Squarespace vs. Wix-jämförelse: Vilken webbplatsbyggare ska du välja?

Något som du kanske inser, strax efter att du bestämt dig för att starta din första webbplats, är att välja rätt webbplatsbyggare är viktigare och utmanande än du först trodde.


Med så många tillgängliga alternativ, varav de flesta förmodligen ser lika ut vid första anblicken, är det svårt att veta vilket man ska välja. Du vill inte välja fel, slösa tid på att bygga din webbplats och så småningom ta reda på att du måste byta till en annan webbplatsbyggare. Så se till att avsätta lite tid för att överväga alla dina alternativ först noggrant.

Om du har fastnat och försöker välja mellan Wix och Squarespace, har du kommit till rätt ställe. Vi vet att det kan vara ganska tråkigt och tidskrävande att undersöka och jämföra dina alternativ, så vi har gjort det hårda arbetet för dig.

Squarespace och Wix jämförelse

I det här inlägget hittar du vad du behöver veta om både Squarespace och Wix för att fatta ditt beslut. Börja från början eller hoppa till de avsnitt som är mest relevanta för dig.

1. Allmän översikt över Squarespace och Wix

För att ge dig en uppfattning om vad varje webbplatsbyggare kan och inte kan erbjuda dig, här är en snabb jämförelse av för- och nackdelarna för Squarespace och Wix:

Squarespace Webbplatsbyggare

FÖRDELARNACKDELAR
Mycket professionella mallar av hög kvalitet

Avancerad bloggplattform

Bra e-handelsplaner tillgängliga

Inbyggd analyspanel

Responsiva design för mobiloptimering

Ingen gratisversion tillgänglig

Inte lika lätt att anpassa som vissa andra webbplatsbyggare

Det låga antalet tillgängliga mallar

Endast en navigationsnivå

Saknar integration med PayPal – endast Stripe

Wix webbplatsbyggare

FÖRDELARNACKDELAR
Enkelt, intuitivt gränssnitt

Ingen teknisk eller designkunskap nödvändig

Det stora antalet professionellt utformade mallar att välja mellan

Separat mobiloptimeringsvy

Omfattande appmarknad för extra funktionalitet

Det går inte att växla från vald mall

Ingen tillgång till en källkod

Begränsade alternativ för bloggplattformar

Dålig e-handelsfunktion

Vad är den bästa delen av Squarespace och Wix?

Att använda Squarespace har många stora fördelar, såsom e-handelsplaner och avancerad bloggplattform, så det är svårt att tänka på bara en anledning till att du ska använda den. Men om du var tvungen att begränsa den till den bästa funktionen, finns det en som sticker ut: Squarespaces moderna mallar.

De flesta är överens om att Squarespaces urval av malldesign av hög kvalitet är en viktig del av varför de valde den framför andra webbplatsbyggare eftersom du kan skapa en vacker, professionell och lyhörd webbplats även utan teknisk kunskap eller designkunskap..

Wixs malldesign är också en fantastisk funktion, men den bästa delen av Wix är att den är så enkel att använda. Det är en enkel dra och släpp webbplatsbyggare som är lättare att anpassa än Squarespace, och du behöver inte någon teknisk eller designkunskap för att använda den.

Så, hur vet du vilka styrkor som är bättre att ha? Squarespace’s eller Wix’s? Det beror på vad du letar efter i en webbplatsbyggare.

Till exempel tenderar personer som är nya att bygga webbplatser och bara vill ha något som är enkelt och lätt att använda föredrar Wix. Och individer som vill ha en professionell webbplats för att starta en liten webbutik tenderar att föredra Squarespace.

Hur lätt är det att använda Squarespace och Wix?

Squarespace webbplatsbyggare låter dig skapa en professionell webbplats utan teknisk kunskap, men det är inte den enklaste webbplatsbyggaren att använda. Huvudfrågan är att även om du inte behöver veta hur du kodar om du bara använder mallarna som de är, måste du veta hur du kodar om du vill anpassa något.

