GoDaddy vs. Arvixe: Vilken webbhotell ska du välja?

Om du har beslutat att starta en webbplats kan du vara mer än lite förvirrad över alla olika webbhotellföretag och alla planer som finns där ute. Den här jämförelsen mellan GoDaddy och Arvixe är här för att hjälpa dig att sortera igenom röran och hitta ett webbhotellföretag som passar dig.


GoDaddy är ett stort företag med nästan 13 miljoner kunder. Arvixe är kanske inte så välkänd som vissa andra värdföretag, men det växer snabbt – i storlek och rykte. Både GoDaddy och Arvixe tillhandahåller delad hosting, hanterade WordPress, VPS och dedikerade serverplaner. Både GoDaddy och Arvixe erbjuder Linux- och Windows-alternativ för sina planer.

GoDaddy har vunnit flera “bästa av” utmärkelser, bland annat att ha utsetts till ett Fortune 100 “bästa företag att arbeta för” under 2012. GoDaddy har också fått erkännande för sina kontroversiella annonskampanjer. Arvixe har vunnit många utmärkelser – inklusive PCMags “Editor’s Choice” 2015 och är ett av Inc. 500: s ”snabbast växande företag i Amerika.”

GoDaddy började 1997 som Jomax Technologies och omklassificerades som Go Daddy 1999. År 2006 bytte märket till GoDaddy (de två namnen anslöt sig). En privat investeringsgrupp äger GoDaddy, men grundaren Bob Parsons är fortfarande den största enskilda aktieägaren. Arvixe köptes av Endurance International Group (EIG) 2014. EIG äger många webbhotellföretag, och även om EIG-webbplatserna har vissa likheter, verkar de under sina egna namn.

Jämför prestandan hos GoDaddy och Arvixe

Contents

Drifttid och tillförlitlighet

Uptime monitor

Uptime. När servrarna inte är uppe förlorar du tittare och kunder. Garantier för drifttid betyder inte att din webbplats alltid kommer att vara uppe, men det är en indikation på vikten som webbhotell ger upptid. GoDaddy garanterar en drifttid på minst 99,9%. Om webbplatsen faller 0,1% eller mer från 99,9% på en månad krediteras du 5% av den månadens webbhotell. Arvixe har samma garanti på 99,9%, med en gratis månaders återbetalning om den faller under den procentuella andelen.

Prestanda. GoDaddy använder Core i7-processorer i sina delade planer, och Xeons i sina VPS och dedikerade planer. Arvixe använder de senaste Xeons och lagrar kunddata på 15K raid tio enheter. Arvixes databaser och e-postservrar finns på SSD-lagring.

Ett test på en GoDaddy-webbplats gav en laddningstid på 2,91 sekunder, snabbare än 56% av de platser som testades med Pingdom. En jämförbar Arvixe-plats hade en lasttid på 1,05s%, snabbare än 89% av de testade platserna.

Pålitlighet. GoDaddy har ett datacenter som det äger i Phoenix, Arizona, och hyr ut två andra Arizona-centra i Mesa och Scottsdale. GoDaddy har andra datacenter i Chicago, Los Angeles och Ashburn, Virginia. Internationella behov tillgodoses med ett europeiskt centrum i Amsterdam och ett asiatiskt centrum i Singapore. Datacentrerna drivs och kyls med redundans och dieselbackup.

Arvixe uppfyller globala krav med datacentra i Dallas, Texas, Amsterdam och Hong Kong. Datacentrerna är helt överflödiga och övervakas på plats för säkerhet och tillförlitlighet.

Yttrande om GoDaddy och Arvixe Performance

Arvixe har en bättre drifttidsgaranti och mycket snabbare belastnings- och responstider i testerna.

Funktioner i GoDaddy och Arvixe

Jämför viktiga funktioner

Viktiga funktioner jämfört

Notera: “Obegränsad” och “obegränsad” är marknadsföringsvillkor som ofta används av webbhotellföretag. Till skillnad från vad du kanske tror, ​​betyder det inte “allt du kan använda.” I stället hänvisar det till vad värdföretaget “anser rimlig användning.”

