BlueHost vs A2 Hosting: Vilken bör du använda?

Det finns många webbhotellföretag att välja på för din webbplats. Det finns faktiskt så många planer och funktioner att det kan få ditt huvud att snurra. Sätt lite stabilitet i processen och använd denna jämförelse mot huvud för att begränsa dina val.


BlueHost har varit i webbhotellbranschen sedan 1996, så det är ett väletablerat webbhotell med över 2 miljoner webbplatser värd på sina servrar.

A2 Hosting är nyare inom branschen och grundades 2003. A2 Hosting lanserades först med utvecklare i åtanke och var en av de första att erbjuda PHP 5 och Ruby on Rails. Nu är deras fokus på prestanda.

BlueHost och A2 erbjuder båda delad hosting, hanterad WordPress-värd och VPS och dedikerade serverplaner och är Linuxbaserade.

BlueHost har vunnit många utmärkelser, inklusive “Best Affordable Hosting” och “Best Value Host.” A2 har vunnit många “bästa av” utmärkelser, flera av dem så sent som förra året.

Endurance International Group (EIG), ett företag som äger många värdföretag, köpte BlueHost 2010. EIG tillåter vart och ett av sina värdföretag att operera under sitt eget namn.

Medan EIG-värdföretag inte är kloner av varandra, finns det tillräckligt med likheter att om du har haft problem med ett EIG-företag, kan du hitta samma problem med ett annat.

A2 är privatägt. A2 i A2 Hosting-namn kommer från det faktum att de har sitt huvudkontor i Ann Arbor, Michigan.

Jämför prestandan hos BlueHost och A2 Hosting

BlueHost vs. A2 Hosting: Uptime och pålitlighet

Uptime. Även om BlueHost’s drifttidstatistik visar att den regelbundet är 99,9% eller bättre, har de ingen drifttidsgaranti. A2 Hosting har 99,9% drifttidsgaranti. A2 Hosting kommer att återbetala 5% av månadsavgiften för varje timme som din webbplats inte kan nås på grund av utrustning eller nätverksfel.

Prestanda. BlueHost bygger sina egna servrar och använder 16-core AMD Opterons. A2 Hosting använder Dell-servrar med fyrkärniga processorer och fokus på prestanda ses med användningen av SSD-lagring.

En Bluehost-värdplats som testades på Pingdom resulterade i en laddningstid på 2,37s, snabbare än 65% av de testade webbplatserna. En A2-plats ledde till en snabb belastningstid på 1,49 sekunder, snabbare än 81% av de testade platserna.

Pålitlighet. Datacentret för BlueHost finns i Utah. Datacentret drivs och kyls med redundanta källor, och diesel-säkerhetskopior finns på plats för nödsituationer. BlueHost gör inga speglade eller redundanta säkerhetskopior av data, med undantag för deras molnplaner. Säkerhetskopior hålls i högst 30 dagar.

A2 Hosting har datacentra i USA (Michigan), Europa (Amsterdam) och Asien (Singapore). Datacentrerna har redundant kraft och kylning, och det finns dieselgeneratorer för säkerhetskopiering.

Datacentrerna övervakas på plats för säkerhet och tillförlitlighet. De har också fyrdubbla nätverksanslutningar för redundant och pålitlig service.

Åsikt

Även om BlueHosts tillförlitlighet är utmärkt och drifttiden är bra, kan bristen på en uppetidsgaranti vara ett problem.
A2 Hosting har en garanti, och A2 Hosting: s belastning och responstider var betydligt snabbare än BlueHost.

Jämför funktionerna i BlueHost och A2 Hosting

BlueHost vs. A2 Hosting: Viktiga funktioner

Notera: En vanlig marknadsföringsterm som används av webbhotell för att beskriva funktioner är “obegränsad.” Ingenting är verkligen obegränsat. Istället hänvisar villkoren till vad värdföretag “anser rimlig användning.” Värdgivande företag kan utfärda varningar eller stänga av en webbplats om de tror att det har varit “överdriven användning.”

