A PrestaShop 2016 áttekintése


PrestaShop

Látogasson el a webhelyre

8.9


AWA pontszám

PrestaShop

A PrestaShop egy nyílt forráskódú bevásárló kosár, amelyet 2007-ben indítottak. Ma irodái vannak Miamiban és Párizsban, ahol több mint 100 fejlesztőből álló csapat működik. A platform nemzetközi elérhetőséggel rendelkezik, több mint 250 000 ügyféllel a világ minden tájáról. Nyílt forráskódú termékként folyamatos fejlesztési és fejlesztési állapotban van. Olvassa el az alábbi PrestaShop áttekintést.

Előnyök

 • Korlátlan Termékek és kategóriák
 • Könnyen telepíthető és beállítható
 • Könnyen használható File Uploader
 • Élő sablon testreszabás

Hátrányok

 • Nehéz meghosszabbítani
 • Drága modulok
 • Nem alkalmas nagyvállalatok számára
 • Hihetetlen témák

Áttekintés

 • Weboldal: www.PrestaShop.com
 • Központ: Párizs, Franciaország
 • Alapítási év: 2007
 • Kategóriák: Online áruház-készítő

A nyílt forráskódú platform használatának különös előnye, hogy ingyen elindulhat. A szoftver néhány másodperc alatt letölthető. Még nem kell megadnia az e-mail címét. Másrészt Ön felel a domain regisztrálásáért, a host kiszolgálóhoz történő csatlakozásért és az egyéb szükséges beállítási feladatok elvégzéséért.

A fizetett platformok ezt a lábmunkát végzik az Ön számára, de a PrestaShop használatával ezeket a lépéseket Önnek kell megtennie. Noha van egy útmutató az induláshoz és az ajánlott tárhelyszolgáltatások, ez a folyamat mindenkinek túlterhelhető lehet, korlátozott műszaki tapasztalattal rendelkezők számára.

Kinek készült a PrestaShop??

A felhasználók két kategóriába sorolhatók:

 1. Azok, akik műszaki ismeretekkel rendelkeznek a webhely felállításához és néhány tervezési munkához.
 2. Azoknak, akiknek pénzük és forrásai vannak fejlesztők és más szakemberek felvételére, hogy boltjukat felépítsék a földre.

Ha teljesen új vagy az e-kereskedelemben, akkor a PrestaShop sok mindent felvehet egyszerre. Azok számára, akik rendelkeznek ismeretekkel vagy forrásokkal a PrestaShop teljes kihasználásához, vannak egyértelmű előnyei. Az üzlete teljesen testreszabható lesz. Bármely eszköz vagy funkció hozzáadható harmadik fél integrációjához.

Fókuszterületek

A PrestaShop egyedülállóvá teszi azt, hogy bármely fejlesztő létrehozhat kiegészítőt és hozzájárulhat a szoftverhez. Ez azt jelenti, hogy egy egész közösség felel a platform felépítéséért és fejlesztéséért. Sokkal több lehetőség van a valós idejű megoldásokra.

korlátozások

Ismét a nagy hátrány, hogy több időt és pénzt kell befektetnie a kezdeti beállításhoz. A legtöbb kiegészítő kiegészítő árcímkével rendelkezik, és a költségek gyorsan felhalmozódhatnak. Lehet, hogy a szoftver ingyenes, de nem kapja meg webhelyét pontosan úgy, ahogy szeretné.

skálázhatóság

Nincs korlátozás arra vonatkozóan, hogy a webhely és vállalkozása milyen nagyra nőhet. Csak rajtad múlik, hogy kiválasztja a megfelelő fizetési átjárókat és egyéb eszközöket, amelyek lehetővé teszik a bővítést. A teljesen skálázható webhely vonzónak tűnik, de ne feledje, hogy sok szolgáltatás nem automatizált. Ha kinövi egy alapvető funkciót, akkor új szolgáltatót kell keresnie és integrálnia.

Hírnév

A PrestaShop-ot a felhasználók és a fejlesztők jól fogadták. A nyílt forráskódú programok egy közösségre vagy a fejlesztőkre támaszkodnak. Ugyanakkor nem minden közösség kohéziós és megbízható. A PrestaShop használatával élvezheti egy elkötelezett felhasználói csoportot és fórumokat, amelyek hasznos információkat nyújtanak. Ebben a vonatkozásban a PrestaShopnak sikerült leküzdenie a nyílt forráskódú programokhoz kapcsolódó leggyakoribb problémákat.

