DreamHost vs A2 Hosting: Vilken bör du använda?

DreamHost mot A2 Hosting jämförelse


Det viktigaste beslutet du tar med din webbplats är att bestämma var du ska vara värd. För att ditt företag ska bli en framgång behöver du tillförlitlig webbhotell som tillhandahåller de funktioner som bäst passar dina behov. Använd denna jämförelse mellan DreamHost och A2 Hosting för att hjälpa dig att begränsa dina val.

DreamHost har en lång historia som webbhotell. Grundades 1997 och har över 1,5 miljoner webbplatser värd på sina servrar. A2 Hosting å andra sidan lanserades först 2003 med tanke på utvecklare och var en av de första att erbjuda PHP 5 och Ruby on Rails. Deras tonvikt ligger på prestanda.

Både DreamHost och A2 Hosting tillhandahåller delad hosting, hanterad WordPress-värd och VPS och dedikerade serverplaner. Båda företagen är Linuxbaserade.

DreamHost utsågs 2014 och 2015 till PCMag: s “Bästa affärsvärd.” A2 Hosting har vunnit flera “bästa av” utmärkelser, flera av dem så sent som förra året.

DreamHost, med huvudkontor i Kalifornien, är ett privatägt värdföretag. A2 Hosting är också privatägt. Namnet kommer från det faktum att det har sitt huvudkontor i Ann Arbor (två A), Michigan.

Jämför prestandan hos DreamHost och A2 Hosting

Contents

Drifttid och tillförlitlighet

Uptime monitor

Uptime. DreamHost kan inte garantera dess drifttid bättre. Det har en 100% drifttidsgaranti, med återbetalning av en dag för värd för varje timmars driftstopp, när problemet har rapporterats. A2 Hosting’s är nästan lika bra, med en garanti på 99,9%. A2 Hosting kommer att återbetala 5% av månadsavgiften för varje timme som din webbplats inte kan nås på grund av utrustning eller nätverksfel.

Prestanda. DreamHost använder AMD-processorer och har SSD: er installerade i sina servrar. A2 använder Dell-servrar med fyrkärniga processorer, och alla deras planer använder SSD: er också. SSD: er används för bättre prestanda och tillförlitlighet.

En DreamHost-värd webbplats resulterade i en laddningstid på 2,10 sekunder, vilket var snabbare än 70% av de webbplatser som testades på Pingdom. Ett test av ett jämförbart A2-ställe gav en lasttid på 1,49 s, snabbare än 81% av de testade platserna.

Pålitlighet. DreamHost har flera datacentra i USA. Det finns två datacenter i Kalifornien, liksom ett datacenter i Ashburn, Virginia. DreamHost konsoliderar Kaliforniens datacentra till ett nyligen öppnat datacenter i Portland, Oregon. Det finns redundans inom kraft och kylning, backup av diesel och 24/7 säkerhet i alla datacentra.

A2 Hosting har datacenter över hela världen, med center i Michigan, Amsterdam och Singapore. Datacentrerna har redundanta ström- och kylningsalternativ samt fyrdubbla nätverksanslutningar. Diesel-säkerhetskopior är tillgängliga för nödsituationer. De övervakas på plats för säkerhet och tillförlitlighet.

Yttrande om DreamHost och A2 Hosting Performance

Både DreamHost och A2 Hosting visar pålitlighet och prestanda som viktiga funktioner, och båda levererar med imponerande resultat.

Funktioner i DreamHost och A2 Hosting

Jämför viktiga funktioner

Viktiga funktioner jämfört

Notera: Bli inte vilseledd av marknadsföringsvillkor som “obegränsad” och “obegränsad” när funktioner beskrivs. Det betyder inte “använda så mycket du vill.” Istället hänvisar villkoren till vad värdföretag “anser rimlig användning.” Hostingföretag kommer att böta eller stänga av webbplatser som de tror går utöver det – ibland utan varning. Värdbolag uppger dock att de flesta användare aldrig kommer att komma nära en varning.

Domänregistrering. Båda värdarna är domänregistratorer. DreamHost tillhandahåller ett gratis år med domänregistrering för nya konton. A2 Hosting har inte det alternativet.

Webbplatsbyggare. Varken DreamHost eller A2 Hosting har några inbyggda webbplatsbyggare, även om A2 Hosting uppger att de stöder de flesta gratis och kommersiella webbplatsbyggare.

databaser. DreamHost erbjuder obegränsade MySQL-databaser. A2 Hosting begränsar antalet till 5 databaser på det lägsta nivået men har ett obegränsat antal databaser som är tillåtna på andra nivåer och planer. A2 Hosting stöder också PostgreSQL.