Domänregistrering. Båda värdarna är domänregistratorer. BlueHost tillhandahåller ett gratis domänregistreringsår för nya konton; A2 Hosting gör det inte.

Webbplatsbyggare. BlueHost tillhandahåller drag-and-drop-Weebly Basic, som är begränsat till 5 webbsidor. Basic är gratis, och det finns en uppgradering till Weebly Premium tillgänglig mot en extra avgift.

A2 Hosting har inte en integrerad webbplatsbyggare i någon av sina planer, men den stöder de flesta gratis och kommersiella webbplatsbyggare.

databaser. BlueHost erbjuder obegränsade MySQL-databaser. A2 Hosting begränsar sitt lägsta nivå till 5 databaser, med obegränsade databaser på andra nivåer och planer. A2 Hosting stöder också PostgreSQL.

E-postkonton. BlueHost tillhandahåller obegränsade e-postkonton och vidarebefordran av e-post. A2 Hosting begränsar sitt lägsta nivå till 25 konton, medan de andra nivåerna kan ha ett obegränsat antal.

WordPress Hosting. BlueHost och A2 Hosting erbjuder båda hanterade WordPress-planer. En hanterad WordPress-plan kommer vanligtvis att kosta mer än en vanlig delad plan, även om A2 Hosting priser både delade planer och hanterade WordPress planer samma.

Hanterade WordPress-planer är vanligtvis värd på optimerade servrar, med funktioner som cache och extra säkerhet för att förbättra prestanda och stabilitet. En annan fördel med hanterad WordPress-värd är att säkerhetskopiering och uppdatering av dina WordPress-webbplatser görs automatiskt av värdföretaget för dig, vilket frigör dig att fokusera på det som är viktigt för dig – ditt innehåll.

e-handelslösning. BlueHost och A2 Hosting tillhandahåller gratis kundvagnar via sina kontrollpaneler, till exempel Magneto, ZenCart, PrestaShop och andra. WP eCommerce-plug-ins är tillgängliga från båda värdarna för WordPress-webbplatser.

Säkerhetskopior. BlueHost erbjuder dagliga, veckovisa och månatliga säkerhetskopior. Det ger också SiteBackup Pro gratis för den delade planen för Business Pro, och mot en extra avgift för andra planer. SiteBackup Pro tillåter säkerhetskopiering och återställning på filnivå.

A2 Hosting erbjuder Server Rewind, som tar regelbundna automatiska ögonblicksbilder av din webbplats och tillåter återställning av filer, databaser eller hela webbplatsen kostnadsfritt – även om det inte är tillgängligt för den lägsta nivån.

Hosting säkerhet. För att söka efter, ta bort och förbjuda skadlig programvara tillhandahåller BlueHost den grundläggande SiteLock-tjänsten gratis på sina lägre nivåer och SiteLock Pro gratis på sina högre nivåplaner. BlueHost uppger att den också har interna processer för att skydda mot DDoS.

A2 skannar och agerar proaktivt mot DDoS-hot, skadlig programvara och virus med Perpetual Security och HackScan – utan kostnad. Det använder vanligt skräppostskydd, plus Barracuda Advanced Spam Filtering för e-post.

A2 Hosting tillhandahåller också Patchman Enhanced Security Tool, som söker efter programvara och appar som behöver lappas och meddelar dig när appar är inaktuella.

Alla Bluehost-planer har ett gratis delat SSL-certifikat. Den översta delade planen på BlueHost kommer med ett gratis privat SSL-certifikat. A2 Hosting erbjuder gratis delad SSL för sina planer via cPanel, och privat SSL kan köpas.

Kontrollpanel. BlueHost använder cPanel men har ändrat gränssnittet i stor utsträckning. A2 Hosting använder också industristandarden cPanel.