Díjak

A Packt Publishing 2010 és 2011 nyílt forráskódú díjai

Főbb jellemzők

 • Korlátlan szállítási hordozók
 • Testreszabhatja a termékmezőket
 • RSS feliratkozás
 • 1-kattintással a modul aktiválása
 • WYSIWYG szerkesztő
 • A rendelési állapotok testreszabása
 • Előre meghatározott rendelési üzenetek
 • Valós idejű Analytics irányítópult
 • Támogatja a több valuta és nyelv
 • Dedikált URL
 • Integrált előrejelző eszközök
 • Automata követő e-mailek

Iparági szakértők ítélete a PrestaShop-on

Az e-kereskedelem platformja A PrestaShop a szakértők általánosan ajánlott. A program elismerést nyer, mint az egyik legnépszerűbb nyílt forráskódú opció a piacon, és tökéletes a nagyobb vállalkozások számára. Az egyetlen óvatosság, hogy a PrestaShop nem lehet ötlet kisebb cégek számára, amelyek nem rendelkeznek kiterjedt termékleltárral. Kisebb vállalkozások, akik megpróbálják minimalizálni az általános költségeket, miközben befektetnek a növekedésbe, előfordulhat, hogy a PrestaShop simple-hez kapcsolódó többletköltségek nem érnek potenciális előnyöket.

A kritikus kritikusokon kívül a potenciális költség kérdésén csak pozitív dolgok szólnak a PrestaShopról. Íme néhány kiemelés:

 • Karcsú és jól szervezett műszerfal.A „back office” elkerüli a túl zsúfoltságot, ami az e-kereskedelem programjaiban gyakori probléma. Könnyen navigálhat a különböző menük és oldalak között, így megtalálja, amire szüksége van.
 • Kiemelkedő jelentési eszközök.Megnézheti a webhely teljesítményének statisztikáját az irányítópult megnyitásakor.
 • Felhasználóbarát készletkezelő eszközök.A termék hozzáadása egyszerű, és annyi részletet tartalmazhat, amennyit szeretne. Ön törődik a teljes ellenőrzéssel.

A PrestaShopról talán a legjobb hír az, hogy az csak javulni fog, mivel a világ minden tájáról származó fejlesztők tovább fejlesztik a fejlesztéseket.

  • http://www.merchantmaverick.com/reviews/prestashop-review/
  • https://reviews.financesonline.com/p/prestashop/#review
  • https://www.cmscritic.com/prestashop-review/
  • 2016. április 20

Pozitív fogyasztói vélemények és beszámolók az PrestaShop-on

Azok a vásárlók körében, akik rendelkeznek ismeretekkel és forrásokkal a PrestaShop működtetéséhez, az értékelések nagyon pozitívak. A különféle értékelési webhelyek felmérése azt mutatja, hogy a program gyakran 8-9 csillagot kap, és több száz pozitív említést tartalmaz a közösségi média oldalain.

Íme néhány olyan szolgáltatás, amelyet a pozitív véleményekben a leggyakrabban említenek:

 • Témák: A PrestaShop számos vonzó témát kínál, amelyek teljes mértékben testreszabhatók. Megkezdheti szilárd alapokkal, még mielőtt aggódnia kellene a változtatások miatt.
 • modulok: A PrestaShop használatával gyakorlatilag bármilyen modult (vagy alkalmazást) megvásárolhat, és kibővítheti üzlete funkcionalitását. Gyakorlatilag az összes fő név elérhető.
 • SEO eszközök.Azok a fogyasztók, akik a PrestaShop-ra váltak, jelentősen megnövelték a keresőmotorokból származó organikus forgalmat.

Azok is, akik tisztában voltak a PrestaShop működtetésével, rendkívül elégedettek voltak a programmal.

Negatív fogyasztói vélemények és panaszok az PrestaShop-on

Fontos megjegyezni, hogy a PrestaShop egy nyílt forráskódú termék, amelyet ingyenesen letölthet, és amelyet a világ minden tájáról származó fejlesztői közösség karbantart. Ez azt jelenti, hogy egy tapasztalt fejlesztőnek vagy egy erőforrásokkal rendelkező vállalatnak szüksége van egy fejlesztő bérbeadására, a PrestaShop sikeres futtatásához. Néhányuk számára a szükséges műszaki ismeretek jelentős hátrányt jelentenek a PrestaShop számára. Fontos azonban szem előtt tartani, hogy ez a nyílt forráskódú programok jellege.

