GoDaddy vs. Network Solutions: Vilken bör du använda?

Jämför GoDaddy vs. Network Solution hosting-tjänster


Att välja en webbhotellleverantör är ofta det sista steget i processen att få en webbplats igång, men det borde inte vara fallet att bara välja det första företaget som kommer upp i din webbsökning. Webbhotelltjänster skiljer sig avsevärt i vilka funktioner de erbjuder, så det är viktigt att ta reda på vem som kan leverera precis vad du behöver.

Vi gör arbetet här för dig när vi undersöker och jämför två stora webbhotellleverantörer – GoDaddy och Network Solutions. Vi ställer de viktiga frågorna och detaljerar de funktioner du borde leta efter.

Både GoDaddy och Network Solutions är välkända företag som har ett liknande utbud av tjänster: domännamnsregistrering, webbplatser, e-handel, webbhotell, professionell e-post och onlinemarknadsföring.

Nätverkslösningarnas värdtjänster riktar sig till företag och organisationer, och detta fokus är front-and-center på deras webbplats. GoDaddys marknad är mer allmän och täcker alla som vill ha en webbplats.

Det finns ingen verklig skillnad i hur lång tid GoDaddy och Network Solutions har varit i verksamhet: GoDaddy grundades 1997, medan Network Solutions flyttade in på Internetarenan 1993.

GoDaddy är värd för cirka 730 000 webbplatser och är nästan dubbelt så stor som nätverkslösningar med drygt 440 000 webbplatser – men dessa är båda betydligt stora i jämförelse med några av dessa företags konkurrenter.

Jämför prestandan för GoDaddy och Network Solutions

Contents

Drifttid och tillförlitlighet

Uptime monitor

Uptime. Drifttid och tillförlitlighet är två av dessa funktioner som du inte ifrågasätter förrän din webbplats är nere och dina läsare eller kunder inte kan komma till den. Både GoDaddy och Network Solutions överskred de annonserade och industristandard, uppetid på 99,9%. Network Solutions har den lilla kanten med en uppmätt 100% drifttid under den sexmånadersperioden som ses av ett oberoende övervakningsföretag.

Prestanda. Experter betygsätter GoDaddy högt för hastighet i tredjeparts mätningstest; användarrecensioner är dock blandade och rapporterar både mycket långsamma och snabba laddningshastigheter. Var och en av GoDaddys värdplaner har begränsad tillgång till snabba Solid State Device-servrar för lagring av data.

Network Solutions erbjuder två gånger den vanliga behandlingshastigheten med sina Professional Hosting- och Professional Plus-paket.

Pålitlighet. Flera datacenter, företrädesvis i olika länder, gör det möjligt för en webbhotell att byta plats för webbplatser för att dra fördel av små belastningar såväl som ström och andra strömavbrott.

GoDaddy har sju datacentra i USA såväl som ett i Europa och ett annat i Asien. Network Solutions kommer inte med platsen för sina datacenter, inte heller hur många de har. Tillförlitlighet säkerställs också av båda företagen med redundant ström, kylning, isolerade elektriska system och byggnadsövervakningssystem vid deras datacenter.

Yttrande om GoDaddy och Network Solutions Performance

Det är en slips här – Network Solutions får poäng för hastighet och GoDaddy för världsomspännande datacenter.

Funktioner i GoDaddy och Network Solutions

Jämför viktiga funktioner

Viktiga funktioner jämfört

Notera: Även om webbhotelltjänster erbjuder ett brett utbud av funktioner, fokuserar vi på de som är av största vikt för din webbhotellframgång.

Domänregistrering. Det finns inget att välja mellan GoDaddy och Network Solutions här. Du kan köpa ditt domännamn från båda företagen och båda låter dig överföra i alla domäner som du redan äger.

Dessutom ger de var och en ett gratis domännamn med ett års kontrakt. Tänk bara på att för närvarande är förnyelsepriset för ett domännamn med Network Solutions en otrolig $ 37,99 per år för en .com-adress..

Webbplatsbyggare. Du behöver inte åka någon annanstans för att bygga din webbplats om du använder antingen Network Solutions eller GoDaddy.

Webbplatsbyggaren som levereras med Network Solutions är gratis, och med den kan du skapa en ganska sofistikerad och attraktiv webbplats. Till skillnad från de flesta andra gratis webbplatsbyggnadsverktyg kan du med den här lägga in en kod för JavaScript och grundläggande HTML på sidan.

