Bluehost vs SiteGround: Vilken bör du använda?

”Om ditt företag inte är på internet kommer ditt företag att gå i drift” – Bill Gates.


Med den hastighet som webbplatser skapas och värd på webben idag verkar det som om folk äntligen har insett vikten av Internet och Bill Gates uttalande.

Och denna insikt om behovet av en online-närvaro för företag har genererat ökningen hos många värdleverantörer.

Men att välja den som bäst passar dina krav är inte så lätt.

Vi har hjälpt dig i den här uppgiften genom att välja två av de populäraste webbhotellarna, Bluehost och SiteGround.

Vi genomförde en objektiv granskning av nyckelfunktionerna i Bluehost och SiteGround med målet att hjälpa dig att göra en urvalsprocess för webbhotell lite enklare.

Vi ger en djupgående jämförelse av dessa två företag genom att titta på deras värdfunktioner, fördelar, nackdelar, kundrecensioner, prissättning och planer,

Bluehost grundades 1996 och har varit i värdverksamheten i över 19 år. SiteGround har mindre erfarenhet ungefär 12 år sedan det först grundades 2004.

Båda webbhotellföretagen har emellertid fått en position bland världens mest föredragna och bästa webbhotell.

Med sitt huvudkontor i Utah, USA, är Bluehost en webbhotell som ägs av Endurance International Group (EIG) som har flera andra värdföretag under dess namn. SiteGround är inte en av dessa; dess huvudkontor ligger i Sofia, Bulgarien.

Bluehost har länge varit en av de ledande globala webbhotellleverantörerna och har varit värd för mer än 2 miljoner webbplatser, tillsammans med sina EIG-kompanjonsföretag..

Även om SiteGround kanske inte är så stort som Bluehost, har det stigit upp stegen och har också framstått som en av de mest föredragna webbhotellösningarna.

Med mer än 450 000 webbplatser är kvaliteten på Site Grounds webbhotelltjänster välkänd.

Båda webbhotellarna erbjuder dessutom delad värd, VPS-värd, dedikerad servervärd, WordPress-värd och molnvärd.

Men SiteGround erbjuder också värdlösningar för CMS, inklusive Joomla och Drupal.

SiteGround är dessutom involverat som sponsor för sådana open source-samhällen som Joomla, WordPress och Magenta.

SiteGround har också samarbetat med flera företag, inklusive GlobalSign, cPanel, Softaculous, SingleHop, CloudFlare, SoftLayer, OpenSRS, 1H och Open Classifieds.

Både Bluehost och Siteground har vunnit priser.

Bluehost har vunnit flera utmärkelser från Host Review: Bästa webbhotellföretag, bästa budgethotell, bästa prisvärda värd,

SiteGround har också varit mottagare av några utmärkelser, inklusive Best Affordable Hosting 2013 och Best Managed WordPress Hosting Personal av WebHostingCat 2015.

Jämför prestanda för Bluehost och SiteGround

Contents

Drifttid, pålitlighet, hastighet och prestanda

Uptime monitor

Uptime. En av de främsta orsakerna till att Bluehost och SiteGround är så populära är att de säkerställer att dina webbplatser värd på sina servrar är tillgängliga större delen av tiden.

Med andra ord erbjuder de en betydligt hög drifttid. Medan SiteGround ger en drifttidsgaranti på 99,99%, ger Bluehost inte uttryckligen någon garanti.

Men vid test i realtid för ett par av våra webbplatser har uppehållstiden som erbjuds av båda värdleverantörerna ofta visat sig vara cirka 99,99%.

Pålitlighet. SiteGrounds datacenter tillhandahåller en hög nivå av elredundans, tillsammans med flera failover-alternativ som består av flera strömflöden, egna kraftgeneratorer och UPS-teknik i företagsklass.