A PrestaShop ellen benyújtott másik nagy panasz a költségekkel kapcsolatos. Amíg a szoftver ingyenes, előfordulhat, hogy a különböző költségek gyorsan összeadódnak. A hosting, a kiegészítők és a fejlesztők fizetése között a PrestaShop gyorsan meghaladhatja egy kis vállalat költségvetését.

A fogyasztói visszajelzések alapján készüljön fel arra, hogy több időt és pénzt fektessen be egy weboldal létrehozására a PrestaShopon keresztül, mint a legtöbb versenytársnál.

 • http://www.merchantmaverick.com/reviews/prestashop-review/
 • https://reviews.financesonline.com/p/prestashop/

Tervezés & testreszabás

A PrestaShop használatával szabadon létrehozhat webhelyet a semmiből, vagy az induláshoz felhasználhatja az ingyenes sablont. Ellenkező esetben meg kell vásárolnia egy témát. Rengeteg elegáns és professzionális sablon közül választhat. Nem meglepő, hogy a legszebbek is a legdrágábbok. Legyen kész arra, hogy néhány száz dollárt kigomboljon egy igazán elegáns témához.

A téma telepítése kihívásokkal járhat. Ha nincs bizonyos szintű műszaki tapasztalata, akkor profi szakember segítségét fogja igénybe venni. Ez további költségeket eredményezhet.

A PrestaShop leginkább a kódolási ismeretekkel rendelkezik. Egy szakértő képes lesz a téma bármely aspektusát néhány gombnyomással megjavítani. A jó hír az, hogy a kezelőfelület tartalmaz egy élő sablonszerkesztő funkciót. Ez az eszköz lehetővé teszi a színek, betűtípusok és egyéb részletek szerkesztését. Ez szintén megkönnyíti a tartalomkezelést. Miután megteremtették a hely csontjait, a leírások és képek hozzáadása intuitív.

Mobil site építése

A téma kiválasztásakor ügyeljen arra, hogy érzékeny mobil lehetőségeket keressen. Nem minden téma mobilbarát és érzékeny. Mentsd el a fejfájást egy olyan érzékeny témával kezdve, amely adaptálódik a böngésző méretéhez, és bármilyen eszközön jól néz ki. A webhely szerkesztése közben láthatja, hogyan fog kinézni webhelye különféle típusú készülékeken.

Közösségi megosztás

Lehet, hogy megtalál egy ingyenes közösségi megosztási kiegészítőt, de valószínűleg fizetnie kell, ha hozzáadja ezt a funkciót a webhelyéhez. Légy kész arra, hogy pénzt költ kiegészítőkre. Nélkülük sokat nem fog akadályozni a marketing eszközök.

Tervezési szolgáltatások

A vállalkozások többsége a tervezési szolgáltatásokba kíván befektetni. Egy szabadúszó bérbeadása rajtad múlik. A PrestaShop nem kínál tervezési szolgáltatásokat. Érdemes ellátogatnia a közösségi fórumba, és javaslatokat kérni.

