29 dingen om te overwegen voordat u een geweldige website bouwt

Het is complex maar niet ingewikkeld. Hoe is dat een manier om samen te vatten wat er nodig is om een ​​website te bouwen? Dankzij technologie en innovatie zijn de technische aspecten van het bouwen van websites gemakkelijk geworden. Het is de planning die nog steeds je obstakel is.


Nieuwe websites raken vaak al te ingewikkeld voordat ze zelfs maar worden gelanceerd. Bouwers benaderen het omdat ze denken dat ze alles voor alle mensen moeten zijn. Dat is niet het geval. Mensen willen minder, niet meer. Hier zijn 29 dingen die u moet overwegen voordat u een website bouwt.

Leer de toekomst van webdesign van de experts

Contents

1. Doel van uw website

Mixen en matchen doet meer kwaad dan goed. Winnende websites worden gebouwd en op de markt gebracht met een unieke focus.
Hou het simpel. Kies uit drie strategische opties:

 • 1. Verkoop producten en diensten. Een eCommerce-site kan inkomsten en winsten genereren, maar er is vaak een groot budget voor nodig om het te maken en uit te voeren.
 • 2. Genereer leads. U kunt dit type website voor minder geld ontwikkelen en op de markt brengen. Beknibbel niet op wat u nodig heeft om gekwalificeerde, traceerbare leads te produceren.
 • 3. Breng referenties tot stand. Deze zijn het goedkoopst om te bouwen. Gebruik er een om het bewustzijn te vergroten, maar houd er rekening mee dat je het niet kunt gebruiken om dingen te verkopen of leads te genereren.

2. Een doelgroep definiëren

Er is maar één manier om een ​​succesvolle website of blog te maken. U moet de beste zijn in wat u doet binnen uw bestaande branche.
Als u niet de beste ter wereld bent binnen uw markt, neem dan een beperktere benadering van de definitie. In welke niche bent u beter (of zou u beter kunnen worden) dan welke andere concurrent dan ook?
Stel deze drie vragen om deze niche te vinden:

 • 1. Heeft uw markt een dringende pijn of een irrationele passie??
 • 2. Is er bewijs dat ze deze pijn of passie willen oplossen??
 • 3. Heeft u er een unieke oplossing voor??

Positieve antwoorden op alle drie de vragen betekent dat je het hebt definieerde uw doelgroep.

3. Onderzoek naar uw concurrenten

Voordat u zelfs maar met deze inspanning begint, moet u begrijpen waarom het cruciaal is. Jij wil competitief onderzoek zodat u kunt doen wat uw concurrenten niet doen.
In de vorige stap definieerde u uw doelgroep. Het is tijd om te zien hoe andere websites ze aantrekken. Gebruik deze tools.

 • Alexa: Deze service helpt u bij het analyseren van het verkeer in de e-commerce winkel van uw concurrent. Alexa geeft je hun wereldwijde verkeersrang en inzicht in het publiek. U betaalt voor enkele van de geavanceerde rapporten.
 • SEO-boek: Hulpprogramma voor het vergelijken van pagina-overeenkomsten: gebruik deze service om de paginatitels van uw concurrenten, meta-informatie en veelvoorkomende zinnen te vergelijken.
 • Hulpprogramma voor zoekwoorden van Google AdWords: Sla deze service niet over. Gebruik het om zoekwoorden te analyseren en de hoeveelheid verkeer die door die zoekwoorden wordt gegenereerd. U kunt het gebruiken om in te schatten hoeveel uw concurrentie per klik betaalt voor advertenties.
 • DomainTools: Whois: alles wat je nodig hebt is een URL van een concurrent. U ontvangt een uitgebreid overzicht van dat domein.
 • SpyFu: Met deze betaalde service kunt u zien welke AdWords en zoekwoorden voor uw concurrenten werken. Je kunt de fouten die ze hebben gemaakt vermijden. Het is alsof al uw concurrenten markttesten voor u doen voor $ 79 per maand.

