Bluehost vs Network Solutions: Vilken bör du använda?

Bluehost och nätverkslösningar jämförs


Med alla planer, funktioner, alternativ och tillägg kan det vara en förvirrande upplevelse att välja ett webbhotell för din webbplats. Använd denna jämförelse mellan Bluehost och Network Solutions för att klargöra saker och begränsa valen.

Både Bluehost och Network Solutions har varit i webbhotellbranschen i över två decennier. Bluehost har erbjudit tjänster sedan 1996. Network Solutions började som konsultföretag 1979 och 1993 blev den första, och enda, domänregistratorn tills den öppna tävlingen började 1999.

Network Solutions får fortfarande 45% av sina vinster från domänregistreringsbranschen. 2005 började de erbjuda fler produkter, till exempel webbhotell.

BlueHost har mer än 2 miljoner webbplatser värd på sina servrar. BlueHost och Network Solutions erbjuder båda delad hosting, hanterade WordPress-värd och VPS-serverplaner. BlueHost har också dedikerade planer, även om BlueHosts VPS och dedikerade serveralternativ är nya tillägg.

Network Solutions erbjuder inte dedikerade serverplaner. Network Solutions erbjuder Linux- och Windows-alternativ för delad hosting, medan dess VPS-planer endast är Linux.

BlueHost har många “bästa av” utmärkelser, inklusive “Bästa prisvärda värd” och “Bästa värde värd.” Network Solutions fick namnet “Outstanding Customer Service” för ett av sina callcenter från 2006 till 2010 av J.D. Power and Associates.

BlueHost köptes av Endurance International Group (EIG) 2010. EIG äger många webbhotellföretag men låter dem driva under sina egna banners. EIG-webbplatser är inte kloner av varandra. Det finns dock vissa likheter mellan värdföretag som ägs av EIG.

Du kanske upptäcker att om du har haft problem med ett EIG-företag kan du hitta samma problem med ett annat. Nätverkslösningar har köpts flera gånger, senast 2011 av Web.com. Detta köp resulterade i nytt ledarskap, personalminskningar och stängning av flera kontor.

Jämför prestanda för BlueHost och Network Solutions

Contents

Drifttid och tillförlitlighet

Uptime monitor

Uptime. BlueHost saknar en drifttidsgaranti, men statistiken visar att uppetiden regelbundet är 99,9% eller bättre. Network Solutions säger att det har en 99,99% -garanti för Linux och 99,9% för Windows-planer, men det finns inget omnämnande i deras användarvillkor för återbetalningar om det drifttid inte uppfylls.

Prestanda. BlueHost bygger sina egna servrar och använder 16-core AMD Opterons.

Ett test av en webbplats värd på BlueHost resulterade i en laddningstid på 2,37s, snabbare än 65% av de webbplatser som testades på Pingdom. Ett test av en nätverkslösningswebbplats gav en lasttid på 3,21 s, långsammare än 48% av de testade webbplatserna.

Pålitlighet. Datacentret för BlueHost finns i Utah. För redundans drivs och kyls datacentren av flera källor, och diesel-säkerhetskopior finns på plats för nödsituationer. BlueHost har inte speglade eller redundanta säkerhetskopior av data – förutom deras molnplaner. Säkerhetskopior hålls i högst 30 dagar.

Det är oklart var Network Solutions-datacenter finns, annat än det finns några i Nordamerika. Det verkar som datacentren använder gruppade servrar, tillverkade av HP och IBM-blad, för redundans. Datacentrerna drivs och kyls med redundans och dieselbackup, övervakas på plats för säkerhet och tillförlitlighet och säkerhetskopieras varje natt.

Yttrande om BlueHost och Network Solutions Performance

Network Solutions har en drifttidsgaranti men säkerhetskopierar inte det med några detaljer. BlueHost har ingen garanti för drifttid, men har upprätthållit drifttid för driftsäkerhet. Testen för last- och responstider för värdplatser var snabbare för BlueHost.

Funktioner i BlueHost och nätverkslösningar

Jämför viktiga funktioner

Viktiga funktioner jämfört

Notera: “Obegränsad” eller “obegränsad” är termer som används av webbhotellföretag när de beskriver funktioner som tillhandahålls. Denna marknadsföringsterm betyder inte “allt du kan använda.” Istället hänvisar villkoren till vad som ”bedöms som rimligt bruk” av värdföretaget. Värdbolaget kan stänga av webbplatser för överdriven användning – ibland utan varning.

