Weebly vs. WordPress: Vilken bör du välja?

Är du en ny företagare med tålamod och tid att bygga din egen webbplats? Är du en datorkyndig bloggare som behöver en bättre plattform för att hantera innehåll? Är du en smart teknik som kan skapa många webbplatser för byråer eller individer? Om du tillhör en av dessa kategorier, tror vi att Weebly eller WordPress kanske bara är lösningen för dig.


Så vad är problemet? Välja mellan en webbhotell-byggare eller självhostad innehållshanteringssystem (CMS) ska inte tas lätt, särskilt om du bygger ett företag. Att göra rätt val kan spara tid, pengar och frustration om du vet vad du kommer in i förväg.

Även om dessa alternativ för att bygga en webbplats ger dig liknande slutresultat, finns det massor av överväganden att inkludera i din affärsplan. Ja, du bör ha en webbplatsplan som definierar dina behov och innehåller ett avsnitt för din online-närvaro, webbplatskarta, webbplatsarkitektur och navigering (till ett minimum).

Det första steget i att välja en värdbyggd Weebly-webbplatsbyggare eller en självhostad WordPress CMS är att läsa alla recensioner du kan hitta. Innan du blir upphetsad om någon produkt ska du tänka på att de flesta av dem innehåller en gratis startplan eller en provperiod så att du kan se gränssnittet, titta på mönster och bestämma om plattformen uppfyller dina behov och passar dina kunskaper och erfarenhet.

I den här recensionen har vi valt två kraftfulla men ändå olika webbplatsprodukter för att hjälpa dig att slå runt huvudet med olika alternativ i den här klassen. Innan du kommer igång är det som är viktigt att notera att webbplatsplattformar är kända för att förändras och omvandlas när teknologiska framsteg och kunder ger värdefull feedback. Vi kommer att se detta hända i viss utsträckning med både Weebly och WordPress.

Observera att Weebly tillhör en klass av webbhotell-gör-det-själv-webbhotellare, medan Word-Press på en självhostad open source CMS-plattform. När vi jämför dessa två börjar du se skillnaderna. Vi hoppas att du får en bättre förståelse för vilken webbplatsprodukt som gör vad.

Popularitet av Weebly och WordPress

En webbplatsbyggares popularitet bestäms ofta utifrån antalet webbplatsabonnenter och besökare. Detta är lite vilseledande av tre skäl.

Först, såvida inte ett företag börsnoteras, är det svårt att spåra dessa siffror. Prenumeranter som registrerar sig kan tappa bort, skapa flera webbplatser eller överge sina webbplatser helt. Tidigare erbjöds prenumerationer för webbhotell och domännamn via ett annat företag än webbplatsbyggaren, medan nu tjänsten vanligtvis erbjuds. Detta gör spårning också svår.

För det andra är siffrorna som annonseras på About-sidorna för de flesta av dessa webbplatsprodukter överskattade och vanligtvis inte korrekta. Tittarna kan läsa antalet “prenumeranter” (användare), besökare och riktiga webbplatser. Olika nummer förvirrar de som söker efter den perfekta lösningen.

För det tredje, eftersom plattformar för webbplatsbyggande utvecklas och förändras för att möta företagens krav, ökar eller minskar deras popularitet, och dessa uppgifter återspeglas i allmänhet inte.

När du läser vidare, observera att populariteten för en plattform är imponerande, men lägger inte för mycket vikt på den här kategorin när du bestämmer dig för en webbplatsbyggare kontra ett innehållshanteringssystem.

Wordpress

WordPress popularitet

En av de första bloggplattformarna, grundad i San Francisco 2003, denna version av WordPress definieras som ett open source content management system (CMS) som är baserat på PHP och MySQL.

WordPress utgör 37,3 miljoner självhostade webbplatser (och det mycket mer på värdplatser). I WordPress helt självhäststjänsten, där en WordPress-webbplats kan lagras på en användares egen server, lägger det till nästan 25% av alla webbplatser. Jej, det är populärt!

Weebly

Popularitet av Weebly

Weebly, en dra och släpp webbplatsbyggare, grundad i Silicon Valley 2006, är en värdtjänst där dina data lagras på Weeblys server. Weebly gick från 80 anställda 2014 till över 600 under 2016. Weebly hävdar att människor besöker över 30 miljoner Weebly webbplatser varje månad.

Du måste göra matematiken på den. Weebly vinner regelbundet popularitet och rankas mycket högt bland gör-det-själv värd webbplatsbyggare. Weebly är också populärt!

