29 ting du må vurdere før du bygger et flott nettsted

Det er sammensatt, men ikke komplisert. Hvordan er det for en måte å oppsummere hva som går ut på å bygge et nettsted? Takket være teknologi og innovasjon har de tekniske sidene ved bygging av nettsteder blitt enkle. Det er planleggingen som fremdeles er ditt hinder.


Nye nettsteder blir ofte overkompliserte før de lanserer. Utbyggere nærmer seg det og tenker at de må være alle ting for alle mennesker. Det er ikke tilfelle. Folk vil ha mindre, ikke mer. Her er 29 ting du må vurdere før du bygger en webside.

Lær fremtiden for webdesign fra ekspertene

Contents

1. Formålet med nettstedet ditt

Blanding og samsvarende formål gjør mer skade enn godt. Vinnende nettsteder er bygget og markedsført med et enkelt fokus.
Hold det enkelt. Velg mellom tre strategiske alternativer:

 • 1. Selg produkter og tjenester. Et e-handelsnettsted kan generere inntekter og overskudd, men det krever ofte et stort budsjett for å lage og drive det.
 • 2. Generer potensielle kunder. Du kan utvikle og markedsføre denne typen nettsteder for mindre penger. Ikke skimp på hva du trenger for å produsere kvalifiserte, sporbare leads.
 • 3. Etabler legitimasjon. Dette er de minst kostbare å bygge. Bruk en for å bygge bevissthet, men husk at du ikke kan bruke den til å selge ting eller generere potensielle kunder.

2. Definere en målgruppe

Det er bare en måte å lage et vellykket nettsted eller blogg på. Du må være best på det du gjør innen din eksisterende bransje.
Hvis du ikke er verdens beste innen markedet ditt, kan du ta en mer smal tilnærming til definisjonen. Hvilken nisje er du bedre i (eller kan du bli bedre på) enn noen annen konkurrent?
For å finne denne nisjen, still disse tre spørsmålene:

 • 1. Har markedet en presserende smerte eller en irrasjonell lidenskap?
 • 2. Er det bevis for at de ønsker å løse denne smerte eller lidenskap?
 • 3. Har du en unik løsning for det?

Bekreftende svar på alle tre spørsmålene betyr at du har det definerte målgruppen din.

3. Forske på konkurrentene

Før du kommer i gang med denne innsatsen, må du forsikre deg om hvorfor det er avgjørende. Du vil konkurransedyktig forskning slik at du kan gjøre det konkurrentene dine ikke gjør.
Du definerte målmarkedet ditt i forrige trinn. Det er på tide å se hvordan andre nettsteder tiltrekker dem. Bruk disse verktøyene.

 • Alexa: Denne tjenesten hjelper deg med å analysere trafikk på konkurrentens e-handelsbutikk. Alexa vil gi deg sin globale trafikk rangering og publikum innsikt. Du betaler for noen av de avanserte rapportene.
 • SEO-bok: Verktøy for sammenligning av sider: Bruk denne tjenesten til å sammenligne konkurrentenes sidetitler, metainformasjon og vanlige setninger.
 • Google AdWords søkeordverktøy: Ikke hopp over denne tjenesten. Bruk den til å analysere nøkkelord og mengden trafikk som genereres av disse nøkkelordene. Du kan bruke den til å estimere hvor mye konkurransen din betaler per klikk for annonser.
 • DomainTools: Whois: Alt du trenger er en konkurrentens URL. Du vil motta en omfattende oversikt over dette domenet.
 • SpyFu: Denne betalte tjenesten lar deg se hvilke AdWords og nøkkelord som fungerer for konkurrentene. Du kan unngå feilene de gjorde. Det er som å ha alle konkurrentene dine til å utføre markedstesting for deg for $ 79 per måned.

