RIKTIG Scoop på å lage et profesjonelt nettsted

Du har omtrent syv sekunder på deg til å overbevise en besøkende om at det er verdt tiden å bo på nettstedet ditt. Hvis du har et problem med å sprette trafikk, enten du liker den eller ikke, er det sannsynligvis på tide å ta et kaldt og hardt blikk på nettstedet ditt siden SOMETHING får besøkende til å ta turen til åsene rett etter landing der.


Er det din kopi? Er det grafikken din? Er det det overordnede designet? Er det alle tre? Det er bare en måte å finne ut av.

Gå tilbake og se godt, slik at du kan tippe skalaene til din fordel igjen. Tross alt, vil du virkelig fortsette å tape på konkurrentene? Hvis ikke, fortsett å lese.

Grunnleggende om nettdesign

Den ubehagelige sannheten er at nettstedet ditt er en direkte refleksjon av kvaliteten på virksomheten, tjenesten eller individet den representerer. Den grunnleggende utformingen av nettstedet ditt kan umiddelbart tipse en besøkende om hvorvidt en amatør opprettet det eller en profesjonell.

Skrifttypene, utformingen av innholdsoppsettet og til og med fargeskjemaer kan skrike at svogeren din, som er godt kjent med å opprette Blogspot-nettsteder, opprettet det nyeste nettstedet ditt. Hvis du vil øke din profesjonelle tilstedeværelse i det digitale rommet, er her noen grunnleggende beste fremgangsmåter du ønsker å fokusere på.

Hold layouter enkle

Du trenger ikke å fastkoble så mange kolonner eller rammer på en side som mulig. Det ser klumpete og lite tiltalende ut. Det er mer sannsynlig at en enkel layout får svar og krever ikke at besøkende bla til sidene for å se hele siden. En god grunnleggende design å starte fra er en tre-kolonne layout. Det er enkelt for besøkende å skanne og raskt finne det de leter etter på nettstedet ditt.

Omfavne lettleste skrifter

Et av kjennetegnene på et profesjonelt nettsted er at det er lett å forstå. Når du har bestemt deg for en god farge for teksten, kan du se på din fonter og skriftstørrelser. Sjekk nettstedet ditt på forskjellige enheter. Det er viktig å bruke en font som vil vise den samme for de mest brukte plattformene.

De besøkende bør glede seg over en opplevelse av å se på nettstedet ditt via mobile enheter like mye som på et skrivebord. En god font å bruke er hvilken som helst serif-font (de med de små kodene på endene av bokstavene) for større tekst, for eksempel overskrifter. Sans serif-skrifter (uten de små kodene) er noen av de enkleste å lese skrifter på en hvilken som helst skjerm.

Bruk passende grafikkstørrelser

Selv om det er viktig å bruke den beste grafikken som passer til innholdet ditt, bør du også holde dem små for rask, ren lasting. Husk at jo større bildet er, jo langsommere er det.

Fokuser på merkevarekonsistens

Merkevarebygging er kjennetegnet til et profesjonelt nettsted. Forsikre deg om at logoen din og taggen er godt synlig på hver side. Dette er det grunnleggende grunnleggende trinnet for å gjøre besøkende kjent med både merkevaren og meldingen din.

Ta med klare vilkår

Forsikre deg om at nettstedet ditt inneholder en personvernpolicy, vilkår for bruk og også andre spesielle merknader du føler at de besøkende kan bry deg om. Vær så gjennomsiktig som mulig med hva nettstedet ditt gjør med besøkende informasjon, selv om du ikke gjør noe i det hele tatt.

Elementer av god webdesign

Det er veldig grunnleggende faktorer som alle profesjonelle nettsteder har felles, og det er mye mer enn bare å ha et rent design og god grafikk. Bruk av beste designpraksis vil resultere i et nettsted bygget for å glede både besøkende og søkemotorer.

Fokuser på navigasjon

Når du designer navigasjon, hold den ren og grei. Det viktigste brukerne vil ønske seg fra navigasjonen din er et rammeverk som forteller dem hvor de er, og som gir dem et enkelt alternativ å gå tilbake til hjemmesiden. Sett navigasjonsmenyen på et vanlig sted, for eksempel i nærheten av toppen eller sidefeltet.

