GoDaddy vs. A2 Hosting: Vilken webbhotell ska du välja?

I all spänningen med att skapa en webbplats, få den att se helt rätt ut och se till att tittarna har en fantastisk upplevelse där, är webbhotell ofta glömt. Men vad använder man av en spektakulär webbplats om den inte är tillgänglig dygnet runt?


Att välja rätt webbhotellleverantör borde inte vara en eftertanke, och det är där vi kommer in. Här är en jämförelse mellan två av de bästa webbhotelltjänsterna: GoDaddy och A2 Hosting Vi har gjort forskningen för att ge dig tillräckligt med information för att avgöra om endera tjänsten är rätt för dig.

Både GoDaddy och A2 Hosting är respekterade företag som verkar inom något olika områden. A2 Hosting har varit verksamt sedan 2005 och GoDaddy grundades 1997.

I storlek är GoDaddy ungefär tio gånger större än A2 Hosting och är värd för cirka 730 000 webbplatser till A2: s drygt 63 000. A2 Hosting fokuserar på webbhotell, medan GoDaddy är mest känd för domänregistrering, och hanterar även e-post och marknadsföring samt webbsäkerhet. GoDaddy erbjuder också ett Pro-program specifikt för utvecklare.

Jämför prestandan för GoDaddy och A2 Hosting

Contents

Drifttid och tillförlitlighet

Uptime monitor

Uptime. Drifttid och tillförlitlighet är två aspekter av webbhotell som drar värma kommentarer från användare om deras webbplatser inte alltid är tillgängliga. GoDaddy och A2 Hosting erbjuder branschstandardgarantin på 99,9% drifttid; båda tjänsteleverantörerna har konsekvent träffat detta märke med A2 som har den lilla kanten med 100% drifttid under samma period som GoDaddys 99,94% drifttid.

Prestanda. GoDaddy rankas mycket för hastighet i mätningstest av experter från tredje part. Men recensioner från användare är blandade, med historier om mycket långsam hastighet och människor som är glada över hur snabbt deras webbplatser laddas. GoDaddy använder Solid State Drive-servrar men begränsar mängden SSD-lagring för var och en av sina värdplaner.

Alla tre A2 Hosting-planer drivs av Solid State Drive Speed ​​Boost-servrar, som de hävdar fungerar upp till 20 gånger snabbare än konkurrenternas vanliga servrar. Och till skillnad från några av de konkurrenter som erbjuder denna snabbtjänst endast på vissa webbplatsfunktioner, täcker A2’s alla filer, operativsystem och databaser.

Dessutom avtalar A2 Hosting med ett tredjepartsföretag för att spåra deras upptid och hastigheter som visas på webben för alla att se.

Pålitlighet. En aspekt av en webbhotelltjänstens tillförlitlighet är flera datacenter så att företagen kan växla din webbplats mellan dem i händelse av ett fel. Centrum i olika länder är en bonus! GoDaddys datacenter finns i USA (7 centra), Amsterdam och Singapore.

A2 Hosting’s datacenter finns också över hela världen, med servrar i Washington, DC och Kalifornien i USA, i Australien och i Tyskland. Båda företagen använder redundant kraft och kylning och övervakning på plats för att hålla tillförlitligheten hög.

Yttrande om GoDaddy och A2 Hosting Performance

A2 Hosting och GoDaddy binder ganska mycket i processhastighet och pålitlighet, så vi gör A2 Hosting till ledande här för att använda sina SSD-servrar för alla aspekter av webbhotell.

Funktioner i GoDaddy och A2 Hosting

Jämför viktiga funktioner

Viktiga funktioner jämfört

Notera: Funktionerna som en webbhotell erbjuder kan ofta vara en avbrytare i ditt beslut. Inte en funktion, som sådan, men av intresse är att A2 Hosting har ett åtagande att vara miljövänlig. Sedan 2007 har A2 varit koldioxidneutral och uppmuntrat sin personal att telekommunikera, återvinna gamla servrar, plantera träd och minska skräp.

