DreamHost vs SiteGround: Vilken webbhotell ska du använda?

SiteGround vs. DreamHost


Att välja ett värdföretag för att uppfylla ditt företags unika krav är svårt, även om du har begränsat dina alternativ till två eller tre eftersom de flesta värdföretag på samma sätt erbjuder liknande funktioner. Låt oss komma under huven för två budgethotellföretag: DreamHost och SiteGround som båda påstår sig erbjuda låga priser och premiumfunktioner.

DreamHost och SiteGround är båda prisvinnare i värdbranschen. DreamHost är värd för över 1 500 000 webbplatser, applikationer och bloggar och SiteGround cirka 450 000. Är större bättre, och hur jämför dessa två värdföretag verkligen? Låt oss först titta på en ögonblicksbild av båda företagen.

När DreamHost lanserades 1997 var uppdraget att utnyttja kraften i open source för att hjälpa alla som ville ha en Internet-närvaro, enkelt och billigt. Grundades 2004 och valde SiteGround att fokusera på anpassade mjukvarulösningar och snabboptimering av sina servrar.

Båda värdarna har gott rykte i branschen. Alexa Ranking, som kan ge dig en mycket bred indikation på ett företags popularitet, ger SiteGround en global ranking på 3 642 och DreamHost en av 5 318.

Jämför prestandan hos DreamHost och SiteGround

Contents

Drifttid och tillförlitlighet

Uptime monitor

Pålitlig upptid och snabb sidladdning är inte förhandlingsbar eftersom dessa funktioner direkt påverkar dina kunders uppfattning om ditt företag varje gång de besöker din webbplats.

Uptime.DreamHost garanterar 100% drifttid och SiteGround garanterar 99,9% upptid. HowsHost.com testade båda värdarna under en 30-dagarsperiod och fann att DreamHost hade ett drifttidsmedelvärde på 99,92% och SiteGround 99,91%. Dessa siffror är bra.

Sidan laddas. Enligt tester gjorda av codeinwp.com var responstiden för en SiteGround-webbplats mellan 0,4 och 3,76 sekunder och för DreamHost mellan 0,93 och 2,74 sekunder. Tester av howshost.com visade att den genomsnittliga responstiden för SiteGround-webbplatser var 0,6 sekunder och för DreamHost 0,5 sekunder. Båda hastigheterna är bara tillräckliga jämfört med en värd som InMotion som i genomsnitt är 100% snabbare.

Säkerhetskopiering och redundans. Beträffande alternativ för säkerhetskopiering och redundans gör båda värdarna dagliga säkerhetskopior, men SiteGround erbjuder 30 exemplar per dag med sina GrowBig- och GoGeek-planer. Premium backup- och återställningsplaner är en extra kostnad för båda värdarna.

Pålitlighet.SiteGround har datacenter i Chicago, London, Amsterdam och Singapore. SiteGround hanterar sina servrar, skriver egna programvarupatcher vid behov och lagrar hela reservservrar på plats. Den använder de senaste avancerade Apache-webbservrarna. Kunderna kan välja den närmaste platsen för sina kunder för att få de bästa sidhastighetshastigheterna.

2015 flyttade DreamHost sin datacenterstrategi från att driva sina egna servrar till colocation-tjänster. ViaWest i Oregon förvaltar nu sina två datacenter i Kalifornien, och RagingWire driver sitt Virginia Center. Fördelen är att hantering av datacenter läggs ut till proffs. DreamHost har robusta DELL-servrar som använder solid state-enheter som ökar värden med 200%.

Yttrande om DreamHost och SiteGround-prestanda

Drifttid och tillförlitlighet kan vara argumenterande problem och testresultat vilseledande. Om användarrecensioner är något att gå med, är båda värdarna extremt pålitliga trots olika datacenterstrategier.

Funktioner i DreamHost och SiteGround

Jämför viktiga funktioner

Viktiga funktioner jämfört

Notera: Båda värdarna erbjuder den senaste versionen av MySQL, PHP, Perl och Python, många säkerhetsåtgärder som daglig säkerhetskopiering, SPAM-skydd och hotlink samt flera domäner och e-postkonton.

Domänregistrering. Med både DreamHost och SiteGround Shared hosting-konton kan du registrera ett domännamn med en av de mest populära tilläggarna (t.ex.. Com, .net, .org, .info, etc.) gratis under ditt kontos livslängd. På DreamHost har domänregistreringspriserna gratis domänskydd.

