Ulasan WooCommerce 2016


WooCommerce

Melawat laman web

9.0


Skor AWA

WooCommerce

WooCommerce dilancarkan pada tahun 2011 dengan tujuan menyediakan alat keranjang belanja untuk pengguna WordPress. Dengan beberapa laman web yang sudah dikuasakan oleh WordPress, masuk akal untuk memberikan lanjutan untuk laman web yang ada. Hari ini, WooCommerce adalah penyelesaian eCommerce paling popular untuk WordPress dengan lebih daripada 10.2 juta muat turun di seluruh dunia. Baca semula WooCommerce kami di bawah.

Kelebihan

 • Percubaan 15 hari percuma
 • Persediaan Penghantaran Fleksibel
 • Sandaran Harian
 • Pentadbir tanpa had

Keburukan

 • Ruang Simpanan Terhad
 • Inventori Terhad

Gambaran keseluruhan

 • Laman web: www.woothemes.com/woocommerce/
 • Ibu pejabat: Cape Town, Afrika Selatan
 • Tahun Ditubuhkan: 2008
 • Kategori: Perisian eCommerce untuk WordPress
 • Cubaan percuma: 15 hari

WooCommerce adalah produk plugin WooThemes. Ini adalah penyelesaian perisian sumber terbuka yang boleh dimuat turun secara percuma. Perlu diingat bahawa ia memerlukan tambahan untuk memenuhi keperluan anda. Juga, WooCommerce berfungsi paling baik dengan templat dari WooThemes. Untuk memanfaatkan sepenuhnya perisian, anda perlu melabur dalam Tema Woo dan beberapa tambahan.

Siapa WooCommerce Dicipta Untuk?

WooCommerce sangat sesuai untuk sesiapa sahaja yang telah menggunakan WordPress untuk membina laman web. Sekiranya anda sudah biasa dengan platform ini, anda boleh menambahkan fungsi eCommerce dengan mudah ke laman web yang ada atau membuat laman web baru untuk menjual produk dengan cepat.

Ia juga merupakan pilihan yang sangat baik untuk pemula. WordPress sangat popular kerana senang dipelajari. Sekiranya anda baru memulakan, kaedah terbaik untuk mengetahui cara menggunakan papan pemuka adalah melalui WordPress. Ini menetapkan standard untuk papan pemuka reka bentuk lain. Hampir semua program atau platform lain cuba meniru dan memperbaiki apa yang telah dicapai oleh WordPress. Sebaik sahaja anda belajar WordPress, anda dapat mengurangkan kurva pembelajaran ketika datang ke program lain.

Batasan WooCommerce

Kerana anda berurusan dengan produk sumber terbuka, anda tidak perlu risau tentang had. Ia dirancang untuk ditambahkan sesuai keperluan. Sekiranya anda menemui had, anda boleh mencari melalui add-on yang ada dan mengintegrasikan perisian yang diperlukan. Berita baik lain adalah bahawa WooCommerce sentiasa dikemas kini. Pembangun dari seluruh dunia menambah ciri, membuat penambahbaikan dan membuat penyelesaian untuk masalah baru.

Reputasi

Kadang-kadang idea keseluruhan produk sumber terbuka dan muat turun percuma nampaknya menipu. Pasti, anda boleh memuat turunnya secara percuma, tetapi adakah ia berfungsi tanpa perlu mengeluarkan banyak wang untuk alat tambah? Dengan WooCommerce, anda boleh mengharapkan alat yang mencukupi untuk bermula pada hari pertama. Anda mahu mengintegrasikan add-on semasa anda pergi, tetapi terdapat banyak yang ada untuk melancarkan laman web anda. Dalam kes ini, anda tidak akan dibebankan dengan kos operasi tersembunyi sebelum anda bahkan dapat menjual produk pertama anda.

Ini juga merupakan pertanda baik bahawa WooCommerce menguasai lebih dari 30% laman WordPress. Dengan begitu banyak pengguna, perisian tidak boleh menjadi buruk.

Mengapa Pilih WooCommerce?

Sekiranya anda adalah pengguna WordPress yang berpengalaman, maka WooCommerce adalah penyelesaian yang bagus untuk menjual produk. Anda boleh memperluas fungsi laman web yang ada dengan mudah. Tidak perlu beralih ke platform baru dan pelajari cara anda menggunakan papan pemuka reka bentuk baru. Mereka yang menyukai WordPress akan menyukai WooCommerce.