Alla dessa datacenter övervakas också omfattande genom mänsklig säkerhet dygnet runt, åtkomstkontrollfack, biometri, skottbeständiga lobbier och videoövervakning. Alla dessa faktorer gör SiteGround-servrar till några av de mest pålitliga i världen.

Bluehost-datacenteret ligger i Utah. Centret har stöd för viktiga funktioner som UPS-säkerhetskopiering, speglad lagringsbackup, dieselgeneratorer och andra strömrelaterade funktioner.

Bluehost erbjuder också utmärkt tillförlitlighet för dina webbplatser med avancerade servrar och hårdvara.

Hastighet och prestanda. SiteGround har datacentra i fyra olika länder, nämligen USA, Storbritannien, Nederländerna och Singapore, över tre olika kontinenter.

Detta ger dig möjligheten att vara värd för dina webbplatser på servrar som ligger närmast platsen för webbplatsens huvudbesökare, vilket leder till bättre webbplatshastighet och prestanda.

Det finns ingen sådan tillhandahållande av olika datacenter över hela kontinenter för Bluehosts servrar.

SiteGround använder också Apache, CentOS, MySQL, PHP och WHM / cPanel för de flesta av sina servrar. Den har skapat anpassade mjukvarulösningar, under 1H-varumärket, för att isolera och övervaka konton och för att optimera servrarnas hastighet.

Den maximala tiden tog sig att svara på en sidolastningsbegäran hjälper ofta till att bestämma servrarnas kvalitet och resultatet.

Vi testade laddningstiden, över en period, för en webbplats som är värd på Bluehost-servrarna och jämförde den med en webbplats som är värd på en SiteGround-server. Den genomsnittliga belastningstiden för Bluehost var cirka 2,4 sekunder, medan den för SiteGround utgjorde cirka 2,2.

Vi anser att båda värdarnas laddningstider är utmärkta.

SiteGround ger också en ökning av dina webbplatsers hastigheter genom att använda fernisscache, Memcache, SuperCacher och CloudFare. Detta hjälper webbplatser att leverera något bättre prestanda under tung trafik.

Yttrande om Bluehost och SiteGround-prestanda

Både Bluehost och SiteGround lyckas hålla dina webbplatser tillgängliga större delen av tiden genom att leverera hög prestanda och hastighet, med utmärkt tillförlitlighet.
Det faktum att SiteGround använder omfattande statisk cache med optimerade servrar och har datacentrar i fyra olika länder gör det till det föredragna alternativet.

Funktioner i Bluehost och SiteGround

Jämför viktiga funktioner

Viktiga funktioner jämfört

Webbplatsbyggare. SiteGround tillhandahåller inte ett webbplatsverktygsverktyg. Det erbjuder dock många användbara guiderbaserade handledning och genomgångar. Dessa hjälper dig att skapa en webbplats, ställa in Joomla och så vidare.

De guidar dig faktiskt med steg-för-steg-instruktioner snabbt genom hela installationsprocessen för din webbplats. Dessutom behöver du bara hantera innehållsdelen.

Dessutom kan du ställa in en blogg med WordPress, en wiki med Site Software eller forumplattformen phpBB3.

När det gäller webbplatsutveckling med minimal eller ingen kodning med hjälp av dra-och-släpp-funktionalitet, erbjuder Bluehost dig den populära Weebly-webbplatsbyggaren.

Du kan skapa en enkel, minimalistisk webbplats med den gratis Weebly-versionen eller välja att få tillgång till många avancerade funktioner genom att uppgradera till en betald plan ($ 8,99 per månad). Bluehost erbjuder också GoMobi mobilwebbplatsbyggare.

säkerhet. Du kommer säkert att vara nöjd med både SiteGround och Bluehost när det gäller deras omfattande säkerhetsfunktioner. Dessa består av hotlink-skydd såväl som olika anti-spamverktyg, till exempel Apache Spam Assassin, Spam Experts och Spam Hammer.

