Ulasan Yola 2016


Yola

Melawat laman web

8.9


Skor AWA

Yola

Yola – anda mungkin belum pernah mendengarnya, tetapi mereka adalah pembangun laman web lain yang senang digunakan yang memfokuskan untuk menjadikan perkara mudah bagi orang bukan teknologi untuk membuat laman web mereka. Syarikat ini dilahirkan di Cape Town, Afrika Selatan pada tahun 2007, dan kini menempatkan sekitar 10 juta pengguna dengan lebih dari 50 juta laman web. Baca ulasan Yola kami di bawah.

Kelebihan

 • Antara muka pengguna yang ringkas dan intuitif
 • Ciri eCommerce yang hebat
 • Penyunting gaya yang sangat baik
 • Pilihan widget yang baik

Keburukan

 • Batasan navigasi dan reka bentuk
 • Tiada platform blogging
 • Sebilangan besar tema sudah lapuk dan hanya 8 yang responsif
 • Tiada sokongan telefon – hanya e-mel dan sembang

Gambaran keseluruhan

 • Laman web: www.yola.com
 • Ibu pejabat: Cape Town, Afrika Selatan
 • Tahun Ditubuhkan: 2007
 • Pekerja: 75+
 • Pengguna Aktif: 10,000,000+
 • Kategori: Perisian Pembuat Laman Web
 • Bahasa: Inggeris, Perancis, Jerman, Itali, Portugis dan Sepanyol
 • Jaminan wang dikembalikan: 30 hari

Yola berdedikasi untuk membawa pelanggannya platform mudah, intuitif, drag and drop yang membolehkan mereka tanpa pengetahuan teknikal menggunakan laman web yang mudah dan beroperasi selama satu atau dua jam

Yola menawarkan beberapa pakej mulai dari pelan Percuma terhad mereka hingga pelan Emas mereka dan pelbagai tambahan tambahan berbayar. Persaingan utama mereka adalah pembangun laman web lain dengan antara muka yang mudah dan intuitif yang sangat sesuai untuk pemula seperti Weebly dan Squarespace.

Mari kita periksa lebih lanjut mengenai asas-asas Yola sebelum kita menyelidiki semua butiran terperinci di bawah.

Di mana letaknya kekuatan Yola?

Seperti yang telah kami sebutkan, kekuatan Yola terletak pada kemudahan penggunaannya yang mutlak. Bahkan mereka yang tidak mempunyai pengalaman reka bentuk atau teknikal dapat memiliki sesuatu yang berjalan dalam hitungan jam – kurva pembelajaran adalah salah satu yang paling cepat dalam permainan. Sangat mudah untuk digunakan berbanding dengan pesaingnya.

Sekiranya anda memerlukan sesuatu yang mudah di web semalam, Yola adalah penemuan yang baik.

Yola disyorkan untuk siapa?

Platform itu sendiri sesuai dengan mereka yang belum pernah menyentuh pembangun laman web sebelum ini. Ini dirancang untuk perniagaan kecil dan mikro, seperti akauntan, jurusolek, dan kafe. Pembina laman web ini juga berfungsi dengan baik bagi mereka yang ingin membuat laman acara atau laman web hobi peribadi.

Yola tidak akan menjadi pilihan yang baik untuk sesiapa sahaja yang mahukan laman web berorientasikan reka bentuk yang lebih luas, mereka yang suka bermain di belakang tabir, perniagaan yang lebih besar atau orang yang ingin melakukan sedikit blog. Itu tidak menawarkan jenis pilihan yang diperlukan untuk aktiviti semacam ini

Betapa besarnya skala laman web Yola?

Dengan rancangan premiumnya (Yola Gold), Yola menawarkan halaman, lebar jalur, dan storan tanpa had, saiz fail 150MB, bersama dengan pilihan untuk membuat sehingga 25 laman web di bawah satu akaun – sangat besar.

Di seberang spektrum, anda mendapat rancangan Yola Free. Pelan Percuma dilengkapi dengan lebar jalur 1GB, storan 1GB, had saiz fail 5MB, dua laman web, dan tiga halaman web untuk setiap laman web.

