Arvixe vs. SiteGround: Vilken bör du använda?

Det kanske viktigaste beslutet du kan fatta när det gäller din webbplats är att hitta rätt webbhotell och plan. Men så många företag att välja mellan. Du kan använda denna en-mot-en-jämförelse mellan Arvixe och SiteGround för att hjälpa dig att begränsa dina val.


SiteGround är ännu nyare och grundades 2004, men det finns nästan 500 000 webbplatser på sina servrar. Arvixe och SiteGround erbjuder båda delad hosting, hanterad WordPress-värd och VPS och dedikerade serverplaner. Arvixe har både Linux- och Windows-alternativ, medan SiteGround endast är Linux.

Arvixe utnämndes till PCMag Editor’s Choice 2015 och utsågs av Inc.com till ett av de snabbast växande företagen i USA. SiteGround har vunnit många “bästa av” utmärkelser, men många kommer från webbplatser de har skapat för självpromotering – något är alltför vanligt hos webbhotellföretag. SiteGround har vunnit legitima priser för drifttid och kundservice.

Arvixe köptes av Endurance International Group (EIG) 2014. Det finns många webbhotellföretag under EIG-banners, men alla verkar under sina egna ursprungliga namn. Medan EIG-företag inte är kloner av varandra, om du hade problem med ett, de är lika nog att du kan ha samma problem med en annan.

SiteGround grundades 2004 och är ett privatägt företag med huvudkontor i Sofia, Bulgarien, men har en global närvaro.

Jämför prestanda för Arvixe och SiteGround

Arvixe vs. SiteGround: Uptime och pålitlighet

Uptime. Arvixe har en garanti på 99,9%, med en gratis månaders återbetalning om ett månadsmedelvärde faller under den procentuella andelen. SiteGround har en liknande garanti för en drifttid på minst 99,9%. Om webbplatsen faller mellan 99,9% och 99% får du en månad gratis värd; för varje 1% under 99% får du en extra månad gratis.

Prestanda. Arvixe placerar mycket av webbplatsrelaterad data på SSD: er, inklusive databaser och e-postservrar, för snabb prestanda. SiteGround sitter inte bara på samma teknik i flera år.

När nya metoder eller snabbare teknik rullar ut kommer SiteGround att uppdatera sina datacenter – för alla användare, inte bara nykomlingar. SiteGround använder Supercache för alla sina planer, inte bara hanterade WordPress-hosting som de flesta företag.

En webbplats med värd Arvixe gav en laddningstid på 1.05s, snabbare än 89% av de testade webbplatserna. Ett test av en jämförbar SiteGround-webbplats resulterade i en lasttid på 1,2 sekunder, snabbare än 87% av de testade webbplatserna.

Pålitlighet. Arvixe har datacenter över hela världen – i Nordamerika (Dallas, Texas), Europa (Amsterdam) och (Hong Kong). Alla datacenter är helt redundanta med flera ström- och kylningsalternativ. Datacentrerna övervakas på plats för säkerhet och tillförlitlighet.

SiteGround har datacenter över hela världen också. Det finns datacentra i Chicago, London, Amsterdam och Singapore. Datacentrerna har redundant kraft och kylning, med dieseldrivna säkerhetskopior.

Under 2015 uppgraderades de delade servrarna för att använda Linux-containrar, som samlar servrar för att påskynda åtkomsten och ge mer pålitlighet. Alla deras planer har bytt till SSD för lagring, såväl som till MySQL-databaser.

Åsikt

Endera av dessa ger snabb och pålitlig service. Båda har exceptionella drifttidsgarantier, och båda har ett mycket snabbt svar och belastningstider.

Jämför funktionerna i Arvixe och SiteGround

Jämför viktiga funktioner

Notera: Medan varje webbhotell använder “obegränsad” eller “obegränsad” när man beskriver funktioner, är det lite vilseledande. Denna marknadsföring betyder inte “använda så mycket du vill.” Istället hänvisar villkoren till vad värdföretag “anser rimlig användning.”

Värdföretag kommer att straffa webbplatser som de känner går utöver det, ibland utan varning – även om de flesta användare aldrig kommer att gå utöver rimlig användning.

Domänregistrering. Båda värdarna är domänregistratorer. Arvixe skiljer sig från branschstandarden – det erbjuder en gratis domän så länge du har planen. Arvixe erbjuder också en gratis överföring om du redan har en domän någon annanstans. SiteGround erbjuder ett gratis år för domänregistrering.

