespace en Wix hebben beide een solide reputatie en overwegend positieve recensies in het bedrijfsleven en onder gebruikers, maar ze staan ​​bekend om verschillende dingen. Hoewel Squarespace een reputatie heeft opgebouwd vanwege de verbluffende ontwerpen en de leercurve die gebruikers aan het begin ervaren, heeft Wix een reputatie opgebouwd voor het veilig houden van uw gegevens en voor ongelooflijk eenvoudig te gebruiken.

Do Squarespace en Wix hebben een geld-terug-garantie?

Probeer de gratis proefperiode van 14 dagen voordat u een plan kiest, want Squarespace heeft geen geld-terug-garantie. Ze gaan ervan uit dat de gratis proefperiode u voldoende tijd geeft om het uit te testen en te beslissen of u het wilt blijven gebruiken of niet.

In tegenstelling tot Squarespace heeft Wix een geld-terug-garantie voor alle Premium-abonnementen. Als je je zorgen maakt dat je niet genoeg tijd hebt om het eerst uit te testen, is Wix misschien de betere optie omdat er geen tijdslimiet is voor het gratis abonnement van Wix. Maar als je hebt besloten om Squarespace te gebruiken, zorg dan dat je het meeste uit de gratis proefperiode haalt.

Hebben ze prijzen gewonnen??

Squarespace won de Innovation By Design Awards 2015 voor webdesign en werd in 2015 door velen genoemd als een van de beste bedrijven om voor te werken in NYC. Het won ook vier prijzen tijdens de 18e jaarlijkse Webby Awards in de volgende categorieën: Web Services & Toepassingen, beste visuele vormgeving – esthetische website, webservices & Applicaties (People’s Voice), beste startpagina / welkomstpagina (People’s Voice).

2. Beschikbare ontwerpen en sjablonen

Hier is een kort overzicht van De ontwerpfuncties en sjablonen van Squarespace:

 • U kunt kiezen uit meer dan 40 sjablonen en meer dan 20 voorbladlay-outs
 • Responsieve ontwerpen voor mobiele optimalisatie
 • U kunt wanneer u maar wilt overschakelen naar een andere sjabloon en tegelijkertijd aan meerdere ontwerpen werken

Voorbeeldgallerij van Squarespace-sjablonen

De sjablonen van Squarespace zijn niet alleen mooi, professioneel en responsief, ze zijn ook afgestemd op specifieke behoeften. Er zijn drie verschillende typen beschikbaar: websitesjablonen, winkelsjablonen en lay-outs van omslagen.

De websitesjablonen van Squarespace zijn in de eerste plaats gericht op het presenteren van uw bedrijf of idee en in de tweede plaats op het presenteren van uw producten. De winkelsjablonen zijn speciaal ontworpen voor online winkels, maar u kunt ook kiezen uit de websitesjablonen als u een handelsplan heeft. Als u een omslagpagina-abonnement heeft, kunt u kiezen uit meer dan 20 lay-outs die speciaal zijn ontworpen voor omslagpagina’s.

Hier is een kort overzicht van Wix’s ontwerpfuncties en sjablonen:

 • Meer dan 510 sjablonen om uit te kiezen
 • Sjablonen reageren niet, maar Wix heeft een aparte mobiele bewerkingspagina
 • U kunt niet overschakelen naar een andere sjabloon nadat u er een heeft gekozen

Voorbeeld van een Wix-sjabloongalerij

Wix biedt een breed scala aan professioneel ogende sjablonen voor verschillende industrieën, met categorieën en subcategorieën om u te helpen de juiste te vinden. Als u bijvoorbeeld op de categorie Bedrijf klikt, kunt u kiezen uit de volgende subcategorieën: Consulting & Coaching, diensten & Onderhoud, reclame & Marketing, Automotive & Auto’s, onroerend goed, financiën & Recht, technologie & Apps en huisdieren & Dieren.

Wat beter is voor jou?