4. Een strategie voor het genereren van inkomsten verkennen

Is inkomsten een van de maatstaven voor succes voor uw website? Overweeg een van deze drie strategieën:

 • 1. Een lidmaatschapssite. Bezoekers registreren zich om toegang te krijgen tot uw inhoud. Ze kopen specifieke producten of diensten.
 • 2. Abonnementen of een betaalmuur. Bezoekers betalen een terugkerende vergoeding die hen toegang geeft tot alle inhoud totdat hun abonnement verloopt.
 • 3. Verkoop inhoud. Het moet waarde hebben en relevant zijn. U kunt nog steeds producten op uw website verkopen, ook als u die niet heeft. Word een partner voor de producten van een ander merk. U verdient een commissie voor elke uitgevoerde verkoop. Als u net begint met het genereren van inkomsten met uw website, is deze optie wellicht iets voor u. Het is gemakkelijk om partnerprogramma’s te vinden. Voer een zoekopdracht uit met het kernonderwerp van uw website, gevolgd door de woorden ‘partnerprogramma’.

5. Uw budget instellen

Het instellen van een realistisch budget begint met een idee te hebben van wat u met de site wilt doen. Kijk naar drie kerngebieden:

 • Ontwerp. Hoeveel maatwerk wilt u? Werkt een standaard WordPress-thema? Heeft u vanaf het begin een ontwerp op maat nodig? De belangrijkste budgetfactor hier zullen waarschijnlijk grafische behoeften zijn.
 • Inhoud. Hoeveel unieke inhoud heb je nodig? Inhoud is copywriting.
 • Functionaliteit. Stel uzelf deze vragen om de kosten te bepalen om uw website te laten functioneren:

Heeft u meer nodig dan een eenvoudig contactformulier?
Wilt u downloads aanbieden?
Wilt u leads volgen vanuit formulieren?
Heeft u e-commerce nodig en zo ja, wat voor soort betalingsmogelijkheden??
Wilt u uw site optimaliseren voor zoekmachines (SEO)?
Heeft u W3C of andere compliance nodig??

Voeg budgetregelitems uit deze drie gebieden toe aan deze aanvullende lijst met essentiële websiteonderdelen en kosten:

 • Domeinnaam – $ 10 / jaar
 • Hosting – $ 10 tot $ 100 per jaar (afhankelijk van verkeer en hostingservices)
 • Webplanning, ontwerp en ontwikkelingstijd – 60 uur en hoger
 • Voortgezet website-onderhoud – $ 500 per jaar en hoger
 • Marketing van uw website online – $ 750 per maand en hoger

Het totaal van deze kosten geeft u een algemeen beeld van wat het kost om uw website te maken en te onderhouden. Je hebt je budget.

6. Een domein registreren

Om een ​​domeinnaam te krijgen, moet u de naam registreren bij een organisatie genaamd ICANN. Hiervoor gebruikt u een domeinnaamregistrar. U betaalt hen registratiekosten die voor die naam ongeveer $ 10 tot $ 35 kosten.
De registrar die u kiest, is een kwestie van persoonlijke keuze. Vraag mensen die je kent om aanbevelingen. Zorg ervoor dat ze geaccrediteerd zijn door ICANN.

Registrars verdienen hun geld door in rekening te brengen voor diensten met toegevoegde waarde. Neem de tijd om te begrijpen wat er wordt aangeboden. Gerenommeerde registrars:

 • Verberg nooit kosten.
 • Geeft u directe toegang tot uw whois-records, registrarsloten en autorisatiecodes.
 • Geef totale DNS-instellingen op, zoals hostnaamrecords, e-mailwisselaars en naamservers.
 • Bied een gratis whois e-mailprivacy-service aan.
 • Verkoop uw gegevens nooit aan een derde partij.
 • Zijn telefonisch bereikbaar voor het geval u technische problemen heeft.

7. Webhosting

Beschouw webhosting als de uitzending van uw website. Als uw hostingservice het niet goed doet, reflecteert de ervaring op u. Het kan zelfs verloren inkomsten betekenen. Een paar jaar geleden ging de website van Amazon 40 minuten uit vanwege problemen met webhosting. Naar schatting hebben ze meer dan 4,7 miljoen dollar aan verloren verkopen gekost.
Geen enkel hostingbedrijf kan een uptime van 100% garanderen, maar het moet gemiddeld minimaal 99% uptime bieden.