GoDaddys webbplatsbyggare (det är dess riktiga namn) är mycket populärt och väl granskat för att erbjuda attraktiva webbplatser. Det har dock en månadsavgift bifogad.

Databas. GoDaddy erbjuder SQL-databaser med alla sina planer. Den översta GoDaddy Windows-planen (Ultimate) har obegränsade MySQL-databaser. Det är oklart vilka Network Solutions-planer som har SQL-databaser kopplade till dem.

WordPress Hosting. Fullt hanterad WordPress-värd är tillgänglig från både GoDaddy och Network Solutions.

Med GoDaddy kan du skapa din WordPress-webbplats i GoDaddy-miljön eller ta in din befintliga WordPress-webbplats. Den hanterade WordPress-värden ger dig gratis dagliga säkerhetskopior (med 1-klickers återställning) av dina WordPress-webbplatser och interaktiva genomgång och träningsvideor.

Det finns fyra WordPress-planer med GoDaddy. Grundplanen med en WordPress-webbplats börjar på $ 3,99 per månad och toppnivåplanen, utvecklaren, hanterar fem webbplatser och upp till 800 000 besökare för $ 13,99 per månad. De två översta planerna inkluderar ett SSL-certifikat (ett värde av $ 70). Liksom med de vanliga värdplanerna är en gratis domän försedd med kontrakt på tolv månader eller mer.

Att ställa in WordPress på nätverkslösningar är relativt enkelt: det finns en ADD-knapp för applikationen, och du guidas genom en installationsguide. Användare rapporterar dock att det är svårt att hitta alternativet att göra detta.

Network Solutions har WordPress Secure, som använder servrar som är konfigurerade för maximal WordPress-prestanda. WordPress Secure ger en mycket hög säkerhetsnivå som söker efter och tar bort skadlig programvara och skapar dagliga säkerhetskopior. Det ger också säkerhetsuppdateringar till WordPress-plattformen och plugins.

WordPress Secure-planerna har ett SSL-certifikat, obegränsad lagring och bandbredd och 60-dagars installationshjälp. Kostnaden börjar på $ 35 per månad för ett årligt kontrakt, men det är rabatterat om du köper en årlig kontakt.

e-handelslösning. Network Solutions Hosting och GoDaddy närmar sig e-handel lite annorlunda.

Med GoDaddy köper du effektivt din eCommerce-butik i en låda – en webbplats, webbhotell och QuickCart (deras egen kundvagn) för en månadsavgift. Din butik kan förbli hos GoDaddy när den växer, med obegränsade produkter, dina egna kuponger och möjligheten att öppna en butik på Facebook,

Network Solutions erbjuder tre e-handelspaket som börjar med $ 7,89 per månad och innehåller en kontrollpanel från vilken du hanterar allt. Alla tre planerna har obegränsad dataöverföring, perfekt för när dina butikstransaktioner ökar. Det finns olika betalningsalternativ, inklusive Paypal och Google Checkout. Verktyget för butiksbyggare är inte lika användarvänligt som Network Solutions webbverktygsverktyg.

Säkerhetskopior. Oavsett vad din webbhotell tillhandahåller för säkerhetskopiering, rekommenderade vi att du ansvarar för att säkerhetskopiera din webbplats på ditt sätt. (Vi önskar bara att vi kan insistera på det!).

Som sagt, både GoDaddy och Network Solutions tillhandahåller vissa reservtjänster för dig.

GoDaddy tar ut för sina säkerhetskopierings- och återställningstjänster. Du får en automatisk daglig säkerhetskopia med en viss mängd datalagring som är tillgänglig för säkerhetskopian.

Network Solutions erbjuder gratis nattliga säkerhetskopior, men återigen är du begränsad till hur mycket data du kan lagra i processen. Dessa säkerhetskopior bevaras i sju dagar. För en månadsavgift kan du få åtkomst till AnyTime On Demand Backup som låter dig lagra tre extra säkerhetskopior till maximalt 5 GB hårddiskutrymme.

Hosting säkerhet. Säkerhet är en allvarlig övervägande för webbhotell och går utöver den fysiska säkerheten för ett företags servrar i sina datacentra till dina data själv.

GoDaddy tillhandahåller SiteLock för en månadsavgift för att dagligen söka efter skadlig programvara på din webbplats och ta bort den. Du kan också köpa ett SSL-certifikat för att skydda känsliga uppgifter som anges på din webbplats.