Webbplatsbyggare. Arvixe tillhandahåller RvSiteBuilder, en funktionsrik byggare med en WSYWIG-redigerare och över 600 webbmallar. SiteGround erbjuder Weebly Basic gratis – även om det är begränsat i antalet sidor du kan skapa. Mot en extra månadsavgift kan du uppgradera till mer funktionsrika versioner av Weebly.

databaser. Arvixe erbjuder obegränsade MySQL-databaser, och det stöder PostgreSQL-databaser. SiteGround erbjuder obegränsade MySQL-databaser.

E-postkonton. Arvixe och SiteGround erbjuder båda obegränsade e-postkonton och vidarebefordran av e-post. Obegränsade konton är en fördel om du är ett stort företag med många anställda eftersom det gör det möjligt att skapa separata konton för var och en. Dessutom kan varje avdelning i ditt företag, som försäljning, support och info, ha ett separat konto.

WordPress Hosting. Både Arvixe och SiteGround erbjuder hanterade WordPress-planer. Vanligtvis kommer hanterade WordPress-planer att kosta mer än en vanlig delad plan. En del av den extra kostnaden beror på att hanterade WordPress-planer vanligtvis placeras på optimerade servrar med cache och extra säkerhet för att förbättra prestanda och stabilitet.

En annan fördel med hanterad WordPress-värd är att automatisk säkerhetskopiering av dina WordPress-webbplatser görs för dig, samt att schemalägga och installera uppdateringar. Detta låter dig fokusera på det som är viktigt – ditt innehåll.

Både Arvixe och SiteGround är unika eftersom de inte tar ut extra för sina WordPress-planer.

e-handelslösning. Arvixe och SiteGround stöder vissa gratis och kommersiella e-handelsalternativ, många med 24/7 support och automatisk installation.

Säkerhetskopior. Arvixe gör dagliga säkerhetskopior av snapshot av sina servrar med R1Soft, som är tillgängligt för kunder via kontrollpanelen. Säkerhetskopior är värd på en separat server för redundans. SiteGround gör dagliga säkerhetskopior som hålls 30 dagar.

Hosting säkerhet. Arvixe skannar och agerar proaktivt mot DDoS-hot, samt ger skydd mot brute Force Attacks. Arvixe planer kommer med SpamAssassin och Spamhaus filtrering för e-post.

SiteGround tillhandahåller SpamExperts via kontrollpanelen. SiteGround har också anpassad programvara som kan isolera konton som har problem, vilket håller din webbplats skyddad, även om den dåliga webbplatsen finns på samma delade server. SiteGround övervakar servrar i realtid och dess programvara kan reagera automatiskt på de flesta problem utan mänsklig inblandning.

Arvixe brukade tillhandahålla delad SSL för sina delade Linux-planer, men nu verkar det som att delade SSL-filer inte längre är tillgängliga för Linux- eller Windows PersonalClass-planer. Affärsplanerna har dock gratis SSL så länge du har en plan med Arvixe, och privata SSL: er finns att köpa. SiteGround tillhandahåller ett gratis SSL-certifikat för ett år för alla utom de lägsta nivåerna.

Kontrollpanel. Arvixe och SiteGround använder industristandarden cPanel.

Affiliate- och återförsäljarprogram. Arvixes affiliate-program betalar från $ 70 till $ 135 per remiss, beroende på antalet hänvisningar du har per månad. Arvixe har också ett återförsäljarprogram för både Linux och Windows. SiteGround har ett återförsäljarprogram som ger volymrabatter, och dess partnerprogram betalar från $ 50 till $ 125 per remiss, också beroende på antalet hänvisningar per månad.

Extra. Arvixe kommer med totalt $ 200 i annonskrediter till Google och Yahoo. Arvixe erbjuder “Priority Support” mot en extra månadsavgift. SiteGround erbjuder endast e-postkonton för en liten månadsavgift. SiteGround stöder också Joomla och Drupal värd.

Åsikt

Båda är fullständiga webbhotellföretag. Arvixes stöd för PostgreSQL, dess “fria domän så länge du har en plan”, stöd för både Linux och Windows, och dess bättre webbplatsbyggare, ger Arvixe en liten fördel över SiteGround för funktioner.

Jämför webbhotellplaner och prissättning av Arvixe och SiteGround

Värdplaner & Prissättning

Notera: Webbhotell är en konkurrenskraftig industri. Som ett resultat sker det ständiga förändringar i prissättningen och en hel del PR-prissättning. Eftersom prissättning för marknadsföring vanligtvis är begränsad till den första tjänstperioden, betyder det att du registrerar dig på lång sikt mer betydande besparingar. Även utan kampanjer ger längre servicevillkor vanligtvis prisavbrott. Priserna nedan är aktuella vid tiden för denna jämförelse.

Arvixe. Arvixe erbjuder fyra delade planer – två i PersonalClass och två i BusinessClass. För snabbare belastnings- och responstider för din huvudsakliga kundbas har du möjligheten att välja de amerikanska, europeiska eller asiatiska datacentren vid kassan.

