Squarespace vs. WordPress: Vilken bör du välja?

Att välja en webbplatsbyggare är en tillräckligt tuff uppgift, och att jämföra Squarespace webbplatsbyggare och självhostad WordPress-programvara (WordPress.org) ger ytterligare en komplexitetsnivå för att välja din webbplatsbyggare, den som är värd respektive självhostad.


En webbhotell som är värd är en som företaget driver din webbplats på sina datorer; en webbhotell som är värd för webbhotell tillhandahåller programvaran för att bygga din webbplats, men du måste ta hand om att hitta en webbhotell för att köra din webbplats åt dig.

Denna komplikation utvidgar de vanliga frågorna för att ställa dig själv om din webbplats – vad du vill ha av den och hur mycket tid och ansträngning du är villig att investera i att förverkliga den drömmen – och introducerar en helt ny uppsättning.

Nu, mer än någonsin, är det viktigt att vara ärlig mot dig själv om hur komplex du vill att din webbplats ska vara, hur praktiskt du kan vara i skapandet och underhållet, vad din budget verkligen är och om du kan hålla dig till det dollarbeloppet.

Vår granskning av Squarespace kontra WordPress.org guider dig genom denna beslutsprocess genom att lyfta fram likheter och skillnader mellan värd Squarespace och WordPress.org som är värd själv, genom att visa dig vad varje produkt är bäst på.

Längs vägen kommer dina svar på frågorna att hjälpa dig att välja den bästa webbplatsbyggaren för din drömwebbplats.

Detta är inte ett talspel

Det finns två viktiga skäl till att det inte verkligen hjälper dig att välja mellan Squarespace och WordPress.org. För det första är Squarespace en webbbyggare-produkt, som gör att du kan skapa vackra webbplatser.

WordPress.org är främst ett innehållshanteringssystem som, även om du fortfarande kan skapa extremt attraktiva webbplatser, också låter dig hantera stora mängder data effektivt och effektivt.

Så Squarespace och WordPress.org kan tillgodose olika behov. För det andra blåser WordPress.orgs nummer alla andras bort.

Squarespace har drygt 700,00 webbplatser över Internet (i skrivande stund); detta innebär 0,2% av alla webbplatser där ute, och 0,4% av de bästa 10 000 webbplatserna som bestäms av Quantcast.

Av intresse här är att alla dessa webbplatser har betalade prenumerationer eftersom Squarespace inte har en gratis plan. Däremot har WordPress.org cirka 17 miljoner webbplatser för cirka 5% av hela Internet.

Av de bästa 10 000 webbplatserna har cirka 27% skapats med WordPress.org, och dessa är främst inom affärs- och teknikområden. Överlägset har WordPress.org de flesta webbplatserna för något innehållshanteringssystem där ute.

Vår popularitet för webbplatsbyggare:

Siffrorna är intressanta och visar att ett häpnadsväckande antal människor och företag använder WordPress.org, och ett respektabelt antal människor har byggt sina webbplatser med Squarespace. Det är allt.

Skapa en vacker webbplats

Hur mycket mallval behöver du?

Vi går direkt till antalet tillgängliga mallar:

 • Squarespace: 52 (totalt)
 • WordPress.org: tusentals

Enbart på siffror vinner WordPress.org hand-down. WordPress.org-mallar, kallade teman, har utvecklats av företagets personal, av tredjepartsutvecklare och av oberoende designers som laddar upp sina mallar till WordPress.org-webbplatsen.

Vissa grundläggande teman är gratis medan många har ett pris som bifogas, vanligtvis mellan $ 50 – $ 100. Kostnaden kan täcka extra funktioner, support från utvecklaren eller uppgraderingar. Det finns WordPress.org-teman för alla typer av företag, branscher och personliga behov.

Vissa granskare varnar för att kvaliteten på de gratis mallarna ofta saknas och utvecklarna av dessa har inget incitament att hålla dem uppdaterade eller fixa buggar i dem. De högre utbetalda teman är dock helt professionella, sofistikerade och bland de snyggaste webbplatserna kommer du någonsin se.

