Bluehost vs DreamHost: Vilken bör du använda?

Oavsett orsaken till att du vill ha en webbplats, hitta det webbhotellföretag som är rätt för
Du kan bli förvirrande eftersom det finns så många planer med så många olika funktioner. Detta
head-to-head jämförelse mellan BlueHost och DreamHost kan hjälpa dig att begränsa dina val.


Både BlueHost och DreamHost har varit i webbhotellbranschen sedan 1990-talet – BlueHost sedan 1996 och DreamHost sedan 1997. Båda är väl etablerade. BlueHost har mer än 2 miljoner webbplatser värd på sina servrar, medan DreamHost har över 1,5 miljoner på sina servrar.

BlueHost och DreamHost erbjuder båda delad hosting, hanterad WordPress-värd och VPS och dedikerade serverplaner – även om BlueHosts VPS och dedikerade serveralternativ är nyligen tillagda.

BlueHost har vunnit ett antal “bästa av” utmärkelser, inklusive “Best Affordable Hosting” och “Best
Value Host. ” DreamHost har vunnit sin andel av “bästa av” utmärkelser, inklusive PCMags “Bästa affärsvärd” 2014 och 2015.

2010 köptes BlueHost av Endurance International Group (EIG), ett företag som äger
många värdföretag, men tillåter var och en av dem att operera under sitt eget namn. Även
även om EIG-webbplatser inte är kloner av varandra, finns det ett antal likheter mellan EIG
ägda värdföretag.

Du bör vara medveten om att om du har haft problem med ett EIG-företag kan du hitta detsamma
problem med en annan. DreamHost är ett privatägt webbhotell och har sitt huvudkontor i
kalifornien.

Jämför prestandan hos BlueHost vs DreamHost

Contents

Drifttid och tillförlitlighet

Uptime monitor

Uptime. Även om BlueHost’s drifttidstatistik visar att den regelbundet är 99,9% eller bättre, har de ingen drifttidsgaranti. Å andra sidan har DreamHost en 100% drifttidsgaranti. Återbetalningar på en dag med värd för varje timmars stilleståndstid, när problemet har rapporterats.

Prestanda. BlueHost bygger sina egna servrar och använder 16-core AMD Opterons. DreamHost använder också AMD-processorer och har SSD: er installerade i sina servrar.

Ett test av en webbplats värd på BlueHost resulterade i en laddningstid på 2,37s, snabbare än 65% av de webbplatser som testades på Pingdom. En jämförbar DreamHost-webbplats resulterade i en laddningstid på 2,10 sekunder, snabbare än 70% av de testade webbplatserna.

Pålitlighet. Datacentret för BlueHost finns i Utah. Datacentret drivs och kyls med redundanta källor, och diesel-säkerhetskopior finns på plats för nödsituationer. BlueHost gör inga speglade eller redundanta säkerhetskopior av data, med undantag för deras molnplaner. Säkerhetskopior hålls i högst 30 dagar.

DreamHost har två datacenter i Kalifornien, ett i Los Angeles och ett i Irvine. Planer är
pågår för att konsolidera Kaliforniens datacentra till ett DreamHost-datacenter i Portland.
De har också ett datacenter i Ashburn, Virginia. Alla datacentra har redundans in
kraft och kylning, dieselbackup och 24/7 säkerhet finns på plats i alla datacentra.

Yttrande om BlueHost vs DreamHost

Medan tillförlitligheten är utmärkt och drifttiden är bra, är bristen på en uppetidsgaranti för
BlueHost kan vara ett problem. DreamHost har en av de bästa drifttidsgarantierna i branschen. DreamHost har också en fördel i belastnings- och responstider – men bara med en liten marginal.

BlueHost vs DreamHost

Jämför viktiga funktioner

Viktiga funktioner jämfört

Notera: Du hittar “obegränsad” eller “obegränsad” som används av webbhotellföretag när du beskriver funktioner. Det är en marknadsföringsterm och det betyder inte “allt du kan använda.” Istället hänvisar villkoren till vad värdföretag “anser rimlig användning.”

Domänregistrering. Båda värdarna är domänregistratorer. Både BlueHost och DreamHost tillhandahåller ett gratis år med domänregistrering för nya konton.

Webbplatsbyggare. BlueHost tillhandahåller drag-and-drop Weebly Basic, som är begränsat till 5 webbsidor. Basic är gratis, och det finns en uppgradering till Weebly Premium tillgänglig mot en extra avgift. DreamHost erbjuder inte en webbplatsbyggare.

databaser. BlueHost och DreamHost erbjuder båda obegränsade MySQL-databaser.

E-postkonton. Både BlueHost och DreamHost erbjuder obegränsade e-postkonton och vidarebefordran av e-post.