Domänregistrering. Domännamnsregistrering är förmodligen det första som kommer att tänka på när du tänker på GoDaddy, så det är inte förvånande att du kan köpa din webbplats domän där tillsammans med dess webbhotellplan.

GoDaddy tillhandahåller ett gratis domännamn med varje årlig (eller längre) plan för det initiala kontraktets längd. Med A2 Hosting kan du köpa ditt domännamn direkt från dem. Båda tjänsteleverantörerna tillåter dig att överföra i ett befintligt domännamn.

Webbplatsbyggare. Både GoDaddy och A2 Hosting tillhandahåller en webbplatsbyggare för att skapa din webbplats. GoDaddys (lämpligt namngivna) Webbplatsbyggare har en månadsavgift till den medan A2 Hosting RVSiteBuilder är gratis med alla sina värdplaner. Webbplatsbyggare är mycket populärt och har några avancerade funktioner för att skapa en attraktiv webbplats.

databaser. Både GoDaddy och A2 Hosting erbjuder SQL-databaser med alla sina planer. GoDaddy begränsar hur många databaser du har tillåtet med varje plan medan A2 Hosting bara begränsar databaserna för dess lägsta plan.

WordPress Hosting. A2 Hosting och GoDaddy har utmärkta WordPress-hanterade hosting.

I slutet av 2014 introducerade A2 Hosting A2 Optimized, ett WordPress-plug-in som tillhandahåller automatisk konfiguration för WordPress-webbplatser för att säkerställa att de snabbaste (6x) sidbelastningarna är möjliga. Tillsammans med denna hastighet kommer bättre säkerhet för WordPress-webbplatser.

A2s WordPress-värd inkluderar möjligheten att fullständigt hantera flera WordPress-webbplatser från en enda instrumentbräda och borttagning av massa skräppostkommentarer. Hanterade WordPress-värdplaner är samma pris som vanliga värdplaner.

Med GoDaddy kan du skapa din WordPress-webbplats i GoDaddy-miljön eller ta in din befintliga WordPress-webbplats. Den hanterade WordPress-värden ger dig gratis dagliga säkerhetskopior (med 1-klickers återställning) av dina WordPress-webbplatser och interaktiva genomgång och träningsvideor.

Det finns fyra WordPress-planer med GoDaddy. Grundplanen med en WordPress-webbplats börjar på $ 3,99 per månad och toppnivåplanen, utvecklaren, hanterar 5 webbplatser och upp till 800 000 besökare för $ 13,99 per månad. De två främsta planerna inkluderar ett SSL-certifikat (ett värde av $ 70). Liksom med de vanliga värdplanerna är en gratis domän försedd med kontrakt på tolv månader eller mer.

e-handelslösning. A2 Hosting och GoDaddy närmar sig e-handel annorlunda.

GoDaddy kombinerar en webbplats, värd och QuickCart (en egen kundvagn) för en månadsavgift. Med obegränsade produkter, dina egna kuponger och möjligheten att öppna en butik på Facebook, ger GoDaddy en one-stop-shop för dina kompletta e-handelsbehov.

A2 Hosting har inte sin egen eCommerce-lösning utan erbjuder partnerskap via inställningar med 1 klick med mycket populära eCommerce-tjänster, inklusive Magneto, OpenCart, PrestaShop och AbanteCart. Med den här metoden måste du själv sätta ihop bitarna.

Säkerhetskopior. Vi måste bara säga på förhand att oavsett vad din webbhotell erbjuder för säkerhetskopiering måste du fortfarande säkerhetskopiera din webbplats själv. För säkerhets skull.

Som sagt, både GoDaddy och A2 Hosting tillhandahåller vissa reservtjänster för dig.

A2 Hosting tillhandahåller Server Rewind, ett filåterställningsprogram, som är gratis med sina två främsta planer. Server Rewind tar regelbundet bilder av din webbplats, men inte dina databaser, och du kan komma åt dessa från din kontrollpanel.

GoDaddy tar ut för sina säkerhetskopierings- och återställningstjänster. För avgiften får du en automatisk daglig säkerhetskopia med en viss mängd datalagring som är tillgänglig för säkerhetskopian.

