InMotion Hosting vs. FatCow: Vilken webbhotell ska du välja?

Försöker du hitta ett webbhotellföretag som passar dina behov? Förvirrande, är det inte, att gå igenom alla planer, nivåer och alternativ? Du kan begränsa dina val genom att använda denna jämförelse mellan två populära webbhotellföretag, InMotion Hosting och FatCow.


Både InMotion Hosting och FatCow har varit i webbhotellverksamheten i över ett decennium – FatCow sedan 1997. InMotion fokuserar på små och medelstora företag med fokus på service och support. FatCows mål är att göra sakerna enkla för kunden genom att eliminera det de kallar “techno babble.” InMotion och FatCow tillhandahåller delad hosting, hanterad WordPress-värd och VPS och dedikerade serverplaner. Både InMotion Hosting och FatCow är Linux-baserade.

InMotion är en konsekvent vinnare av “bästa av” utmärkelser, inklusive “Bästa hanterade WordPress Hosting”, “Bästa prestanda” och “Bästa webbhotell.” FatCow har också vunnit flera “bästa av” utmärkelser, även om majoriteten av dem var i början till mitten av 2000-talet.

InMotion är Kalifornien-baserat och medarbetareägt. Sedan 2007 har FatCow varit under paraplyen av Endurance International Group (EIG). Även om EIG-webbplatser inte är kloner av varandra, finns det ett antal likheter mellan EIG-ägda värdföretag. Om du har haft problem med ett EIG-företag kan du ha samma problem med en annan EIG-ägd värd.

Jämför prestandan hos InMotion Hosting och FatCow

Contents

Drifttid och tillförlitlighet

Uptime monitor

Uptime. InMotion Hosting har en garanti på 99,9%, med en kostnadsfri värdsmånad om den faller under den procentuella andelen. FatCow erbjuder ingen drifttidsgaranti.

Prestanda. InMotion använder Dell PowerEdge-servrar, med allt från 16 GB till 64 GB RAM, beroende på vilken typ av plan som används – och alla deras planer använder SSD-lagring. FatCow använder SSD-lagring i sin WordPress Essentials-plan.

Testning av en InMotion-webbplats resulterade i en laddningstid på 1,98s, snabbare än 73% av de webbplatser som testades med Pingdom. Ett test av en jämförbar FatCow-webbsajt resulterade i en laddningstid på 2,54 sekunder, snabbare än 62% av de testade webbplatserna.

Pålitlighet. InMotion har datacentra i Los Angeles, Kalifornien och Herndon, Virginia. Datacentrerna drivs och kyls med redundans och dieselbackup, och övervakas på plats för säkerhet och för att avvärja problem innan de blir problematiska. För att ytterligare förbättra webbplatsens prestanda har du möjlighet att antingen västkusten eller östkustens datacenter när du köper din plan.

FatCow har två datacenter i Boston, Massachusetts, området. Datacenterna har övervakning på plats dygnet runt för säkerhet och hantering, och är fullständigt redundanta. Datacentretservrar använder NetApp-kluster och är belastningsbalanserade för att förbättra hastigheten och tillförlitligheten. De säkerhetskopierar sina servrar dagligen.

Yttrande om InMotion Hosting och FatCow-prestanda

InMotion Hosting har betydligt snabbare svar och belastningstider än FatCow. Avsaknaden av drifttidsgaranti för FatCow kan vara orsak till oro.

Funktioner i InMotion Hosting och FatCow

Jämför viktiga funktioner

Viktiga funktioner jämfört

Notera: Webbhotellföretag använder regelbundet termerna “obegränsad” och “obegränsad” när de diskuterar funktioner. Men villkoren betyder egentligen inte vad du tycker – de hänvisar till vad värdföretag “anser rimlig användning.”

