GoDaddy vs. Bluehost: Vilken bör du använda?

GoDaddy mot Bluehost jämförelse


I denna tidsalder av digitalisering är det ganska vanligt att ha en online-närvaro i form av en webbplats – oavsett om du är en individuell professionell, har en start eller har ett medelstort till ett stort företag.

Och eftersom webbplatsunderhåll och webbhotell kräver specifika färdigheter, skulle du inte vilja stressa om dessa saker genom att få detta gjort av en tredjepartsleverantör..

Du är också mer benägna att gå med ett webbhotellföretag som har gjort affärer i branschen under en god tid och är välkänt och betrodd av många företag globalt.

Det är här två populära värdleverantörer – Bluehost och GoDaddy – kommer in.

Bluehost (grundades 1996) och GoDaddy (grundades 1997) har gjort affärer i branschen i över 19 år vardera. Det är alltså svårt att välja mellan dessa två webbhotell när det gäller deras stora värdupplevelse.

Därför måste du känna till de olika funktionerna och funktionerna som erbjuds av var och en för att fatta ett informerat beslut baserat på dina värdkrav.

Medan Bluehost ägs av den kända Endurance International Group (EIG), faller GoDaddy inte under någon sådan grupp.

EIG är känt för att ha en enorm pool av webbhotell under sig, inklusive andra populära namn som iPage och Hostgator.

Det faktum att Bluehost hittills har varit värd för över två miljoner webbplatser är ett vittnesbörd om sitt fokus på värdtjänster.

GoDaddy är ett framträdande namn när det gäller domänregistrering också. 2014 nådde GoDaddy en betydande milstolpe av att ha mer än 59 miljarder domännamn under sin ledning och därmed bli världens största ICANN-ackrediterade registrator.

GoDaddy är också känd för sina billiga delade värdplaner, medan Bluehost inte är långt efter vad gäller överkomliga priser för delade värdplaner.

Båda webbhotlarna erbjuder också VPS-värd, WordPress-värd, dedikerad servervärd, och så vidare.

Medan Bluehost endast erbjuder Linux-hostingtjänster, ger GoDaddy dig möjlighet att välja mellan Linux-värd eller Windows-värd.

Dessutom har GoDaddy vunnit flera utmärkelser för sina tjänster, till exempel Gold Stevie Award för datortjänster (2012) och Bulby-pris för bästa användning av en enda bokstavsdomän.

Bluehost har också vunnit några utmärkelser, som bästa budgethotell, bästa webbhotellföretag och bästa prisvärda värd från HostReview.

Eftersom båda har en enorm mängd erfarenhet och erbjuder liknande prisbelönta tjänster, hjälper vi dig att förstå dessa leverantörer bättre och förenkla ditt beslut genom att jämföra värdfunktioner och tjänster som erbjuds av Bluehost och GoDaddy och deras olika värdplaner i denna artikel.

Jämför prestandan hos Bluehost och GoDaddy

Contents

Drifttid och tillförlitlighet

Uptime monitor

Uptime. En av nycklarna till framgång för ett onlineföretag är tillgängligheten på sin webbplats och tillhörande funktioner hela tiden.

Medan GoDaddy ger en uppetidsgaranti på 99,99%, ger Bluehost ingen sådan uppetidsgaranti.

Och efter att ha använt Bluehost för ett par webbplatser kan vi säga att upptidsprocenten verkligen är cirka 99,99% i realtid. Den faktiska drifttiden för GoDaddy har ofta fallit något under 99,99%, men det är fortfarande så bra.

Pålitlighet. GoDaddy har ett massivt datacenter i Phoenix, medan Bluehost har sitt datacenter i Utah.

Bluehost-datacenteret stöder speglad lagringssäkerhetskopiering, UPS-säkerhetskopiering, dieselgenerator och flera andra strömrelaterade funktioner.

GoDaddy-datacenteret stöder också dieselgeneratorer och oavbruten strömförsörjning och säkerställer en hög hastighet på cirka 20 gigabit per sekund genom att vara ansluten till en optisk fiber DWDM Ethernet-ryggrad.

Prestanda. Den tid det tar för dina webbplatssidor att ladda är också avgörande för att skapa ett positivt intryck om din webbplats.

Den maximala tiden tog sig att svara på en sidbelastningsbegäran från en GoDaddy-värdad server har visat sig vara ganska hög jämfört med den för en server som BlueHost är värd, särskilt under en kraftig ökning av webbplatstrafiken.