Dus wat is beter? Squarespace’s ontwerpen en sjablonen of Wix’s?

Laten we ze vergelijken. Ten eerste heeft Wix veel meer sjablonen beschikbaar dan Squarespace, dus je hebt een betere kans om de perfecte sjabloon te vinden met Wix. Maar hoewel er niet zoveel opties zijn, zijn de verbluffende sjablonen van Squarespace moeilijk te negeren. Terwijl Wix wint in termen van kwantiteit, wint Squarespace in termen van kwaliteit.

Ten tweede kunt u responsieve ontwerpen hebben die automatisch zijn geoptimaliseerd voor mobiel als u Squarespace gebruikt, terwijl u dat niet kunt als u Wix gebruikt, hoewel u de afzonderlijke mobiele bewerkingspagina van Wix kunt gebruiken. Stel uzelf dus de volgende vraag: wilt u minder tijd besteden aan mobiele optimalisatie of wilt u geavanceerde opties voor mobiel bewerken die u meer controle geven over wat uw klanten zien?

Ten derde kunt u met Squarespace sjablonen wijzigen, zodat u kunt experimenteren om te zien welke het beste werkt. Maar Wix staat dit niet toe. Helaas, als u de sjablonen op Wix wijzigt, verliest u al uw inhoud en moet u opnieuw beginnen.

Wix en Squarespace hebben beide hun voordelen, maar als u op zoek bent naar de beste ontwerpfuncties en sjablonen van hoge kwaliteit die zich zullen onderscheiden van de massa, dan moet u Squarespace gebruiken.

3. Prijzen

Hier is een kort overzicht van de verschillende plannen die beschikbaar zijn met Squarespace en Wix:

Overzicht van de plannen van Squarespace en Wix

Squarespace:

 • Geen gratis versie (alleen een gratis proefperiode van 14 dagen)
 • Voorpagina Plan
 • Websites – Persoonlijk plan en bedrijfsplan
 • Online winkels – Basis e-commerceplan en geavanceerd e-commerceplan

Wix:

 • Gratis abonnement
 • Premium-abonnementen – Connect Domain Plan, Combo Plan, Unlimited Plan, eCommerce Plan, VIP Plan

Prijzen van Squarespace

De prijzen zijn belangrijk om te overwegen voordat u een beslissing neemt, dus laten we elk plan nader bekijken.

Alle plannen.

Alle plannen van Squarespace omvatten onbeperkte bandbreedte en opslag, een gratis aangepast domein (met jaarlijkse aankoop), een voor mobiel geoptimaliseerde website, krachtige website-analyse en 24/7 klantenondersteuning.

Voorpagina Plan. Beginnend bij $ 3 / maand.

Het Cover Page Plan van Squarespace is perfect voor diegenen die gewoon een eenvoudige startpagina willen. Het bevat één pagina met een aanpasbare lay-out, twee bijdragers (inclusief de site-eigenaar), ingebouwd mobiel ontwerp en een gratis aangepast domein voor één jaar.

Details van het Squarespace-voorbladplan

Persoonlijk plan. $ 12 / maand per jaar, of $ 16 per maand.

Het persoonlijke abonnement van Squarespace is een geweldige optie voor diegenen die een kleine website willen en meer nodig hebben dan wat het voorpagina-plan kan bieden. Met dit plan kun je 20 pagina’s, galerijen en blogs toevoegen. U hebt toegang tot zowel de websitesjablonen als de omslagpagina-indelingen. U kunt ook donaties accepteren en onbeperkte producten verkopen met een transactietarief van 3%.

Bedrijfsplan. $ 18 per maand per jaar, of $ 26 per maand.