WordPress Hosting. BlueHost och DreamHost erbjuder båda hanterade WordPress-planer.
Hanterade WordPress-planer kostar vanligtvis mer än en vanlig delad plan. En del av det extra
kostnaden beror på att hanterade WordPress-planer vanligtvis är värd på optimerade servrar med sådana
funktioner som cache och ytterligare säkerhet för att förbättra prestanda och stabilitet.

Den största fördelen med hanterad WordPress-värd är att automatisk säkerhetskopiering och uppdatering av
dina WordPress-webbplatser är gjorda för dig, så att du kan fokusera på det som är viktigt – dina webbplatser. ‘
innehåll.

e-handelslösning. BlueHost och DreamHost erbjuder båda gratis kundvagnar via sina kontrollpaneler, till exempel Magneto, ZenCart, PrestaShop och andra. WP eCommerce-plug-ins är tillgängliga från båda värdarna för WordPress-webbplatser. DreamHost stöder också en reklam
eCommerce-webbplatsbyggare, Café Commerce – även om det inte är gratis.

Säkerhetskopior. BlueHost tillhandahåller dagliga, veckovisa och månatliga säkerhetskopior och erbjuder även SiteBackup Pro mot en avgift, även om det är gratis med den delade planen för Business Pro. SiteBackup Pro tillåter säkerhetskopiering och återställning på filnivå.

DreamHosts policy förbjuder att säkerhetskopiera webbplatser lagras på servern, så användarskapade säkerhetskopior
måste laddas ner och tas bort från värdservern så snart som möjligt efter att de har gjorts. Webbplatsdata och databaser säkerhetskopieras automatiskt av DreamHost, men säkerhetskopiorna är inte garanterade.

Hosting säkerhet. För att söka efter, ta bort och förbjuda skadlig programvara tillhandahåller BlueHost den grundläggande SiteLock-tjänsten gratis på sina lägre nivåer, och SiteLock Pro gratis på sina högre nivåplaner. BlueHost uppger att den också har interna processer för att skydda mot DDoS. DreamHost använder Spamhaus för att filtrera e-post och ger DDoS-skydd genom Arbor Networks tjänster.

Alla Bluehost-planer har ett gratis delat SSL-certifikat. Den översta delade planen på BlueHost kommer
med ett gratis privat SSL-certifikat. DreamHost tillhandahåller SSL genom Let’s Encrypt på sina planer.

Kontrollpanel. BlueHost använder cPanel men har ändrat gränssnittet i stor utsträckning. DreamHost använder en egen kontrollpanel som är mer textbaserad än cPanels ikonbaserade gränssnitt.

Grön. DreamHost köper krediter för förnybar energi och säger att det är koldioxidneutralt.

Extra. BlueHost har $ 150 i annonskrediter; BlueHost har 100 $ i krediter. Båda har anslutna program. BlueHost migrerar en etablerad webbplats om du har någon annanstans, även om den tar ut en premie för tjänsten. DreamHost har inte webbplatsöverföringstjänster.DreamHost säljer också lagring på sina molnservrar mot en månadsavgift, beroende på hur mycket du lagrar.

Yttrande om BlueHost vs DreamHost viktiga funktioner

Båda värdföretagen erbjuder ett bra utbud av funktioner. På grund av att DreamHost inte använder cPanel, inte har någon webbplatsbyggare, inga migrationspolicyer och en mindre robust säkerhetskopieringsplan får BlueHost nacken med funktioner.

Jämför webbhotellplanerna och BlueHost vs DreamHost

Värdplaner & Prissättning

Prisplaner jämförda

Notera: Aggressiv konkurrens leder till ständiga förändringar i prissättning och en hel del PR-prissättning. Kampanjpriserna är vanligtvis begränsade till den första tjänstetiden, så att anmäla sig på en längre period är lika högre besparingar. Även utan kampanjer ger längre servicevillkor vanligtvis ett prisavbrott. Priserna nedan listas på värdwebbplatserna vid denna jämförelse.

Bluehost. BlueHost erbjuder tre delade planer. Grundläggande tillstånd en webbplats ger 50 GB lagringsutrymme och tillåter obegränsad bandbredd och e-postkonton till ett kampanjpris på $ 3,95 per månad. Dessutom ökar antalet platser till 10 till $ 6,95 per månad och lagringsutrymmet till 150 GB. Ett CDN är också en del av Plusplanen. Business Pro erbjuder $ 14,95 per månad
obegränsade webbplatser samt obegränsad bandbredd, lagring och e-postkonton.

En CDN, privat SSL, dedikerad IP och Site Backup Pro ingår i denna toppnivåplan. Alla
delade BlueHost-planer kommer också med en gratis domänregistrering under ett år. BlueHost erbjuder
tre skalbara molnplaner för en extra avgift, som speglar dina data på tre platser för
tillförlitlighet och snabbare belastningstider.