Naturligtvis finns det självstudier för nybörjare som kan hjälpa dig, men om att bygga din webbplats innebär mycket anpassning och om du fortfarande kämpar för att använda Squarespace efter den kostnadsfria prövningen är det förmodligen bättre att byta till något enklare, som Wix.

Wix webbplatsbyggare är ett av de enklaste onlineprogrammen för att skapa en webbplats och är otroligt lätt att använda. Det tar inte lång tid att lära sig grunderna, så du kan skapa en professionell webbplats på kort tid. Du behöver ingen teknisk kunskap för att använda det enkla dra-och-släpp-gränssnittet.

Om du vill ha något mer avancerat kan du föredra Squarespace. Men när det gäller användarvänlighet är Wix helt klart det bättre alternativet.

Vem ska använda Squarespace och Wix?

Squarespace är ett bra alternativ för kommersiella företag, både små och stora privata webbplatser och små företag som vill ha en onlinebutik. Det är särskilt användbart för evenemangssidor, restauranger och annonsmaterial (t.ex. fotografer, artister, designers, musiker osv.). Bloggplattformen är känd för att vara den näst bästa efter WordPress, så det är också ett bra alternativ för bloggare. Det är inte för medelstora eller stora företag som letar efter en mycket anpassningsbar plattform.

Wix är ett bra alternativ för nybörjare, frilansare och små företag. Det är särskilt användbart för annonsmaterial som vill skapa en onlineportfölj, hobbyister och små företag som inte behöver en webbutik. Naturligtvis kan du fortfarande använda Wix för att skapa en onlinebutik, men du får inte så mycket ut av det som du skulle göra med Squarespace, som har mer avancerade e-handelsplaner.

Hur skalbar är Squarespace och Wix?

Alla Squarespaces planer inkluderar obegränsad bandbredd och lagring. Om du vill sälja digitala produkter (t.ex. e-böcker, ljudfiler etc.) är filstorleksgränsen 300 MB, med ljudfiler begränsade till 160 MB och filuppladdningar begränsade till 20 MB. Din webbplats är begränsad till 20 sidor i en personlig plan eller 1000 sidor på alla andra planer. Om du planerar att lägga till en stor mängd information på din webbplats rekommenderar Squarespace att du använder en blogg istället för sidor.

Till skillnad från Squarespace inkluderar Wix inte obegränsad lagring, som det största beloppet det erbjuder 20 GB på eCommerce Plan och VIP Plan; det inkluderar dock obegränsade sidor på alla premiumplaner. Det inkluderar också obegränsad bandbredd, men endast för Obegränsad plan och VIP-plan.

Vilken typ av rykte har Squarespace och Wix?

Squarespace och Wix har båda ett gott rykte och mestadels positiva recensioner i näringslivet och bland användare, men de är kända för olika saker. Medan Squarespace har fått ett rykte för sina fantastiska mönster och för den inlärningskurva som användare upplever i början, har Wix fått ett rykte för att hålla dina data säkra och för att vara oerhört lätt att använda.

Har Squarespace och Wix en pengar-tillbaka-garanti?

Prova den 14-dagars gratisversionen innan du bestämmer dig för en plan eftersom Squarespace inte har någon pengar-tillbaka-garanti. De antar att den kostnadsfria prövningen kommer att ge dig tillräckligt med tid att testa den och bestämma om du vill fortsätta använda den eller inte.

Till skillnad från Squarespace har Wix en pengar-tillbaka-garanti för alla Premium-planer. Om du är orolig för att inte ha tillräckligt med tid för att testa det först, kan Wix vara det bättre alternativet eftersom det inte finns någon tidsgräns för Wix gratis plan. Men om du har bestämt dig för att använda Squarespace, se till att få ut det mesta av den kostnadsfria prövningen.