Uw webhostingprovider moet kunnen schalen om de groei van het verkeer op te vangen. U kunt beginnen met een gedeelde server en vervolgens overschakelen naar dedicated servers zodra u grip krijgt.

U wilt snelle respons en ondersteuning als u technische problemen heeft. Zoek naar een beste webhostingprovider die 24/7 toegankelijk is. Doe een achtergrondcontrole. Kijk naar feedback van klanten. Stel vragen als u niets begrijpt over uw serviceovereenkomst.

Je krijgt waar je voor betaalt. De goedkoopste webhostprovider is misschien niet de beste keuze.

8. Met behulp van Open Source Content Management Systems (CMS)

Enkele van de grootste websites ter wereld draaien op contentmanagementsystemen. Het is een computertoepassing waarmee inhoud vanuit een centrale interface kan worden gepubliceerd en onderhouden.
Het belangrijkste doel van uw website bepaalt of u een CMS nodig heeft. Zal een team inhoud bijdragen aan de website? CMS-systemen maken samenwerking en workflowbeheer mogelijk. Hier zijn de top 4 meest populaire zoals beoordeeld door Google.

 • WordPress. Bijna een kwart van alle websites op internet draait op dit CMS. Vrijwel elke website kan het WordPress CMS gebruiken. Open source-thema’s maken het gemakkelijk om andere functionaliteit te integreren. Er zijn veel plug-ins om functies uit te breiden.
 • Joomla. Dit open source CMS-platform is op PHP gebaseerd en gebruikt MySQL-database om inhoud op te slaan. Net als WordPress zijn er duizenden sjablonen voor aangepast gebruik.
 • Magento. Dit platform werkt het beste voor eCommerce-websites. Magento gebruikt Zend PHP-databases en MySQL. Veel websitebouwers gebruiken Magento omdat het sites voor mobiele apparaten maakt.
 • Drupal. Dit CMS is flexibel en heeft de voorkeur van mensen die aangepaste websites willen. Het is veilig en betrouwbaar genoeg voor het Witte Huis en NASA. Een nadeel is dat het niet zo gebruiksvriendelijk is als WordPress of Joomla.

9. Verkenning van gehoste websitebouwers

Er zijn veel websitebouwers op de markt. Het kan overweldigend zijn om te beslissen. Richt uw evaluatie op welke van hen het meest geschikt is voor uw behoeften op basis van:

 • Wat voor uiterlijk, gevoel en functies u wilt.
 • Hoeveel tijd, moeite en geld je hebt.
 • Of je nu aan het experimenteren bent of iets blijvends wilt.

Hier zijn enkele van de beste keuzes voor websitebouwers:

Ga naar Opvallend als je een gratis website wilt maken. Opvallend creëert mooie, eenvoudige sites. Upgrade naar een betaalde versie om advertenties te verwijderen. Maak gratis een bloggebaseerde website op WordPress. In beide gevallen krijgt uw site een subdomein. Het is een kleine prijs voor een verder gratis site.

Als je net begint te verkopen vanaf je website, kies dan voor Weebly of SquareSpace. Weebly is goedkoper, maar de sjablonen zijn niet goed ontworpen. Squarespace kost meer, maar sjablonen roepen verfijning en luxe op.

Als je je online winkel serieus neemt, verken dan Shopify. Het is schaalbaar en ondersteunt groei.

10. Aangepast webdesign versus websitesjablonen

Een aangepaste website wordt helemaal opnieuw ontwikkeld. Uw unieke specificaties bepalen de informatiearchitectuur, afbeeldingen, functies en administratieve back-end. Heeft u gevestigde merkrichtlijnen die weerspiegelen wie u bent als bedrijf? Een oplossing op maat is voor jou.

Maatwerkoplossingen hebben maanden nodig om te implementeren. Dat lukt misschien niet als je meteen aan de slag wilt, of als je een beperkt budget hebt. Een sjabloonsite kan een goed alternatief bieden.