Domänregistrering. Båda värdarna är domänregistratorer. InMotion erbjuder ett års gratis domänregistrering för den första terminen när terminen är 12 månader eller längre, och den erbjuder en gratis överföring om du redan har en domän. FatCow erbjuder också en gratis domänregistrering under ett år, och gratis domänöverföring om du är registrerad någon annanstans och vill flytta den till FatCow.

Webbplatsbyggare. InMotion tillhandahåller BoldGrid, en lättanvänd, fullständig webbplatsbyggare baserad på WordPress gratis. FatCow tillhandahåller drag-and-drop Weebly Basic kostnadsfritt (även om det är begränsat till 5 eller 6 webbsidor). En uppgradering till Weebly Premium finns mot en extra avgift.

databaser. Beroende på vilken plan som väljs tillhandahåller InMotion från 2 till ett obegränsat antal MySQL-databaser. InMotion stöder också PostgreSQL. FatCow erbjuder obegränsade MySQL-databaser.

E-postkonton. InMotion och FatCow erbjuder båda obegränsade e-postkonton och vidarebefordran av e-post.

WordPress Hosting. Både InMotion och FatCow erbjuder hanterade WordPress-planer. Hanterade WordPress-planer kostar vanligtvis mer än en vanlig delad plan – även om InMotion är prissatta på samma sätt. Fördelen med hanterad WordPress-värd är att uppdatering av WordPress och plugins och skapa dagliga säkerhetskopior görs för dig, så att du kan fokusera på webbplatsens innehåll.

InMotion har tre planer. Lansering, begränsad till två webbplatser och 2 databaser; Power, med 50 databaser och en 6 webbplatsgräns; och Pro, med obegränsade webbplatser och databaser. Alla planer är SSD-baserade och har obegränsad lagring och obegränsad bandbredd. WordPress är förinstallerat vid utcheckning när du köper värden. BoldGrid ingår i planerna. InMotion erbjuder några av de bästa priserna jämfört med funktioner för hanterad WordPress-värd i branschen.

FatCow erbjuder de gemensamma EIG-hanterade WordPress-planerna – Starter and Essential. Båda har obegränsad lagring, obegränsat antal tillåtna webbplatser och obegränsad bandbredd. De viktigaste skillnaderna är att Essential-lagring är SSD (Starter’s isn) och Essential har förbättrat säkerheten inkluderat.

e-handelslösning. Både InMotion och FatCow tillhandahåller gratis källvagnar med öppen källkod via deras kontrollpanel, som Magento, ZenCart, PrestaShop och andra. InMotion kommer att förinstallera PrestaShop vid utcheckning och tillhandahåller också webbdesigntjänster. ShopSite Basic, kommersiell butiksprogramvara, är gratis tillgänglig från FatCow. Mer avancerade versioner av ShopSite finns tillgängliga mot en extra månadsavgift. En nackdel är att butiken inte lätt överförs någon annanstans om du bestämmer dig för att byta värd. InMotions webbplatsbyggare, baserad på WordPress, har också e-handelsalternativ inbyggda i den.

Säkerhetskopior. InMotion gör säkerhetskopior av webbplatser varannan till två dagar, gratis. Återställa en säkerhetskopia är också gratis. FatCow gör dagliga server-säkerhetskopior. För en extra månadsavgift erbjuder de Site Backup and Restore, som gör automatisk säkerhetskopiering och tillåter återställningar på filnivå.

Hosting säkerhet. InMotion skannar och agerar proaktivt mot DDoS-hot. Den använder SPAM Safe Email med IMAP för säkra e-postmeddelanden. FatCow tillhandahåller även skräppostfiltrering via e-post.

Både InMotion och FatCow tillhandahåller gratis delad SSL för sina planer och privata SSL kan köpas.

InMotion och FatCow är Linuxbaserade för alla sina planer.

Kontrollpanel. InMotion använder branschstandarden cPanel. FatCow använder den relativt nya vDeck, som är kraftfull, men det kan göra det svårare att överföra din webbplats om du byter värd senare.

