Ulasan WebsiteBuilder.com 2016


Laman WebBuilder.com

Melawat laman web

8.9


Skor AWA

Laman WebBuilder.com

WebsiteBuilder.com menawarkan sejumlah alat pembuatan laman web, serta bantuan pemasaran dan eCommerce. Banyak templat untuk dipilih untuk menyesuaikan laman web anda dan semuanya disiapkan dengan cara drag and drop yang mudah untuk menjadikannya sangat mudah bagi sesiapa sahaja untuk membina laman web yang cantik. Baca ulasan WebsiteBuilder.com kami di bawah.

Gambaran keseluruhan

Dengan WebsiteBuilder.com, anda boleh merancang dan membuat laman web pada waktu petang, tanpa wang dan kad kredit tidak diperlukan, asalkan anda menggunakan subdomain. Sangat mudah bagi pemula untuk menggunakan dengan memilih templat dan memanfaatkan fungsi seret dan lepas yang berguna untuk menambahkan kandungan dan menjadikannya seperti yang anda mahukan.

Yang Disarankan oleh WebsiteBuilder.com?

Platform ini dan alat navigasi dan reka bentuknya yang mudah sangat sesuai untuk orang yang tidak pernah membina laman web sebelumnya. Ia cukup tahan bodoh, dan tidak memerlukan masa yang lama untuk mengusahakannya.

Kawasan Fokus / Kepakaran?

WebsiteBuilder.com menawarkan sekumpulan alat pengukuran yang sangat berguna untuk membantu anda membina laman web anda. Walaupun tidak unik untuk platform ini, mereka lebih komprehensif daripada yang lain yang telah kita lihat. Bahagian atas penyunting laman web menawarkan lajur, penggaris dan penyambung ke grid yang menjadikannya lebih mudah untuk menyelaraskan elemen dan menjadikan laman web anda menarik secara visual. Alat ini cukup mudah digunakan dan membolehkan anda membina laman web yang tepat dan cantik.

Spesifikasi / Batasan Teknikal

Selain fungsi drag and drop yang telah disebutkan, dan sangat mesra pengguna, WebsiteBuilder.com hadir dengan 21 kategori templat yang berbeza untuk dipilih, dan banyak foto pramuat dan berkualiti tinggi untuk kegunaan anda. Elemen seperti butang dan ikon tersedia untuk dijatuhkan di mana sahaja anda mahu di laman web anda dan mengklik objek membolehkan anda mengubah penampilannya dengan beberapa cara yang berbeza.

Satu batasan ketara yang kami dapati adalah kurangnya kemampuan memuat naik banyak foto sekaligus; mengklik muat naik secara manual dan melakukannya satu demi satu adalah membosankan dan memakan masa. Untuk kedai e-dagang atau ejen harta tanah dengan banyak gambar rumah untuk ditambahkan, ini boleh menjadi kesakitan yang nyata. Mudah-mudahan, peningkatan ke kawasan laman web ini tidak lama lagi. Satu lagi kebiasaan yang tidak diingini adalah kekurangan ciri simpan automatik, jadi jangan lupa untuk mengklik simpan pada setiap suntingan!

Skalabiliti

Skalabiliti adalah titik penting yang perlu diberi perhatian semasa bekerja dengan pembangun laman web. Walaupun lima halaman mungkin banyak perniagaan anda saat ini, anda mungkin akan berkembang atau berkembang ke arah yang berbeza dengan keperluan untuk membuat halaman tambahan. WebsiteBuilder.com membatasi jumlah halaman yang dapat anda miliki dalam versi percuma, tetapi versi premium tidak terukur untuk semua pertumbuhan masa depan yang luar biasa!

Jaminan wang dikembalikan

Sekiranya anda seperti saya, anda ingin melihat bagaimana sesuatu berfungsi sebelum anda berkomitmen untuk menggunakannya. Walaupun saya menghargai platform percuma di pembangun laman web ini, saya juga ingin melihat versi berbayarnya sebelum saya memutuskan bahawa itu adalah alat yang tepat untuk tujuan saya. Oleh itu, saya sangat terkejut apabila mengetahui bahawa laman web ini menawarkan jaminan wang dikembalikan selama 14 hari pada rancangan premiumnya dan produk atau perkhidmatan lain, dengan pengecualian berikut: pendaftaran domain, sokongan keutamaan, privasi domain, eCommerce, alamat e-mel, atau Ebook SEO.

Apakah Reputasi mereka?

Domain ini telah aktif sejak tahun 1996 walaupun kadang-kadang telah bertukar tangan selama bertahun-tahun. Ia mempunyai peringkat Alexa di bawah 40.000, peringkat otoriti domain SEO Moz 42, dan Google Pagerank 2. Saya melakukan carian untuk ulasan dalam talian dan menghasilkan beg yang agak bercampur-campur, dengan kebanyakan ulasan di hujung spektrum yang sama sekali bertentangan dan sangat sedikit suam-suam kuku.

Anugerah

Kami mendapati WebsiteBuilder.com disenaraikan berkali-kali dalam artikel di SiteBuilderAwards.com: Pembangun Laman Web ECommerce Terbaik, Pembangun Laman Web Paling Mudah, Pembangun Laman Web Mudah Alih Terbaik, Pembuat Blog Terbaik, Pembangun Laman Web Paling Terjangkau, dan Pembangun Laman Web Terbaik untuk SEO.

Mengapa Pilih Pembangun Laman Web?

Kemudahan penggunaan, penyesuaian tanpa henti, templat yang tajam dan segar.

