De ECHTE primeur voor het creëren van een professioneel ogende website

Je hebt ongeveer zeven seconden om een ​​bezoeker te overtuigen dat het de moeite waard is om op je website te blijven. Als je een probleem hebt met stuiterend verkeer, of je het nu leuk vindt of niet, is het waarschijnlijk tijd om je website eens goed te bekijken, want IETS zorgt ervoor dat je bezoekers direct na de landing naar de heuvels trekken.


Is het jouw exemplaar? Zijn het jouw graphics? Is het het algehele ontwerp? Zijn het alle drie? Er is maar één manier om erachter te komen.

Doe een stap achteruit en kijk goed zodat je de weegschaal weer in je voordeel kunt kantelen. Immers, wil je ECHT blijven verliezen van je concurrenten? Zo niet, blijf lezen.

Web Design Basics

De ongemakkelijke waarheid is dat uw website een directe weerspiegeling is van de kwaliteit van het bedrijf, de service of het individu dat deze vertegenwoordigt. Het basisontwerp van uw site kan een bezoeker onmiddellijk laten weten of een amateur het heeft gemaakt of een professional.

De lettertypen, het ontwerp van de inhoudslay-out en zelfs kleurenschema’s kunnen schreeuwen dat je zwager, die goed thuis is in het maken van Blogspot-sites, je meest recente website heeft gemaakt. Als u uw professionele aanwezigheid in de digitale ruimte wilt vergroten, volgen hier enkele praktische tips waarop u zich wilt concentreren.

Houd lay-outs eenvoudig

U hoeft niet zoveel kolommen of frames op een pagina te plaatsen. Het ziet er onhandig en onaantrekkelijk uit. Een eenvoudige lay-out heeft meer kans om een ​​reactie te krijgen en vereist niet dat bezoekers naar de zijkanten scrollen om de hele pagina te zien. Een goed basisontwerp om mee te beginnen is een indeling met drie kolommen. Bezoekers kunnen gemakkelijk scannen en snel vinden wat ze zoeken op uw site.

Omarm gemakkelijk te lezen lettertypen

Een van de kenmerken van een professioneel ogende site is dat deze gemakkelijk te begrijpen is. Als je eenmaal een goede kleur voor de tekst hebt bepaald, kijk dan naar je lettertypen en lettergroottes. Controleer uw site op verschillende apparaten. Het is belangrijk om een ​​lettertype te gebruiken dat hetzelfde zal weergeven voor de meest gebruikte platforms.

Uw bezoekers moeten kunnen genieten van een ervaring die uw site zowel op mobiele apparaten als op een desktop bekijkt. Een goed lettertype om te gebruiken is elk serif-lettertype (die met de kleine tags aan de uiteinden van de letters) voor grotere tekst, zoals koppen. Sans serif-lettertypen (zonder de kleine tags) zijn enkele van de gemakkelijkst te lezen lettertypen op elk scherm.

Gebruik geschikte grafische formaten

Hoewel het belangrijk is om de beste afbeeldingen te gebruiken die bij uw inhoud passen, moet u ze ook klein houden voor snel en schoon laden. Onthoud: hoe groter de afbeelding, hoe langzamer de pagina.

Focus op merkconsistentie

Branding is het kenmerk van een professionele website. Zorg ervoor dat uw logo en slogan op elke pagina duidelijk zichtbaar zijn. Dit is de fundamentele basisstap om bezoekers vertrouwd te maken met zowel uw merk als uw boodschap.

Voeg duidelijke termen toe

Zorg ervoor dat uw site een privacybeleid, servicevoorwaarden en ook andere speciale mededelingen bevat waarvan u denkt dat uw bezoekers er misschien om geven. Wees zo transparant mogelijk met wat uw site doet met bezoekersinformatie, zelfs als u helemaal niets doet.

Elementen van goed webdesign

Er zijn heel basale factoren die alle professioneel ogende websites gemeen hebben, en het is veel meer dan alleen een strak ontwerp en goede graphics. Het gebruik van de beste ontwerppraktijken resulteert in een site die is gebouwd om zowel bezoekers als zoekmachines te plezieren.

Focus op navigatie

Houd de navigatie bij het ontwerpen van navigatie overzichtelijk. Het belangrijkste dat uw gebruikers van uw navigatie willen, is een raamwerk dat hen vertelt waar ze zich bevinden en hen een gemakkelijke optie biedt om terug te gaan naar de startpagina. Plaats uw navigatiemenu op een gemeenschappelijke plaats, zoals bovenaan of in de zijbalk.