Har de vunnit några utmärkelser?

Squarespace vann 2015 Innovation By Design Awards för webbdesign och utsågs av många till ett av de bästa företagen att arbeta för i NYC 2015. Det vann också fyra priser vid 18: e årliga Webby Awards i följande kategorier: Webbtjänster & Applications, Best Visual Design – Estetisk webbplats, webbtjänster & Applikationer (People’s Voice), Bästa startsida / välkomstsida (People’s Voice).

2. Tillgängliga mönster och mallar

Här är en snabb översikt av Squarespace’s designfunktioner och mallar:

 • Över 40 mallar och över 20 omslagslayouter att välja mellan
 • Responsiva design för mobiloptimering
 • Du kan växla till en annan mall när du vill, och arbeta med flera mönster samtidigt

Exempel på Squarespace-mallar

Squarespace’s mallar är inte bara vackra, professionella och lyhörda, de är också anpassade för att tillgodose specifika behov. Tre olika typer är tillgängliga: webbplatsmallar, lagringsmallar och layouter på omslag.

Squarespace webbplatsmallar fokuserar först på att visa upp din verksamhet eller idé, och för det andra på att visa upp dina produkter. Butiksmallarna är specifikt utformade för onlinebutiker, men du kan också välja från webbplatsmallarna om du har en handelsplan. Om du har en omslagsplan kan du välja mellan över 20 layouter som är utformade specifikt för omslagssidor.

Här är en snabb översikt av Wixs designfunktioner och mallar:

 • Över 510 mallar att välja mellan
 • Mallarna svarar inte, men Wix har en separat mobilredigeringssida
 • Du kan inte byta till en annan mall när du har valt en

Exempel på Wix-mallar

Wix erbjuder en mängd olika professionella mallar för olika branscher, med kategorier och underkategorier för att hjälpa dig hitta rätt. Om du till exempel klickar på kategorin Företag kan du välja mellan följande underkategorier: Konsulting & Coaching, tjänster & Underhåll, reklam & Marknadsföring, fordon & Bilar, fastigheter, finans & Lag, teknik & Appar och husdjur & djur.

Vilket är bättre för dig?

Så, vilket är bättre? Squarespace design och mallar eller Wix?

Låt oss jämföra dem. För det första har Wix mycket fler mallar tillgängliga än Squarespace, så du kan ha en bättre chans att hitta den perfekta mallen med Wix. Men även om det inte finns så många alternativ är Squarespaces fantastiska mallar svåra att ignorera. Medan Wix vinner vad gäller kvantitet, vinner Squarespace när det gäller kvalitet.

För det andra kan du ha responsiva mönster som automatiskt optimeras för mobil om du använder Squarespace, medan du inte kan om du använder Wix, men du kan använda Wixs separata mobilredigeringssida. Så fråga dig själv detta: Vill du spendera mindre tid på mobiloptimering, eller vill du avancerade mobilredigeringsalternativ som ger dig mer kontroll över vad dina kunder ser?

För det tredje låter Squarespace dig ändra mallar, så att du kan experimentera för att se vilken som fungerar bäst. Men Wix tillåter inte detta. Tyvärr, om du ändrar mallar på Wix, kommer du att förlora allt ditt innehåll och måste starta om igen.

Både Wix och Squarespace har sina fördelar, men om du letar efter de bästa högkvalitativa designfunktionerna och mallarna som skiljer sig från mängden, bör du använda Squarespace.

3. Prissättning

Här är en snabb översikt över de olika planerna som finns tillgängliga med Squarespace och Wix:

Översikt över Squarespace och Wix planer

Squarespace:

 • Ingen gratisversion (endast en 14-dagars gratis provperiod)
 • Försäkringsplan
 • Webbplatser – personlig plan och affärsplan
 • Online-butiker – Grundläggande e-handelsplan och avancerad e-handelsplan

Wix:

 • Gratis plan
 • Premiumplaner – Anslut domänplan, kombinationsplan, obegränsad plan, e-handelsplan, VIP-plan

Squarespace Prissättning

Prissättningen är viktig att tänka på innan du fattar ditt beslut, så låt oss titta närmare på varje plan.

