Hogyan válasszuk ki az e-kereskedelem rést

Még van hely az új e-kereskedelmi marketingszakemberek számára. Statista szerint, Az elektronikus kereskedelem 1,2 trillió dolláros iparág. Az e-kereskedelem megkezdése azt jelenti, hogy olyan rést kell választani, amelyben szenvedélyes lehet, de amelynek lehetősége is profitot szerezni. Fontos, hogy válasszon egy rést, hogy tudja, mely ügyfeleket célozza meg.


Több ezer termék érhető el, amelyeket online értékesíthet. Az új vállalkozóknak nehezen tudják, hol kezdjék el a kiválasztási folyamatot.

Válassza ki a megfelelő e-kereskedelmi rést

Nézd meg a piaci keresletet

Az e-kereskedelem résének kiválasztásának egyik módja az, hogy a termék igényli-e a piacot. Tegyük fel, hogy olyan terméket talál, amely Önnek érdekes és egyedi. Van néhány módszer annak meghatározására, hogy lehet-e szükség erre a termékre.

Van néhány alapvető terméktípus, amelyeket eladhat. Ezek általában a következő kategóriákba tartoznak:

 • Könyvek és kézikönyvek
 • Termékek, amelyek megoldják a problémát
 • Fogyóeszközök (ezek olyan tárgyak, amelyeket az emberek használnak fel, és ezeket feltölteni kell)
 • Újdonságok

Miután kiválasztott egy elemet a fenti kategóriák közül, a következőképpen meg kell vizsgálnia, hogy a termék megfelel-e valamelyiknek trend témák a Google-on.

Google Trends

Vessen egy pillantást arra, hogy mely témák népszerűek a Google-on, és nézd meg, hogy a megvizsgált termékek megfelelnek-e ezeknek a témáknak.
Például a 2015. december 14-i két legnépszerűbb keresés a Google-on:

 • Kim Kardashian
 • Justin Bieber.

Bármilyen módon hozzákapcsolódhat-e a termékéhez ezek a hírességek vagy a zene? Ha nem, lépjen tovább a trendekből, és lássa, hogy valami megfelel-e az emberek jelenlegi érdeklődésének.

Közösségi média trendek

A Pew Kutatóközpont szerint, A felnőttek 65% -a most használja a közösségi hálózatokat. A Twitter és a Facebook oldalain megjelenő tendenciák nyomon követése révén sokat mondhat neked az esetleges kielégítetlen igényekről és az online vezetők érdekeiről is..
Például néhány, a Twitterben decemberben felkapott téma:

 • Patriots
 • Karácsony
 • Sportközpont

Amellett, hogy bejelentkezik a Twitterbe, és csak a bal oldali oldalsávot keresi, hogy megnézze, mi trendje, használhat olyan webhelyeket is, mint a Trendsmap lebontani, amit a világ különböző területein élő emberek beszélnek.

A Facebookon a trend témák felfedezése olyan egyszerű, mint a fiókba történő bejelentkezés és a kezdőlap jobb oldalsávjának megtekintése. A három legfontosabb téma felbukkan, és a lefelé mutató nyílra kattintva többet is megnézhet. Például ezek a témák 2015. december 14-én trendek voltak:

 • Év a felülvizsgálatban
 • Elnökválasztás
 • Instagram férjei

Míg a témák szélesek, elképzelést adhatnak Önnek arról, hogy mi érdekli az embereket, és így jó hely lehet az ötletgyűjtéshez indítani egy olyan terméket, amelyet esetleg online szeretne eladni..

Legtöbbet eladott

Noha nem akarja lemásolni, amit mások csinálnak, jó betekintést kaphat az emberek által vásárolt termékek típusaiba a bestseller listák keresésével..

 • Az Amazon a világ egyik vezető e-kereskedelmi platformja. Lépjen az Amazon.com webhelyre, kattintson a Kategóriák elemre, és válasszon egyet. Most ugorjon a kategóriaoldal tetejére, és kattintson a „Legjobb eladók” feliratú lapra, hogy megnézze, mi a legforróbb termékek..
 • Az Ebay egy másik hely a forró, felkapott termékek kereséséhez. Csak lépjen az Ebay.com webhelyre, vigye az egérmutatót a „Ma” feliratú lap fölé, majd kattintson a „A mai trend trend” elemre. Megmutatja azokat az elemeket, amelyek jelenleg jól teljesítenek.
 • Ha a kézzel készített vagy kézműves termékek eladására gondol, Etsy jó hely, ahol megnézheti, mi működik jól, és mi nem. Nyissa meg közvetlenül a https://www.etsy.com/market/best_selling_items webhelyet, hogy megtudja, mi forró ma.

