REAL Scoop på att skapa en professionell webbplats

Du har ungefär sju sekunder att övertyga en besökare om att det är värt tiden att stanna på din webbplats. Om du har problem med att studsa trafik, oavsett om du gillar den eller inte, är det förmodligen dags att ta en kall, hård titt på din webbplats eftersom SOMETHING gör att dina besökare tar sig till kullarna omedelbart efter landning där.


Är det din kopia? Är det din grafik? Är det den övergripande designen? Är det alla tre? Det finns bara ett sätt att ta reda på.

Gå tillbaka och titta så att du kan tippa vågen till din fördel igen. Trots allt vill du verkligen fortsätta att förlora till dina konkurrenter? Om inte, fortsätt att läsa.

Grunderna för webbdesign

Den obekväma sanningen är att din webbplats är en direkt återspegling av kvaliteten på företaget, tjänsten eller individen den representerar. Den grundläggande designen på din webbplats kan omedelbart tipsa en besökare om huruvida en amatör skapade den eller en professionell.

Teckensnitten, utformningen av innehållslayouten och till och med färgscheman kan skrika att din svåger, som är väl insatt i att skapa Blogspot-webbplatser, skapade din senaste webbplats. Om du vill öka din professionella närvaro i det digitala utrymmet är här några grundläggande bästa praxis du vill fokusera på.

Håll layouterna enkla

Du behöver inte fastna så många kolumner eller ramar på en sida som möjligt. Det ser klumpigt och inte tilltalande ut. En enkel layout är mer benägna att få svar och kräver inte att besökare bläddrar åt sidorna för att se hela sidan. En bra grundläggande design att börja med är en tre-kolonns layout. Det är lätt för besökare att skanna och snabbt hitta vad de letar efter på din webbplats.

Omfamna lättlästa teckensnitt

Ett av kännetecknen för en professionell sajt är att det är lätt att förstå. När du har bestämt en bra färg för texten, titta på din typsnitt och teckenstorlekar. Kontrollera din webbplats på olika enheter. Det är viktigt att använda ett teckensnitt som visar detsamma för de mest använda plattformarna.

Dina besökare bör njuta av en upplevelse att titta på din webbplats via mobila enheter lika mycket som på ett skrivbord. Ett bra teckensnitt att använda är vilket serif-teckensnitt som helst (de med små taggar i ändarna på bokstäverna) för större text, t.ex. rubriker. Sans serif-teckensnitt (utan de små taggarna) är några av de enklaste att läsa teckensnitt på valfri skärm.

Använd lämpliga grafikstorlekar

Även om det är viktigt att använda den bästa grafiken som passar ditt innehåll, bör du också hålla dem små för snabb, ren laddning. Kom ihåg att ju större bild, desto långsammare.

Fokusera på varumärkeskonsistens

Varumärke är kännetecknet för en professionell webbplats. Se till att din logotyp och tagline är tydligt synliga på varje sida. Detta är det grundläggande grundläggande steget för att bekanta besökarna med både ditt varumärke och ditt meddelande.

Inkludera tydliga termer

Se till att din webbplats innehåller en sekretesspolicy, användarvillkor och alla andra specialmeddelanden du känner att dina besökare kanske bryr sig om. Var så transparent som möjligt med vad din webbplats gör med besökarinformation, även om du inte gör någonting alls.

Delar av god webbdesign

Det finns mycket grundläggande faktorer som alla professionella webbplatser har gemensamt, och det är mycket mer än att ha en ren design och bra grafik. Att använda bästa designmetoder kommer att resultera i en webbplats byggd för att behaga både besökare och sökmotorer.

Fokusera på navigering

När du utformar navigering, håll den ren och enkel. Det viktigaste som dina användare vill ha från din navigering är ett ramverk som säger dem var de är och ger dem ett enkelt alternativ att gå tillbaka till hemsidan. Placera din navigationsmeny på ett vanligt ställe, t.ex. nära toppen eller sidofältet.

