17 gratis tools voor het testen van websitesnelheid om de prestaties van uw site te verbeteren

Als webmaster is misschien wel de belangrijkste stat die u tegenkomt er een die het ongeduld van de gemiddelde internetgebruiker weerspiegelt: de laadtijd van uw website. Minder dan een paar seconden is alles wat je krijgt.


Als een van uw webpagina’s langer dan drie seconden nodig heeft om te laden, verliest u waarschijnlijk zaken omdat de meeste mensen gewoon op de terug-knop drukken of het tabblad sluiten.

Omdat het een negatieve indruk over uw site veroorzaakt, zullen veel van deze gebruikers waarschijnlijk niet de moeite nemen om terug te komen.

De snelheid van de website heeft ook een aanzienlijke invloed op de rangschikking van de zoekmachines van uw site, waarbij Google de laadtijden van webpagina’s gebruikt als een van de parameters voor de zoekrangschikking. (Je kunt hier meer over lezen in de woorden van Google hier.)

Dus, als het langer duurt dan normaal om uw site te laden, zal de zoekmachine gigant snellere webpagina’s voor uw site plaatsen. En zoals je waarschijnlijk wel kunt raden, betekent dit dat je niet profiteert van de online aanwezigheid waar je zo hard aan hebt gewerkt!

Daarom zijn de algehele prestaties en het vermogen van uw site om snel te renderen niet alleen essentieel voor de bruikbaarheid, maar ook voor het succes ervan. Terwijl u dit in gedachten houdt, is het een goed idee om tools voor snelheidstests te gebruiken om een ​​beter beeld te krijgen van eventuele problemen met de sitesnelheid.

De testtools geven informatie over de snelheid van uw site en bieden gedetailleerde gegevens en rapporten over hoe u die problemen daadwerkelijk kunt oplossen. Heck, ze zijn gratis, dus waarom niet?

1. Google PageSpeed ​​Insights

Ontwikkeld door Google, PageSpeed ​​Insights is een gratis tool waarmee u de prestaties van uw site op zowel desktop als mobiele apparaten kunt analyseren. Het beoordeelt uw pagina met een score tussen 0 en 100 punten. Een hogere score, bij voorkeur boven de 85, is een indicatie dat de pagina uitzonderlijk goed presteert.

Alles wat lager is, betekent echter dat er ruimte is voor verbetering. Hoewel PageSpeed ​​Insights u niet de exacte laadtijd van uw pagina geeft, genereert het wel ongeveer 30 verschillende suggesties over hoe u die pagina sneller kunt maken.

2. WebPagetest

Nog een gratis online tool, WebPagetest stelt u in staat om eenvoudige tests uit te voeren om de exacte laadtijden van uw webpagina’s te bepalen. U kunt echter ook een persoonlijkere test uitvoeren door geavanceerde instellingen te configureren, waar u opties kunt vinden voor het blokkeren van inhoud, videoblokkering, transacties in meerdere stappen en meer.

Nadat u een test heeft uitgevoerd, selecteert u ‘Paginasnelheid’ en ontvangt u een algemeen cijfer en een volledige checklist met enkele suggesties om de snelheid van uw site te verbeteren. Een andere noemenswaardige functie is de mogelijkheid om meerdere locaties en verschillende browsers te kiezen voordat u aan uw test begint.

3. GTmetrix

Met GTmetrix, u kunt uw bezoekers een efficiëntere, snellere en algehele verbeterde gebruikerservaring bieden. De gratis online tool toont u niet alleen de snelheid van uw webpagina’s, maar analyseert ook verschillende manieren om de snelheid en prestaties van uw site te verbeteren. Je krijgt ook het YSlow-cijfer van je site te zien.

U kunt zich aanmelden voor een gratis account om toegang te krijgen tot enkele van de functies van de tool, die voldoende zijn voor de meeste van uw behoeften op het gebied van snelheidstesten. Een leuke functie is de mogelijkheid om de geschiedenis van uw rapporten voor maximaal vijf verschillende websites bij te houden. Maar om toegang te krijgen tot de geavanceerde functies, moet u betalen. Betaalde abonnementen beginnen bij $ 15 per maand, wat een koopje is gezien de resultaten die u behaalt.

4. Pingdom

Pingdom is een geweldige website-, netwerk- en serverbewakingsservice waarmee gebruikers gratis snelheidstests kunnen uitvoeren. Het geeft de laadtijd van uw site weer en biedt u talrijke rapporten, zoals prestatiegraad, gebaseerd op verschillende belangrijke factoren, en een uitsplitsing van de duur van elk object op uw pagina (bijvoorbeeld JavaScript-bibliotheken, afbeeldingen en style sheets) om laden.