Bluehost erbjuder också CloudFlare för att förbättra din webbplats säkerhet med SSL och skydd mot distribuerade denial of Service (DDoS) attacker. SiteGround erbjuder också CloudFlare-integration.

Bluehost utökar dessutom stöd för andra säkerhetsfunktioner, till exempel svartlistor för IP-adresser, lösenordsskyddade kataloger, hantering av digitala certifikat och privata nycklar.

Det låter dig också använda SiteLock Domain Security som är tillgängligt för cirka $ 1,67 per månad. SSH-åtkomst till Secure Shell möjliggör säker åtkomst till konfigurationsfiler för dina webbplatsadministratörer.

SiteGround är mycket känt för sina säkerhetsfunktioner. Förutom de säkerhetsfunktioner som redan diskuterats erbjuder SiteGround även IP-adress svartlistor och tillägget HackAlert Monitoring (cirka $ 1 per månad) som informerar dig om din webbplats är under attack.

SiteGround tillåter också administratörer att förhindra användare från att avslöja eller publicera sina lösenord till vissa delar av din webbplats genom en mycket effektiv säkerhetsfunktion märkt “Leech Protect.”

Hanterad WordPress Hosting. Med Bluehosts hanterade WordPress-värd behöver du inte installera WordPress CMS-programvaran, eftersom den kommer förinstallerad.

SiteGround erbjuder också hanterad WordPress-värd och tar hand om installationen för att säkerställa bättre säkerhet, dagliga säkerhetskopior och automatiska plug-in-uppdateringar för dina WordPress-webbplatser.

SiteGround har bättre alternativ för billig WordPress-värd med minsta konfiguration än Bluehost.

Bluehost erbjuder emellertid bättre WordPress-värdplaner med hög konfiguration, som är lämpliga för extremt höga trafikvolymer.

e-handelslösning. Med SiteGround får du alternativ för automatisk installation för olika e-handelsapplikationer, som CSCart, Magento och PrestaShop, som gör att du snabbt kan ställa in din onlinebutik.

Alternativt kan du använda något av e-handelsalternativen som finns tillgängliga i Softaculous, som Showare, OpenCart och ZenCart. SiteGround erbjuder också en mängd alternativ som endast är inriktade på kundvagnar eller dessutom bara på fakturering och fakturering.

Bluehost tillhandahåller också en mängd e-handelsrelaterade funktioner. Det låter dig bygga din onlinebutik enkelt genom att använda drag-and-drop-funktionen i Magento-applikationen.

Dessutom kan du använda kundvagnar, som Cube Cart, ZenCart och Agora, och använda TransFirst-betalningsportalen för att säkerställa säkra betalningstransaktioner för dina kunder.

Yttrande om Bluehost och SiteGround viktiga funktioner

Även om båda webbhotellarna erbjuder solid säkerhet, erbjuder SiteGround mer innovativa säkerhetslösningar som säkert kommer att hålla nybörjars webbplatser helt säkra från attacker. När det gäller webbplatsbyggare erbjuder Bluehost ett bättre och lättare att använda alternativ i form av Weebly och goMobi.

Jämför webbhotellplaner och prissättning av Bluehost och SiteGround

Värdplaner & Prissättning

Prisplaner jämförda

Notera: Båda webbhotellarna erbjuder endast Linux-värdplaner; här är deras viktigaste funktioner och prissättning.

Den billigaste Bluehost-värdplanen (delad) är tillgänglig för cirka $ 3,95 per månad (Bluehost Starter-planen); medan den billigaste SiteGround-värdplanen (delad) runt $ 6,95 per månad (Startup-planen).

Om webbplatsen och enorma trafikmängder till en början skulle tio billiga planer räcka till att börja med.

Delade värdplaner. Här är jämförelsen Bluehost-delade värdplaner med delade webbhotellplaner för SiteGround.