Säkerhet hos Network Solutions kommer också till ett (månatligt) pris. Endast den översta Professional Plus-värdplanen kommer med ett gratis SSL-certifikat; alla andra kunder måste köpa sina egna via Network Solutions.

TRUSTe är också tillgängligt för en månadsavgift om du vill ha en integritetspolicy och du kan lägga till i SiteLock till en nominell avgift om du har ett årsavtal. Network Solutions erbjuder också nsProtect Safe, mot en månatlig avgift, som en vakt från hackare; den här funktionen tillhandahåller också serverupptid övervakning med 5-minuters intervall.

Kontrollpanel. GoDaddy och Network Solutions använder båda en variant av industristandarden cPanel som gränssnitt för kontrollpanelen för deras Linux-webbhotell. Dessutom tillhandahåller GoDaddy Odin Plesk-kontrollpanelen för sitt Windows webbhotellalternativ.

Yttrande om GoDaddy och Network Solutions nyckelfunktioner

GoDaddy vinner i funktionsavdelningen. Dess webbplatsbyggare är lätt att använda och kan producera några vackra platser; dess eCommerce-lösning är en butik i en låda som är enkel att installera.

Jämför webbhotellplaner och prissättning av GoDaddy och Network Solutions

Värdplaner & Prissättning

Prisplaner jämförda

Notera: Vårt råd här är att alltid läsa det finstilta när man jämför priser. De flesta nätleverantörer erbjuder rabatterade priser för din första period, men de låga priserna är vanligtvis för ett två- eller treårskontrakt. Priserna hoppar sedan upp till den vanliga kostnaden, som ofta kan vara ganska hög. Se upp även för tillägg, till exempel säkerhet och ett webbplatsverktygsverktyg.

Kör pappa. GoDaddy erbjuder tre Linux-webbhotellplaner, Basic, Deluxe och Ultimate, och standardkontraktet för var och en är 36 månader. Alla priser här är rabatterade priser för denna treårsperiod.

Grundplanen är $ 3,99 per månad för bara en webbplats och 100 e-postadresser – bra för att börja med. Att flytta upp är Deluxe till $ 4,49 per månad med obegränsade webbplatser och 500 e-postadresser. För mycket besökta webbplatser eller e-handel butiker, är Ultimate till $ 7,99 varje månad värt en titt. Alla planer har obegränsad bandbredd och en gratis domän med ett årligt eller längre kontrakt.

Windows webbhotellplaner med GoDaddy är liknande men innehåller olika antal SQL- och MYSQL-databaser för varje plan. Rabattpriser och treårskontrakt gäller här igen. Ekonomiplanen för en webbplats är $ 3,99 per månad, och Deluxe-planen (obegränsad webbplats, bandbredd och lagring) kommer in på $ 4,49 per månad. Obegränsat allt är kännetecknet för Ultimate-planen till 7,99 $ per månad. Som tidigare har alla planer en fri domän med ett kontrakt på tolv månader eller mer.

GoDaddy erbjuder VPS, Cloud och dedikerade webbhotellplaner genom Pro-delen på sin webbplats.

Nätverkslösningar. Du kan välja om tre Linux-värdpaket med nätverkslösningar. Den grundläggande planen, kallad webbhotell, är $ 9,96 per månad för en 1-årig period. Diskutrymmet är begränsat och du har 1000 e-postlådor. Professional Hosting till $ 15,78 per månad (ett års kontrakt) lägger till obegränsat diskutrymme och e-postlådor och snabbare hastigheter. Den översta planen är Professional Plus för $ 21,62 varje månad (också en 1-årig period) som bara lägger till ett SSL-certifikat. Varje paket har en gratis (deras stavning) teknisk rådgivare som hjälper till med teknisk FTP och säkerhetssaker.

Men det är här det blir väldigt förvirrande med nätverkslösningar. Värdpaketen på FAQ-sidan identifieras som Essential, Professional och Premium, tillsammans med priser som är mycket dyrare än de som citeras på hemsidan..

Men det länkade till jämförelsetabellen för de tre planerna visar ännu en version av månatliga priser. Det kan vara avancerade värdplaner, men det är inte särskilt tydligt. Sidan Hot Deals har ännu ett pris utan någon förklaring till skillnaden.

Network Solutions erbjuder två VPS-värdpaket: Essential Hosting är för startwebbplatser och Professional Hosting är bättre för webbplatser med hög trafik.