4. Utforske en inntektsstrategi

Er inntektene et av målene for suksess for nettstedet ditt? Vurder en av disse tre strategiene:

 • 1. Et medlemskap nettsted. Besøkende registrerer seg for å få tilgang til innholdet ditt. De kjøper spesifikke produkter eller tjenester.
 • 2. Abonnement eller en betalingsmur. Besøkende betaler et tilbakevendende gebyr som gir dem tilgang til alt innhold til abonnementet utløper.
 • 3. Selg innhold. Det må ha verdi og være relevant. Du kan fortsatt selge produkter på nettstedet ditt selv om du ikke har det. Bli tilknyttet for et annet merkes produkter. Du tjener en provisjon for hvert salg som gjøres. Hvis du nettopp begynner å tjene penger på nettstedet ditt, kan dette alternativet være riktig for deg. Det er enkelt å finne tilknyttede programmer. Gjennomfør et søk med nettstedets kjerneemne, etterfulgt av ordene “tilknyttet program.”

5. Angi budsjettet

Å sette et realistisk budsjett starter med å ha en ide om hva du vil at nettstedet skal gjøre. Se på tre kjerneområder:

 • Design. Hvor mye tilpasning vil du ha? Vil et standard WordPress-tema fungere? Trenger du et tilpasset design fra grunnen av? Den viktigste budsjettdriveren her vil sannsynligvis være grafikkbehov.
 • Innhold. Hvor mye unikt innhold trenger du? Innhold er tekstforfatter.
 • funksjonalitet. Still deg disse spørsmålene for å bestemme kostnadene for at nettstedet ditt skal fungere:

Trenger du mer enn et grunnleggende kontaktskjema?
Ønsker du å tilby nedlastinger?
Vil du spore kundeemner fra skjemaer?
Trenger du netthandel, og i så fall hvilken type betalingsalternativer?
Vil du optimalisere nettstedet ditt for søkemotorer (SEO)?
Trenger du W3C eller annen etterlevelse?

Legg til budsjettposter fra disse tre områdene til denne tilleggslisten over kjernekomponentkomponenter og kostnader:

 • Domenenavn – $ 10 / år
 • Hosting – $ 10 til $ 100 i året (avhengig av trafikk og hostingtjenester)
 • Nettplanlegging, design og utviklingstid – 60 timer og oppover
 • Fortsatt vedlikehold av nettstedet – $ 500 i året og oppover
 • Markedsføring av nettstedet ditt på nettet – $ 750 i måneden og oppover

Summen av disse kostnadene vil gi deg en generell ide om hva det vil koste å opprette og vedlikeholde nettstedet ditt. Du har budsjettet.

6. Registrere et domene

Å få et domenenavn innebærer å registrere navnet hos en organisasjon som heter ICANN. Du bruker en domenenavnsregistrator for dette. Du betaler et registreringsgebyr som koster mellom 10 og 35 dollar for det navnet.
Registratoren du velger er et spørsmål om personlig valg. Be folk du kjenner om anbefalinger. Forsikre deg om at de er akkreditert av ICANN.

Registratorer tjener pengene sine ved å ta betalt for verdiøkende tjenester. Ta deg tid til å forstå hva som tilbys. Anerkjente registrarer:

 • Skjul aldri gebyrer.
 • Gir deg direkte tilgang til whois-postene dine, registrarlåser og autorisasjonskoder.
 • Gi totale DNS-innstillinger som vertsnavn-poster, e-postvekslere og navneservere.
 • Tilby en gratis e-post personverntjeneste.
 • Selg aldri dataene dine til en tredjepart.
 • Er tilgjengelig via telefon i tilfelle du har tekniske problemer.

7. Webhotell

Tenk på webhotell som sendingen av nettstedet ditt. Hvis hosting-tjenesten din ikke gjør en god jobb, reflekterer opplevelsen deg. Det kan til og med bety tapte inntekter. For noen år siden gikk Amazons nettsted ned i 40 minutter på grunn av problemer med webhotell. Det anslås at det koster dem over 4,7 millioner dollar i tapt salg.
Ingen vertsfirma kan garantere 100% oppetid, men det bør tilby minst 99% oppetid i gjennomsnitt.