E-postkonton. DreamHost tillhandahåller obegränsade e-postkonton och vidarebefordran av e-post. A2 Hosting begränsar återigen den lägsta nivån och tillåter 25 konton. De andra nivåerna och planerna erbjuder obegränsade e-postkonton. Obegränsade konton är användbara om du har många anställda. Det gör det också möjligt att skapa separata konton för varje avdelning i ditt företag, till exempel försäljning, support och info.

WordPress Hosting. DreamHost och A2 Hosting erbjuder båda hanterade WordPress-planer. Vanligtvis kommer hanterade WordPress-planer att kosta mer än en vanlig delad plan, även om A2 Hosting är annorlunda – den hanterade WordPress-prissättningen är densamma som standarddelade planer.

En del av den extra kostnaden beror på att hanterade WordPress-planer vanligtvis placeras på optimerade servrar med cache och extra säkerhet för att förbättra prestanda och stabilitet. En annan fördel med hanterad WordPress-värd är att säkerhetskopior och uppdateringar av dina WordPress-webbplatser görs åt dig. Detta gör att du kan fokusera på ditt innehåll istället för tekniska grejer.

e-handelslösning. DreamHost och A2 Hosting stöder de gratis kundvagnar som finns tillgängliga via kontrollpanelerna, till exempel Magneto, ZenCart, PrestaShop och andra. DreamHost stöder också en kommersiell eCommerce-webbplatsbyggare, Café Commerce – även om det inte är gratis.

Säkerhetskopior. DreamHosts policy förbjuder webbplatsanvändarskapade säkerhetskopior som lagras på servern. Eventuella manuella användarskapade säkerhetskopior måste laddas ner och tas bort från värdservern så snart som möjligt efter att de har gjorts.

Webbplatsdata och databaser säkerhetskopieras automatiskt, men säkerhetskopiorna är inte garanterade. A2 Hosting erbjuder Server Rewind för alla utom de lägsta nivåerna. Server Rewind tar automatiskt ögonblicksbilder av din webbplats och tillåter återställning av enskilda filer, databaser eller hela webbplatsen.

Hosting säkerhet. DreamHost använder Spamhaus för att filtrera e-post och använder Arbor Networks för att ge DDoS-skydd. A2 Hosting tar också säkerheten mycket på allvar. Den skannar och agerar proaktivt mot DDoS-hot, skadlig kod och virus med Perpetual Security och HackScan – som tillhandahålls gratis. Det använder vanligt skräppostskydd, plus Barracuda Advanced Spam Filtering för e-post.

A2 Hosting använder också Patchman Enhanced Security Tool, som söker efter programvara och appar som behöver lappas och meddelar dig när appar är inaktuella.

DreamHost tillhandahåller SSL genom Let’s Encrypt på sina planer. A2 erbjuder gratis delade SSL-certifikat för sina planer via cPanel, och privata SSL kan också köpas.

Kontrollpanel. DreamHost använder en egenkontrollpanel som är mer textbaserad än det ikonbaserade gränssnittet i industristandarden cPanel, som A2 Hosting använder.

Grön. DreamHost köper förnybara energikrediter och har ett koldioxidneutralt fotavtryck. A2 har också ett 100% kolfritt fotavtryck. A2 deltar också aktivt i miljövänliga aktiviteter, såsom trädplantning, i Ann Arbor-området.

Affiliate- och återförsäljarprogram. DreamHosts medlemsprogram betalar 97 $ för varje remiss, upp till totalt 1164 $ per år. A2 Hosting: s medlemsprogram betalar 85 $ för varje remiss utan begränsningar. A2 har också ett återförsäljarprogram som tillåter varumärke.

Extra. DreamHost säljer lagring på sina molnservrar mot en månatlig avgift, beroende på hur mycket du lagrar. A2 Hosting har 50 USD i kredit till Bing / Yahoo.

Yttrande om DreamHost och A2 Hosting viktiga funktioner

DreamHost säljer lagring på sina molnservrar mot en månatlig avgift, beroende på hur mycket du lagrar. A2 Hosting har 50 USD i kredit till Bing / Yahoo.

Jämför webbhotellplaner och prissättning av DreamHost och A2 Hosting

Värdplaner och prissättning

Prisplaner jämförda

Notera: Prissättning på webben är ständigt värd för ändringar på grund av branschens konkurrenskraftiga karaktär. Det leder också till mycket PR-prissättning. Eftersom marknadsföringspriser vanligtvis är begränsade till den första serviceterminen, är anmälan till en längre period lika högre besparingar. Även utan kampanjer ger längre servicevillkor vanligtvis prisavbrott. Priserna nedan återspeglar priser vid tidpunkten för denna jämförelse.

Dream. DreamHost komplicerar inte saker med många olika nivåer och planer. Det finns bara en plan, prissatt till $ 7,95 för en treårsperiod. Planen kommer med obegränsat allt – obegränsad lagring, obegränsad bandbredd, obegränsad e-postkonton och obegränsad domäner.