Als u zich ten eerste op uw idee of bedrijf wilt concentreren en ten tweede op het presenteren van uw producten, dan is het bedrijfsplan van Squarespace iets voor u. Het is beter voor bedrijven dan het persoonlijke plan, maar is eenvoudiger dan de e-commerceplannen. U kunt onbeperkt pagina’s, galerijen en blogs toevoegen en bijdragers hebben. U kunt ook onbeperkte producten verkopen met een transactietarief van 2%, evenals toegang tot het Developer Platform, een Google AdWords-tegoed van $ 100 en een gratis professionele e-mail van Google.

Details van het businessplan van Squarespace

Basis e-commerceplan. $ 26 / maand per jaar of $ 30 per maand.

Het Basic eCommerce-plan van Squarespace omvat alles in het Business Plan, behalve het, omvat krachtige handelsanalyses, het afdrukken van etiketten via Shipstation, geïntegreerde boekhouding via Xero en geen transactiekosten. Het geeft u ook toegang tot geavanceerde voorraad-, bestel-, belasting- en kortingsopties. Dit plan is een geweldige optie voor diegenen die van plan zijn hun bedrijf te laten groeien.

Geavanceerd e-commerceplan. $ 40 / maand per jaar of $ 46 maand tot maand.

Voor grotere online winkels wilt u misschien upgraden naar dit plan. Naast alles in het Basic eCommerce-plan van Squarespace, omvat het Advanced eCommerce-plan verlaten automatisch herstel bij het afrekenen en realtime verzending per koerier.

Prijzen van Wix

Laten we nu alle plannen van Wix eens nader bekijken.

Details van Wix-prijsplannen

Alle plannen.

Alle plannen van Wix bevatten onbeperkte pagina’s en toegang tot de Mobile Editor. Alle Premium-abonnementen van Wix omvatten Google Analytics, gratis hosting, premium-ondersteuning, domeinverbinding, aangepast favicon en mobiele bewerking.

Gratis abonnement.

Het gratis abonnement van Wix is ​​een geweldige optie als u Wix wilt testen voordat u doorgaat of als u gewoon een persoonlijke website wilt, maar niet zozeer als u een professionele zakelijke website wilt, omdat Wix merkadvertenties op uw site weergeeft en uw URL is ook Wix-merk. Je hebt onbeperkte pagina’s en volledige toegang tot de Wix-editor en sjablonen, maar de opslaglimiet is 500 MB en de bandbreedtelimiet is 1 GB.

Koppel Domain Plan. $ 4 / maand voor 2 jaar, $ 4,50 / maand per jaar of $ 7 maand tot maand.

Het Connect Domain Plan is het meest basale Premium Plan van Wix. Het verschil tussen dit abonnement en het gratis abonnement is dat u hiermee uw huidige domein naar Wix kunt overzetten.

Combinatieplan. $ 8 / maand voor 2 jaar, $ 8,50 / maand per jaar of $ 12 per maand.

Wix beveelt het Combo Plan aan voor persoonlijke projecten in plaats van voor bedrijven. Het bevat alles in het Connect Domain Plan, samen met 2 GB bandbreedte, 3 GB opslag en een gratis domein voor een jaar. Het verwijdert ook Wix-advertenties.

Onbeperkt abonnement. $ 11,50 / maand voor 2 jaar, $ 12,50 / maand per jaar of $ 16 per maand.

Volgens Wix is ​​het Unlimited Plan perfect voor ondernemers en freelancers die geen online winkel nodig hebben. Naast alles in het Combo Plan, bevat het 10 GB opslag en onbeperkte bandbreedte. Het bevat ook twee geweldige zakelijke apps: de Form Builder-app (ter waarde van $ 48) en de Site Booster-app (ter waarde van $ 60).

eCommerce-abonnement. $ 15 / maand voor 2 jaar, $ 16,50 / maand per jaar of $ 20 per maand.

Het eCommerce-abonnement van Wix omvat alles in het onbeperkte plan, evenals 10 GB bandbreedte, 20 GB opslag en een online winkel. Dit is het beste plan voor kleine bedrijven.

VIP-plan. $ 23 / maand voor 2 jaar, $ 24,50 / maand per jaar of $ 30 per maand.