Bluehost Starter börjar på cirka $ 3,95 per månad (treårsabonnemang) eller $ 4,95 per månad (tvåårsabonnemang) eller $ 5,95 per månad (ett års prenumeration), med 50 GB diskutrymme, fem e-postkonton och obegränsade MySQL-databaser för en webbplats.

Bluehost Plus börjar på cirka $ 6,95 per månad (treårsabonnemang) eller $ 7,95 per månad (tvåårsabonnemang) eller $ 8,95 per månad (ett års prenumeration), med 150 GB diskutrymme, 100 e-postkonton och obegränsade MySQL-databaser för tio webbplatser.

Bluehost Business Pro börjar på $ 14,95 per månad (treårig prenumeration) eller $ 16,95 per månad (tvåårig prenumeration) eller $ 19,95 per månad (ett års prenumeration), med obegränsat diskutrymme, obegränsade e-postkonton och obegränsade MySQL-databaser för obegränsade webbplatser.

Alla delade webbhotellplaner för SiteGround erbjuder obegränsade MySQL-databaser, gratis domäner, gratis webbplatsöverföringar och gratis e-postkonton.,

SiteGround Startup börjar på $ 6,95 per månad (årsabonnemang eller högre), med 10 GB lagring för en webbplats för att hantera cirka 10 000 månatliga besökare.

SiteGround GrowBig börjar med $ 9,95 per månad (årlig prenumeration eller högre), med 20 GB lagring för flera webbplatser för att hantera cirka 25 000 besökare varje månad. Det kommer också med WordPress SuperCacher, prioriterad teknisk support och ett års gratis SSL-certifikat.

SiteGround GoGeek börjar med $ 14,95 per månad (årsabonnemang eller högre), med 30 GB lagring för flera webbplatser för att hantera cirka 100 000 månatliga besökare.

GoGeek levereras också med WordPress SuperCacher, ett års gratis SSL-certifikat, prioriterad teknisk support, ett klick på WordPress-staging, förinstallerat Git för WordPress och fri PCI-efterlevnad.

WordPress Managed Hosting Plans. Båda webbhotlarna erbjuder hanterad WordPress-värd:

SiteGround StartUp börjar på $ 9,95 per månad (tillgänglig med 30% rabatt; $ 6,95 per månad), med 10 GB lagring för en webbplats för att hantera cirka 10 000 månatliga besökare.

SiteGround GrowBig börjar på $ 14,95 per månad (tillgänglig med 33% rabatt; $ 9,95 per månad), med 20 GB lagring för flera webbplatser för att hantera cirka 25 000 besökare varje månad. Det kommer också med WordPress SuperCacher, prioriterad teknisk support och ett års gratis SSL-certifikat.

SiteGround GoGeek börjar på $ 29,95 per månad (tillgänglig med 50% rabatt; $ 14,95 per månad), med 30 GB lagringsutrymme för flera webbplatser för att hantera cirka 100 000 besökare varje månad.

GoGeek levereras också med WordPress SuperCacher, ett års gratis SSL-certifikat, prioriterad teknisk support, ett klick på WordPress-staging, förinstallerat Git för WordPress och fri PCI-efterlevnad.

Bluehost Blogger börjar på 24,99 dollar per månad (cirka 12,49 dollar för den första månaden), med 30 GB lagring och en IP-adress för fem webbplatser för att hantera cirka 100 miljoner besökare varje månad.

Bluehost Professional börjar på $ 74,99 per månad (ungefär $ 37,50 för den första månaden), med 60 GB lagring och en IP-adress för tio webbplatser för att hantera cirka 300 miljoner besökare varje månad.

Bluehost Business börjar på $ 119,99 per månad (ungefär $ 60 för den första månaden), med 120 GB lagring och en IP-adress för 20 webbplatser för att hantera cirka 600 miljoner besökare varje månad.

Bluehost Enterprise börjar på $ 169,99 per månad (cirka $ 85 för den första månaden), med 240 GB lagring och en IP-adress för 30 webbplatser för att hantera ett obegränsat antal månatliga besökare.

