Hur du gör din WordPress-webbplats laddar snabbare

Visste du att de bästa bränsleströmmarna rutinmässigt når hastigheter över 300 miles per timme och kan färdas en kvarts mil på mindre än fyra sekunder? Otroligt snabbt.


Det är också hur snabbt den typiska besökaren kommer att ge upp och gå vidare när han väntar på att en webbsida laddas. Faktum är att a studie från KISSmetrics rapporterar att 47% av besökarna på webbplatsen kommer att lämna en webbplats på mindre än två sekunder! Lyckligtvis behöver du inte förlora den besökaren. Vi ska titta på hur du optimerar din WordPress-webbplats för att påskynda prestandan och gå från clunker till dragster.

Allt du behöver veta om WordPress Performance Optimization

Blinka ögonen. Det tog dig förmodligen 300 millisekunder för en blinkning.

Amazon och Walmart fann att för varje minskning av sidbelastningen med 100 millisekunder fanns en motsvarande ökning av intäkterna med 1%. Snabbare sidbelastningar innebär fler konverteringar, även om ökningen kan verka obetydlig för dig. Oavsett om du gör e-handel eller inte, en snabbare laddningssida på din WordPress-webbplats innebär att din besökare blir nöjd, vilket kan leda till att du stannar längre på sidan.

Det betyder också att din sida rankas bättre i sökningar, enligt Google. Naturligtvis är sidhastighetshastigheten bara ett av hundratals kriterier som används vid ranking, men det är värt att notera att Google själv tillhandahåller verktyg för webbansvariga för att optimera sidorna för hastighet.

Så prestanda är en kritisk del av en webbplatss framgång. Du har spenderat mycket tid och ansträngning för att skapa bra innehåll som informerar eller övertalar, men det är allt för ingenting om besökarna studsar innan de ens har tittat på din webbplats. Du måste se till att det inte händer.

Är du en snigel eller en gepard?

Det första steget för att optimera din webbplats är att fastställa en baslinje genom att analysera vad sidhastigheten på dina sidor är innan du gör några ändringar. Användbara gratisverktyg (betalade versioner av dessa finns tillgängliga och erbjuder fler funktioner) som är webbaserade:

 • PageSpeed ​​Insights – Googles verktyg för att analysera belastningshastigheter. Den här är särskilt användbar eftersom den också analyserar mobilprestanda. Det finns också en länk på sidan till andra Googles verktyg för webbprestanda.
 • Webpagetest – Med det här verktyget ser du hur din webbplats presterar med olika webbläsare. Det erbjuder också grafiska bilder av resultaten.
 • GTMetrix – Det här verktyget använder flera olika analysprogram och visar resultaten i ordning på hur de påverkar din sidbelastningsprestanda.
 • Pingdom – Denna webbplats erbjuder analys, övervakning i realtid av drifttid och användarprestanda, kontroller för trasiga länkar och mer. Det erbjuder en kostnadsfri månadsprövning, och sedan finns det en månadskostnad för att fortsätta använda.

Ett WordPress-specifikt verktyg är P3 (Plugin Performance Profiler), som är ett WordPress-plugin som kontrollerar dina installerade plugins och ger detaljerad information om prestanda. Ett annat användbart verktyg för WordPress är Ny relik, som identifierar plugins och teman som kan bromsa din MySQL-databas.

Dessa program pekar ut områden som behöver fixas och ger några förslag för optimering. Just nu noterar du resultaten. Därefter ska vi titta på några steg att vidta för att påskynda WordPress för att förbättra sidans belastningstider.

“De som inte känner till historia, är avsedda att upprepa den” – Edmund Burke

Vissa faktorer påverkar WordPress-prestanda som kan hittas på plats efter webbplats. Se till att din webbplats inte är en av dem. Vanliga problem och möjliga lösningar inkluderar:

Föråldrad kod

Den föråldrade koden hänvisar till WordPress-installationen, teman och plugins. Uppdateringar handlar inte alltid om säkerhet. Många gånger utfärdas uppdateringar för att fixa buggar som kan bromsa din webbplats.

Lösning – Håll dina WordPress- och temaversioner uppdaterade. Om ett plugin inte har en uppdatering för den senaste versionen av WordPress, inaktivera den och försök hitta en liknande som gör.

Uppblåst databas

Din WordPress-databas har tabeller som innehåller poster för alla dina lagrade data. Ju fler rader som används i en tabell, desto större är tabellens storlek. Med tiden samlas data som inte längre är relevanta eller nödvändiga i dina databastabeller. Det finns också tillfällig lagring (overhead) som lagrar frågor i din databas, och den kommer också att växa med tiden.

En stor, rörig databas kan påverka belastningstiderna. Oanvända och raderade rader måste rensas, överhead bör tas bort när den blir för hög och andra åtgärder måste vidtas för att finjustera din databas för att förbättra prestandan.