Slutligt yttrande

Medan WordPress har fler prenumeranter mellan sina värd- och icke-värdplattformar, ligger Weebly precis bakom dem. Medan popularitet är viktigt för vissa, jämför vi med dessa två plattformar äpplen med apelsiner. Spendera mer tid på att definiera dina behov och matcha dem med rätt plattform och glöm bort siffrorna.

Design och anpassning jämfört

Design och anpassning jämfört

När du jämför design- och anpassningsfunktioner i dessa två olika plattformar hänvisar det till designmallarna och alternativen för din webbplats, möjligheten att redigera i HTML, appintegration och mobil respons.

Slutresultatet med att använda en CMS jämfört med en webbplatsbyggare kommer att vara mycket lik, men hur du kommer dit är väldigt annorlunda. Låt oss titta närmare på varje plattform när det gäller design och anpassningsalternativ:

Wordpress

WordPress Design och anpassning

Det fina med WordPress är möjligheten för dig att arbeta i ett open source-system för massiv funktionalitet, anpassning och komplex programmering. Du måste installera det och sedan får du ett stort antal plug-ins (som i 37 000 av dem) och verktyg för att ge dig massor av design- och anpassningsalternativ.

Du kan välja bland tusentals mallar och teman, eller så kan du designa dina egna. Du har full tillgång till HTML- och CSS-redigering. Integrera de appar du väljer och välj eller bygg ett tema som är gjord för mobila enheter. Du kan enkelt byta teman.

Weebly

Weebly design och anpassning

Weebly erbjuder hundratals “teman” för att anpassa sig till varje personlig eller affärsenhet, och deras teman svarar på mobila enheter. Weebly tillhandahåller funktionalitet framför ögonblick, men design- och anpassningsalternativen hjälper dig att övervinna alla designfel, och det ser ut som Weebly nyligen har moderniserats.

Du kan dra fördel av en dra-och-släpp-redigerare för att anpassa din webbplats med innehåll, kolumner, bilder och videor, för att nämna några. Det finns gott om möjligheter för appintegrationsalternativ och lite kapacitet för ett HTML-kodelement. Att byta teman är enkelt.

Slutligt yttrande

Dessa två plattformar för webbplatsbyggnad erbjuder båda mångsidig design och anpassning, men hur du gör det är helt annorlunda. Med WordPress är himlen gränsen, men du borde bättre ha kompetensen att arbeta med det eller tålamodet att lära sig det.

Det finns många resurser, online-klasser och hjälpalternativ. Med Weebly kan nästan vem som helst skapa en grundläggande webbplats som passar för småföretag, e-handel, blogg och mer. Inlärningskurvan är mycket kortare, men du kan inte göra så mycket (och du kanske inte behöver).

Gränssnitt / användarvänlighet jämfört

Hur lätt att använda gränssnittet

Gränssnittet hänvisar till webbplatsprogrammets redigeringsstil och funktioner, webbplatsnavigering och webbplatsarkitekturalternativ. När man jämför gränssnittet mellan WordPress och Weebly beror användarvänligheten mycket på användarens skicklighetsnivå. Dessa två plattformar är olika djur designade för olika typer av webbplatsutvecklare, även om resultatet kan bli lika. Så här är:

Wordpress

WordPress-gränssnitt

WordPress-gränssnittet erbjuder sidor och inlägg i en behållarredigerare där du placerar element och sedan förhandsgranskar resultaten. Med viss HTML-kunskap kan du hantera dina sidor och inlägg effektivt och så småningom få de resultat du önskar.

Fördelen med WordPress-open source-plattformen är att du kan ändra och ändra kod. Det du ser på skärmen är i allmänhet inte vad du får för resultat. Webbplatsarkitektur och navigering kan planeras och utformas enligt specifikationer, men inte utan teknisk kunskap.

Weebly

Weebly-gränssnitt

Weebly-gränssnittet är en intuitiv instrumentpanel för att designa och redigera sidor, och det du ser på skärmen är närmare vad du får på din webbplats. Det finns många hjälpalternativ i gränssnittet i form av knappar, popup-fönster och checklistor. Weebly använder containrar för innehållselement, vilket ger några begränsningar. Webbplatsnavigering och webbplatsarkitektur är till stor del beroende av malltema.

Slutligt yttrande

WordPress är en funktion, plug-in och kodrik open source-plattform för dig som har lite erfarenhet och vill utforma en ganska komplicerad webbplats. Om du är en tekniker eller programmerare som vill ha alternativ i ett avancerat gränssnitt för full designförmåga, är självhostad WordPress lämplig för nästan alla affärswebbplatser eller bloggar.