Grön. DreamHost köper krediter för förnybar energi och arbetar med ett koldioxidneutralt fotavtryck. A2 Hosting har också ett 100% kolfritt fotavtryck och deltar aktivt i trädplantning och andra miljövänliga aktiviteter i Ann Arbor.

Affiliate- och återförsäljarprogram. BlueHosts medlemsprogram betalar 65 $ per remiss. A2 Hosting: s filialprogram betalar 85 dollar per remiss. A2 har också ett återförsäljarprogram som kan märkes med ditt företags namn.

Extra. BlueHost har $ 150 i annonskrediter. BlueHost migrerar en etablerad webbplats om du har någon annanstans, även om den tar ut en premie för tjänsten. A2 Hosting har 50 $ annonskredit till Bing / Yahoo.

Åsikt

Både BlueHost och A2 Hosting erbjuder ett bra utbud av funktioner. Båda är gröna, båda använder cPanel, båda har attraktiva affiliate-program, och båda ger säkerhetsfunktioner för att hålla din webbplats säker.

BlueHost har en liten fördel i funktioner genom att erbjuda ett gratis år för domänregistrering och tillhandahålla Weebly, webbplatsbyggaren.

Jämför webbhotellplaner och priser för BlueHost och A2 Hosting

Värdplaner & Prissättning

Notera: Aggressiv konkurrens leder till ständiga förändringar i prissättning och en hel del PR-prissättning. Kampanjpriserna är vanligtvis begränsade till den första tjänstetiden, så att anmäla sig på en längre period är lika högre besparingar.

Även utan kampanjer ger längre servicevillkor vanligtvis ett prisavbrott. Priserna nedan listas på värdwebbplatserna vid denna jämförelse.

Bluehost. BlueHost erbjuder tre delade planer. Basic, till $ 3,95 per månad, tillåter en webbplats, tillhandahåller 50 GB lagring och tillåter obegränsad bandbredd och e-postkonton. Dessutom tillåter det upp till 10 webbplatser för $ 6,95 per månad och ökar lagringsutrymmet till 150 GB.

Ett CDN är också en del av Plusplanen. Business Pro, till $ 14,95 per månad, erbjuder obegränsade webbplatser samt obegränsad bandbredd, lagring och e-postkonton. En CDN, privat SSL, dedikerad IP och Site Backup Pro ingår i denna toppnivåplan.

Alla delade BlueHost-planer kommer med en gratis domänregistrering under ett år. BlueHost erbjuder tre skalbara molnplaner mot en extra avgift, som speglar dina data på tre platser för tillförlitlighet och snabbare belastningstider.

BlueHost har fyra hanterade WordPress-planer som är baserade på VPS-teknik. Den minsta planen, bloggare, till 12,95 dollar per månad, är begränsad till 100 miljoner besök, 30 GB lagring och fem webbplatser. Den översta planen, företag, har 240 GB lagringsutrymme, obegränsad bandbredd, 30 webbplatser och är prissatt till 85 USD per månad.

De två mellanliggande nivåerna är professionella för $ 37,50 och företaget till $ 60 per månad. Den professionella nivån tillåter 300 miljoner besökare och har 60 GB lagringsutrymme. Affärsnivån tillåter 600 miljoner besökare och har 120 GB lagringsutrymme.

Alla har gratis CDN och SiteLock (de två nedre nivåerna har SiteLock Pro, verksamheten har SiteLock Premium, och den översta nivån tillhandahåller SiteLock Enterprise).

A2 Hosting. A2 erbjuder också tre delade planer. Lite tillåter en webbplats, fem databaser och är prissatt till $ 3,92 per månad. Swift- och Turbo-planerna tillåter obegränsade webbplatser och obegränsade databaser. Swift är $ 4,90 per månad, och Turbo är $ 9,31 per månad.

Alla har obegränsad SSD-lagring och obegränsad bandbredd. A2 Hosting har CloudLinux, en version av Centos OS som är snabbare och säger att den har färre kunder per server än de flesta.

