GoDaddy vs. FatCow: Vilken bör du använda?

Har du försökt skära igenom all förvirring och hitta ett webbhotellföretag som passar dina webbplatser? Här är en jämförelse jämfört med två företag som har varit verksamma sedan 1990-talet – GoDaddy började 1997, FatCow 1998.


GoDaddy är en välkänd domänregistrator, men den har också 13 miljoner kunder. FatCows fokus är att göra sakerna enkla för kunden genom att eliminera det de kallar “techno-babble.” Både GoDaddy och FatCow har delat webbhotell, hanterat WordPress, VPS och dedikerade serverplaner. GoDaddy erbjuder Linux- och Windows-alternativ för alla planer; FatCow är Linux-baserat. GoDaddy och FatCow tillhandahåller båda delad hosting, hanterad WordPress-värd och VPS och dedikerade serverplaner. Arvixe har både Linux- och Windows-alternativ, medan iPage endast är Linux.

GoDaddy har vunnit många “bästa av” priser och fått ökändhet för sina kontroversiella annonskampanjer. 2012 utsågs det till ett Fortune 100 “bästa företag att arbeta för.” FatCow har också vunnit många utmärkelser – även om majoriteten av “bästa av” utmärkelser delades ut i början till mitten av 2000-talet.

Med början som Jomax Technologies 1997, Go Daddy 1999, och blev GoDaddy 2006 (de två namnen kombinerades), ägs GoDaddy av en privat investeringsgrupp – även om grundaren Bob Parsons fortfarande är den största aktieägaren. FatCow köptes av Endurance International Group (EIG) 2007.

EIG äger många webbhotellföretag men driver dem under sina egna ursprungliga namn. Även om de inte är kloner, är de likadana, och om du har haft problem med en värd som ägs av EIG, kan du ha samma problem med en annan värd som ägs av EIG.

Jämför prestandan hos GoDaddy och FatCow

Contents

Drifttid och tillförlitlighet

Uptime monitor

Uptime. Uptime är en av de viktigaste saker som en webbhotell kan ge. Om deras servrar är nere, är din webbplats nere och du tappar tittare och kunder. GoDaddy garanterar en drifttid på minst 99,9%. Om webbplatsen faller 0,1% eller mer från 99,9% på en månad krediteras du 5% av den månadens webbhotell. FatCow erbjuder ingen drifttidsgaranti.

Prestanda. GoDaddy använder Core i7-processorer i sina delade planer, och Xeons i sina VPS och dedikerade planer. FatCow använder SSD-lagring i sin WordPress Essentials-plan.

Testning av en webbplats värd på GoDaddy gav en laddningstid på 2,91, snabbare än 56% av de webbplatser som testades med Pingdom. En jämförbar FatCow-webbplats laddad på 2,54 sekunder, snabbare än 62% av de testade webbplatserna.

Pålitlighet. GoDaddy har ett datacenter som det äger i Phoenix, Arizona, och det hyr ut två andra Arizona-centra i Mesa och Scottsdale. GoDaddy har andra datacenter i Chicago, Los Angeles och Ashburn, Virginia. Ett europeiskt centrum ligger i Amsterdam, och ett asiatiskt centrum ligger i Singapore. Datacentrerna drivs och kyls med redundans och dieselbackup.

FatCow använder två datacenter i Boston, Massachusetts, området. Datacentrerna har 24/7 övervakning på plats för säkerhet och hantering. De är också helt redundanta och pålitliga med redundanta Internet-anslutningar. Datacentreservrarna är lastbalanserade och använder NetApp-kluster, vilket förbättrar hastigheten och tillförlitligheten.

Yttrande om GoDaddy och FatCow Performance

FatCow har ingen drifttidsgaranti, vilket kan vara ett problem, men FatCow är något snabbare än GoDaddy i belastningstiden och svarstestet.