Alla planer.

Alla Squarespaces planer inkluderar obegränsad bandbredd och lagring, en gratis anpassad domän (med årsköp), en mobiloptimerad webbplats, kraftfull webbplatsanalys och kundsupport dygnet runt.

Försäkringsplan. Börjar på $ 3 / månad.

Squarespace’s Cover Page Plan är perfekt för dig som bara vill ha en enkel hemsida. Den innehåller en sida med en anpassningsbar layout, två bidragsgivare (inklusive webbplatsägaren), inbyggd mobildesign och en gratis anpassad domän under ett år.

Detaljer för fyrkantens omslagssida

Personlig plan. $ 12 / månad årligen, eller $ 16 månad till månad.

Squarespace’s Personal Plan är ett bra alternativ för dig som vill ha en liten webbplats och behöver mer än vad Cover Page Plan kan erbjuda. Med denna plan kan du lägga till 20 sidor, gallerier och bloggar. Du har tillgång till både webbplatsmallarna och layouterna på omslagssidan. Du kan också ta emot donationer och sälja obegränsade produkter med en 3% försäljningsavgift.

Affärs plan. $ 18 / månad årligen, eller $ 26 månad till månad.

Om du först vill fokusera på din idé eller ditt företag och för det andra att visa upp dina produkter, är Squarespaces affärsplan för dig. Det är bättre för företag än den personliga planen men är enklare än e-handelsplanerna. Du kan lägga till obegränsade sidor, gallerier och bloggar och ha bidragsgivare. Du kan också sälja obegränsade produkter med en försäljningsavgift på 2%, samt ha tillgång till utvecklarplattformen, en Google AdWords-kredit på 100 $ och gratis professionell e-post från Google.

Squarespace affärsplan detaljer

Grundläggande e-handelsplan. $ 26 / månad årligen, eller $ 30 månad till månad.

Squarespaces grundläggande e-handelsplan inkluderar allt i affärsplanen, utom den, innehåller kraftfull handelsanalys, etikettutskrift via Shipstation, integrerad redovisning via Xero och inga transaktionsavgifter. Det ger dig också tillgång till avancerade lager, order, skatt och rabattalternativ. Denna plan är ett bra alternativ för dem som planerar att växa sin verksamhet.

Avancerad e-handelsplan. $ 40 / månad årligen eller $ 46 månad till månad.

För större onlinebutiker kanske du vill uppgradera till den här planen. Utöver allt i Squarespaces grundläggande e-handelsplan inkluderar den avancerade e-handelsplanen övergiven automatisk återhämtning av kassan och transport i realtid.

Wix prissättning

Låt oss nu titta närmare på var och en av Wix planer.

Detaljer för Wix-prisplaner

Alla planer.

Alla Wix planer inkluderar obegränsade sidor och åtkomst till Mobile Editor. Alla Wix Premium-planer inkluderar Google Analytics, gratis värd, premiumstöd, domänanslutning, anpassad favicon och mobilredigering.

Gratis plan.

Wix gratis plan är ett bra alternativ om du vill testa Wix innan du fortsätter eller om du bara vill ha en personlig webbplats, men inte så mycket om du vill ha en professionell företagswebbplats, eftersom Wix visar varumärkesannonser på din webbplats och din webbadress är också Wix-märkta. Du har obegränsad sidor och full åtkomst till Wix-redigeraren och mallarna, men lagringsgränsen är 500 MB och bandbreddgränsen är 1 GB.

Anslut domänplan. $ 4 / månad för 2 år, $ 4,50 / månad per år, eller $ 7 månad till månad.