Webhotellleverandøren din skal kunne skalere for å imøtekomme trafikkveksten. Du kan starte med en delt server og deretter bytte til dedikerte servere når du har fått trekkraft.

Du vil ha rask respons og støtte hvis du har tekniske problemer. Se etter den beste leverandøren av webhotell som tilbyr 24/7 tilgjengelighet. Gjør en bakgrunnssjekk. Se på tilbakemeldinger fra kunder. Still spørsmål om du ikke forstår noe i servicenivåavtalen din.

Du får det du betaler for. Den billigste leverandøren av webhotell er kanskje ikke det beste valget.

8. Bruke open source content management systems (CMS)

Noen av de største nettstedene i verden kjører på innholdsstyringssystemer. Det er et dataprogram som lar publisere og vedlikeholde innhold fra et sentralt grensesnitt.
Hovedformålet med nettstedet ditt vil avgjøre om du trenger et CMS. Vil et team bidra med innhold på nettstedet? CMS-systemer gir mulighet for samarbeid og arbeidsflytstyring. Her er de 4 mest populære som rangert av Google.

 • WordPress. Nesten en fjerdedel av alle nettstedene på Internett kjører på dette CMS. Omtrent hvilken som helst webside kan bruke WordPress CMS. Open source-temaer gjør det enkelt å integrere annen funksjonalitet. Det er mange plugins for å utvide funksjoner.
 • Joomla. Denne open source CMS-plattformen er PHP-basert og bruker MySQL-database for å lagre innhold. I likhet med WordPress er det tusenvis av maler for tilpasset bruk.
 • Magento. Denne plattformen fungerer best for e-handelsnettsteder. Magento bruker Zend PHP-databaser og MySQL. Mange nettstedsbyggere bruker Magento fordi det oppretter nettsteder for mobile enheter.
 • Drupal. Denne CMS-en er fleksibel og foretrekkes av folk som ønsker tilpassede nettsteder. Det er sikkert og pålitelig nok til for Det hvite hus og NASA. En ulempe er at det ikke er så brukervennlig som WordPress eller Joomla.

9. Utforske vertsbaserte nettstedbyggere

Det er mange nettstedbyggere på markedet. Det kan bli overveldende å bestemme. Fokuser evalueringen din på hvilke av dem som passer best til dine behov basert på:

 • Hva slags utseende, følelse og funksjoner du ønsker.
 • Hvor mye tid, krefter og penger du har.
 • Enten du eksperimenterer eller vil ha noe som varer.

Her er noen topp valg av nettstedbygger:

Gå til Slående hvis du vil opprette et gratis nettsted. Skaper påfallende vakre, enkle nettsteder. Oppgrader til en betalt versjon for å fjerne reklame. Lag et bloggbasert nettsted gratis hos WordPress. I begge tilfeller vil nettstedet ditt vedta et underdomen. Det er en liten pris for et ellers gratis nettsted.

Hvis du nettopp begynner å selge fra nettstedet ditt, velger du Weebly eller SquareSpace. Weebly er billigere, men malene er ikke godt designet. Squarespace koster mer, men maler fremkaller raffinement og luksus.

Hvis du ser alvorlig på nettbutikken din, kan du utforske Shopify. Det er skalerbart og støtter vekst.

10. Tilpasset webdesign kontra maler for nettsteder

Et tilpasset nettsted er utviklet fra bunnen av. Dine unike spesifikasjoner bestemmer informasjonsarkitektur, grafikk, funksjoner og administrativ back-end. Har du veletablerte retningslinjer for merkevarebygging som gjenspeiler hvem du er som selskap? En tilpasset løsning er noe for deg.