Als je net begint, heb je bepaalde delen van een website misschien niet nodig. Een vooraf gebouwde of op sjablonen gebaseerde site is een goede keuze. In tegenstelling tot hun aangepaste tegenhangers, bevatten sjablonen alleen basisfuncties. Enig maatwerk is mogelijk.

Als u de impact van een sterke online identiteit waardeert, profiteert uw merk meer van een aangepast webdesign. Op maat gemaakte ontwerpen kunnen duur zijn om te schalen. De meeste sjablonen zijn eenvoudig te schalen.

11. Schoon ontwerp

Gewaagde, strakke ontwerpen trekken de aandacht en maken browsen gemakkelijk voor gebruikers. Bold legt een verklaring af. Rommelige websites zorgen ervoor dat gebruikers stuiteren voordat u de kans krijgt om hen te vertellen waar u voor staat. Eenvoudig schoon ontwerp helpt ook om de juiste dingen op te laten vallen.

Het strakke ontwerp volgt een eenvoudig principe: minder is meer. Gebruik niet te veel informatie die op verschillende manieren wordt gepresenteerd. Zeg wat je te zeggen hebt, maar zeg het goed.

 • Gebruik witruimte. Focus op de belangrijkste elementen en verwijder de rest. Witruimte maakt het voor de gebruiker gemakkelijker om inhoud te verteren.
 • Verzamel al uw ideeën in een of twee afbeeldingen per pagina. De afbeeldingen moeten een sterke visuele impact hebben, of het nu gaat om de kleur of de boodschap die ze sturen.
 • Speel met contrasten. Het kan u helpen informatie aan te wijzen. Voeg contrast toe als u witruimte gebruikt voor een strak ontwerp.

12. Een kleurenschema selecteren

Bestaat uw merk al? Je hebt je kleurenschema. Als dat niet het geval is, heb je meer opties.
Kleur beïnvloedt de psychologie. Gebruik deze gids om te beslissen welke hoofdkleur voor u zal werken.

Volg daarna de 60-30-10-regel. Het werkt voor interieur- en modeontwerpers en net zo goed voor webdesign. Kies drie verschillende kleuren en gebruik ze in verhoudingen van respectievelijk 60%, 30% en 10%.

 • De 60% is de primaire kleur van uw site en zet de toon.
 • De 30% moet contrasteren met de 60% om een ​​opvallend effect te creëren.
 • De 10% is je accentkleur. Het is een aanvulling op de primaire of secundaire kleur.

Maak van de 60% of 30% een neutrale kleur. Dit geeft u het grootste aantal keuzemogelijkheden voor de andere twee kleuren.

13. Het ontwikkelen van een merkidentiteit

Denken aan merkidentiteit als de set waarden en ideeën die u wilt dat mensen associëren met uw website. Design kan u helpen deze ideeën uit te drukken.

De kwaliteit van uw inhoud weerspiegelt uw merk. Investeer in goede graphics en fotografie. Beknibbel niet op goed schrijven.

Weerspiegelen de lettertypen de persoonlijkheid van uw merk? Kies niet meer dan drie lettertypestijlen. Ze worden geassocieerd met uw merk.

Je identiteit is niet meteen een ding. Het evolueert in de tijd. Maar u wilt er niet vanaf afdrijven als het eenmaal op zijn plaats zit. Maak een stijlgids om al uw beslissingen over kleuren en design bij te houden. Verwijs ernaar telkens wanneer u nieuwe inhoud maakt.

14. Webtypografie

De meeste informatie op internet is tekst, dus het is belangrijk om te begrijpen hoe deze aanwezig is.
Er zit een hele wetenschap achter typografie. Vooral voor websites. Lettertypen gedragen zich op schermen anders dan op papier. Lees er hier meer over.

Hier zijn een paar best practices voor typografie:

 • Gebruik een gelijke balans tussen serif- en schreefloze lettertypen voor koppen.
 • Gebruik meer schreefloze lettertypen in body copy.
 • Beperk tekstregels tot 84 tekens.
 • Gebruik responsieve typografie.