Ciri-ciri utama

 • Kemas kini automatik
 • Gunakan Nama Domain Anda Sendiri
 • SSL Penyulitan 256-bit percuma
 • Masa Penggunaan 99.9%
 • Akses ke MX Records
 • Sekat IP
 • Pengesahan Imej reCaptcha
 • Integrasi Sosial
 • Sedia Mudah Alih
 • URL mesra SEO
 • Suapan Produk terbina dalam
 • Menyokong Lebih dari 50 Gerbang Pembayaran

Keputusan Pakar Industri di WooCommerce

Platform eCommerce Bagi pakar, WooCommerce adalah pilihan yang jelas ketika membeli plugin eCommerce untuk WordPress. Walaupun terdapat pilihan lain di pasaran, WooCommerce adalah yang paling mudah untuk dilaksanakan dan dikendalikan. Sesiapa yang berjaya mengumpulkan laman web WordPress boleh mula menggunakan WooCommerce dengan mudah tanpa masalah.

WooCommerce juga unik kerana benar-benar diskalakan dan fleksibel. Itu keluar dari kotak dengan semua alat yang anda perlukan, jadi perniagaan kecil tidak perlu risau untuk melaburkan banyak wang untuk menambahkan kedai ke laman web mereka. Program ini juga cukup kuat untuk membuat laman web canggih untuk peruncit utama. WooCommerce dapat berkembang sesuai dengan keperluan anda.

Mengenai kritikan terhadap WooCommerce, para pakar dengan cepat memberi amaran bahawa WooCommerce ditujukan kepada khalayak yang sangat spesifik. Program ini sangat sesuai untuk mereka yang mempunyai laman web WordPress yang ada. Syarikat yang bermula sepenuhnya dari awal mungkin mempunyai nasib lebih baik dengan perkhidmatan lain.

Di samping itu, penting untuk diingat bahawa terdapat kos yang boleh meningkat. Selagi anda masuk dengan mata terbuka, anda akan berpuas hati dengan WooCommerce.

 • http://www.merchantmaverick.com/reviews/woocommerce-review/
 • https://www.cmscritic.com/top-10-open-source-ecommerce-platforms/
 • 20 April 2016

Ulasan dan Testimoni Pengguna Positif di WooCommerce

Pengguna menyukai WooCommerce. Ulasan pengguna secara konsisten memberikan WooCommerce yang sempurna 10. Sesiapa yang suka WordPress dan biasa dengan backend pasti akan menyukai WooCommerce juga. Pelanggan yang berpuas hati melaporkan bahawa pemalam dapat disatukan dengan lancar untuk menjadikan laman web yang ada serta-merta menjadi kedai dalam talian yang berfungsi sepenuhnya.

Berikut adalah beberapa perincian mengenai apa yang dinikmati pengguna mengenai WooCommerce:

 • Mudah dipasang dan dikendalikan dengan tema WordPress apa pun.
 • Akses ke pelbagai jenis sambungan yang dapat membantu menyesuaikan fungsi untuk memenuhi keperluan tertentu.
 • Kemas kini disatukan dengan lancar. Walaupun beberapa pepijat boleh berlaku, WooCommerce berjaya melancarkan kemas kini tanpa menyebabkan terlalu banyak masalah.
 • Teratur. Ringkasnya: WooCommerce telah mencipta produk yang sangat mesra pengguna.

Selalunya anda tidak menemui produk yang mendapat markah sempurna, terutama dari pengguna. Pengecualiannya adalah WooCommerce. Ia menyediakan alat yang sangat berguna untuk laman web WordPress.

Ulasan dan Aduan Pengguna Negatif di WooCommerce

Pilihan sumber terbuka dan bebas boleh menjadi penyelesaian yang ideal untuk beberapa syarikat, tetapi terdapat beberapa kekurangan. Pertama sekali, percuma tidak semestinya tidak akan dikenakan kos tertentu. Walaupun WooCommerce dilengkapi dengan segalanya, anda perlu memulakan sebahagian besar pengguna ingin melabur dalam tambahan. Sambungan ini boleh mahal dan melebihi anggaran beberapa perniagaan kecil.