VPS-värdplaner: Båda webbplatserna som är värdföretag erbjuder fyra VPS-värdplaner. Medan SiteGround erbjuder 5TB bandbredd med alla deras VPS-värdplaner, erbjuder Bluehost bandbredd från 1 TB till 4 TB för sina planer.

Det högsta RAM som erbjuds av Bluehost är 8 GB, medan det största som tillhandahålls av SiteGround är 4 GB. På samma sätt är Bluehosts maximala lagringsutrymme 240 GB, medan SiteGround bara erbjuder 80 GB.

Priserna för Bluehosts VPS-värdplaner varierar från cirka $ 29,99 per månad till högst cirka $ 119,99 per månad.

Som jämförelse ligger priserna på SiteGround VPS-värdplaner från cirka 60,00 USD per månad till högst cirka 140,00 USD per månad. SiteGround visar sig också vara lite dyrare för färre VPS-planer än Bluehost.

Dedikerade värdplaner: Båda webbhotellarna erbjuder tre typer av dedikerade värdplaner. SiteGround erbjuder en maximal lagring på ungefär fyra gånger 500 GB jämfört med det maximala 1TB som tillhandahålls av Bluehost.

Bluehost erbjuder också en maximal bandbredd på 15 TB (med Bluehost Premium-planen), medan SiteGround bara erbjuder 5 TB bandbredd med alla dedikerade serverplaner. Båda erbjuder ett maximalt RAM-minne på 16 GB.

Det lägsta priset för en Bluehost dedicerad plan är $ 149,99 per månad, medan det för SiteGround är $ 229,00 per månad.

I den andra änden av prisskalan är den högsta kostnaden för en Bluehost dedikerad värdplan $ 249,99 per månad, medan det högsta priset för en dedikerad webbhotell för SiteGround planerar oss $ 429,00 per månad.

Återigen är SiteGround något dyrare än Bluehost.

Pengar tillbaka garanti. Bluehost och SiteGround erbjuder båda en liknande återbetalningsperiod på cirka 30 dagar.

Yttrande om värdplaners prissättning

De delade värdplanerna för SiteGround är mer lämpade för absoluta nybörjare som behöver minimikonfiguration och inte vill spendera mycket pengar under den inledande perioden.
När du går mot VPS-värdplaner med hög konfiguration eller dedikerade värdplaner erbjuder Bluehost bättre eller liknande konfigurationer till lägre priser än SiteGround.

Hur lätt att använda Bluehost och SiteGround

Enkel användning

Hur lätt att använda gränssnittet

SiteGround och Bluehost använder båda cPanel, industristandardens kontrollpanel. Den här kontrollpanelen är otroligt enkel att använda och om du är en erfaren webbansvarig har du troligtvis använt liknande typer av kontrollpaneler innan.

Båda webbhotellarna har också de lättanvända installatörerna med ett klick.

Yttrande om användarvänlighet

Det finns ett band mellan SiteGround och Bluehost när det gäller deras användarvänlighet.

Support för Bluehost och SiteGround

Teknisk och kundsupport

Användarstöd jämfört

SiteGround och Bluehost erbjuder båda olika alternativ för att komma i kontakt med deras supportteam för att lösa eventuella frågor eller problem snabbt.

SiteGround ger dig 24x7xx52 telefonsupport, livechatt, ett biljetteringssystem och så vidare. Vi testade deras livechatfunktion två gånger och vid båda tillfällena fick vi ett tillfredsställande svar inom en minut, vilket är extremt snabbt.

Antalet artiklar, självstudier och mycket kraftfulla guider som guider dig genom installationen av olika mjukvarulösningar är du mer än tillräckligt för dig och dina webbplatser..

Bluehost erbjuder liknande funktioner som SiteGround, men deras supportteam tar längre tid att svara på livechats än SiteGrounds kundtjänstteam.