Funktioner i GoDaddy och FatCow

Jämför viktiga funktioner

Viktiga funktioner jämfört

Notera: Tyvärr, även om de är populära ord hos webbhotellföretag, betyder “Obegränsad” eller “obegränsad” inte “allt du kan använda.” Istället hänvisar det till vad värdföretaget “anser rimlig användning.”

Domänregistrering. Medan båda värdarna är domänregistratorer är GoDaddy branschens största registrator med över 60 miljoner domäner under hantering. GoDaddy erbjuder ett års gratis domänregistrering för den första terminen när löptiden är 12 månader eller längre.

FatCow erbjuder också en gratis domänregistrering under ett år, och gratis domänöverföring om du är registrerad någon annanstans och vill flytta den till FatCow.

Webbplatsbyggare. GoDaddy har Webbplatsbyggare, som har ett dra-och-släpp-gränssnitt som börjar till ett kampanjpris på $ 1 per månad. FatCow erbjuder Weebly Basic gratis, vilket är begränsat till femsidiga webbplatser. Pro-versionen är tillgänglig mot en extra avgift.

databaser. Beroende på vilken plan som valts erbjuder GoDaddy från 10 till obegränsade MySQL-databaser. FatCow har obegränsade MySQL-databaser på alla sina planer.

E-postkonton. GoDaddy erbjuder 100 till 1 000 konton med 100 MB till 1 GB lagringsutrymme, beroende på din plan. FatCow tillhandahåller obegränsade e-postkonton och vidarebefordran av e-post till alla dess planer.

WordPress Hosting. GoDaddy och FatCow erbjuder hanterade WordPress-planer. Även om hanterade WordPress-planer vanligtvis kostar lite mer, görs den tekniska sidan, som uppdatering och patchning av programvara, åt dig av värden – vilket frigör dig att koncentrera dig på webbplatsens innehåll.

Kör pappaGoDaddy har fyra WordPress-planer. Basic, som är begränsad till en webbplats, 25 000 besökare per månad och 10 GB SSD-lagring. Deluxe med en webbplats, 100 000 besökare och 15 GB lagring. Ultimate med två webbplatser, 400 000 besökare och 30 GB SSD-lagring; och utvecklare med upp till 5 webbplatser, 800 000 besökare och 50 GB SSD-lagring. Alla planer har en gratis domän vid beställning av en årlig period. De två översta nivåerna har också ett SSL-certifikat som är gratis i ett år, och Ultimate-planen innehåller gratis SiteLock.

Fet ko.FatCow har två WordPress-planer, Starter och Essential. Båda har obegränsad lagring, obegränsat antal tillåtna webbplatser och obegränsad bandbredd. De viktigaste skillnaderna är att Essential-lagring är SSD (Starter’s isn) och Essential har förbättrat säkerheten inkluderat.

e-handelslösning. GoDaddy erbjuder gratis kundvagnar, till exempel Magneto, ZenCart, PrestaShop och andra, via kontrollpanelen. FatCow erbjuder ShopSite Basic gratis och mer avancerade ShopSite-planer för ytterligare månatliga avgifter.

Säkerhetskopior. GoDaddy har en säkerhetskopierings- och återställningsplan för en månadskostnad med sina delade planer och gratis dagliga säkerhetskopior på WordPress, VPS och dedikerade planer. FatCow gör dagliga server-säkerhetskopior. För en extra månadsavgift erbjuder de Site Backup and Restore, som gör automatisk säkerhetskopiering och tillåter återställningar på filnivå.

Hosting säkerhet. GoDaddy skannar och agerar proaktivt mot DDoS-hot och tillhandahåller vad den kallar ”CageFS”. CageFS låter dig ställa in användarrättigheter för att begränsa åtkomst till innehåll. GoDaddy tillhandahåller SpamAssasin, liksom BoxTrapper, för e-postfiltrering. FatCow har också skräppostfiltrering för e-post.

FatCow erbjuder gratis delad SSL och privat SSL kan köpas. GoDaddy tillhandahåller gratis delad SSL för sina planer, där toppnivåerna blir privata SSL-fria.

GoDaddy erbjuder Windows eller Linux-alternativ för alla dess planer; FatCow är Linux-baserat.