Lösning – Två högt rankade WordPress-plugins som rensar upp oanvända objekt och optimerar databasen WP-Optimera och Optimera databasen efter att du har tagit bort versioner. En annan mycket populär och högt rankad plugin är WP-Manager. Det går utöver optimering och ger dig alternativ för reparation, säkerhetskopiering och återställning av din databas.

Manuell lösning – Du kan använda phpMyAdmin för att optimera din databas utan ett plugin. Du kan använda SQL-frågan “OPTIMIZE_TABLE” för att optimera enskilda tabeller. OPTIMIZE_TABLE “wp_comments”, till exempel, skulle användas för att optimera kommentartabellen.

Eller så kan du använda alternativet “Optimera tabell” från phpMyAdmin-rullgardinsmenyn. Markera tabellerna som du vill optimera, eller klicka bara på rutan “Kontrollera alla” för alla tabeller och klicka på “Gå”. När optimeringen är klar kommer phpMyAdmin att berätta om den har avslutats eller inte.

För många plugins

När du har ett plugin aktivt varje gång en besökare landar på sidan skickas en serverbegäran. Har för många besökare och för många plugins, och serverns svar för att ladda din sida börjar drabbas. Mer än antalet är dock kvaliteten. Även om du bara har en eller två plugins, när du skriver dåligt eller är fylld med fel, saknar laddningen av dina sidor.

Lösning – Använd bara plugins som du tycker kommer att behövas för att driva din webbplats. Om du misstänker ett plugin kan du testa genom att inaktivera det och kontrollera om sidan laddas snabbare. Om det laddas snabbare, byt ut pluginet med ett annat.

Teman som inte är optimerade

Det är svårt att motstå de spännande reglagen och widgets som vissa teman har. Allt detta bromsar dock belastningstiderna.

Lösning – Om du inte behöver eller inte använder funktionerna varför sakta ner sidan laddas med onödiga serversamtal? Välj teman som redan är optimerade eller är begränsade till funktioner du behöver, eller skapa underordna teman som tar bort oönskade funktioner.

För många widgets

Vanligtvis behöver du inte varje widget på varje sida. På liknande sätt som plugin-program görs serversamtal för varje widget varje gång en användare landar på den sidan. Sidor som har widgetar som hämtar resurser från webbplatsen är särskilt känsliga för nedladdning av sidbelastningen.

Lösning – Begränsa antalet widgets till de du verkligen behöver, och använd dem bara på de nödvändiga sidorna. Försök att lokalisera dessa eller låt dem ladda efter resten av sidan när så är möjligt.

Slow Server

Delade servrar betyder resursdelning. Det är inte ett problem om prestanda är en viktig funktion i din webbhotell. Men om din webbhotell till exempel sätter för många användare på en delad plattform kommer din webbplats fortfarande att ladda långsamt oavsett hur mycket du justerar.

Lösning – Om avmattningen verkar vara servern kanske du vill byta till en webbhotell som är specifikt optimerad för att köra WordPress. Ett annat alternativ är att undersöka en hanterad WordPress-webbhotell. Dessa webbhotell kommer att göra uppdateringar och optimeringar för dig, så din webbplatsprestanda är mycket bättre – vissa hävdar 300% snabbare – än vissa billiga delade plattformar som webbhotell kan ge.

Det kan se ut som magi, men …

Förutom lösningar som redan finns i artikeln finns det ett antal enkla steg som du kan vidta för att optimera din WordPress-webbplats för bättre prestanda.

Dela din hemsida till benet

Vanligtvis är det den sida som de flesta besökare kommer till först. Om det laddas snabbt kan du ha mer spel med lasthastigheten på andra sidor för att hålla besökarna på webbplatsen. Minska antalet inlägg som visas på den första sidan på en bloggsida och visa utdrag snarare än hela inlägg. Ta bort alla onödiga widgetar. Till exempel behöver widgets för delning bara finnas på inläggssidor. Håll hemsidan ren och mager.

Förminska och konsolidera koden

Minifieringskoden minskar filstorleken på HTML-, CSS- och JavaScript-filer genom att eliminera blanksteg. Du kan också komprimera och kombinera filer. Du kan göra detta manuellt om du är bekväm med koden, eller om du kan använda ett WordPress-plugin som hjälp. Autoptimize och Bättre WordPress Minify är två enkla att använda och anpassningsbara plugins som sammanlänker, minifierar och komprimerar filerna åt dig.

Lägg till utgångsrubriker

Detta är ett annat sätt att minska HTTP-förfrågningar, vilket bromsar sidhastigheten. Utgångar rubriker berättar för en webbläsare hur länge en fil ska lagras i sin cache. Genom att använda rubriker som löper ut minskar inte sidhastighetshastigheten första gången en besökare landar på sidan. Nästa gång sidan besöks av samma användare kontrollerar webbläsaren emellertid om den är inom den tid som ställts in i utgångsrubriken.

