GoDaddy vs. DreamHost: Vilken webbhotell ska du välja?

Den här jämförelsen görs så att du lättare kan klippa igenom förvirringen och hitta webbhotell som uppfyller dina behov. Låt oss titta på två som har funnits sedan slutet av 1990-talet – GoDaddy och DreamHost.


GoDaddy har nästan 13 miljoner kunder och DreamHost har mer än 1,5 miljoner webbplatser. Både GoDaddy och DreamHost tillhandahåller delad hosting, hanterade WordPress, VPS och dedikerade serverplaner. GoDaddy erbjuder Linux- och Windows-alternativ för alla planer, medan DreamHost har Linux-baserade planer.

GoDaddy utsågs till Fortune 100 “Bästa företag att arbeta för” under 2012, har vunnit flera “bästa av” utmärkelser och fått ökändhet för sina kontroversiella annonskampanjer. DreamHost har också vunnit många utmärkelser – inklusive PCMags “Best Business Host Award” 2014 och 2015

GoDaddy började 1997 som Jomax Technologies och omklassificerades som Go Daddy 1999. År 2006 kombinerades de två namnen och varumärket blev GoDaddy. En privat investeringsgrupp äger GoDaddy. Grundaren, Bob Parsons, är dock fortfarande den största enskilda aktieägaren. DreamHost startades av fyra högskolestudenter 1997 och är fortfarande privatägt med huvudkontor i Los Angeles, Kalifornien.

Jämför prestandan hos GoDaddy och DreamHost

Contents

Drifttid och tillförlitlighet

Uptime monitor

Uptime. En av de viktigaste sakerna som ett webbhotellföretag bör ge är driftstid. När servrar är nere kan din webbplats inte ses och du tappar tittare och kunder. GoDaddy garanterar en drifttid på minst 99,9%. Om webbplatsen faller 0,1% eller mer från 99,9% på en månad krediteras du 5% av den månadens webbhotell. DreamHost erbjuder en något bättre 100% drifttidsgaranti, med återbetalning av en dag för värd för varje timmars driftstopp, när problemet har rapporterats.

Prestanda. GoDaddy använder Core i7-processorer i sina delade planer, och Xeons i sina VPS och dedikerade planer. DreamHost använder AMD-processorer och SSD-lagring.

Testning av en webbplats värd på GoDaddy gav en laddningstid på 2,91, snabbare än 56% av de webbplatser som testades med Pingdom. En jämförbar DreamHost-webbplats laddad på 2,10 sekunder, snabbare än 70% av de testade webbplatserna.

Pålitlighet. GoDaddy har ett datacenter som det äger i Phoenix, Arizona, och hyr ut två andra Arizona-centra i Mesa och Scottsdale. GoDaddy har andra datacenter i Chicago, Los Angeles och Ashburn, Virginia. Internationella behov tillgodoses med ett europeiskt centrum i Amsterdam och ett asiatiskt centrum i Singapore. Datacentrerna drivs och kyls med redundans och dieselbackup.

DreamHost har datacentra i Los Angeles och Irvine, Kalifornien, Portland, Oregon och Ashburn, Virginia. Planerna är att konsolidera Kaliforniens datacentra till Portland Center. Redundans i kraft och kylning och 24/7 säkerhet finns på plats i DreamHosts datacentra.

Yttrande om GoDaddy och DreamHost Performance

DreamHost har en något bättre drifttidsgaranti och snabbare belastnings- och responstider än GoDaddy i testerna.

Funktioner i GoDaddy och DreamHost

Jämför viktiga funktioner

Viktiga funktioner jämfört

Notera: “Obegränsad” eller “obegränsad” är populära ord hos webbhotellföretag. Tyvärr betyder det inte vad du tycker – “allt du kan använda.” I stället hänvisar det till vad värdföretaget “anser rimlig användning.”

