GoDaddy vs. SiteGround: Vilken webbhotell ska du välja?

Att hitta ett webbhotellföretag som bäst passar dina behov kan vara frustrerande. Ett sätt att göra det lättare är att göra en jämförelse mellan värdföretag en-mot-en. Låt oss titta på två välkända webbhotellföretag som var och en har varit verksamma i många år, GoDaddy och SiteGround.


Både GoDaddy och SiteGround erbjuder ett komplett utbud av funktioner som tilltalar webbansvariga. GoDaddy har nästan 13 miljoner kunder och SiteGround är värd för nästan 500 000. Både GoDaddy och SiteGround erbjuder delad värd, hanterad WordPress-värd, och VPS och dedikerade serverplaner. GoDaddy erbjuder alternativ för Linux och Windows för alla planer, medan SiteGround endast är Linux.

GoDaddy utsågs 2012 som ett Fortune 100-”bästa företag att arbeta för.” GoDaddy är också känd för sina kontroversiella annonskampanjer – särskilt under de senaste Super Bowls. SiteGround har erkänts av tidskrifter och webborganisationer och har vunnit flera “bästa av” priser.

Från och med 1997 som ett konsultföretag som hette Jomax Technologies, omklassificerades det som Go Daddy 1999. År 2006 kombinerades de två namnen och varumärket blev GoDaddy. GoDaddy ägs av en privat investeringsgrupp, men grundaren Bob Parsons är fortfarande den största enskilda aktieägaren.

SiteGround grundades 2004 och är ett privatägt företag med sitt huvudkontor i Sofia, Bulgarien – men som ni kommer att se senare i översynen har det en global närvaro.

Jämför prestandan för GoDaddy och SiteGround

Contents

Drifttid och tillförlitlighet

Uptime monitor

Uptime. Uptime frågor. När din webbplats inte kan visas eftersom en server är nere, förlorar du tittarna.

GoDaddy garanterar en drifttid på minst 99,9%. Om webbplatsen faller 0,1% eller mer från 99,9% på en månad krediteras du 5% av den månadens webbhotell.

SiteGround har en ännu starkare garanti för en drifttid på minst 99,9%. Om webbplatsen faller mellan 99,9% och 99% får du en månad gratis värd; för varje 1% under 99% får du en extra månad gratis.

Prestanda. GoDaddy använder Core i7-processorer i sina delade planer, och Xeons i sina VPS och dedikerade planer. SiteGround-servrar ändras eftersom de bara inte sitter på samma teknik på många år. När nya metoder eller snabbare teknik rullar ut kommer SiteGround att uppdatera sina datacenter – och inte bara för nya användare. De gör en fullständig översyn när de uppdateras. Ofta sällan hört talas om i delad hosting är att SiteGround använder Supercache för alla sina planer, inte bara hanterade WordPress-värd som de flesta företag.

Testning av en webbplats värd på GoDaddy gav en laddningstid på 2,91, snabbare än 56% av de webbplatser som testades med Pingdom. Ett test av en SiteGround-webbplats resulterade i en laddningstid på 1,2 sekunder, snabbare än 87% av de testade webbplatserna.

Pålitlighet. GoDaddy äger sitt viktigaste datacenter i Phoenix, Arizona, och hyr ut två andra Arizona-centra i Mesa och Scottsdale. GoDaddy har andra datacenter i Chicago, Los Angeles och Ashburn, Virginia. Ett europeiskt centrum ligger i Amsterdam och ett asiatiskt centrum ligger i Singapore. Datacentrerna drivs och kyls med redundans och dieselbackup.

SiteGround har också datacenter över hela världen för att betjäna sina internationella kunder bättre. Det finns datacentra i Chicago, London, Amsterdam och Singapore. Datacentrerna drivs och kyls med redundans och dieselbackup. Under 2015 uppgraderades de delade servrarna för att använda Linux-containrar, som samlar servrar för att påskynda åtkomst och ge mer tillförlitlighet, och alla planer byttes till SSD för lagring och MySQL-databaser.