Squarespaces femtiotvå mallar är uppdelade i två grupper. Tjugoseks mallar finns tillgängliga för vanliga webbplatser och tjugosex för omslagssidor. Omslagsidor är enkelsidor som kan användas för målsidor eller webbplatser eller bloggar på en sida.

Alla mallar har skapats av Squarespace-teamet och är designade för visuell upplevelse, så du måste ha dina egna läckra foton för att importera till dem eller vara beredda att köpa lagerbilder. Granskare entusiastiska över den höga kvaliteten och det sofistikerade utseendet på Squarespace’s mallar.

Ta fram designern i dig

Du kanske inte kan hitta ett tema eller en mall som talar helt till dig och vill ändra något av det. WordPress.org är en öppen källkodsplattform som innebär att deras koder är öppna för alla att använda och anpassa. Som sagt är det främst utvecklarna av teman och verktygen som utnyttjar detta.

Beroende på vilket tema du väljer kan du snabbt ändra standardfunktioner, typsnitt, färger och andra element med avancerade stylingalternativ. Mer avancerad temaanpassning kräver åtminstone en grundläggande kunskap om HTML-kodning och CSS-modifiering.

Squarespace är mycket mer begränsat i sina anpassningsalternativ. Det finns en kraftfull stylingredigerare som låter dig ändra teckensnitt, färger, bildomskinlighet, bakgrundsbilder och några andra element utan att behöva känna till en kodning. Om du vet lite om kodning låter Squarespace utvecklarfunktion dig redigera CSS för att anpassa din webbplats ytterligare.

Ser bra ut på mobiltelefoner

De flesta webbplatser som visas idag utförs på en mobil enhet, vanligtvis en mobiltelefon. Kunniga webbplatsbyggare skapar en titt på sin webbplats som passar dessa enheter. Squarespace gör detta automatiskt för dig eftersom alla deras mallar är mobilkänsliga.

Vissa WordPress.org-teman erbjuder en mobilvänlig vy, medan du med andra måste använda en plug-in för att säkerställa att din webbplats fungerar korrekt på en mobil enhet. Du kanske frågar om du till och med bör oroa dig för detta, så var medveten om att Google gynnar mobilvänliga webbplatser i sökresultaten för sökningar som startats från mobila enheter.

Vår ta:

Det kommer verkligen att kontrollera jämfört med bekvämlighet. Både WordPress.org och Squarespace producerar vackra webbplatser; det handlar om hur mycket tid och ansträngning du vill lägga dig på och hur bestämd du är att din webbplats ska se exakt ut hur du föreställer den.

WordPress tusentals teman och öppen anpassning säkerställer att du kan ha webbplatsen för dina drömmar om du är villig att arbeta för det eller betala någon annan för att göra det.

Som jämförelse reducerar Squarespaces begränsade antal teman och anpassningsfunktioner drastiskt dina designalternativ, men du kan ha din snygga webbplats igång på egen hand utan att veta något om kodning.

Inlärningskurvan

Gränssnitt

I både Squarespace och WordPress är åtkomst till din webbplats för att skapa och underhålla den från instrumentpanelen. Den största skillnaden är hur varje instrumentpanel ser ut. Squarespace’s instrumentbräda är ren och elegant och återspeglar dess användarbas för icke-tekniska kunniga. Allt är tillgängligt från denna ena plats.

WordPress.org erbjuder en mindre förfinad instrumentbräda, men allt du kan göra på din webbplats, inklusive att ändra kodningen, är tillgänglig därifrån.

Dra och släpp

Att dra och släppa är det enklaste sättet att bygga en webbplats. Du kan placera rutor för text, bilder, video, grafik och så vidare på detta sätt. Vissa mallar är dock mer restriktiva än andra om du kan placera dessa element.

Alla Squarespace-mallar har denna dra-och-släpp-kapacitet, så att du kan leka med layouten så långt som mallen låter dig.