Pengar tillbaka garanti: GoDaddy har en väl uttalad återbetalningspolicy för abonnenter på webbhotell. Prenumeranter från GoDaddy från månad till månad har 48 timmar på sig att begära återbetalning. De med årskontrakt har relativt generösa 45 dagar för att få tillbaka alla sina pengar; efter den tiden är deras återbetalning pro-rankad. Du måste ange en anledning till att du avbryter ditt kontrakt.

Policyen för återbetalning av nätverkslösningar finns inte tillgänglig på sin webbplats och kundtjänstpersonen som vi kontaktade om den kunde inte heller hitta informationen.

Yttrande om värdplaners prissättning

GoDaddy är den obestridda vinnaren här med exakt information om sina priser och policyer. Information om nätverkslösningar är motsägelsefulla och till och med obefintlig, så det är svårt att veta mycket om du är skyldig dem eller om du kan få tillbaka pengarna om du ändrar dig.

Hur lätt att använda GoDaddy och nätverkslösningar

Enkel användning

Hur lätt att använda gränssnittet

Kontrollpanel. Network Solutions och GoDaddy har båda baserat sina kontrollpaneler på industristandarden cPanel.

Network Solutions-versionen ger ett grundligt men komplext gränssnitt. Den avancerade funktionen på denna kontrollpanel kan vara för förvirrande för nybörjare, och det är så trångt med saker du kan göra att det ibland är svårt att hitta någonting: applikationsbiblioteket har själv begravt fyra klick.

GoDaddy gjorde cPanel till sin egen genom att ändra utseendet för att matcha GoDaddy-styling och genom att lägga till anpassade ikoner för att göra gränssnittet enklare att använda, och detta har fungerat, enligt både experter och användargranskare som berömmer sin intuitiva navigering.

Ett klick på installationsprogrammet. GoDaddy har mer än 125 Linux-appar och 50 Windows-appar, alla med en 1-klickinstallation. Men det finns inte en komplett lista över dessa appar innan du registrerar dig för webbhotelltjänsten. Network Solutions annonserar 1-klick installation för WordPress.

Navigering på webbplatsen. Varken GoDaddy eller Network Solutions webbplats presenterar informationsfront och centrum för läsning. GoDaddys webbplats är rörig, men flikarna är tydligt märkta och informationen finns där även om du kanske måste borra för att hitta den.

Däremot har Network Solutions-webbplatsen motstridiga information, särskilt om planerna och priserna, och saknar väsentlig information, inklusive en fullständig lista över vilka funktioner varje plan innehåller.

Yttrande om användarvänlighet

GoDaddy kommer ut här igen. Att välja en webbplan är enkelt och du vet vad du får. Medan GoDaddys cPlanel inte är standard, är den inlärningskurvan liten och de anpassade ikonerna är ganska intuitiva. Däremot är du ganska mörker med Network Solutions, i vad du köper, hur mycket det kommer att kosta och hur du använder det du får.

Support för GoDaddy och nätverkslösningar

Teknisk och kundsupport

Användarstöd jämfört

Ibland blir tyvärr kundtjänstmedlemmarna dina nya bästa vänner, så det är viktigt att du kan nå och förstå dem när du behöver. Varken GoDaddy eller Network Solutions har utmärkta kundsupportalternativ.

För att nå GoDaddys supportteam kan du använda telefonen eller nå ut via deras livechattfunktion – och telefonnumret är inte avgiftsfritt. Allt GoDaddy-supportteam är USA-baserat i Iowa och Arizona. Supportens kvalitet är ganska hög, särskilt för enkla och mindre komplicerade problem. GoDaddy har också en relativt omfattande kunskapsbas och videohandledning.

Network Solutions erbjuder också telefonsupport, denna gång med ett avgiftsfritt nummer för dem i USA och Kanada; vissa linjer är endast tillgängliga under begränsade timmar. Telefonsamtal är avgiftsfritt för kunder i USA och Kanada. Om du vill ha hjälp via e-post måste du redan vara en klient. Kunskapsbasen har ett urval av vanliga frågor och videoinstruktioner, och du kan köpa MyTime Support från avancerade webbexperter mot en månadsavgift.

Yttrande om användarsupport

Av de två har GoDaddy de bättre kundsupportalternativen, med en livechattfunktion för dem som är obekväma att tala engelska till en teknisk supportperson. Inget av bolagen är kända för sitt utmärkta stöd.