Contactgegevens delen

Hoe meer u gebruikers laat zien dat ze contact met u kunnen opnemen, hoe meer comfort ze zullen hebben in de online interactie met uw bedrijf of organisatie. Voeg uw fysieke adres toe als u er een heeft die is verbonden met de site. Het is ook handig voor uw bezoekers om een ​​contactformulier in te vullen.

Maximaliseer voettekstinformatie

Een voettekst is een geweldige plek om links en andere nuttige informatie voor gebruikers te plaatsen. U kunt de voettekst ook gebruiken voor ontwerpelementen die mogelijk geen plaats hebben in de lay-out hoger op de pagina. Veel bedrijven plaatsen hun fysieke contactgegevens in een deel van de voettekst.

Gebruik de juiste stijlen voor knoppen

De ogen van uw gebruikers leren snel het ontwerp van de knoppen van uw site en zoeken deze als het actiepunt in uw ontwerp. Zorg ervoor dat alle knoppen voor navigatie consistent zijn op uw hele site.

Vertel wie je bent

Maak uw “Over” -pagina informatief en boeiend. Inzet tonen. Geef niet alleen de droge feiten. Dit is de plek om te vertellen wie je bent en wat de missie van je bedrijf of organisatie is. Afbeeldingen van de betrokken personen zullen de pagina, nog meer, persoonlijkheid geven.

Omarm witte ruimte

Witte ruimte hoeft niet wit te zijn. Het is in wezen gewoon een ‘ademruimte’ op een pagina. Het is een gebied waar geen tekst, afbeeldingen of afbeeldingen zijn. Je vindt dit vaak op professioneel ontwikkelde platte ontwerpsites.

De Amazon-site is een goed voorbeeld van hoe dit werkt. Elke pagina heeft enorme hoeveelheden informatie om over te brengen, maar niets is overweldigend vanwege het slimme gebruik van witruimte.

Maak het gemakkelijk om informatie te vinden

Terugkerende bezoekers willen misschien de informatie die ze eerder hebben gezien, lokaliseren. Maak het hen gemakkelijk met een zoekfunctie. Gebruik een naadloos zoekvak dat opgaat in uw ontwerp. De meest voorkomende locatie bevindt zich in de rechterbovenhoek van de site.

Praktische tips voor webdesign voor een geweldige website

Het is geen geheim dat ontwerpelementen in de loop van de jaren zijn geëvolueerd, maar één ding is zeker: u kunt niet fout gaan met een eenvoudig siteontwerp. Professioneel webdesign gaat niet alleen over sliders of wat de nieuwste toeters en bellen ook zijn. Het komt neer op gemakkelijke navigatie en reactievermogen van zowel de site als de elementen op de site.

Focus op consistentie van de pagina

Uw lay-out moet overal op uw site hetzelfde blijven. Verras uw gebruikers niet met verrassende paginalay-outs. Het is prima om op call-to-action-pagina’s van drie kolommen naar één kolom te gaan, maar zorg ervoor dat de navigatie, voetteksten en andere elementen consistent blijven, zodat gebruikers zich nooit ‘vast’ voelen op een pagina.

Breng het kleurgebruik in evenwicht

Het is net zo belangrijk om de kleuren in uw lay-out aan te passen als om een ​​complementair kleurenpalet te kiezen.

Organiseer uw inhoud in categorieën

Categorieën zijn geweldig voor zowel mensen als zoekmachines. Blijf zo georganiseerd mogelijk met uw inhoud. Het is ook een goed idee om een ​​navigatie-element in de zijbalk te plaatsen, zodat een bezoeker die alleen een bepaalde categorie producten of informatie wil zien, dit met één klik kan doen.

Zorg ervoor dat uw site voor iedereen toegankelijk is

Zorg ervoor dat u uw website optimaliseert voor al uw bezoekers. Het moet functies voor mensen met een handicap ondersteunen, evenals functies die de nieuwste afbeeldingen met een hoge resolutie weergeven.

Spring voor het SSL-certificaat

Als u betalingsgegevens verzamelt, ontvang dan een SSL-certificaat voor uw site. Het is een kort proces en helpt uw ​​bezoekers te beschermen wanneer ze een transactie op uw site uitvoeren. Het is zowel onprofessioneel als zeker niet in de sfeer van goede webpraktijken om iemand te vragen zijn creditcardgegevens in te voeren in een niet-beveiligde omgeving.

Web Design Trends

Omdat er zoveel verschillende platforms zijn om een ​​website te bouwen, is het spectrum van ontwerpen echt opengegaan. Platte en semi-platte ontwerpen komen steeds vaker voor op professionele sites, maar ook op sites met bootstrapping, aangezien dit soort ontwerpen helpt te voldoen aan de toenemende vraag naar responsieve websites die zich aanpassen aan het type apparaat waarop de site wordt weergegeven.

