BlueHost vs Arvixe: Vilken bör du använda?

Att försöka välja rätt webbhotell är ett viktigt beslut – men det kan vara förvirrande med alla alternativ och planer där ute. Begränsa dina val med denna head-to-head jämförelse mellan Bluehost och Arvixe.


Både Bluehost och Arvixe är länge webbhotellföretag. BlueHost har varit verksamt sedan 1996. Arvixe grundades 2003. BlueHost är väl etablerat med mer än 2 miljoner webbplatser värd på sina servrar. Arvixe är inte så välkänd, men det är ett snabbt växande webbhotellföretag.

Bluehost och Arvixe erbjuder båda delad hosting, WordPress-värd och VPS och dedikerade serverplaner. BlueHosts VPS och dedikerade serveralternativ är ganska nyligen tillagda. BlueHost är Linux-baserat, medan Arvixe tillhandahåller Linux- och Windows-alternativ för alla sina planer.

Arvixe och Bluehost jämförelse

BlueHost har utsetts till “Bästa prisvärda värd” och “Bästa värdvärd.” Arvixe var PCMag Editor’s Choice 2015 och har utsetts av Inc.com till ett av de snabbast växande företagen i U.S.A..

2010 köpte BlueHost av Endurance International Group (EIG) och EIG köpte Arvixe 2014. EIG äger flera värdföretag men tillåter dem att operera under sina egna ursprungliga namn.

EIG-företag är inte kloner av varandra. Det finns dock många likheter mellan dem. Om du har haft problem med ett EIG-företag kan du hitta samma problem med ett annat.

Jämför prestandan hos Bluehost och Arvixe

Bluehost vs. Arvixe: Uptime och pålitlighet

Uptime. Även om BlueHost’s uppetidsstatistik visar att det regelbundet är 99,9% eller bättre, har de ingen uppetidsgaranti. Arvixe har en garanti på 99,9% och de ger en gratis månaders återbetalning om ett månadsmedelvärde faller under den procentuella andelen.

Prestanda. BlueHost bygger sina egna servrar och använder 16-core AMD Opterons. Arvixe-servrar använder de senaste Xeons, och kunddata lagras på 15K raid tio enheter. Arvixes databaser och e-postservrar finns på SSD-lagring.

Testning av en webbplats värd på BlueHost gav en laddningstid på 2,37s, snabbare än 65% av de webbplatser som testades på Pingdom. En jämförbar Arvixe-plats gav en lasttid på 1,05 sekunder, snabbare än 89% av de testade platserna.

Pålitlighet. BlueHosts datacenter ligger i Utah. Datacentret drivs och kyls med redundanta källor, och dieselbackup är tillgängliga för nödsituationer. BlueHost gör inga speglade eller redundanta säkerhetskopior av data, med undantag för deras molnplaner, och säkerhetskopior bevaras i högst 30 dagar.

Arvixe har datacentra i Nordamerika (Dallas, Texas), Europa (Amsterdam) och (Hong Kong). Alla datacenter är helt redundanta med flera ström- och kylningsalternativ. Datacentrerna övervakas på plats för säkerhet och tillförlitlighet.

Åsikt

För både Bluehost och Arvixe är tillförlitligheten utmärkt och drifttiden är bra. Bristen på en garanterad drifttid för BlueHost kan dock vara ett problem. Tester visar att Arvixe-platser är betydligt snabbare i responstider och belastningstider.

Jämför funktionerna i Bluehost och Arvixe

Jämför viktiga funktioner

Notera: “Obegränsad” och “obegränsad” är populära termer som används av webbhotellföretag när de beskriver funktioner. Det betyder dock inte “använd allt du vill.” Villkoren hänvisar till vad värdföretag “anser rimlig användning.”

Domänregistrering. Båda värdarna är domänregistratorer. BlueHost tillhandahåller också ett gratis år med domänregistrering för nya konton. Arvixe erbjuder en gratis domän så länge du har planen, och den erbjuder en gratis överföring om du redan har en domän.

Webbplatsbyggare. BlueHost tillhandahåller dra-och-släpp Weebly Basic, som är begränsat till 5 webbsidor. Basic är gratis. För fler funktioner och sidor finns en uppgradering till Weebly Premium tillgänglig mot en extra avgift. Arvixe-planer kommer med RvSiteBuilder, en funktionsrik byggare med en WSYWIG-redigerare och över 600 webbmallar.

databaser. Bluehost och Arvixe erbjuder obegränsade MySQL-databaser. Arvixe stöder också PostgreSQL-databaser.
E-postkonton. Bluehost och Arvixe erbjuder båda obegränsade e-postkonton och vidarebefordran av e-post.