Sekiranya anda merancang untuk memulakan dengan rancangan percuma dan berhijrah ke pelan berbayar yang lain, kami mencadangkannya. Menukar laman web anda akan menghasilkan SEO yang berkurang – mulakan dengan rancangan berbayar untuk memulakan, atau mulakan semula laman web anda apabila beralih ke rancangan berbayar sebagai gantinya.

Apa jenis reputasi yang dimiliki Yola?

Yola bukanlah platform yang sangat terkenal, walaupun mempunyai banyak akaun pengguna. Platform ini juga telah berkembang selama bertahun-tahun – Yola tidak sama seperti yang berlaku dua tahun lalu.

Oleh itu, laporan mengenai platform bercampur-campur. Walaupun beberapa pengguna melaporkan pengalaman sempurna dengan membina laman web sederhana, namun lebih banyak lagi melaporkan perkhidmatan pelanggan yang tidak membantu dan sokongan penagihan yang buruk.

Adakah Yola mempunyai jaminan wang dikembalikan?

Pelan berbayar Yola semuanya disokong dengan jaminan wang dikembalikan 30 hari, jadi jika laman web anda tidak berfungsi, anda boleh mendapatkan wang anda kembali. Sayangnya, tidak ada ciri eksport data untuk melancarkannya ke platform baru jika anda memutuskan untuk melakukan ini – anda harus memulakannya lagi.

Ciri-ciri utama

 • Sokongan E-mel, Telefon dan Sembang
 • Widget Fleksibel
 • Pelbagai Tema Direka Secara Profesional
 • Penyesuaian Gaya Tapak
 • Integrasi Aplikasi Perniagaan
 • Edit Imej Dalam Talian serta tambahkan HTML, JS, Sitewide CSS
 • Ciri Responsif Terbina dalam
 • Versi Mudah Alih Khusus untuk Laman web
 • Imbasan SEO
 • Keranjang Belanja
 • Pelbagai Alternatif Gerbang Pembayaran
 • Penerbitan Facebook

Keputusan Pakar Industri mengenai Yola Silver

Pembina Laman Web Bagi pakar, masalahnya, bukankah Yola Silver bukan program yang kukuh. Kebenaran sederhana adalah bahawa ada pilihan yang lebih komprehensif tersedia untuk nilai yang lebih baik. Kelemahan Yola Silver tidak begitu menyerlah sehingga pengkritik tidak bersedia memberi penilaian rata-rata kepada program ini, tetapi mengapa harus puas dengan rata-rata apabila ada pilihan yang luar biasa tersedia dengan lebih sedikit wang?

Pada akhirnya, Yola Silver memenuhi harapan pembangun laman web moden dengan menawarkan antara muka yang mesra pengguna dan alat penyuntingan intuitif. Ia juga dilengkapi dengan ciri sosial yang kuat, yang merupakan kunci teknik pemasaran moden. Walau bagaimanapun, Yola Silver kekurangan ketika datang ke alat blog dan pilihan laman web mudah alih. Bagi kebanyakan perniagaan, tidak kira sekecil mana pun, ini adalah alat penting. Membina laman web tanpa mereka boleh membuat anda ketinggalan tepat di garisan permulaan. Pada akhirnya, pakar mengesyorkan pilihan lain berbanding Yola Silver.

 • www.pcmag.com/article2/0,2817,2468424,00.asp
 • laman web-builder-review.toptenreviews.com/yola-silver-review.html

Ulasan dan Testimoni Pengguna Positif pada Yola Silver

Di luar masalah penagihan, banyak aduan terhadap Yola Silver ada kaitannya dengan batasan. Namun, untuk membuat program laman web yang ramping dan menarik dengan mudah ditujukan khusus untuk perniagaan mikro dan kecil yang tidak memerlukan atau menginginkan banyak ciri dan ruang penyimpanan. Pelanggan yang termasuk dalam kategori ini lebih berpuas hati dengan program ini. Mereka yang mempunyai sedikit reka bentuk membuat laman web yang menarik dan menarik dengan cepat. Pereka yang lebih berpengalaman juga dapat menikmati akses ke CSS dan HTML ke tahap penyesuaian yang lain. Yola juga menawarkan banyak pilihan widget yang dapat ditambahkan ke laman web anda untuk meningkatkan fungsi. Secara keseluruhan, pengguna berpuas hati dengan kemudahan penggunaannya walaupun Yola Silver pada awalnya tidak memiliki ciri-ciri tertentu.

