Weebly vs. Squarespace 2020: Vad är skillnaden mellan de bästa webbplatsbyggarna?

År 2020 kan vem som helst bygga en webbplats – och bygga den själva. När väl engagerade programmerare är rike, finns webbplatser nu inom både småföretag, entreprenörer och hobbyföretag.


Idag tittar vi på två av de största namnen för att uppta DIY-byggnadsutrymmet – Weebly och Squarespace. De är båda kraftfulla plattformar med möjlighet att bygga en vacker webbplats med bara några timmars arbete.

När det gäller deras vädjan till kunder har Squarespace tävlat framåt de senaste åren. Enligt Builtwith är deras totala marknadsandel på webben 0,9%, medan Weebly driver något under 0,3%. De lanserades båda ungefär samtidigt – Weebly 2006 och Squarespace 2004.

Weebly är kanske lite mer känt men en sak är säker, och det är att de båda växer. Under 2018 har Weebly förvärvats av e-handelsföretaget Square och det ser ut som att utvecklingen av onlinebutiken också kommer att vara deras huvudfokus i framtiden.

Så det är allt bra och bra säger du, men hur hjälper det mig att välja vilken jag ska använda? Hur skiljer de sig? Och som är rätt för mina omständigheter?

Idag ska vi titta på likheterna och skillnaderna mellan de två för att se vilken som passar bättre under vilka omständigheter. Vi går över

 • Plans & Prissättning
 • Enkel användning
 • Design och anpassning
 • Nyckelfunktioner
 • Användarsupport
 • Viktiga skillnader
 • Vilken plattform är rätt för dig?

Så utan vidare, låt oss fastna i det, ska vi?

Jämför webbbyggare planer och prissättning

Jämför planer & Prissättning

Prisplaner jämförda

Hur mycket är du villig att betala för din webbplats? $ 0? $ 50? $ 100? $ 200? Vi har inte alla resurser i världen att arbeta med – det är därför vi bygger vår egen webbplats trots allt! Se hur mycket du får för ryggen med både Weebly och Squarespace.

Weebly

Weebly

Det finns fem huvudalternativ som du måste välja mellan med Weebly med några planer fokuserade på vanliga webbplatser och andra på e-handel.

Gratis aka Limited. Ditt grundläggande gratiskonto ger dig Weebly-byggaren, värdtjänsten, obegränsade webbplatser, 500MB: s värd för lagring och chatt- och e-poststöd. Det kommer med Weebly-annonsering på din webbplats.

Anslut – $ 5 / månad. Den största skillnaden till den kostnadsfria planen är det faktum att du kan ansluta ett domännamn till din Weebly-webbplats. Allt annat är detsamma som i den fria planen.

Pro – $ 12 / månad. Ett Pro-konto lägger till telefonstöd, HD-video & ljudspelare, lösenordsskyddade sidor, webbplatssökningsfunktion, upp till 100 medlemmar och för grundläggande e-handelslagrar upp till 25 produkter.

Företag – $ 25 / månad. Genom att välja ett företag får du också medlemsregistrering, SSL-säkerhet och för din eCommerce-paket obegränsade produkter, 0% transaktionsavgift från Weebly, din egen domän för kassan, tillsammans med möjligheten att sälja digitala varor, lagerhantering, en frakt miniräknare och möjligheten att lägga till kuponger.

Business Plus – $ 38 / månad. Den här planen lägger till automatiska övergivna vagnsmeddelanden och en realtidskalkylator i din online butik.
Squarespace

Squarespace

Squarespace har inte en gratis plan, men det har fyra andra planer att välja mellan. Alla planer har en anpassad domän, obegränsad bandbredd samt lagring, inbyggd webbplatsstatistik och 24/7 användarsupport.

Personligt – $ 12 / månad. Du kan välja mellan 110 webbplatsmallar. Du kan skapa en blogg och gallerier och upp till två webbplatsbidragare.

Företag – $ 18 / månad. Här har du stött på obegränsade webbplatsbidragsgivare och har nu tillgång till Squarespaces utvecklarplattform och alla marknadsföringsfunktioner (som tillkännagivningsfältet och popup-meddelanden). Du får också ett professionellt e-postkonto från Google och får 100 kredit i AdWords-kredit. För e-handel har du nu rätt att sälja obegränsade artiklar med 3% försäljningsavgift.