A2 Hosting har tre hanterade WordPress-planer, prissatta på samma sätt som de delade värdplanerna. Lite är begränsat till en webbplats och fem databaser och är prissatt till $ 3,92 per månad. Swift, med $ 4,90 per månad, och Turbo, med $ 9,31 per månad, erbjuder obegränsade webbplatser och databaser.

Alla planer är SSD-baserade och har cache, även om Turbo-planen har optimerat cache. De har alla CDN och extra säkerhetsalternativ. Swift och Turbo kommer också med Server Rewind för säkerhetskopiering.

VPS och dedikerade planer: BlueHost har fyra VPS-planer. BlueHosts VPS-nivåer prissätts till $ 14,99, $ 29,99, $ 44,99 och $ 55,99 per månad. BlueHost VPS-planer har bandbreddgränser på 1 TB till 4 TB.

A2 Hosting har tre obehandlade och tre hanterade VPS-planer, alla med SSD: er. De icke-hanterade är $ 5, $ 10 och $ 15 per månad och har 2 TB bandbreddstillägg. De ger 20 GB, 30 GB respektive 50 GB lagringsutrymme.

De hanterade VPS-nivåerna från A2 Hosting prissätts till $ 32.99, $ 46.19 och $ 65.99 per månad. De har 75, 100 och 150 GB lagringsutrymme och 2, 3 och 4 TB bandbredd.

BlueHost har tre dedikerade nivåer, vilket tillåter 3, 4 och 5 IP: er, prissatt till $ 74,99, $ 99,99 respektive $ 124,99 per månad. A2 Hosting har tre obehandlade och tre hanterade dedikerade servernivåer.

De okontrollerade prissätts till $ 99,59, $ 165,99 och $ 248,99 per månad. De hanterade nivåerna är $ 141,09, $ 207,49 och $ 290,49 per månad.

Pengar tillbaka garanti: BlueHost har branschstandarden 30-dagarsgaranti. A2 Hosting har en 30-dagars full återbetalning och en pro-rankad återbetalning efter 30 dagar. Om du har den gratis domänregistreringen på BlueHost kommer en domänregistreringsavgift att kvarhållas från eventuell återbetalning, och du kommer att behålla domännamnet.

Åsikt

BlueHosts delade värd är bara något högre än A2 Hosting planer, men har fler funktioner. A2 Hosting: s prissättning och funktioner för de hanterade WordPress-planerna gör det till ett attraktivt val för WordPress-användare.

A2 Hosting ger kunderna fler valmöjligheter i VPS och dedikerade planer genom att tillhandahålla obehandlade och hanterade alternativ.

Jämför hur enkelt att använda BlueHost och A2 Hosting

Enkel användning

Kontrollpanel. BlueHost använder cPanel, men med ett modifierat gränssnitt, så vanliga cPanel-användare kommer att ha några justeringar att göra. A2 Hosting använder den vanliga industristandarden cPanel.

Ett klick på installationsprogrammet. BlueHost använder MOJO Marketplace med ett klick-installationsprogram för att enkelt installera nästan hundra applikationer. A2 tillhandahåller en klick appinstallation till hundratals appar via Softaculous.

Navigering på webbplatsen. Både BlueHosts och A2 Hosting-webbplatser ger all den information du behöver för att välja en plan. Båda har praktiska jämförelsediagram för att jämföra nivåer i sina planer. Båda är rena och användarvänliga. A2 har en praktisk funktion – länkar till popups för många av villkoren och alternativen som visas i dess diagram.

Åsikt

Båda har hundratals applikationer som kan installeras med ett klick, båda har enkla att navigera på webbplatser, och båda använder cPanel – även om BlueHost’s har ändrats. De flesta användare skulle vara nöjda med användarvänligheten för något av dessa värdföretag.