BlueHost har fyra hanterade WordPress-planer baserade på VPS-teknik. Den minsta planen,
bloggare, till 12,95 dollar per månad, är begränsad till 100 miljoner besök, 30 GB lagringsutrymme och fem webbplatser. Den översta planen, företaget, prissatt till 85 USD per månad, har 240 GB lagringsutrymme, obegränsad bandbredd och 30 webbplatser. De andra två, professionella till $ 37,50, och företag på $ 60 faller emellan. Alla har gratis CDN och SiteLock (de två nedre nivåerna har SiteLock Pro, företaget har SiteLock
Premium och toppnivån ger SiteLock Enterprise).

Dream. DreamHost gör det enkelt med en delad plan, prissatt till $ 7,95 för en treårsperiod. Planen kommer med obegränsad allt – obegränsad lagring, obegränsad bandbredd, obegränsad e-postkonton och obegränsad domän. En gratis domänregistrering för ett år, liksom gratis SSL, kommer med planen. En dedikerad IP är tillgänglig för en $ 5,95 månadsavgift. DreamHost ger också ett molnalternativ som speglas på tre platser för redundans. De sex mycket skalbara nivåerna varierar från $ 4,50 per månad till $ 96 per månad.

DreamHost erbjuder en plan för hanterad WordPress-värd med 30 GB SSD-lagring och obegränsade besökare per månad. WordPress installeras automatiskt vid utcheckningen. Planen kommer med en dedikerad IP och är värd på en VPS med SSD: er. Planen är begränsad till en webbplats och en
MySQL-databas, och är prissatt till $ 19,95 med en årlig plan.

VPS och dedikerade planer: BlueHost och DreamHost har båda fyra VPS-planer. BlueHosts $ 14.99 $ per månad standard VPS-nivå skulle vara lämplig för ett enskilt eller litet företag som behövde lite mer prestanda än en delad plan skulle tillåta, men det är för begränsat för mycket mer än så. De andra tre planerna har bättre funktioner och är prissatta till $ 29.99, $ 44.99 och $ 55.99 per månad. BlueHost VPS-planer har bandbreddgränser på 1 TB till 4 TB.

DreamHosts VPS-plan har SSD: er, börjar på $ 15 per månad och max ut till $ 120 per månad.
Genom att erbjuda obegränsad bandbredd och obegränsad domän är DreamHost VPS-planer lämpliga för
små till medelstora företag som har vuxit ut delad värd.

BlueHost har tre dedikerade nivåer, vilket tillåter 3, 4 och 5 IP: er, prissatta till $ 74,99, $ 99,99 och
124,99 dollar per månad. DreamHost har några alternativ från $ 149 per
månad, med prissättning beroende på den valda konfigurationen. DreamHost tillåter ett obegränsat
antal IP: er, liksom obegränsad bandbredd, på sina dedikerade nivåer.

Pengar tillbaka garanti: BlueHost har branschstandarden 30-dagarsgaranti. DreamHost har en branschledande 97-dagars pengarna tillbaka-garanti. Om du har gratis domänregistrering på BlueHost eller DreamHost kommer de att hålla en domänregistreringsavgift från eventuell återbetalning, och du kommer att behålla domännamnet.

Yttrande om värdplaners prissättning

DreamHost har bara en delad plan som jämför med BlueHosts toppnivå i delad hosting till halva priset. Dessutom har DreamHost branschens bästa återbetalningsgaranti.

Hur lätt att använda BlueHost vs DreamHost

Enkel användning

Hur lätt att använda gränssnittet

Kontrollpanel. BlueHost använder cPanel, men med ett modifierat gränssnitt, så vanliga cPanel-användare kommer att ha några justeringar att göra. DreamHosts egenkontrollpanel har de funktioner som krävs, men att inte baseras på industristandarden cPanel kan orsaka vissa användarproblem.

Ett klick på installationsprogrammet. BlueHost använder MOJO Marketplace med ett klick-installationsprogram för att enkelt installera nästan hundra applikationer. DreamHost har ett installationsställe med ett klick, men det finns inte så många alternativ som MOJO Marketplace har.

Navigering på webbplatsen. Både BlueHosts och DreamHosts webbplatser ger informationen du behöver för att välja en plan. Båda har användbara jämförelsediagram för att jämföra nivåer i sina planer. Båda är rena och användarvänliga, men DreamHost gör det svårt att hitta lite information utan att ta till Google eller läsa igenom wikier.