Grön. InMotion ägnar sig åt att vara grön. InMotion hade det första gröna datacentret med sitt Los Angeles-center. Genom att använda luftteknologi för kylning sänker det kylkostnaderna med 70% och sänker dess koldioxidavtryck med 2000 ton per år. FatCow använder vindkraft för att uppnå 100% av sin kraft och det levererar märken att lägga på din webbplats om du vill marknadsföra att vara grön.

Extra. InMotion har 250 USD i kredit till Google Adwords och Bing; FatCow har 100 $ kredit för varje. InMotion kommer att förinstallera Joomla vid utcheckning, om så begärs. FatCow erbjuder 1 GB molnlagring gratis.

Yttrande om InMotion Hosting och FatCow viktiga funktioner

Båda värdföretagen erbjuder många funktioner till prisvärda priser. Om det finns en kant, kan det vara med InMotion för att använda cPanel, erbjuda PostgreSQL-stöd och ha den bättre gratis webbplatsbyggaren.

Jämför webbhotellplaner och priser för InMotion Hosting och FatCow

Värdplaner & Prissättning

Prisplaner jämförda

Notera: Även om det har skett en viss konsolidering av webbhotellföretag av grupper som EIG, är priserna fortfarande mycket konkurrenskraftiga. Kampanjpriser sänker den ordinarie prissättningen med så mycket som 80%, även om de vanligtvis bara är bra under den första tjänstperioden – så att du registrerar dig på längre sikt ger högre besparingar. Även utan kampanjer motsvarar längre servicevillkor ett prisavbrott.

InMotion Hosting. InMotion erbjuder tre delade planer – Lansering som tillåter två webbplatser, två databaser och är prissatt $ 5,99 per månad; Kraft som tillåter upp till sex webbplatser, 50 databaser och är $ 7,99 per månad .; och Pro, som har obegränsade webbplatser och obegränsade databaser tillåtna, och är prissatt till $ 13,99 per månad. Alla planer har ett gratis år med domänregistrering på en årlig plan, gratis säkerhetskopiering av data, och alla har obegränsad SSD-lagring och obegränsad bandbredd. Premium-stöd kommer med Pro-planen. Power och Pro är e-handel redo.

Fet ko. FatCow är ett av webbhotellföretagen som verkar på tron ​​att enkel är bättre. De erbjuder en delad plan för $ 49 per år (även om prissättningen på förnyelse är nästan tre gånger mer). Det kommer med en gratis domänregistrering under ett år. Den har obegränsad bandbredd, e-post, MySQL-databaser och lagring.

Både InMotion och FatCow erbjuder hanterad WordPress-värd. InMotion erbjuder tre planer, med samma funktioner som de delade planerna. Lanseringen är $ 5,99, strömmen är $ 7,99 och Pro $ 13,99 (samma prissättning som vanliga delade planer). Alla tre är klara med e-handel och WordPress är förinstallerat. FatCow erbjuder två planer, båda med obegränsad lagring och bandbredd. Startmotorn är $ 3,75 per månad och Essentials är $ 6,95 per månad – med den största skillnaden är hastighet (Essentials är SSD-baserade) och säkerhetsfunktioner är bättre för Essentials-planen.

InMotion och FatCow erbjuder båda tre VPN-planer. InMotion: s och FatCows prissättning är mycket nära, men InMotion: s serverspecifikationer är något bättre – med undantag för att InMotion begränsar antalet webbplatser per plan (toppnivå tillåter 3), medan FatCow tillåter obegränsade domäner.