Hiermee kunt u ook tests uitvoeren vanaf meerdere locaties en de prestatiegeschiedenis volgen, wat handig is. Als u echter wilt dat het de prestaties, uptime en snelheid van uw site 24/7 bewaakt, moet u een maandelijks abonnement kopen, beginnend bij $ 13,95 per maand.

5. Toon langzaam

Laat langzaam zien, een webgebaseerde versie van een open-source server-app met dezelfde naam en die in de loop van de tijd talloze prestatiestatistieken van de website bewaakt. Nadat u uw URL heeft toegevoegd, controleert de software uw site openbaar door regelmatig resultaten vast te leggen van vier van de meest populaire snelheidstesttools, waaronder Dynatrace, YSlow, WebPagetest en PageSpeed ​​Insights.

De resultaten zijn in grafieken om u te helpen begrijpen hoe verschillende wijzigingen aan uw site van invloed zijn op de prestaties. U moet zich registreren om deze tool te gebruiken. Als u wilt dat de site uw metingen privé houdt, moet u de tool downloaden en installeren op uw eigen servers.

6. Neustar

Terwijl andere tools u meerdere locaties bieden waaruit u kunt kiezen voordat u aan uw test begint, Neustar heeft een iets andere aanpak. Nadat u uw URL heeft opgegeven, test de tool de snelheid van uw site op vier verschillende locaties tegelijk. Hierdoor kunt u precies zien hoeveel tijd het duurt voordat uw site is geladen op locaties zoals San Francisco; Washington, DC; Dublin; en Singapore.

De respectievelijke laadtijden staan ​​in een diagram, dus u moet de bestanden identificeren die u moet optimaliseren om de laadtijden van uw site te verbeteren. Je hebt ook de mogelijkheid om je resultaten naar PDF te exporteren, die je later kunt downloaden en bekijken.

7. Belasting Impact

Impact laden is een gratis online hulpmiddel voor het testen en testen van prestaties voor uw mobiele apps, webapps en websites. Het biedt voldoende gegevens over het vermogen van uw site om websiteverkeer af te handelen. Het kan ook verschillende statistieken weergeven, zoals ‘verzoek per seconde’ en ‘laadtijd van inhoudstype’ in een grafiek.

U kunt zelfs tests uitvoeren vanaf maximaal 10 verschillende locaties tegelijk, en u kunt op verzoek meer locaties toevoegen. Hoewel u met de gratis proefversie toegang heeft tot de meeste functies, moet u zich abonneren op een van de premium-abonnementen als u iets geavanceerder wilt. Plannen beginnen bij $ 89 / maand.

8. YSlow

Ontwikkeld door Yahoo, Y Langzaam is een gratis plug-in voor uw browser. Het is beschikbaar voor verschillende populaire browsers, zoals Opera, Firefox, Chrome en Safari. De tool analyseert vrijwel elke webpagina die u bezoekt vrijwel onmiddellijk. Hoewel het u niet de exacte laadtijden van uw pagina biedt, geeft het u wel 20 verschillende prestatiegraden op basis van de regels van Yahoo voor krachtige sites.

Dat is echter niet alles. Het geeft ook statistieken over de pagina weer, vat de componenten van de pagina samen, biedt tools voor prestatieanalyse en biedt verschillende suggesties en tips om u te helpen de prestaties en snelheid van uw site te verbeteren.

9. Webpagina-analyseprogramma

Misschien een van de oudste tools voor het testen van snelheid die er zijn (de eerste versie die in 2003 werd uitgebracht), Webpagina-analyseprogramma kunnen gebruikers helpen de prestaties van hun site te verbeteren. Zodra u de URL invoert, biedt de krachtige tool u een beschrijvende analyse van uw site door elk element van uw webpagina te berekenen en samen te vatten.

De tool houdt rekening met deze kenmerken en geeft vervolgens waardevol advies over hoe u de laadtijden van uw site kunt verbeteren. Het neemt ook de beste technieken en praktijken voor site-optimalisatie op in zijn aanbevelingen.

10. Paginascoring

PageScoring is een ander eenvoudig hulpmiddel dat de ingevoerde URL laadt en een gedetailleerde weergave geeft van de duur van het laden van elk stuk inhoud. Het toont niet alleen de totale tijd, maar ook verschillende andere overdrachtsprocessen die plaatsvinden wanneer iemand een site aanvraagt ​​via een webbrowser, inclusief downloadtijd, domeinzoekopdracht, paginagrootte, verbindingstijd en meer.

PageScoring is een van de meest effectieve tools als het gaat om het in realtime meten van de prestaties van uw site, omdat het gebruikers een eenvoudig en gemakkelijk te begrijpen prestatierapport biedt met een minimalistisch ontwerp.

