Arvixe vs. A2 Hosting: Vilken bör du använda?

Med så många funktioner och så många företag kan det vara svårt att fatta det viktiga beslutet för vilket webbhotell att välja för din webbplats. Använd den här en-till-en-jämförelsen mellan Arvixe och A2 Hosting för att hjälpa dig att begränsa dina val.


Arvixe är kanske inte så välkänd som vissa värdföretag, men det har fått ett rykte som ett av de snabbast växande webbhotellföretagen i branschen. A2 Hosting lanserades först med utvecklare i åtanke, och deras primära fokus på prestanda.

Båda företagen började i början av 2000-talet – Arvixe 2004 och A2 Hosting 2003. Arvixe och A2 Hosting erbjuder båda delad hosting, hanterad WordPress-värd och VPS och dedikerade serverplaner. Arvixe har både Linux- och Windows-alternativ, medan A2 Hosting endast är Linux.

Arvixe utsågs av Inc.com till ett av de snabbast växande företagen i USA och utsågs till PCMag Editor’s Choice 2015. A2 Hosting har vunnit många “bästa av” utmärkelser, inklusive “Bästa webbhotell” från flera webbplatser 2015.

Arvixe köptes av Endurance International Group (EIG) 2014. Det finns många webbhotellföretag under EIG-banners, men alla verkar under sina egna ursprungliga namn. Medan EIG-företag inte är kloner av varandra, är de tillräckligt lika att om du har haft problem med ett, kan du ha samma problem med en annan.

A2 Hosting är privatägt och har sitt huvudkontor i Ann Arbor, Michigan. Företagets namn kommer från “A” i Ann Arbor.

Jämför prestanda för Arvixe och A2 Hosting

Drifttid och tillförlitlighet

Uptime. Arvixe har en garanti på 99,9%, med en gratis månaders återbetalning om ett månadsmedelvärde faller under den procentuella andelen. A2 Hosting har samma garanti på 99,9%, vilket återbetalar 5% av månadsavgiften för varje timme som din webbplats inte kan nås på grund av utrustning eller nätverksfel.

Prestanda. Arvixe placerar mycket av platsrelaterad data på SSD: er, inklusive databaser och e-postservrar, för snabb prestanda. A2 använder Dell-servrar med fyrkärniga processorer, och alla deras planer använder SSD-lagring.

En webbplats med värd Arvixe gav en laddningstid på 1.05s, snabbare än 89% av de testade webbplatserna. Ett test av en jämförbar A2-plats resulterade i en nästan lika imponerande lasttid på 1,49 sek, snabbare än 81% av de testade platserna.

Pålitlighet. Arvixe har datacenter över hela världen – i Nordamerika (Dallas, Texas), Europa (Amsterdam) och (Hong Kong). Alla datacenter är helt redundanta med flera ström- och kylningsalternativ. Datacentrerna övervakas på plats för säkerhet och tillförlitlighet.

A2 Hosting är också globalt med datacentra i Michigan, Amsterdam och Singapore. Datacentrerna drivs och kyls med redundans och dieselbackup och övervakas på plats för säkerhet och tillförlitlighet. De har också mer redundans genom fyrdubbla nätverksanslutningar i sina datacenter.

Åsikt

Detta är en av de sällsynta jämförelserna där båda värdföretag lyser. Endera av dem ger snabb och pålitlig prestanda.

Jämför funktionerna i Arvixe och A2 Hosting

Nyckelfunktioner

Notera: En vilseledande term som du kommer att hitta när funktioner diskuteras är “obegränsad” – ibland kallad “obegränsad.” Det betyder inte “använda så mycket du vill.” Istället hänvisar villkoren till vad värdföretag “anser rimlig användning” och värdföretag kommer att straffa webbplatser som de känner går utöver det – även om de flesta användare aldrig kommer att överskrida rättvis användning.

Domänregistrering. Båda värdarna är domänregistratorer. Arvixe skiljer sig från branschstandarden – det erbjuder en gratis domän så länge du har planen. Arvixe erbjuder också en gratis överföring om du redan har en domän någon annanstans. A2 Hosting tillhandahåller inte gratis domänregistrering, och det finns en avgift för att överföra en domän till dem från någon annanstans.

Webbplatsbyggare. Arvixe tillhandahåller RvSiteBuilder, en WYSIWYG-redaktör som har över 600 webbmallar. A2 Hosting har inte en integrerad webbplatsbyggare i någon av sina planer, men den stöder de flesta gratis och kommersiella webbplatsbyggare.

databaser. Arvixe erbjuder obegränsade MySQL-databaser, och det stöder PostgreSQL-databaser. A2 Hosting erbjuder obegränsade MySQL-databaser på alla utom dess lägsta nivå, vilket är begränsat till 5 databaser. Det stöder också PostgreSQL.

