5 WordPress-alternatieven die u moet proberen

WordPress is ongetwijfeld een van de meest gebruikte contentbeheersystemen ter wereld. Het is populair, krachtig en flexibel, maar de hamvraag is – is het de juiste website builder voor jou??


WordPress is misschien niet voor iedereen. Als je denkt dat WordPress niet jouw ding is, dan heeft het geen zin om dit te gebruiken.

Alternatieve opties voor WordPress

Als je dit bericht leest, vermoed je dat je op zoek bent naar een aantal alternatieven voor WordPress.

Laten we dus 5 populaire alternatieven voor WordPress bekijken. Als u echter meer wilt proberen, 000webhost suggereert nog meer WordPress-alternatieven.

1. Joomla

Joomla Configuratiescherm

Het zou niet verkeerd zijn als we zeggen dat Joomla een van de grootste rivalen van WP is. Het heeft na WordPress het grootste marktaandeel in het websiteplatform. De gemeenschap van Joomla is behoorlijk actief omdat er meer dan 8.000 Joomla-extensies zijn.

Het is een gratis CMS-platform dat in 2003 werd gelanceerd. Het is voornamelijk ontworpen voor webapplicatiekaders. Joomla is geschreven in PHP en gebruikt OOP (Object-Oriented Programming).

Als we het hebben over functies, is het maken van blogs op Joomla uitzonderlijk eenvoudig. U hoeft alleen maar uw inhoud te kopiëren en in het platform te plakken en op de knop ‘publiceren’ te klikken.

Over flexibiliteit gesproken, er is geen limiet aan hoe u uw site op Joomla wilt aanpassen. Van integratie van sociale netwerken tot de complexe betalingsgateway, het implementeren van verschillende functies is vrij eenvoudig met Joomla.

2. Drupal

Drupal administratie

Drupal is een van de beste alternatieven voor WordPress. Net als WordPress is het een gratis open source contentmanagementsysteem waarmee je eenvoudig een mooie, flexibele en professionele website kunt maken.

Het is vrij eenvoudig te gebruiken, het duurt niet lang voordat een beginner de functionaliteit van dit platform leert.

Als we het echter over beveiliging hebben, is Drupal WordPress een stap voor. Het platform heeft een uitzonderlijk verbazingwekkend trackrecord op het gebied van beveiliging. Het heeft een georganiseerd proces voor het verifiëren, onderzoeken en publiceren van verschillende beveiligingsproblemen.
U kunt de prestatie- en beveiligingsparameters eenvoudig rechtstreeks vanuit de beheerdersconsole onderhouden.

Daarnaast heeft Drupal een enorme actieve community waar je meer dan 16.000 gratis modules kunt vinden die kunnen worden gebruikt om ondersteuning te zoeken bij verschillende problemen zoals databaseback-up, CRM, het toevoegen van een bepaalde functie aan je website, integratie van sociale media, SEO, enz..

Over thema’s en sjablonen gesproken, Drupal heeft een enorme gemeenschap van ontwerpers en ontwikkelaars die responsieve, veelzijdige sjablonen maken. U kunt talloze externe providers vinden die responsieve thema’s en plug-ins aanbieden. Bovendien zijn alle thema’s ontworpen met het oog op de verschillende SEO-aspecten.

Afgezien hiervan is het beheren van de inhoud van Joomla een fluitje van een cent. Het biedt u tal van opties om verschillende toestemmingsniveaus te beheren zonder tussen de tabbladen te wisselen.

Een ander ding dat het het beste alternatief voor WordPress maakt, is de schaalbaarheid, je kunt beginnen met 2 pagina’s en groeien naar 2000 zonder een enkele wijziging door te voeren.

We denken dat we hier niet mogen vergeten dat sommige van de drukbezochte websites van de wereld zoals Nascar, Grammy’s en het Witte Huis voor Drupal hebben gekozen.