Dit is het ultieme plan. Het VIP-abonnement van Wix omvat alles in het e-commerceplan, evenals onbeperkte bandbreedte, 20 e-mailcampagnes per maand en een professionele sitebeoordeling.

Wat beter is voor jou?

Dus welke biedt betere plannen? Squarespace of Wix?

Het antwoord daarop is afhankelijk van wat u specifiek met uw website wilt doen. Maar laten we de belangrijkste punten vergelijken.

Ten eerste is het voor de hand liggende verschil dat Wix een gratis abonnement heeft en Squarespace niet; dat betekent echter niet per se dat Wix de betere optie is. Tenzij uw website alleen voor persoonlijk gebruik is, is het gratis abonnement van Wix geen goede keuze, omdat de merkadvertenties afbreuk doen aan uw professionele zakelijke website. Squarespace daarentegen is advertentievrij.

Ten tweede is er het daadwerkelijke prijsverschil. Als u op zoek bent naar de goedkoopste optie, lijkt Wix misschien de beste optie. Maar hoewel Squarespace meer kost, wordt het geleverd met uitstekende functies die de extra kosten zeker waard zijn.

Als we bijvoorbeeld het bedrijfsplan van Squarespace ($ 18 / maand per jaar) vergelijken met het VIP-plan van Wix ($ 24,50 / maand per jaar), is het plan van Squarespace eigenlijk goedkoper en bevat het ook meer voordelen.

Ten derde biedt Squarespace u meer bandbreedte en opslag dan Wix. Hoewel alle abonnementen van Squarespace onbeperkte bandbreedte en opslag bevatten, biedt Wix alleen onbeperkte bandbreedte en alleen op het onbeperkte abonnement en VIP-abonnement. Dit is misschien niet de beste optie als u van plan bent uw bedrijf te laten groeien.

Op basis van deze punten lijkt Squarespace de betere optie als u een professionele zakelijke website wilt die kan groeien. Maar nogmaals, het hangt allemaal af van wat je nodig hebt. U kunt bijvoorbeeld de voorkeur geven aan Wix als u alleen een eenvoudig plan voor een persoonlijk project nodig heeft en geen onbeperkte bandbreedte en opslag nodig heeft.

Of je nu kiest voor Wix of Squarespace, het is beter om er eerder achter te komen of je je eraan wilt binden of niet, en houd je er dan aan. Op die manier is het kosteneffectiever.

4. Populariteit

Laten we naar de cijfers kijken om de populariteit van Wix en Squarespace te bepalen:

Overzicht van Squarespace- en Wix-websites

Squarespace:

 • Squarespace is opgericht in 2003
 • Het heeft meer dan 500.000 sites gehost
 • Het heeft meer dan 1 miljoen betalende klanten

Wix:

 • Wix is ​​opgericht in 2006
 • Het heeft meer dan 87 miljoen gebruikers
 • Het heeft 2,12 miljoen betalende klanten

Het is ook belangrijk om na te denken over wat gebruikers van Wix en Squarespace vinden, dus hier is een overzicht van de meest voorkomende punten die ze naar voren brengen:

Squarespace en Wix beoordelingen

Squarespace:

 • Veel plezier met het gebruik van de krachtige editor van Squarespace om aantrekkelijke en complexe websites te maken
 • Waardeerde hoe geüploade afbeeldingen direct op maat worden geschaald en hoe ontwikkelaars toegang hebben tot CSS en HTML
 • Vond het gemakkelijker te gebruiken met eerdere ervaring, maar het is niet beginnersvriendelijk
 • Gaf overwegend positieve recensies, maar niet perfecte vanwege slechte klantenservice en te veel glitches
 • Zou het aan anderen aanbevelen, vooral vanwege deze functies: krachtige e-commerce tools, geen codeerkennis nodig, mooi ontwerp en sjablonen, flexibel en schaalbaar – voor elk type bedrijf of grootte

Wix:

 • Ik was dol op de ongelooflijk gebruiksvriendelijke editor voor slepen en neerzetten
 • Genoten van het maken van aantrekkelijke websites zonder enige kennis van codering
 • Genoten van de uitstekende klantenondersteuning, ontwerpmogelijkheden en betalingsverwerkingsfuncties
 • Critici vonden het zo gebruiksvriendelijk dat ze het leuk vonden om te gebruiken
 • Klachten waren zeldzaam, tot de wijziging in de nieuwe editor, die traag en frustrerend is om te gebruiken

Wat beter is voor jou?