Tilpassede løsninger trenger måneder å distribuere. Det kan ikke være mulig å bruke hvis du vil komme i gang med en gang, eller hvis du har et begrenset budsjett. En malnettsted kan tilby et godt alternativ.

Hvis du nettopp starter opp, trenger du kanskje ikke visse deler av et nettsted. Et forhåndsbygget eller malbasert nettsted er et godt valg. I motsetning til de tilpassede kollegene, inneholder maler bare grunnleggende funksjoner. Noe tilpasning er mulig.

Hvis du verdsetter virkningen av en sterk online identitet, har merkevaren mer utbytte av et tilpasset webdesign. Tilpassede design kan være dyre å skalere. De fleste maler er enkle å skalere.

11. Ren design

Fet, rent design vekker oppmerksomhet og gjør surfing enkelt for brukere. Fet uttalelse. Rotete nettsteder får brukere til å sprette før du får sjansen til å fortelle dem hva du handler om. Enkel ren design hjelper også de riktige tingene med å skille seg ut.

Den rene designen følger et enkelt prinsipp: mindre er mer. Unngå å bruke for mye informasjon presentert på forskjellige måter. Si hva du har å si – men si det godt.

 • Bruk hvitt mellomrom. Fokuser på viktige elementer og fjern resten. Hvit plass gjør brukeren lettere å fordøye innholdet.
 • Samle alle ideene dine i en eller to grafikk per side. Bildene må ha en sterk visuell innvirkning, enten det handler om fargen eller meldingen de sender.
 • Lek med kontraster. Det kan hjelpe deg med å påpeke informasjon. Legg til kontrast hvis du bruker hvit plass til et rent design.

12. Velge et fargeskjema

Eksisterer merkevaren din allerede? Du har allerede ditt fargevalg. Hvis ikke, har du flere alternativer.
Farge påvirker psykologien. Bruk denne guiden til å bestemme hvilken hovedfarge som vil fungere for deg.

Deretter følger du 60-30-10-regelen. Det fungerer for interiør- og motedesignere, og like bra innen webdesign. Velg tre forskjellige farger og bruk dem i forhold på henholdsvis 60%, 30% og 10%.

 • 60% vil være den primære fargen på nettstedet ditt og innstille tonen.
 • De 30% bør kontrast med 60% for å skape en slående effekt.
 • 10% er aksentfargen din. Det utfyller enten primær- eller sekundærfargen.

Gjør enten 60% eller 30% til en nøytral farge. Dette gir deg størst antall valgmuligheter for de to andre fargene.

13. Utvikle en merkevareidentitet

Tenker på merkeidentitet som settet med verdier og ideer som du vil at folk skal knytte til nettstedet ditt. Design kan hjelpe deg med å uttrykke disse ideene.

Kvaliteten på innholdet ditt gjenspeiler merkevaren din. Invester i god grafikk og fotografering. Ikke kjip på god skriving.

Gjenspeiler skrifttypene merkevaren din? Velg ikke mer enn tre skriftstiler. De blir tilknyttet merkevaren din.

Identiteten din er ikke en øyeblikkelig ting. Det utvikler seg over tid. Men du vil ikke løpe vekk fra den når den først er på plass. Lag en stilguide for å holde rede på alle beslutningene dine om farger og design. Henvis til det hver gang du lager nytt innhold.

14. Web-typografi

Mest informasjon som finnes på nettet er tekst, så det er viktig å forstå hvor presentert den er.
Det ligger en hel vitenskap bak typografi. Spesielt for nettsteder. Font oppfører seg på skjermer på forskjellige måter enn de gjør på papir. Les mer om det her.

Her er det noe typografi beste praksis:

 • Bruk en likevekt av serif- og sans-serif-skrifter for overskrifter.
 • Bruk flere sans-serif-skrifter i kroppskopi.
 • Begrens tekstlinjer til 84 tegn.
 • Bruk responsiv typografi.