Med WordPress.org beror det allt på det tema du använder; Generellt sett är WordPress.org inte en webbutrymme för dra och släpp. Några av de premiumtemaen har dra och släpp-funktionalitet, men du betalar för denna bekvämlighet.

Men detta är WordPress, och så vänder du dig till plug-ins för att lösa ditt problem. Det finns ett urval av plug-ins för dra och släpp-sidbyggare, med recensioner om blandad framgång. Du måste vanligtvis fortfarande betala för dem, men de är temaoberoende.

WYSIWYG vad?

En “vad du ser är vad du får” visuell redigerare är en där du omedelbart ser resultatet av alla ändringar du gör i din text, bilder, grafik eller något annat element på din webbsida. På det här sättet ser du hur din publicerade webbsida kommer att ses och kan justera din förändring vid behov.

Squarespace har en WYSIWYG-redigerare, och så kan du gärna göra ändringar i ditt innehåll och ändra dem, alla på samma skärm.

Med WordPress är det lite annorlunda. För att se de ändringar du gör måste du klicka på knappen Förhandsgranska och gå till en annan skärm för att se den ändrade webbsidan. Du kommer sedan tillbaka till redigeringsskärmen för att revidera dina ändringar och upprepar detta vid behov.

Underhåll

Både Squarespace och WordPress.org uppdaterar kontinuerligt sina plattformar för att öka säkerheten, fixa buggar och, i Squarespace’s fall, för att förbättra prestandan. Skillnaden mellan dem är hur mycket du är medveten om detta.

Squarespace gör allt detta bakom kulisserna, och du behöver inte oroa dig för någonting – alla förändringar de gör är förprovade och läggs automatiskt in i Squarespace-systemet.

WordPress.org är lika samvetsgrant när det gäller att göra sådana förändringar, men du har viss delaktighet här. Du får ett meddelande på din instrumentpanel när ändringarna är klara att använda och klickar sedan på en knapp för att installera dem.

Men det är bara början. Ditt tema och alla dina plug-ins behöver också uppdateras för dessa ändringar, och utvecklarna av dessa (särskilt om de var gratis) kanske inte gör det åt dig så att du kan vara ensam där. Om du inte implementerar dessa ändringar kan du utsätta din webbplats för säkerhets- eller prestationsproblem.

Vår ta:

Squarespace är den enklare webbplatsbyggaren att använda, med en liten inlärningskurva; dra och släpp verkligen gör en skillnad. Även om det är möjligt att skapa en grundläggande webbplats i WordPress.org snabbt, har den verkligen inte samma wow-faktor.

Funktionerna hos varje

Att titta på funktionsuppsättningarna Squarespace och WordPress.org belyser deras ursprung. Squarespace designades från grunden för att vara en funktionsrik, digital publiceringsplattform som täcker mycket av allt som någon kanske vill göra på en webbplats.

Däremot utvecklades WordPress.org från en mycket framgångsrik bloggapplikation och öppnade sin källkod för allmänheten och uppmuntrade utvecklare att skriva plug-ins som behövs för dess utveckling till en allt-du-behöver-vi-har-det-webbplats byggmästare.

Flexibilitet av verktyg

Skillnaden i filosofi mellan Squarespace och WordPress.org ses i flexibiliteten i deras webbplatsbyggnadsverktyg.

Squarespace tillhandahåller ett bra urval av interna appar och widgetar som de bygger, testar och installerar. Det här är verktygen som du använder för att anpassa din webbplats och de fungerar bra – men det är de enda verktygen du kan använda.

WordPress.org ställer också några grundläggande verktyg tillgängliga för dig men utöver dessa finns de tiotusentals plug-ins (gratis och gratis) för att bygga din webbplats. Det här kan tyckas som obunden frihet, men se upp: inte alla plug-ins spelar fint tillsammans och en konflikt mellan dem, eller med ditt tema, kan ta dig en god stund att ta reda på.

Hosting och säkerhet

Det är här skillnaden mellan värd och självhost är tydligast.