Connect Domain Plan är Wix mest grundläggande premiumplan. Skillnaden mellan denna plan och den fria planen är att den här låter dig överföra din nuvarande domän till Wix.

Kombinationsplan. $ 8 / månad för 2 år, $ 8,50 / månad per år, eller $ 12 månad till månad.

Wix rekommenderar Combo Plan för personliga projekt snarare än för företag. Det innehåller allt i Connect Domain Plan, tillsammans med 2 GB bandbredd, 3 GB lagring och en gratis domän i ett år. Det tar också bort Wix-annonser.

Obegränsad plan. $ 11,50 / månad för 2 år, $ 12,50 / månad per år, eller $ 16 månad till månad.

Enligt Wix är Unlimited Plan perfekt för företagare och frilansare som inte behöver en webbutik. Förutom allt i Combo-planen innehåller den 10 GB lagring och obegränsad bandbredd. Den innehåller också två fantastiska affärsappar: Form Builder-appen ($ 48-värde) och Site Booster-appen ($ 60-värde).

e-handelsplan. $ 15 / månad för 2 år, $ 16,50 / månad per år, eller $ 20 månad till månad.

Wix e-handelsplan innehåller allt i Obegränsad plan, samt 10 GB bandbredd, 20 GB lagring och en onlinebutik. Detta är den bästa planen för småföretag.

VIP-plan. $ 23 / månad för 2 år, $ 24,50 / månad per år, eller $ 30 månad till månad.

Detta är den ultimata planen. Wixs VIP-plan innehåller allt i e-handelsplanen samt obegränsad bandbredd, 20 e-postkampanjer per månad och en professionell webbplatsgranskning.

Vilket är bättre för dig?

Så, vilken erbjuder bättre planer? Fyrkant eller Wix?

Svaret på det kommer att variera beroende på vad du specifikt vill göra med din webbplats. Men låt oss jämföra de viktigaste punkterna.

För det första är den uppenbara skillnaden att Wix har en fri plan och Squarespace inte; men det betyder inte nödvändigtvis att Wix är det bättre alternativet. Om inte din webbplats endast är för personligt bruk, är Wix gratis plan inte ett bra val, eftersom dess varumärkesannonser kommer att förringa din professionella webbplats. Kvadratområdet är å andra sidan annonsfritt.

För det andra finns det den faktiska prisskillnaden. Om du letar efter det billigaste alternativet kan Wix tyckas vara det bästa alternativet. Men även om Squarespace kostar mer, kommer det med utmärkta funktioner som är väl värda den extra kostnaden.

Till exempel, om vi jämför Squarespaces affärsplan ($ 18 / månad årligen) med Wixs VIP-plan ($ 24,50 / månad per år), är Squarespaces plan faktiskt billigare och innehåller också fler fördelar.

För det tredje erbjuder Squarespace dig mer bandbredd och lagring än Wix. Samtidigt som alla Squarespace-planer inkluderar obegränsad bandbredd och lagring, erbjuder Wix endast obegränsad bandbredd och endast på Obegränsad plan och VIP-plan. Detta är kanske inte det bästa alternativet om du planerar att växa ditt företag.

Baserat på dessa punkter verkar Squarespace vara det bättre alternativet om du vill ha en professionell företagswebbplats med potential att växa. Men igen beror det allt på vad du behöver. Till exempel kanske du föredrar Wix om du bara behöver en enkel plan för ett personligt projekt och inte behöver obegränsad bandbredd och lagring.

Oavsett om du väljer Wix eller Squarespace, är det bättre att ta reda på tidigare om du vill förbinda dig eller inte, och håll dig fast vid det. Det är mer kostnadseffektivt på det sättet.