Under testning med små trafikplatser avslöjades att Bluehost lyckas ge en lasttid på mindre än 2,4 sekunder och GoDaddy går förbi 2,6 sekunder för samma.

Bluehost-servrar körs på AMD-kraftcenter, medan GoDaddy-servrar körs på Intel Core i7-processorer. Båda lyckas också leverera bra resultat för sina respektive webbplatser.

Yttrande om Bluehost och GoDaddy Performance

På grund av Bluehost-servrarnas förmåga att hantera stora sidbelastningshastigheter, även under ökad trafik och en något högre upptidsprocent, föredrar vi Bluehost när det gäller upptid, hastighet och tillförlitlighet.

Funktioner i Bluehost och GoDaddy

Jämför viktiga funktioner

Viktiga funktioner jämfört

Webbplatsbyggare. För att bygga en webbplats erbjuder Bluehost dig Weebly-webbplatsbyggaren eller goMobi mobilwebbplatsbyggare. Du kan enkelt skapa en webbplats utan kodningskunskap genom att använda drag-och-släpp-funktionaliteten för Weebly.

Du kan också använda Weebly gratis för att skapa en enkel webbplats på upp till sex sidor. Men om du vill ha några avancerade funktioner, till exempel lösenordsskydd för dina webbsidor och anpassade teman, kan du uppgradera ditt Weebly-verktyg till en betald plan på cirka $ 8,99 per månad.

GoDaddy erbjuder ingen gratisversion av sitt webbplatsbyggnadsverktyg, med priser som börjar på $ 1 per månad (för en personlig plan som är ganska billig).

GoDaddy-webbplatsbyggaren är mycket populär med flera fantastiska användarvänliga funktioner och den resulterande webbplatsen kommer sannolikt att bli mer attraktiv än du kan bygga med Bluehost-webbplatsbyggaren.

säkerhet. Bluehost imponerar oss med sin omfattande uppsättning säkerhetsfunktioner som består av hotlink-skydd och olika anti-spamverktyg, till exempel Apache Spam Assassin, Spam Experts och Spam Hammer.

Det erbjuder också CloudFare att ge förbättrad säkerhet i form av SSL och skydd mot distribuerade denial of Service (DDoS) attacker.

Bluehost stöder också lösenordsskyddade kataloger, skapande av IP-adress svartlista, skapande av filter för e-postkonton och användare och hantering av digitala certifikat och privata nycklar. Och dina webbplatsadministratörer känner sig säkra när de kommer åt konfigurationsfilerna med tillhandahållandet av Secure Shell (SSH) -åtkomst.

Du kan till och med använda SiteLock Domain Security som börjar på cirka $ 1,67 per månad.

Med GoDaddy kommer säkerhet till en extra kostnad i form av SiteLock som börjar på cirka $ 17,88 per år. Med det här alternativet har du rätt till appskanning, skräppost och övervakning av skadlig kod och ett certifikat för webbplatsverifiering. Det hjälper till och med att identifiera nätverkssårbarheter och ta bort skadlig programvara.

MySQL-databas GoDaddy ger dig tillgång till begränsade MySQL-databaser med sina delade värdplaner, medan Bluehost erbjuder tillgång till obegränsade MySQL-databaser för alla dess planer.

GoDaddy erbjuder också betydligt färre e-postkonton med sina olika värdplaner jämfört med Bluehost.

Säkerhetskopiering. Medan båda värdleverantörerna gör det möjligt för dig att göra manuella säkerhetskopior som en del av ditt värdkonto, skiljer de sig med avseende på deras automatiska säkerhetsalternativ. Bluehost ger dig möjlighet att göra automatiska säkerhetskopior från cPanel (standard kontrollpanelen).

Ett sådant alternativ är inte tillgängligt med GoDaddy.

Hanterad WordPress Hosting. Varken GoDaddy eller Bluehost kräver att du installerar WordPress Content Management System (CMS) eftersom de kommer förinstallerade med det.

Detta gör att du snabbt kan börja med WordPress-plattformen och skapa sidor, inlägg, gallerier och så vidare. Båda erbjuder också automatisk uppdatering av programvara och plug-in, support dygnet runt, och så vidare.

Båda webbhotlarna erbjuder fyra olika WordPress-värdplaner. Dessa jämförs nedan:

GoDaddy Basic – till $ 3,99 per månad, med 10 GB lagring och ingen IP-adress, för en webbplats och för att hantera cirka 25 000 besökare varje månad.

GoDaddy Deluxe – till $ 4,49 per månad, med 15 GB lagring och ingen IP-adress, för en webbplats och för att hantera cirka 1 000 000 besökare varje månad.