Kelemahan utama lain untuk bekerja dengan produk sumber terbuka adalah terdapat perkhidmatan pelanggan yang terhad. Anda akan dapat mengunjungi forum komuniti, tetapi itu tidak menjamin bahawa anda akan menerima jawapan untuk soalan anda. Pengguna juga mempunyai pilihan untuk menghantar tiket, tetapi sekali lagi, jangan mengharapkan tindak balas segera.

Walau bagaimanapun, aduan terhadap WooCommerce tidak unik untuk produk mereka. Mereka hanyalah sebahagian daripada apa yang diharapkan pengguna ketika bekerja dengan produk sumber terbuka.

 • http://www.merchantmaverick.com/reviews/woocommerce-review/
 • https://reviews.financesonline.com/p/woocommerce/
 • https://www.trustradius.com/products/woocommerce/reviews

Reka bentuk & Penyesuaian

WooCommerce bertujuan untuk bekerja dengan tema WordPress apa pun. Anda boleh menambahkan perisian ke laman web yang ada tanpa perlu membeli tema baru atau membuat rombakan reka bentuk utama. Oleh itu, WooCommerce berfungsi paling baik dengan WooThemes. Sekiranya anda ingin mengelakkan kemungkinan gangguan, lebih baik melabur dalam tema yang serasi. Anda boleh mulakan dengan Tema Storefront percuma. Pilihan ini dirancang untuk berfungsi semasa kemas kini dikeluarkan. Memilih tema ini adalah kaedah termudah untuk mengelakkan sebarang masalah di jalan raya.

Anda juga boleh memilih dari pelbagai Tema Woo lain yang bermula dari percuma hingga beberapa ratus dolar. Perlu diingat bahawa ini adalah bayaran sekali sahaja. Sekiranya anda tidak mahu mengeluarkan wang untuk tema, anda boleh memilih pilihan yang lebih berpatutan dan meluangkan masa untuk menyesuaikan perincian. Dengan WordPress, anda mempunyai akses ke dan editor, CSS, dan HTML. Anda boleh membuat perubahan yang anda mahukan jika anda tahu cara membuat kod.

Kebaikan dan keburukan antara muka reka bentuk

Antara muka reka bentuk WordPress tidak diseret dan dijatuhkan. Walau bagaimanapun, mudah dilayari dan disusun secara logik. Bar alat dan menu memudahkan anda mencari jalan dan mencari alat. Menguruskan kandungan laman web dan akaun media sosial juga sangat mudah. Menambah teks ke halaman dan menerbitkan catatan blog sama seperti mengendalikan pemproses kata. Yang mesti anda lakukan taip, format dan terbitkan. Widget membolehkan anda menghubungkan akaun media sosial anda dan berinteraksi dengan pengikut. Keseluruhan papan pemuka cukup mudah.

Bagi mereka yang belum pernah menggunakan WordPress sebelumnya, akan memerlukan sedikit masa untuk membiasakan diri dengan semuanya. Trend terkini dalam platform eCommerce adalah drag and drop editor. Seperti yang disebutkan di atas, WordPress tidak cukup layak sebagai drag and drop. Terdapat sedikit lagi klik dan navigasi yang terlibat untuk menambahkan kandungan. Mereka yang tidak mempunyai pengalaman dalam bidang teknikal mungkin menganggap ini sebagai kelemahan. Walau bagaimanapun, mungkin perlu meluangkan masa untuk belajar WordPress untuk menikmati kebebasan reka bentuk tanpa had.

Galeri Foto

Dengan WordPress, anda boleh membina perpustakaan foto dan menggunakan semula gambar dengan mudah. Cukup seret gambar dari komputer anda ke perpustakaan dan muat naik ke laman web anda apabila anda sudah bersedia. Anda juga dapat mengubah ukuran foto dengan mudah dan menambahkan tag SEO penting untuk memaksimumkan kesan setiap gambar.

Tema Mudah Alih dan Responsif

Sekiranya anda memilih untuk bekerja dengan WooTheme, anda boleh menikmati laman web yang mesra pengguna untuk pengguna dan pengguna pentadbir. Ini membolehkan anda menguruskan kedai anda semasa dalam perjalanan. Ini juga bermaksud bahawa pelanggan dapat melihat laman web anda di mana-mana peranti, yang merupakan alat penting dalam eCommerce.