Hier zijn een paar belangrijke zaken waarmee u rekening moet houden:

Plat ontwerp laadt het snelst

Veel grote bedrijven zijn overgestapt op platte en semi-platte ontwerpen omdat ze sneller laden. Een plat ontwerp is precies zoals het klinkt Het lijkt plat, zonder driedimensionale kenmerken.

Andere kenmerken van een plat ontwerp zijn scherpe randen met minimale tot geen schaduwwerking. Een snelladende site ziet er niet alleen professioneler uit, maar houdt uw bezoekers ook op de pagina totdat ze de gewenste actie hebben voltooid.

Zorg ervoor dat uw site responsief is

Dit kun je niet over het hoofd zien. Bij het bepalen waar een website scoort, bestraft Google nu sites die niet mobielvriendelijk zijn. Dus als je goed wilt scoren, moet je mobiel gaan. Het is absoluut noodzakelijk dat u ervoor zorgt dat het ontwerp dat u gebruikt op de juiste manier wordt weergegeven, afhankelijk van het apparaat dat wordt gebruikt om uw site te openen.

Gebruik kaarten voor navigatie

Heb je Pinterest gezien? Het baseert zijn pinnen op een ontwerpelement dat gewoonlijk kaarten wordt genoemd. Door kaarten met afbeeldingen van hoge kwaliteit in uw navigatie te gebruiken, creëert u een professionele, overzichtelijke pagina die aantrekkelijk is voor bezoekers.

Dit is vooral aantrekkelijk voor product- of servicepagina’s, of als u veel artikelen of inhoud wilt organiseren. Gebruik boeiende afbeeldingen en je hebt ruimte op de kaart om een ​​titel te schrijven en misschien zelfs een kleine tekst om een ​​klik te verleiden.

Maak winnende inhoud

Een professionele site neemt geen blad voor de inhoud. In plaats daarvan heeft elk woord op de pagina een doel. Er is geen vulmiddel. Er is geen pluis. En er is zeker GEEN keyword stuffing! Een professioneel ogende site kan grote hoeveelheden informatie overdragen zonder de informatie te overbelasten. Maak een inventaris op van elk inhoudsblok op uw site. Zorg ervoor dat het een doel dient.

Gebruik heldenafbeeldingen ten volle

Een professioneel ogende site zal een bezoeker in niet mis te verstane bewoordingen vertellen waar de site eigenlijk over gaat. Een manier om dit eenvoudig te bereiken, is door heldafbeeldingen boven de vouw te gebruiken met tekstoverlays die de basisprincipes van uw site uitleggen.

Vergeet video niet

Video’s worden snel de heldimago 2.0. Het gebruik van een video boven de vouw waar u traditioneel een sterafbeelding plaatst, is een uitstekende manier om onmiddellijk de aandacht van een bezoeker te trekken en deze te behouden.

Volgens een studie van Psychology Today kan het menselijk brein 60.000 keer sneller informatie uit een video verwerken dan het lezen van een tekst. Het belangrijkste bij het opnemen van een video op uw startpagina is dat het lijkt alsof het een naadloos onderdeel is van de rest van het siteontwerp. Als je op zoek bent naar impact, maar ook naar een blijvende manier om een ​​geweldige eerste indruk te maken, gebruik dan video.

Omarm de kracht van video

Uit een overtuigend onderzoek van het tijdschrift Inc. bleek dat meer dan 90 procent van de B2B-klanten online video gebruikte om aankoopbeslissingen te nemen. Video toevoegen aan interieurwebpagina’s en blogposts over producten en diensten is een strategische methodologie die perfect werkt. Maar stop daar niet. Voeg de mogelijkheid toe voor bezoekers om deze video’s met anderen te delen voor een extra kick.

Veelgemaakte fouten bij het ontwerpen van websites

U heeft misschien een topdollar betaald voor een professional om uw website te ontwikkelen. Helaas kunnen enkele veelgemaakte fouten in het ontwerp het hele uiterlijk van uw website naar beneden halen. Hier zijn een paar grote overtreders om in gedachten te houden.

Informatie-overload op pagina’s

Je startpagina hoeft niet alles te vertellen wat je allemaal tegelijk doet. In feite is een site waar elke centimeter schermruimte vol zit met afbeeldingen en tekst het kenmerk van een amateur. Als je te veel informatie aanbiedt, wordt het overweldigend en is de kans groot dat je bezoeker vertrekt.