Som jämförelse hittar du troligt att SiteGrounds supportteam är mer effektivt att hålla än Bluehosts team.

Yttrande om användarsupport

Vår röst går för SiteGrounds kundtjänstteam på grund av deras snabba svar på livechatt och mer handhållning för webbansvariga som har liten eller ingen teknisk kunskap.

Användarrecensioner av Bluehost och SiteGround

Användarrecensioner

Användarrecensioner jämfört

Notera: Använd aldrig en recension som avgörande faktor för att välja webbhotell. Recensioner publiceras nästan alltid av dem som är passionerade, så de flesta kunder som publicerar recensioner är antingen starkt negativa eller starkt positiva. Du bör dock använda recensioner som en guide om ett värdföretag konsekvent är rankat högt eller dåligt för något.

Negativa recensioner för Bluehost och SiteGround

De flesta kundrecensionerna för Bluehost har markerat sina dyra delade värdplaner och behovet av att installera många tillägg för flera funktioner.

Dessutom finns det en stor efterfrågan bland sina kunder för att denna webbhotell ska börja erbjuda månatliga delade värdplaner.

För SiteGround har många kunder väckt oro över deras dyra VPS och dedikerade värdplaner och den betydligt mindre bandbredd som de har gjort tillgängliga för dem.

Positiva recensioner för Bluehost och SiteGround

Många nya startups, småföretag och enskilda yrkesverksamma har lovordat de låga kostnadsdelade värdplanerna som erbjuds av SiteGround.

Det har också gjorts positiva recensioner relaterade till säkerhetsfunktionerna, deras utmärkta kundsupport och möjligheten att välja en datacenterplats.

De positiva recensionerna för Bluehost handlar främst om deras prisvärda VPS och dedikerade värdplaner som enkelt kan hantera enorma trafikvolymer.

Många bra recensioner har också kretsat kring de utmärkta säkerhetsfunktioner som erbjuds.

Slutsats om jämförelse av Bluehost och SiteGround

Vilken värd är bäst för dig?

Att välja den bästa plattformen

Skäl att välja Bluehost över SiteGround

 • Billig VPS-värd och dedikerade webbhotellplaner
 • Högre bandbreddalternativ för att hantera stora trafikvolymer
 • Större förmåga att stödja hög trafikvolym för hanterade WordPress-webbplatser med högre konfigurationsplaner
 • Tillgänglighet till bättre verktyg för webbplatsbyggare, som Weebly och goMobi

Anledningar att välja webbplatsGrund över Bluehost:

 • Möjlighet att välja mellan datacenterplatser spridda över tre kontinenter
 • Gratis webbplatsöverföringsfunktion för kunder som vill flytta sina befintliga värdplatser
 • Något bättre hastighet och prestanda för servrar och webbplatser
 • Snabbare responstider på frågor om support för livechatt

SiteGround är lämplig för små företag, nystartade företag och yrkesverksamma som letar efter en billigare delad värdplan, bättre vägledning genom värdprocessen och högre säkerhetsnivåer. Bluehost är dock idealisk för medelstora till stora företagssidor som upplever hög trafikvolym och behöver prisvärda värdplaner som erbjuder högre konfiguration, särskilt bandbredden.

Små företag hittar obegränsad bandbredd och lagring tilltalande. Båda dessa värdföretag erbjuder bra priser för mängden funktioner de tillhandahåller.

Hostgator (som också ägs av EIG) kan fungera som ett alternativ för Bluehost om bättre stöd, skalbarhet, hög trafikhantering och mer.

Det kan faktiskt också fungera som ett utmärkt alternativ för både SiteGround och Bluehost, eftersom det erbjuder de vanliga Linux-värdplanerna och Windows-värd.

Har du använt Bluehost eller SiteGround som webbhotell tidigare? Har du några frågor? Dela gärna dina erfarenheter och kommentarer nedan och tack för att du läste!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map