Om så är fallet laddas den cachelagrade sidan istället för att ladda ner sidan igen. Du kan ställa in “expires headers” genom att redigera din .htaccess-fil på en Apache-server, men för WordPress är en enkel lösning att använda en av de två plugins som nämns ovan, Autoptimize eller Better WordPress Minify eftersom de har alternativ för detta.

Cache-sidor

I stället för att köra PHP-filer och ringa till databasen genereras cachning av statiska HTML-sidor som tillfälligt lagras på servern och serveras till besökare. Två av de bästa cache-pluginprogrammen för WordPress är WP Super Cache och W3 Total Cache. Båda gör mer än cache genom att tillhandahålla förbelastning och komprimering. Optimala belastningshastigheter uppnås när cache-kombination kombineras med minifiering.

Använd innehållsleveransnätverk (CDN)

För webbplatser som har tyngre trafik lagrar CDN: er dina statiska tillgångar som CSS- och JavaScript-filer och bilder på flera webbplatser, så att de serveras närmare din webbplatsbesökare. CDN: er Amazon CloudFront, CloudFlare och MaxCDN kan betjäna hela webbplatsen. CloudFront och

CloudFront och CloudFlare båda har begränsade gratiskonton MaxCDN har ett testkonto för dig för att testa dem. Alla tre har mer betalda konton med mycket bandbreddskostnader du använder. Att betjäna från webbplatser närmare din besökare minskar nedladdningstiden och minskar överbelastningen på bandbredden på din hemsida, vilket snabbar på sidan.

Komprimera bilder och använd lat laddning

Bilder är en stor vägspärr för snabba laddningstider. Komprimering av dina bilder kommer att snabba upp saker och ting. WP Smush och EWWW Image Optimizer är WordPress-plugins som automatiskt komprimerar dina bilder när du laddar upp dem till ditt mediebibliotek i WordPress. Om du laddar upp mindre än 100 bilder per månad är ett annat plugin-alternativ ShortPixel Image Optimizer.

När komprimering kombineras med Lazy Load, långsamma belastningar på grund av grafik elimineras alla. Lazy Load är ett WordPress-plugin som kräver att bilder bara laddas när de är synliga för besökaren. Detta minskar belastningstiderna eftersom bilder som ligger under vecket och inte syns i visningsområdet ignoreras när du laddar sidan.

Begränsa WordPress-versioner

WordPress sparar en version av dina inlägg varje gång du gör en ändring, och de lagras i databasen. Dessa extra databasposter måste behandlas av servern för att hitta och ladda det senaste inlägget. Du kan faktiskt inaktivera revisioner, men då förlorar du säkerhetskopiering om något skulle hända när du skapar ditt inlägg.

Istället begränsar antalet revisioner som hålls av WordPress. Om du till exempel vill ställa in gränsen vid fem revideringar, skulle du använda den här raden i din wp-config.php-fil:

definiera (‘WP_POST_REVISIONS’, 5);

Kan du klara det här testet?

När du har tagit stegen som beskrivs i det här inlägget är det dags att gå tillbaka och analysera din webbplats med hjälp av verktyget eller verktygen du använde för att ställa in din baslinje. Kör testerna och kontrollera dina resultat. Du bör vara nära att ha en optimerad webbplats. Om det fortfarande finns problem, gör de föreslagna korrigeringarna och kör analysen igen tills du får ett bra resultat. Du letar efter alla As eller Bs över hela linjen.

Slutsats

Det är ingen som undgår det faktum att de som använder webben idag är speed-aholics. Dina besökare vill att din webbplats ska laddas igår, inte imorgon. Om du inte ger dem snabba sidbelastningar kommer de att lämna snart. Du måste optimera din WordPress-webbplats för att få bästa möjliga prestanda. Minifiera och konsolidera koden och använd komprimering för att hålla dina sidor och filer mindre, och använd cache för snabbare nedladdning till besökarens webbläsare.

Att hålla hemsidan mager och se till att alla dina filer, teman och WordPress-programvaran alltid uppdateras kommer att öka WordPress-prestanda. Fortsätt optimera enkelt och använd tillgängliga plugins som automatiskt gör mycket av optimeringen för dig. Gör dessa saker medan du undviker de vanliga WordPress-prestandafelen och du är på snabb väg att få och hålla besökare på din WordPress-webbplats.

Fortsätt optimera enkelt och använd tillgängliga plugins som automatiskt gör mycket av optimeringen för dig. Gör dessa saker medan du undviker de vanliga WordPress-prestandafelen och du är på snabb väg att få och hålla besökare på din WordPress-webbplats.

Har du några andra optimerade trick och tips för att förbättra WordPress-prestanda? Hur mycket påverkar hastigheten som en webbplats laddar på dina surfvanor? Kommentera nedan för att dela dessa, eller andra tankar du kan ha, om detta blogginlägg.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map