Domänregistrering. Medan båda värdarna är domänregistratorer är GoDaddy världens största registrator med över 60 miljoner domäner under förvaltning. GoDaddy erbjuder ett års gratis domänregistrering för den första terminen när löptiden är 12 månader eller längre. Arvixe erbjuder en gratis domän så länge du har en plan med dem, och det erbjuder en gratis överföring om du redan har en domän.

Webbplatsbyggare. GoDaddy har drag-and-drop-gränssnittet med sin webbplatsbyggare, som börjar till ett kampanjpris på $ 1 per månad. Arvixe tillhandahåller RvSiteBuilder, som har en WSYWIG-redigerare och över 600 webbmallar.

databaser. Beroende på vilken plan som valts erbjuder GoDaddy från 10 till obegränsade MySQL-databaser. Arvixe erbjuder obegränsade MySQL- och PostgreSQL-databaser.

E-postkonton. GoDaddy erbjuder 100 till 1 000 konton med 100 MB till 1 GB lagringsutrymme, beroende på din plan. Arvixe tillhandahåller obegränsade e-postkonton och vidarebefordran av e-post till alla dess planer.

WordPress Hosting. Både GoDaddy och Arvixe erbjuder hanterade WordPress-planer. En hanterad WordPress-plan har värdföretaget som gör säkerhetskopior och uppdateringar på din webbplats, så att du kan fokusera på det viktiga – din webbplats innehåll.

Kör pappaGoDaddy har fyra WordPress-planer. Basic, som är begränsat till en webbplats, 25 000 besökare per månad och 10 GB SSD-lagring; Deluxe, med en webbplats, 100 000 besökare och 15 GB lagring; Ultimate, med två platser, 400 000 besökare och 30 GB SSD-lagring; och utvecklare, med upp till 5 webbplatser, 800 000 besökare och 50 GB SSD-lagring. Alla har en gratis domän när du beställer en årlig term. Den ultimata planen innehåller gratis SiteLock.

ArvixeArvixe erbjuder två delade WordPress-planer – Personal Class och Personal Class Pro. Om din webbplats växer, skalar deras värden över delade, VPS, dedikerade och molnservrar, beroende på dina behov. De har obegränsat utrymme och bandbredd och chatt- och telefonsupport dygnet runt för deras WordPress-värd.

e-handelslösning. GoDaddy och Arvixe erbjuder båda gratis kundvagnar, till exempel Magneto, ZenCart, PrestaShop och andra, via kontrollpanelen. Arvixe stöder en hel del gratis och kommersiella alternativ för e-handel, många med 24/7 support och automatisk installation.

Säkerhetskopior. GoDaddy har en säkerhetskopierings- och återställningsplan för en månadskostnad med sina delade planer och gratis dagliga säkerhetskopior på WordPress, VPS och dedikerade planer. Arvixe tar dagliga säkerhetskopior av snapshot av sina servrar. Arvixe rekommenderar kunder att göra egna säkerhetskopior och lagra dem utanför webbplatsen (vilket är bra råd oavsett plan).

Hosting säkerhet. GoDaddy skannar och agerar proaktivt mot DDoS-hot, och det tillhandahåller vad den kallar “CageFS.” CageFS låter dig ställa in användarrättigheter för att begränsa åtkomst till innehåll. GoDaddy tillhandahåller SpamAssasin, liksom BoxTrapper, för e-postfiltrering. Arvixe skannar och agerar proaktivt mot DDoS-hot, liksom att ha skyddat våld. Arvixe tillhandahåller SpamAssassin och Spamhaus-filtrering.

GoDaddy tillhandahåller gratis delad SSL för sina planer, där toppnivåerna blir privata SSL-fria. Arvixe brukade tillhandahålla delad SSL för sina Linux-delade planer, men från slutet av 2015 är delade SSL: er inte längre tillgängliga för Linux eller Windows PersonalClass delade planer. Privata SSL: er kan köpas. Arvixe BusinessClass-planer har gratis SSL så länge du har en plan med Arvixe.

GoDaddy och Arvixe erbjuder båda Windows- eller Linux-servrar.