Weebly passar nybörjare eller designers som behöver en snabb DIY-webbplats som är enkel att installera, enkel att hantera och helt värd för dig.

Jämfört med viktiga funktioner

Viktiga funktioner jämfört

Som företagare eller bloggare finns det många viktiga funktioner du vill veta mer om. Oavsett om du utformar en webbplats från grunden med WordPress eller väljer en affärsmall från Weebly webbplatsbyggare, finns det några viktiga funktioner som de flesta av dig kommer att behöva.

Det intressanta är att dessa funktioner varierar mellan produkter och prisplaner. Du hittar några planer som innehåller funktioner och andra använder tilläggsprissättning för funktioner. Låt oss titta på hur WordPress och Weebly skiljer sig åt i funktioner:

Wordpress

WordPress nyckelfunktioner

Webbplatsverktyg. WordPress erbjuder stor kontroll i webbplatsbyggnad eftersom designers har möjlighet att arbeta med teman eller arbeta på en öppen duk för att designa, anpassa och hantera en webbplats. På både sidor och inlägg har WordPress extrem flexibilitet för dem som inte är skrämda.

Teman kan ändras, navigering kan ändras, sidor kan läggas till och kod kan redigeras för att få de resultat du önskar. Alla webbverktygsbyggnadsverktyg finns tillgängliga och mer för dem med skicklighetsprogrammet att ta reda på hur man använder dem.

Anpassad domän. Med WordPress måste du hitta en källa för att köpa ett domännamn och värd.

SEO. WordPress erbjuder månen beträffande tillägg för SEO och ökade rankningar, inklusive WordPress SEO av Yoast. Det finns inga inbyggda automatiserade funktioner. Du måste planera det.

e-handel. WordPress erbjuder kraftfulla eCommerce-plugins för onlinebutiker: Wooommerce, iThemes Exchange, Easy Digital Downloads och mer. Du kan lägga till kuponger, kvitton, kundvagnar och andra komponenter du behöver för att sälja produkter.

Lägga till en blogg. WordPress kan vara en overkill om du inte är en seriös bloggare, i vilket fall du skulle vända dig till WordPress.com, skapad för bloggning.

App-integration. Det finns ingen gräns för appintegrering på WordPress. Behöver vi säga mer?

Webbplatsexport. På grund av open source-plattformen i WordPress kan du exportera data till nästan var som helst, i vissa format inklusive XML, databas och mer.

Weebly

Weebly viktiga funktioner

Webbplatsverktyg. Weebly erbjuder grundelement och minimalistisk styling i en generös uppsättning designmallar. Även om du inte hittar utbudet av anpassningsalternativ som på en öppen källkodsplattform, kan de flesta användare hitta verktygen och justera sidorna så att de passar deras behov. Vissa HTML-koder är också möjliga.

Anpassad domän. Weebly erbjuder tre prisplaner, var och en för att inkludera ett förnybart domännamn under ett år.

SEO. Weebly erbjuder en bred verktygssats som behövs för att förbättra sökrankningen tillsammans med hjälpfiler för hur du optimerar dina sidor.

e-handel. Weebly är designad för små till medelstora e-handelsbutiker med många integrationsalternativ. Du hittar några av Weeblys e-handelsverktyg inbyggda, eller så kan du lägga till intäktsgenerering och gateway-funktionalitet. Vissa HTML / CSS-kod kan också användas för detta.

Lägga till en blogg. Weebly är en annan plattform avsedd för bloggning. Dra och släpp-redigeraren är perfekt för enkel blogghantering och du har kontroll över sociala medier.

App-integration. Precis som WordPress har Weebly ett eget App Center, eller så kan du hålla fast de appar du vill integrera.

Webbplatsexport. Weebly erbjuder en förenklad webbplatsexportfunktion.

Slutligt yttrande

Funktionsuppsättningarna för både WordPress och Weebly är ganska kompatibla även om processen för att arbeta med dem är helt annorlunda. Om du är en e-handelsägare har WordPress några allvarliga styrkor och funktioner du kan behöva. För bloggare och inledande DIY-designers är Weebly lätt att använda och ganska robust när det gäller funktioner.

Prissättning jämfört

Prisplaner jämförda

En annan attraktiv kvalitet i både WordPress och Weebly är alternativet med låg kostnad utan kostnad. Det finns några dyra webbplatsbyggare på marknaden, och om du har någon som designer en webbplats för dig kan det kosta en liten förmögenhet. Dessa plattformar är några av de mest rimliga alternativen på marknaden. Här är en närmare titt på prissättning för WordPress och Weebly:

Wordpress

WordPress-prissättning

WordPress är gratis att installera, men du måste prenumerera på deras partner Bluehost eller någon annan part för webbhotell och ett domännamn. Om du behöver teman och plug-ins kan du förvänta dig extra kostnader som kan lägga till, även om vissa plug-ins är gratis.