Del kontaktinformasjon

Jo flere måter du viser brukere de kan komme i kontakt med deg på, jo mer komfort vil de ha ved å samhandle med firmaet eller organisasjonen din på nettet. Legg til din fysiske adresse hvis du har en tilknyttet nettstedet. Det er også praktisk for de besøkende å ha et kontaktskjema å fylle ut.

Maksimer informasjon om bunntekst

En bunntekst er et flott sted å plassere lenker og annen nyttig informasjon for brukere. Du kan også bruke bunnteksten til designelementer som kanskje ikke har en plass i oppsettet høyere oppe på siden. Mange selskaper legger fysisk kontaktinformasjon i en del av bunnteksten.

Bruk passende stiler for knapper

Brukernes øyne lærer raskt utformingen av nettstedets knapper og ser etter dem som handlingselementet i designet ditt. Forsikre deg om at knappene som brukes til navigasjon er konsistente på nettstedet ditt.

Fortell hvem du er

Gjør din “About” -side informativ og engasjerende. Vis entusiasme. Ikke bare gi de tørre fakta. Dette er stedet å fortelle hvem du er og hva oppdraget til din bedrift eller organisasjon er. Bilder av de involverte vil gi siden, enda mer, personlighet.

Omfavn det hvite rommet

Hvitt rom trenger ikke å være hvitt. Det er egentlig bare grunnleggende “rom for å puste” på en side. Det er et område der det ikke er tekst, bilder eller grafikk. Du finner dette ofte på profesjonelt utviklede nettsteder med flat design.

Amazons nettsted er et godt eksempel på hvordan dette fungerer. Hver side har enorme mengder informasjon å formidle, men ingen av dem er overveldende på grunn av smart bruk av hvitt rom.

Gjør det enkelt å finne informasjon

Besøkende som returnerer kan være lurt å finne informasjonen de så før. Gjør det enkelt for dem med en søkefunksjon. Bruk en sømløs søkeboks som smelter sammen med designet ditt. Det vanligste stedet er øverst i høyre hjørne.

Web Design beste praksis for et flott nettsted

Det er ingen hemmelighet at designelementer har utviklet seg gjennom årene, men en ting er sikkert: Du kan ikke gå galt med et nettsteddesign som er enkelt. Profesjonell nettdesign handler ikke bare om glidebrytere eller hva de siste klokkene og fløytene er. Det koker ned for enkel navigering og respons på både nettstedet og elementene på nettstedet.

Fokuser på sidekonsistens

Oppsettet ditt skal være det samme på nettstedet ditt. Ikke pisk over overraskelse sideoppsett på brukerne dine. Det er greit å gå fra tre kolonner til en enkelt kolonne på handlingsfremmende sider, men sørg for at navigasjonen, bunntekstene og andre elementer forblir konsistente, slik at brukerne aldri føler seg “fastlåste” på en side.

Balanserer bruken av farger

Det er like viktig å justere fargene i oppsettet ditt som å velge en komplementær fargepalett.

Organiser innholdet ditt i kategorier

Kategorier er bra for både mennesker og søkemotorer. Hold deg så organisert som mulig med innholdet ditt. Det er også en god idé å plassere et navigasjonselement i sidefeltet, slik at en besøkende som bare vil se en bestemt kategori av produkter eller informasjon, kan gjøre det med et enkelt klikk.

Forsikre deg om at nettstedet ditt er tilgjengelig for alle

Sørg for å optimalisere nettstedet ditt for alle besøkende. Den skal støtte funksjoner for mennesker med nedsatt funksjonsevne, samt ha funksjoner som viser de nyeste høyoppløselig bildene.

Vår for SSL-sertifikatet

Hvis du samler inn betalingsinformasjon, kan du få et SSL-sertifikat for nettstedet ditt. Det er en kort prosess og hjelper deg med å beskytte de besøkende når de gjør en transaksjon på nettstedet ditt. Det er både uprofesjonelt og definitivt ikke innenfor god nettpraksis å be noen legge inn kredittkortinformasjonen sin i et ikke-sikkert miljø.

Trender for nettdesign

Fordi det er så mange forskjellige plattformer å bygge et nettsted, har spekteret av design virkelig åpnet seg. Flat og halvflatt design blir mer vanlig på profesjonelle nettsteder, så vel som oppstartede nettsteder siden disse typer design hjelper til med å dekke det økende behovet for responsive nettsteder som tilpasser seg hvilken type enhet nettstedet viser på.