Mi a verseny??

Amíg ezeken a webhelyeken kutatást végez, szánjon időt versenyének tanulmányozására. Ha ezen a webhelyen bármelyik felhasználónévre kattint, akkor megtekintheti az eladó által kínált termékek teljes készletét.

Tegyük fel például, hogy észreveszi, hogy egy másik személy elad egy terméket az Ön eladandó elemek rövid listáján. Lássuk csak egy horgászbot és orsó. Ön rákattint a felhasználó nevére, és látja, hogy kiegészítőket is értékesít, például horgászkötél és csalik. Lehet, hogy ugyancsak a csoportot célozó dobozokat árusít.

Sokat tanulhat annak tanulmányozásával, hogy mit csinál a versenyed. Megtanulhatja, hol hirdethet, és még milyen további termékeket is eladhat.

Ismerje meg a választott rést

Miután egy vagy két termékre gondolt, beállíthatja a rést. Használjuk a fenti példát, és mondjuk, hogy a horgászcikkeket választotta niche területének.

Következő lépések

Miután kiválasztott egy rést, mi lesz a következő lépés?

 • Milyen termékek állnak rendelkezésre? Csak azért, mert tetszik egy termék, nem azt jelenti, hogy képes lesz megtalálni egy helyet, ahol gyorsan megrendelheti és raktáron tudja tartani. Meg kell vizsgálnia a költségeket is, és ha összehasonlítható áron tud-e eladni a terméket más online kiskereskedőknek.
 • Melyik terméknél van a legnagyobb haszonkulcs? Az egyik lehetőség a lehetséges árucikkek listájának szűkítésére, ha megnézed, milyen áron lehet megvásárolni őket, milyen áron készülnek online, és mi az általános haszonkulcsod. Minél magasabb a haszonkulcs, annál jobb lesz vállalkozása elvileg.
 • A szállító kínál szállítási lehetőségeket? Ha a termék nagy, ez pénzt takaríthat meg, mivel ahelyett, hogy az árut Önnek szállították volna, és azt a vevőnek továbbították volna, átugorja a postai folyamat egy lépését, ezáltal csökkentve a költségeket.
 • Van-e kedvezmény, ha ömlesztett módon vásárol? Ha biztos benne, el tudja adni a terméket, ömlesztett vásárlás csökkentheti a gyártási költségeket. Általában minél többet vásárolhat egyszerre, annál jobb árat kap a termékért.

Szezonális szempontok

Az a termék, amely bizonyos évszakokban jobban értékesít, mint más időpontokban? Az egyik példa a csúnya karácsonyi pulóverek. Legjobban november és január között fognak eladni. Az év hátralévő részében csökken az értékesítés.

Ha szezonális terméket szeretne eladni, készítsen biztonsági másolatot arra, hogy mit fog eladni a lassú hónapokban, vagy hogy hogyan emelkedik fel a jövő évi szezonális eladások során..

Lehet mögött ez a termék?

Mielőtt végleges döntést hozna egy termék eladásáról, kérdezze meg magától, hogy ez valami mögött maradhat-e. Gondolod, hogy hozzáadott értéket képvisel mások életében? Ha nem, akkor nehezen fogja eladni, amikor el kell döntenie a terméket.

A termék hozzáadott értékének potenciálja

Gondolja, hogy a termék jól elkészített és jó ár-érték arány? Gondolod, hogy ez jobbá teszi az ügyfelek életét, még ha csak apró módon is?

Ön maga használja a terméket? A személyes beszámolók hatalmasak. Ennek egyik példája az MLM cégek képviselői, például a Young Living illóolajok. Maguk használják az olajokat, és esküsznek rájuk. Ez a szenvedély ragyog, és mások szeretnék kipróbálni a terméket. Ha szeretne eladni egy terméket, akkor ellenőriznie kell, hogy hajlandó-e magát használni, és meg kell értenie, hogy működik, és miért a legjobb a rendelkezésre álló termékek közül?.