Perkhidmatan Reka Bentuk

Sebagai produk sumber terbuka, WooCommerce tidak menawarkan perkhidmatan reka bentuk. Walau bagaimanapun, anda sentiasa boleh menyewa pereka bebas WordPress untuk menyesuaikan laman web anda. Kerana WordPress sangat popular, akan ada banyak pilihan ketika datang ke pembangun web. Pastikan anda membuat penyelidikan, minta cadangan dan perhatikan portfolio.

ciri-ciri & Alat

CiriGambaran keseluruhan
Persediaan Kedai Dalam TalianYang harus anda lakukan ialah memuat turun perisian percuma. WooCommerce menyediakan anda cukup alat untuk memulakan. Sekiranya anda ingin menyesuaikan ciri tertentu, anda harus mencari alat tambah yang betul. Walau bagaimanapun, penyediaan asas tidak lebih mudah. Hanya dengan beberapa klik dan laman WordPress anda akan siap untuk eCommerce.
Jalur Lebar dan StoranIni bergantung pada perkhidmatan hosting anda. Sekiranya anda bermula dari awal, mendaftar dengan perkhidmatan hosting akan menjadi perbelanjaan lain yang perlu dipertimbangkan. Pastikan bekerjasama dengan penyedia hosting anda untuk mencari rancangan yang tepat untuk memenuhi lebar jalur dan keperluan storan anda.
Plugin dan Tambahan Keranjang BelanjaKemungkinannya tidak terbatas. Terdapat banyak plugin percuma, dan anda boleh membeli pasaran peluasan. Cari mengikut kata kunci atau semak kategori untuk mencari alat yang sempurna.
Pengurusan PesananAlat pengurusan pesanan standard mudah dilayari dan menyediakan banyak alat organisasi untuk menjalankan perniagaan anda.
Pengurusan inventoriWooCommerce menjadi standard dengan alat pengurusan inventori asas. Anda dapat melihat tahap stok, menerima makluman inventori dan banyak lagi tanpa perlu menggabungkan sebarang tambahan. Setelah anda bersedia menggunakan alat yang lebih canggih, anda boleh menambahkan peluasan, tetapi anda tidak perlu mengeluarkan sedikit wang untuk menikmati akses ke ciri pengurusan inventori.
Penjejakan PenghantaranWooCommerce menjadi standard dengan alat pengurusan inventori asas. Anda dapat melihat tahap stok, menerima makluman inventori dan banyak lagi tanpa perlu menggabungkan sebarang tambahan. Setelah anda bersedia menggunakan alat yang lebih canggih, anda boleh menambahkan peluasan, tetapi anda tidak perlu mengeluarkan sedikit wang untuk menikmati akses ke ciri pengurusan inventori.
Ciri CRMPelanggan boleh memberikan ulasan produk, dan anda dapat dengan mudah menjawab komen dan permintaan. Setelah perniagaan anda berkembang dan mengendalikan jumlah pesanan yang tinggi, anda mungkin mahu mengintegrasikan sistem tiket untuk menangani masalah. Jika tidak, alat CRM standard akan mencukupi untuk perniagaan kecil berjalan lancar.
Templat dan TemaWooCommerce boleh dipasang dan digunakan dengan tema apa pun. Walau bagaimanapun, pertaruhan terbaik anda adalah dengan menggunakan WooTheme. Sebagai produk sumber terbuka, tema baru terus ditambahkan. Pilihannya nampaknya tidak terbatas. Pilihan anda mungkin memerlukan kos. Tema yang lebih canggih akan hadir dengan tanda harga yang lebih tinggi. Tema sederhana akan lebih murah, tetapi anda selalu boleh bersemangat dengan perincian reka bentuk yang disesuaikan.