Populariteit betekent niet noodzakelijkerwijs dat iets beter is, maar het kan u helpen uw beslissing te nemen. Houd er rekening mee dat de cijfers mogelijk niet nauwkeurig zijn, omdat ze altijd veranderen. En houd er ook rekening mee dat de enorme 87 miljoen gebruikers van Wix degenen zijn die zich hebben aangemeld voor het gratis abonnement en degenen die het niet actief gebruiken.

Zowel Wix als Squarespace hebben sinds ze begonnen behoorlijk aan populariteit en positieve feedback gewonnen. Hoewel klachten zeldzaam zijn, is het belangrijk om rekening te houden met de negatieve feedback, omdat u mogelijk dezelfde problemen tegenkomt als anderen.

De belangrijkste problemen die mensen met Squarespace hebben gehad, zijn dat het niet beginnersvriendelijk is en dat de klantenondersteuning niet de beste is. Deze twee problemen gecombineerd wekken niet veel vertrouwen op voor beginners, omdat ze misschien moeite hebben om Squarespace te gebruiken en niet in staat zijn om de hulp te vinden die ze nodig hebben wanneer ze die nodig hebben.

De belangrijkste problemen die mensen met Wix hebben gehad, zijn de wijziging in de nieuwe editor, die door gebruikers is beschreven als traag en frustrerend in gebruik, in tegenstelling tot de oude editor. Maar hoewel experts er ook kritiek op hebben, vertrouwen ze erop dat Wix deze problemen zal aanpakken.

Op basis van deze punten, evenals de positieve feedback van gebruikers, lijkt Squarespace populairder bij degenen die al enige technische ervaring hebben en niet veel hulp nodig hebben, terwijl Wix populairder lijkt te zijn bij degenen die een eenvoudiger en gemakkelijker platform.

Dus als u een beginner bent, geeft u waarschijnlijk de voorkeur aan Wix met zijn gebruiksvriendelijke interface. En als je codeerkennis hebt of andere ervaring hebt met het bouwen van websites, heb je waarschijnlijk de voorkeur aan Squarespace met zijn meer geavanceerde opties.

5. Belangrijkste kenmerken en klantenondersteuning

Om u een idee te geven van het verschil tussen de belangrijkste functies van Squarespace en Wix, volgt hier een kort overzicht:

Hoofdfuncties van Website Builders

VIERKANTE RUIMTEWIX
 • Moderne sjablonen
 • Stijleditor
 • Ingebouwde mobiele websites
 • Schakelen tussen sjablonen
 • Aanpasbare inhoudslay-outs
 • fotobeheerder
 • CDN inbegrepen
 • Responsieve beeldlader
 • Integratie van Getty Images
 • Afbeelding SEO
 • Galerijblokken
 • Video in galerijen
 • Audiocollecties
 • Sociaal verbonden
 • Gemakkelijk importeren
 • Aangepaste WYSIWYG-editor
 • Automatisch responsieve ontwerpen
 • Volledig scherm bewerken
 • Verzameling van gebruikersgegevens
 • Site controle
 • Intuïtieve Drag and Drop Editor
 • Mobielvriendelijk
 • Gratis hosting
 • Aangepast domein
 • Meer dan 500 door ontwerpers gemaakte sjablonen
 • Meer dan 40 unieke galerijen
 • Parallax 3D-effecten
 • Onbeperkte webpagina’s
 • HTML-insluitcode
 • Facebook-apps
 • Gepersonaliseerde Google-mailbox
 • Privé en beveiligde webpagina’s