En gratis domänregistrering för ett år, liksom gratis SSL, kommer med planen. En dedikerad IP är tillgänglig för en $ 5,95 månadsavgift. DreamHost tillhandahåller också sex mycket skalbara nivåer av molnvärd som speglas på tre platser för redundans. Kostnaden är från $ 4,50 per månad till $ 96 per månad.

DreamHost erbjuder bara en plan för hanterad WordPress-värd också. Det levereras med 30 GB SSD-lagring och obegränsade besökare per månad. WordPress installeras automatiskt vid utcheckningen. Planen kommer med en dedikerad IP och är värd på en VPS med SSD: er. DreamHost-planen är begränsad till en webbplats och en MySQL-databas och är prissatt till $ 19,95, med en årlig plan. A2 Hosting har tre hanterade WordPress-planer.

A2 Hosting. A2 Hosting erbjuder tre delade planer. Lite tillåter en webbplats, fem databaser och är prissatt till $ 3,92 per månad. Varje Swift och Turbo tillåter obegränsade webbplatser och obegränsade databaser. Swift prissätts till $ 4,90 per månad, och Turbo är $ 9,31 per månad. Alla tre har obegränsad SSD-lagring och obegränsad bandbredd. A2 Hosting har också CloudLinux, en version av Centos OS som är snabbare och har färre kunder per server än de flesta.

A2 Hosting har tre hanterade WordPress-planer. De prissätts på samma sätt som de delade planerna till $ 3.92, $ 4.90 och $ 9.31. Lite är begränsat till en webbplats och fem databaser; Swift och Turbo erbjuder obegränsade webbplatser och databaser. Alla planer är SSD-baserade och har cache, även om Turbo-planen har optimerat cache. De har alla CDN och extra säkerhetsalternativ. Swift och Turbo kommer också med Server Rewind för säkerhetskopiering.

VPS och dedikerade planer: DreamHost har fyra VPS-planer, som har SSD: er och börjar på $ 15 per månad, med toppnivån på $ 120 per månad. DreamHost VPS-planer erbjuder obegränsad bandbredd och obegränsad domän, passar för små till medelstora företag som har vuxit delad hosting.

A2 Hosting har två VPS-planer med tre nivåer i vardera. De okontrollerade nivåerna prissätts till $ 5, $ 10 och $ 15 per månad. De hanterade nivåerna är $ 32.99, $ 46.19 och $ 65.99 per månad. A2 Hosting planer har också SSD: er, men det finns gränser för bandbredd och lagring.

DreamHost har några dedikerade alternativ från $ 149 per månad, med prissättning beroende på vilken konfiguration som valts. DreamHost tillåter ett obegränsat antal IP: er, liksom obegränsad bandbredd, på sina dedikerade nivåer. A2 Hosting har två planer med tre nivåer i vardera, som i VPS-planerna. O hanterad börjar på $ 99,59 per månad och den hanterade planen börjar på $ 141,09 per månad. A2 Hosting har bandbredd och lagringsgränser, men de är ganska generösa.

Pengar tillbaka garanti: DreamHost har en branschledande 97-dagars pengarna tillbaka-garanti. A2 Hosting-garantin är också bättre än branschstandarden 30 dagar, med ett återbetalningserbjudande när som helst. De första 30 dagarna återbetalas fullt ut; efter 30 dagar är återbetalningen pro-rankad. DreamHost kommer att hålla kvar en domänregistreringsavgift om du har utnyttjat det fria registreringsåret.

Yttrande om värdplaners prissättning

DreamHost har branschens bästa återbetalningsgaranti – även om A2 Hosting också är bättre än branschstandarden. DreamHost gör det enkelt att välja en delad eller hanterad WordPress-plan med bara en nivå i varje. A2 Hosting: s prissättning på VPS och dedikerade serverplaner gör det mycket attraktivt för små till medelstora företag.

Hur lätt att använda DreamHost och A2 Hosting

Enkel användning

Hur lätt att använda gränssnittet

Kontrollpanel. DreamHosts egenkontrollpanel har många funktioner, men att inte branschstandarden kan orsaka problem om du överför din webbplats vid ett senare tillfälle. A2 Hosting använder det användarvänliga, ikonbaserade gränssnittet för cPanel.

Ett klick på installationsprogrammet. DreamHost har ett installationsklick med ett klick, men det finns inte så många applikationer tillgängliga som andra installatörer erbjuder. A2 Hosting använder Softaculous som ett klick-installationsprogram för hundratals applikationer.