Kontrollpanel. GoDaddy använder cPanel, men har gjort vissa anpassningar, vilket kan göra det okänt för vanliga cPanel-användare. FatCow använder vDeck. Den senaste versionen 4 har gjort den mer kraftfull, men att inte ha cPanel kan vara ett problem när du överför din webbplats om du skulle byta värd senare.

Grön. FatCow använder vindkraft för att uppnå 100% av sin kraft. Om du vill marknadsföra det faktum, levererar FatCow märken för att sätta på din webbplats.

Extra. Förutom värdplaner erbjuder GoDaddy också SEO, marknadsföring online och designtjänster mot avgifter. Både GoDaddy och FatCow har återförsäljarplaner och associerade program. FatCow ger Bing / Yahoo 100 $ annonskredit och Google AdWords till 100 $.

Yttrande om GoDaddy och FatCow viktiga funktioner

GoDaddy är branschens go-to-site för domänregistrering, men FatCows obegränsade bandbredd, databaser och e-postfunktion för alla dess planer ger det en fördel, och FatCow säger att den fokuserar på små företag. GoDaddy har dock bättre säkerhetsfunktioner, och den använder industristandarden cPanel.

Jämför webbhotellplaner och prissättning av GoDaddy och FatCow

Värdplaner & Prissättning

Prisplaner jämförda

Notera: För att förbli konkurrenskraftiga är speciella prissättningskampanjer vanliga i branschen. Prissättningen här är vad som erbjöds vid denna jämförelse. Du bör notera att kampanjpriserna bara är bra under den första tjänstetiden och förnyelsepriserna är ofta mycket högre, så att anmäla sig till en längre tid innebär bättre besparingar. Att registrera sig för längre villkor, oavsett pågående kampanjer, resulterar i själva verket i ett prisavbrott.

Delad webbhotell

Kör pappa. GoDaddy erbjuder sex delade planer – tre för Windows och tre för Linux-servrar. Ekonomi tillåter en webbplats, obegränsad bandbredd och 100 GB lagring, för $ 3,99. Deluxe, med $ 4,99 per månad, och Ultimate, med $ 7,99 per månad, erbjuder obegränsad webbplats, obegränsad bandbredd och obegränsad lagring. Alla planer har ett gratis års domänregistrering på en årsplan. E-postkonton är begränsade till 100, 500 respektive 1000. Ultimate-planen lägger till ett gratis SSL-certifikat för ett år.

Fet ko. FatCow verkar på tron ​​att helt enkelt är bättre. De erbjuder en delad plan för $ 49 per år (prissättningen på förnyelse är nästan tre gånger mer). Det kommer med en gratis domänregistrering under ett år. Den har obegränsad bandbredd, e-post, MySQL-databaser och lagring.

Hanterad WordPress-värd GoDaddy erbjuder fyra planer. Det tillåter en webbplats på de två nedre nivåerna, medan den översta nivån tillåter fem webbplatser. GoDaddy begränsar antalet besökare per månad baserat på din plan, och mängden SSD-lagring varierar beroende på plan. GoDaddy-priserna är $ 3,99, $ 4,49, $ 7,99 och $ 13,99 per månad. FatCow erbjuder två planer, båda med obegränsad lagring och bandbredd. Startmotorn är $ 3,75 per månad och Essentials är $ 6,95 per månad – med den största skillnaden är hastighet och säkerhetsfunktioner är bättre för Essentials-planen.

VPS och dedikerad servervärd GoDaddy erbjuder fler VPS-planer, med fem planer för Linux och fem för Windows – Windows-planerna kostar cirka $ 10 per månad mer. GoDaddy-planerna erbjuder obegränsad bandbredd och 40 GB till 250 GB lagringsutrymme (beroende på nivå). FatCow erbjuder tre planer, prissatta något lägre till GoDaddy-priser för liknande funktioner. FatCows planer har dock begränsad bandbredd och lagring.