11. DareBoost

DareBoost is een relatief nieuwe tool en biedt meer dan 100 verschillende controlepunten bij het analyseren van de snelheid van uw site. Vervolgens beoordeelt het uw site met een score tussen 0 en 100. U kunt de tool gebruiken om de prestaties van uw site te testen op zowel desktop als mobiel, en het detecteert kwaliteits- en laadtijdproblemen van maximaal 10 verschillende locaties (afhankelijk van welke locaties jij kiest).

De resultaten staan ​​in een rapport, waarin uw aangewezen prioriteiten worden opgesplitst. U kunt uw rapport zelfs naar pdf exporteren en de prestaties van uw site vergelijken met die van anderen. Naast het geven van aanbevelingen om de snelheid van uw site te verbeteren, biedt de tool ook codekwaliteit, toegankelijkheid en SEO-advies.

12. Optimalisatie van Varvy Pagespeed

Ontwikkeld en onderhouden door Patrick Sexton, Optimalisatie van Varvy Pagespeed stelt gebruikers in staat webpagina’s te testen op veelvoorkomende snelheidsproblemen. De rapporten van de opgegeven URL zijn onderverdeeld in vijf afzonderlijke secties, waaronder ‘gebruikte services’, ‘bronnendiagram’, ‘gevonden paginasnelheidsproblemen’ en ‘JavaScript-gebruik’.

Deze tool legt uit wat u op uw site kunt oplossen met een meer grafische benadering, maar het bevat ook documentatie over hoe u uw site kunt optimaliseren met informatieve zelfstudies over het gebruik van browsercaching, het uitstellen van het kritieke renderpad en meer.

13. OctaGate SiteTimer

Deze is een eenvoudige maar nuttige tool waarmee individuele gebruikers of website-eigenaren kunnen bijhouden hoe lang het duurt voordat gebruikers een (of meer) pagina’s van uw site downloaden. Zodra u de URL opgeeft die u wilt testen, worden de resultaten weergegeven in een staafdiagram, dat alle items op de pagina bevat en waardevolle informatie bevat zoals de starttijden van de download en hun duur.

Als u langzaam ladende paginaobjecten wilt ontdekken, OctaGate SiteTimer kan u helpen ze gemakkelijk te identificeren. Vervolgens kunt u op uw beurt die specifieke objecten optimaliseren om de snelheid van uw site te verbeteren.

14. KeyCDN

KeyCDN is een lichtgewicht en ongelooflijk snelle testtool die gedetailleerde informatie geeft over hoe uw site presteert. U kunt kiezen uit 10 verschillende locaties over de hele wereld en u kunt er ook voor kiezen om uw resultaten openbaar of privé te maken. De tool biedt ook een visueel voorbeeld van de website en een uitsplitsing van de waterval, zodat u snel de laadtijden, PPTP-verzoeken en de volledige grootte van de website kunt zien.

15. Dotcom-beeldscherm

Met dotcom-monitor, u heeft zeven verschillende webbrowsers en 23 verschillende locaties waaruit u kunt kiezen voordat u aan uw snelheidstest begint. Het unieke aan deze tool is dat u hiermee alle geografische tests tegelijk kunt uitvoeren. Dit bespaart u op zijn beurt tijd, omdat u bij de meeste andere tools alleen per locatie afzonderlijk een test kunt uitvoeren.

De bevindingen van de test staan ​​in een rapport, dat de site opsplitst in vijf verschillende secties, waaronder “prestaties”, “fouten”, “samenvatting”, “host” en “watervalgrafiek”.

16. WebToolHub

Een van de eenvoudigere tools voor het testen van snelheid, WebToolHub stelt u in staat om uw site te controleren op laadproblemen en biedt waardevolle inzichten, zoals gemiddelde snelheid, paginagrootte, downloadsnelheid en laadtijd in tabelformaat.

17. Zoomph

Met Zoomph, u kunt uw site analyseren op meer dan 400 veelvoorkomende oorzaken van gratis langzame laadtijden. Het scant uw webpagina en presenteert gegevens met betrekking tot de prestaties. Om toegang te krijgen tot andere functies, zoals monitoring en rapportage, moet u zich aanmelden voor een proefaccount.

Terug naar jou

Zoals u kunt zien, is er een hele reeks online snelheidstesttools waaruit u kunt kiezen, elk met zijn eigen set functies. Het regelmatig testen van uw site kan u aanzienlijk helpen bij het oplossen van snelheidsproblemen waarmee u te maken kunt krijgen. U moet er echter voor zorgen dat u altijd de juiste tools gebruikt!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map