17 gratis verktyg för testning av hastighet för webbplatser för att förbättra webbplatsens resultat

Som webbansvarig är den kanske viktigaste statistiken du stöter på som speglar otåligheten hos den genomsnittliga Internetanvändaren: laddningstiden för din webbplats. Mindre än ett par sekunder är allt du får.


Faktum är att om det tar längre tid än tre sekunder att ladda någon av dina webbsidor är det troligt att du tappar affärer eftersom de flesta helt enkelt trycker på bakåtknappen eller stänger fliken.

Eftersom det skapar ett negativt intryck om din webbplats kommer många av dessa användare troligen inte att bry sig om att komma tillbaka.

Webbplatshastighet har också en betydande inverkan på din webbplats sökmotorranking, där Google använder webbsidans belastningstider som en av dess sökrankingsparametrar. (Du kan läsa mer om detta med Googles ord här.)

Så om din webbplats tar längre tid än vanligt att ladda, kommer sökmotorjätten att rangordna snabbare webbsidor före din webbplats. Och som du antagligen kan gissa betyder det att du inte drar nytta av den online-närvaro som du arbetade så hårt för att fastställa!

Därför är din webbplats totala prestanda och förmåga att göra snabbt nödvändig inte bara för dess användbarhet utan också för att det ska lyckas. Medan du tänker på detta är det en bra idé att använda hastighetstestverktyg för att få en bättre bild av alla problem med webbplatshastighet du kan ha.

Testverktygen kommer att informera dig om webbplatsens hastighet, samt ge detaljerad information och rapporter om hur du faktiskt kan lösa dessa problem. Heck, de är fria, så varför inte?

1. Google PageSpeed ​​Insights

Utvecklad av Google, PageSpeed ​​Insights är ett gratis verktyg som låter dig analysera webbplatsens prestanda på både stationära och mobila enheter. Det betygsätter din sida med en poäng på mellan 0 och 100 poäng. En högre poäng, helst över 85, är en indikation på att sidan presterar exceptionellt bra.

Men något lägre än detta innebär att det finns utrymme för förbättringar. Även om PageSpeed ​​Insights faktiskt inte ger dig den exakta laddningstiden för din sida, är det som den gör att generera cirka 30 olika förslag om hur du kan göra den sidan snabbare.

2. WebPagetest

Ett annat gratis onlineverktyg, WebPagetest låter dig köra enkla test för att bestämma de exakta laddningstiderna för dina webbsidor. Du kan emellertid också utföra ett mer personligt test genom att konfigurera avancerade inställningar, där du kan hitta alternativ för blockering av innehåll, blockering av video, transaktioner i flera steg och mer.

När du har kört ett test väljer du “Sidhastighet” så får du en totalbetyg samt en fullständig checklista med några förslag för att förbättra webbplatsens hastighet. En annan funktion som är värd att nämna är förmågan att välja flera platser och olika webbläsare innan du börjar testet.

3. GTmetrix

Med GTmetrix, kan du ge dina besökare en mer effektiv, snabbare och generellt förbättrad användarupplevelse. Det gratis onlineverktyget visar inte bara hastigheten på dina webbsidor, utan analyserar också olika sätt att förbättra webbplatsens hastighet och prestanda. Du får också se YSlow-graden på din webbplats.

Du kan registrera dig för ett gratis konto för att få tillgång till några av verktygets funktioner, som räcker för de flesta av dina hastighetstestbehov. En cool funktion är möjligheten att spåra historiken för dina rapporter på upp till fem olika webbplatser. Men för att få tillgång till de avancerade funktionerna måste du betala. Betalda planer börjar på $ 15 per månad, vilket är ett fynd med tanke på de resultat du får.

4. Pingdom

Pingdom är en fantastisk webbplats, nätverk och serverövervakningstjänst som gör det möjligt för användare att köra gratis hastighetstest. Den visar laddningstiden för din webbplats och ger dig många rapporter, till exempel prestandaklass, baserat på olika viktiga faktorer, och en uppdelning av varaktigheten varje objekt på din sida (till exempel JavaScript-bibliotek, bilder och stilmallar) tar för ladda.