15. Funksjoner og funksjonalitet

Du kan gjøre dette til en topp 10-liste. Forsikre deg om at nettstedet ditt gjør disse tingene:

 • 1. Responsiv. Displayet må kompensere for størrelsen på skjermen.
 • 2. Lett å bruke. Ikke bli smart med navigering. Gjør det enkelt og opplagt.
 • 3. Oppdater innhold regelmessig. En enkel måte å gjøre dette på er med en blogg.
 • 4. Behold de viktigste elementene på hver side over rullen.
 • 5. Bruk blymagneter. Du vil ha e-postadresse, så gi besøkende noe for det.
 • 6. Optimaliser for hastighet. De besøkende vil ikke vente på at trege sider lastes inn. Google vil også straffe deg med en lavere rangering.
 • 7. Bruk CMS for å spare tid og bygge innhold raskere.
 • 8. Dra nytte av analyser. Å bruke data om nettstedet ditt er den eneste måten du kan forbedre den.
 • 9. Veiled de besøkende. Anta ikke at de vet hva de skal gjøre. Hvis du vil at de skal klikke eller rulle, gi dem beskjed.
 • 10. Integrer sosiale medier. Disse nettstedene er like kraftige som Google. Du har ikke råd til å ikke ta dem med på nettstedet ditt.

16. Stedsstruktur

De strukturen til nettstedet ditt hjelper besøkende å ta skritt for å kjøpe produktene eller tjenestene du tilbyr. Gjør det enkelt for dem. Dette gjør du ved å lage en tydelig nettstedstruktur som er lett å navigere. Det følger et hierarki av innhold, og det føles naturlig og intuitivt for besøkende.

Her er noen av de beste fremgangsmåtene du må huske på:

 • Jo nærmere du er hjemmesiden din, jo mer generelle bør temaene være. Hovedseksjonene på nettstedet ditt skal male et bredt bilde. Bruk dem til å starte samtalen og trekke besøkende inn.
 • Hodeseksjoner skal samsvare med dine primære tilbud, produkter og tjenester.
 • Begynn med å merke seksjoner. Arbeid med å avgrense dem gjennom hele utviklingen av nettstedet ditt. Test og endre for å oppmuntre til en naturlig flyt. Gjennomfør nøkkelordundersøkelser for optimale etiketter.
 • Bruk analyser fra nettstedets nettstedssøk for å se hva folk leter etter. Gjør disse varene tilgjengelige slik at brukere ikke trenger å søke etter dem.
 • Ikke overlapp innhold. Redundans skader brukeropplevelsen. Søkemotorer vil også straffe deg for dette.
 • Seksjonsnavn og flyten av nettstedet skal være tydelige og være fornuftige for alle. Ikke bare deg.

17. Navigering og brukervennlighet

Det er kritisk. De design av nettstedets navigasjon har stor innvirkning på suksess eller fiasko. Det påvirker rangeringen av trafikk og søkemotorer. Det påvirker konverteringer og brukervennlighet.

 • Bruk standard vertikal eller horisontal navigasjon. Det er allerede kjent for seerne. Du vil ikke forvirre dem.
 • Ikke bli gal med rullegardinmenyer. De er best for å hjelpe brukere med å velge fra en stor liste.
 • Ikke overbelast navigasjonen på hjemmesiden din. Det er forvirrende for besøkende, og det skader SEO-en din.
 • Bruk tekstkoblinger i stedet for knapper. De er mer søkevennlige, og de laster raskere.

18. Responsiv nettdesign

Dette er en av de viktigste tingene du trenger å inkludere på nettstedet ditt.

Responsivt webdesign lar nettstedoppsett endre seg for skjermen ved å bruke den. En datamaskins brede skjerm viser mange kolonner. Ikke slik med en mobil enhet. Responsiv design vil rette opp dette.