Alapján Vállalkozó magazin, A beszámolók azért működnek, mert:

 • Építsen bizalmat
 • Nem spam
 • Segítsen legyőzni a kétségeket

Az ismételt értékesítés lehetősége

Az a termék, amelyet az emberek átrendeznek, vagy olyan termék, amelyet egyszer vásárolnak, és soha többé nem?
Termékek, amelyeket az emberek egyszer vásárolnak:

 • Drága szerszámkészlet
 • Újdonságok
 • Készülékek

Termékek, amelyeket az emberek újra és újra megrendelnek:

 • Élelmiszer termékek
 • Szépségápolási termékek
 • Ruházat

Egy olyan termék, amelyet szeretnek, felhasználható vagy elhasználódhat, valószínűleg újrarendezésre kerül. Ne feltétlenül zárja ki más termékeket. Azt is meg kell vizsgálnia, hogy van-e lehetőség arra, hogy az emberek megrendeljék a terméket más családtagok számára vagy ajándékadást.

Növekedés és méretezhetőség

Ha valaha beszélt egy befektetővel vagy megnézi az NBC Shark Tankját, akkor valószínűleg hallotta a “skálázhatóság” szót. Dióhéjban ez csak azt jelenti, hogy az elem eladása gyorsan növekedhet-e, vagy egy olyan termék, amely a nagyobb piacokon lassan esik le.

Például egy olyan termékre, amely nem elég nagy méretű, lehet egy nagyméretű helyi éttermeknek szánt őrzött parkoló szolgáltatás. Ezen a piacon valóban kapcsolatba kell lépnie az éttermekkel való jó kapcsolat érdekében. Nagyon sok a verseny. Nem könnyű eljuttatni más piacokra, ahol lehet, hogy nem ugyanazok a kapcsolatok. A többi piacon is erős a verseny.

Egy jó skálázhatóságú termékre példa egy babahordozó, amely megtakarít az anya hátán. Talán a terméket jelenleg néhány helyi butikban értékesítik. A megfelelő összeköttetésekkel és a munkával azonban ez egy olyan elem, amely könnyen vonzóvá teheti az ott új mamák tömeget. A világ számos piacán és online is értékesíthető.

Az a cikk, amelyet méretezhetőnek tekint?

 • Van-e tömeges fellebbezés??
 • Lehetséges-e fordítani mind online, mind tégla- és habarcs-értékesítésre?
 • Képes-e megváltoztatni, adaptálni, hasonló termékeket hozzáadni??

Természetesen nagyon sok további tényező befolyásolja a skálázhatóságot, ám ezek az alapok, amelyek segíthetnek abban, hogy eldöntsön az esetleges termékek között.

Beszállítók keresése

Miután elhatározta a terméket, számos választási lehetősége van annak beszerzésére:

 • Készítse el a terméket maga (ez később befolyásolhatja a méretezhetőséget)
 • Fizessen valakinek, hogy a terméket Önnek gyártja
 • Keressen olyan szállítót, aki már gyártja a terméket, és készen áll arra, hogy nagykereskedelemben eladja

Kiállítások

Az egyik módszer a beszállítók megtalálására az, hogy meglátogatja a niche területén lévő kiállításokat. Tehát használjuk újra ezt a halászati ​​ellátási példát. Ön részt venne egy nagykereskedelmi horgászfelszerelés-kiállításon. A show alatt jegyzeteket készít, kérdéseket tehet fel, és egyedi termékeket kereshet eladni.

Össze kell gyűjtenie:

 • Elérhetőségei
 • A vállalat képessége nagy megrendelések teljesítésére
 • Információk a cseppszállításról

A kiállításon résztvevő emberek többsége harmadik fél gyártó. Ha lehetséges, hagyja ki a beszállítókat, és rendeljen közvetlenül egy társaságtól a költségek csökkentése érdekében. Itt jön be a nagykereskedelem.

Nagykereskedők keresése

A nagykereskedők elhelyezése sokkal nagyobb kihívást jelenthet, mint gondolnád. A Google kereséseiben felbukkanó nagykereskedők egy része egyáltalán nem nagykereskedő. Áraik nem olyan szinten állnak, hogy lehetővé tegye ésszerű profitot.

A Shopify szép listája tartalmaz mind a belföldi, mind a tengerentúli szállítókat. Ez egy jó hely a kezdéshez, de meg is vásárolhat néhány terméket, és ellenőrizheti a csomagolást a gyártó adataival kapcsolatban. Vegye fel a kapcsolatot a gyártókkal közvetlenül e-mailben, csigaposta útján vagy telefonon, és érdeklődjön a nagykereskedelmi számlákkal kapcsolatban.

Melyek a piacod a résedben?