Domänregistrering. Medan båda värdarna är domänregistratorer är GoDaddy världens största registrator med över 60 miljoner domäner under förvaltning. GoDaddy erbjuder ett års gratis domänregistrering för den första terminen när löptiden är 12 månader eller längre. DreamHost erbjuder också en gratis domänregistrering under ett år.

Webbplatsbyggare. GoDaddy har drag-and-drop-gränssnittet med sin webbplatsbyggare, som börjar till ett kampanjpris på $ 1 per månad. DreamHost har inte en integrerad webbplatsbyggare i sina planer.

databaser. Beroende på vilken plan som valts erbjuder GoDaddy från 10 till obegränsade MySQL-databaser. DreamHost har obegränsade databaser på alla sina planer.

E-postkonton. GoDaddy erbjuder 100 till 1 000 konton med 100 MB till 1 GB lagringsutrymme, beroende på din plan. DreamHost tillhandahåller obegränsade e-postkonton och vidarebefordran av e-post till alla dess planer.

WordPress Hosting. Både GoDaddy och DreamHost erbjuder hanterade WordPress-planer. I hanterade WordPress görs säkerhetskopior och uppdateringar på din webbplats för dig, vilket gör att du kan fokusera på det viktiga – att bygga webbplatsens innehåll.

Kör pappa.GoDaddy har fyra WordPress-planer. Den grundläggande planen, som är begränsad till en webbplats, 25 000 besökare per månad och 10 GB SSD-lagring. Deluxe-plan, med en webbplats, 100 000 besökare och 15 GB lagring. Ultimate plan, med två platser, 400 000 besökare och 30 GB SSD-lagring. Utvecklingsplan, med upp till 5 webbplatser, 800 000 besökare och 50 GB SSD-lagring. Alla har en gratis domän när du beställer en årlig term. De två översta nivåerna har också ett SSL-certifikat som är gratis i ett år, och Ultimate-planen innehåller gratis SiteLock.

Dream DreamHost erbjuder en hanterad WordPress-plan som har hastighet och värde. Det är värd på VPS och inkluderar 30 GB SSD-lagring, gratis SSL, cache, separat värd för MySQL-databasen, obegränsade besökare och inga begränsningar för plug-ins.

e-handelslösning. GoDaddy och DreamHost erbjuder båda gratis kundvagnar, till exempel Magneto, ZenCart, PrestaShop och andra, via kontrollpanelen. DreamHost stöder också Café Commerce, en kommersiell byggare av e-handelssajter. WordPress-butiks-plug-ins, som WooCommerce, är tillgängliga från båda värdarna för WordPress-webbplatser.

Säkerhetskopior. GoDaddy har en säkerhetskopierings- och återställningsplan för en månadskostnad med sina delade planer och gratis dagliga säkerhetskopior på WordPress, VPS och dedikerade planer. DreamHosts policy förbjuder att säkerhetskopiera webbplatser lagras på servern i dess delade planer – säkerhetskopior måste laddas ner och tas bort från värdservern så snart som möjligt efter att de har gjorts. Webbplatsdata och databaser säkerhetskopieras automatiskt, men säkerhetskopiorna är inte garanterade.

Hosting säkerhet. GoDaddy skannar och agerar proaktivt mot DDoS-hot, och det tillhandahåller vad den kallar “CageFS.” CageFS låter dig ställa in användarrättigheter för att begränsa åtkomst till innehåll. GoDaddy tillhandahåller SpamAssasin, liksom BoxTrapper, för e-postfiltrering. DreamHost tillhandahåller anti-spam för sin e-post med Spamhaus och ger DDoS-skydd genom Arbor Networks tjänster.

GoDaddy tillhandahåller gratis delad SSL för sina planer, där toppnivåerna blir privata SSL-fria. DreamHost erbjuder SSL med Let’s Encrypt på sina planer.

GoDaddy erbjuder Windows eller Linux-alternativ för alla dess planer; DreamHost är endast Linuxbaserat.

Kontrollpanel. GoDaddy använder cPanel, men har gjort vissa anpassningar, vilket kan göra det okänt för vanliga cPanel-användare. DreamHost använder en egen kontrollpanel. Den är funktionsrik, men alla med cPanel-erfarenhet kan tycka att det är förvirrande till en början.