Dela kontaktinformation

Ju fler sätt du visar användare att de kan komma i kontakt med dig, desto mer komfort har de att interagera med ditt företag eller din organisation online. Lägg till din fysiska adress om du har en ansluten till webbplatsen. Det är också bekvämt för dina besökare att ha ett kontaktformulär att fylla i.

Maximera information om sidfot

En sidfot är ett bra ställe att sätta länkar och annan användbar information för användare. Du kan också använda sidfoten för designelement som kanske inte har någon plats i layouten högre upp på sidan. Många företag placerar sin fysiska kontaktinformation i en del av sidfoten.

Använd lämpliga stilar för knappar

Dina användares ögon kommer snabbt att lära sig utformningen av webbplatsens knappar och leta efter dem som åtgärdsobjekt i din design. Se till att alla knappar som används för navigering är konsekventa på hela din webbplats.

Berätta vem du är

Gör din “About” sida informativ och engagerande. Visa entusiasm. Ge inte bara de torra fakta. Här kan du berätta vem du är och vad ditt företags eller organisations uppdrag är. Bilder av de involverade personerna kommer att ge sidan, ännu mer, personlighet.

Omfamna vitt utrymme

Vitt utrymme behöver inte vara vitt. Det är i grunden bara grundläggande ”utrymme att andas” på en sida. Det är ett område där det inte finns text, bilder eller grafik. Du hittar detta ofta på professionellt utvecklade webbplatser med platt design.

Amazons webbplats är ett bra exempel på hur detta fungerar. Varje sida har enorma mängder information att förmedla, men ingen av dem är överväldigande på grund av smart användning av vitt utrymme.

Gör det enkelt att hitta information

Återvändande besökare kanske vill hitta informationen de såg tidigare. Gör det enkelt för dem med en sökfunktion. Använd en sömlös sökruta som smälter in i din design. Den vanligaste platsen är i webbplatsens övre högra hörn.

Webbdesign bästa metoder för en fantastisk webbplats

Det är ingen hemlighet att designelement har utvecklats under åren, men en sak är säker: Du kan inte gå fel med en webbplatsdesign som är enkel. Professionell webbdesign handlar inte bara om skjutreglage eller vad de senaste klockorna och visselpiporna är. Det kombineras för att underlätta navigering och lyhördhet för både webbplatsen och elementen på webbplatsen.

Fokusera på sidokonsistens

Din layout bör förbli densamma på hela din webbplats. Slipa inte överraskningssideslayout på dina användare. Det är okej att gå från tre kolumner till en enda kolumn på uppmaningssidor men se till att navigeringen, sidfötter och andra element förblir konsekventa, så att användare aldrig känner sig ”fastna” på en sida.

Balansera användningen av färg

Det är lika viktigt att justera färgerna i din layout som att det är att välja en kompletterande färgpalett.

Organisera ditt innehåll i kategorier

Kategorier är bra för både människor och sökmotorer. Håll dig så organiserad som möjligt med ditt innehåll. Det är också en bra idé att placera ett navigationselement i sidofältet så att en besökare som bara vill se en viss kategori av produkter eller information kan göra det med ett enda klick.

Se till att din webbplats är tillgänglig för alla

Se till att du optimerar din webbplats för alla dina besökare. Det bör stödja funktioner för personer med funktionsnedsättningar, samt ha funktioner som visar de senaste högupplösta bilderna.

Våren för SSL-certifikatet

Om du samlar in betalningsinformation, få ett SSL-certifikat för din webbplats. Det är en kort process och hjälper till att skydda dina besökare när de gör en transaktion på din webbplats. Det är både oprofessionellt och definitivt inte inom ramen för god webbpraxis att be någon att mata in sin kreditkortsinformation i en osäker miljö.

Trender för webbdesign

Eftersom det finns så många olika plattformar att bygga en webbplats har spektrumet av mönster verkligen öppnat upp. Platt- och halvplattformar blir allt vanligare på professionella webbplatser såväl som bootstrapped-webbplatser eftersom dessa typer av mönster hjälper till att möta den ökande efterfrågan på responsiva webbplatser som anpassar sig till vilken typ av enhet webbplatsen visar på.