3. Umbraco

Umbraco

Umbraco is een ander populair CMS-platform dat in 2004 werd gelanceerd. In korte tijd is het uitgegroeid tot een populaire keuze voor duizenden gebruikers over de hele wereld. Momenteel heeft het meer dan 85.000 installaties.

Het platform is gebouwd op de technologie van Microsofts.Net en heeft vooral de voorkeur van grote organisaties.

Umbraco is er trots op uitzonderlijk gebruiksvriendelijk en snel te zijn. Zelfs niet-ontwikkelaars en niet-ontwerpers kunnen het gebruiken om zonder enige hulp een professionele website te maken.

Daarnaast is het een SEO-vriendelijk platform, wat betekent dat u gemakkelijk verschillende tools op uw website kunt implementeren om SEO te verbeteren en uw positie in zoekmachines te verbeteren.

Zoals veel populaire CMS-platforms heeft Umbraco een actieve gemeenschap van ontwikkelaars die altijd beschikbaar zijn om de verschillende vragen van nieuwkomers te beantwoorden.

Daarnaast heeft Umbraco ook een uitgebreid ondersteuningssysteem. Het heeft een bibliotheek met meer dan 100 videozelfstudies die u kunt bekijken om de snelle oplossingen voor verschillende problemen te vinden.

Als je bereid bent wat geld uit te geven, heeft Umbraco ook premium ondersteuning betaald.

Enkele van de populaire gebruikers van Umbraco zijn asp.net en wired.co.uk.

4. Tekstpatroon

tekstpatroon admin

Textpattern is een populair blogplatform dat in 2003 is uitgebracht. Het ondersteunt een snelle maar standaard installatieprocedure. Net als bij andere CMS-platforms, wordt u gevraagd om details van uw databasereferenties in te voeren en een configuratiebestand te maken en gebruikersgegevens toe te voegen. En je bent klaar om het te gebruiken.

Textpattern wordt geleverd met een ultramoderne editor, waardoor het bewerken van verschillende functies vrij eenvoudig is. Gebruikers kunnen met één klik tekst, artikelafbeeldingen en categorieën bewerken.

Bovendien heeft het ook een aantal geweldige functies, waaronder een aan / uit-optie voor het wisselen van opmerkingen, berichtstatus, enz.

Als we het echter hebben over de installatie van plug-ins, is het totaal anders dan die van WordPress. Net als WordPress krijg je hier niet de optie om een ​​plug-in uit het menu te installeren. Om een ​​plug-in te installeren, moet je de plug-in-code kopiëren en in Textpattern plakken.

Hoewel het voor beginners een beetje moeilijk kan zijn, kunnen ze er tegelijkertijd meer van leren.

5. Medium

Middelgrote schermafbeelding

Hoewel het heel anders is dan WordPress omdat het geen compleet CMS-platform is, is het toch een populair online publicatieplatform voor miljoenen amateur- en professionele bloggers over de hele wereld.

Oorspronkelijk werd Medium gelanceerd om mensen te verbinden met ideeën die voor hen van belang zijn. In de loop van de tijd is het echter uitgegroeid tot een gebruiksvriendelijk schrijfplatform voor uitgevers.

Medium is een volledig responsief platform, wat betekent dat je blog er op alle schermformaten en apparaten mooi uit zal zien. Net als WordPress hoeft u zich hier geen zorgen te maken over plug-ins en thema’s, want die zijn er niet.

Het beste van Medium is dat gebruikers een aangepast domein voor een uitgever kunnen gebruiken, wat betekent dat u zonder problemen uw eigen domeinnaam op medium kunt gebruiken.
In plaats van opmerkingen heeft Medium in-line notities en reacties.

Afsluiten

Hoewel WP het meest voorkomende CMS-platform is, zijn nog steeds veel mensen bereid om de alternatieven te kennen. Ik hoop dat dit artikel je iets opwindends en nuttigs biedt.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map