Domänregistrering. Båda värdarna är domänregistratorer – med Network Solutions som den första någonsin erkända domänregistratorn. BlueHost tillhandahåller ett gratis domänregistreringsår för nya konton. Network Solutions erbjuder ett gratis domän under ett år. Prissättningen för förnyelse av domänen året efter från Network Solutions är dock två till tre gånger högre än vad de flesta registratorer tar ut.

Webbplatsbyggare. BlueHost tillhandahåller drag-and-drop Weebly Basic, som är begränsat till 5 webbsidor. Basic är gratis, men en uppgradering till den kraftfullare Weebly Premium är tillgänglig mot en extra avgift. Network Solutions har webbplatsbyggare. Denna byggare har också ett dra-och-släpp-gränssnitt. För en avgift erbjuder Network Solutions goMobi för att bygga en webbplats för mobila enheter.

databaser. BlueHost erbjuder obegränsade MySQL-databaser. Network Solutions ‘MySQL-databasersättningar varierar beroende på vilken plan som valts. För de tre delade planerna är gränserna 25, 50 och obegränsade.

E-postkonton. BlueHost tillhandahåller obegränsade e-postkonton och vidarebefordran av e-post. E-postersättning för Network Solutions gemensamma planer är 1000, 2500 och obegränsade för de tre planerna.

WordPress Hosting. BlueHost och Network Solutions erbjuder båda hanterade WordPress-planer. Hanterade WordPress-planer kostar ofta mer än en vanlig delad plan. En del av den extra kostnaden beror på att hanterade WordPress-planer vanligtvis är värd på optimerade servrar med cache och extra säkerhet för att ge förbättrad prestanda och stabilitet. Den huvudsakliga fördelen som hanteras av WordPress-värden är dock att automatisk säkerhetskopiering och uppdatering av dina WordPress-webbplatser görs åt dig. Du kan lämna de tekniska sakerna ensamma och fokusera på det som är viktigt – ditt innehåll.

e-handelslösning. BlueHost erbjuder gratis kundvagnar via sina kontrollpaneler, som Magneto, ZenCart, PrestaShop och andra. Network Solutions erbjuder en inbyggd butiksbyggare i tre planer med månatliga avgifter – en tillåter 25 produkter, ytterligare 300 produkter och toppnivån 100 000 produkter. Network Solutions har också en Jumpstart-funktion som skapar din butik med upp till 25 produkter mot en engångsavgift på 299 USD.

Säkerhetskopior. BlueHost tillhandahåller dagliga, veckovisa och månatliga säkerhetskopior och erbjuder även SiteBackup Pro mot en avgift – även om det är gratis med Business Pro-delade planen. SiteBackup Pro tillåter säkerhetskopiering och återställning på filnivå. Network Solutions erbjuder gratis säkerhetskopiering och återställning av webbplatser via kontrollpanelen och håller dem i sju dagar.

Hosting säkerhet. BlueHost tillhandahåller den grundläggande SiteLock-tjänsten, som söker och eliminerar skadlig programvara, gratis på sina lägre nivåer, och SiteLock Pro gratis på sina högre nivåplaner. BlueHost har också interna processer för att skydda mot DDoS. Network Solution skannar och agerar proaktivt mot DDoS-hot, skadlig programvara och virus för sina WordPress-planer. Med de två övre nivåerna för delad hosting gör Network Solutions automatiskt borttagning av skadlig programvara och förhindrar vanliga hackerattacker. Det ger också SiteLock mot en månadsavgift.

Alla Bluehost-planer har ett gratis delat SSL-certifikat, med den översta delade planen med ett gratis privat SSL-certifikat. Network Solutions tillhandahåller gratis delad SSL för dess övre nivå av delad värd, och privat SSL kan köpas.

Kontrollpanel. BlueHosts kontrollpanel är baserad på cPanel men har ett modifierat gränssnitt. Network Solutions har en egen kontrollpanel. Den har de grundläggande funktionerna som krävs men tar lite vänjer sig, särskilt om du tidigare kom från en cPanel-värd.

Affiliate- och återförsäljarprogram. Du kan tjäna $ 65 per remiss, utan månatliga mössor, med BlueHost-filialprogrammet. Med Network Solutions affiliate-program är det möjligt att tjäna upp till $ 150 per månad. Network Solutions återförsäljarprogram är via en tredje part, SRSplus.