Webbplatsbyggare. Endast SiteGround har en webbplatsbyggare. Weebly är en lättanvänd, populär drag-and-drop-webbplatsbyggare som låter dig skapa en professionell webbplats även om du aldrig har skapat en webbplats förut. Du kan lägga till text, foton, kartor, ljud och videor till din webbplats genom att helt enkelt dra och släppa element på plats. Weebly innehåller butiker på temat så att du kan skapa en funktionell e-handelswebbplats med så lite ansträngning som att skapa en blogg.

För DreamHost-fans kan lära sig WordPress vara ett bra alternativ eftersom det finns flera forum där för att hjälpa dig komma igång och eftersom WordPress driver 17% av världens webbplatser är det en användbar färdighet att lära sig. Det finns också några WordPress-plugins och mallar som hjälper dig att skapa en anpassad webbplats med samma dra-och-släpp-funktionalitet som Weebly.

MySQL-databas. Både SiteGround och DreamHost erbjuder obegränsade MySQL-databaser och obegränsade e-postmeddelanden och autosvarare.

WordPress-värd.Alla SiteGrords värdplaner för WordPress erbjuder liknande funktioner som i dess delade värdplaner. Dess StartUp-plan ($ 3,95 / mo) är funktionsfattig, men dess GoGeek-plan ($ 14,94 / mo) rekommenderas starkt. GoGeek-planen erbjuder ett gratis domännamn för planens livslängd, gratis webbplatsöverföring, 30 GB webbutrymme, gratis PCI-överensstämmelse, ett 1-års gratis SSL-certifikat, obegränsad SQL-databaser och flera webbplatser. SiteGround säger att det finns färre konton på WordPress-servern vilket minskar konkurrensen om resurser.

DreamHosts WordPress-värdplan ($ 19,95 om du registrerar dig för en årlig plan) erbjuder en webbplats per plan, 30 GB lagringsutrymme, Hip Hop Virtual Machine (HHVM) som är Facebooks alternativ till PHP, Lackcache, CDN-integration, auto-skalning RAM och isolerade MySQL-databasservrar. WordPress-konton är värd på isolerade VPS.

Båda värdarna har ett WordPress 1-klick installationsprogram, en auto-uppdaterare, Supercacher, WordPress Staging (vilket gör det enklare att testa och implementera ändringar utan att bygga en separat testserver), förinstallerat Git (så att du kan göra ändringar lokalt och sedan trycka dessa ändringar på din live-webbplats efter testning) och kommandoradshantering.

e-handelslösning. SiteGrands delade värd StartUp-plan rekommenderas inte för e-handelswebbplatser. För att vara värd för en eCommerce-webbplats måste du registrera dig för GoGeek-planen ($ 14,95 / mo) som erbjuder gratis PCI-överensstämmelse (ett lagkrav för kreditkorttransaktioner) och en dedikerad IP-adress. Gratis eCommerce-programvara inkluderar SSL, Zen Cart, Magento, Agora och CubeCart. Om dina kunder är utanför USA kan du dra nytta av att ha en server nära din målgrupps geografiska område (som SiteGround kan erbjuda dig). Om dina kunder är i USA spelar det ingen roll.

DreamHosts delade värd (från $ 7,95 / mo) erbjuder gratis PCI-överensstämmelse. Gratis eCommerce-programvara inkluderar SLL, Zen Cart och CubeCart.

För att stödja din eCommerce-webbplats: både DreamHost och SiteGround GoGeek-plan erbjuder SSL-certifikat (för att verifiera din webbplats), FTP-åtkomst, scenmiljöer för att testa webbplatsändringar, dagliga säkerhetskopior och dedikerade IP-adresser.

Säkerhetskopior. DreamHost utför automatiska “snapshots” av dina data med olika regelbundna intervall (två timmar, två dagligen och två varje vecka). Du kan säkerhetskopiera dina webbplatser, databaser och kontodata manuellt från kontrollpanelen (endast en manuell säkerhetskopiering för varje per månad).

SiteGrounds Softaculous 1-klick-installationsprogram ger dig möjlighet att säkerhetskopiera och återställa dina webbplatser med ett enda klick. SiteGround håller säkerhetskopieringar av kundernas delade och semi-dedikerade värdkonton i upp till 30 dagar.