Användarrecensioner av GoDaddy och Network Solutions

Användarrecensioner

Användarrecensioner jämfört

Notera: Att höra den inre berättelsen från nuvarande användare av webbhotellleverantörer kan hjälpa dig att identifiera styrkorna och svagheten i tjänsterna. Tänk bara på att människor är mer benägna att klaga på problem än att berömma vad som fungerar bra för dem.

Negativa recensioner för GoDaddy och nätverkslösningar

Kör pappa. Problem med driftstopp och “webbplats inte tillgängliga” genererar den mest negativa uppmärksamheten för GoDaddy. Också irriterande för människor är de ibland förvirrande faktureringsmetoderna och svårigheterna att nå människor att ångra dubbla avgifter eller att säga upp kontrakt. De något aggressiva säljteknikerna på GoDaddy-webbplatsen väcker också klagomål.

Nätverkslösningar. Uppsäljning är också ett klagomål som har utjämnats mot nätverkslösningar av människor som inte är nöjda med att de måste köpa ett ganska standardbaserat värdpaket och sedan betala för att lägga till de bitar och bitar som de behöver. CPanel-gränssnittet kommer också in för kritik från unga webbansvariga för dess långa inlärningskurva och icke-intuitiva navigering.

Positiva recensioner för GoDaddy och nätverkslösningar

Kör pappa. Människor som vill ha en start-out-webbplats och inte har något emot att hantera ett stort företag, och allt det innebär, berömmer GoDaddy. Priserna är konkurrenskraftiga och att kunna köpa allt på ett ställe, och till och med samlade som ett paket, gör deras webbskapande liv enkelt.

Nätverkslösningar. Granskare gillar Network Solutions för sitt fokus på företagare och de funktioner som riktas mot dem. Det stora utbudet av e-handelsfunktioner finner framför allt en entusiastisk publik. WordPress-användare uppskattar den stora säkerheten i Network Solutions ‘WordPress lyckades vara värd.

Yttrande om användarrecensioner

Det finns blandade granskare för båda webbhotellleverantörerna, med mer negativa recensioner än positiva. Många av företagen mot GoDaddy hänför sig till att det är ett stort företag, och folk hatar det kraftfullt fokus som finns på båda webbplatserna.

Slutsats om jämförelse av GoDaddy och nätverkslösningar

Vilken värd är bäst för dig?

Att välja den bästa plattformen

Båda dessa värdföretag har sina fördelar och nackdelar.

Skäl att välja GoDaddy framför nätverkslösningar:

 • Kan köpa alla webbbyggnadsbehov i ett paket
 • Stort, beprövat och etablerat företag
 • Både Linux och Windows webbhotell finns tillgängligt
 • Professionella värdpaket ger utrymme att växa
 • 1-klick installation för hundratals appar
 • Integrerat e-handelspaket

Skäl att välja nätverkslösningar som är värd över GoDaddy:

 • Fokusera på affärer
 • Säker, hanterad WordPress-värd
 • Har en mycket liten kant i drifttid

Network Solutions fokuserar på personer med affärsapplikationer som vill skapa en närvaro på nätet. Om du är en erfaren WordPress-ägare, kan säkerheten för den hanterade WordPress-värden i Network Solutions vara värd att titta.

Annars kan vi inte riktigt rekommendera det över GoDaddy som värdleverantör baserat på denna jämförelsegranskning. Bekvämligheten med enstans-shopping för att skapa och driva en webbplats som hittas på GoDaddy kommer att vädja till nybörjare av webbplatser och de som inte vill fokusera för mycket på mekaniken att vara webbansvarig.

GoDaddy-planerna är också billigare (tror vi) än de många versionerna av planerna som finns tillgängliga på Network Solutions.

GoDaddy och Network Solutions är attraktiva alternativ som webbhotelltjänster, men ingen av dem kan erbjuda det du behöver. Om du letar efter ett mindre företag och mer flexibla värdplaner kan du kolla in A Small Orange.

Alla värdplaner har obegränsade domäner men begränsar hårddiskutrymmet och bandbredden, så du betalar inte för resurser, du kommer aldrig att använda. Du får också det mycket populära och högt rankade gratis Weebly-webbbyggarverktyget.

Har du några frågor om GoDaddy eller Network Solutions? Avviker dina erfarenheter från vad vår forskning visar? Är dina lojaliteter med en helt annan leverantör? Lämna dina kommentarer och meddela oss.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map