Yttrande om GoDaddy och SiteGround-prestanda

Medan driftstider är garanterade för båda klagar ett stort antal GoDaddy-kunder över drifttid. SiteGround har en bättre drifttidsgaranti och är mycket snabbare i belastnings- och responstider i de utförda testerna. De har också en fördel i tekniken på grund av fullständiga översyner när bättre servrar utvecklas.

Funktioner i GoDaddy och SiteGround

Jämför viktiga funktioner

Viktiga funktioner jämfört

Notera: Många gånger ser du ordet “obegränsad” eller “obegränsat” i en värdplan. Du måste komma ihåg att det inte betyder “allt du kan använda”, men det är vad värdföretaget “anser rimlig användning.”

Domänregistrering. Medan båda värdarna är domänregistratorer är GoDaddy världens största registrator med över 60 miljoner domäner under förvaltning. GoDaddy erbjuder ett års gratis domänregistrering för den första terminen när löptiden är 12 månader eller längre. SiteGround erbjuder också gratis domänregistrering under ett år.

Webbplatsbyggare. GoDaddy har drag-and-drop-gränssnittet med sin webbplatsbyggare, som börjar till ett kampanjpris på $ 1 per månad. SiteGround tillhandahåller också en webb-byggare för dra-och-släpp-gränssnitt med Weebly Basic gratis.

databaser. Beroende på vilken plan som valts erbjuder GoDaddy från 10 till obegränsade MySQL-databaser. SiteGround har obegränsade databaser på alla sina planer.

E-postkonton. GoDaddy erbjuder 100 till 1 000 konton med 100 MB till 1 GB lagringsutrymme, beroende på din plan. SiteGround tillhandahåller obegränsade e-postkonton och e-post vidarebefordran på alla dess planer.

WordPress Hosting. Både GoDaddy och SiteGround erbjuder hanterade WordPress-planer. Hanterade WordPress-planer kostar vanligtvis mer än en vanlig delad plan. Säkerhetskopiorna och uppdateringarna görs dock för dig, vilket gör att du kan fokusera på det viktiga – webbplatsens innehåll.

Kör pappaGoDaddy har fyra planer. De är Basic, vilket är begränsat till en webbplats, 25 000 besökare per månad och 10 GB SSD-lagring. Deluxe med en webbplats, 100 000 besökare och 15 GB lagring. Ultimate med två webbplatser, 400 000 besökare och 30 GB SSD-lagring; och utvecklare med upp till 5 webbplatser, 800 000 besökare och 50 GB SSD-lagring. Alla planer har en gratis domän vid beställning av en årlig period. De två översta nivåerna har också ett SSL-certifikat som är gratis i ett år, och Ultimate-planen innehåller gratis SiteLock.

Siteground.SiteGround har tre planer; Startup, som är begränsat till en plats och 10 GB lagring, GrowBig med 20 GB lagring och GoGeek med 30 GB. GrowBig- och GoGeek-planerna ger obegränsade webbplatser, gratis SSL under ett år och prioritetsstatus på supportbiljetter. GoGeek-planen lägger till Git och har färre användare per server. Alla tre planerna har gratis domän, gratis CDN, WordPerfect-support och obegränsad trafik. SiteGround begränsar inte antalet besökare. Istället mäts CPU-användning av SiteGround, och varningar utfärdas för överdriven användning.

e-handelslösning. Både GoDaddy och SiteGround erbjuder gratis kundvagnar genom deras cPanel-installatörer, som Magneto, ZenCart, PrestaShop och andra. WP eCommerce-plug-ins som WooCommerce är tillgängliga från båda värdarna för WordPress-webbplatser.