Vergelijking van de functies en klantenondersteuning van Wix en Squarespace

VIERKANTE RUIMTEWIX
Installatie – Het verkrijgen van een Squarespace-website is eenvoudig. U hoeft alleen uw naam en e-mailadres toe te voegen.Installatie – Het verkrijgen van een Wix-website is ook eenvoudig. U kunt uw e-mailadres of een sociaal account gebruiken (Facebook of Google).
Aangepaste domeinnaam – Alle abonnementen bevatten een gratis aangepast domein voor het eerste jaar.Aangepaste domeinnaam – Alleen beschikbaar bij Premium-abonnementen.
Websitebeveiliging – PCI-compatibel en SSL ingeschakeld. Alle gegevens worden opgeslagen op de beveiligde servers van Squarespace.Websitebeveiliging – PCI-compatibel en SSL ingeschakeld. Websites worden opgeslagen op de beveiligde servers van Wix. TRUSTe gecertificeerd. Voldoet aan het EU- en VS-Zwitserse Safe Harbor-kader.
Mobiele optimalisatie – Sjablonen reageren automatisch en werken op elk mobiel apparaat.Mobiele optimalisatie: optimaliseert niet automatisch voor mobiel, maar heeft een speciale mobiele bewerkingspagina.
SEO – SEO-vriendelijk. Tagging en XHTML beschikbaar. U kunt de URL van elke pagina aanpassen.SEO – Beperkte SEO. U kunt paginatitels, metabeschrijvingen en alt-tags optimaliseren.
Gateway-integratie – Alleen Stripe-betalingsgateway.Gateway-integratie – PayPal, WebMoney, Skrill, Authorize.Net, PayU Latam (alleen Latijns-Amerika) of de optie Offline betaling.
Integratie van sociale media – Het integreert met een breed scala aan opties voor sociale media.Integratie van sociale media – Het heeft een sociale balk en verschillende apps.
eCommerce – Alle abonnementen bevatten een online winkel en stellen u in staat om onbeperkte producten te verkopen. De Website Plannen hebben verkooptransactiekosten, maar de eCommerce Plannen hebben er geen.eCommerce – Het eCommerce-abonnement omvat een online winkel; we raden u echter af Wix te gebruiken als u online wilt verkopen. Het belangrijkste probleem is dat er maar één optie voor een vast verzendtarief is. Als je Wix nog steeds wilt gebruiken, probeer dan een add-on-app zoals Ecwid om de functionaliteit te vergroten.
Blog – Het blogplatform is redelijk uitgebreid. U kunt berichten plannen en bloginhoud importeren vanuit Blogger, Tumblr, Squarespace 5 en WordPress.Blog – Het blogplatform is eenvoudig en niet SEO-vriendelijk. Je kunt berichten plannen, maar je kunt geen blogcontent importeren.
Webhosting – Alle abonnementen bevatten volledig beheerde cloudhosting.Webhosting – Wix host ook op hun servers.
Apps en widgets – Handige blokken voor zaken als OpenTable en BandsInTown. Voor al het andere dat niet is inbegrepen, kunt u uw code toevoegen. U kunt ook add-on-functies gebruiken, zoals galerijwidgets en widgets voor sociale media.Apps en widgets – De Wix App-markt biedt meer dan 260 apps en widgets.
Diepte van navigatie – Slechts één diepte.De diepte van navigatie – Maximaal twee niveaus.
Inkomsten genereren – Voeg Google AdSense, AdWords, Ouverture of banneradvertenties toe.Inkomsten genereren – Voeg Google AdSense, banneradvertenties of gelieerde links toe.
Nieuwsbrief-tool – U moet verbinding maken met een MailChimp-account.Nieuwsbrief-tool – U kunt Wix’s ShoutOut gebruiken.
Contactformulier – Aanpasbare contactformulierbouwer beschikbaar.Contactformulier – Eenvoudige contactformulierbouwer beschikbaar.
Forum – U kunt een Muut-forum toevoegen via HTML-code.Forum – U kunt een app gebruiken.
HTML-editor – HTML-code-editorblok beschikbaar.HTML-editor – u kunt een app gebruiken.
Wachtwoordbeveiliging – U kunt elke websitepagina beschermen met een individueel wachtwoord.Wachtwoordbeveiliging – U kunt elke websitepagina ook beschermen met een individueel wachtwoord.
Opslagruimte – Onbeperkt voor alle plannen.Opslagruimte – 500 MB tot 20 GB, afhankelijk van welk abonnement je gebruikt.
Bezoekersstatistieken – Gebruik de Squarespace Analytics-app of stel Google Analytics in.Bezoekersstatistieken – de Web-Stats-app is beschikbaar in het gratis abonnement. Google Analytics is beschikbaar op Premium-abonnementen.
Meerdere talen – U kunt alle talen in de editor invoeren, maar de interface is alleen in het Engels.Meerdere talen – Website-tekst kan worden ingevoerd in alle UTF8-compatibele talen. De editor is beschikbaar in 15 talen.
Klantenservice – Geen telefonische ondersteuning. E-mailondersteuning is beschikbaar met een doorlooptijd van een uur. Live chat is 24/7 beschikbaar, maar soms staan ​​er lange wachtrijen. Een uitgebreide kennisbank, walkthroughs, video-tutorials en een Q&Er is ook een sectie beschikbaar. Een keer per maand zijn er één-op-één workshops met het team in NYC.Klantenservice – Geen live chat-ondersteuning. Een uitgebreide kennisbank, walkthroughs, video-tutorials, forums en een 24/7 helpcentrum zijn beschikbaar. Telefonische ondersteuning is beschikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 06.00 uur en 17.00 uur Pacific Standard Time. Het VIP-plan geeft u toegang tot een VIP-team dat uw oproepen zal beantwoorden.