Hosting säkerhet. SiteGround påstår sig ha varit den första värden som implementerade kontoisolering, en mekanism som förhindrar att ett konto påverkar en annans prestanda och förhindrar eventuella säkerhetsbrott. SiteGround övervakar och upptäcker proaktivt säkerhetsutnyttjande och skriver sina egna korrigeringar för att åtgärda sårbarheter omedelbart istället för att vänta på officiella programuppdateringar. Den implementerar dagliga säkerhetskopior, CloudFlare CDN, SSH-åtkomst, regelbundna hårdvaruuppgraderingar och SSL-certifikat.

DreamHost har en omfattande Wiki-artikel för att guida dig genom processerna som krävs för att ställa in säker e-post, filöverföring, användarkonton etc. Den erbjuder CloudFlare-integration, SSL / TLK-certifikat, dagliga säkerhetskopior och skydd av sekretess för domäner.

Kontrollpanel. Både DreamHost och SiteGround har backend-gränssnitt som du kommer att använda för att hantera ditt konto, domäner, e-post, säkerhetskopior, filer, databaser, fakturering etc., visa webbplatsstatistik och installera programvara. Båda värdarna erbjuder verktyg för att öka hastigheten på sidbelastning, skydda din webbplats från hacking och skräppost, finjustera resursallokering och teständringar på din webbplats innan du får dem att leva.

SiteGround använder den populära, lättanvända cPanel-kontrollpanelen. Den har Softaculous för 1-klicksinstallationer av mjukvaruskript, skräppost-e-post, Cloudflare CDN, AutoUpdates för Joomla och WordPress, SuperCacher och en scenmiljö för när du vill testa ändringar på din webbplats.

DreamHost har en egen kontrollpanel som avviker från industristandarden cPanel genom att den känns mer som en traditionell instrumentpanel med en vänster navigationspanel. Du kan dra och släppa navigeringsobjekt för att anpassa olika områden på panelen. Du kan också använda Kontrollpanelen för att installera WordPress (och andra applikationer och tillägg) med One Click Installer.

Affiliate- och återförsäljarprogram. Du kan tjäna $ 65 per remiss, utan månatliga mössor, med BlueHost-filialprogrammet. Med Network Solutions affiliate-program är det möjligt att tjäna upp till $ 150 per månad. Network Solutions återförsäljarprogram är via en tredje part, SRSplus.

Extras.BlueHost har $ 150 i annonspoäng; Network Solutions har 50 USD i krediter till Network Solutions Marketing-program. BlueHost migrerar en etablerad webbplats om du har någon annanstans, även om den tar ut en premie för tjänsten. Network Solutions har vissa alternativ för marknadsföring, SEO och e-handel för månatliga avgifter.

Yttrande om DreamHost och SiteGround viktiga funktioner

Båda värdarna är funktionsrika och medan DreamHost helt klart är en pålitlig och effektiv värd, har SiteGround, det nya barnet på kvarteret, en mer proaktiv och innovativ strategi. Men SiteGround har en tendens att dölja några av sina kostnader.

Jämför webbhotellplaner och prissättning av DreamHost och SiteGround

Värdplaner & Prissättning

Prisplaner jämförda

Notera: Värdpaketdetaljer skrivs av marknadsförare och säljare. De är utformade för att förvirra dig. För att göra det enkelt, låt oss ta en titt på några av minimi- och maximipriserna som du kan förvänta dig att betala för liknande paket som erbjuds av dessa två värdar. Tänk på att begreppet “obegränsad” bör tas med en nypa salt. Till exempel överskrider så kallad obegränsad trafik för en SiteGround-startplan till 10 000 besökare per månad. Så kallad obegränsad bandbredd och lagring från DreamHost är faktiskt begränsad av dess ”normala användning” -policy.

Delad värd.

 • SiteGround – Börja planen ($ 3,95 / mo) med 10 GB webbutrymme; GrowBig planen ($ 7,95 / mo) med 20 GB webbutrymme, och GoGeek planen ($ 14,95 / mo) med 30 GB webbutrymme (när du registrerar dig för minst ett år.)
 • DreamHost – Från $ 7,95 / mo till $ 9,95 / mo (när du registrerar dig i minst 36 respektive 12 månader) och erbjuder obegränsad e-postadresser, bandbredd och lagring.