Säkerhetskopior. GoDaddy har en säkerhetskopierings- och återställningsplan för en månadskostnad med sina delade planer och gratis dagliga säkerhetskopior på WordPress, VPS och dedikerade planer. SiteGround gör dagliga säkerhetskopior som hålls 30 dagar, och rekommenderar också att användare gör sina egna säkerhetskopior och lagrar dem utanför webbplatsen.

Hosting säkerhet. GoDaddy skannar och agerar proaktivt mot DDoS-hot, och det tillhandahåller vad den kallar “CageFS.” CageFS låter dig ställa in användarrättigheter för att begränsa åtkomst till innehåll. GoDaddy tillhandahåller SpamAssasin, liksom BoxTrapper, för e-postfiltrering.

För filtrering via e-post tillhandahåller SiteGround också SpamAssasin. SiteGround har anpassad programvara som kan isolera konton som har problem. Detta håller din webbplats skyddad, även om fel webbplats finns på samma delade server. SiteGround övervakar också servrar i realtid och dess programvara kan reagera automatiskt på de flesta problem utan mänsklig inblandning.

GoDaddy tillhandahåller gratis delad SSL för sina planer, där toppnivåerna blir privata SSL-fria. Alla utom de lägsta nivåplanerna på SiteGround tillhandahåller ett gratis SSL-certifikat för ett år.

GoDaddy erbjuder Windows eller Linux-alternativ för alla dess planer; SiteGround är strikt Linuxbaserat.

Kontrollpanel. SiteGround använder branschstandarden cPanel. GoDaddy använder också cPanel, men det har gjort vissa anpassningar, vilket kan göra det okänt för vanliga cPanel-användare.

Yttrande om GoDaddy och SiteGround viktiga funktioner

Båda värdföretagen erbjuder funktioner som du kan förvänta dig att betala mycket mer för. GoDaddy är go-to-webbplatsen för domänregistrering. SiteGround har bättre funktioner i sina WordPress-planer, och dess obegränsade bandbredd, databaser och e-postfunktion för alla dess planer ger det en fördel för medelstora till större storlekar och individer med hög trafikwebbplatser.

Jämför webbhotellplaner och prissättning av GoDaddy och SiteGround

Värdplaner & Prissättning

Prisplaner jämförda

Notera: Priserna förändras ständigt eftersom kampanjer ofta drivs av värdföretag för att förbli konkurrenskraftiga. Kampanjpriser är vanligtvis bara bra för den första tjänstetiden, så att anmäla sig på längre sikt betyder högre besparingar. Vanligtvis innebär att du registrerar dig för längre villkor, oavsett pågående kampanjer, kommer det troligtvis att bli ett prisavbrott.

Kör pappa. GoDaddy erbjuder tre delade planer för både Windows- och Linux-alternativ, och funktionerna är likartade för båda. Ekonomi tillåter en webbplats, obegränsad bandbredd och 100 GB lagring, för $ 3,99. Deluxe, med $ 4,99 per månad, och Ultimate, med $ 7,99 per månad, erbjuder obegränsad webbplats, obegränsad bandbredd och obegränsad lagring. Alla planer har ett gratis års domänregistrering på en årsplan. E-postkonton är begränsade till 100, 500 respektive 1000. Ultimate-planen lägger till en gratis SSL för ett år.

Siteground. SiteGround erbjuder tre delade planer. Uppstarten tillåter en plats och 10 GB lagring. GrowBig och GoGeek erbjuder obegränsade webbplatser respektive 20 GB och 30 GB lagringsutrymme. Alla planer har ett gratis år med domänregistrering, obegränsad e-postkonton, obegränsad trafik, daglig backup och gratis CDN. GrowBig- och GoGeek-planerna lägger till prioriterat teknisk support och ett gratis SSL under ett år. GoGeek-planen lägger till färre konton per server, PCI-efterlevnad och Git. Medan SiteGround inte räknar besökare mot din bandbreddanvändning, mäter den CPU-användningen och kommer att ge en varning för vad den anser överdriven användning av CPU-resurser.