6. Conclusie en aanbevelingen

Als je dit bericht van begin tot eind hebt gelezen, neig je waarschijnlijk al meer naar Wix of Squarespace, maar hier zijn onze laatste aanbevelingen:

We raden Squarespace aan voor mensen die verbluffende websites willen maken die niet veel aanpassingen nodig hebben, met name voor portfolio’s, evenementpagina’s, artiesten, ontwerpers en kleine bedrijven. De eCommerce-abonnementen zijn vrij prijzig, maar als u een eenvoudige, redelijk geprijsde, professioneel ogende website wilt, dan is het Cover Page Plan of het Personal Plan een geweldige optie.

We raden Wix aan voor mensen die hun eerste website willen maken maar geen technische of ontwerpkennis hebben. Kies Wix als je een websitebouwer wilt die zo gebruiksvriendelijk is dat het leuker dan frustrerend is. Als je op zoek bent naar iets geavanceerder of met meer eCommerce-tools, probeer Squarespace of bekijk andere opties.

Maar, zoals we blijven zeggen, het kiezen van een websitebouwer is een belangrijke beslissing en het hangt allemaal af van uw specifieke behoeften. Gebruik dit bericht dus als richtlijn, maar neem ons niet zomaar op ons woord. Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in het lezen van onze vergelijking van Squarespace-website builder en WordPress-software.

We raden je ten zeerste aan de gratis proefversie van Squarespace en het gratis abonnement van Wix te proberen voordat je beslissingen neemt. Onderzoek, experimenteer en ontdek welke de juiste voor u is.

We hopen dat je dit bericht nuttig vond en veel succes met het bouwen van je website!

Geef je de voorkeur aan Wix of Squarespace? Heeft u nog andere redenen om de ene boven de andere te kiezen? We horen ze graag, dus deel ze alsjeblieft in de reacties hieronder.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map