Grundläggande e-handel – $ 26 / månad. Med Squarespaces grundläggande e-handelsplan får du samma sak som affärsplanen samt avlägsnande av transaktionsavgifterna. Den innehåller också tio e-handelsmallar och ytterligare e-handelsmätningar. Det finns kundkonton för upprepade köpare, möjligheten att sälja på Instagram, etikettutskrift med ShipStation samt bokföringsalternativ med Xero – men du måste anmäla dig till deras tjänster för att få det.

Avancerad e-handel – $ 40 / månad. Den avancerade e-handelsplanen har också allt i den grundläggande planen tillsammans med övergivna vagnåterhämtning och fraktkostnader i realtid.

Som ni ser är båda plattformarna – när det gäller prissättning och vad du får för din dollar – relativt lika. Om du vill ha en gratis webbplats är ditt enda alternativ att gå med Weebly.

Hur lätt att använda BlueHost vs DreamHost

Enkel användning

Hur lätt att använda gränssnittet

Vet du varför iPhone var så framgångsrik? Det berodde på att programvaran som Apple satte på den var så lätt att använda att vem som helst kunde använda den. Folk älskade det eftersom det inte kändes som om de var tvungna att lära sig det. Vilken webbplatsbyggare är mer intuitiv och enkel att använda? Weebly eller Squarespace?

Weebly

Weebly

Weebly är verkligen en bris att använda. När du konfigurerar kommer du att välja mellan ett stort antal mallar, där du också väljer färg och typsnitt för din webbplats. Byggmästargränssnittet är väldigt välorganiserat och intuitivt så att du inte jakter och undrar hur det är att göra en enkel åtgärd.

Det är en ren Vad du ser är vad du får (WYSIWYG) redaktör, vilket innebär att varje gång du gör ändringar i det centrala fönstret, så kommer det att visas på din faktiska webbplats. Det är också att dra och släpp, så att du helt enkelt placerar element där du vill ha dem.

Det är otroligt enkelt, och efter några minuter kommer du att kunna navigera enkelt. Byggprocessen är snabb och smärtfri, vilket gör att du kan fokusera på själva innehållet.

Squarespace

Squarespace

Squarespace är inte lika lätt att få tag på som Weebly – men du kommer dit till slut med tålamod. När du har valt en mall kommer du att kunna lägga till element och anpassning med inte för mycket besvär. Det är emellertid bäst att hålla sig nära malldesignen (åtminstone till att börja med!), Annars kan du bli frustrerad.

Det är också en WYSIWYG-redaktör, som gör det enkelt att se hur element kommer att fungera på din live-webbplats. Det är dra och släpp. Men det har en konstig “teardrop” -metod för att lägga till element också, vilket kan vara lite irriterande ibland.

Weebly är utan tvekan lättare att få tag på än Squarespace. Om det är de viktigaste funktionerna för dig, är det byggaren som du bör titta på att välja. Kvadratområdet är inte svårt på något sätt; det är bara mindre intuitivt.

Jämför tillgängliga design- och anpassningsalternativ

Design och anpassning

Design och anpassning jämfört

Hur måste du anpassa dig från din sida? Kommer din mall att klippa ner den? Kolla in hur design och anpassning samlas i våra två konkurrenter.

Weebly

Weebly

Weebly har ett val av 40 mallar att välja mellan vid anmälan. De är ganska attraktiva, men några av dem ser lite daterade ut och många av dem ser väldigt lika ut i design. Det finns inte mycket anpassning av de mönster som du kan göra heller utöver standardfärg- och teckensnittsändringarna.

Webbplatserna ser bra ut, men de skulle säkert inte “wow” någon. Med det sagt kan du köpa anpassade teman från tredjepartsleverantörer om du vill ha något mer, och du kan redigera temat HTML och CSS-kod för att ändra det om du också vill.

Det finns lyhörda och vanliga teman att välja mellan, där du har möjlighet att ändra din mobilvy när du har valt ett vanligt tema. Responsiva teman justerar sig för mobilen.