Het is triest om te zeggen dat veel productpagina’s hiervan het slachtoffer worden. Het laden van een enorme productpagina duurt eeuwen en bezoekers gaan weg als ze langer dan een paar seconden hebben gewacht totdat de informatie wordt weergegeven. Uit een door Shopify gepubliceerd onderzoek bleek dat winkels met een heleboel producten de aandacht van bezoekers voor een langere periode trokken, maar dat de daadwerkelijke verkoop aanzienlijk lager was. Snel ladende pagina’s, geordend op categorie, zijn veel handiger om bezoekers van uw site de gewenste informatie te laten vinden dan pagina’s vol met inhoud.

Frustrerende navigatie

Ben je ooit op een site geweest waar de contactgegevens of links naar sociale media bijna onzichtbaar waren omdat ze verborgen waren in de benedenhoek van een pagina? Een professioneel ogende site moedigt betrokkenheid aan en is transparant in privacybeleid, servicevoorwaarden en contactmethoden. Het is absoluut noodzakelijk dat u hiermee rekening houdt bij het instellen van de menu’s voor uw site.

Een manier om schone navigatie op te nemen als je veel opties op een menu hebt, is door een hamburgermenu te gebruiken. Dit type menu wordt gestapeld totdat erop wordt geklikt en vervolgens wordt het geopend om de navigatieopties te onthullen. Het is extreem schoon, snel te laden en gemakkelijk te gebruiken voor bezoekers op verschillende apparaten, waaronder desktopcomputers, tablets en mobiele telefoons.

Te veel – of te weinig – kleur

Herinner je je de begindagen van webdesign toen het gebruikelijk was om een ​​website tegen te komen die elke hex-codekleur gebruikte die er was? Toen die rage eenmaal vervaagde, werden kleurenschema’s de norm om naar te verwijzen, en sommige daarvan waren ook niet erg goed doordacht. Zo was het een tijdje trendy om pagina’s te ontwerpen met lichtgrijze tekst op een witte achtergrond.

Toen werd duidelijk dat dit geen goed ontwerp was, omdat het onmogelijk moeilijk te lezen was op een desktopmonitor en erger nog op een mobiel scherm. Gebruik een beperkt palet van hex-kleuren en gebruik een tot drie contrasterende combinaties voor een heldere look die stijlvol is, niet rommelig.

Afbeeldingen van lage kwaliteit

Een ding dat bij alle professioneel ogende websites gelijk is, is dat ze afbeeldingen van hoge kwaliteit gebruiken. Het is belangrijk dat uw afbeeldingen scherp blijven en niet korrelig worden. Effen en witte achtergronden laten de meeste producten in hun beste licht zien. Als u ervoor kiest om hero-afbeeldingen te gebruiken, zorg er dan voor dat u een afbeelding met een hogere resolutie gebruikt die geschikt is voor de ruimte die de afbeelding zal vullen.

Een spookblog

Een professionele site is up-to-date. Als u besluit een blog te hebben, moet u deze regelmatig bijwerken. De inhoud moet gericht zijn op uw producten en dingen die van invloed zijn op uw branche. U kunt hier ook uw mailinglijst en speciale aanbiedingen promoten.

Als je merkt dat het een uitdaging is om de tijd te nemen om je blog regelmatig bij te werken, gebruik dan talent binnen je bedrijf of besteed de taak uit. Een blog die plotseling stil wordt, ziet er erg onprofessioneel uit.

Pop-ups

Vermijd pop-ups als je kunt. De meeste mensen vinden ze niet leuk. Velen vinden ze zelfs ronduit vervelend. Het is beter om bezoekers de keuze te geven om op een advertentie te klikken of deel te nemen aan een e-maillijst in een ontwerpelement in een zijbalk in plaats van een pop-upvenster voor hun gezichten te blokkeren bij het laden van de pagina.

Als uw site banneradvertenties bevat, is het tijd om ze weg te zetten. Uit een onderzoek van Solve Media bleek dat websurfers eerder een vliegtuigcrash zouden overleven of een prijs zouden winnen in de Mega Millions-loterij dan op een banneradvertentie te klikken. Hoe meer banneradvertenties uw site heeft, hoe minder professioneel de site eruitziet.

Onthoud dat uw website de eerste manier is waarop veel mensen u zullen “ontmoeten” en uw merk zullen leren kennen en vertrouwen. Zorg ervoor dat uw site de best practices gebruikt: eenvoudige navigatie, naadloze advertenties en video’s, afbeeldingen van hoge kwaliteit en unieke inhoud.

Houd uw site up-to-date en raak niet te gehecht aan één ontwerpidee. Naarmate de technologie zich verder ontwikkelt voor webdesignelementen, beweegt u ermee mee om voorop te blijven lopen, zodat uw website degene is die wordt gebruikt als voorbeeld om webdesign goed te krijgen.

Wat is het meest onprofessionele element dat je op een website hebt gezien?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map