Grön. DreamHost köper krediter för förnybar energi och säger att dess fotavtryck är koldioxidneutralt.

Extra. Förutom värdplaner erbjuder GoDaddy även SEO, marknadsföring online och designtjänster mot extra avgifter. GoDaddy har också återförsäljarplaner. Både GoDaddy och DreamHost har filialprogram. DreamHost tillhandahåller också $ 100-annonskredit till Bing / Yahoo.

Yttrande om GoDaddy och DreamHost viktiga funktioner

GoDaddy kan vara branschens go-to-site för domänregistrering, men DreamHosts obegränsade bandbredd, databaser och e-postfunktion för alla dess planer ger det en fördel för medelstora till större företag och personer med hög trafiksajter. DreamHost förenklar också hanterade WordPress med en plan med funktioner som är lika med eller förbättrar planerna från GoDaddy. GoDaddy har en fördel för dem som behöver Windows eftersom DreamHost endast är Linux.

Jämför webbhotellplaner och prissättning av GoDaddy och DreamHost

Värdplaner & Prissättning

Prisplaner jämförda

Notera: Prissättning för webbhotellföretag är ett rörligt mål. För att förbli konkurrenskraftig ges specialerbjudanden under hela året. Prissättningen här är vad som erbjöds vid denna jämförelse. Du bör notera att kampanjpriserna bara är bra under den första tjänstetiden, så att du registrerar dig på längre sikt betyder högre besparingar. Vanligtvis innebär det att du registrerar dig för längre villkor, oavsett pågående kampanjer, kommer det troligtvis att bli ett prisavbrott.

Delad webbhotell.

Kör pappa. GoDaddy erbjuder tre delade planer för både Windows- och Linux-alternativ. Ekonomi tillåter en webbplats, obegränsad bandbredd och 100 GB lagring, för $ 3,99. Deluxe, med $ 4,99 per månad, och Ultimate, med $ 7,99 per månad, erbjuder obegränsad webbplats, obegränsad bandbredd och obegränsad lagring. Alla planer har ett gratis års domänregistrering på en årsplan. E-postkonton är begränsade till 100, 500 respektive 1000. Ultimate-planen lägger till ett gratis SSL-certifikat för ett år.

Dream. DreamHost gör det enkelt med en delad plan. Planen kommer med obegränsad allt – obegränsad lagring, obegränsad bandbredd, obegränsad e-postkonton och obegränsad domän. För en treårsperiod är priset $ 7,99 per månad. En gratis domänregistrering för ett år, liksom gratis SSL, kommer med planen. En dedikerad IP är tillgänglig för en extra $ 5,95 månadsavgift.

Hanterad WordPress-värd

Kör pappa. GoDaddy erbjuder fyra planer. De lägsta två tillåter en webbplats, medan den nästa till toppen tillåter två platser, och den översta nivån tillåter 5. GoDaddy begränsar antalet besökare per månad baserat på din plan, och mängden SSD-lagring varierar beroende på plan. GoDaddy priserna är $ 3,99, $ 4,49, $ 7,99 och $ 13,99 per månad.

Dream. DreamHost har en plan till $ 19,95 per månad, så det är något högre än GoDaddys toppnivå. DreamHosts WordPress-plan kommer dock med en dedikerad IP, använder en SSD-infrastruktur, tillåter obegränsad besökare per månad och finns på VPS-servrar. Det är begränsat till en webbplats och en MySQL-databas.

VPS och dedikerad servervärd. GoDaddy erbjuder fler VPS-planer, med fem planer för Linux och fem för Windows – Windows-planerna kostar cirka $ 10 per månad mer. GoDaddy-planerna erbjuder obegränsad bandbredd och 40 GB till 250 GB lagringsutrymme (beroende på nivå). DreamHost erbjuder fyra planer, prissatta mycket nära GoDaddy-priser för liknande funktioner. DreamHosts planer erbjuder emellertid obegränsad bandbredd och obegränsad SSD-lagring.