WordPress Hosting. Bluehost och Arvixe erbjuder båda hanterade WordPress-planer. Hanterade WordPress-planer är värd på optimerade servrar med cache och extra säkerhet för att förbättra prestanda och stabilitet.

Den stora fördelen med hanterad WordPress-värd är att säkerhetskopior av din webbplats och uppdatering av WordPress och dess plug-ins görs för dig, så att du kan fokusera på webbplatsens innehåll.

Hanterade WordPress-planer kostar vanligtvis mer än en vanlig delad plan. Arvixes delade webbhotell och hanterade WordPress-planer är emellertid prissatta på samma sätt.

e-handelslösning. Bluehost erbjuder gratis kundvagnar via sin kontrollpanel, som Magento, PrestaShop, ZenCart och andra. Arvixe stöder också några gratis och kommersiella e-handelsalternativ, många med 24/7 support och automatisk installation.

Säkerhetskopior. BlueHost skapar dagliga, veckovisa och månatliga säkerhetskopior. De erbjuder också SiteBackup Pro, som gör en säkerhetskopia och återställer på filnivå, mot en extra avgift. SiteBackup Pro är gratis med Business Pro-delade nivå.

Arvixe gör dagliga säkerhetskopieringar av sina servrar dagligen. Oavsett säkerhetskopiering rekommenderas att manuella säkerhetskopior görs och lagras off-site för ytterligare säkerhet och tillförlitlighet.

Hosting säkerhet. För att bekämpa skadlig programvara tillhandahåller BlueHost den grundläggande SiteLock-tjänsten gratis på sina lägre nivåer och SiteLock Pro gratis på sina högre nivåplaner. BlueHost har interna processer på plats för att skydda mot DDoS-attacker.

Arvixe skannar och agerar proaktivt mot DDoS-hot, samt ger skydd mot brute Force Attacks. Arvixe planer kommer med SpamAssassin och Spamhaus filtrering för e-post.

Alla Bluehost-planer har ett gratis delat SSL-certifikat. BlueHosts toppdelade plan, Business Pro, kommer med ett gratis privat SSL-certifikat.

Arvixe brukade tillhandahålla gratis delad SSL för sina Linux-delade värdplaner, men det verkar som om gratis SSL inte längre är tillgängliga för Linux- eller Windows-planer, utom affärsplanerna, som har gratis SSL så länge du har en plan med Arvixe.

Kontrollpanel. Arvixe använder industristandarden cPanel. BlueHost använder också cPanel men har ändrat gränssnittet i stor utsträckning.

Affiliate- och återförsäljarprogram. Arvixe har ett återförsäljarprogram. BlueHost har också ett återförsäljarprogram, men det samarbetar med tredje part ResellerClub för tjänsten. BlueHosts medlemsprogram betalar 65 $ per remiss. Arvixes filialprogram betalar från $ 70 till $ 135 per remiss, beroende på hur många hänvisningar du gör per månad.

Extra. BlueHost har $ 150 i annonskrediter; Arvixe kommer med $ 200 i annonskrediter. Båda migrerar en etablerad webbplats om du har någon annanstans. BlueHost tar ut en premie för migrationstjänsten, medan Arvixe tillhandahåller en migrering gratis.

Åsikt

Båda värdföretagen erbjuder premiumfunktioner, med många “obegränsade” alternativ, till prisvärda priser. Arvixe har en fördel med en mer robust webbplatsbyggare, en standard cPanel och stöd för PostgreSQL och Windows.

Jämför webbhotellplaner och priser för Bluehost och Arvixe

Värdplaner & Prissättning

Obs: På grund av enorm konkurrens är kampanjpriser en vanlig praxis hos webbhotellföretag. Kampanjpriser är vanligtvis begränsade till den första servicetiden, så att anmäla sig till en längre sikt ger högre besparingar. Även utan kampanjer motsvarar anmälan till längre servicevilkår vanligtvis ett prisavbrott. Priserna nedan listas på värdwebbplatserna vid denna jämförelse.

Bluehost

Delad värd. BlueHost erbjuder tre nivåer av delade värdplaner. Basic tillåter en webbplats, med 50 GB lagringsutrymme, och obegränsad bandbredd och e-postkonton, till kampanjpriset på $ 3,95.

Dessutom tillåter upp till 10 webbplatser, för $ 6,95 per månad, och lagringsplatsen höjs till 150 GB. Ett CDN är också en del av Plusplanen.

Business Pro, till $ 14,95 per månad, erbjuder obegränsade webbplatser samt obegränsad bandbredd, lagring och e-postkonton.

En CDN, privat SSL, dedicerad IP och Site Backup Pro ingår i denna toppnivåplan. BlueHosts planer kommer också med gratis domänregistrering under ett år.

BlueHost’s erbjuder tre skalbara planer för moln mot en extra avgift, som speglar dina data på tre platser för tillförlitlighet och snabbare belastningstider.