GoDaddy erbjuder också fem dedikerade planer för Linux och 5 för Windows. GoDaddys Windows-planer löper cirka 30 dollar mer än Linux-planerna. GoDaddys dedikerade planer har alla obegränsad bandbredd. FatCow har tre specialerbjudanden. FatCows planer är lite lägre än GoDaddys, men de har mindre lagring och begränsad bandbredd.

Credits GoDaddy erbjuder olika marknadsföringskrediter beroende på din plats. FatCow erbjuder gratis marknadsföring med 100 $ kredit för Bing / Yahoo och $ 100 för Google AdWords. Båda säljer domännamn, och både FatCow och GoDaddy ger ett gratis år för registrering för nya konton.

Pengar tillbaka garanti: GoDaddy och FatCow erbjuder återbetalningsgarantier. GoDaddy erbjuder 30-dagarsgarantin för årliga och högre villkor. För månatliga planer är GoDaddys fulla återbetalning begränsat till 48 timmar och är pro-rankad efter det. FatCow har en branschstandard på 30 dagar (om den köps med kreditkort). Om du har gratis domänregistrering på GoDaddy eller FatCow kommer de att hålla domänregistreringsavgiften från återbetalningen, och du kommer att behålla domännamnet.

Yttrande om värdplaners prissättning

Vid kampanjprissättning har FatCow en fördel i prissättningen. Även vid prissättning för förnyelse är FatCows plan mindre än GoDaddys liknande planer (men bara något). Men om du inte har något emot begränsade funktioner, erbjuder GoDaddy ett val av nivåer för mindre än FatCows enskilda plan. Fönsterets användare skulle behöva välja GoDaddy, eftersom FatCow endast är Linux.

Hur lätt att använda GoDaddy och FatCow

Enkel användning

Hur lätt att använda gränssnittet

Kontrollpanel. GoDaddy och FatCow använder olika kontrollpaneler. GoDaddy använder cPanel men ändrar gränssnittet något. cPanels användarvänliga gränssnitt är industristandarden och har de flesta funktioner som behövs för att administrera din webbplats. För sina Windows-plan använder GoDaddy Plesk. FatCow tillhandahåller det mindre använda vDeck, som också är ikonbaserat, men mer strömlinjeformat. Det är också anpassningsbart.

Ett klick på installationsprogrammet. GoDaddy erbjuder app-installation med ett klick till hundratals applikationer via cPanel. FatCow tillhandahåller en klickinstallation av vissa appar via MOJO Marketplace. Båda har en klickinstallation av WordPress.

Navigering på webbplatsen. Både GoDaddys och FatCows webbplatser ger informationen du behöver för att välja planer som passar dina behov. GoDaddy erbjuder fler produkter utöver webbhotell, så det är lite mer förvirrande att navigera, och dess sidor innebär mycket rullning. GoDaddys hemsida har dess domänregistrering mer än värd. FatCow är söt med sitt ko-relaterade tema, men informationen är tydligt presenterad och lätt att hitta.

Yttrande om användarvänlighet

Både FatCow och GoDaddy har sina fördelar här. FatCow gör det enkelt att välja en delad värdplan – det finns bara en plan. GoDaddy ger dig dock alternativ till lägre priser (men med färre funktioner). GoDaddys kontrollpanel är baserad på industristandarden cPanel. FatCows webbplats är lättare att navigera.

Stöd för GoDaddy och FatCow

Teknisk och kundsupport

Användarstöd jämfört

GoDaddy måste anses vara bättre än genomsnittet, baserat på kundrecensioner. FatCow lovar högkvalitativt stöd och säger att om de misslyckas med sina löften kommer du att få en månad gratis värd. Båda har supportpersonal som anses vara vänlig och kunnig.

Både GoDaddy och FatCow har telefon, e-post och livechatt dygnet runt, samt omfattande kunskapsbaser. GoDaddy erbjuder informativa artiklar utöver sin blogg i “GoDaddy Garage.” FatCow har en communitykatalog som visar de webbplatser som är värd på FatCow, efter genre. Både GoDaddy och FatCow har en blogg (även om det sista inlägget i FatCow var i oktober 2015).