4. Popularitet

För att bestämma populariteten för Wix och Squarespace, låt oss titta på siffrorna:

Översikt över Squarespace och Wix webbplatser

Squarespace:

 • Squarespace grundades 2003
 • Det har över 500 000 webbplatser värd
 • Det har över 1 miljon betalande kunder

Wix:

 • Wix grundades 2006
 • Det har över 87 miljoner användare
 • Det har 2,12 miljoner betalande kunder

Det är också viktigt att överväga vad användare tycker om Wix och Squarespace, så här är en översikt över de vanligaste punkterna de tar upp:

Squarespace och Wix recensioner

Squarespace:

 • Tyckte om att använda Squarespaces kraftfulla redaktör för att skapa attraktiva och komplexa webbplatser
 • Uppskattat hur uppladdade bilder omedelbart skalas till storlek och hur utvecklare har tillgång till CSS och HTML
 • Tyckte att det var lättare att använda med tidigare erfarenhet, men det är inte nybörjarvänligt
 • Gav mestadels positiva recensioner, men inte perfekta på grund av dålig kundservice och för många fel
 • Skulle rekommendera andra främst på grund av dessa funktioner: kraftfulla e-handelsverktyg, behöver inte kodkännedom, vacker design och mallar, flexibla och skalbara – för alla typer av företag eller storlekar

Wix:

 • Älskade den otroligt lättanvända drag och släpp-redigeraren
 • Tyckte om att skapa attraktiva webbplatser utan någon kodningskunskap
 • Njöt av den utmärkta kundsupport, designfunktioner och betalningsbearbetningsfunktioner
 • Kritiker tyckte det var så användarvänligt att de beskrev det som roligt att använda
 • Klagomål var sällsynta tills ändringen till den nya redaktören, som är långsam och frustrerande att använda

Vilket är bättre för dig?

Popularitet betyder inte nödvändigtvis att något är bättre, men det kan hjälpa dig att fatta ditt beslut. Tänk bara på att siffrorna kanske inte är korrekta, eftersom de alltid förändras. Och kom ihåg att Wix enorma 87 miljoner användare inkluderar de som registrerade sig för gratisplanen och de som inte aktivt använder den.

Både Wix och Squarespace har fått en hel del popularitet och positiv feedback sedan de började. Även om klagomål är sällsynta är det viktigt att ta hänsyn till den negativa feedbacken eftersom du kan hamna i samma problem som andra har.

De viktigaste problemen som människor har haft med Squarespace är att det inte är nybörjarvänligt och kundsupporten inte är den bästa. Dessa två problem kombinerar inte mycket förtroende för nybörjare, eftersom de kan finna att de kämpar för att använda Squarespace och inte kan hitta den hjälp de behöver när de behöver det.

De viktigaste problemen som människor har haft med Wix rör förändringen till den nya redaktören, som användarna har beskrivit som långsam och frustrerande att använda, till skillnad från den gamla redaktören. Men även om experter också har varit kritiska till det, litar de på att Wix kommer att ta itu med dessa frågor.

Baserat på dessa punkter, liksom den positiva feedbacken från användare, verkar Squarespace vara mer populärt bland dem som redan har viss teknisk erfarenhet och inte behöver mycket hjälp, medan Wix verkar vara mer populärt bland de som vill ha en enklare och enklare plattform.

Så om du är nybörjare föredrar du troligt Wix med det lättanvända gränssnittet. Och om du har en kodningskunskap eller annan webbplatsupplevelse kommer du förmodligen att föredra Squarespace med dess mer avancerade alternativ.