Det låter dig också köra tester från flera platser och spåra prestandahistorik, vilket är användbart. Men om du vill att den ska övervaka webbplatsens prestanda, drifttid och hastighet dygnet runt måste du köpa en månatlig plan, som börjar på $ 13,95 per månad.

5. Visa långsamt

Visa långsamt, en webbaserad version av en open-source-serverapp som går med samma namn och övervakar många webbplatsprestandametriker över tid. När du har lagt till din URL övervakar programvaran din webbplats offentligt genom att regelbundet fånga resultat från fyra av de mest populära hastighetstestverktygen, som inkluderar Dynatrace, YSlow, WebPagetest och PageSpeed ​​Insights.

Resultaten är i diagram som hjälper dig att förstå hur olika förändringar på din webbplats påverkar dess prestanda. Du måste registrera dig för att använda det här verktyget. Om du vill att webbplatsen ska hålla dina mått privata måste du ladda ner och installera verktyget på dina egna servrar.

6. Neustar

Medan andra verktyg ger dig flera platser att välja mellan innan du börjar testet, Neustar har en något annorlunda strategi. Efter att du har angett din URL testar verktyget hastigheten på din webbplats på fyra olika platser samtidigt. Detta gör att du kan se den exakta tiden det tar för din webbplats att ladda på platser som San Francisco; Washington, DC; dublin; och Singapore.

De respektive laddningstiderna finns i ett diagram, så du måste identifiera de filer du behöver optimera för att förbättra din webbplats belastningstider. Du har också möjlighet att exportera dina resultat till PDF, som du kan ladda ner och se senare.

7. Lastpåverkan

Lastbelastning är ett gratis onlineprestations- och lasttestverktyg online för dina mobilappar, webbappar och webbplatser. Det ger tillräcklig information om din webbplats förmåga att hantera webbplats trafik. Dessutom kan den visa olika mätvärden som “begäran per sekund” och “innehållstypens laddningstid” i en graf.

Du kan till och med köra tester från upp till 10 olika platser samtidigt och du kan lägga till fler platser på begäran. Medan du kan få tillgång till de flesta funktioner med den kostnadsfria prövningen måste du prenumerera på en av premiumplanerna om du vill ha något mer avancerat. Planerna börjar på $ 89 / månad.

8. YSlow

Utvecklad av Yahoo, YSlow är ett gratis plugin för din webbläsare. Det är tillgängligt för olika populära webbläsare, som Opera, Firefox, Chrome och Safari. Verktyget analyserar alla webbsidor du besöker nästan direkt. Även om det inte ger dig de exakta laddningstiderna för din sida, ger det dig upp till 20 olika prestandaklass baserat på Yahoos regler för högpresterande webbplatser.

Det är dock inte allt. Den visar också statistik om sidan, sammanfattar sidans komponenter, tillhandahåller verktyg för prestandeanalys och erbjuder olika förslag och tips som hjälper dig att förbättra webbplatsens prestanda och hastighet.

9. Webbsideanalysator

Kanske ett av de äldsta hastighetstestverktygen där ute (den första versionen släpptes 2003), Webbsideanalysator kan hjälpa användare att förbättra sin webbplats prestanda. När du anger URL: n ger det kraftfulla verktyget dig en beskrivande analys av din webbplats genom att beräkna och sammanfatta varje element på din webbsida.

Verktyget tar hänsyn till dessa egenskaper och ger sedan värdefulla råd om hur du kan förbättra lastningstiderna på din webbplats. Det innehåller också de bästa webbplatsoptimeringsteknikerna och -metoderna i sina rekommendationer.

10. PageScoring

PageScoring är ett annat enkelt verktyg som laddar in den angivna URL: en och ger en detaljerad visning av varaktigheten varje innehållsdel tog för att ladda. Det visar inte bara den totala tiden utan också flera andra överföringsprocesser som inträffar när någon begär en webbplats via en webbläsare, inklusive nedladdningstid, sökning av domäner, sidstorlek, anslutningstid och mer.

PageScoring är ett av de mest effektiva verktygen när det gäller att mäta din webbplats prestanda i realtid eftersom det ger användarna en enkel och lättförståelig prestationsrapport med en minimalistisk design.