E-postkonton. Arvixe tillhandahåller obegränsade e-postkonton och vidarebefordran av e-post. A2 har återigen obegränsat med undantag för dess lägsta nivå, som är begränsad till 25 konton. Obegränsade konton är en fördel om du har anställda, eftersom det gör det möjligt att skapa separata konton för var och en, och varje avdelning i ditt företag, såsom försäljning, support och info, kan ha ett separat konto.

WordPress Hosting. Både Arvixe och A2 Hosting erbjuder hanterade WordPress-planer. De flesta värdföretag tar ut mer för hanterade WordPress-planer än en vanlig delad plan. En del av den extra kostnaden beror på att hanterade WordPress-planer placeras på optimerade servrar med cache och extra säkerhet för att förbättra prestanda och stabilitet.

En annan fördel med hanterad WordPress-värd är att automatisk säkerhetskopiering och uppdatering av dina WordPress-webbplatser görs åt dig. Detta frigör dig från tekniska grejer och låter dig fokusera på det som är viktigt – ditt innehåll. Varken Arvixe eller A2 Hosting tar extra ut för sina WordPress-planer.

e-handelslösning. Arvixe och A2 Hosting stöder några gratis och kommersiella e-handelsalternativ, många med 24/7 support och automatisk installation.

Säkerhetskopior. Arvixe gör dagliga säkerhetskopior av snapshot av sina servrar med R1Soft, som är tillgängligt för kunder via kontrollpanelen. Säkerhetskopior är värd på en separat server för redundans. A2 tillhandahåller Server Rewind för alla utom sina lägsta nivåer. Server Rewind tar regelbundna automatiska ögonblicksbilder av din webbplats och tillåter återställning av filer, databaser eller hela webbplatsen.

Hosting säkerhet. Arvixe skannar och agerar proaktivt mot DDoS-hot, samt ger skydd mot brute Force Attacks. Arvixe planer kommer med SpamAssassin och Spamhaus filtrering för e-post.

A2 Hosting tar också säkerheten på allvar och skannar och agerar proaktivt mot DDoS-hot, skadlig programvara och virus med Perpetual Security och HackScan – som tillhandahålls gratis. Det använder vanligt skräppostskydd, plus Barracuda Advanced Spam Filtering för e-post. A2 tillhandahåller också Patchman Enhanced Security Tool, som söker efter programvara och appar som behöver lappas och meddelar dig när appar är inaktuella.

Arvixes affärsplaner har gratis SSL så länge du har en plan med Arvixe, och privata SSL: er finns att köpa. A2 tillhandahåller gratis delad SSL för sina planer via cPanel, och privat SSL kan också köpas.
Kontrollpanel. Arvixe och A2 Hosting använder industristandarden cPanel.

Grön. A2 har ett 100% kolfritt fotavtryck och deltar aktivt i trädplantning och andra miljövänliga aktiviteter i Ann Arbor.

Affiliate- och återförsäljarprogram. Arvixes affiliate-program betalar från $ 70 till $ 135 per remiss, beroende på antalet hänvisningar du har per månad. Arvixe har också ett återförsäljarprogram för både Linux och Windows. A2 Hosting: s affiliate-program erbjuder $ 10 bara för att registrera dig, sedan $ 85 per remiss. A2 har tre SSD-baserade återförsäljarplaner.

Extra. Arvixe kommer med totalt $ 200 i annonskrediter till Google och Yahoo. A2 har 50 USD i kredit till Bing / Yahoo. Arvixe erbjuder “Priority Support” mot en extra månadsavgift. A2 har bara e-postmeddelanden och planer för annonshantering för månadsavgifter.

Åsikt.

Båda webbhotellföretag erbjuder ett brett utbud av funktioner. Arvixes ”fria domän så länge du har en plan”, stöd för både Linux och Windows, och dess integrerade webbplatsbyggare, ger Arvixe en liten fördel över A2 Hosting i funktionsavdelningen.

Jämför webbhotellplaner och priser för Arvixe och A2 Hosting

Värdplaner & Prissättning

Notera: Priser för webbhotell förändras ständigt på grund av företagets konkurrenskraftiga karaktär, och kampanjpriser är vanligt. Prissättning för marknadsföring är ofta begränsad till den första serviceperioden, så att anmäla sig till en längre tid kommer att spara större besparingar.

Även utan kampanjer ger längre servicevillkor vanligtvis prisavbrott för de flesta värdföretag. Priserna nedan återspeglar priserna vid denna jämförelse.