Responsiv design er bra for de besøkende, og det er bra for deg. Det gjør at Google liker deg bedre også. Google gir høyere rangeringer til nettsteder bygget for støtte for flere enheter.

19. Oppfordring

EN call-to-action (CTA) er en knapp eller lenke på nettstedet ditt. Det får potensielle kunder til å bli potensielle kunder. Det tar folk til innhold de vil se.
CTAer bør være:

 • Visuell. Et overbevisende tilbud bruker grafikk.
 • Kort. Hold det til ikke mer enn fem ord.
 • Handlingsorientert. Start det med et verb.
 • I en kontrastfarge. Få det til å skille seg ut.
 • Stor nok til å se på avstand. Det må trekke oppmerksomhet.
 • Lett å forstå og tydelig. Hva vil en besøkende få hvis de klikker på CTA?

20. Ytelse og hastighet

Rask sidehastighet forsterker besøkende engasjement. Det øker oppbevaringen og øker salget. Øyeblikkelig respons på nettstedet fører til større konverteringsfrekvens. En forsinkelse på ett sekund i sidebelastningen reduserer kundetilfredsheten med 16%.
Her er ting du kan gjøre for å optimalisere ytelsen og øke hastigheten:

 • alle bilder med riktig format, størrelse og komprimering.
 • Optimaliser CSS-koden. Færre kodelinjer betyr færre behandlingssykluser. Det øker effektiv levering av nettstedfiler til nettlesere som ber om.
 • Bruk så få plugins som mulig. De forringer ytelsen.
 • Optimaliser databaser.
 • Dra nytte av hurtigbufring med programvare hvis leverandøren din ikke tilbyr bufring på serversiden.
 • Bruk innholdsleveringsnettverk (CDN). Det vil øke ytelsen og siden rangering.

21. Blogg på stedet

En blogg bringer flere besøkende til nettstedet ditt. Hvert blogginnlegg er en annen indeksert side på nettstedet ditt. Det er en annen mulighet til å dukke opp i søkemotorer.

Blogger er en favoritt ting å dele på sosiale medier. Det er mer eksponering for deg.
Bloggen din er med på å etablere deg eller selskapet ditt som en autoritet. Hjelpsomt innhold tiltrekker seg flere kunder.

22. Opprinnelig innhold

Lage originalt innhold er tidkrevende og dyrt. Bli vant til å klage på dette, men stopp aldri. Her er grunnen.

Søkemotorer rangerer nettstedet ditt etter relevansen av innhold som er lagt ut på nettstedet. Derfor er det så viktig å legge originalt innhold på websidene dine. Hvis du ikke oppdaterer innholdet ditt, vil brukerne miste interessen for nettstedet ditt. Endre eller forbedre innholdet ditt regelmessig. Søkemotor edderkopper vil gjennomgå innholdet ditt oftere. Søkeresultatene vil bli bedre.

23. Søkemotoroptimalisering (SEO)

Google og de andre søkemotorene publiserer ikke algoritmene sine. Det er umulig å vite nøyaktig hvordan du kan optimalisere nettstedet ditt for dem. Likevel, her er ting du kan gjøre for å øke synligheten.

 • Bruk unikt, høy kvalitet og relevant innhold på nettstedet ditt.
 • Sjekk metadataene dine. Forsikre deg om at det samsvarer med søkeordene dine.
 • Inkluder nøkkelord i nettadressene til siden din.
 • Unngå duplikatinnhold. Google vil senke rangeringen.
 • Slutt aldri å legge til nytt innhold.

24. Integrering av sosiale medier

Sosiale medier og nettstedet ditt bør samarbeide for å markedsføre ditt nettmerke.

Gjør innholdet ditt delbart med sosiale delingsknapper. De hjelper deg med å øke bevisstheten om innholdet ditt. Det forbedrer også brukeropplevelsen. Besøkende vil dele.