GoDaddy Ultimate – till 7,99 dollar per månad, med 30 GB lagring och ingen IP-adress, för två webbplatser och för att hantera cirka 4 000 000 besökare varje månad.

GoDaddy Developer – till $ 13,99 per månad, med 50 GB lagring och ingen IP-adress, för fem webbplatser, och för att hantera cirka 8,00 000 besökare varje månad.

Bluehost Blogger – till 24,99 dollar per månad (12,49 $ för den första månaden), med 30 GB lagring och 1 IP-adress, för fem webbplatser och för att hantera cirka 100 miljoner besökare varje månad.

Bluehost Professional – till $ 74,99 per månad ($ 37,50 för den första månaden), med 60 GB lagring och 1 IP-adress, för tio webbplatser och för att hantera cirka 300 miljoner besökare varje månad.

Bluehost Business – till $ 119,99 per månad ($ 60 för den första månaden), med 120 GB lagring och 1 IP-adress, för 20 webbplatser, och för att hantera cirka 600 miljoner besökare varje månad.

Bluehost Enterprise – till $ 169,99 per månad ($ 85 för den första månaden), med 240 GB lagring och 1 IP-adress, för 30 webbplatser och för att hantera obegränsade månatliga besökare.

Det är uppenbart att GoDaddys värdplaner för WordPress är billigare än Bluehost. Bluehost-planerna är dock mer lämpade för högre trafik.

E-handel lösningarMed GoDaddy online-butiksfunktionalitet kan du få dina produkter listade och börja sälja dem på nolltid. Du får möjlighet att använda och anpassa teman, bygga en mobilvänlig webbutik, skapa en kundvagn, använda marknadsföringsverktyg, använda SEO-kapaciteter och så vidare.

Det stöder också många betalningsmetoder, inklusive kreditkort, nettbank, betalkort och plånböcker. GoDaddys online-premiumbutik är tillgänglig för $ 19,99 per månad (årsabonnemang) eller $ 29,99 per månad (månadsabonnemang).

Bluehost ger dig också tillgång till en liknande uppsättning e-handelsfunktioner. Du kan använda Magneto-applikationen för att skapa din onlinebutik, använda TransFirst-betalningsportalen för att acceptera betalningar från dina kunder och använda någon av de olika kundvagnarna, som Agora, Cube Cart, Zen Cart och OS Commerce.

Yttrande om Bluehost och GoDaddy viktiga funktioner

På grund av bättre säkerhetsfunktioner och färre begränsningar (eller kapslar) på MySQL-databaser, e-postkonton och antalet WordPress-hanterade webbplatser, får Bluehost vårt nick här.

Jämför webbhotellplaner och priser för Bluehost och GoDaddy

Värdplaner & Prissättning

Prisplaner jämförda

Notera: Vi ska bara jämföra Linux-värdplanerna som erbjuds av båda, eftersom Bluehost inte erbjuder några Windows-värdplaner. Det bör noteras att GoDaddy erbjuder Windows-värdplaner.

Den billigaste GoDaddy-värdplanen finns på cirka $ 2,24 per månad (GoDaddy Starter), medan den billigaste webbhotellplanen för Bluehost är tillgänglig till $ 3,95 per månad (Bluehost Starter). Båda dessa planer kan visa sig vara tillräckliga om du är nybörjare som testar någon webbhotell för första gången.

Typer av värdplaner

Delade värdplaner Vi jämför med GoDaddy delade värdplaner och Bluehost delade värdplaner Nedan:

Alla delade Bluehost-planer använder cPanel som sin kontrollpanel för Linux-värd, medan GoDaddy-delade planer använder cPanel för Linux-värd och Plesk för Windows-värd.

Med Bluehost delad webbhotell kan du köpa SiteLock Security till $ 1,99 per månad (årligt prenumeration) och med GoDaddy delad hosting kan du välja detsamma till $ 1,49 per månad (1-års prenumeration).

Bluehost Starter – till $ 3,95 per månad (3-årig prenumeration) eller $ 4,95 per månad (2-årig prenumeration) eller $ 5,95 per månad (1-årig prenumeration), med 50 GB diskutrymme, 5 e-postkonton och obegränsade MySQL-databaser, för en webbplats.

Bluehost Plus – till $ 6,95 per månad (3-årig prenumeration) eller $ 7,95 per månad (2-årig prenumeration) eller $ 8,95 per månad (1-årig prenumeration), med 150 GB diskutrymme, 100 e-postkonton och obegränsad MySQL-databaser, för 10 webbplatser.