Navigering på webbplatsen. Både DreamHosts och A2 Hosting-webbplatser erbjuder allt du behöver för att välja en plan. Båda har användbara jämförelsediagram för att jämföra nivåer i sina planer, även om A2 Hosting lägger till användbara länkar till popups för många av villkoren och alternativen som visas i dess diagram. Bot är rena och användarvänliga. DreamHost gör det dock svårt att hitta information utan att ta till Google eller läsa igenom wikier.

Yttrande om användarvänlighet

Båda värdarna är tillräckligt enkla att använda, men A2 Hosting har en fördel på grund av att du använder standard cPanel, har en mer robust app-installationsprogram med ett klick och gör information lättare att hitta än DreamHost.

Support för DreamHost och A2 Hosting

Teknisk och kundsupport

Användarstöd jämfört

DreamHost och A2 Hosting får båda höga poäng från kunder för service och support, och supportpersonalen anses vara vänlig och kunnig.

A2 Hosting har en telefon, e-post och livechatt dygnet runt. DreamHost har en kontaktsida där du mailar frågor. Det finns fler supportalternativ från DreamHost när du har köpt dem, men en telefon är inte en av dem. DreamHost har en annan wiki som uppdateras efter behov och har massor av information, ungefär som en kunskapsbas. DreamHost och A2 Hosting har en blogg och ett forum, och A2 Hosting har en Facebook-sida.

Yttrande om användarsupport

Båda värdföretagen får höga poäng för kunskapen och användbarheten hos service- och supportpersonalen. Båda ger mycket råd och information. Men för många gör DreamHost inte så supportvänligt att inte ha telefonsupport.

Användarrecensioner av DreamHost och A2 Hosting

Användarrecensioner

Användarrecensioner jämfört

Notera: Eftersom recensioner publiceras av dem som känner sig väldigt starkt och följaktligen antingen är starkt negativa eller starkt positiva bör de inte vara en avgörande faktor för att välja en webbhotell. Men när något kommer upp konsekvent, kan det vara något att tänka på.

Negativa recensioner för DreamHost och A2 Hosting

Dream. Det vanligaste klagomålet från DreamHost-kunderna är bristen på telefonstöd. Vissa rapporterar också prickig chattstöd.

A2 Hosting. A2 får färre negativa recensioner än de flesta företag. Vanligtvis är de för enstaka incidenter av dåliga upplevelser med kundsupport.

Positiva recensioner för DreamHost och A2 Hosting

Dream. Kundsupport från DreamHost får positiva kommentarer en majoritet av tiden. DreamHost får också kudos för sin nästan obegränsade allt delade plan för ett så lågt pris.

A2 Hosting. A2 får många positiva recensioner för kundsupport. Kunderna är också imponerade av antalet funktioner för priset och hastigheten på A2 Hosting-servrar.

Yttrande om användarrecensioner

Sammantaget tas båda dessa värdföretag väl emot av kunder. A2 Hosting får dock färre negativa recensioner än DreamHost.

Slutsats om jämförelse av DreamHost och A2 Hosting

Vilken värd är bäst för dig?

Att välja den bästa plattformen

DreamHost och A2 Hosting har många liknande funktioner, men det finns skäl att göra den ena mer önskvärd än den andra.

Skäl att välja A2 Hosting över DreamHost:

 • När som helst pengar-tillbaka-garanti
 • VPS med konkurrenskraftiga priser och dedikerade planer
 • Använder branschstandard cPanel
 • 24/7 telefon- och chattsupport

Skäl att välja DreamHost framför A2 Hosting:

 • En plan enkelhet för delad och hanterad WordPress-värd
 • Längsta pengar-tillbaka-garanti
 • “Obegränsad” -funktioner på alla nivåer av delade planer

Även om DreamHost är bra för medelstora till stora företag med sina rimliga VPS och dedikerade serverplaner med obegränsad bandbredd, gör A2 Hosting prissättning på VPS och dedikerade serverplaner det till ett attraktivt val. DreamHosts gemensamma värdplan med en plan är attraktiv för dem som vill “obegränsat allt” utan att behöva bestämma mellan nivåerna.

Men det kanske inte passar nybörjare eftersom det inte finns någon webbplatsbyggare och inget telefonsupport. Båda dessa värdföretag erbjuder bra priser för antalet funktioner de tillhandahåller i sina planer.

Denna jämförelse listar bara två av de många alternativ som finns tillgängliga i webbhotell. Om du kan spendera några dollar mer än budgetprissättning kan du få snabba belastnings- och responstider och premiumfunktioner med SiteGround. För en annan värd som skulle vara ett utmärkt val för hanterade WordPress kan du undersöka InMotion Hosting

Har du några frågor om DreamHost eller A2 Hosting? Vad har dina erfarenheter av webbhotell i allmänhet varit? Lämna dina kommentarer och meddela oss.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map