Legg til bare de sosiale nettverkene som betyr noe for deg. Du vil øke sannsynligheten for deling av innhold. Plasser sosiale delingsknapper øverst, nederst eller langs siden av sidene dine.

De fleste brukere foretrekker å logge inn på et nettsted med sosial innlogging. Du vil øke konverteringer og oppbevaring av nettsteder. Det forkorter registreringsprosessen. Dette øker samtalene.

25. Effektiv nettstedssikkerhet

Elektroniske tyver er usynlige og raske. De vil ha kundedetaljer og kredittkortinformasjon. Du har en juridisk forpliktelse til å beskytte disse dataene fra tyveri. Du må rapportere sikkerhetsbrudd på nettstedet ditt som oppstår.

 • Hold deg oppdatert med hackingstrusler.
 • Hold tilgangskontroll og nettverkssikkerhet så tett som mulig.
 • Installer en nettbrannmur og skjul admin-sider fra søkemotorer.
 • Bruk en kryptert SSL-protokoll for å overføre brukernes personlige informasjon.

26. Sporing og analyse

Hvordan bruker de besøkende nettstedet ditt? Den eneste måten å vite er å spore dem og analysere dataene.

Google Analytics er standarden i webanalyseverktøy for bedrifter av alle størrelser. Det beste av alt er at det er gratis. Google Analytics er et av de mest robuste og kraftigste analyseverktøyene som er tilgjengelige. Det vil hjelpe deg å forstå hva de besøkende gjør på nettstedet ditt.

Andre betalte verktøy som CrazyEgg gir mer innsikt. Hva du bruker utover Google Analytics vil avhenge av budsjettet ditt.

27. Omfattende nettstedskart

Dette er ikke for seerne dine. Men et omfattende nettstedskart er for noen like viktig.
Sitemaps gir verdifull informasjon til søkemotorer. Det hjelper ikke rangeringen din, men det lar søkemotorene vite hva du skal rangere i utgangspunktet.

Nettstedet ditt må ha en XML-områdekart hvis nettstedet ditt er nytt og du vil at søkemotorer skal oppdage deg.

28. Tvingende bilder

Bruk av gale bilder kan redusere lesertall. Slik fungerer bilder og tekst som et partnerskap:

 • Plasser bildet over overskriften. Det kan øke en artikkels lesertall med hele 10%.
 • Folk leser bildetekster under bilder i gjennomsnitt 300% mer enn selve kroppen kopierer.
 • Bilder uten tydelig relevans er bortkastet plass. Forsikre deg om at den appellerer til målgruppen din. Bilder må understreke det viktigste aspektet av emnet ditt.
 • Åpenbare lagerbilder er store avslag for besøkende på nettstedet.
 • Undersøkelser viser at seere på nettstedet ikke liker publikum. De er heller ikke glad i ansikter som er forstørret utover faktisk størrelse.

29. Vedlikehold av nettstedet

Du får regelmessig vedlikehold for bilen din. Nettstedet ditt trenger dette også. Tiden for å planlegge for vedlikehold er før du selv begynner. Lag en sjekkliste som inkluderer:

 • Vanlige sikkerhetskopier.
 • Programvareoppdateringer, spesielt hvis du bruker en CMS-løsning.
 • Sjekk for ødelagte koblinger.
 • Fix skjemaer for å fungere slik de skal.
 • Gjennomgå og løse problemer med e-postmeldinger sendt fra webserveren.
 • Fjern spam-kontoer og kommentarer.
 • Sjekk nettstedets lastehastighet.
 • Gjennomgå søkesynligheten.

Ta deg tid til å gjøre det riktig

Selvfølgelig vil du at nettstedet ditt skal starte så snart som mulig! All denne planleggingen virker som om det bare vil bremse ting. Det er sant. Hver av disse 29 tingene du må vurdere representerer uker eller måneder med planlegging.

Det er tid brukt godt. Anse det som basen på nettstedet ditt. Store ting er bygget på et solid fundament.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map