Alla nivåer för PersonalClass och BusinessClass erbjuder obegränsad utrymme, bandbredd, e-postmeddelanden och databaser. PersonalClass är $ 4 per månad och BusinessClass är $ 22 per månad. PersonalClassPro är $ 7 per månad och BusinessClassPro är $ 35 per månad. Pro-nivåerna tillåter ett obegränsat antal webbplatser, medan de vanliga nivåerna endast tillåter sex.

Skillnaden mellan PersonalClass och BusinessClass är att BusinessClass har färre användare på servern, vilket gör att det i princip delas värd med VPS-funktioner. Alternativet ASP (Windows) löper några dollar mer för varje plan och nivå. Arvixes delade planer innehåller obegränsade MySQL- och PostgreSQL-databaser. BusinessClass-planer har också ett gratis SSL-certifikat så länge webbplatsen är värd med Arvixe.

Arvixe erbjuder två hanterade WordPress-planer, till $ 4 och $ 7 per månad, samma som den delade hosting. Obegränsad bandbredd, obegränsad lagring och ett obegränsat antal databaser kommer med alla planer. Planen för $ 4 är begränsad till 6 webbplatser, medan $ 7-planen tillåter ett obegränsat antal.

WordPress-webbplatserna skalas enkelt från delad till VPS och dedikerad värd, även om Arvixes prissättning går upp för VPS eller dedikerade servrar.

Siteground. SiteGround erbjuder tre delade planer. Uppstarten tillåter en plats, 10 GB lagringsutrymme och är prissatt till $ 3,95 per månad. GrowBig till $ 7,95 per månad och GoGeek till $ 14,95 per månad erbjuder obegränsade webbplatser och 20 GB respektive 30 GB lagringsutrymme.

Alla planer har ett gratis år med domänregistrering, obegränsad e-postkonton, obegränsad trafik, daglig backup och gratis CDN. GrowBig- och GoGeek-planerna lägger till prioriterat teknisk support och ett gratis SSL under ett år. GoGeek-planen lägger till färre konton per server, PCI-efterlevnad och Git.

Medan SiteGround inte räknar besökare mot din bandbreddanvändning, mäter den CPU-användningen och kommer att ge varningar för vad den anser överdriven användning av CPU-resurser.

SiteGround har tre hanterade WordPress-planer; Startup, som är begränsat till en plats och 10 GB lagringsutrymme, GrowBig med 20 GB lagringsutrymme, och GoGeek med 30 GB. GrowBig- och GoGeek-planerna ger obegränsade webbplatser, gratis SSL under ett år och prioritetsstatus på supportbiljetter. GoGeek-planen lägger till Git och har färre användare per server.

Alla tre planerna har gratis domän, gratis CDN, WordPerfect-support och obegränsad trafik. Liksom med de delade planerna begränsar SiteGround inte antalet besökare. Istället mäts CPU-användning av SiteGround, och varningar utfärdas för överdriven användning.

SiteGrunds hanterade WordPress-planer prissätts på samma sätt som deras delade planer till $ 3,95, $ 7,95 och $ 14,95 per månad.

VPS och dedikerade planer: Arvixe erbjuder två VPS-nivåer i både Linux och Windows. Arvixe-planerna är $ 40 och $ 70 per månad för Linux-alternativet. De två Windows VPS-nivåerna är $ 60 och $ 100 per månad.

Alla fyra Arvixe-planer har obegränsad bandbredd, och de har ett gratis SSL-certifikat så länge du har planen. SiteGrounds fyra VPS-planer finns under molnhotell på webbplatsen och prissätts från $ 60 till $ 140 per månad. De är begränsade till 5 TB bandbredd och 20 till 80 GB lagringsutrymme. De är helt hanterade och är på SSD: er för snabbhet och tillförlitlighet.

Beroende på konfigurationen är de sex dedikerade servernivåerna från Arvixe prissatta från $ 128,70 per månad till $ 227,50 per månad. För dem som behöver mer prestanda har Arvixe två multi-processor-nivåer till en pris av $ 357,30 per månad.

Arvixe erbjuder också molnalternativ, från $ 108 per månad. Alla Arvixe-dedikerade planer hanteras för dig. SiteGround har tre dedikerade planer från $ 229 till $ 429 per månad.

Pengar tillbaka garanti: Arvixes 60-dagars pengarna-tillbaka-garanti är bättre än branschstandarden. SiteGround har branschstandarden 30-dagarsgaranti. Om du har gratis domänregistrering på Arvixe eller SiteGround kommer de att hålla en domänregistreringsavgift från eventuell återbetalning, och du kommer att behålla domännamnet.