WordPress-värd

 • SiteGround – StartUp-plan ($ 3,95 / mo) med 10 GB webbutrymme; GrowBig planen ($ 7,95 / mo) med 20 GB webbutrymme, och GoGeek planen ($ 14,95 / mo) med 30 GB webbutrymme (när du registrerar dig för minst ett år.)
 • DreamHost – Årligen ($ 19,95 / mo); En gång i månaden ($ 24,95 / mo).

Virtuella privata servrar (DreamHost) och Cloud (SiteGround) värd
Den främsta fördelen med SSD-enheter är att de kan hämta data snabbare än traditionella enheter.

 • Siteground
  • Inträde plan med 2 GB DDR RAM & 20 GB diskutrymme ($ 60 / mo).
  • Företag plan med 4 GB DDR RAM & 80 GB diskutrymme ($ 140 / mo).
 • Dream
  • 2 GB RAM & 60 GB SSD ($ 30 / mo).
  • 8 GB RAM & 120 GB SSD ($ 120 / mo).

Dedikerad värd
Den främsta fördelen med SATA-enheter är att så kallade “förlorade” data nästan alltid kan hämtas.

 • Siteground
  • Inträde Serverplan med 4 GB RAM & 500 GB SATA II HDD ($ 229 / mo).
  • Företag Serverplan med 16 GB RAM & 4 x 500 GB SATA III HDD ($ 429 / mo).
 • Dream
  • Förrätt CORE 4 plan med 4 GB RAM & 1 TB HDD ($ 149 / mo).
  • Premie CORE 12 plan med 32B RAM & 240 GB SDD ($ 329 / mo)($ 329 / mo).

Bäst för nybörjare. DreamHosts delade värdplan är idealisk för ett nytt företag och ger tillräckligt med resurser för en blogg, startföretag eller en liten e-handelssajt. SiteGrounds startplan är för personligt bruk och företag som vet att de i slutändan kommer att behöva uppgradera men vill “testa vattnet” genom att skapa en grundläggande närvaro på nätet.

Pengar tillbaka garanti: I båda fallen finns det inga installationsavgifter eller avgifter för registrering av domännamn. Båda erbjuder återbetalningsgarantier (97 dagar för DreamHost och 30 dagar för SiteGround). Även om DreamHosts garanti låter imponerande, kom ihåg att den bara gäller för delad värd.

Yttrande om värdplaners prissättning

Vid sida verkar planerna och prissättningen för dessa två värdar lite förvirrande men är jämförbara, funktion för funktion. Ju mer RAM du har råd, desto bättre. Hur mycket lagring du behöver beror på vad du tänker lagra, t.ex. videor och bilder tar mycket utrymme så om du är en fotograf kommer dina krav på lagring att bli större. Vi rekommenderar dig en omfattande lista över dina krav och funktionen på din webbplats och kontakta båda värdars supportavdelningar med frågor. Detta är också ett väldigt smart sätt att bedöma kvaliteten på deras stöd och få gratis råd om vad du behöver.

Hur lätt att använda DreamHost och SiteGround

Enkel användning

Hur lätt att använda gränssnittet

Kontrollpanel. Som vi såg tidigare har DreamHost och SiteGround olika backend-gränssnitt. Om du är van vid cPanel kan DreamHosts kontrollpanel frustrera dig; om du är nybörjare måste du ha en liknande inlärningskurva, vilken värd du än väljer, så det spelar ingen roll.

Ett klick på installationsprogrammet. De flesta kontrollpaneler erbjuder installation med 1 klick för populär programvara och skript som WordPress, ZenCart och kalender- och fotogalleriverktyg. 1-klick installatörer används också för att aktivera sidoptimering, göra din webbplats live, aktivera säkerhetsprogramvara och skapa e-postkonton. Det finns väldigt få värdföretag som inte erbjuder 1-klick programvaruinstallation för de flesta applikationstillägg och både SiteGround och DreamHost gör.

Yttrande om användarvänlighet

DreamHost och SiteGround har enkla gränssnitt som är enkla att använda. DreamHost tips SiteGround med sina Wiki-tutorials som innehåller skärmdumpar och steg-för-steg-instruktioner för att utföra de flesta uppgifter i kontrollpanelen.

Support för DreamHost och SiteGround

Teknisk och kundsupport

Användarstöd jämfört

DreamHost har en officiell blogg med 96 tutorials vid sista räkningen, ett användarforum och en omfattande Wiki.