Bluehost Business Pro – till $ 14,95 per månad (3-årig prenumeration) eller $ 16,95 per månad (2-årig prenumeration) eller $ 19,95 per månad (1-årig prenumeration), med obegränsat diskutrymme, obegränsad e-postkonton och obegränsad MySQL-databaser, för obegränsade webbplatser.

GoDaddy Starter – till $ 2,24 per månad (3-årig eller 2-årig eller 1-årig prenumeration) eller $ 2,49 per månad (1-månaders prenumeration), med 30 GB diskutrymme, 10 e-postkonton och 1 x 1 GB MySQL-databaser, för en webbplats.

GoDaddy Economy – till $ 3,99 per månad (3-årig prenumeration) eller $ 4,49 per månad (2-årig prenumeration) eller $ 4,99 per månad (1-årig prenumeration) eller $ 6,99 per månad (3-månaders prenumeration), med 100 GB diskutrymme, 100 e-postkonton, och 10 x 1 GB MySQL-databaser, för en webbplats.

GoDaddy Deluxe – till $ 4,49 per månad (3-årig prenumeration) eller $ 4,99 per månad (2-årig prenumeration) eller $ 5,99 per månad (1-årig prenumeration) eller $ 8,99 per månad (månadsprenumeration), med obegränsat diskutrymme, 500 e-postkonton och 25 x 1 GB MySQL-databaser, för obegränsade webbplatser.

GoDaddy Ultimate – till $ 7,99 per månad (3-årig prenumeration) eller $ 8,99 per månad (2-årig prenumeration) eller $ 9,99 per månad (1-årig prenumeration) eller $ 14,99 per månad (månadsabonnemang), med obegränsat diskutrymme, 1000 e-postkonton och obegränsat (x 1 GB) MySQL-databaser, för obegränsade webbplatser.

VPS-värdplaner Bluehost erbjuder 4 VPS-värdplaner i jämförelse med de 5 VPS-värdplanerna som tillhandahålls av GoDaddy, med nästan likadan lagring, RAM och prissättning. GoDaddy erbjuder emellertid obegränsad bandbredd, medan Bluehost erbjuder bandbredd i intervallet 1 TB till 4 TB.

Dedikerade värdplaner GoDaddy erbjuder fem dedikerade serverhotellplaner, medan Bluehost erbjuder cirka 3 av dem. Dessutom erbjuder GoDaddy en maximal lagring på 2 TB (jämfört med Bluehosts högsta 1 TB) och ett maximalt RAM-minne på 32 GB (jämfört med Bluehosts 16 GB maximalt).

Medan Bluehost erbjuder en bandbredd på 15 TB (med en Bluehost Premium), erbjuder GoDaddy obegränsad bandbredd med alla sina dedikerade planer. Prissortimentet för båda webbhotellarna är nästan lika, även om du får billigare alternativ för dedikerad hosting med GoDaddy.

Pengar tillbaka garanti Båda webbhotellarna erbjuder en pengar-tillbaka-garantiperiod, vilket innebär att de är säkra på de tjänster de erbjuder.

Medan GoDaddy tillåter dig att söka dina pengar tillbaka inom en period av 45 dagar, om du inte är nöjd, tillåter Bluehost bara detsamma i 30 dagar (pro-rankad återbetalningspolicy).

Den andra skillnaden är att GoDaddy erbjuder denna återbetalningsgaranti endast för sina årliga prenumerationsplaner.

Yttrande om värdplaners prissättning

Även om en del av GoDaddys planer verkar billigare, gäller det bara för den första tjänstperioden. Under planförnyelser är priserna mycket högre för GoDaddy. Så det finns inte mycket att skilja dessa två värdar om olika värdplaner och deras priser. Enligt oss är det ett band mellan de två.

Hur lätt att använda Bluehost och GoDaddy

Enkel användning

Hur lätt att använda gränssnittet

Båda webbhotell erbjuder branschstandarden cPanel, som har ett användarvänligt gränssnitt, som kontrollpanelen.

Med GoDaddy kan du också använda Parallels Plesk-panelen, eftersom den också stöder Windows-värd vilket Bluehost inte gör. Eftersom cPanel är en industristandard kontrollpanel, kan användare vänja sig till sin arbetsstil ganska snabbt.

Dessutom kan du använda installationsfunktionen med ett klick för att installera WordPress och olika andra applikationer för båda webbhotellleverantörer. (Se Mojo-marknaden för Bluehost och GoDaddy-marknaden för GoDaddy.)