Här är några viktiga saker att tänka på:

Platt design laddas snabbast av allt

Många större företag har bytt till platt och halvplattform eftersom de laddar snabbare. Platt design är exakt hur det låter som det verkar platt, utan tredimensionella funktioner.

Andra kännetecken för platt design är skarpa kanter med minimal-till-ingen skuggning. En snabbladdningswebbplats kommer inte bara att se mer professionell ut, utan den kommer också att hålla dina besökare på sidan tills de slutför den önskade åtgärden.

Se till att din webbplats är lyhörd

Detta är något du inte kan förbise. När Google bestämmer var en webbplats rankas straffar Google nu webbplatser som inte är mobilvänliga. Så om du vill rangordna måste du gå mobil. Det är viktigt att du ser till att designen du använder visas på rätt sätt, beroende på vilken enhet som används för att komma åt din webbplats.

Använd kort för navigering

Har du sett Pinterest? Den baserar sina stift på ett designelement som vanligtvis kallas kort. Att använda kort med högkvalitativa bilder i din navigering skapar en professionell, ren sida som är intressant för besökarna.

Detta är särskilt attraktivt för produkt- eller tjänstesidor, eller när du har en massa artiklar eller innehåll du vill organisera. Använd engagerande bilder så har du plats på kortet för att skriva en titel och kanske till och med lite text för att locka ett klick.

Hantverk vinnande innehåll

En professionell webbplats hackar inte innehåll. Istället är alla ord på sidan där för ett syfte. Det finns inget fyllmedel. Det finns ingen fluff. Och det finns verkligen INGEN sökordstoppning! En professionell webbplats kan överföra massor av information utan överbelastning av information. Ta reda på varje block av innehåll på din webbplats. Se till att det tjänar ett syfte.

Använd hjältbilder till fullo

En professionell sajt kommer att säga en besökare på något osäkert sätt vad webbplatsen faktiskt handlar om. Ett sätt att enkelt uppnå detta är genom att använda hjältebilder ovanför vecket med textöverlägg som förklarar de grunderna i vad din webbplats handlar om.

Glöm inte video

Videor blir snabbt hjältbild 2.0. Att använda en video ovanför vecket där du traditionellt lägger en stjärnbild är ett utmärkt sätt att omedelbart fånga besökarens uppmärksamhet – och behålla den.

Enligt en studie från Psychology Today kan den mänskliga hjärnan bearbeta information från en video 60 000 gånger snabbare än att läsa en text. Det viktigaste när du integrerar en video på din hemsida är att det ser ut som om det är en sömlös del av resten av webbplatsutformningen. Om du letar efter inverkan och ett varaktigt sätt att göra ett fantastiskt första intryck, använd video.

Omfamna kraften i video

En övertygande studie av tidskriften Inc. fann att mer än 90 procent av B2B-kunderna använde onlinevideo för att fatta köpbeslut. Att lägga till video till inre webbsidor och blogginlägg om produkter och tjänster är en strategisk metod som platt-out fungerar. Men stanna inte där. Lägg till möjligheten för besökare att dela dessa videor med andra för en extra kick.

Vanliga fel i webbdesign

Du kanske har betalat topp dollar för en professionell för att utveckla din webbplats. Tyvärr kan några vanliga misstag i design dra hela utseendet på din webbplats. Här är några stora brottslingar att tänka på.

Informationsöverbelastning på sidor

Din hemsida behöver inte berätta för varje enskild sak du gör på en gång. I själva verket är en webbplats med varje tum skärmutrymme fastnat med bilder och text kännetecknet av en amatör. Om du serverar för mycket information blir det överväldigande och sannolikheten är att din besökare kommer att lämna.