Squarespace är värd för din webbplats som innebär att se till att den körs på deras servrar och ta hand om säkerhet, både fysisk och digital. Squarespace ser till att deras mallar är uppdaterade med de senaste webbstandarderna, att din webbplats inte blir hackad och hanterar deras plattform, så alla webbplatser är spridda över hela servernätverket.

Med WordPress.org är du ansvarig för att hitta webbhotelltjänsten för din webbplats. Du måste registrera dig för ett webbhotellkonto innan du laddar ner programvaran WordPress.org.

De flesta webbhotellleverantörer har en 1-klick installationsknapp för WordPress som gör det enkelt att göra detta. För råd om hur du väljer den bästa webbhotelltjänsten för dig, kolla in våra recensioner av sådana leverantörer.

Anpassad domän

Du behöver inte ha ett anpassat domännamn om du väljer Squarespace som din webbplatsbyggare, eftersom du har möjlighet att ha en underdomän av typen Yoursitename.squarespace.com.

Men om du har besvärat dig med att designa en fantastisk webbplats, bör du överväga en anpassad domän, som kommer gratis med en årlig Squarespace-plan.

Din WordPress webbhotelltjänst förväntar dig att du har ditt eget domännamn men kan erbjuda en rabatt eller till och med ett gratis domännamn med vissa planer.

SEO

Återigen ger WordPress allvarlig funktionalitet genom användning av plug-ins, den här gången inom området sökmotoroptimering. Om SEO är en prioritering för ditt företag, överväg sedan de mest avancerade alternativen som påminner dig om vilka sökord du riktar dig till och se till att dina sidor är så optimerade.

Squarespaces SEO-funktioner är mer grundläggande. De låter dig optimera alla grunderna för din övergripande webbplats och varje sida, så att de enkelt kan indexeras av sökmotorerna. Ett användbart tillägg är att Squarespace automatiskt skapar en webbplatskarta som du kan skicka till Google.

e-handel

Skillnaden mellan e-handelserbjudanden från WordPress och Squarespace kan komma till huruvida du ser dig själv i spetsen för en enorm megastore eller ett mer blygsamt hörnbutikföretag.

Om du drömmer om att ha din egen hypermarknad online, komplett med otaliga varianter av otaliga produkter, alla snyggt organiserade och märkta och redo att skickas till alla världshörn, har WordPress plug-ins som kan göra detta åt dig.

Börja med att välja ett tema som är specifikt utformat för e-handel och gå därifrån, plocka upp affiliate-marknadsföring, lagerhantering, fakturering och frakt-plug-ins och alla betalningsprocessorer du vill.

För att skapa en butik i Squarespace, dra och släpp bara ett produktblock-element till din Squarespace-webbplats. Squarespaces kundvagn är helt integrerad på webbplatsen, både i utseende och funktionalitet; kunder stannar på din webbplats under kassaprocessen så att du kan kontrollera hela deras shoppingupplevelse.

Affärsplanerna med lägre kostnad begränsar dock antalet produkter du kan sälja i din butik, och du kan endast använda Stripe som din leverantör av betaltjänster.

Bloggplattform

Medan du kan skapa attraktiva och funktionella bloggar på både WordPress och Squarespace, började WordPress livet som en mycket bra granskad och omfattande bloggplattform.

Squarespace klarar sig bra med att erbjuda alla standardblockeringar för blogginnehåll (bild, video, text, ljud etc.) och har Podcast-stöd samt tagg- och kategorisupport. Du kan också importera din befintliga blogg till Squarespace. Men WordPress vinner praktiskt med sina många bloggfunktioner, plus den har alla typer av plug-ins som utökar dessa och lägger till fler nya.

Innehållshantering

Återigen är det här WordPress.org utmärker sig eftersom dess ursprung var i hanteringen av innehåll. Om du hanterar en stor mängd innehåll, ändrar innehåll som en del av ett team eller behöver underhålla webbplatsen tillsammans med andra människor, är WordPress.org det bästa valet för dig.