Arvixe. Arvixe delar sina Linux-delade planer i PersonalClass till $ 4 per månad, PersonalClassPro till $ 7 per månad, BusinessClass till $ 22 per månad och BusinessClassPro till $ 35 per månad. Alla nivåer erbjuder obegränsat utrymme, bandbredd, e-post och databaser. Pro-nivåerna tillåter ett obegränsat antal webbplatser, medan de vanliga nivåerna endast tillåter sex. BusinessClass och BusinessClassPro har färre användare på servern, vilket gör att det i princip delas värd med VPS-funktioner.

ASP-planerna (Windows) kör några dollar mer för varje nivå. Arvixes delade planer innehåller obegränsade MySQL- och PostgreSQL-databaser. BusinessClass-planer har också ett gratis SSL-certifikat så länge webbplatsen är värd med Arvixe.

Arvixe erbjuder två hanterade WordPress-planer, till $ 4 och $ 7 per månad, samma som den delade hosting. Obegränsad bandbredd, obegränsad lagring och ett obegränsat antal databaser kommer med alla planer. Planen för $ 4 är begränsad till 6 webbplatser, medan $ 7-planen tillåter ett obegränsat antal.

A2 Hosting. A2 erbjuder tre delade planer: Lite, som tillåter en webbplats, fem databaser, och är prissatt $ 3,92 per månad; Swift, som tillåter obegränsade webbplatser och obegränsade databaser, och är prissatt till $ 4,90 per månad; och Turbo, som också har obegränsade webbplatser och databaser tillåtna, och är prissatt till $ 9,31 per månad. Alla tre har obegränsad SSD-lagring och obegränsad bandbredd. A2 Hosting har också CloudLinux, en version av Centos OS som är snabbare och säger att den har färre kunder per server än de flesta.

A2 erbjuder tre hanterade WordPress-planer. Lite är begränsat till en webbplats och fem databaser och är prissatt till $ 3,92 per månad. Swift och Turbo erbjuder obegränsade webbplatser och databaser och prissätts till $ 4,90 respektive $ 9,31 per månad. Alla planer är SSD-baserade och har cache, även om Turbo-planen har optimerat cache. De har alla CDN och extra säkerhetsalternativ. Swift och Turbo kommer också med Server Rewind för säkerhetskopiering.

VPS och dedikerade planer: Arvixe erbjuder två VPS-nivåer i både Linux och Windows. Arvixe-planerna är $ 40 och $ 70 per månad för Linux-alternativet. De två Windows VPS-nivåerna är $ 60 och $ 100 per månad. Alla fyra Arvixe-planer har obegränsad bandbredd, och de har ett gratis SSL-certifikat så länge du har planen. A2 Hosting erbjöd okontrollerade och hanterade VPS-planer, med tre nivåer i vardera. Alla är SSD-baserade, med det ostyrda från $ 5 till $ 15 per månad, och det hanterade går från $ 32.99 till $ 65.99 per månad.

De sex dedikerade servernivåerna för en processor från Arvixe prissätts från $ 128,70 per månad till $ 227,50 per månad. För dem som behöver mer prestanda har Arvixe två multi-processor-nivåer till en pris av $ 357,30 per månad. Arvixe erbjuder också molnalternativ, från $ 108 per månad. Alla Arvixe-dedikerade planer hanteras för dig. A2 Hosting har återigen inte hanterade och hanterade dedikerade serverplaner. Det ostyrda börjar på $ 99,59 per månad och det hanterade börjar på $ 141,09 per månad.

Pengar tillbaka garanti: Arvixes 60-dagars pengarna-tillbaka-garanti är bättre än branschstandarden. A2 erbjuder en “När som helst pengar-tillbaka-garanti.” De första 30 dagarna ger en full återbetalning och efter 30 dagar är återbetalningen pro-rankad. Om du har den gratis domänregistreringen på Arvixe, kommer en domänregistreringsavgift att kvarhållas från eventuell återbetalning, och du kommer att behålla domännamnet.

Åsikt.

Dessa två värdföretag prissätter konkurrenskraftigt, men om du behöver Windows är Arvixe ditt enda val mellan dessa två. A2 Hosting VPS-planer har några ganska snäva gränser för lagring och bandbredd, men för en mindre webbplats eller företag som vill ha fördelarna med en VPS är prissättningen svår att slå.

Jämför hur enkelt att använda Arvixe och A2 Hosting

Enkel användning

Kontrollpanel. Arvixe och A2 Hosting använder båda det användarvänliga, ikonbaserade gränssnittet i industristandarden cPanel. Detta gör att överföringen av din webbplats blir mindre svår om du beslutar att byta värdföretag i framtiden.