Most, hogy kiválasztott egy terméket, és mielőtt pénzt költött a készletleltárra, rákeresett egy termékre, meg kell győződnie arról, hogy a piacán külön piacok vannak-e..

Elemezze, hogy hol népszerűsítheti és eladhatja termékét

Amikor tanulmányozta a terméket és a versenyt, valószínűleg már felállt egy listával a verseny által eladott helyekről, és tudja, hogy lábujjakhoz járhat az adott piacon zajló versenyével.

Most, ha el akarja jönni a versenyt, akkor további kell találnia. Gondolj az e-kereskedelemre mint több fórumú törekvésre:

 • Hozzon létre egy bevásárlókosár-rendszert webhelyén.
 • Legyen közösségi média jelenléte.
 • Beszéljen más e-kereskedelem tulajdonosaival arról, hogy hírlevelen kínál-e ajánlatot egymás ügyfeleinek.
 • E-mail felhasználók az elhagyott bevásárlókocsikról. A Kissmetrics becslése szerint A vásárlók 54% -a akik elhagyják a bevásárlókosárot, de később kedvezményt kapnak, befejezik az eladást. A nyomon követés és a tájékoztatás ilyen formája könnyen automatizálható és kicsit jobb, mint a versenytársak.

Milyen problémát old meg a termék??

Az egyik dolog, amit kitalálnia kell, ha még nem tette meg, hogy milyen problémát oldja meg a termék az emberek számára. Tegyük fel, hogy a horgászbot és a tekercs esetében az, amelyet most eladott, lehetővé teszi, hogy a basszushalász távolabb és pontosan dobjon, mint a piacon lévő összes többi.

Most már nem csak azt tudja, kinek kell elősegíteni (basszus halászok), hanem azt is tudja, hogy milyen előnyökkel jár a bot és a tekercs, tehát tudja, hogyan lehet elősegíteni e demográfiai.

Hogyan találja meg az ügyfelek??

Készítheti a legszebb weboldalt, amelyet valaha látott, kedvezményeket kínálhat, és minden helyes dolgot megtehet, de ha az ügyfelek nem tudják, hogyan találnak téged, pazarolja az erőfeszítéseit.

Amellett, hogy rendelkezik weboldallal, ellenőriznie kell a webhelyet:

 • Jól szerepel a keresőmotorok keresésében
 • Mobilbarát. A remarkety becslése szerint ennek vége Az ügyfelek 70% -a vásárolhat okostelefonon egy bizonyos ponton. E-mailjeinek és webhelyének mobilbarátnak kell lennie.
 • Bejövő kapcsolatokkal rendelkezik. Ezeket akkor érik el, ha bekapcsolódnak az online közösségbe saját niche miatt.
 • Legyen gondolatvezető. Tehát csatlakozna a basszus halászok fórumaihoz. Ügyeljen azonban arra, hogy ne legyen spam. Ne csak reklámozza termékét a fórumokon, hanem olyan tanácsokat is kínál, amelyeknek van értelme felhatalmazni magukat.
 • Adjon hozzá értékes tartalmat. Kiváló ötlet a weboldal blogjának tárolása. Ez lehetővé teszi olyan hasznos témák felvételét, amelyekre az embereket hozzáadottértékként tudja mutatni (feltételezve, hogy a fórum lehetővé teszi a linkeket).

Használnia kell néhány intelligens hirdetést a közösségi médiában, a piaci demográfiai célokat szolgáló hírlevelekben, és akár olyan névjegykártyákat kell kiadnia, amelyek felsorolják webhelyének címét, amikor személyesen találkozik a helyi halászokkal..

Lyukak kitöltése a piacon, amelyet választott

Most, hogy kiválasztotta a rést, és elkezdte eladni a terméket, valószínűleg sokkal jobban megérti a kiválasztott rést.

Nézze meg azokat a kérdéseket, amelyeket a megcélzott felhasználók feltesznek a fórumokon vagy a blogodon. Mi szükségük van arra, hogy nem teljesülnek? Megtalálhatja vagy elkészítheti egy terméket a probléma megoldására?

A szenvedélyes rést találva azt jelenti, hogy egyre inkább megérti az ügyfelek igényeit, amelyeket meg kell oldani. A megfelelő fülke kiválasztása azt jelenti, hogy vállalkozása az idő múlásával növekszik, amikor további termékeket ad hozzá, és új módszereket fedez fel ezeknek a termékeknek a népszerűsítésére.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map