Squarespace erbjuder samma innehållshanteringsfunktionalitet som alla andra vanliga webbplatsbyggare, men det är inte utformat för att hantera en stor mängd information.

Insticksprogram och appar

Gå igenom siffrorna igen för plug-ins och appar den här gången:

Squarespace: 0         WordPress.org: tiotusentals

Squarespace är inte en öppen källkodslösning, så bara Squarespaces eget utvecklingsgrupp ansvarar för deras mallar och verktyg. Nackdelen är att du bara kan använda det de ger dig; Uppsidan är att alla verktyg är av hög kvalitet, väl testade och fungerar på Squarespace-plattformen. Du behöver inte oroa dig för konflikter eller kraschar.

Som en öppen källkodsplattform har WordPress.org ett bibliotek med länkar till bokstavligen tiotusentals appar av alla slag. Dessutom är du fri att skriva och implementera din egen, till och med att sälja dem (eller ge bort dem) via deras webbplats.

Uppsidan är att det förmodligen finns åtminstone en, om inte mycket mer en app för allt du kan drömma om att göra, och det är också en nackdel. Det är lätt att bli bortförd och bygga en webbplats full av klockor och visselpipor som kan försämra dess prestanda.

En annan nackdel är att kvaliteten på dessa verktyg ofta är okänd, även om att läsa användarrecensioner av dem kommer att hjälpa.

Säkerhetskopier och export

Hosted kontra self-hosting kommer tillbaka till spel i frågor om säkerhetskopiering och export av din webbplats. Squarespace säkerhetskopierar din webbplats regelbundet, både i realtid och regelbundet.

Squarespace tillhandahåller också verktyg för dig att exportera din webbplats, och inte alla webbplatsbyggare ger det här alternativet. Inte allt kan exporteras; till exempel, produktsidor, albumsidor, text-, ljud- och videoblock kommer inte över.

Med WordPress beror säkerhetskopieringar och export enbart på policyerna för din webbhotelltjänst. Många webbhotellleverantörer erbjuder begränsade säkerhetstjänster, men vi påminner dig om att det är säkrare att betrakta det som ditt ansvar att säkerhetskopiera din webbplats på egen hand.

Webbstatistik

Inbyggt i Squarespace är analyser som ger din realtidsstatistik om din trafik per timme, dag, vecka och månad, inklusive användningen från personer med mobila enheter. Du kan också infoga Google Analytics för att avsluta bilden med information om besökare på webbplatsen.

Med WordPress-webbplats finns det en mängd plugin-program för webbplatsstatistik över nästan allt du kanske vill veta.

Vår ta:

Squarespace har en väl avrundad och solid uppsättning funktioner som täcker de flesta allt som en vanlig webbplats behöver. Om du letar efter alla typer av funktionalitet och pappor för din webbplats är WordPress-webbplatsen, genom att använda plug-ins, en verifierbar Aladdins grotta av skatter.

Och kostnaden för allt detta

Kostnaden för att få din webbplats igång är ett talspel, där du måste vara mycket medveten om din budget och vara flitig med att hålla fast vid den. Vi börjar med det enkla att hantera alternativet.

Squarespace webbplats kostnad

Squarespace har fem olika planer att välja mellan, tre för personliga webbplatser och två e-handelsplaner. Det finns inte en gratis plan, men Squarespace erbjuder en gratis 14-dagars provperiod så att du kan öva på att bygga en sida, offline-webbplats. För att ta din webbplats live måste du registrera dig för en plan.

I skrivande stund sträcker sig planerna från en webbplats med en sida för $ 7 per månad till obegränsade sidor för $ 26 per månad, för en månad till månad prenumeration. Du får fler funktioner med de dyrare planerna.

De två specifika e-handelsplanerna är för en basbutik och en mer etablerad butik, även om du kan sälja produkter i alla utom den mest grundläggande personliga planen.