SiteGround har en stor FAQ-kunskapsbas och djupgående handledning för WordPress, Joomla och Magento.

Båda har skapat många inofficiella webbsidor för att hjälpa nya användare komma igång.

Kontakta DreamHost:

Twitter: @DreamHost och @DreamHostCare

Telefon: 7147064182

Kontakta SiteGround:

Twitter: @SiteGround och

Telefon: 1.866.605.2484

Yttrande om användarsupport

Medan båda värdarna garanterar 24/7 support – livechatt och supportbiljetter (e-post) – erbjuder SiteGround bara gratis telefonisk support. Detta är kanske DreamHosts största misslyckande, nämnd av de flesta granskare och i hälften av klagomålen som publicerats på internet.

Användarrecensioner av DreamHost och SiteGround

Användarrecensioner

Användarrecensioner jämfört

Notera: Tänk på att användarrecensioner är subjektiva och ibland misslyckas användare, främst om inte tekniska, villkoren i deras avtal med en värd. Det här är ett vanligt stridskontor mellan värdar och kunder när det gäller att webbplatser stängs av på delade servrar eftersom de använder över resurser.

Positiva recensioner.

Både DreamHost och SiteGround får utmärkelser från majoriteten av kunderna på deras unga, entusiastiska och energiska stöd. SiteGround får ytterligare poäng för överlägsen, om än dyr, molnhotell.

Negativa recensioner.

DreamHost framkallar tre huvudsakliga klagomål på internet från sina kunder. För det första att det inte finns något telefoniskt stöd; för det andra att deras icke-standardiserade, kontroversiella kontrollpanel inte är intuitiv; och för det tredje: för icke-amerikanska användare kan tillgång till support vara obekvämt och försena lösningen av problem.

SiteGround får tummen ner i tre områden, främst kretsar kring extrakostnader. Många användare överlåter att behöva betala extra för domännamnsskydd och att behöva betala för webbplatsöverföringar. Det tredje stora klagomålet är “anslutningsproblem” antingen med 500 fel eller CloudFlare; några av dessa fel användare tillskriver begränsade resurser i delade värdplaner.

Yttrande om användarrecensioner

Stöd över genomsnittet är viktigt om du har ett e-handelsföretag eller är nybörjare. Det verkar som att båda värdarna är engagerade i serviceutmärkelse och tar sina kunder på allvar. Utifrån utvärderingarna har båda webbplatserna tappert implementerat unika, även upopulära, funktioner eller valda icke-standardiserade affärsmodeller som i stort sett har visat sig framgångsrika på sitt eget sätt.

Slutsats om jämförelse av DreamHost och SiteGround

Vilken webbhotell är rätt för dig?

Att välja den bästa plattformen

Skäl att välja Dreamhost:

 • Mer erfarenhet och fler priser
 • Superlativ återbetalningsgaranti
 • Outsourcade datacenter till proffs
 • Transparent prissättningstruktur

Skäl att välja SiteGround:

 • Traditionell, enkel att använda cPanel-kontrollpanelen
 • Globalt servernätverk
 • Innovativ strategi för säkerhet
 • Superbjudande startnivåerbjudande

DreamHost är bäst för företag och e-handelswebbplatser som kräver tillförlitlighet, flexibilitet och möjlighet att uppgradera sina planer. Det är förmodligen överdrivet för någon som skriver en blogg eller vars verksamhet bara behöver en närvaro på nätet.

SiteGround är idealisk för hemmabruk, för företagare och småföretag på en budget men också för större företag som värderar det innovativa företagande som har SiteGround tävlar med större värdar än sig själv.

Om den här recensionen inte har gett dig, antingen sätt, titta på några konkurrenskraftiga webbplatser i en liknande liga.

WebHostingHub har en delad värdplan för startnivå som heter SPARK som konkurrerar med SiteGrounds startplan. En medlem av Endurance International Group (EIG), WebHosting Hubs stödmodell, är förstklassig och backas upp av sina systrar och bröder under EIG-paraplyet.

För att konkurrera med DreamHost är BlueHost, född 1996, ett av världens största värdföretag, där fler än 1,9 miljoner domäner finns. Den har högst upp i nästan alla “Topp 10 värdföretag” -listor.

Släpp oss en rad om du har frågor, kommentarer eller en trevlig upplevelse med den webbhotell som du vill dela. Vi skulle älska att höra från dig.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map