Jämför stödet från BlueHost och A2 Hosting

BlueHost vs. A2 Hosting: Teknisk support och kundsupport

Baserat på kundrecensioner är detta ett område där BlueHost behöver förbättras. A2 Hosting’s support är konsekvent högt betyg, och dess supportpersonal anses vara vänlig och kunnig.

BlueHost och A2 Hosting har telefon, e-post och livechatt dygnet runt. Båda har ett forum och en omfattande kunskapsbas. A2 Hosting har en aktiv blogg.

Åsikt

Medan BlueHost tillhandahåller flera kontaktmetoder, klagar kundrecensioner upprepade gånger om support. A2 Hosting har samma flera kontaktmetoder, men dess stöd är mycket uppskattat. A2 är valet om support är högt prioriterat för dig.

Jämför användarrecensionerna för Bluehost och A2 Hosting

Användarrecensioner

Obs: Recensioner publiceras vanligtvis av dem som har starka åsikter, så de flesta kunder som publicerar recensioner är antingen starkt negativa eller starkt positiva. Av den anledningen bör recensioner inte användas som huvudfaktorn för att välja en värd. Men när något kontinuerligt rapporteras kan det vara något att tänka på.

Negativa recensioner för BlueHost och A2 Hosting

Bluehost. Negativa recensioner för BlueHost är överväldigande relaterade till dåligt stöd. Långa väntetider, oförskämdhet och upprepade biljetter till samma nummer är inte ovanliga.

A2 Hosting. Det finns färre negativa kundrecensioner för A2 än för de flesta företag. De negativa som publiceras är vanligtvis för dåliga upplevelser med kundsupport.

Positiva recensioner för BlueHost och A2 Hosting

Bluehost. De flesta positiva recensioner från Bluehost-kunder berömmer priserna och funktionerna i planerna.

A2 Hosting. A2 får mycket mer positiva recensioner än negativa för kundsupport. Kunderna är också imponerade av hastigheten på webbplatser på A2 och med antalet funktioner som erbjuds för priset.

Åsikt

Sammantaget får A2 Hosting mer positiva recensioner än negativa recensioner, överlägset.

Slutsats om jämförelse av BlueHost och A2 Hosting

BlueHost vs. A2 Hosting: Vilken hosting är bäst för dig?

BlueHost och A2 Hosting har båda funktioner som kan betraktas som plus och minus.

Skäl att välja A2 Hosting över BlueHost:

 • SSD: er på alla dess planer
 • När som helst (pro-rated) tillbaka-garanti
 • Drifttidsgaranti
 • Snabba servrar
 • PostgreSQL-stöd

Skäl att välja BlueHost över A2 Hosting:

 • Gratis SiteLock
 • Fler “obegränsade” funktioner
 • Gratis webbplatsbyggare

Även om BlueHosts hanterade WordPress-planer är dyrare än de från vissa andra värdar, är de mycket populära – vilket framgår av det faktum att mer än 1 miljon WordPress-webbplatser är värda på BlueHost.

Men A2 Hosting samma priser som delad värd för sina hanterade WordPress-planer gör det mycket attraktivt för WordPress-användare. Både BlueHost och A2 Hosting har VPS och dedikerade serveralternativ med konkurrenskraftiga priser för dem med större webbplatser eller tyngre trafik.

Båda värdarna har också delade planer som är prisvärda med budget. Skillnadstillverkaren mellan dessa två värdföretag är A2 Hosting bättre rekord för kundservice och support.

Det finns andra webbhotellföretag att överväga. Om du inte bryr dig om att spendera några dollar mer för snabba laddnings- och responstider, liksom premiumfunktioner, skulle SiteGround vara värt att kolla in.

En annan värd med attraktiva hanterade WordPress-planer, och en av de längsta pengarna-tillbaka-garantierna är InMotion Hosting.

Har du några frågor om BlueHost eller A2 Hosting? Vad har dina erfarenheter av webbhotell i allmänhet varit? Lämna dina kommentarer och meddela oss.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map