Jellemzők & Eszközök

FunkcióÁttekintés
Online áruház beállításaA szoftver beszerzéséhez mindössze annyit kell tennie, hogy ellátogat a PrestaShop webhelyre, és kattintson a letöltés gombra. Innentől kezdve a dolgok bonyolultabbá válhatnak. A bolt sikeres elindításához különféle elemek ellenőrző listáját kell hozzáadnia. Ha nem biztos benne, hogy hol található a biztonságos tárhely, vagy melyik fizetési átjáró működik a legjobban az Ön számára, ez a folyamat ijesztő lehet.
Sávszélesség és tárolásEz attól függ, hogy melyik host szolgáltatást választja.
Bevásárló kosár plug-inek és kiegészítőkA PrestaShop kiegészítők piaca több mint 5000 opciót és számlálást kínál. Megtalálhatja bármely jelentős programot, és kevésbé ismert lehetőségeket fedezhet fel webhelyének elkészítéséhez.
Megrendelés kezelésA PrestaShop egyedülálló előnye a karcsú műszerfal és az adminisztrációs panel. A háttér kialakítása megkönnyíti a vállalkozás napi működtetésének irányítását. A platform robusztus jelentéstételt és statisztikákat is kínál, amelyek segítenek a megrendelések kezelésében. A lényeges és részletesebb megrendelési információk egyértelműen megjelennek az irányítópulton.
KészletgazdálkodásA készletkezelő eszközök ugyanolyan élesek és lenyűgözőek, mint a rendeléskezelő eszközök. Lehet, hogy nagyon sok olyan terület van, ahol úgy dönt, hogy integrálja a kiegészítőket, de a beépített felügyeleti eszközök valószínűleg több mint elegendőek lesznek.
Szállítás nyomon követéseRendkívül egyszerű a szállítmányozási lehetőségek beállítása a fő szállítmányozókon keresztül. Még egy ingyenes értéktől kezdve is kínál szállítást. Csak néhány másodpercig tart az indulás.
CRM szolgáltatásokA PrestaShop integrációs ügyfélkezelő eszközökkel rendelkezik. A kisvállalkozások és az induló vállalkozások számára ezeknek többnek kell lenniük a problémák kezeléséhez és szilárd ügyfélszolgálathoz. Ha átfogóbb menedzsment rendszert szeretne, akkor a piacon kell vásárolnia.
Sablonok és témákA PrestaShop egy ingyenes, a dobozból témát kínál. Elegendő az induláshoz, ha ismeri a kódot. Ellenkező esetben érdemes befektetni egy téma megvásárlásába. A böngészés megkezdésekor a lehetőségek széles skáláját veszi észre. Noha vannak valódi kölykök, találhat igazán lenyűgöző és gyönyörű témákat.
Integrációk és kiegészítőkRengeteg választás van. A legjobb minőségű termékek eléréséhez keressen jó hírű márkaneveket vagy tanúsított programokat. Ez garantál egy bizonyos szintű minőséget, és időt és pénzt takarít meg.
Mobil e-kereskedelemA témákat harmadik féltől származó fejlesztők tervezték, ami azt jelenti, hogy nincs szabványkészlet. Egyes témák érzékenyek. Néhányan nem. A mobil és érzékeny téma kiválasztásához el kell olvasnia a finom nyomtatást.
WebtárhelyNe felejtse el, hogy a többi platformon eltérően a tárhely nem tartozik ide. Látogasson el a hostolási modulra a szolgáltatási szakasz alatt, és kapjon javaslatokat. Ellenkező esetben ön egyedül áll, amikor a szolgáltatót választja.
AlkalmazásboltAz alkalmazás-áruházban gyorsan kereshet kategória vagy kulcsszó alapján. Az egy kattintással történő telepítés kiváló eszköz, amely megkönnyíti az integrációt.
BlogolásAz PrestaShop által kínált összes nagyszerű felügyeleti eszközzel azt gondolja, hogy azok tartalmaznának egy egyszerű blog funkciót is. Nem túl sok. Valójában egy blog hozzáadása több mint 100 dollárba kerülhet. Ez kissé nevetségesnek tűnik, különösen, ha az összes ingyenes blogprogramra gondol.
SEO és marketingA termékek hozzáadásakor meta címeket és leírásokat, valamint egyedi URL-eket is felvehet. Bármely, ezen túlmenő marketingt harmadik fél programján keresztül kell végrehajtani. Ismét egy nyílt forráskódú programmal számíthat arra, hogy gyakran ellátogat a piacra, és kiegészítőket vásárol.
hírlevelekA rossz hír az, hogy hozzá kell adnia egy programot vagy modult a hírlevél robbantásához. A jó hír az, hogy sok megbízható alkalmazás ingyenes egy bizonyos számú felhasználó számára. Képes lesz hírlevelet küldeni 2000+ ügyfélnek anélkül, hogy fizetett volna egy fillért sem.
Biztonsági jellemzőkFeltétlenül végezzen kutatást, amikor a biztonságról van szó. A tárhelyszolgáltatónak rengeteg védelmet kell kínálnia, de az e-kereskedelemmel foglalkozó webhelyen különösen ébernek kell lennie. A jól tájékozott ügyfelek bizonyos biztonsági funkciókat megkérdeznek, mielőtt hitelkártya-adataikat felajánlaják. Érdemes lehet befektetni egy biztonsági előfizetésbe a PrestaShop piactéren keresztül.
PCI tanúsításAlapvetően minden hozzáadott fizetési átjáró PCI-tanúsítással rendelkezik és megfelelő.
Tartalom létrehozásaTermékek és tartalmak hozzáadása a PrestaShop-ba egyszerű, anélkül, hogy túl alapvető lenne. Rendelkezhet rengeteg vonatkozó termékinformációval a nyilvántartás vezetéséhez. A mezők egyike sem kötelező, így nem fogja érezni, hogy csak adatbevitelt végez. Testreszabhatja az egyes termékeket az üzleti vállalkozásához nélkülözhetetlen információkkal.
Ajándék tanúsítványokAz utalványok és ajándékutalványok létrehozásának képessége a kevés beépített marketing egyike
Fizetési lehetőségekA PrestaShop lenyűgöző számú ingyenes fizetési lehetőséget kínál. Használhatja többek között a PayPal, a Stripe és a Skrill szolgáltatásokat. Az alkalmazásboltban körülbelül 215 fizetési lehetőség közül választhat. A jó hír az, hogy a PrestaShop telepítési útmutatót tartalmaz a felhasználók számára.
Adó- és szállítási számológépekAz egyetlen hátrány ezeknek a szerszámoknak az, hogy két külön oldalt kell meglátogatnia az irányítópulton. Nyilvánvaló, hogy ez nem egy ügyleti megszakító, de az sem teljesen értelmetlen. Elég egyszerűnek tűnik az összes adó- és szállítási kérdés egyetlen lapon történő kezelése.
jelentésekAz egyik első dolog, amelyet észrevesz az irányítópulton, az, hogy az a statisztikákról szól. Különféle számlálók és grafikonok vannak a webhely nyomon követéséhez. Még ha nem is adatmozgás vagy, nem tudsz segíteni, de megbotlik az összes számmal. Nagyon jó a trendek nyomon követése és a valós idejű statisztikák megtekintése.
WebhelystatisztikaA PrestaShop lehetővé teszi a látogatói tevékenységek nyomon követését, a nyitott és elhagyott bevásárlókocsik megtekintését és még sok minden mást. Ha még több adatbányászatot szeretne végezni, könnyen hozzá tudja adni a Google Analytics szolgáltatást. Nem kell fizetnie egy fillért, hogy megértse az ügyfelek és a webhely teljesítményét. Ez az egyik terület, ahol a PrestaShop a kezdetektől fog szállítani.