Squarespace

Squarespace

Squarespace har cirka 110 teman att välja mellan. Var och en är supersnick och professionell, och var och en skiljer sig mycket från nästa. De har uppenbarligen lagt mycket tid och tankar på att skapa dessa mallar.

Det finns ett stort utbud av stylingsalternativ för att se till att din mall inte bara ser ut som någon annan Squarespace-webbplats där ute också. Det finns faktiskt inte bara fler alternativ än Weebly, det finns mycket fler alternativ än de flesta webbplatsbyggare (med undantag för Wix). Olika sidor inom teman ser och beter sig annorlunda, så det känns som att allt har gjorts mycket noggrant.

Varje mall är helt mobiloptimerad (lyhörd), så du behöver inte röra dig med en andra redaktör. Du kan redigera CSS-koden, men Squarespace rekommenderar bara att du gör den för färger, teckensnitt och bakgrunder. Du kan också lägga till HTML- och JavaScript-element också.

Squarespace spikar det verkligen när det gäller en professionell, modern sida som kan justeras just efter din smak. Om design och skönhet är vad du vill ha från en webbplats, vinner Squarespace denna omgång, med Weebly som drar sina fötter bakom. Se mer information på Squarespace-granskning på WebsiteToolTester

Jämför viktiga funktioner

Jämför viktiga funktioner

Viktiga funktioner jämfört

Behöver din webbplats utföra vissa funktioner? Spela videor, ge dig webbplatsstatistik, ge en blogg? Om det inte bara finns där för att visa statisk information och bilder, måste du kolla in båda plattformarnas funktionsuppsättningar.

Weebly

Weebly

 • Anpassad domän. Du får en anpassad domän med alla plan utom gratisversionen.
 • SEO (sökmotoroptimering). Möjlighet att ändra sidtitlar och lägga till metabeskrivningar.
 • Bygga e-handel butik. Avancerad e-handelsplattform jämfört med andra webbplatsbyggare, inklusive flexibla leveransalternativ, kuponger och digitala nedladdningar.
 • Lägga till en blogg. Inkluderar en fantastisk bloggmotor som är mycket anpassningsbar med layoutkontroller, schemalagda inlägg och kommentarhantering.
 • Apps-integration. Det finns många gratis och betalda appar att välja mellan att lägga till din Weebly-webbplats från deras bibliotek. Dessa inkluderar Schedulista för onlinebokningar, LiveChat och sociala flöden för dina sociala mediekanalflöden.
 • Säkerhetskopier och export av webbplatser. Du kan bara exportera en .zip-säkerhetskopia av din webbplats men inte återställa den.

Squarespace

Squarespace

 • Anpassad domän. Varje plan har en anpassad domän.
 • SEO (sökmotoroptimering). Squarespace erbjuder redigering av sidtitlar, metabeskrivningar och URL-adressändring.
 • Bygga e-handel butik. ECommerce-sviten på Squarespace är kraftfull. Du kan ställa in anpassade e-postmeddelanden för orderbekräftelse, lägga till digitala varor och samarbeta med din webbplats med andra e-handelssystem som Xero. Den enda (mindre) nackdelen är att Stripe och Paypal är de enda betalningsportarna att välja mellan.
 • Lägga till en blogg. Bloggplattformen på Squarespace är ganska avancerad och ger alternativ för schemaläggning av inlägg.
 • Apps-integration. Det finns appmoduler som kallas “block” som du kan lägga till i, till exempel OpenTable. Annars måste du lägga till HTML-kod. Det finns ingen app-butik som den som Weebly har.
 • Säkerhetskopier och export av webbplatser. Squarespace har den funktionen som många webbplatsbyggare inte har – export! Du kan exportera din Squarespace-blogg direkt till WordPress, om du behöver en mer utdragbar plattform. Detta fungerar dock inte för vanligt innehåll. Du kan också importera bloggar från WordPress, Tumblr och andra bloggplattformar.

Om du vill ha många olika appar att välja mellan, är Weebly dock en fantastisk plattform att få dem. Om du tror att du någonsin kommer att migrera din webbplats någon annanstans kanske du vill välja Squarespace. Utöver detta är funktionsuppsättningarna för båda plattformarna ungefär på nivå.