Yttrande om användarvänlighet

BlueHosts installationsprogram med ett klick har fler applikationer. Varken använder den vanliga cPanel, men BlueHost’s är i princip cPanel med ett anpassat gränssnitt. BlueHosts webbplats är lite mer
användarvänlig.

Support för BlueHost vs DreamHost

Teknisk och kundsupport

Användarstöd jämfört

Baserat på kundrecensioner är detta ett område där BlueHost saknas. DreamHost får höga poäng från kunder för service och support, och dess supportpersonal anses vara vänliga
och kunnig.

BlueHost har en telefon, e-post och livechatt dygnet runt. BlueHost och DreamHost har båda en blogg och
ett forum.

DreamHost har en kontaktsida där du mailar frågor. Det finns fler supportalternativ
från DreamHost när du har köpt dem, men en telefon är inte en av dem. DreamHost har en unik wiki som uppdateras efter behov och har massor av information, ungefär som en kunskapsbas.

Yttrande om användarsupport

Ingen av värdarna är perfekta här. BlueHost tillhandahåller fler metoder för att kontakta på förhand, men dess kundtjänst är inte högt betygsatt av kunder. DreamHost har begränsade kontaktalternativ, men kunderna betygsätter högst den kundtjänst de får.

Användarrecensioner av BlueHost vs DreamHost

Användarrecensioner

Användarrecensioner jämfört

Notera: Du bör aldrig använda en recension som den avgörande faktorn när du väljer webbhotell. Vanligtvis publiceras recensioner av de som är passionerade, så de flesta kunder som publicerar recensioner är antingen starkt negativa eller starkt positiva. Men när något kontinuerligt rapporteras kan det vara något att tänka på.

Negativa recensioner för BlueHost och DreamHost

Bluehost. Negativa recensioner för BlueHost hänför sig överväldigande till stöd. Långa väntetider, oförskämdhet och upprepade biljetter till samma nummer är inte ovanliga.

Dream. Inte överraskande är det vanligaste klagomålet bristen på telefonstöd. Vissa rapporterar också prickig chattstöd. Kunder har också kommenterat att det för ett företag med en så stark drifttidsgaranti finns ett förvånande antal klagomål på driftstopp.

Positiva recensioner för BlueHost och DreamHost

Bluehost. De flesta positiva recensioner från BlueHost-kunder berömmer priserna och funktionerna i planerna.

Dream. Kundsupport från DreamHost får majoriteten av positiva kommentarer. DreamHost får också beröm för sin nästan obegränsade allt delade plan för ett lågt pris.

Yttrande om användarrecensioner

Sammantaget får DreamHost mer positiva recensioner från sina kunder än BlueHost. BlueHost får dock bra recensioner för de flesta allt utom kundsupport.

Slutsats om jämförelse av BlueHost och DreamHost

Vilken värd är bäst för dig?

Att välja den bästa plattformen

BlueHost och DreamHost har båda funktioner som tilltalar de som söker ett webbhotellföretag.

Skäl att välja DreamHost framför BlueHost:

 • En delad plan med ”obegränsad” allt
 • Längre pengar-tillbaka-garanti
 • 100% drifttidsgaranti
 • Inte ett EIG-företag

Skäl att välja BlueHost framför DreamHost:

 • Fler alternativ i delad värd
 • Gratis SiteLock
 • Använder cPanel – dock med ett modifierat gränssnitt
 • Fler applikationer tillgängliga för installation med ett klick

Även om BlueHosts hanterade WordPress-planer är dyrare än de från några andra
värdar, funktionerna i dem gör dem mycket populära. Det indikeras av det faktum att mer än 1 miljon WordPress-webbplatser är värd på BlueHost.

Om du är medelstor eller större, kanske du rimligen ser till Bluehost eller DreamHost
prisade VPS eller dedikerade serverplaner, även om DreamHost’s kan hantera större företag med
dess obegränsade bandbredd.

Med sin delade webbhotell med en plan är DreamHost attraktiv för dem som vill ha en obegränsad
allt webbplats utan att behöva bestämma mellan nivåer. Det kanske dock inte passar för
nybörjare eftersom det inte finns någon webbplatsbyggare och inget telefonsupport.

Båda dessa värdföretag erbjuder bra priser för mängden funktioner de tillhandahåller.

Det här är bara två av många företag som erbjuder webbhotell. Om du inte har något emot att spendera några
dollar mer för snabb belastning och responstider och premiumfunktioner, SiteGround skulle vara värt att kolla in.

För en värd som är ett utmärkt val för hanterad WordPress, och som har en pengarna-tillbaka
garanterar nästan bara DreamHost, du kanske vill överväga InMotion Hosting.

Har du några frågor om BlueHost eller DreamHost? Vad har dina erfarenheter av webbhotell i allmänhet varit? Lämna dina kommentarer och meddela oss.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map