Ett klick på installationsprogrammet. Både Arvixe och A2 Hosting använder Softaculous som ett klick-installationsprogram för hundratals applikationer.

Navigering på webbplatsen. Både Arvixes och A2 Hosting-webbplatser är väl planerade. Båda har praktiska jämförelsediagram för att jämföra nivåer i sina planer, med A2s diagram som har en användbar popup-funktion för termer som används i diagrammen.

Åsikt.

Dessa två värdföretag är nästan identiska i användarvänlighet och användarvänlighet.

Jämför stödet från Arvixe och A2 Hosting

Teknisk och kundsupport

Arvixe brukade ha ett enastående rykte för kundsupport. Sedan EIG-utköpet har klagomål om service och support ökat. Men det räknar fortfarande över genomsnittet i kundsupport. Kunderna håller konsekvent högt A2 Hosting för kunskap och vänlighet hos support- och servicepersonalen.

Arvixe och A2 Hosting har telefon, e-post och livechatt dygnet runt. Båda har en omfattande kunskapsbas med självstudier och videor, och båda har en aktiv blogg. Båda har sociala medier närvaro med Facebook, Google +, Twitter och LinkedIn konton.

Åsikt.

Fram till 2014 skulle något av dessa företag ha varit lika imponerande för support och service. Idag har A2 Hosting dock en liten fördel i den här avdelningen.

Jämför användarrecensionerna för Arvixe och A2 Hosting

Användarrecensioner

Notera: Använd aldrig recensioner från användare för att bestämma vilken värd att välja. För det mesta är recensioner antingen starkt negativa eller starkt positiva, eftersom kommentarer vanligtvis kommer från passionerade kunder. Men om något konsekvent dyker upp, kan det vara något att tänka på.

Negativa recensioner för Arvixe och A2 Hosting

Arvixe. Fram till nyligen fanns det få negativa recensioner av Arvixe. Sedan 2014 finns det dock klagomål på dålig kundservice och långa väntetider.

A2 Hosting. Det finns färre negativa kundrecensioner för A2 än de flesta företag, men de som är negativa är vanligtvis för dåliga upplevelser med kundsupport.

Positiva recensioner för Arvixe och A2 Hosting

Arvixe. Arvixe får mycket beröm för sina budgetpriser och många funktioner. Windows-användare är glada över att hitta värd till ett överkomligt pris.

A2 Hosting. A2 får mycket mer positiva recensioner än negativa från sina kunder – ofta avseende kundsupport. Kunderna är också imponerade av hastigheten och antalet funktioner för det pris som finns med A2.

Yttrande om användarrecensioner

Sammantaget tas båda dessa värdföretag väl emot av kunder. På grund av de senaste klagomålen om support över Arvixe får A2 Hosting dock nicken här.

Slutsats om jämförelse av Arvixe och A2 Hosting

Slutsats

Arvixe och A2 Hosting har alla fördelar och nackdelar som skiljer dem från varandra.

Skäl att välja A2 Hosting framför Arvixe:

 • Om det betyder något för dig är det inte EIG-ägt
 • SSD på alla planer
 • När som helst (pro-rated) tillbaka-garanti

Skäl att välja Arvixe framför A2 Hosting:

 • Gratis domänregistrering så länge planen är värd
 • Windows-serveralternativ för alla planer
 • Integrerad webbplatsbyggare

Arvixes fullständiga hanterade WordPress-planer som är prissatta på samma sätt som delad hosting är ett plus för WordPress-användare, även om A2 Hosting hanterade WordPress-planer är konkurrenskraftiga. A2 Hosting VPS-planer är attraktivt prissatta men något begränsade i lagring och bandbredd. Om du precis börjar eller har en mindre webbplats, skulle planerna vara lämpliga.

Både Arvixe och A2 Hosting är snabba och pålitliga, och båda dessa värdföretag erbjuder bra priser för antalet funktioner de tillhandahåller. Nästan det enda som skiljer dessa två är det faktum att Arvixe erbjuder en gratis domän för kontoens livslängd och har en webbplatsbyggare.

Även om dessa är två tilltalande alternativ finns det andra webbhotellföretag som du kan överväga. En annan värd som skulle tilltala WordPress-användare är InMotion Hosting. En annan värd med snabba servrar och premiumfunktioner (även om de prissätts något högre) är SiteGround.

Har du några frågor om Arvixe eller A2 Hosting? Vad har dina erfarenheter av webbhotell i allmänhet varit? Lämna dina kommentarer och meddela oss.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map