tervek & Árazás

Ingyenes! Noha tudod, mit mondnak azokról a dolgokról, amelyek túl jónak hangzanak ahhoz, hogy igaz legyen? Igen, navigálhat egy bemutató webhelyen, és ingyenesen letöltheti a szoftvert. Nincs szükség e-mail címre. Nincs tranzakció vagy havi díj, de ez nem jelenti azt, hogy nem kell költenie pénzt az induláshoz.

<Csak néhány indulási költséget kell szem előtt tartani:

 • Webtárhely – általában körülbelül 10 USD / hónap
 • Téma / sablon – várhatóan mintegy 300 dollárt fizet a jó minőségű témaért
 • Web Designer – Ha nincs kódolási tapasztalata, akkor valószínűleg segítségre lesz szüksége a webhely tervezésében. Akár 100 dollár / óra keresése lenne alku.
 • IT szakember – Megint mindent meg akarja tenni az első naptól kezdve. Ehhez szakértő segítségére van szükség. A professzionális segítség egy profi árat tartalmaz.
 • Kiegészítők és modulok – $$$

Persze, a PrestaShop ingyenesen indul, de a költségek gyorsan összeadhatók. Minél kifinomultabb és funkcionálisabb a webhelye, annál többet számíthat fizetésére.

Vevőszolgálat

Mivel bárki hozzájárulhat a PrestaShophoz és létrehozhat kiegészítőt, az ügyfélszolgálat bonyolult lehet. Lehetetlen, hogy olyan maroknyi ember legyen képes, aki képes válaszolni a folyamatosan változó platformokkal kapcsolatos kérdésekre.