Kundtjänstjämförelse

Teknisk och kundsupport

Användarstöd jämfört

Vissa människor behöver mycket hjälp och andra inte. Vilken kategori faller du i? Och hur vill du få ditt stöd?

Weebly

Weebly

Weebly erbjuder:

 • Telefonstöd
 • E-poststöd
 • Live chat
 • En kunskapsbas
 • Videohandledning

Squarespace

Squarespace

Squarespace har:

 • E-poststöd med en timmars vändning
 • Live chat
 • En kunskapsbas
 • Högkvalitativ videohandledning

Som ni ser är båda plattformerna rimligt jämförbara när de erbjuder ett brett spektrum av support. Generellt sett har Squarespace-stödet varit mycket snabbare och svaren tenderar att vara närmare lösningen än Weeblys.

Viktiga skillnader mellan kvadratområdet & Weebly

Viktiga skillnader mellan plattformar

Dessa två olika webbplatsbyggare är ganska mycket på nivå i alla områden, inte bara hur mycket utrymme på webben de upptar, och hur många investeringsdollar de får!

De viktigaste skillnaderna som vi kan se är:

 • Squarespace har ingen fri plan
 • Weebly är mindre flexibel än Squarespace
 • Squarespace har fler teman att välja mellan
 • Weebly erbjuder telefonstöd för sina kunder (Pro-plan och högre)
 • Weebly har ett större utbud av webbplatsappar att välja mellan
 • Squarespace har en dedikerad utvecklingsplattform
 • Squarespace erbjuder Xero och ShipStation-integration för e-handelsplaner
 • Weebly verkar fokusera främst på e-handel efter att ha tagits över av Square

Rekommendationer för användning av webbplatsbyggarna

rekommendationer

Squarespace och Weebly är båda mycket robusta webbplatsbyggnadsplattformar som kan producera professionella webbsidor på en minimal tid. De har båda mycket solida e-handelsplaner för små företag att dra nytta av. Båda kan vara ett smart val för personliga sidor, bloggar, hobbyister, portföljer och små företag.

Så vilken är den rekommenderade plattformen? Det beror på vad du letar efter.

Weebly

Weebly

Weebly är det bästa valet om du vill ha en gratis webbplats – i själva verket är det det enda valet här!

Det är också bra för dem som inte har någon teknisk kunskap och bara vill piska upp sin egen webbplats så enkelt som möjligt – det är definitivt lättare att använda än Squarespace.

Om du verkligen gillar att ha telefonsupport, är Weebly också ditt bästa alternativ.

Squarespace

Squarespace

Squarespace är byggaren att välja om du vill ha en mer designerutseende på din webbplats. Funktioner och mallar fokuserar på vacker, funktionell design, där elementinteraktion är en viktig funktion.

Det är också ett smart val när du inte vet hur stort ditt företag kommer att växa. Många företag som börjar med Squarespace och växer utanför plattformens räckvidd migrerar med framgång till WordPress.

Slutsats om jämförelse

Vilken plattform är rätt för dig – Squarespace eller Weebly?

Att välja den bästa plattformen

När det hela känner till det – och om du inte letar efter en specifik funktion från en webbplatsbyggare är frågan du behöver ställa dig själv när du väljer mellan Weebly och Squarespace:

Vill jag ha en plattform som är enklare att använda, eller vill jag en plattform som kommer att ge mig en mer designbar webbplats?

Om ditt svar är det första, föredrar du förmodligen Weebly, och om det är det andra kommer du förmodligen att föredra Squarespace.

Du kanske också vill kolla in några andra webbplatsbyggare för jämförelse, till exempel Squarespace vs. Wix, som har en liknande gratis plan att konkurrera med Weebly’s och den tidigare nämnda WordPress vs. Squarespace, för dem som behöver en mycket anpassad webbplats.

Webbplatsbyggaren du väljer är ett mycket personligt val, så se till att det är rätt för dig. Testa Weebly’s Free plan, eller kom igång med en 14-dagars gratis provversion av Squarespace för att göra dem upp för dig själv.

Några frågor eller tankar om vilken mjukvaruplattform du tycker är bättre? Kanske har vi missat en cool ny funktion i din favoritplattform? Var noga med att meddela oss i kommentarerna nedan!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map