5 WordPress-alternativ som du måste prova

Utan tvekan är WordPress ett av de mest använda innehållshanteringssystemen i världen. Det är populärt, kraftfullt och flexibelt men nyckelfrågan är – är det rätt webbplatsbyggare för dig?


WordPress är kanske inte för alla. Om du känner att WordPress inte är din kopp te, är det ingen mening att använda detta.

WordPress alternativ

Om du läser det här inlägget antar vi att du letar efter några alternativ till WordPress.

Så låt oss ta reda på fem populära alternativ till WordPress. Men om du vill prova mer, 000webhost föreslår några fler WordPress-alternativ.

1. Joomla

Joomla Kontrollpanel

Det skulle inte vara fel om vi säger Joomla är en av de största rivalerna i WP. Det har den största marknadsandelen på webbplatsplattformen efter WordPress. Joomla gemenskapen är ganska aktiv eftersom det finns mer än 8000 Joomla-tillägg.

Det är en gratis CMS-plattform som lanserades 2003. Den är främst utformad för webbapplikationsramar. Joomla är skriven i PHP och använder OOP (Object-Oriented Programming).

Om vi ​​pratar om funktioner är det exceptionellt enkelt att skapa bloggar på Joomla. Du behöver bara kopiera och klistra in ditt innehåll i plattformen och tryck på knappen ‘publicera’.

På tal om flexibilitet finns det ingen gräns för hur du vill anpassa din webbplats på Joomla. Från integration av sociala nätverk till den komplexa betalningsportalen är det relativt enkelt att implementera olika funktioner med Joomla.

2. Drupal

Drupal Administration

Drupal är ett av de bästa alternativen till WordPress. Liksom WordPress är det ett gratis open source innehållshanteringssystem som gör att du enkelt kan skapa en vacker, flexibel och en professionell webbplats.

Det är ganska enkelt att använda, det bör inte ta lång tid för en nybörjare att lära sig plattformens funktionalitet.

Men om vi pratar om säkerhet, är Drupal ett steg före WordPress. Plattformen har en utomordentligt fantastiskt meritlista när det gäller säkerhet. Det har en organiserad process för verifiering, utredning och publicering av olika säkerhetsproblem.
Du kan enkelt behålla prestanda och säkerhetsparametrar direkt från administratörskonsolen.

Förutom detta har Drupal ett stort aktivt samhälle där du kan hitta mer än 16 000 gratis moduler som kan användas för att söka support i olika frågor som databasbackup, CRM, lägga till en viss funktion på din webbplats, integration i sociala medier, SEO, etc..

På tal om teman och mallar har Drupal en enorm grupp av designers och utvecklare som skapar responsiva, funktionsrika mallar. Du kan hitta flera tredjepartsleverantörer som erbjuder responsiva teman och plugins. Dessutom har alla dess teman utformats med tanke på de olika SEO-aspekterna.

Bortsett från detta är hantering av innehållet i Joomla en bit kaka. Det ger dig en mängd alternativ för att hantera olika behörighetsnivåer utan att byta flikar.

En annan sak som gör det till det bästa alternativet till WordPress är dess skalbarhet, du kan börja med 2 sidor och växa till 2000 utan att göra en enda förändring.

Vi tror att vi inte bör glömma att nämna här att några av världens höga trafikwebbplatser som Nascar, Grammys och Vita huset har valt Drupal.

3. Umbraco

Umbraco

Umbraco är en annan populär CMS-plattform som lanserades 2004. På kort tid har den förvandlats till ett populärt val för tusentals användare över hela världen. För närvarande har det mer än 85 000 installationer.

Plattformen är byggd på Microsoft’s.Net-teknik och föredras mest av stora storlekar.

Umbraco är stolt över att vara exceptionellt användarvänlig och snabb. Även användare som inte är utvecklare och icke-designer kan använda den för att skapa en professionell webbplats utan att använda någon hjälp.

Förutom detta är det en SEO-vänlig plattform som innebär att du enkelt kan implementera olika verktyg på din webbplats för att öka SEO och förbättra din sökmotors ranking.

Liksom många populära CMS-plattformar har Umbraco en aktiv community av utvecklare som alltid är tillgängliga för att svara på de olika frågorna från nybörjare.

Förutom detta har Umbraco också ett omfattande supportsystem. Det har ett bibliotek med över 100 videodutorials som du kan titta på för att hitta snabba lösningar på olika problem.

Om du är villig att spendera några dollar har Umbraco också betalat premiumstöd.

Några av de populära användarna av Umbraco är asp.net och wired.co.uk.

4. Textpattern

textpattern admin

Textpattern är en populär bloggplattform som släpptes 2003. Den stöder snabb men ändå standardinstallationsprocedur. Liksom andra CMS-plattformar kommer du att bli ombedd att lägga till information om dina databasuppgifter och skapa en konfigurationsfil och lägga till användarinformation. Och du är redo att använda den.

Textpattern kommer med en modern redaktör som gör redigering av olika funktioner ganska enkelt. Användare kan redigera text, artikelbilder, kategorier med ett enda klick.

Dessutom har den ett par fantastiska funktioner också, inklusive av / på-alternativ för att växla kommentarer, poststatus, etc..

Men om vi talar om plugininstallation är det helt annorlunda än WordPress. Liksom WordPress, här får du inte möjligheten att installera ett plugin från menyn. För att installera ett plugin måste du kopiera och klistra in plugin-koden i Textpattern.

Även om det kan vara lite svårt för nybörjare men samtidigt kan de lära sig mer av det.

5. Medium

Medium skärmdump

Även om det är helt annorlunda än WordPress eftersom det inte är en komplett CMS-plattform, men det är en populär online-publiceringsplattform för miljoner amatörer och professionella bloggare över hela världen.

Ursprungligen lanserades Medium för att förbinda människor med idéer som är viktiga för dem. Men med tiden har det förvandlats till en användarvänlig skrivplattform för utgivare.

Medium är en helt responsiv plattform vilket innebär att din blogg kommer att se vacker ut på alla skärmstorlekar och enheter. Liksom WordPress, här behöver du inte oroa dig för plugins och teman eftersom det inte finns några.

Den bästa delen av Medium är att det gör att användare kan använda en anpassad domän för en utgivare som betyder att du kan ditt eget domännamn på medium utan problem.
I stället för kommentarer har Medium in-line-anteckningar och svar.

Avslutar

Även om WP är den mest rådande CMS-plattformen är det ändå många som är villiga att känna till alternativen. Hoppas den här artikeln erbjuder dig något spännande och användbart.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map