Integrasi dan TambahanDengan WooCommerce, anda boleh bekerjasama dengan beberapa nama terbesar dalam penghantaran, pemasaran, dan pembayaran. Anda juga akan senang menemui pembangun yang lebih kecil yang selalu berusaha untuk membuat penyelesaian baru. Pasaran peluasan membolehkan anda menyatukan sebarang tambahan secara praktikal.
ECommerce mudah alihWooCommerce dan WooThemes direka untuk mesra telefon bimbit. Anda tidak perlu risau untuk membuat laman web mudah alih yang berasingan.
Web HostingSekiranya anda bermula dari awal, anda perlu memilih perkhidmatan hosting web anda. Biasanya, anda boleh mendaftar sekitar $ 10 sebulan. Anda tidak perlu risau untuk mengekalkan pelayan anda atau menyelesaikan masalah teknikal.
Stor aplikasiKedai aplikasi atau pasaran lanjutan mudah dilayari. Cari mengikut kategori atau kata kunci untuk mencari alat yang tepat untuk laman web anda.
BloggingKetika datang ke blog, WordPress adalah raja. Menerbitkan catatan tidak mungkin lebih mudah.
SEO dan PemasaranWordPress dan WooCommerce menawarkan banyak alat pemasaran langsung dari kotak. Anda akan diminta untuk menambahkan tag dan deskripsi meta sebelum menerbitkan kandungan. Pembangun telah membuktikan keseluruhan proses palsu. Terdapat juga banyak plugin percuma yang boleh anda muat turun untuk membantu usaha SEO.
Surat beritaAnda boleh membina senarai e-mel dan menghantar buletin menggunakan pilihan tambahan anda. Ini adalah fungsi yang perlu anda tambahkan, tetapi hanya memerlukan beberapa minit, dan anda boleh memulakannya secara percuma.
Ciri-ciri keselamatanSekali lagi, ciri keselamatan bergantung pada perkhidmatan hosting yang anda pilih. Semasa anda melayari laman WooCommerce, anda boleh membandingkan pelbagai perkhidmatan. SiteGround dan BlueHost kedua-duanya menawarkan sijil SSL dan alamat IP khusus.
Pensijilan PCIApa-apa pintu masuk pembayaran yang anda tambahkan ke laman web eCommerce anda akan disahkan dan mematuhi PCI.
Penciptaan KandunganDi sinilah WooCommerce dan WordPress bersinar dan menonjol berbanding yang lain. WordPress telah membina sebuah empayar dengan membuat penciptaan kandungan semudah mungkin. WooCommerce telah membina asas ini dengan membolehkan anda menambahkan produk dan keranjang belanja dengan kemudahan yang sama.
Sijil HadiahMembuat kupon, kod diskaun dan menjual sijil hadiah hanya memerlukan beberapa klik.
Pilihan pembayaranWooCommerce dilengkapi dengan lima pintu pembayaran yang tersedia. Sekiranya anda ingin menambahkan perkhidmatan tertentu, anda harus melabur dalam tambahan. Platform lain menawarkan ratusan pintu masuk, tetapi anda perlu membayar yuran bulanan. Memiliki lima pilihan popular cukup mengagumkan memandangkan semuanya percuma.
Kira Cukai dan PenghantaranBayaran ini dapat dikira secara automatik tanpa perlu mengintegrasikan alat tambah.
LaporanAlat pengurusan inventori dan pesanan asas membolehkan anda memantau kedai anda dan mendapatkan gambaran keseluruhan prestasi. Sekiranya anda mahukan pelaporan yang benar-benar terperinci dan teliti, anda mungkin ingin membeli alat tambah.
Statistik TapakSekiranya anda tidak berpuas hati dengan statistik laman web yang disediakan oleh WooCommerce, anda boleh menggabungkan Google Analitis dengan mudah. Yang perlu anda lakukan adalah menyalin dan menampal potongan kod.