Yttrande om användarvänlighet

Båda webbhotell använder samma kontrollpanel och liknande installatörer med ett klick. Återigen betygsätter vi båda lika mycket när det gäller användarvänlighet.

Support för Bluehost och GoDaddy

Teknisk och kundsupport

Användarstöd jämfört

Båda webbhotlarna erbjuder olika alternativ för att komma i kontakt med deras kundtjänstteam när som helst på dagen eller natten.

Om det är en nödsituation kan du enkelt kontakta deras supportteam genom att använda ett avgiftsfritt telefonnummer. Och om du inte har bråttom att lösa problemet kan du fortfarande få snabba svar via båda webbhotellernas livechattalternativ.

Alternativt kan du även använda biljettsystemet eller skicka e-post till båda värdleverantörerna.

Efter att ha varit värd för webbplatser med båda dessa webbhotell kan vi dela att GoDaddys supportteams svar har försenats vid ganska många tillfällen.

Bluehost-supportteamets svarstid har varit konsekvent bra.

Yttrande om användarsupport

Vi föredrar att rösta på Bluehost-supportteamet, rent baserat på vår erfarenhet av dem som snabbt erbjuder lösningar på våra frågor vid många tillfällen under åren..

Användarrecensioner av Bluehost och GoDaddy

Användarrecensioner

Användarrecensioner jämfört

Notera: Det kanske inte är en utmärkt idé att helt förlita sig på de recensioner som olika kunder har lagt ut online för alla webbhotell. Men de hjälper dig att förstå vilka problem eller vilka fördelar med en viss värd som tas upp om och om igen.

Negativa recensioner för Bluehost och GoDaddy

För GoDaddy hänvisar de flesta av de negativa recensionerna till den betydande tid som dess supportteam tar för att svara under krissituationer i realtid.

Och det är inte bara första gången svaret, utan den tid det tar att komma fram till en lösning för kundens problem.

För Bluehost hänvisar många kundrecensioner till nackdelen med att behöva installera många tillägg för flera funktioner. Många kunder begär också att Bluehost börjar erbjuda månatliga delade värdplaner.

Positiva recensioner för Bluehost och GoDaddy

Det finns massor av positiva recensioner från nybörjare som tyckte att det var extremt enkelt att bygga en webbplats när man använder GoDaddys webbplatsbyggare och för att få deras webbplats värd med GoDaddys mest grundläggande plan (startplanen).

För Bluehost är de positiva recensionerna mest reserverade för VPS och dedikerade serverplaner. Med dessa planer har serverns prestanda och tillgänglighet av obegränsade MySQL-databaser och e-postmeddelanden lovordat mycket.

Dessutom har särskilt nämnts Bluehosts fantastiska säkerhet och kundsupport i de flesta recensioner.

Slutsats om jämförelse av Bluehost och GoDaddy

Vilken värd är bäst för dig?

Att välja den bästa plattformen

Följande är skäl att välja Bluehost framför GoDaddy:

 • Obegränsade MySQL-databaser och e-postkonton med flera planer
 • Förbättrad säkerhet
 • Stor teknisk och kundsupport
 • Möjlighet att leverera hög drifttid, även för ökade trafiknivåer

Följande är skäl att välja GoDaddy framför Bluehost:

 • Support för Windows-värd
 • Billigare priser
 • Fler produkter och funktioner
 • Längre återbetalningsperiod på 45 dagar

Det är uppenbart att om du är en helt nybörjare och bara vill komma igång med en webbplats, utan att ha teknisk kunskap, visar GoDaddy sig vara ett mycket billigare och bekvämare alternativ.

Om du letar efter en Windows-webbplattform är GoDaddy den du ska välja.

Men om din webbplats får mycket trafik och du letar efter tillförlitlighet och förbättrad prestanda, verkar Bluehost vara den perfekta webbhotellen för dina behov.

Om du letar efter ett alternativ till Bluehost, behöver du inte se längre än en av dess systersidor, inklusive Hostgator som också ägs av EIG.

Vad gäller stöd, skalbarhet och hög trafikhantering är Hostgator inte heller dåligt. Om du letar efter ett billigt alternativ till GoDaddy att starta en grundläggande webbplats kan du få den värd på Dreamhost.

Har du tidigare erfarenheter av att använda GoDaddy eller Bluehost? Har denna jämförelse besvarat några frågor du hade eller har du fortfarande några frågor? Skicka gärna några kommentarer eller dela dina erfarenheter i kommentarerna nedan.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map