5. Huvudfunktioner och kundsupport

För att ge dig en uppfattning om skillnaden mellan Squarespace och Wix huvudfunktioner, här är en snabb översikt:

Webbplatsbyggare Huvudfunktioner

SquarespaceWIX
 • Moderna mallar
 • Style Editor
 • Inbyggda mobila webbplatser
 • Mallar byter
 • Anpassningsbara innehållslayouter
 • Image Manager
 • CDN ingår
 • Responsive Image Loader
 • Getty Images-integration
 • Image SEO
 • Galleriblock
 • Video i Gallerier
 • Ljudsamlingar
 • Socialt anslutna
 • Enkel import
 • Anpassad WYSIWYG Editor
 • Automatisk responsiva mönster
 • Helskärmredigering
 • Samling av användardata
 • Webbplatskontroll
 • Intuitiv Drag and Drop Editor
 • Mobilvänligt
 • Gratis värd
 • Anpassad domän
 • Över 500 designade mallar
 • Mer än 40 unika gallerier
 • Parallax 3D-effekter
 • Obegränsade webbsidor
 • HTML-inbäddningskod
 • Facebook-appar
 • Personlig Google Mailbox
 • Privata och skyddade webbsidor

Jämför Wix och Squarespace: s funktioner och kundsupport

SquarespaceWIX
Inställningar – Att få en Squarespace-webbplats är enkelt. Du behöver bara lägga till ditt namn och din e-postadress.Installation – Att få en Wix-webbplats är också enkelt. Du kan använda din e-postadress eller ett socialt konto (Facebook eller Google).
Anpassat domännamn – Alla planer inkluderar en gratis anpassad domän för det första året.Anpassat domännamn – Endast tillgängligt med premiumplaner.
Webbplatssäkerhet – PCI-kompatibel och SSL aktiverad. All data lagras på Squarespaces säkra servrar.Webbplatssäkerhet – PCI-kompatibel och SSL aktiverad. Webbplatser lagras på Wixs säkra servrar. TRUSTe certifierad. Uppfyller EU: s och USA: s schweiziska Safe Harbor-ramverk.
Mobiloptimering – Mallarna svarar automatiskt och fungerar på alla mobila enheter.Mobiloptimering – Optimerar inte automatiskt för mobil utan har en dedikerad mobilredigeringssida.
SEO – SEO-vänlig. Tagging och XHTML tillgängligt. Du kan anpassa varje sidas URL.SEO – Begränsad SEO. Du kan optimera sidtitlar, metabeskrivningar och alt-taggar.
Gateway integration – Endast Stripe betalnings gateway.Gateway-integration – PayPal, WebMoney, Skrill, Authorize.Net, PayU Latam (endast Latinamerika) eller alternativet Offline Payment.
Integration av sociala medier – Den integreras med ett brett spektrum av alternativ för sociala medier.Integration av sociala medier – Den har en social bar och olika appar.
e-handel – Alla planer inkluderar en onlinebutik och låter dig sälja obegränsade produkter. Webbplatsplanerna har försäljningstransaktionsavgifter, men e-handelsplanerna har inga.eCommerce – eCommerce-planen innehåller en onlinebutik; Vi rekommenderar dock inte att du använder Wix om du vill sälja online. Huvudfrågan är att det bara finns ett alternativ för fast frakt. Om du fortfarande vill använda Wix kan du prova en tilläggsapp som Ecwid för att öka funktionaliteten.
Blogg – Bloggplattformen är ganska omfattande. Du kan schemalägga inlägg och importera blogginnehåll från Blogger, Tumblr, Squarespace 5 och WordPress.Blogg – Bloggplattformen är grundläggande och inte SEO-vänlig. Du kan schemalägga inlägg, men kan inte importera blogginnehåll.
Webbhotell – Alla planer inkluderar fullt hanterade molnhotell.Webbhotell – Wix är också värd på sina servrar.
Appar och widgetar – Användbara block för saker som OpenTable och BandsInTown. För allt annat som inte ingår kan du lägga till din kod i. Du kan också använda tilläggsfunktioner, till exempel gallerividgets och widgets för sociala medier.Appar och widgets – Wix App-marknaden har över 260 appar och widgets.
Navigationsdjup – Endast en djupnivå.Navigeringsdjupet – Högst två nivåer.
Intäktsgenerering – Lägg till Google AdSense-, AdWords-, Overture- eller bannerannonser.Intäktsgenerering – Lägg till Google AdSense, bannerannonser eller affiliate-länkar.
Nyhetsbrevverktyg – Du måste ansluta till ett MailChimp-konto.Nyhetsbrevverktyg – Du kan använda Wix’s ShoutOut.
Kontaktformulär – Anpassningsbar kontaktformulärare tillgänglig.Kontaktformulär – Enkel kontaktformulär byggare tillgänglig.
Forum – Du kan lägga till ett Muut-forum via HTML-kod.Forum – Du kan använda en app.
HTML-redigerare – HTML-kodredigeringsblock tillgängligt.HTML-redigerare – Du kan använda en app.
Lösenordsskydd – Du kan skydda varje webbplats med ett individuellt lösenord.Lösenordsskydd – Du kan också skydda varje webbplats med ett individuellt lösenord.
Lagringsutrymme – Obegränsat för alla planer.Lagringsutrymme – 500 MB till 20 GB, beroende på vilken plan du har.
Besökarstatistik – Använd appen Squarespace Analytics eller konfigurera Google Analytics.Besökarstatistik – appen Webstats är tillgänglig i gratisplanen. Google Analytics finns tillgängligt på Premium-planer.
Flera språk – Du kan ange alla språk i redigeraren, men gränssnittet är bara på engelska.Flera språk – Webbplatstext kan anges på alla UTF8-kompatibla språk. Redaktören är tillgänglig på 15 språk.
Kundsupport – inget telefonsupport. E-poststöd är tillgängligt med en timmes vändning. Livechatt är tillgängligt dygnet runt, men ibland finns det långa köer. En omfattande kunskapsbas, genomgångar, videohandledning och en Q&Ett avsnitt finns också. En gång i månaden finns det en-till-en-workshops med teamet i NYC.Kundsupport – Inget livechatsupport. En omfattande kunskapsbasis, genomgång, videoinstruktioner, forum och ett 24-timmars hjälpcenter finns tillgängliga. Telefonsupport är tillgängligt från måndag till fredag ​​mellan 06:00 och 17:00 Pacific Standard Time. VIP-planen ger dig tillgång till ett VIP-team som svarar på dina samtal.