Kontrollpanel. Arvixe använder industristandarden cPanel. GoDaddy använder cPanel, men har gjort vissa anpassningar, vilket kan göra det okänt för vanliga cPanel-användare.

Extra. Förutom värdplaner erbjuder GoDaddy även SEO, marknadsföring online och designtjänster mot extra avgifter. Både GoDaddy och Arvixe har återförsäljarplaner och associerade program. Arvixe tillhandahåller 100 $ annonskredit till Bing / Yahoo och 100 $ i Google AdWords.

Yttrande om GoDaddy och Arvixe viktiga funktioner

De två värdföretagen har många saker gemensamt – båda använder cPanel, båda har Linux- och Windows-servrar, och båda har bra säkerhetsalternativ. GoDaddy anses vara branschens ledande inom domänregistrering, men Arvixes obegränsade bandbredd, databaser och e-postfunktion för sina planer ger det en fördel.

Jämför webbhotellplaner och prissättning av GoDaddy och Arvixe

Värdplaner & Prissättning

Prisplaner jämförda

Notera: Prissättning för webbhotellföretag är ett rörligt mål. För att förbli konkurrenskraftig ges specialerbjudanden under hela året. Prissättningen här är vad som erbjöds vid denna jämförelse. Du bör notera att kampanjpriserna generellt sett bara är bra under den första tjänstetiden, så att anmäla sig till en längre tid innebär högre besparingar. Vanligtvis innebär det att du registrerar dig för längre villkor, oavsett pågående kampanjer, kommer det troligtvis att bli ett prisavbrott.

Kör pappa. GoDaddy erbjuder tre delade Linux-planer och tre delade Windows-planer – med de två alternativen med liknande funktioner. Ekonomi tillåter en webbplats, obegränsad bandbredd och 100 GB lagring, för $ 3,99. Deluxe, med $ 4,99 per månad, och Ultimate, med $ 7,99 per månad, erbjuder obegränsad webbplats, obegränsad bandbredd och obegränsad lagring. Alla planer har ett gratis års domänregistrering på en årsplan. E-postkonton är begränsade till 100, 500 respektive 1000. Ultimate-planen lägger till ett gratis SSL-certifikat för ett år.

Arvixe. Arvixe erbjuder fyra delade planer – två i PersonalClass och två i BusinessClass. Du har möjlighet att välja USA, Europa eller asiatiska datacenter vid kassan. Både Personal och Business erbjuder obegränsat utrymme, bandbredd, e-postmeddelanden och databaser. PersonalClass ($ 4 per månad) och BusinessClass ($ 22 per månad) skiljer sig från Pro-versionerna, PersonalClassPro ($ 7 per månad) och BusinessClassPro ($ 35 per månad), eftersom Pro-nivåerna har obegränsade webbplatser tillåtet, medan endast icke-Pro-nivåer tillåta sex. Skillnaden mellan PersonalClass och BusinessClass är att BusinessClass har färre användare på servern – det är i princip delad hosting med VPS-funktioner. ASP-alternativet löper några dollar mer för varje plan och nivå. Arvixe delade planer tillhandahåller obegränsade MySQL- och PostgreSQL-databaser. BusinessClass-planer har också ett gratis SSL-certifikat så länge webbplatsen är värd med Arvixe.

Båda erbjuder hanterad WordPress-värd. GoDaddy erbjuder fyra planer. Webbplatser tillät ett intervall från en webbplats på den lägsta nivån till 5 på den högsta. GoDaddy begränsar antalet besökare per månad baserat på din plan, och mängden SSD-lagring varierar beroende på plan. GoDaddy priserna är $ 3,99, $ 4,49, $ 7,99 och $ 13,99 per månad. Arvixe erbjuder en PersonalClass WordPress-plan för $ 4 per månad och en PersonalClassPro-plan för $ 7 per månad. Obegränsad bandbredd, obegränsad lagring och ett obegränsat antal databaser kommer med de två planerna. PersonalClassPro-planen tillåter ett obegränsat antal webbplatser. Arvixe WordPress-planer kan lätt skalas, även om prissättningen går upp för WordPress på VSP eller dedikerade servrar.