Alternativet att bygga din webbplats gratis liknar de kostnadsfria kontoplanerna för DIY-webbplatsbyggarna, förutom att du får verktyg, funktionalitet och anpassning i en avancerad CMS.

Weebly

Weebly prissättning

Weebly erbjuder prenumerationsbaserad prissättning i en gratis plan eller tre rimliga planer. Du betalar $ 8, $ 12 eller $ 25 beroende på dina behov. Liksom WordPress kan du skapa ett konto gratis men med begränsade funktioner. Weebly-planer är Starter, Pro och Business och inkluderar ett gratis domännamn under ett år. Du kan gå med Weeblys inkluderande webbhotell eller välja Bluehost-alternativet som rekommenderas av WordPress.

Slutligt yttrande

När du vill ha värde ger WordPress designers en godisbutik gratis, men kom ihåg att några av plug-ins kan läggas till snabbt, och du behöver fortfarande en webbhotell och ett domännamn. Weeblys månatliga prissättning är konkurrenskraftig bland andra webbplatsbyggare i sin klass, och du kan få de funktioner du behöver för alla grundläggande webbplatser eller en liten till medelstor butik.

Det är svårt att jämföra de två, men en grundläggande webbplats på endera plattformen är gratis. De flesta avgifter för webbhotell är rimliga mellan 3 och 10 USD per månad.

Användarstöd Jämfört

Användarstöd jämfört

Nivån på användarsupport är ganska lik för WordPress och Weebly, vilket är typiskt i arenan för webbplatsbyggnad. Här är det finstilta i användarsupportalternativ för varje:

Wordpress

WordPress användarsupport

Eftersom WordPress är ett gratis program, litar du på YouTube, forum och onlineinnehåll för användarsupport. Det finns massor av resurser på webben, och användare har kommit fram till nästan allt. Bara Google ditt supportbehov.

Weebly

Weebly användarsupport

Weebly introducerade lite telefonsupport, och de erbjuder en livechattfunktion under vanliga amerikanska dagtimmar. Weebly-stödet varierar beroende på plan men inkluderar e-post, livechatt, telefonsupport och en kunskapsbas.

Slutligt yttrande

Gör-det-själv webbplatsbyggare är inte kända för stöd. Riktigt bra användarsupport är utformat som självförsörjande plattformar. Du måste vara öppen och villig att söka hjälp i användarforum och kunskapsbaser för att få det du behöver. Återigen är Google en otrolig resurs för att visa resultat på den exakta uppgiften du försöker utföra, antingen för WordPress eller Weebly.

Rekommendationer för användning av Weebly och WordPress

rekommendationer

Medan både WordPress CMS och Weebly webbplatsbyggare kan tillgodose behoven hos alla som behöver en webbplats, utropar varje företag en viss publik för sin plattform.

Wordpress

Vem rekommenderas WordPress för?

WordPress listar de som vill skapa vackra webbplatser, bloggar eller appar. Det är inte för nybörjare om du inte är ganska teknisk. Perfekt för skickliga designers och programmerare, den här plattformen kan göra nästan vad som helst när det gäller webbförmåga. WordPress använder plug-ins för flerspråkiga alternativ.

Weebly

Vem rekommenderas Weebly för?

Weebly nämner en restaurang, lärare, webbplatser, småföretag och fotosidor för att skapa webbplatser, bloggar eller onlinebutiker av hög kvalitet. Weebly är designad för nybörjare och är lämplig för små företag och upp till medelstora e-handel. Liksom WordPress använder plug-ins för flerspråkiga alternativ.

Slutligt yttrande

Få allt du behöver för en webbplats och mer med WordPress, men var beredd att lära dig repen (såvida du inte redan har erfarenhet). Räkna med att spendera flera dagar till en vecka för att skapa en webbplats på WordPress. Få allt du behöver utan massor av extrafunktioner på Weebly och sätt ihop din webbplats om ett par dagar (eller mindre). Det är enkelt att konfigurera och enkelt att hantera.