DreamHost erbjuder en dedikerad plan som kan anpassas för extra månatliga avgifter. GoDaddy erbjuder fem dedikerade planer för Linux och 5 för Windows. GoDaddys Windows-planer löper cirka 30 dollar mer än Linux-planerna. GoDaddys planer och planen från DreamHost har alla obegränsad bandbredd.

Credits. GoDaddy erbjuder olika marknadsföringskrediter beroende på din plats. DreamHost erbjuder gratis marknadsföring med 100 $ kredit för Bing / Yahoo. Båda säljer domännamn, och både DreamHost och GoDaddy ger ett gratis år för registrering för nya registreringar.

Pengar tillbaka garanti. GoDaddy och DreamHost erbjuder återbetalningsgarantier. GoDaddy erbjuder 30-dagarsgarantin för årliga och högre villkor. För månatliga planer är GoDaddys fullständiga återbetalning begränsad till 48 timmar och är pro-rankad efter det. DreamHost har en branschledande 97-dagarsgaranti (på sina delade planer, om den köps med kreditkort). Om du har gratis domänregistrering på GoDaddy eller DreamHost kommer de att hålla domänregistreringsavgiften från återbetalningen, och du kommer att behålla domännamnet.

Yttrande om värdplaners prissättning

För delad värd har DreamHost kanten med sina obegränsade funktioner och enkelheten att bara ha en plan – men om du vill ha färre funktioner för lägre priser, ger GoDaddy dig det alternativet. DreamHost är bäst lämpad för små till medelstora företag.

Hur lätt att använda GoDaddy och DreamHost

Enkel användning

Hur lätt att använda gränssnittet

Kontrollpanel. GoDaddy och DreamHost använder olika kontrollpaneler. GoDaddy använder cPanel men ändrar gränssnittet något. cPanels användarvänliga grafiska gränssnitt är industristandarden och har de flesta funktioner som behövs för att administrera din webbplats genom lätt identifierade ikoner. GoDaddy använder industristandarden Plesk för Windows-planer. DreamHosts egenutvecklade kontrollpanel är användarvänlig och kraftfull när du vänjer dig till den. Det kan dock vara förvirrande för någon som kommer från cPanel.

Ett klick på installationsprogrammet. GoDaddy tillhandahåller app-installation med ett klick till hundratals appar via sin kontrollpanel. DreamHost tillhandahåller en klickinstallation av vissa appar via sin kontrollpanel. Båda har en klickinstallation av WordPress.

Navigering på webbplatsen. Både GoDaddys och DreamHosts webbplatser ger massor av information om du kan hitta den. GoDaddy erbjuder fler produkter utöver webbhotell, så det är lite mer förvirrande att navigera, och dess sidor innebär mycket rullning. DreamHost gör det svårt att hitta information utan att ta till Google eller läsa igenom wikier.

Yttrande om användarvänlighet

DreamHost gör det enkelt att välja en delad värdplan – det finns bara en plan. GoDaddy ger dig emellertid alternativ till lägre priser (men mindre detaljerade). GoDaddys kontrollpanel är baserad på industristandarden cPanel och den erbjuder fler appar för installation med ett klick.

Support för GoDaddy och DreamHost

Teknisk och kundsupport

Användarstöd jämfört

GoDaddy måste anses vara bättre än genomsnittet, baserat på kundrecensioner. DreamHost-kunder betygsätter sina kundtjänster högt. Båda har supportpersonal som anses vara vänlig och kunnig.

GoDaddy har en telefon, e-post och livechatt dygnet runt, samt en omfattande kunskapsbas med självstudier och videor. GoDaddy erbjuder informativa artiklar utöver sin blogg i “GoDaddy Garage.” DreamHost har en kontaktsida där du kan maila frågor. Det finns fler supportalternativ från DreamHost när du har köpt dem, men en telefon är inte en av dem. DreamHost har en unik wiki som uppdateras efter behov och har massor av information, ungefär som en kunskapsbas. DreamHost har ett forum och en blogg.