Hosting säkerhet. Båda webbhotellleverantörerna tar säkerheten extremt på allvar. GoDaddy tar bort oroen för skadlig programvara på din webbplats genom att erbjuda SiteLock mot en månatlig avgift för att skanna din webbplats dagligen för att identifiera och ta bort skadlig programvara. Du kan också köpa ett SSL-certifikat för att säkerställa skyddet av känslig information som anges på din webbplats.

A2 Hosting har en gratis evig säkerhetstjänst med alla sina värdplaner. Skyddet inkluderar säkerhetsövervakning 24/7/365, virusscanning, en dubbel brandvägg och andra serverskydd. Notera är HackScan, ett gratis skydd som blockerar hack innan de skadar kundens webbplatser. SSL-certifikat finns också tillgängliga för köp.

Kontrollpanel. Dessa webbhotelltjänster använder cPanel för att stödja sina Linux-användare men varje panel ser och fungerar annorlunda. A2 använder standarden cPanel och dess navigering är lätt att hämta för dem som redan är bekanta med den. GoDaddy har anpassat standarden cPanel; i look-and-feel det stämmer med GoDaddy-styling och användarna rapporterar att det är väl utformat och enkelt att navigera.

De som väljer Windows webbhotell med GoDaddy använder Odin Plesk-kontrollpanelen.

Yttrande om GoDaddy och A2 Hosting viktiga funktioner

A2 Hosting slår GoDaddy här för sina fria funktioner, särskilt säkerhetskopior, webbplatsbyggare och SQL-databaser. GoDaddy är dock bättre för sin integrerade e-handelslösning.

Jämför webbhotellplaner och priser för GoDaddy och A2 Hosting

Värdplaner & Prissättning

Prisplaner jämförda

Notera: Det är alltid svårt att skriva om prissättning eftersom priser kan ändras, rabatter erbjuds regelbundet och kampanjpriser är bara bra för det initiala kontraktet och återgår sedan till, ofta mycket högre, vanliga pris. Läs alltid det finstilta för prissättning och kom ihåg att ju längre kontraktet är, desto mindre är kostnaden per månad vanligtvis.

Kör pappa. GoDaddy erbjuder tre Linux-webbhotellplaner, Basic, Deluxe och Ultimate, och standardkontraktet för varje är 36 månader.

Baspriset till $ 3,99 per månad för rabattpriset rekommenderas för en startwebbplats eftersom du är begränsad till bara en webbplats och 100 e-postadresser. Om du har flera webbplatser kan du ta del av Deluxe till 4,49 dollar per månad (rabattpris) med obegränsade webbplatser och 500 e-postadresser. De med en e-handel butik eller med riktigt tung trafik bör titta på den översta planen, Ultimate till $ 7,99 varje månad. Alla planer har obegränsad bandbredd och en gratis domän med ett kontrakt på 12 månader eller mer.

Windows webbhotellplaner med GoDaddy är likadana men innehåller olika antal SQL- och MYSQL-databaser i varje plan. Ekonomiplanen för en webbplats börjar till ett rabattpris på $ 3,99 per månad och Deluxe-planen med obegränsad webbplats, bandbredd och lagring kommer in på $ 4,49 per månad (rabattpris). Obegränsade webbplatser, lagring, bandbredd och databaser är tillgängliga med Ultimate-planen till $ 7,99 varje månad. Alla planer har en gratis domän med ett årligt (eller längre) kontrakt.

GoDaddy erbjuder VPS, Cloud och dedikerade webbhotellplaner genom Pro-delen på sin webbplats.

A2 Hosting. A2 Hosting har också tre Linux-värdplaner och de liknar dem från GoDaddy. För en enda webbplats kostar Lite $ 3,92 per månad (36 månaders kontrakt) med 5 databaser och 25 e-postadresser. Swift-planen till 4,90 dollar per månad har obegränsade webbplatser, databaser och e-postadresser. Turbohastighet, 20 gånger snabbare än normalt, är kännetecknet för Turbo-planen till $ 9,31 per månad, vilket också kommer med A2-platsacceleratorn. Alla planer har obegränsad lagring och evig säkerhet. A2 Hosting erbjuder inte Windows-värd.