Ulasan dan Aduan Pengguna Negatif terhadap Yola Silver

Aduan yang paling biasa terhadap Yola Silver ada kaitan dengan masalah penagihan. Nampaknya sebahagian besar pelanggan menghadapi masalah untuk membatalkan langganan mereka atau menerima caj yang tidak dijangka. Selain itu, mereka yang menghadapi masalah membatalkan juga menghadapi masalah untuk menghubungi khidmat pelanggan untuk menyelesaikan masalah tersebut. Pengguna bahkan membuat tuduhan bahawa syarikat tersebut menipu amalan penagihan. Terdapat cukup banyak keluhan dalam masalah ini sehingga menjadi masalah yang sebenarnya.

Selain masalah penagihan, pengguna juga menunjukkan kekurangan ciri sebagai kelemahan utama program ini. Alat navigasi terhad, dan ciri standard lain seperti blog dan buletin harus ditambahkan melalui integrasi pihak ketiga. Pada akhirnya, pengguna yang tidak berpuas hati memberikan Yola Silver hanya 2.5 daripada 5 bintang.

 • http://www.sitejabber.com/reviews/www.yola.com
 • http://fitsmallbusiness.com/yola-reviews/

Reka bentuk & Penyesuaian

Mengenai penyunting laman web, Yola ramping, mudah digunakan, mudah dinavigasi, dan menggunakan antara muka seret dan lepas yang mudah. Satu-satunya kegusaran semasa anda bermula ialah banyak ciri menarik yang terdapat di belakang dinding pembayaran.

Lihat ciri reka bentuk Yola kami di bawah.

CiriGambaran keseluruhan
Templat Laman WebYola mempunyai templat laman web Responsif, Premium, dan Percuma. Pada pendapat kami, satu-satunya yang kelihatan profesional dan moden adalah 9 templat Responsif, yang merupakan satu-satunya pilihan yang anda berikan pada awalnya.

Percuma
Dalam rancangan Yola’s Free, anda boleh memilih dari sekitar 150 templat percuma

Premium
Terdapat sekitar 70 templat premium tambahan untuk dipilih ketika anda membeli pelan premium dengan Yola.

Antaramuka Pembina Laman WebEditor adalah salah satu yang paling bersih yang kami temui di banyak pembangun laman web. Di bahagian atas, anda mempunyai bar navigasi utama, yang terdiri daripada Widget, Gaya, Halaman, Tetapan, SEO, Navigasi, Fail, Mudah Alih, dan Laman Web.

Mengklik pada beberapa pilihan ini menunjukkan bar yang lebih kecil atau dua di bawah bar utama, memberikan anda pilihan yang lebih lanjut. Bagi yang lain, ia menampilkan overlay dengan maklumat yang berkaitan. Beberapa kawasan tidak tersedia untuk diakses dalam semua rancangan dan memerlukan peningkatan. Laman web anda dibentangkan di bawah dengan antara muka seret dan lepas.