Yttrande om användarsupport

Båda erbjuder många kontaktmetoder, så att få hjälp är enkelt. GoDaddy-support är rankat som medelvärde av majoriteten av kunderna som kommenterar. Men båda företagen skulle tillhandahålla adekvat support och kundservice.

Användarrecensioner av GoDaddy och FatCow

Användarrecensioner

Användarrecensioner jämfört

Notera: Använd aldrig recensioner som den enda avgörande faktorn för att välja en värd. Men om något ständigt tas upp i kundrecensioner, kan det behöva utredas. Tänk på att de som tar sig tid att skriva recensioner i allmänhet är den passionerade kunden – så de flesta recensioner är starkt negativa eller starkt positiva.

Negativa recensioner för GoDaddy och FatCow

Kör pappa.. De flesta av de negativa recensionerna av GoDaddy handlar om dålig kundsupport, de strikta restriktionerna för vissa planer och driftstopp.

Fet ko. FatCow har fått negativa recensioner för hur överdriven användning av delade planer hanteras. Kunderna anser att det borde vara större insyn i vad som orsakar upphängningar.

Positiva recensioner för GoDaddy och FatCow

Kör pappa.. Positiva recensioner från GoDaddys kunder kommenterar sina domänregistreringstjänster och sina värdepriser.

Fet ko. FatCow får positiva recensioner från kunderna för sin service och enkelheten i dess en-plan-värd.

Yttrande om användarrecensioner

Recensioner verkar visa att GoDaddy koncentrerar sig på att vara en domänregistrator, och webbhotell är en eftertanke. FatCow får sin rättvisa andel av negativa recensioner, men majoriteten verkar vara mer positiva. Baserat på recensioner ensam kan båda betraktas något över genomsnittet i webbhotell.

Slutsats om jämförelse av GoDaddy och FatCow

Vilken värd är bäst för dig?

Att välja den bästa plattformen

Det finns fördelar och nackdelar för båda dessa värdföretag.

Skäl att välja FatCow framför GoDaddy:

 • Enkelhet i att välja en plan
 • Fler obegränsade funktioner i planer
 • SSD-lagring i Essentials WordPress-plan
 • Lägre priser

Skäl att välja GoDaddy framför FatCow:

 • Säljer flera webbprodukter utöver webbhotell
 • Linux- och Windows-alternativ för alla planer
 • Fler nivåer för fler alternativ i planer
 • Branschstandard cPanel (men ändrad)
 • Inte ägt av EIG (vilket kan vara en faktor för vissa)

GoDaddy kanske passar bäst för nybörjare eftersom allt webbrelaterat från domännamn till SSL, marknadsföring och SEO-tjänster och bokföring online kan erhållas från en webbplats.

FatCow erbjuder enkelheten i en eller två planer, vilket gör det enklare att välja. Småföretag kommer att hitta FatCows obegränsade bandbredd och lagring tilltalande.

Om du känner att du kan överföra värdar i framtiden kommer GoDaddys cPanel att göra det enklare för dig att hamna till fler företag än FatCows vDeck.

Om du behöver Windows-servrar är GoDaddy ditt enda val mellan dessa två, eftersom FatCow bara erbjuder Linux-planer.

Det finns naturligtvis andra alternativ att undersöka när du söker efter en webbhotell. InMotion Hosting erbjuder en av de bästa pengarna-tillbaka-garantierna i branschen – en 90-dagars pengar-tillbaka-garanti, jämfört med 30-dagars garantier från GoDaddy och FatCow.

För dem som inte bryr sig om att spendera bara några dollar mer än budgethotell för att få premiumfunktioner och några av de snabbaste laddnings- och responstiderna är SiteGround ett värdföretag som är värt att undersöka.

Har du några frågor om GoDaddy eller FatCow? Vad har dina erfarenheter av webbhotell varit? Lämna dina kommentarer och meddela oss.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map