Om du betalar i förskott för ett årsabonnemang sjunker de månatliga kostnaderna och du får en gratis anpassad domän. Glöm inte att hosting ingår i dessa kostnader – din månadsavgift täcker allt.

WordPress-webbplats Kostnad

Vi gick i detalj med Squarespace för att markera jämförelsen med WordPress-webbplatsen. Kostnaden för WordPress CMS är $ 0. Det är rätt; det är gratis – men det är bara för programvaran.

Här är vad du behöver spendera mer:

 • Webbhotelltjänst: månatliga eller årsplaner
 • Domännamn: årlig kostnad; vissa webbhotelltjänster ger detta gratis med en årlig plan
 • WordPress Theme: gratis eller för en kostnad
 • Plug-ins: gratis eller för en kostnad
 • SEO-plug-ins: viktigt om rankning högt i sökmotorerna är nyckeln för ditt företag
 • Din tid: det är ett $ -värde associerat med detta om du gör arbetet själv, särskilt om
 • det finns en inlärningskurva
 • WordPress-webbplatsutvecklingstjänster: avgift för att anställa någon för att få din webbplats igång (valfritt)
 • Underhåll: din tid eller $$ för att hålla jämna steg med uppdateringar, fixa problem osv

Vår ta:

Det beror på hur du ser på det och hur tekniskt du är på att bygga och underhålla webbplatser. Det betalar ut ett känt dollarbelopp varje månad med Squarespace eller en låg månatlig hostingavgift och din egen tid om du kan göra det till din WordPress-webbplats.

Å andra sidan, om du känner att du saknar alla tekniska färdigheter du behöver och ibland kan anlita någon, finns det en okänd mängd WordPress-webbplats eller ett förutsägbart utlägg av pengar varje månad med Squarespace.

Mycket attraktiva webbplatser

Både Squarespace och WordPress CMS har högprofilerade användare med professionellt utformade webbplatser och många användare som har designat sina egna.

Squarespace-webbplatser

Dixie Chicks officiella webbplats.
http://www.dixiechicks.com/

tror att kaffe använder sin webbplats både som en utbildningswebbplats och som en butik.
http://www.thinkcoffee.com/

Metal och honung är en blogg som använder vackra foton i sina inlägg.
http://www.metalandhoney.com/

WordPress-webbplatser

Ringling Bros. och Barnum och Bailey Circus använder en mängd olika sidelement.
https://www.ringling.com/

TechCrunch är en teknologiblogg.
http://techcrunch.com/

Cutest Paw är en webbplats med husdjursfoton.
http://www.cutestpaw.com/

Hjälp när du behöver det

Det är oundvikligt att, oavsett hur lätt det är att använda en webbplatsbyggare, du ibland behöver hjälp. Det finns hjälp för både WordPress.org och Squarespace-problem när du behöver det men på olika sätt.

Squarespace har ett centraliserat kundsupportteam beläget i USA. Du kan nå dem via 24/7 e-post eller livechatt från 15 till 20:00. EST – det finns inget telefonsupport. Squarespace har åtagit sig att svara på e-postfrågor inom en timme efter att de mottagits.

Squarespace-supportteamet har också satt in ett omfattande kunskapsbaserat steg-för-steg-videotutorials, artiklar och skärmdumpar för att hjälpa dig. Du kan också be andra Squarespace-användare om hjälp i forumet.

Med WordPress-webbplatsen är din kundsupport den enorma gemenskapen av andra WordPress.org-användare, eftersom WordPress.org i sig inte ger någon support av något slag.

Som sagt finns det en enorm pool av artiklar, videor, vanliga frågor, forum, riktlinjer och så vidare för att rota igenom för hjälp. Det är en (tidskrävande) fråga att hitta rätt plats att leta efter det användbara svaret på din fråga.

Det finns också din värdleverantör för webbhotellfrågor, kanske dina utvecklare för problem med dina plug-ins eller temat, eller kanske ditt WordPress-webbplatsstöd om du har anlitat någon för att ta hand om din webbplats. Stödet finns där ute; det handlar bara om att hitta rätt person vid rätt tidpunkt.