15. Eigenschappen en functionaliteit

U kunt dit in een top 10-lijst veranderen. Zorg ervoor dat uw website deze dingen doet:

 • 1. Responsief. Het scherm moet de grootte van het scherm compenseren.
 • 2. Makkelijk te gebruiken. Word niet slim met navigatie. Maak het simpel en duidelijk.
 • 3. Werk de inhoud regelmatig bij. Een makkelijke manier om dit te doen is met een blog.
 • 4. Bewaar de belangrijkste elementen van elke pagina boven de scroll.
 • 5. Gebruik loodmagneten. U wilt een e-mailadres, dus geef bezoekers daar iets voor.
 • 6. Optimaliseer voor snelheid. Je bezoekers wachten niet tot langzame pagina’s worden geladen. Google zal je ook straffen met een lagere ranking.
 • 7. Gebruik CMS om tijd te besparen en sneller inhoud op te bouwen.
 • 8. Profiteer van analytics. Het gebruik van gegevens over uw website is de enige manier om deze te verbeteren.
 • 9. Leid uw bezoekers. Ga er niet vanuit dat ze weten wat ze moeten doen. Als je wilt dat ze klikken of scrollen, laat het ze dan weten.
 • 10. Integreer sociale media. Deze sites zijn net zo krachtig als Google. U kunt het zich niet veroorloven ze niet op uw website op te nemen.

16. Sitestructuur

De structuur van uw website helpt bezoekers stappen te ondernemen om de producten of diensten die u aanbiedt te kopen. Maak het ze gemakkelijk. U doet dit door een duidelijke sitestructuur te creëren die gemakkelijk te navigeren is. Het volgt een hiërarchie van inhoud en het voelt natuurlijk en intuïtief aan voor bezoekers.

Hier zijn enkele praktische tips om in gedachten te houden:

 • Hoe dichter u bij uw startpagina bent, hoe algemener de onderwerpen moeten zijn. De hoofdgedeelten van uw site moeten een breed beeld geven. Gebruik ze om het gesprek te beginnen en bezoekers binnen te halen.
 • Hoofdsecties moeten overeenkomen met uw primaire aanbiedingen, producten en services.
 • Begin met het labelen van secties. Werk eraan om ze te verfijnen tijdens de evolutie van uw site. Test en verander om een ​​natuurlijke stroom te stimuleren. Voer trefwoordonderzoek uit voor optimale labels.
 • Gebruik analyses van de sitezoekopdracht van uw website om te zien waarnaar mensen op zoek zijn. Maak die items toegankelijk zodat gebruikers er niet naar hoeven te zoeken.
 • Overlap inhoud niet. Redundantie schaadt de gebruikerservaring. Zoekmachines zullen u hier ook voor straffen.
 • Sectienamen en de stroom van de site moeten duidelijk en voor iedereen duidelijk zijn. Niet alleen jij.

17. Navigatie en bruikbaarheid

Het is cruciaal. De ontwerp van de navigatie van een website heeft een grote impact op succes of falen. Het heeft invloed op de positie van verkeer en zoekmachines. Het heeft gevolgen voor conversies en gebruiksvriendelijkheid.

 • Gebruik standaard verticale of horizontale navigatie. Het is al bekend bij kijkers. Je wilt ze niet verwarren.
 • Word niet gek met dropdownmenu’s. Ze zijn het beste om gebruikers te helpen kiezen uit een grote lijst.
 • Overlaad de navigatie op uw startpagina niet. Het is verwarrend voor bezoekers en het schaadt je SEO.
 • Gebruik tekstlinks in plaats van knoppen. Ze zijn zoekvriendelijker en laden sneller.

18. Responsief webdesign

Dit is een van de belangrijkste dingen die u op uw website moet opnemen.

Responsief webdesign maakt het mogelijk om websitelay-outs voor het scherm te wijzigen. Het brede scherm van een computer geeft veel kolommen weer. Niet zo met een mobiel apparaat. Responsive design corrigeert dit.