Yttrande om användarsupport

GoDaddy erbjuder fler kontaktmetoder, inklusive telefon, så det är enkelt att få hjälp. GoDaddy-support är rankat som genomsnitt av de flesta kunder som kommenterar, medan DreamHost-kunder talar om bättre än genomsnittligt stöd. Bristen på telefon eller livechatt (såvida inte är inloggad på ett konto) för DreamHost ger GoDaddy en fördel här.

Användarrecensioner av GoDaddy och DreamHost

Användarrecensioner

Användarrecensioner jämfört

Notera: Även om recensioner aldrig ska vara den enda avgörande faktorn för att välja en värd när något konsekvent tas upp i kundrecensioner, kan det behöva övervägas.

Granskarna är den passionerade kunden, så de flesta recensioner har starka negativa eller starka positiva lutningar.

Negativa recensioner för GoDaddy och DreamHost

Kör pappa. De flesta negativa recensionerna av GoDaddy handlar om dålig kundsupport, de strikta restriktionerna för vissa planer och driftstopp.

Dream. Ett vanligt klagomål är bristen på telefonsupport och prickig chattstöd. Dessutom finns det ett överraskande antal klagomål på driftstopp för ett företag som har en så stark drifttidsgaranti.

Positiva recensioner för GoDaddy och DreamHost

Kör pappa. Positiva recensioner från GoDaddys kunder kommenterar sina domänregistreringstjänster och dess prissättning.

Dream. De flesta recensioner för kundsupport är positiva. DreamHost får raves för sitt nästan “obegränsade allt” för ett så lågt pris.

Yttrande om användarrecensioner

Recensioner tenderar att indikera att GoDaddy koncentrerar sig på att vara en domänregistrator och att värd är en eftertanke. Totalt sett finns det mer positiva recensioner från DreamHost-kunder.

Slutsats om jämförelse av GoDaddy och DreamHost

Vilken värd är bäst för dig?

Att välja den bästa plattformen

Var och en av dessa värdföretag har sina för- och nackdelar.

Skäl att välja DreamHost framför GoDaddy:

 • Enkelhet i att välja en plan
 • Fler obegränsade funktioner i planer
 • Längre pengar-tillbaka-garanti
 • 100% garanterad drifttid

Skäl att välja GoDaddy framför DreamHost:

 • Säljer flera webbprodukter utöver webbhotell
 • Linux- och Windows-alternativ för alla planer
 • Fler nivåer för fler alternativ i planer
 • Branschstandard cPanel (men ändrad)
 • Gratis telefon och chatt dygnet runt

GoDaddy kanske passar bäst för nybörjare eftersom allt webbrelaterat, från domännamn till SSL, marknadsföring och SEO-tjänster och bokföring online, kan erhållas från en webbplats.

DreamHost är attraktiv för dem som bara vill ha en “obegränsad allt” -sida utan att bläddra igenom alternativ i delad hosting. Det kanske inte passar nybörjare eftersom det inte finns någon webbplatsbyggare och inget telefonsupport. Små företag hittar obegränsad bandbredd och lagring tilltalande. Företag som kräver VPS eller dedikerade servrar kommer DreamHost också att vara ett attraktivt val.

InMotion Hosting är ett alternativ till att undersöka när man handlar efter en webbhotell. Medan InMotion: s pengar-tillbaka-garanti är mindre än DreamHost, erbjuder den fortfarande en av de bästa i branschen – en 90-dagars pengarna-tillbaka-garanti, jämfört med 30-dagars garanti från GoDaddy. För dem som inte bryr sig om att spendera lite mer än budgethotell för att få premiumfunktioner och snabba laddnings- och responstider är SiteGround ett värdföretag du kanske vill överväga.

Har du några frågor om GoDaddy eller DreamHost? Vad har dina erfarenheter av webbhotell varit? Lämna dina kommentarer och meddela oss.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map