Pilihan Penyesuaian Gaya HalamanMembuka pilihan Gaya dari bar navigasi atas editor akan memunculkan semua pilihan gaya anda. Ini termasuk pilihan Warna, Font, Tajuk, Latar Belakang, Sepanduk dan CSS. Terdapat juga pilihan Designer, yang akan membuka menu Style Designer, muncul di sebelah kiri halaman
Navigasi TapakNavigasi halaman diakses melalui pilihan Navigasi pada bar di bahagian atas halaman. Mudah untuk menambah dan mengedit halaman dari sini.
Pengurusan KandunganTerdapat Pengurus Fail (di bawah pilihan Fail di bar navigasi) termasuk melihat, bagaimanapun, muat naik anda untuk setiap laman web yang anda buat. Setiap laman web akan mempunyai Pengurus Fail yang berbeza.
Foto dan GaleriKedua-dua foto dan galeri dapat ditambahkan ke widget masing-masing dan kandungan yang dikendalikan oleh Pengurus Fail.
Pembinaan Tapak Mudah AlihBangunan laman web mudah alih hanya terdapat dalam rancangan premium yang tinggi. Pembangun laman web mudah alih terpisah dari pembina laman web desktop, jadi anda perlu mengkonfigurasinya sendiri.
Integrasi Perkongsian SosialButang ‘Bagikan ini’ tersedia dalam bentuk widget.
Perkhidmatan Reka BentukTidak ada.

ciri-ciri & Alat

Yola menawarkan sebahagian besar ciri utama pembangun laman web lain dan beberapa yang lebih khusus untuk platform sahaja. Lihat pilihan utama di bawah.

CiriGambaran keseluruhan
PersediaanMudah dipilih dari templat, termasuk pilihan pratonton sebelum anda menyelesaikan pemilihan. Skrin seterusnya meminta maklumat hubungan anda, semestinya dipaparkan di laman web anda, walaupun kami tidak melihat ini berlaku.
Reka Bentuk WebAgak disesuaikan – pilih warna, elemen, susun atur, dll.
Nama domain tersuaiHanya ada dengan rancangan berbayar.
Kedalaman NavigasiHingga 2 tahap navigasi dengan rancangan berbayar lebih tinggi.
Widget dan AplPilihan widget yang cukup baik tersedia untuk menyeret dan melepaskan halaman anda. Untuk tambahan, terdapat widget kod HTML.
PengewanganKeupayaan untuk menambah Google AdSense, sepanduk, eCommerce, dll.
Statistik PelawatAnalitis Google tersedia.
Foto, Video dan AudioPelbagai widget media yang tersedia termasuk gambar, galeri, YouTube, mp3, Flash dan Flickr.
BloggingTidak termasuk platform blog bersepadu. Anda boleh menggunakan widget Tumblr atau membuat pautan ke laman Blogger atau WordPress.
Peta GoogleWidget Peta Google tersedia.
Penyunting HTMLWidget HTML hanya tersedia.
Integrasi Media SosialFacebook seperti, komen Facebook, Google +, Share Me, dan Tweet widget ini tersedia.
Borang dan tinjauanBorang boleh didapati sebagai item widget standard. Widget borang pihak ketiga Wufoo tersedia untuk menambahkan tinjauan ke laman web anda.
Ruang simpananBerkisar dari 1GB hingga ruang penyimpanan tanpa had, bergantung pada rancangannya.
Alat Surat BeritaHanya tersedia dengan alat tambah berbayar ‘Konstanta Tetap’ pihak ketiga.
ForumHanya tersedia untuk menambahkan kod widget HTML.
Kedai E-Dagang / Dalam TalianTambahkan item dan katalog PayPal percuma ke laman web anda dengan widget yang berkaitan. Pilihan kedai dalam talian eCommerce yang betul (plugin Ecwid) tersedia untuk pembelian dengan harga AS $ 10 / bulan. Sejumlah besar pilihan tersedia untuk pengguna dengan sehingga 1000 item di kedai anda.
Integrasi GatewayAlat tambah kedai dalam talian mempunyai banyak pintu masuk pembayaran yang tersedia – ini termasuk American Express, Bitpay, eWAY, iDEAL, PayPal, Stripe dan banyak lagi.
Mesra SEOHuraian meta dapat diedit dalam semua rancangan. Satu-satunya rancangan sebenar yang dioptimumkan untuk tujuan SEO ialah rancangan Yola Gold. Pelan Emas mengandungi beberapa alat pemantauan dan pembantu SEO yang hebat.
Akses Terhad di Tapak (Perlindungan Kata Laluan)Perlindungan kata laluan tersedia untuk satu atau beberapa halaman dengan semua rancangan.
Analisis Google®Terdapat melalui menu Tetapan.
Keselamatan Laman WebSemua laman web dihoskan di pelayan selamat Yola.
Pelbagai BahasaPembina laman web boleh didapati dalam bahasa Inggeris, Itali, Perancis, Jerman, Sepanyol dan Portugis.
Pengoptimuman Mudah AlihTerhad, dan hanya tersedia dengan rancangan berbayar.
Teknologi CDNTidak disediakan.