Responsief ontwerp is goed voor uw bezoekers en goed voor u. Het zorgt ervoor dat Google je ook leuker vindt. Google geeft hogere rangen aan sites die zijn gebouwd voor ondersteuning voor meerdere apparaten.

19. Oproep tot actie

EEN call-to-action (CTA) is een knop of link op uw website. Het stimuleert potentiële klanten om leads te worden. Het brengt mensen naar inhoud die ze willen zien.
CTA’s moeten zijn:

 • Visueel. Een aantrekkelijk aanbod maakt gebruik van afbeeldingen.
 • Kort. Houd het bij maximaal vijf woorden.
 • Actie georienteerd. Begin het met een werkwoord.
 • In een contrasterende kleur. Laat het opvallen.
 • Groot genoeg om van een afstand te zien. Het moet de aandacht trekken.
 • Makkelijk te begrijpen en duidelijk. Wat krijgt een bezoeker als hij op uw CTA klikt?

20. Prestaties en snelheid

De hoge laadsnelheid van de pagina vergroot de betrokkenheid van bezoekers. Het verhoogt de retentie en stimuleert de verkoop. Onmiddellijke website-respons leidt tot hogere conversieratio’s. Een vertraging van één seconde bij het laden van pagina’s vermindert de klanttevredenheid met 16%.
Hier volgen enkele dingen die u kunt doen om de prestaties te optimaliseren en de snelheid te verhogen:

 • alle afbeeldingen met de juiste indeling, grootte en compressie.
 • Optimaliseer CSS-code. Minder regels code betekenen minder verwerkingscycli. Het verhoogt de efficiënte levering van websitebestanden aan aanvragende browsers.
 • Gebruik zo min mogelijk plug-ins. Ze verminderen de prestaties.
 • Optimaliseer databases.
 • Profiteer van webcaching met software als uw provider geen server-side caching aanbiedt.
 • Gebruik Content Delivery Networks (CDN). Het verbetert uw prestaties en uw paginarang.

21. Blog op locatie

Een blog brengt meer bezoekers naar uw website. Elke blogpost is een andere geïndexeerde pagina op uw website. Het is een andere mogelijkheid om te verschijnen in zoekmachines.

Blogs zijn een favoriet ding om te delen op sociale media. Dat is meer exposure voor jou.
Uw blog helpt u of uw bedrijf als autoriteit te vestigen. Nuttige inhoud trekt meer klanten aan.

22. Originele inhoud

Originele inhoud creëren is tijdrovend en duur. Wen eraan om hierover te klagen, maar stop nooit. Dit is waarom.

Zoekmachines rangschikken uw website op basis van de relevantie van de inhoud op uw site. Daarom is het zo belangrijk om originele inhoud op je webpagina’s te plaatsen. Als u uw inhoud niet bijwerkt, verliezen gebruikers hun interesse in uw site. Verander of verbeter uw inhoud regelmatig. Spiders van zoekmachines kruipen vaker door uw inhoud. Uw zoekresultaten zullen verbeteren.

23. Zoekmachineoptimalisatie (SEO)

Google en de andere zoekmachines publiceren hun algoritmen niet. Het is onmogelijk precies te weten hoe u uw website kunt optimaliseren voor hen. Toch zijn hier dingen die u kunt doen om de zichtbaarheid te vergroten.

 • Gebruik unieke, hoogwaardige en relevante inhoud op uw site.
 • Controleer je metadata. Zorg ervoor dat het overeenkomt met uw zoekwoorden.
 • Neem zoekwoorden op in uw pagina-URL’s.
 • Vermijd dubbele inhoud. Google verlaagt uw ranking.
 • Stop nooit met het toevoegen van nieuwe inhoud.

24. Integratie van sociale media

Social media en uw website moeten samenwerken om uw online merk te promoten.

Maak uw inhoud deelbaar met sociale deelknoppen. Ze helpen je het bewustzijn van je inhoud te vergroten. Het verbetert ook de gebruikerservaring. Bezoekers willen delen.

Voeg alleen de sociale netwerken toe die voor u van belang zijn. U vergroot de kans op het delen van inhoud. Plaats knoppen voor sociaal delen boven, onder of langs de zijkant van uw pagina’s.