Her er noen viktige ting du må huske på:

Flat design lastes raskest av alt

Mange store selskaper har byttet til flat og halvflatt design siden de lastes raskere. Flat design er akkurat slik det høres ut som det virker flatt, uten noen tredimensjonale funksjoner.

Andre kjennemerker for flat design er skarpe kanter med minimal skygge uten belastning. Et hurtigladet nettsted vil ikke bare se mer profesjonelt ut, men det vil også holde besøkende på siden til de fullfører ønsket handling.

Forsikre deg om at nettstedet ditt er responsivt

Dette er noe du ikke kan overse. Når Google bestemmer hvor et nettsted rangerer, straffer Google nå nettsteder som ikke er mobilvennlige. Så hvis du vil rangere bra, må du gå mobil. Det er viktig at du sikrer at designet du bruker vises på riktig måte, avhengig av enheten som brukes til å få tilgang til nettstedet ditt.

Bruk kort for navigering

Har du sett Pinterest? Den baserer pinnene sine på et designelement som ofte kalles kort. Å bruke kort med bilder av høy kvalitet i navigasjonen skaper en profesjonell, ren side som er engasjerende for besøkende.

Dette er spesielt attraktivt for produkt- eller servicesider, eller når du har mye artikler eller innhold du vil organisere. Bruk engasjerende bilder, så har du plass på kortet til å skrive en tittel og kanskje til og med litt tekst for å lokke et klikk.

Craft vinnende innhold

Et profesjonelt nettsted hakker ikke innhold. I stedet er hvert ord på siden der for et formål. Det er ikke noe fyllstoff. Det er ingen flu. Og det er absolutt INGEN nøkkelordstapping! Et profesjonelt nettsted kan overføre omfattende informasjon uten overbelastning av informasjon. Ta oversikt over hver blokkering av innhold på nettstedet ditt. Forsikre deg om at det tjener et formål.

Bruk heltebilder til det fulle

Et profesjonelt nettsted vil fortelle en besøkende på ingen usikre vilkår hva nettstedet faktisk handler om. En måte å enkelt gjøre dette på er ved å bruke heltebilder over folden med tekstoverlegg som forklarer selve det grunnleggende om hva nettstedet ditt handler om.

Ikke glem video

Videoer blir raskt helten image 2.0. Å bruke en video over brettet der du tradisjonelt vil plassere et stjernebilde er en utmerket måte å umiddelbart fange en besøkende oppmerksomhet – og beholde den.

I følge en studie fra Psychology Today kan den menneskelige hjernen behandle informasjon fra en video 60 000 ganger raskere enn å lese en tekst. Det viktigste når du inkluderer en video på hjemmesiden din, er å få den til å se ut som om den er en sømløs del av resten av nettsteddesignen. Hvis du er ute etter effekt, samt en varig måte å gjøre et fantastisk førsteinntrykk, kan du bruke video.

Omfavne kraften i video

En overbevisende studie av magasinet Inc. fant at mer enn 90 prosent av B2B-kundene brukte video på nettet for å ta kjøpsbeslutninger. Å legge video til interiørwebsider og blogginnlegg om produkter og tjenester er en strategisk metodikk som flat-out fungerer. Men ikke stopp der. Legg til muligheten for at besøkende kan dele disse videoene med andre for et ekstra spark.

Vanlige feil i nettdesign

Du har kanskje betalt topp dollar for en profesjonell for å utvikle nettstedet ditt. Dessverre kan noen få vanlige feil i design dra hele utseendet til nettstedet ditt. Her er noen få store lovbrytere å huske på.

Informasjonsoverbelastning på sider

Hjemmesiden din trenger ikke å fortelle hver eneste ting du gjør alt på en gang. Faktisk er et nettsted med hver tomme skjermplass satt fast med bilder og tekst kjennetegn for en amatør. Hvis du serverer for mye informasjon, blir det overveldende, og sannsynligheten er at besøkende vil forlate.