Viktiga skillnader mellan Weebly och WordPress

Viktiga skillnader mellan plattformar

Medan båda dessa plattformar får utmärkta recensioner (tillsammans med några dåliga) och har ett fantastiskt följande, har alla program några fördelar och nackdelar att tänka på:

Wordpress

Fördelar och nackdelar med WordPress

Fördelar

 • Rankat högt i popularitet bland sofistikerade CMS
 • Kraftfull designflexibilitet, teman, plug-ins, widgets och SEO
 • Gratis nedladdning av WordPress; betala endast för domännamn och webbhotell
 • Använder sidor och inlägg för att hantera information
 • Utmärkt för e-handel
 • Utmärkt att blogga
 • Onlinesupportgemenskapen är enorm
 • Kan byta teman
 • Exporterbart innehåll
 • HTML / CSS-vänlig
 • Lätt för programmerare

Nackdelar

 • Fördesignade, lyhörda teman kostar extra
 • Många plug-ins och tillägg kostar extra
 • Inte en enkel dra-och-släpp-redigerare (även om detta kan läggas till på)
 • Svårt för nybörjare utan erfarenhet
 • Det du ser är inte riktigt vad du får
 • Begränsat telefonsupport på plattformen som är själv värd

Weebly

För- och nackdelar med Weebly

Fördelar

 • Rankat högt i popularitet tillsammans med Squarespace, Wix och andra webbplatsbyggare
 • Bra designflexibilitet, temamallar och plug-ins
 • Bra SEO
 • Enkel dra och släpp redaktör; vanligtvis vad du ser är vad du får
 • Gratis konto tillgängligt och rimliga priser med ett domännamn
 • Perfekt för grundläggande e-handel
 • Perfekt att blogga
 • Kan byta teman
 • Exporterbart innehåll
 • HTML / CSS vänlig till en grad
 • Lätt för nybörjare
 • Telefonsupport för vissa planer och ett stort stödgemenskap

Nackdelar

 • Malltema är minimalistiska
 • Gränssnittet är något begränsat vad gäller design och anpassning (förlitar sig på mallar)
 • Ingen e-posttjänst, nyhetsbrevskapare eller blogginlägg
 • Begränsad vad gäller avancerad funktionalitet en programmerare kanske vill ha

Slutligt yttrande

För- och nackdelarna med dessa alternativ för att bygga en överlägsen webbplats är lite svåra att jämföra eftersom dessa produkter är i olika klasser. WordPress är en självhostad CMS med hög plattform baserad på en öppen källkodsplattform medan Weebly är en enkel webbhotell med webbhotell.

Båda dessa erbjuder emellertid fantastiska funktioner som passar nästan alla som behöver en webbplats. Beslutet nu bör vara ganska tydligt men låt oss packa upp det.

Slutsats: Vilken plattform är rätt för dig Weebly eller WordPress?

Att välja den bästa plattformen

När det gäller den plattform du väljer för att bygga din företagswebbplats eller din professionella image kan antingen WordPress eller Weebly ge dig de resultat du önskar. Medan många användare tittar på funktioner, priser och anpassningsmöjligheter skulle jag, när det gäller dessa olika verktygssatser, titta på mina kompetensuppsättningar och erfarenheter i dator- och internetrelaterade miljöer.

Wordpress

Skäl att välja WordPress

Om du har erfarenhetsnivån vill du göra allt för att stödja en avancerad e-handels- eller bloggwebbplats, och du förstår kodning med öppen källkod för full flexibilitet, välj WordPress.

Weebly

Skäl att välja Weebly

Om du är en liten företagare eller bloggare med viss datorkunskaper och du, snabbt vill utforma en webbplats i ett lättanvänt gränssnitt, med massor av e-handelsalternativ, väljer du Weebly. Du kan göra lite HTML-kod om du behöver.

Alternativ till WordPress och Weebly

Det finns många alternativ när det gäller CMS-plattformar och webbplatsbyggnadsplattformar. Här är några av de topprankade konkurrenterna:

Hosted DIY-webbplatsbyggare: Wix, Square

Självvärda CMS-plattformar: Drupal, Joomla, Magento

Det finns många tutorials, videor och användarrecensioner för dessa program. Ta dig tid att utforska och hitta den plattform som passar dina färdigheter och som passar dina webbplatsbehov. När det gäller dessa två produkter, WordPress och Weebly, verkar beslutet ganska enkelt, eftersom din datorupplevelse är anmärkningsvärd. Vi hoppas att denna översyn kommer att hjälpa.

Läsare, om du har frågor, tankar eller idéer vi vill höra från dig. Vi inser att dessa plattformar förändras och förbättras regelbundet, och vi är öppna för ny information. Om du har personliga erfarenheter av WordPress eller Weebly, vänligen dela dem med oss.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map