Vår ta:

Är du tillräckligt säker på att gå ensam eller vill du ha kundsupport i slutet av en telefon / e-post / livechatt?

Rekommenderade användare

Vid det här laget har du förstått skillnaderna mellan webbhotell och värdbyggare som är webbhotell.
Båda webbplatsbyggarna uppger att vem som helst enkelt kan använda sina produkter.

Men utöver frågan om teknisk förmåga finns det några andra viktiga frågor att tänka på när du väljer mellan Squarespace och WordPress CMS.

Squarespace-mallarna är tunga på foton och grafik. Kategorierna av mallar som Squarespace presenterar inkluderar musiker, restauranger och bröllop, alla visuellt intensiva.

Om du planerar att skapa en textbaserad webbplats, gör Squarespaces begränsade urval av mallar inte den bästa matchningen för dig och kom ihåg att det finns begränsad anpassning. WordPress.org har ett mycket större utbud av malllayouter och design.

Ditt val kan koka ner till hur mycket kontroll du vill ha över din webbplats. Kontroll över designen; kontroll över vem som är värd för det; kontroll över hur stort det blir och vad du kan lägga in det. I det här fallet är WordPress.org vägen att gå.

Om bekvämlighet är mer problem med dig – bygg webbplatsen snabbt och enkelt och oroa dig inte för det igen – är Squarespace ditt val.

Om du tvivlar på din designförmåga eller, omvänt, vet att du har alldeles för många idéer och måste läggas ihop, kommer Squarespace’s struktur att passa dig.

Alternativt, om du tycker om frihet och vet att du kan hålla dig till din budget och inte gå överbord med plug-ins är WordPress.org din lekplats.

Viktiga skillnader

Om du fortfarande är slits mellan Squarespace och WordPress.org är här en sammanfattning av de grundläggande skillnaderna, både fördelar och nackdelar, mellan de två webbplatsbyggarna.

Squarespace

 • Allt inklusive pris
 • Allt i ett; allt sköts
 • Koherent och kontrollerad
 • Dra och släpp
 • Begränsad funktionalitet
 • Begränsad anpassningsbarhet
 • Begränsat urval av mallar, lutande mot visuell design
 • Ingen kodning inblandad
 • 24/7 support
 • Förutsägbara kostnader

WordPress CMS

 • Programvaran är gratis; hosting kostar pengar och allt utöver det gratis eller mot en avgift
 • Mix-and-match plug-ins; byggklossar
 • Inlärningskurva
 • Kodningskunskap är en allvarlig tillgång
 • Kostnader som inte nödvändigtvis är förutsägbara
 • Omfattande funktionalitet genom plug-ins
 • Helt anpassningsbar genom öppen källkod
 • Dra och släpp beror på tema eller plug-in
 • Stöd från kamrater; kan vara svårt att hitta de svar du behöver

Gör ditt val

Vid det här laget kanske du strålar och är full av spänning över den frihet och kontroll som WordPress.org ger dig när du bygger din webbplats, och du är beredd att ta på dig allt ansvar som följer med att använda WordPress.org. Eller kanske är du mer än säker på att bekvämlighet och förutsägbarhet är för dig, och du älskar alla funktioner i Squarespace.

Eller kanske du är någonstans i mitten. Du vet att du inte är en WordPress.org-person, men du är fortfarande inte säker på Squarespace, vi kan hjälpa dig vidare med det också. Läs vår jämförelseöversikt om Wix vs. Squarespace, eller Wix vs. Weebly, två andra mycket populära webbhotell som erbjuder dig de flesta av samma funktioner och funktioner som Squarespace, men är något olika, var och en på sina egna sätt.

Om du är ett Squarespace eller en WordPress CMS-användare vill vi gärna höra från dig om dina upplevelser. Eller kanske har du frågor eller tankar om värd kontra självhost-webbbyggare i allmänhet som du vill driva av oss. Skicka in dem.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map