Rancangan & Harga

Walaupun anda mungkin ingin memulakan dengan rancangan Yola’s Free untuk memeriksa editor dan ciri pembangun laman web terlebih dahulu, tidak banyak yang boleh ditulis di rumah dengan versi percuma. Untuk membina laman web yang berfungsi, anda perlu mendaftar dengan salah satu rancangan berbayar premium mereka.

Gunakan rancangan percuma untuk bermain-main sebelum anda memutuskan untuk membina laman web, tetapi kami mengesyorkan agar tidak menambahkan kandungan yang anda mahukan di sana. Melancarkan kandungan anda dari rancangan berbayar akan mengurangkan keberkesanan SEO akhirnya.

Pelan Percuma

Pelan percuma Yola memberi anda pilihan templat terhad dan editor Yola. Anda boleh membina sehingga 2 laman web, dengan jumlah halaman masing-masing hingga 3. Ini tidak akan mencukupi untuk apa-apa kecuali laman web yang paling asas.

Pelan percuma menawarkan perlindungan kata laluan di setiap halaman, dan anda akan diberikan alamat laman web http://www.yoursitename.yolasite.com. Anda mempunyai storan 1GB dan lebar jalur 1GB dengan saiz fail sehingga 5MB. Akan ada iklan Yola yang diletakkan di bahagian bawah setiap halaman anda.

Pelan Premium

Pelan premium Yola pada pandangan pertama kelihatan serupa dengan pesaingnya. Harga hampir sama dan menawarkan tambahan yang serupa, dan semuanya dilengkapi dengan jaminan wang dikembalikan 30 hari. Namun, anda akan melihat bahawa walaupun dengan rancangan premium ada pilihan lain yang mungkin perlu anda beli.

Pilihan kedai dalam talian berharga tambahan $ 10 / bulan di atas sebarang rancangan premium, dan Yola Mail dapat ditambahkan ke rancangan premium dengan harga $ 9.96 / tahun. Menjadikan nama domain anda peribadi akan dikenakan bayaran tambahan $ 9,95 / tahun.

Gangsa Yola
US $ 4.17 / bulan setiap tahun, US $ 5.95 sebulan ke bulan

Gangsa adalah pelan serendah mungkin yang boleh anda naik taraf dengan Yola. Anda akan menyertainya dengan semua penyertaan pelan percuma tetapi dengan menambahkan halaman dan lebar jalur tanpa had, peningkatan ke storan 2GB, domain khusus dengan pendaftaran peribadi percuma, dan perkhidmatan sokongan premium.

Anda masih akan mempunyai iklan Yola di halaman anda, dan anda tidak akan mempunyai kedalaman navigasi atau laman web mesra mudah alih.

Yola Perak
US $ 8.33 / bulan setiap tahun, US $ 12.95 sebulan ke bulan

Yola Silver memberi anda semua kelebihan rancangan Gangsa tetapi sekarang dengan storan 5GB, dan iklan yang dikeluarkan. Anda juga kini mempunyai akses ke reka bentuk laman web yang dioptimumkan untuk mudah alih, penyuntingan lanjutan, submenu navigasi, dan pilihan untuk menerbitkan ke Facebook.

Yola Emas
US $ 16.66 / bulan setiap tahun, US $ 24.95 sebulan ke bulan

Yola Gold tanpa ragu-ragu adalah yang paling berguna dari semua pakej Yola – dan anda pasti ingin menggunakannya jika anda perlu menumpukan perhatian pada SEO anda. Pakej ini mengandungi semua yang termasuk dalam pakej Perak, bersama dengan penyimpanan tanpa had, imbasan SEO, penggunaan kata kunci, laporan lalu lintas, pemantauan SEO, dan senarai direktori perniagaan Yola.