InMotion erbjuder sex dedikerade serverplaner. De tre bästa nivåerna i vad de kallar Commercial Class Servers har imponerande RAM- och SSD-lagring, men de kommer till ett mycket högre pris – $ 419,99 till $ 589,99 per månad. De hanteras och kommer med Premier Support. De tre standard dedikerade serverplanerna på InMotion är mycket lika i funktioner som de tre planerna som erbjuds av FatCow, även om de är något högre. En annan skillnad är att InMotion ännu en gång begränsar domänerna (toppnivå tillåter 15 IP-adresser), medan FatCow tillåter ett obegränsat antal på alla tre dedikerade nivåer.

InMotion erbjuder $ 250 marknadsföringskrediter och FatCow erbjuder $ 200. Båda säljer domännamn och erbjuder ett gratis år för domänregistrering.

InMotion och FatCow erbjuder pengar-tillbaka-policyer. InMotion erbjuder 30-dagars garanti för dedikerade servrar och månatliga planer. För alla andra planer är garantin 90 dagar. FatCow har en branschstandard på 30 dagar (om den köps med kreditkort). Om du har gratis domänregistrering på FatCow eller InMotion, kommer de att hålla en domänregistreringsavgift från eventuell återbetalning, men du kommer att kunna behålla domännamnet.

Yttrande om värdplaners prissättning

FatCow har en liten fördel i prissättningen, medan InMotion har en bättre återbetalningsgaranti och en något bättre infrastruktur. Om du behöver en dedikerad server har InMotion-servrar imponerande specifikationer för dess kommersiella dedikerade planer – men de kommer till ett premiumpris. FatCow gör det enkelt att välja en plan och dess “obegränsade allt” -funktioner gör det till ett bra val för nybörjare eller för småföretag. InMotion är inriktad på små till medelstora företag – deras delade planer listas under Business webbhotell på deras webbplats.

Hur lätt att använda InMotion Hosting och FatCow

Enkel användning

Hur lätt att använda gränssnittet

Kontrollpanel. InMotion använder cPanel, som är industristandarden, och dess ikonbaserade gränssnitt har de flesta funktioner som behövs för att administrera din webbplats. FatCow använder den nyare vDeck, som i version 4 erbjuder funktioner som kan jämföras med cPanel, men det skulle ta lite att använda om du kommer från en cPanel-värd.

Ett klick på installationsprogrammet. InMotion tillhandahåller app-installation med ett klick till hundratals appar via Softaculous. FatCow tillhandahåller ett klick-installation av ett antal appar via MOJO Marketplace. FatCow har en klickinstallation av WordPress – som är förinstallerat på InMotion Hosting.

Navigering på webbplatsen. Du vill ha en webbplats som är ren och lätt att ta sig runt för att hitta den information du behöver för att välja en plan. Båda webbplatserna för dessa värdföretag har bekväma jämförelsediagram för att jämföra nivåer i sina planer. FatCow har, överraskande, ett ko-relaterat tema, som är en söt gimmick – men informationen är tydligt presenterad och lätt att hitta.

Yttrande om användarvänlighet

Både InMotion och FatCow är enkla att använda, men en lätt kant kan gå till InMotion för att använda industristandarden cPanel. FatCows vDeck är inte lika lätt att överföra om du någonsin byter värd.

Support för InMotion Hosting och FatCow

Teknisk och kundsupport

Användarstöd jämfört

InMotion gör en poäng för att betona sitt amerikanska baserade stöd som högst rankade. FatCow har ”heifercratic ed”, som lovar högkvalitativt stöd. Den anger att om de misslyckas med sina löften, kommer du att få en månad gratis värd. Både InMotion- och FatCow-kunder rapporterar att supportpersonal anses vara vänlig och kunskap.

Både InMotion och FatCow har telefon, e-post och livechatt dygnet runt. Båda har en extensiv kunskapsbas som kan besvara nästan alla frågor du kan ha. Inmotion har en blogg och ett forum. FatCow har också en blogg, men det verkar inte ha uppdaterats sedan oktober 2015. InMotion Hosting har en YouTube-kanal och kan också kontaktas via LinkedIn, Twitter, Skype och Facebook. FatCow har en communitykatalog som listar alla webbplatser som är värd på FatCow efter genre.