Det är tråkigt att säga att många produktsidor blir offer för detta. En enorm produktsida tar åldrar att ladda och besökare kommer att lämna om de har väntat mer än några sekunder på att informationen ska visas. En studie släppt av Shopify fann att butiker med massor av produkter gav besökarnas uppmärksamhet under en längre period, men att den faktiska försäljningen var betydligt mindre. Snabbladdningssidor organiserade efter kategori är mycket mer användbara för att låta webbplatsens besökare hitta den information de vill ha än sidor fyllda till randen med innehåll.

Frustrerande navigering

Har du någonsin varit på en webbplats där kontaktinformationen eller länkarna till sociala medier nästan var osynliga eftersom de var dolda i det nedre hörnet av en sida? En professionell webbplats som uppmuntrar engagemang och är öppen i sekretesspolicy, användarvillkor och kontaktmetoder. Det är viktigt att du tar hänsyn till detta när du ställer in menyerna för din webbplats.

Ett sätt att integrera ren navigering när du har många alternativ på en meny är att använda en hamburgermeny. Den här typen av menyer staplas tills det klickas och öppnas sedan för att avslöja navigationsalternativen. Det är extremt rent, snabbt laddat och enkelt att använda för besökare på olika enheter, inklusive stationära datorer, surfplattor och mobiltelefoner.

För mycket – eller för lite – färg

Kommer du ihåg de tidiga dagarna med webbdesign när det var vanligt att köra över en webbplats som använde varje färg på hexkoder som fanns? När denna tappa bleknade blev färgscheman normen att hänvisa till, och några av dem var inte heller väl genomtänkta. Till exempel var det ett tag trendigt att designa sidor med ljusgrå text på vit bakgrund.

Då blev det tydligt att detta inte var en bra design eftersom det var omöjligt svårt att läsa på en stationär skärm och ännu värre på en mobil skärm. Använd en begränsad palett med hexfärger och använd en till tre kontrastkombinationer för en skarp look som är stilig, inte trashy.

Bilder av låg kvalitet

En sak som är lika bland alla professionella webbplatser är att de använder högkvalitativa bilder. Det är viktigt att dina bilder förblir vassa och inte blir pixelerade. Enfärgad och vit bakgrund tenderar att visa upp de flesta produkter i sitt bästa ljus. Om du väljer att använda hjältebilder, se till att du använder en högupplösta bild som är lämplig för det utrymme bilden kommer att fylla.

En spöksblogg

En professionell webbplats är aktuell. Om du väljer att ha en blogg måste du uppdatera den regelbundet. Innehållet bör fokusera på dina produkter och saker som påverkar din bransch. Du kan också marknadsföra din e-postlista och specialerbjudanden här.

Om du tycker att det är en utmaning att göra tid att uppdatera din blogg regelbundet, kan du använda talang inom ditt företag eller lägga ut uppgiften. En blogg som plötsligt tyst ser mycket oprofessionell ut.

Pop-ups

Undvik pop-ups om du kan. De flesta tycker inte om dem. Faktum är att många tycker att de är rent irriterande. Det är bättre att ge besökarna ett val att klicka på en annons eller gå med i en e-postlista i ett designelement i en sidofält istället för att fastna en popup-ruta framför deras ansikten på sidbelastningen.

Bannerannonser

Om din webbplats har bannerannonser är det dags att ta bort dem. En studie av Solve Media fann att webbsurfarare var mer benägna att överleva en flygkrasch eller vinna ett pris i Mega Millions-lotteriet än att klicka på en bannerannons. Ju fler bannerannonser din webbplats har, desto mindre professionell ser webbplatsen ut.

Kom ihåg att din webbplats är det första sättet som många “möter” dig och lär känna och lita på ditt varumärke. Se till att din webbplats använder de bästa metoderna: enkel navigering, sömlösa annonser och videor, högkvalitativa bilder och unikt innehåll.

Håll din webbplats uppdaterad och kopplas inte för en enda designidé. När tekniken rullar framåt för webbdesignelement, flytta med den för att ligga före kurvan så att din webbplats är den som används som ett exempel för att få webbdesign rätt.

Vad är det mest oprofessionella elementet du har sett på en webbplats?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map