Sokongan pengguna

Laporan mengenai bantuan teknikal Yola dari pengguna tidak kemas. Platform ini menjanjikan pemantauan maksimum 24 jam dengan semua pertanyaan.

 • Telefon. Tiada sokongan telefon.
 • E-mel sokongan. Sokongan e-mel diberikan melalui borang kenalan Yola.
 • Berbual. Sembang langsung tersedia 24/7, walaupun kadang-kadang akan ada barisan panjang.
 • Asas pengetahuan. Pangkalan pengetahuan yang kukuh dengan fungsi carian yang baik.
 • Tutorial Video. Tutorial video ada.
 • Forum Sokongan.& Yola mempunyai forum sokongan masyarakat, dipenuhi dengan Q&Dari pelanggan dan teknologi Yola.
 • Pilihan Tambahan. Squarespace satu-satu bengkel yang tersedia dengan pasukan di NYC sebulan sekali – cepat dapatkan tempat!

Kemudahan penggunaan

Yola cantik, penyunting laman web yang baik. Ini menjadikan proses pembinaan laman web secara praktikal berjalan di taman bagi sesiapa sahaja yang ingin menggunakannya. Pemula akan menyukainya, dan pakar reka bentuk akan menghargai seberapa baik semua susunatur.
Sesiapa sahaja boleh mula beroperasi dengan laman web baru dalam masa kurang dari beberapa jam. Editor mempunyai antara muka seret dan lepas, dan semua menu terasa lancar, dan seperti berada di tempat yang tepat. Pengekod mempunyai pilihan untuk mengedit kod CSS, atau menulis widget HTML tersuai sekiranya mereka inginkan.

Templat itu pasti tidak menarik atau pelbagai, tetapi yang responsif, sekurang-kurangnya, kelihatan profesional – walaupun hanya ada 10 daripadanya! Menyesuaikan setiap satu adalah mudah, dan menambahkan widget juga mudah.

Bagi mereka yang melihat pilihan eCommerce, kedai berasaskan Ecwid menggunakan jenis penyunting yang berbeza, tetapi juga mudah untuk mendapatkan.

Sekiranya anda mencari cara yang baik untuk menambahkan SEO, anda perlu mendaftar untuk rancangan Emas – rancangan lain sangat kurang. Sayang sekali bahawa pilihan SEO ini bukan tambahan tambahan seperti kedai dalam talian.

Kesimpulannya

Terdapat banyak perkara yang disukai mengenai Yola – editor cantik, kemudahan membuat halaman, dan penyediaan mudah kedai eCommerce. Walaupun Yola mempunyai bahagian bantuan yang lebih daripada mencukupi, melainkan jika anda melakukan sesuatu yang agak rumit, maka anda mungkin tidak akan memerlukannya.

Sekiranya anda hanya memerlukan laman web asas untuk perniagaan kecil atau projek peribadi, dan anda ingin merancangnya sendiri dengan tekanan dan masa minimum, maka Yola mungkin merupakan penyunting laman web yang baik untuk anda pilih. Alat tambah eCommerce cukup luas untuk kedai dalam talian dengan sehingga 1000 item, dan ia menawarkan banyak gerbang pembayaran untuk dipilih.

Masalah yang kami dapati dengan Yola ialah anda perlu membayar sedikit untuk mendapatkan banyak fungsi laman web moden dari platform. Templatnya terhad, dan di mana sahaja anda melihat, laman web ini meminta anda membayar yuran untuk sesuatu. Ini adalah mematikan yang pasti.

Sekiranya anda melihat Yola, ada pembangun laman web lain yang harus anda periksa juga. Platform seperti Squarespace dan Weebly mempunyai persediaan yang serupa tetapi mungkin lebih tepat untuk keperluan anda.

Bandingkan

Yola

89

Wix

96

Weebly

95

Ruang Squarespace

94

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map