A2 Hosting erbjuder också VPS och dedikerade Linux webbhotellplaner, med hanterade och obegränsade alternativ för varje.

återbetalning. GoDaddy och A2 Hosting har båda tillbaka-policyer. Med GoDaddy måste du begära återbetalning inom 48 timmar om du har registrerat dig eller tjänsten månad till månad. med årliga kontrakt har du 45 dagar på dig att få tillbaka dina pengar. Du måste ange en anledning till din begäran. Återbetalningspolicyn på A2 Hosting är inte så liberal. Du har bara 30 dagar på dig att begära en full återbetalning. efter denna period får du tillbaka ett pro-nominellt belopp.

Yttrande om värdplaners prissättning

Som ibland händer, är det ett slips när man överväger rabattpriserna GoDaddy och A2 Hosting. Deras återbetalningsregler är likadana.

Hur lätt att använda GoDaddy och A2 Hosting

Enkel användning

Hur lätt att använda gränssnittet

Kontrollpanel. Om du är bekant med standarden cPanel, har du rätt hemma med A2 Hosting kontrollpanel, baserad på standard cPanel. GoDaddy har tagit standarden cPanel och justerat inte bara hur det ser ut utan har lagt till anpassade ikoner; användarrecensioner har varit extremt positiva om dessa förändringar.

Ett klick på installationsprogrammet. GoDaddy tillhandahåller installation med 1 klick för över 125 appar för sina Linux-användare och för över 50 appar för Windows-värd för prenumeranter. Det finns dock inte en lista på webbplatsen för alla dessa appar. Det finns också en klickuppsättning för GoDaddy-registrerade domäner. A2 Hosting erbjuder också 1-klick-inställning för populära appar, inklusive WordPress-teman och plugins, samt för e-handelslösningar som det har samarbetat med.

Navigering på webbplatsen. Det är extremt lätt att hitta information på A2-webbhotell. I synnerhet är en jämförelse av alla funktioner i alla planer tydligt och rent tillgänglig i en tabell på en sida. Däremot är GoDaddys webbplats mer rörig och du måste gå igenom flera skärmar för att ta reda på all information om planerna.

Yttrande om användarvänlighet

GoDaddy tar ledningen här för sin lättanvända anpassning av standard cPanel-gränssnittet samt antalet 1-klick-appar som är tillgängliga.

Support för GoDaddy och A2 Hosting

Teknisk och kundsupport

Användarstöd jämfört

Kundsupport är en av de funktioner i webbhotell som du inte tänker på förrän du behöver det – och då blir det mycket viktigt.

Kör pappa. Det finns bara två sätt att kontakta GoDaddy kundsupport – ringa dem eller använda deras livechattalternativ. Och telefonnumret är inte avgiftsfritt så du betalar för väntetiden. All GoDaddys supportpersonal finns i Arizona och Iowa, USA.

Granskarna säger att kvaliteten på kundservicen i allmänhet är hög med bästa resultat för enkla och enkla frågor. Du kan också hitta information i GoDaddys kunskapsbas eller se deras videohandledning.

A2 Hosting. A2 Hosting har en USA-baserad Guru Crew som stöder dig, som alla är experter eller utvecklare själva. Du kan kontakta Guru Crew via telefon, e-post, genom att skicka in en biljett eller via livechatt, 24/7/365. Prioritetsstöd för ett snabbare biljett svar finns tillgängligt mot en månadsavgift. Granskarna är entusiastiska över kvaliteten på kundservicen från A2 Hosting, och företaget fick ett betyg på A + från det bättre affärsbyrån i januari 2015..

Yttrande om användarsupport

A2 Hosting kundsupport är lättare tillgängligt än GoDaddy och har fått många fler utmärkelser för både kunskap och vänlighet.