Hanterad WordPress Hosting. BlueHost har fyra hanterade WordPress-planer baserade på VPS-teknik, så det finns färre webbplatser per server.

Den minsta planen, bloggare, till 12,95 dollar per månad, är begränsad till 100 miljoner besök, 30 GB lagringsutrymme och fem webbplatser.
Den översta planen, företaget, prissatt till 85 USD per månad, har 240 GB lagringsutrymme, obegränsad bandbredd och 30 webbplatser. De andra två, professionella till $ 37,50, och företag på $ 60 faller emellan.

Alla planer har gratis CDN och SiteLock (de två nedre nivåerna har SiteLock Pro, verksamheten har SiteLock Premium, och den översta nivån tillhandahåller SiteLock Enterprise).

Arvixe

Delad värd. Arvixe erbjuder fyra delade planer – två i PersonalClass och två i BusinessClass. För snabbare belastning och responstider för din kundkrets, har du möjligheten att välja U.S., Europe eller asiatiska datacenter vid kassan.

Både Personal och Business erbjuder obegränsat utrymme, bandbredd, e-postmeddelanden och databaser. PersonalClass är $ 4 per månad; BusinessClass är $ 22 per månad; PersonalClassPro är $ 7 per månad; och BusinessClassPro är $ 35 per månad.

Pro-nivåerna tillåter ett obegränsat antal platser, medan de lägre nivåerna endast tillåter sex.

Skillnaden mellan PersonalClass och BusinessClass är att BusinessClass har färre användare på servern – i princip delad hosting med VPS-funktioner.

Alternativet ASP (Windows) löper några dollar mer för varje plan och nivå. Arvixes delade planer innehåller obegränsade MySQL- och PostgreSQL-databaser. BusinessClass-planer har också ett gratis SSL-certifikat så länge webbplatsen är värd med Arvixe.

Hanterad WordPress Hosting. Arvixe erbjuder hanterade WordPress-planer som börjar på $ 4 per månad, samma som de delade värdplanerna. Obegränsad bandbredd, obegränsad lagring och ett obegränsat antal webbplatser kommer med alla planer.

WordPress-webbplatserna skalas enkelt från delad till VPS och dedikerad värd, även om Arvixes prissättning går upp för VPS eller dedikerade servrar.

VPS och dedikerade planer: BlueHost har fyra VPS-planer. BlueHosts $ 14.99 $ per månad standard VPS-nivå skulle vara lämplig för ett enskilt eller litet företag som behövde lite mer prestanda än en delad plan skulle tillåta.

Arvixe erbjuder två vardera i Linux och Windows. Arvixe-planerna är $ 40 och $ 70 per månad för Linux-alternativet. De två Windows VPS-nivåerna är $ 60 och $ 100 per månad.

BlueHosts topp VPS-plan är endast 59,99 dollar per månad, men den är begränsad till 4 TB bandbredd, medan alla fyra Arvixe-planer har obegränsad bandbredd, och de har ett gratis SSL-certifikat så länge du har planen.

BlueHost har tre dedikerade nivåer, vilket tillåter respektive 3, 4 respektive 5 IP. De prissätts till $ 74,99, $ 99,99 och $ 124,99 per månad. Beroende på konfigurationen är de sex dedikerade servernivåerna från Arvixe prissatta från $ 128,70 per månad till $ 227,50 per månad.

För dem som behöver mer prestanda har Arvixe två multi-processor-nivåer till en pris av $ 357,30 per månad. Arvixe erbjuder också molnalternativ, från $ 108 per månad. Även om dyrare än BlueHost är Arvixe-planerna hanteras fullt ut.

Pengar-tillbaka-garanti: BlueHost har branschstandarden 30-dagarsgaranti. Arvixe har en längre garanti på 60 dagar. Om du har gratis domänregistrering på BlueHost eller Arvixe, kommer de att hålla en domänregistreringsavgift från eventuell återbetalning, och du kommer att behålla domännamnet.

Åsikt

Arvixes priser är högre än BlueHost, men de lägre nivåerna har fler funktioner än de lägre nivåerna på BlueHost. Arvixe har en längre återbetalningsgaranti och erbjuder Windows-planer för dem som behöver det.

Jämför hur enkelt att använda Bluehost och Arvixe

Enkel användning

Kontrollpanel. BlueHost använder cPanel, men med ett modifierat gränssnitt, så vanliga cPanel-användare kommer att ha några justeringar att göra. Arvixe använder den vanliga användarvänliga, ikonbaserade cPanel.

Ett klick på installationsprogrammet. BlueHost använder MOJO Marketplace med ett klick-installationsprogram för att enkelt installera nästan hundra applikationer. Arvixe använder Softaculous som ett klick-installationsprogram för hundratals applikationer.