Yttrande om användarsupport

När du behöver support vill du kunna få det direkt. Både InMotion och FatCow gör det enkelt genom att tillhandahålla flera kontaktmetoder. Medan FatCow-kunder betygsätter kundtjänsten högt, koncentrerar InMotion sig på support som en viktig del av deras tjänster – och genomgående höga kundbetyg stöder det. InMotion har också en fördel här med sin större närvaro på sociala medier.

Användarrecensioner av InMotion Hosting och FatCow

Användarrecensioner

Användarrecensioner jämfört

Notera: Varje webbhotellföretag har sina naysayers och promotors, så du bör aldrig använda en recension som den avgörande faktorn för att välja en webbhotell. Men när något kontinuerligt dyker upp i kundrecensioner bör du ta hänsyn till det. Kom bara ihåg att recensioner vanligtvis publiceras av dem som är passionerade – så de flesta recensioner är antingen starkt negativa eller starkt positiva.

Negativa recensioner för InMotion Hosting och FatCow

I rörelse. InMotion-kunderna är missnöjda med det säljande, och med det icke transparenta sättet hanteras överdriven användning av delade planer.

Fet ko. FatCow-användare klagar också över den icke transparenta hanteringen av överdriven användning. Kom ihåg att “obegränsat” inte är obegränsat.

Positiva recensioner för InMotion Hosting och FatCow

I rörelse. InMotion är konsekvent rankad av kunder och granskare för sina service- och värdplaner – särskilt dess hanterade WordPress-värd.

Fet ko. FatCow får positiva recensioner från kunderna för sin service och enkelheten i dess en-plan-värd och dess låga kampanjpriser.

Yttrande om användarrecensioner

InMotion Hosting har mer positiva recensioner från kunder än de flesta andra webbhotellföretag, men totalt sett kommer både InMotion och FatCow bra ut i kundrecensioner.

Slutsats om jämförelse av InMotion Hosting och FatCow

Vilken värd är bäst för dig?

Att välja den bästa plattformen

Fördelar och nackdelar finns för både InMotion och FatCow.

Skäl att välja FatCow framför InMotion Hosting:

 • Lägre prissättning för den första tjänstperioden
 • Enkel planen
 • Fler “obegränsade” funktioner

Skäl att välja InMotion Hosting över FatCow:

 • Medarbetare ägs, inte under EIG-paraply
 • SSD-lagring på alla planer
 • Längre pengar-tillbaka-garanti
 • Förinstallerat WordPress

FatCow erbjuder enkelheten bara en delad plan, vilket gör valet lika enkelt som det blir. Individer och småföretag kommer att hitta FatCows obegränsade bandbredd och lagring tilltalande. Om du känner att du kan överföra värdar i framtiden kommer InMotion’s cPanel att göra det lättare för dig att flytta till fler företag än FatCows vDeck, om du bestämmer dig för att överföra värdar senare. InMotion har bra priser på sin hanterade WordPress-värd, och dess webbplatsbyggare, BoldGrid, är baserad på WordPress, så om du är en WordPress-användare är InMotion ett bra val. Små till medelstora företag kommer att hitta InMotion som passar deras behov. InMotion sätter gränser för sina lägre nivåplaner, så om du är medelstor eller större kan du behöva en övre nivå plan eller flytta till VPS eller dedikerad hosting. Båda dessa värdföretag erbjuder massor av funktioner till mycket bra priser.

Dessa är bara två av de många webbhotellföretag som finns där ute. Om du inte bryr dig om att spendera bara några dollar mer för hastighets- och premiumfunktioner, kan du hitta SiteGround värt att undersöka.

Har du några frågor om InMotion Hosting eller FatCow? Vad har dina erfarenheter av webbhotell i allmänhet varit? Lämna dina kommentarer och meddela oss.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map