Extras.BlueHost har $ 150 i annonspoäng; Network Solutions har 50 USD i krediter till Network Solutions Marketing-program. BlueHost migrerar en etablerad webbplats om du har någon annanstans, även om den tar ut en premie för tjänsten. Network Solutions har vissa alternativ för marknadsföring, SEO och e-handel för månatliga avgifter.

Yttrande om BlueHost och Network Solutions nyckelfunktioner

Det finns många liknande funktioner mellan dessa två. BlueHost har dock mer “obegränsade” funktioner i sina delade planer. Om du behöver en delad Windows-webbhotellplan är Network Solutions ditt enda val mellan dessa två.

Jämför webbhotellplaner och prissättning av BlueHost och nätverkslösningar

Värdplaner & Prissättning

Prisplaner jämförda

Notera: Ständiga förändringar i prissättningen är vanliga hos webbhotellföretagen på grund av den hårda konkurrensen. PR-prissättning är typiskt. Kampanjpriserna är vanligtvis begränsade till den första tjänstperioden, så du kommer att få högre besparingar genom att registrera dig för längre servicevillkor. Även utan kampanjer ger längre servicevillkor vanligtvis ett prisavbrott. Priserna nedan är baserade på värdens webbprissättning vid denna jämförelse.

Bluehost. Det finns tre delade planer som erbjuds av BlueHost. Den lägsta nivån, Basic, tillåter en webbplats, tillhandahåller 50 GB lagring och tillåter obegränsad bandbredd och e-postkonton, för $ 3,95 per månad. Plus, med $ 6,95 per månad, ökar lagring till 150 GB, tillåter tio webbplatser och levereras med ett CDN. Business Pro, till $ 14,95 per månad, erbjuder obegränsade webbplatser samt obegränsad bandbredd, lagring och e-postkonton. En CDN, privat SSL, dedikerad IP och Sitebackup Pro ingår i denna toppnivåplan. Alla delade BlueHost-planer kommer med en gratis domänregistrering under ett år.

BlueHost erbjuder tre skalbara molnplaner mot en extra avgift, som speglar dina data på tre platser för tillförlitlighet och snabbare belastningstider.

BlueHost har fyra hanterade WordPress-planer baserade på VPS-teknik. Den minsta planen, bloggare, till 12,95 dollar per månad, är begränsad till 100 miljoner besök, 30 GB lagring och fem webbplatser. Den översta planen, företaget, prissatt till 85 USD per månad, har 240 GB lagringsutrymme, obegränsad bandbredd och 30 webbplatser. De andra två, professionella till $ 37,50, och företag på $ 60 faller emellan. Alla har gratis CDN. SiteLock Pro erbjuds i de två nedre nivåerna; affärsnivån har SiteLock Premium och den översta nivån levereras med SiteLock Enterprise.

Nätverkslösningar. Prissättning på Network Solutions webbplats är onödigt förvirrande. Priserna verkar förändras (utan förklaring) på olika sidor. Network Solutions erbjuder tre delade planer. Den uppenbara prissättningen på 9,96 dollar per månad för den lägsta nivåplanen, webbhotell, begränsar diskutrymmet till 300 GB. Det tillåter 25 databaser, obegränsad bandbredd och obegränsad e-post vidarebefordran – även om det finns en gräns på 1000 e-postlådor. Professional Hosting är $ 15,78 per månad för obegränsad lagring, 2500 e-postlådor, 50 databaser, gratis CDN och obegränsad bandbredd. Premiumhotellen är $ 21,26 per månad för gratis CDN, gratis SSL, obegränsad e-post, databaser, bandbredd och lagring. Alla planer har ett års gratis domänregistrering.

Network Solutions har en hanterad WordPress-plan som börjar på $ 35 per månad. Planen tillhandahåller skanning efter skadlig kod och virus, har WordPress-expertsupport, ger obegränsad lagring och bandbredd, har ett SSL-certifikat och ger Staging. Staging-funktionen låter dig skapa din webbplats offline och ta den direkt när du är nöjd. Det låter dig ändra och justera utan att påverka live-webbplatsen. Det verkar som om en domän tillåts av WordPress-planen.