Det er trist å si at mange produktsider blir offer for dette. En enorm produktside tar aldre å laste, og besøkende vil forlate hvis de har ventet mer enn noen få sekunder på at informasjonen skal vises. En studie utgitt av Shopify fant at butikker med massevis av produkter ledet besøkende oppmerksomhet i en lengre periode, men at det faktiske salget var vesentlig mindre. Hurtiglastede sider organisert etter kategori er langt mer nyttige for å la besøkende på nettstedet finne informasjonen de ønsker, enn sider som er fylt til randen med innhold.

Frustrerende navigasjon

Har du noen gang vært på et nettsted der kontaktinformasjonen eller koblinger til sosiale medier nesten var usynlige fordi de var skjult i nederste hjørne av en side? Et profesjonelt nettsted oppfordrer til engasjement og er gjennomsiktig i personvernregler, tjenestevilkår og kontaktmetoder. Det er viktig at du tar dette med i betraktningen når du konfigurerer menyene for nettstedet ditt.

En måte å integrere ren navigasjon når du har mange alternativer på en meny, er å bruke en hamburgermeny. Denne typen menyer stables til du klikker på den, og deretter åpnes den for å avsløre navigasjonsalternativene. Det er ekstremt rent, raskt lastet og enkelt å bruke for besøkende på en rekke forskjellige enheter, inkludert stasjonære datamaskiner, nettbrett og mobiltelefoner.

For mye – eller for lite – farge

Husker du de tidlige dagene med webdesign da det var vanlig å kjøre på et nettsted som brukte hver heksekodefarge det var? Når den fadene ble borte, ble fargevalg normen å referere til, og noen av dem var heller ikke veldig gjennomtenkt. For en stund var det for eksempel trendy å designe sider med lysegrå tekst på hvit bakgrunn.

Så ble det tydelig at dette ikke var et bra design siden det var umulig vanskelig å lese på en stasjonær skjerm og enda verre på en mobil skjerm. Bruk en begrenset palett med hexfarger og bruk en til tre kontrastkombinasjoner for et skarpt utseende som er stilig, ikke søppel.

Bilder av lav kvalitet

En ting som er lik alle profesjonelle nettsteder er at de bruker bilder av høy kvalitet. Det er viktig at bildene dine holder seg skarpe og ikke blir pixelerte. Ensfarget og hvit bakgrunn har en tendens til å vise frem de fleste produktene i sitt beste lys. Hvis du velger å bruke heltebilder, må du sørge for at du bruker et bilde med høyere oppløsning som er passende for plassen bildet vil fylle.

En spøkelsesblogg

Et profesjonelt nettsted er oppdatert. Hvis du bestemmer deg for å ha en blogg, må du oppdatere den regelmessig. Innholdet skal fokusere på produktene dine og ting som påvirker bransjen din. Du kan også markedsføre din adresseliste og spesialtilbud her.

Hvis du synes at det er en utfordring å gjøre tid til å oppdatere bloggen regelmessig, kan du bruke talent i selskapet ditt eller outsource oppgaven. En blogg som plutselig blir stille ser veldig uprofesjonell ut.

Pop-ups

Unngå popup-vinduer, hvis du kan. De fleste liker ikke dem. Faktisk synes mange dem direkte irriterende. Det er bedre å gi besøkende et valg om å klikke på en annonse eller bli med i en e-postliste i et designelement i en sidefelt i stedet for å sette fast en pop-up-boks foran ansiktene på sidelastning.

Bannerannonser

Hvis nettstedet ditt har bannerannonser, er det på tide å fjerne dem. En studie av Solve Media fant at det var mer sannsynlig at surfere i nettet overlevde et flyulykke eller vant en pris i Mega Millions-lotteriet enn å klikke på en bannerannonse. Jo flere bannerannonser nettstedet ditt har, jo mindre profesjonelt ser nettstedet ut.

Husk at nettstedet ditt er den første måten mange mennesker vil “møte” deg på, og bli kjent med og stole på merkevaren din. Forsikre deg om at nettstedet ditt bruker den beste fremgangsmåten: enkel navigering, sømløse annonser og videoer, bilder av høy kvalitet og unikt innhold.

Hold nettstedet ditt oppdatert, og ikke bli for knyttet til en eneste designidee. Når teknologien ruller fremover for webdesignelementer, kan du bevege deg med den for å holde deg foran kurven, slik at nettstedet ditt er det som brukes som et eksempel på å få nettdesign riktig.

Hva er det mest uprofesjonelle elementet du har sett på et nettsted?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me