Åsikt

WordPress-användare tycker att båda värdarnas priser är attraktiva. Men SiteGrounds toppnivå, vilket motsvarar Arvixes toppnivå, är två gånger priset. Om du behöver Windows är Arvixe ditt enda val mellan dessa två, eftersom SiteGround inte har några Windows-planer. Arvixes priser och funktioner är bättre än SiteGround-erbjudanden i VPS och dedikerade serveralternativ.

Jämför hur enkelt att använda Arvixe och SiteGround

Enkel användning

Kontrollpanel. Arvixe och SiteGround använder båda det användarvänliga, ikonbaserade gränssnittet för cPanel, som är branschstandarden av en anledning.

Ett klick på installationsprogrammet. Både Arvixe och SiteGround använder Softaculous som ett klick-installationsprogram för hundratals applikationer.

Navigering på webbplatsen. Både Arvixes och SiteGrords webbplatser är väl planerade. Båda har praktiska jämförelsediagram för att jämföra nivåer i sina planer.

Åsikt

Dessa två värdföretag är nästan identiska när det gäller användarvänlighet, och båda är mycket användarvänliga.

Jämför stödet från Arvixe och SiteGround

SiteGround vs. Arvixe: Teknisk support och kundsupport

Arvixe hade framstående nyligen ett utmärkt rykte för kundsupport. Sedan EIG-utköpet har klagomål om service och support ökat. Men det räknar fortfarande över genomsnittet i kundsupport.

Baserat på kundernas recensioner har SiteGround utmärkt support. SiteGround säger att väntetiden på supportbiljetter är bara 10 minuter.

Arvixe och SiteGround har telefon, e-post och livechatt dygnet runt. Båda har en omfattande kunskapsbas med självstudier och videor, och båda har en aktiv blogg.

Åsikt

Fram till 2014 skulle något av dessa företag ha varit lika imponerande för support och service. Idag har SiteGround, baserat på kundrecensioner, en fördel i denna avdelning.

Jämför användarrecensionerna av Arvixe och SiteGround

Användarrecensioner

Notera: En recension bör aldrig vara det som bestämmer vilken värd att välja. Recensioner publiceras generellt av dem som känner sig mycket starkt, vilket innebär att recensioner antingen är starkt negativa eller starkt positiva. Men när något ständigt nämns kan det vara något att undersöka.

Negativa recensioner för Arvixe och SiteGround

Arvixe. Fram till nyligen fanns det få negativa recensioner av Arvixe. På senare tid klagar dock recensioner över dålig kundservice och långa väntetider.

Siteground. De flesta negativa recensioner av SiteGround klagar över några av deras policyer. Det är missnöje med hur auto-förnyelse hanteras, liksom bristen på varning innan du stänger av en webbplats för CPU-användning överskott.

Positiva recensioner för Arvixe och SiteGround

Arvixe. Arvixe får mycket beröm av sina kunder för alla funktioner som finns tillgängliga till budgetpriser. Windows-användare är glada över att hitta värd till ett överkomligt pris.

Siteground. Positiva recensioner från kunder från SiteGround nämner konsekvent hastigheten och användbarheten för support och pålitligheten för SiteGround-servrar.

Åsikt

Sammantaget tas båda dessa värdföretag väl emot av kunder. På grund av nyligen stödklagomål om Arvixe får SiteGround mer positiva recensioner.

Slutsats om jämförelse av Arvixe och SiteGround

Slutsats: Vilken hosting är bäst för dig?

Arvixe och SiteGround har funktioner som skiljer dem från varandra.

Skäl att välja SiteGround över Arvixe:

 • Överför webbplats gratis från en annan värd
 • Hosting säkerhet
 • Alla planer använder cache
 • Gratis CDN

Skäl att välja Arvixe framför SiteGround:

 • Gratis domänregistrering så länge planen är värd
 • Förinstallerat WordPress
 • Windows-serveralternativ för alla planer

Arvixes fullständiga hanterade WordPress-planer prissatta på samma sätt som delad värd är ett plus för WordPress-användare. Arvixes prissättning gör det också till ett bättre val för större webbplatser eller de som har ett betydande antal besökare.

SiteGrands delade planer är attraktivt prissatta men något begränsade i lagring och bandbredd. Om du precis börjar eller har en mindre webbplats, skulle planerna vara lämpliga.

Båda dessa värdföretag erbjuder bra priser för antalet funktioner de tillhandahåller.

Det här är bara två av de många webbhotellalternativ du har tillgängliga. En annan värd som skulle tilltala WordPress-användare är InMotion Hosting på grund av dess utmärkta hanterade WordPress-planer.

Har du några frågor om Arvixe eller SiteGround? Vad har dina erfarenheter av webbhotell i allmänhet varit? Lämna dina kommentarer och meddela oss.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map