6. Slutsats och rekommendationer

Om du har läst det här inlägget från början till slut, lutar du förmodligen redan mer mot antingen Wix eller Squarespace, men här är våra slutliga rekommendationer:

Vi rekommenderar Squarespace för personer som vill skapa fantastiska webbplatser som inte behöver mycket anpassning, särskilt för portföljer, evenemangssidor, artister, designers och små företag. E-handelsplanerna är ganska dyra, men om du vill ha en enkel, prisvärt, professionellt utseende webbplats, så är omslagssidan eller den personliga planen ett bra alternativ.

Vi rekommenderar Wix för personer som vill skapa sin första webbplats men inte har någon teknisk eller designkunskap. Välj Wix om du vill att en webbplatsbyggare ska vara så enkel att använda att det är roligare än frustrerande. Om du letar efter något mer avancerat eller med fler e-handelsverktyg kan du prova Squarespace eller kolla in andra alternativ.

Men som vi säger, att välja en webbplatsbyggare är ett viktigt beslut och allt beror på dina specifika behov. Så använd det här inlägget som en guide, men ta inte bara vårt ord för det. Du kanske också är intresserad av att läsa vår jämförelse av Squarespace webbplatsbyggare och WordPress-programvara.

Vi rekommenderar starkt att du testar Squarespaces gratis testversion och Wix gratis plan innan du fattar några beslut. Undersök, experimentera och ta reda på vilken som är rätt för dig.

Vi hoppas att du tyckte att det här inlägget var till hjälp och lycka till med din webbplatsbyggnad!

Föredrar du Wix eller Squarespace? Har du några andra skäl att välja det andra? Vi vill gärna höra dem, så dela dem i kommentarerna nedan.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map