Navigering på webbplatsen. Både BlueHosts och Arvixes webbplatser ger de data du behöver för att välja en plan, med användbara jämförelsediagram för att jämföra nivåer i deras planer. Båda är rena, rena och användarvänliga.

Åsikt

Både Bluehost och Arvixe har installatörer med ett klick, använder cPanel (men ändrat i BlueHosts fall) och har användarvänliga webbplatser. Båda är användarvänliga och är lika enkla att använda.

Jämför stödet från Bluehost och Arvixe

Teknisk och kundsupport

Baserat på kundrecensioner är detta ett område där BlueHost saknas. Arvixe hade ett utmärkt rykte för kundsupport. Men sedan EIG-utköpet har kundtjänst drabbats enligt kundrecensioner. Det är fortfarande högre än genomsnittet.

Bluehost och Arvixe har båda e-post och livechatt dygnet runt. BluHosts telefonsupport är också dygnet runt, medan Arvixes telefontjänst är begränsad till kontortider, måndag till fredag. Båda har en omfattande kunskapsbas med självstudier och videor. BlueHost har en blogg och ett forum; Arvixe har en aktiv blogg.

Åsikt

Både Bluehost och Arvixe tillhandahåller flera kontaktmetoder. Även om Arvixes rykte har drabbats på sistone får det fortfarande mer positiva recensioner för kundservice och support än BlueHost.

Jämför användarrecensionerna av Bluehost och Arvixe

Användarrecensioner

Notera: Vanligtvis publiceras recensioner av dem som är passionerade, så de flesta kunder som publicerar recensioner är antingen starkt negativa eller starkt positiva. Av den anledningen bör du aldrig använda kundrecensioner som ditt främsta skäl för att välja en värd. Men om det finns ett gemensamt klagomål från många användare, kan det vara något att tänka på.

Negativa recensioner för Bluehost och Arvixe

Bluehost. Negativa recensioner för BlueHost är nästan alla relaterade till support. Långa väntetider, att behöva skapa upprepade biljetter för samma fråga, och till och med råhet, är vanliga klagomål.

Arvixe. Fram till nyligen fanns det få negativa recensioner av Arvixe. På senare tid är vissa recensioner oroliga för dålig kundservice och långa väntetider.

Positiva recensioner för Bluehost och Arvixe

Bluehost. De flesta positiva recensionerna från kunderna hos Bluehost berör lycka med de priser och planfunktioner som tillhandahålls.

Arvixe. Arvixe får höga poäng från sina kunder för att göra så många funktioner tillgängliga till ett sådant budgetpris. Windows-användare är glada över att hitta värd för dem till ett överkomligt pris.

Åsikt

Sammantaget får även Arvixe höga betyg från sina kunder, även med de senaste negativa kundtjänstrecensionerna. BlueHost är också omtyckt, med undantag för ett stort antal klagomål om kundsupport.

Slutsats om jämförelse av BlueHost och Arvixe

BlueHost vs. Arvixe: Vilken värd är bäst för dig?

Bluehost och Arvixe har båda fördelar som gör dem tilltalande.

Skäl att välja Arvixe framför BlueHost:

 • Gratis domänregistrering så länge planen är värd
 • Förinstallerat WordPress
 • Windows-serveralternativ för alla planer
 • Längre pengar-tillbaka-garanti

Skäl att välja BlueHost framför Arvixe:

 • Lägre priser för den första tjänstperioden för flera nivåer av delad hosting
 • Gratis SiteLock
 • Lägre VPN och dedicerad serverprissättning

Även om BlueHosts hanterade WordPress-planer är dyrare än vissa andra, gör funktionerna dem mycket populära, vilket ses av det faktum att mer än 1 miljon WordPress-webbplatser är värda på BlueHost.

Arvixe är dock värd att kolla in om du är WordPress-användare med sin budgetprissättning. Om du är medelstor eller större kan du se till BlueHosts VPS eller dedikerade serverplaner.

Båda företagen har drabbats av kundrecensioner med kundsupport, vilket kan vara ett problem. Men båda dessa värdföretag erbjuder fullständiga planer till utmärkta priser.

Dessa är många andra webbhotellföretag som du kan överväga. För dem som inte bryr sig om att spendera lite mer för snabba laddnings- och responstider och premiumfunktioner är det värt att kolla in SiteGround.

För ett värdföretag som är ett utmärkt val för hanterade WordPress, och som har en av de bästa återbetalningsgarantierna i branschen, kan du tänka på InMotion Hosting.

Har du några frågor om BlueHost eller Arvixe? Vad har dina erfarenheter av webbhotell i allmänhet varit? Lämna dina kommentarer och meddela oss.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map