GoDaddy erbjuder fler VPS-planer, med fem planer för Linux och fem för Windows – Windows-planerna kostar cirka $ 10 per månad mer. GoDaddy-planerna erbjuder obegränsad bandbredd och 40 GB till 250 GB lagringsutrymme (beroende på nivå). Arvixe erbjuder två planer vardera i Linux och ASP (Windows). Arvixe är ungefär $ 30 eller så högre. GoDaddy begränsar dock antalet webbplatser till 3. Arvixe är obegränsad bandbredd och ett obegränsat antal platser tillåtna – plus ett gratis SSL-certifikat så länge du har planen. GoDaddy erbjuder 5 dedikerade planer för Linux och 5 för Windows. GoDaddys Windows-planer löper cirka 30 dollar mer än Linux-planerna. GoDaddys planer har obegränsad bandbredd. Arvixe har sex enskilda processorplaner, där jämförbara presenterade planer är något högre än GoDaddys. Arvixe erbjuder också två imponerande dedikerade planer för flera processorer – dock till ett pris på över $ 350 per månad.

GoDaddy erbjuder olika marknadsföringskrediter beroende på din plats. Arvixe erbjuder gratis marknadsföring med 100 $ kredit för Bing / Yahoo och $ 100 för Google AdWords. Båda säljer domännamn. GoDaddy tillhandahåller ett gratis år för registrering för nya registreringar, medan Arvixe tillhandahåller gratis domänregistrering så länge du behåller din plan.

GoDaddy och Arvixe erbjuder återbetalningsgarantier. GoDaddy erbjuder 30-dagarsgarantin för årliga och högre villkor. För månatliga planer är GoDaddys fulla återbetalning begränsat till 48 timmar och är pro-rankad efter det. Arvixe erbjuder en längre 60-dagarsgaranti. Om du har gratis domänregistrering på Arvixe eller GoDaddy, kommer de att hålla domänregistreringsavgiften från återbetalningen, och du kommer att behålla domännamnet.

Yttrande om värdplaners prissättning

För delad hosting har Arvixe kanten med sina “obegränsade” funktioner, med prissättning som liknar eller lägre än GoDaddy. Arvixe har kanten i VPS med sina “obegränsade” funktioner också. GoDaddys dedikerade planer är lägre, även om du behöver en seriös server (till ett betydligt högre pris), är Arvixe, återigen, ditt val av dessa två.

Hur lätt att använda GoDaddy och Arvixe

Enkel användning

Hur lätt att använda gränssnittet

Kontrollpanel. Både GoDaddy och Arvixe använder cPanel, men GoDaddy ändrar gränssnittet något. cPanels användarvänliga grafiska gränssnitt är industristandarden och har de flesta funktioner som behövs för att administrera din webbplats genom lätt identifierade ikoner. GoDaddy förser industristandarden Plex med sina Windows-planer, Arvixe använder WebSitePanel.

Ett klick på installationsprogrammet. GoDaddy tillhandahåller app-installation med ett klick till hundratals appar via sin kontrollpanel. Arvixe tillhandahåller en klick appinstallation till hundratals appar via Softaculous. Båda har en klickinstallation av WordPress.

Navigering på webbplatsen. Både GoDaddys och Arvixes webbplatser ger den information du behöver. GoDaddy erbjuder fler produkter utöver webbhotell, så det är lite mer förvirrande att navigera, och dess sidor innebär mycket rullning. Arvixes är otydliga och rätt till sak. Lättlästa jämförelsediagram på Arvixe visar tydligt skillnaderna i nivåer.

Yttrande om användarvänlighet

Den här kan betraktas som ett slips eftersom de båda använder cPanel och båda ger många appar med installation med ett klick. Arvixe kan få ett litet nick, på grund av att det är lättare att navigera på webbplatsen.

Stöd för GoDaddy och Arvixe

Teknisk och kundsupport

Användarstöd jämfört

GoDaddy måste anses vara bättre än genomsnittet, baserat på kundrecensioner. Arvixe är i samma situation. Sedan EIG-utköpet har kundtjänstbetyg drabbats för Arvixe. PCMag hade utnämnt Arvixe till redaktörens val 2015, men i början av 2016 sänkte den sina betyg på grund av dålig kundsupport och långa väntetider.