Hanterad WordPress-värd

GoGaddy. GoDaddy erbjuder fyra planer, med de lägre två begränsade till en webbplats, de två bästa har två och fem platser tillåtna. GoDaddy begränsar antalet besökare per månad baserat på din plan, och mängden SSD-lagring varierar beroende på plan.

Siteground: SiteGround har obegränsad besökare och begränsad lagring i sina tre planer. GoDaddy-priserna är $ 3,99, $ 4,49, $ 7,99 och $ 13,99, medan SiteGround är på samma pris till $ 3,95, $ 7,95 och $ 14,95.

VPS och dedikerad servervärd GoDaddy erbjuder fler VPS-planer, med fem planer för Linux och fem för Windows – Windows-planerna kostar cirka $ 10 per månad mer. SiteGround erbjuder fyra VPS-planer, med priser högre än GoDaddy. Båda värdarna erbjuder anpassad konfiguration av planerna. GoDaddy-planerna har obegränsad bandbredd, medan SiteGround-planerna erbjuder 5 TB bandbredd.

SiteGround erbjuder färre dedikerade planer än GoDaddy, och de är betydligt högre i pris. GoDaddys Windows-planer löper cirka 30 dollar mer än Linux-planerna. SiteGrounds dedikerade planer har snabbare servrar, men dess planer möjliggör mindre bandbredd. GoDaddys planer har obegränsad bandbredd.

Credits. GoDaddy erbjuder olika marknadsföringskrediter beroende på din plats. SiteGround har inte marknadsföringskrediter. Båda säljer domännamn, och både SiteGround och GoDaddy ger ett gratis år för registrering för nya registreringar.

Pengar tillbaka garanti GoDaddy och SiteGround erbjuder inga frågor – ställda pengar-tillbaka-policyer. GoDaddy erbjuder 30-dagarsgarantin för årliga och högre villkor. För månatliga planer är GoDaddys fulla återbetalning begränsat till 48 timmar och är pro-rankad efter det. SiteGround har en 30-dagars återbetalningsgaranti för alla sina planer. Om du har gratis domänregistrering på GoDaddy eller SiteGround kommer de att hålla domänregistreringsavgiften från återbetalningen, och du kommer att behålla domännamnet.

Yttrande om värdplaners prissättning

Baserat endast på pris har GoDaddy kanten. Priserna gör den lämplig för den personliga webbplatsen eller bloggen eller för små företag. SiteGround har bättre serverspecifikationer och SSD-lagring för sina planer, men det har begränsad lagring på sina delade planer, vilket kan avskräcka kunder med större webbplatser.

Hur lätt att använda GoDaddy och SiteGround

Enkel användning

Hur lätt att använda gränssnittet

Kontrollpanel. Både GoDaddy och SiteGround använder liknande kontrollpaneler. cPanels användarvänliga grafiska gränssnitt är industristandarden och har de flesta funktioner som behövs för att administrera din webbplats genom lätt identifierade ikoner. GoDaddy har de flesta funktionerna i den vanliga cPanel men använder ett anpassat gränssnitt. Branschstandarden Plesk används av GoDaddy för Windows-planer.

Ett klick på installationsprogrammet. GoDaddy tillhandahåller app-installation med ett klick till hundratals appar via sin kontrollpanel. SiteGround har också hundratals appar med ett klick via Softaculous. Båda har en klickinstallation av WordPress.

Navigering på webbplatsen. Både GoDaddys och SiteGrords webbplatser ger all den information du behöver veta för att ta reda på de olika planerna. Båda ger praktiska diagram för att jämföra nivåerna i sina planer. GoDaddy erbjuder fler produkter utöver värd, så det är lite mer förvirrande att navigera, och dess sidor innebär mycket rullning.

Yttrande om användarvänlighet

Installerarna med ett klick är väldigt lika, båda erbjuder cPanel (även om GoDaddy’s är modifierad) och båda webbplatserna är användarvänliga. Du kan kalla den här slips.