VPS och dedikerade planer: BlueHost har fyra VPS-planer. BlueHosts $ 14.99 $ per månad standard VPS-nivå skulle vara lämplig för ett enskilt eller litet företag som behövde lite mer prestanda än en delad plan skulle tillåta, men det är för begränsat för mycket mer än så. De andra tre planerna har bättre funktioner och är prissatta till $ 29.99, $ 44.99 och $ 55.99 per månad. BlueHost VPS-planer har bandbreddgränser på 1 TB till 4 TB. Network Solutions har två VPS-planer, Essential till $ 40 per månad, och Professional för $ 80 per månad. BlueHosts nivåer har bättre funktioner för mindre, med undantag för att Network Solutions stöder fler hanterade domäner per nivå än BlueHost.

BlueHost har tre dedikerade nivåer, vilket tillåter 3, 4 och 5 IP: er, prissatt till $ 74,99, $ 99,99 respektive $ 124,99 per månad. Network Solutions erbjuder inte dedikerade serverplaner.

Pengar tillbaka garanti: BlueHost har branschstandarden 30-dagarsgaranti, liksom nätverkslösningar. Men om du säger upp ett långsiktigt avtal med Network Solutions, kan du vara ansvarig för betydande avgifter för tidig uppsägning. Om du har gratis domänregistrering på BlueHost eller Network Solutions kommer de att hålla en domänregistreringsavgift från eventuell återbetalning, och du kommer att behålla domännamnet.

Yttrande om värdplaners prissättning

Network Solutions överdrivna påföljder för tidig avbokning och dess högre prissättning ger fördelen för BlueHost, med undantag för hanterade WordPress. Om du behöver de funktioner som en dedikerad plan erbjuder är BlueHost ditt enda val här, eftersom Network Solutions inte har någon dedicerad plan. Staging och “obegränsad” -funktioner ger Network Solutions en fördel med WordPress-användare.

Hur lätt att använda BlueHost och nätverkslösningar

Enkel användning

Hur lätt att använda gränssnittet

Kontrollpanel. BlueHost använder cPanel, men med ett modifierat gränssnitt, så vanliga cPanel-användare kommer att behöva göra några justeringar. Network Solutions egenutvecklade kontrollpanel har de flesta funktioner du behöver. Det är dock förvirrande och frustrerande att navigera, ta mer grävning och fler klick än vad som borde behövas. Network Solutions Windows-plan använder standard Plesk-kontrollpanelen.

Ett klick på installationsprogrammet. BlueHost tillhandahåller det lättanvända MOJO Marketplace-klick-installationsprogrammet för installation av nästan hundra applikationer. Network Solutions har en klickinstallation för WordPress och Joomla. Det finns vissa andra appar med ett klick på deras kontrollpanel, men det kan ta upp till nio steg för att komma till dessa klickappar.

Navigering på webbplatsen. Både Bluehosts och Network Solutions webbplatser ger informationen du behöver för att välja en plan. Bluehost har användbara jämförelsediagram för att jämföra nivåer i sina planer. Network Solutions gör också, men de tar några klick för att hitta.

Prissättning är förvirrande på webbplatsen Network Solutions. På nätverkslösningens hemsida, med undantag för menyn som säger “Hosting och SSL”, nämns det faktiskt inte webbhotell – de andra produkterna och tjänsterna från Network Solutions visas istället.

Yttrande om användarvänlighet

BlueHosts installationsprogram med ett klick har fler applikationer, och även om de är modifierade är kontrollpanelen baserad på industristandarden cPanel. Det verkar som att Network Solutions koncentrerar sig på andra tjänster mer än webbhotell.

Support för BlueHost och nätverkslösningar

Teknisk och kundsupport

Användarstöd jämfört

Detta är ett område som BlueHost kommer till, enligt kundrecensioner. Trots att ett av sina callcenter vann priser, har Network Solutions också mycket fler klagomål om kundservice än beröm.

BlueHost och Network Solutions har båda telefon och e-post dygnet runt. BlueHost har en livechatt, nätverkslösningar inte. Båda har en omfattande kunskapsbas med handledning och vanliga frågor. Båda har ett forum, även om Network Solutions ‘forum faktiskt är en länk till Web.coms forum.

Network Solutions har haft kontroverser tidigare. 2009 började Network Solutions publicera dagliga listor över domännamnsökningar som gjordes i dess sökruta för webbplatsdomäner. 2008, utan användartillstånd, började Network Solutions lägga annonser på underdomäner om de inte var aktiva – förvandla dem till annonsfyllda parkerade sidor för Network Solutions.