A legjobb hely a segítségért a közösségi fórum. Ami a nyílt forráskódú programokat illeti, a PrestaShop hatalmas és jól összekapcsolt felhasználói közösséggel rendelkezik, akik készek segíteni. Ezeknek az embereknek nagy része fejlesztő, aki szereti a problémákat megoldani. Kérdése lehet, hogy csak a projekt, amelyet kerestek.

Íme néhány hasznos forrás:

 • Felhasználói Útmutató – Csak vigyázz: néhány felhasználói kézikönyv több mint 500 oldal. Nem pontosan emészthető mennyiségű információ.
 • GYIK oldalak – Ezek a leghasznosabbak, ha a telepítési folyamatról van szó.
 • Felhasználói fórumok – Ha konkrét kérdése van, keresse fel ezeket az anyagokat.
 • Internetes jegy – Ezt a beállítást mindig kipróbálhatja, de elvárhatja, hogy egy másik erőforráshoz irányítsa. Kicsi az esély arra, hogy tömör választ kap.
 • Támogatási terv – Ha van pénze égetni, regisztrálhat egy támogatási tervbe. Az árak felháborítóak, és évente csupán néhány órás segítségre van szüksége. Őszintén szólva, jobb, ha felhívja testvérét, aki számítógépen van, vagy keresse informatikai szakembert.
 • Élő chat – Amikor ellátogat a webhelyre, rendelkezésre áll egy élő csevegési szolgáltatás. A képviselő válaszolhat, vagy nem. Ha igen, készülj fel arra, hogy hallja az értékesítési hangmagasságot és a nulla hasznos információt. A csevegés általában azzal ér véget, hogy felhasználói kézikönyvet küld e-mailben. A legjobb, ha Ön időt takarít meg, és csak egyenesen a felhasználói útmutatóra lép.

Igazságtalannak tűnik azt mondani, hogy a PrestaShop ügyfélszolgálata rossz. A platformot nem úgy tervezték, hogy együttműködjön a piacon lévő más termékekkel. A nyílt forráskódú programmal egyszerűen nem ugyanazok az elvárások az ügyfélszolgálat és a támogatás tekintetében. Ennek ellenére, ha könnyű hozzáférést szeretne elérni a támogatáshoz, akkor a nyílt forráskódú program nem a megfelelő választás az Ön számára.

Egyszerű használat

Nyilvánvaló, hogy amikor webhelyet állít fel, van még néhány lábmunka a nyílt forrású termékkel kapcsolatban. A könnyű használat megtervezésekor azonban a PrestaShop sok mindent kínál.

A CSS és a HTML mellett a felhasználók kihasználhatják a kezelőfelületet is, hogy valósidejű változásokat végezzenek és tekintsenek meg. Ez a szolgáltatás kezdőbarát. A kezdők kis változtatásokat hajthatnak végre, anélkül, hogy minden apró csípésért tervezőt kellene hívniuk.

A hátsó oldal minden oldalán a jobb felső sarokban található „Súgó” gomb található. Ez valószínűleg a legjobb fogadás az információért, és mindig a látókörében van. A kezdeti beállítás után a legtöbb alaptulajdonos műszaki tapasztalattal rendelkező vállalkozónak képesnek kell lennie webhelyének egyszerű működtetésére.

Következtetés

Ha az PrestaShop-ot választanám egy online áruház felépítéséhez??

Ha rugalmas költségvetéssel rendelkezik, és közép- vagy nagyméretű online áruházat szeretne építeni, akkor igen. Ami a nyílt forráskódú platformokat illeti, a PrestaShop kiváló jelölt. Robusztus piactérrel rendelkezik, és lehetővé teszi professzionális, funkcionális és vonzó webhely létrehozását, amely teljesen testreszabható.

Azoknak a kisvállalkozásoknak a számára, amelyek csak elkezdenek egy tucat terméket eladni, a telepítési költségek valószínűleg nem érnek meg. Mindez a költségvetésből származik.

Ne feledje, hogy kiegészítőket kell vásárolnia, és fel kell hívnia a tervezési és informatikai szakemberek segítségét. Ha ezek a költségek nem haladják meg a téged, akkor a PrestaShop remek lehetőség a korlátlan lehetőségek megtapasztalására és a folyamatosan fejlődő program részvételére.

Összehasonlítás

PrestaShop

89

Shopify

96

BigCommerce

95

Volusion

94

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map