Användarrecensioner av GoDaddy och A2 Hosting

Användarrecensioner

Användarrecensioner jämfört

Notera: Kundrecensioner ger bara en del av bilden av alla webbhotelltjänster – men den delen är inre berättelsen. Om du tänker på att det alltid finns fler negativa recensioner än positiva recensioner där ute, är kundrecensioner mycket användbara för att identifiera de problem som människor har såväl som vad de särskilt gillar med tjänsteleverantörerna..

Negativa recensioner för GoDaddy och A2 Hosting

Kör pappa. De flesta av de negativa recensionerna för GoDaddy har varit under långa perioder med stillestånd och problem med “webbplatsen inte tillgänglig”, liksom de begränsade sätten att nå den ibland tvivelaktiga kundsupporten. Dessutom har människor tagit undantag från de ganska hårda säljteknikerna på GoDaddy-webbplatsen.

A2 Hosting. Klagomålen om A2 Hosting handlar om bristen på gratis telefonsupport utanför USA och svårigheterna att nå faktureringsstöd när människor vill säga upp sina kontrakt.

Positiva recensioner för GoDaddy och A2 Hosting

Kör pappa. GoDaddy har bra recensioner från människor som vill ha en grundläggande webbplats och har begränsade kontakter med företaget. Folk anser att priserna är konkurrenskraftiga och älskar att det är en enda butik för att få en webbplats igång snabbt.

A2 Hosting. Utan ifrågasätter får A2 Hosting fantastiska recensioner för sin kundsupport, både i vänlighet och kunskap om sitt supportteam. Folk älskar också hastigheten på SSD-servrarna och den tydliga och enkla prissättningen av planerna.

Yttrande om användarrecensioner

Recensionerna hos A2 Hosting är mer positiva och mindre negativa än de från GoDaddy. De mycket positiva recensionerna av A2 Hosting kundsupport visar hur bra det behandlar abonnenterna.

Slutsats om jämförelse av GoDaddy och A2 Hosting

Vilken värd är bäst för dig?

Att välja den bästa plattformen

Båda dessa värdföretag har sina fördelar och nackdelar.

Anledningar till GoDaddy över A2 Hosting:

 • Bekväm one-stop-shopping för alla dina webbplatsbehov
 • Stort etablerat företag med bevisad meritlista
 • Windows webbhotell är tillgängligt
 • Rum att växa med professionella värdpaket tillgängliga
 • Omfattande lista över installationer med 1 klick
 • Integrerat e-handelspaket

Anledningar till att välja A2 Hosting över GoDaddy

 • Utmärkt kundsupport
 • Snabb laddningstid för webbplatser
 • Omfattande säkerhetssvit är gratis med alla planer
 • Gratis webbplatsbyggare
 • WordPress-acceleratorfunktion för bekvämlighet, hastighet och säkerhet

A2 Hosting är väl lämpad för dem som just börjar i webbplatsen för att bygga webbplatsen och förväntar sig att de behöver lite stöd från deras webbhotell. I den andra änden av skalan skulle Turbo-planen vara av intresse för dem som webbplatsens hastighet är av största vikt.

GoDaddys paket med domännamn, webbplatsbyggare och webbhotell kommer att tilltala nybörjaren som vill ha allt på ett ställe, även om vissa av dessa funktioner kommer mot en extra kostnad.

För eCommerce-klienter är det en toss-up: GoDaddys integrerade paket med deras egen kundvagn kontra A2 Hosting 1-klicklänk till några av de mest populära eCommerce-lösningarna.

Både A2 Hosting och GoDaddy är bra alternativ som webbhotellleverantörer; Men om ingen av dessa passar dina behov, ta en titt på InMotion Hosting, ett företag som har fått ett gott rykte som en stor webbhotell för företag. Du kan dra nytta av 90-dagars pengarna-tillbaka-garanti för att utforska alla 300+ appar som finns tillgängliga i installationsbiblioteket med 1 klick.

Har du några frågor om GoDaddy eller A2 Hosting? Har du haft erfarenhet av endera webbleverantören eller valde du att gå med ett annat företag? Lämna dina kommentarer och meddela oss.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map