11. DareBoost

DareBoost är ett relativt nytt verktyg och erbjuder mer än 100 olika kontrollpunkter när du analyserar webbplatsens hastighet. Den klassificerar sedan din webbplats med en poäng som sträcker sig mellan 0 och 100. Du kan använda verktyget för att testa webbplatsens prestanda på både stationär och mobil, och det kommer att upptäcka problem med kvalitet och laddningstid från upp till 10 olika platser (beroende på vilka platser du väljer).

Resultaten finns i en rapport som dina utsedda prioriteringar delar upp. Du kan till och med exportera din rapport till PDF och jämföra webbplatsens resultat med andra. Förutom att ge rekommendationer för att förbättra din webbplats hastighet, erbjuder verktyget också kodkvalitet, tillgänglighet och SEO-råd.

12. Varvy Pagespeed Optimization

Utvecklad och underhållen av Patrick Sexton, Varvy Pagespeed Optimization gör att användare kan testa webbsidor för vanliga hastighetsproblem. Rapporterna om den angivna webbadressen delas upp i fem distinkta avsnitt, inklusive “använda tjänster”, “resursdiagram”, “hittade problem med sidhastighet”, samt “JavaScript-användning.”

Det här verktyget förklarar vad du kan fixa på din webbplats med ett mer grafiskt tillvägagångssätt, men det innehåller också dokumentation om hur du kan optimera din webbplats med informativa handledning om utnyttjande av webbläsarens caching, uppskjutande av kritisk renderingsväg och mer.

13. OctaGate SiteTimer

Det här är ett enkelt men ändå användbart verktyg som gör det möjligt för enskilda användare eller webbplatsägare att övervaka hur lång tid det tar för användare att ladda ner en (eller flera) av sidorna på din webbplats. När du har angett den URL-adress du vill testa presenteras resultaten i ett stapeldiagram som innehåller alla objekt på sidan och innehåller värdefull information som nedladdningstider och deras varaktighet.

Om du vill upptäcka sidobelastade sidobjekt, OctaGate SiteTimer kan hjälpa dig att enkelt identifiera dem. Du kan sedan i sin tur optimera de specifika objekten för att förbättra webbplatsens hastighet.

14. KeyCDN

KeyCDN är ett lätt och otroligt snabbt hastighetstestverktyg som ger detaljerad information om hur din webbplats presterar. Du kan välja mellan 10 olika platser runt om i världen och också välja att göra dina resultat offentliga eller privata. Verktyget ger också en visuell webbplatsförhandsvisning och nedbrytning av vattenfall, så att du snabbt kan se laddningstider, PPTP-förfrågningar samt webbplatsens fulla storlek.

15. Dotcom-monitor

Med dotcom-monitor, du har sju olika webbläsare och 23 olika platser att välja mellan innan du startar ditt hastighetstest. Det unika med det här verktyget är att det gör att du kan köra alla geografiska tester samtidigt. Detta sparar i sin tur tid eftersom de flesta andra verktyg bara låter dig köra ett test individuellt per plats.

Resultaten av testet finns i en rapport som webbplatsen delar upp i fem olika sektioner, inklusive “prestanda”, “fel”, “sammanfattning”, “värd” och “vattenfallsdiagram.”

16. WebToolHub

Ett av de mer grundläggande hastighetstestverktygen, WebToolHub låter dig kontrollera din webbplats för lastningsproblem och ger värdefull insikt, till exempel medelhastighet, sidstorlek, nedladdningshastighet och laddningstid i tabellformat.

17. Zoomph

Med Zoomph, kan du analysera din webbplats för mer än 400 vanliga orsaker till långsamma laddningstider gratis. Den skannar din webbsida och presenterar data som rör dess prestanda. För att komma åt andra funktioner, t.ex. övervakning och rapportering, måste du registrera dig för ett testkonto.

Över till dig

Som ni kan se finns det en hel rad online-hastighetstestverktyg som du kan välja mellan, var och en har sina egna uppsättningar med funktioner. Att testa din webbplats regelbundet kan hjälpa dig avsevärt att lösa alla hastighetsproblem du kan möta. Du måste dock se till att du alltid använder rätt verktyg!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map