GoDaddy och Arvixe har båda e-post och livechatt dygnet runt. GoDaddys telefon är dygnet runt, medan Arvixes telefonsupport är begränsat till kontorstid. Båda har en omfattande kunskapsbas med handledning. GoDaddy erbjuder informativa artiklar utöver sin blogg i “GoDaddy Garage.” Arvixe har en aktiv blogg.

Yttrande om användarsupport

Arvixe kan ha fått en fördel här för kundservice eftersom GoDaddy’s anses vara genomsnittligt eller något över. Nyligen har Arvixes drifttid och kundtjänst försenat och kundernas väntetider är för långa.

Användarrecensioner av GoDaddy och Arvixe

Användarrecensioner

Användarrecensioner jämfört

Notera: Recensioner köps ofta – antingen direkt eller som incitament för värdpoäng. Även legitima recensioner kommer vanligtvis från den passionerade kunden, så de flesta recensioner har starka negativa eller starka positiva lutningar. Men om något kontinuerligt dyker upp, positivt eller negativt, är det en undersökning.

Negativa recensioner för GoDaddy och Arvixe

Kör pappa. De flesta negativa recensionerna av GoDaddy handlar om dess dåliga kundsupport, de strikta restriktionerna på vissa planer och irriterande driftsstopp.

Arvixe. De senaste negativa recensionerna av Arvixe handlar om dålig kundservice och långa väntetider.

Positiva recensioner för GoDaddy och Arvixe

Kör pappa. Positiva recensioner från GoDaddys kunder kommenterar sina domänregistreringstjänster och dess prissättning.

Arvixe. Arvixe får höga betyg av sina kunder för att ha så många funktioner tillgängliga till ett sådant budgetpris. Windows-kunder skriver om att de är nöjda med att hitta värd till ett överkomligt pris.

Yttrande om användarrecensioner

Recensioner tenderar att indikera att GoDaddy koncentrerar sig på att vara en domänregistrator och att värd är en eftertanke. Även om Arvixe får några negativa klagomål nu om kundtjänst betraktas det fortfarande mycket av sina kunder.

Slutsats om jämförelse av GoDaddy och Arvixe

Vilken värd är bäst för dig?

Att välja den bästa plattformen

Det finns positiva funktioner och negativa funktioner för båda dessa värdföretag.

Skäl att välja Arvixe framför GoDaddy:

 • Gratis domän så länge en plan är värd
 • Fler obegränsade funktioner i planer
 • Längre pengar-tillbaka-garanti

Skäl att välja GoDaddy framför Arvixe:

 • Säljer flera webbprodukter utöver webbhotell
 • Fler nivåer för fler alternativ i planer
 • Gratis telefon 24/7

GoDaddy kan vara bäst lämpad för nybörjare, eftersom allt webbrelaterat, från domännamn till SSL, marknadsföring och SEO-tjänster och bokföring online, kan erhållas från en webbplats. Arvixe är ett attraktivt alternativ för dig som vill “obegränsat allt” till budgetpriser. Små företag hittar obegränsad bandbredd och lagring tilltalande. Företag som kräver VPS eller dedikerade servrar kommer också att hitta GoDaddy ett attraktivt val – även om de som behöver seriös datoranvändning kanske vill titta på Arvixes dedikerade dual processor-planer.

Det finns många andra alternativ att kolla in när du letar efter en webbhotell. En som borde vara på din radar är InMotion Hosting på grund av dess utmärkta hanterade WordPress-planer. Det erbjuder en av de bästa pengarna-tillbaka-garantierna i branschen – en 90-dagars pengarna-tillbaka-garanti, jämfört med 30-dagars garanti från GoDaddy, och 60-dagars en från Arvixe. Om du inte bryr dig om att ta ett litet steg i prissättningen från priserna för budgethotell för att få premiumfunktioner och snabba laddnings- och responstider, är SiteGround ett värdföretag som du bör överväga.

Har du några frågor om GoDaddy eller Arvixe? Vad har dina erfarenheter av webbhotell varit? Lämna dina kommentarer och meddela oss.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map