Support för GoDaddy och SiteGround

Teknisk och kundsupport

Användarstöd jämfört

Baserat på kundernas recensioner, anses GoDaddy inte vara bättre än genomsnittet. SiteGround har också utmärkt stöd baserat på kundernas recensioner. SiteGround anger att väntetiden på supportbiljetter är bara 10 minuter. Båda har supportpersonal som anses vara vänlig och kunnig.

Både GoDaddy och SiteGround har en telefon, e-post och livechatt dygnet runt. Båda har en omfattande kunskapsbas med självstudier och videor, och båda har en blogg. GoDaddy erbjuder informativa artiklar utöver sin blogg i “GoDaddy Garage.”

Yttrande om användarsupport

Både GoDaddy och SiteGround tillhandahåller flera kontaktmetoder, så att få hjälp är enkelt. GoDaddy-support är rankat som genomsnitt eller lägre av de flesta kunder som har kommenterat, medan SiteGround-recensioner berättar om utmärkt stöd.

Användarrecensioner av GoDaddy och SiteGround

Användarrecensioner

Användarrecensioner jämfört

Notera: Använd aldrig kundrecensioner som den enda eller huvudkällan för att bestämma vilken värd att gå med. Men när något ständigt kommer upp i kundrecensioner, kan det vara något att tänka på. Recensioner publiceras generellt av dem som är passionerade, så de flesta kunder som publicerar recensioner har starka negativa eller starka positiva attityder.

Negativa recensioner för GoDaddy och SiteGround

Kör pappa. De flesta negativa recensioner av GoDaddy klagar över kundsupport, de strikta gränserna för vissa planer och driftstopp.

Siteground. De flesta negativa recensionerna av SiteGround klagar över policyerna för automatisk förnyelse och bristen på varning innan du stänger av en webbplats för överskott av CPU-användning.

Positiva recensioner för GoDaddy och SiteGround

Kör pappa.. Positiva recensioner från GoDaddys kunder kommenterar sina domänregistreringstjänster och dess prissättning.

Siteground. Positiva recensioner från SiteGround-kunder berömmer supportens snabbhet och hjälpsamhet och pålitlighet.

Yttrande om användarrecensioner

Recensioner tyder på att GoDaddy verkar koncentrera sig på att vara en domänregistrator och att värd är en eftertanke. Totalt sett finns det mer positiva recensioner från SiteGround-kunder.

Slutsats om jämförelse av GoDaddy och SiteGround

Vilken värd är bäst för dig?

Att välja den bästa plattformen

Båda dessa värdföretag har sina goda poäng och nackdelar.

Skäl att välja SiteGround över GoDaddy:

 • säkerhet
 • Alla planer använder cache
 • Gratis CDN

Skäl att välja GoDaddy framför SiteGround:

 • Lägre priser
 • Säljer flera webbprodukter utöver webbhotell
 • Linux- och Windows-alternativ för alla planer

GoDaddy kanske passar bäst för nybörjare eftersom allt webbrelaterat från domännamn till SSL, marknadsföring och SEO-tjänster och bokföring online kan erhållas från en webbplats. Mer erfarna webbansvariga kan hitta GoDaddy för begränsande.

SiteGround begränsar också lagringsutrymmet i sina planer ganska mycket, vilket kan vara ett problem, men det är väl lämpat för små till medelstora företag, särskilt med sina hanterade WordPress-planer.

Ett alternativ att tänka på när man handlar efter en webbhotell är InMotion Hosting, dess hanterade WordPress-planer är billigare och snabbare än GoDaddy eller SiteGround-planer. InMotion erbjuder en 90-dagars pengarna-tillbaka-garanti, jämfört med 30-dagars garantier från GoDaddy och SiteGround.

Har du några frågor om GoDaddy eller SiteGround? Vad har dina erfarenheter av webbhotell varit? Lämna dina kommentarer och meddela oss.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map