De meeste gebruikers loggen liever in op een site met sociale login. U verhoogt de conversie en retentie van websiteregistratie. Het verkort het registratieproces. Dit verhoogt de gesprekspercentages.

25. Effectieve sitebeveiliging

Elektronische dieven zijn onzichtbaar en snel. Ze willen klantgegevens en creditcardgegevens. U heeft een wettelijke verplichting om deze gegevens tegen diefstal te beschermen. U moet uw inbreuk op de sitebeveiliging melden.

 • Blijf op de hoogte van hackbedreigingen.
 • Houd toegangscontrole en netwerkbeveiliging zo strak mogelijk.
 • Installeer een webapplicatie-firewall en verberg admin-pagina’s voor zoekmachines.
 • Gebruik een gecodeerd SSL-protocol om de persoonlijke gegevens van gebruikers over te dragen.

26. Bijhouden en analyseren

Hoe gebruiken uw bezoekers uw website? De enige manier om dit te weten is door ze te volgen en de gegevens te analyseren.

Google Analytics is de standaard in webanalysetools voor bedrijven van elke omvang. Het beste van alles is dat het gratis is. Google Analytics is een van de meest robuuste en krachtige analysetools die beschikbaar is. Het helpt u te begrijpen wat uw bezoekers op uw site doen.

Andere betaalde tools zoals CrazyEgg bieden meer inzichten. Wat u buiten Google Analytics gebruikt, hangt af van uw budget.

27. Uitgebreide sitemaps

Dit is niet voor je kijkers. Maar een uitgebreide sitemap is voor iemand net zo belangrijk.
Sitemaps bieden waardevolle informatie aan zoekmachines. Het helpt je ranking niet, maar het laat zoekmachines wel weten wat ze in de eerste plaats moeten rangschikken.

Uw website moet een XML-sitemap als uw website nieuw is en u wilt dat zoekmachines u ontdekken.

28. Aantrekkelijke beelden

Het gebruik van verkeerde afbeeldingen kan het lezerspubliek verminderen. Hier is hoe afbeeldingen en tekst werken als een partnerschap:

 • Plaats je afbeelding boven de kop. Het kan het aantal lezers van een artikel met wel 10% verhogen.
 • Mensen lezen bijschriften onder afbeeldingen gemiddeld 300% meer dan de body-kopie zelf.
 • Afbeeldingen zonder duidelijke relevantie zijn ruimteverspilling. Zorg ervoor dat het aantrekkelijk is voor uw doelgroep. Afbeeldingen moeten het belangrijkste aspect van uw onderwerp onderstrepen.
 • Voor de hand liggende stockfoto’s zijn grote afslagen voor websitebezoekers.
 • Studies tonen aan dat website-kijkers niet van crowd shots houden. Ze houden ook niet van gezichten die groter zijn dan de werkelijke grootte.

29. Onderhoud van de website

U krijgt regelmatig onderhoud aan uw auto. Ook uw website heeft dit nodig. De tijd om onderhoud te plannen is voordat u zelfs maar begint. Maak een checklist met:

 • Regelmatige back-ups.
 • Software-updates, vooral als u een CMS-oplossing gebruikt.
 • Controleer op gebroken links.
 • Herstel formulieren zoals ze zouden moeten werken.
 • Bekijk en los problemen op met e-mails die vanaf de webserver worden verzonden.
 • Verwijder spamaccounts en opmerkingen.
 • Controleer de laadsnelheid van de website.
 • Bekijk de zichtbaarheid van uw zoekopdracht.

Neem de tijd om het goed te doen

U wilt natuurlijk dat uw website zo snel mogelijk in de lucht is! Al deze planning lijkt de zaken gewoon te vertragen. Het is waar. Elk van deze 29 zaken waarmee rekening moet worden gehouden, vertegenwoordigt weken of zelfs maanden van planning.

Het is een goed bestede tijd. Beschouw het als de basis van uw website. Grote dingen zijn gebouwd op een solide basis.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map