Rancangan & Harga

Percuma. . . Lebih kurang. Sesiapa sahaja boleh memuat turun WooCommerce secara percuma. Walau bagaimanapun, mungkin ada beberapa bayaran tambahan yang terlibat. Sekiranya anda sudah mempunyai dan menjalankan laman WordPress, anda tidak perlu risau untuk membeli domain dan rancangan hosting. Perkara-perkara ini semestinya sudah siap.

Kos yang berkaitan dengan WooCommerce datang dari membeli tema dan tambahan. Walaupun perisian sudah siap digunakan, kemungkinan anda akan menambah fungsi ke laman web anda semasa anda berkembang. Kos ini boleh bertambah.

Anda juga mungkin ingin membeli WooTheme. Tema yang paling banyak tersedia dengan harga $ 139. Ini mungkin satu lagi kos yang perlu diambil kira.

Walaupun percuma mungkin bukan kaedah yang paling tepat untuk menerangkan WooCommerce, ia tidak mempunyai kos tersembunyi seperti pilihan sumber terbuka yang lain. Anda dapat dengan mudah mengira berapa kos untuk membina laman web dan dijalankan.

Secara keseluruhan, WooCommerce adalah nilai terbaik yang ada. Anda boleh membuat laman web yang disesuaikan dan berfungsi sepenuhnya dengan kos overhed yang sedikit.

Sokongan pengguna

Kerana WooCommerce adalah platform sumber terbuka, ia tidak menawarkan sistem sokongan pelanggan khas anda. Daripada menghubungi syarikat, anda akan terus menyokong forum dan pangkalan pengetahuan. Pada asasnya, anda perlu berkomunikasi dengan komuniti pengguna untuk menyelesaikan masalah. Walaupun ini terdengar menakutkan, terdapat banyak sumber yang boleh dipercayai termasuk:

 • Halaman Soalan Lazim WooCommerce
 • Halaman dokumentasi
 • Pangkalan pengetahuan yang luas
 • Tutorial video
 • Forum komuniti

Anda mungkin tidak dapat menghubungi atau berbual dengan wakil; anda akan mempunyai akses kepada komuniti pengguna aktif yang dapat membantu. Juga, kebanyakan soalan dan kebimbangan anda dapat dijawab melalui FAQ dan halaman dokumentasi lain.

Kemudahan penggunaan

Sekiranya anda telah menjalankan laman web WordPress, maka peralihan ke WooCommerce akan berjalan lancar. Sebaliknya, mereka yang tidak mempunyai pengalaman WordPress akan mengalami sedikit keluk pembelajaran.

Apabila berkaitan dengan reka bentuk web yang boleh disesuaikan yang tidak terhad, WordPress adalah kelebihan di atas yang lain. Mungkin tidak begitu ramah pengguna seperti beberapa pesaing drag and dropnya, tetapi menguasai perisian itu sepadan dengan usaha.

WooCommerce semestinya dapat diakses oleh pemula, tetapi sangat sesuai untuk mereka yang mempunyai pengalaman WordPress. Anda tidak perlu fasih dalam pengekodan atau pakar reka bentuk untuk membuat laman web profesional yang akan menarik pelanggan.

Widget, plugin, dan sambungan akan membolehkan anda menyesuaikan laman web anda dengan hampir semua cara. Secara realistik, belajar WordPress dan menguasai WooCommerce tidak akan memakan masa lebih lama daripada yang berlaku di platform lain. Sebaik sahaja anda memahami, anda akan menikmati kebebasan reka bentuk yang tiada tandingannya.

Kesimpulannya

Sekiranya Anda Memilih WooCommerce Plugin untuk WordPress untuk Membangun Kedai Dalam Talian Anda?

Pilihan sumber terbuka pastinya bukan untuk semua orang. Mungkin kelemahan terbesar adalah sokongan pelanggan terhad.

Sekiranya anda baru menggunakan reka bentuk web dan mahukan akses kepada pakar yang dapat membimbing anda selangkah demi selangkah, pilihlah platform dengan rancangan langganan dan bahagian sokongan khusus adalah pilihan terbaik untuk anda. Bagi mereka yang merasa senang menyelesaikan masalah dan menyelesaikan masalah, sokongan pelanggan terhad tidak akan menjadi masalah.

WooCommerce adalah pilihan yang sangat baik untuk sesiapa sahaja yang telah menjalankan laman web WordPress. Perisian ini adalah kaedah termudah dan paling menjimatkan untuk menjadikan laman web anda menjadi kedai. Pada dasarnya, yang harus anda lakukan ialah memuat turun pemalam, dan anda boleh mula menjual produk dan menjana wang.

Anda tidak perlu risau untuk memulakan dengan platform baru dan memindahkan laman web anda. Semua yang anda perlukan untuk memulakan tersedia dalam versi percuma, dan anda boleh mengintegrasikan alat tambah semasa anda berkembang dan memerlukan perubahan.

Bandingkan

WooCommerce

90

Shopify

96

Komersial Besar

95

Volusi

94

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map