Under 2008-2009 anklagades Network Solutions för domänfront. De skulle få tag på domäner som sökts och tillfälligt ta ägande, så att du inte kunde registrera namnet någon annanstans efter att du gjort en sökning i Network Solutions. Individer, kända som “domänsmakare”, skulle prenumerera på denna information, och så snart Network Solutions avregistrerades efter fyra dagar, skulle folk genast köpa domänen och erbjuda den till försäljning till ett högre pris. Rapporter om denna typ av metoder upphörde efter Web.com-utköpet 2011.

Yttrande om användarsupport

Ingen av värdarna är perfekta här. BlueHost kan ha en liten fördel på grund av att ha chatta live och på grund av tvivel som uppstått av Network Solutions: s tvivelaktiga praxis i det förflutna.

Användarrecensioner av BlueHost och Network Solutions

Användarrecensioner

Användarrecensioner jämfört

Notera: Recensioner ska aldrig användas som den avgörande faktorn för att välja en webbhotell. Eftersom recensioner vanligtvis publiceras av dem som är passionerade är de flesta recensioner antingen starkt negativa eller starkt positiva. Men när samma sak får en konsekvent kommentar kan det vara något att tänka på.

Negativa recensioner för BlueHost och nätverkslösningar

Bluehost. BlueHosts recensioner för kundsupport är överväldigande negativa. Klagomålen inkluderar långa väntetider, oförskämdhet och upprepade biljetter för samma nummer.

Nätverkslösningar. Det är svårt att hitta en webbhotell som har fler negativa recensioner än Network Solutions har gjort. Från dålig service till svårigheter att skapa en webbplats får Network Solutions låga poäng från kunder. Nästan alla aspekter av företaget har haft klagomål.

Positiva recensioner för BlueHost och nätverkslösningar

Bluehost. De flesta positiva recensioner från BlueHost-kunder berömmer priserna och funktionerna i planerna.

Nätverkslösningar. Positiva kundrecensioner är få och långt mellan. Det finns bara två kundbedömningar på webbplatsen Network Solutions, och en av dessa webbplatser verkar vara värd någon annanstans för närvarande.

Yttrande om användarrecensioner

Som noterats är kundrecensioner bara en indikator på kvaliteten på webbhotell. Men det stora antalet negativa recensioner Network Solutions får från kunder bör vara en potentiell röd flagga.

Slutsats om jämförelse av BlueHost och nätverkslösningar

Vilken värd är bäst för dig?

Att välja den bästa plattformen

Det finns funktioner från både BlueHost och Network Solutions som skiljer dem från varandra.

Skäl att välja nätverkslösningar framför BlueHost:

 • Inte ägt av EIG (ett problem om du har haft problem med EIG tidigare)
 • Linux och Windows delade värdplaner

Skäl att välja BlueHost framför nätverkslösningar:

 • Gratis SiteLock
 • Använder cPanel – dock med ett modifierat gränssnitt
 • Fler applikationer tillgängliga för installation med ett klick
 • Dedikerade serverplaner för dem som behöver en
 • Mycket lägre avgifter för förnyelse av domänregistrering

Network Solutions anger att det är inriktat på små företag. Det erbjuder låga priser för den första månaden, men de går upp snabbt efter det.

BlueHosts hanterade WordPress-planer kan vara dyrare än de från vissa andra värdar, men funktionerna som erbjuds verkar vara mycket populära – vilket indikeras av det faktum att mer än 1 miljon WordPress-webbplatser är värda på BlueHost.

För små till medelstora företag skulle VPS och dedikerade planer från BlueHost vara tilltalande.

Att inte erbjuda dedikerade serveralternativ kan begränsa nätverkslösningarnas överklagande till större företag.

Inget av företagen har sterling kundsupport, så om det är en viktig övervägning kanske du vill leta någon annanstans.

Om du vill ha en värd med snabb belastning och responstider och premiumfunktioner – och bryr dig inte om att betala lite mer än budgetvärdsprissättning skulle SiteGround vara värt att undersöka.

För WordPress-användare är InMotion Hosting ett värdföretag med utmärkta funktioner och en av de bästa återbetalningsgarantierna i branschen.

Har du några frågor om BlueHost eller Network Solutions? Vad har dina erfarenheter av webbhotell i allmänhet varit? Lämna dina kommentarer och meddela oss.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map