Ciri-ciri utama

 • Ribuan Templat
 • Domain Tersuai
 • Dioptimumkan untuk Mudah Alih
 • Mesra Enjin Carian
 • Perpustakaan Gambar Percuma
 • Integrasi Sosial
 • Drag-and-drop Editor
 • Nama Domain Percuma
 • Integrasi E-dagang
 • Alat SEO Percuma
 • E-mel Perniagaan Percuma
 • Penyediaan Laman Blog

Keputusan Pakar Industri di Websitebuilder.com

Pembina Laman WebPara pakar mempunyai pernyataan serupa mengenai Pembangun Laman Web. Walaupun antara muka reka bentuk sebenarnya cukup mesra pengguna, amalan penjualan dan harga syarikat dipersoalkan. Sebenarnya, syarikat yang sama menjual produk yang sama (dengan harga yang berbeza) dengan beberapa nama domain yang berbeza. Namun, sukar untuk mengetuk alat yang ditawarkan laman web ini, termasuk:

 • Penyediaan percuma dan mudah
 • Papan pemuka mesra pengguna yang cepat dan senang dipelajari
 • Pilihan templat berkualiti tinggi
 • Alat reka bentuk grid yang membantu mengukur gambar dan memasukkan elemen yang berbeza ke tempatnya

Pada akhirnya, penilaian pakar sangat berbeza mengikut seberapa banyak pengkritik mengambil kira aduan terhadap penagihan dan perkhidmatan pelanggan. Mereka yang lebih memfokuskan pada prestasi program yang sebenarnya lebih cenderung memberikan penghargaan kepada Pembangun Laman Web 3.5 hingga 4 bintang daripada lima bintang.

 • www.cmscritic.com/websitebuilder.com-review/
 • www.pcmag.com/article2/0,2817,2497782,00.asp

Ulasan dan Testimoni Pengguna Positif di Websitebuilder.com

Di luar praktik perniagaan yang tidak jelas, Pembangun Laman Web menawarkan alat yang anda perlukan untuk membina laman web yang menarik. Sebenarnya, pelanggan menikmati antara muka pengguna dan bahkan menggambarkannya sebagai “menyeronokkan” untuk bermain-main dengan belajar. Alat seperti Elemen Halaman Utama dan Panel Reka bentuk mempermudah kedua-dua reka bentuk halaman di seluruh laman web dan menyesuaikan perincian seperti gaya fon apabila diperlukan.

Pengguna yang mencari beberapa alat yang lebih canggih di luar laman satu usia yang sederhana juga berpuas hati dengan ciri blog dan keupayaan eCommerce. Di antara templat menarik dan pembangun yang mesra pengguna, ada beberapa titik penjualan yang menarik ketika menggunakan Pembangun Laman Web. Pastikan anda mengetahui apa yang akan dikenakan kepada anda.

Ulasan dan Aduan Pengguna Negatif di Websitebuilder.com

Nampaknya Pembangun Laman Web adalah program lain yang baik yang mungkin tidak mempunyai amalan harga dan penjualan terbaik. Terdapat beberapa syarikat di luar sana yang menarik pelanggan kerana mereka mempunyai produk yang sangat baik. Mereka mungkin perlu melakukan beberapa pekerjaan untuk mendapatkan nama mereka di luar sana, tetapi kadar pembatalannya rendah, dan pertumbuhannya baik.

Kemudian ada jenis syarikat yang lain. Mereka akan menawarkan produk yang berfungsi dan mencari pelbagai cara untuk menjengkelkan anda dan mengikat anda dalam kontrak. Berdasarkan ulasan pengguna, sepertinya Website Builder adalah syarikat jenis kedua. Daripada menjadikan kualiti dan perkhidmatan pelanggan sebagai tujuan utama mereka, mereka berusaha mengekalkan pelanggan melalui amalan lain yang mungkin kelihatan terlalu agresif dan tidak semestinya telus.

 • www.merchantmaverick.com/reviews/websitebuilder-review/
 • www.sitejabber.com/reviews/www.websitebuilder.com

Reka bentuk & Penyesuaian

Ini adalah kawasan di mana WebsiteBuilder.com benar-benar bersinar. Reka bentuknya ringkas dan nampaknya tidak terbatas dengan semua templat dan pilihan gaya yang anda miliki.

CiriGambaran keseluruhan
TemplatSeperti yang dinyatakan sebelum ini, WebsiteBuilder.com dilengkapi dengan ribuan templat laman web dalam 21 kategori yang berbeza. Mencari yang mudah dan mencabar; ada banyak yang boleh dipilih, sukar untuk mengecilkannya dan memilih satu sahaja. Selanjutnya, anda boleh memilih dari semua templat ini walaupun pada rancangan percuma semasa menguji sesuatu.

Kategori menyusun templat, dan anda juga boleh mencarinya. Selain itu, anda boleh mengarahkan kursor ke masing-masing untuk mendapatkan pratonton penuh bagaimana rupa mereka sebelum anda memutuskan untuk menggunakannya.

Antara mukaTambahan lain untuk WebsiteBuilder.com, antara muka pengguna semudah pembangun laman web yang pernah kita lihat, dan jauh lebih mudah daripada banyak. Segala-galanya disusun dengan mudah, dan bahkan orang yang paling kurang mahir teknologi yang anda kenal dapat membina laman web dengannya.
Penyesuaian Gaya Halaman`Ini adalah sekejap untuk menyesuaikan halaman di WebsiteBuilder.com. Editor laman web merangkumi dua bar alat, satu di bahagian atas, dan satu di sebelah kiri. Di sebelah kiri, klik ikon kuas cat yang bertanda “Reka Bentuk” dan menu untuk warna, fon, gaya teks dan latar belakang terbuka. Dari sini, anda mempunyai lebih banyak peluang untuk menjadikannya unik dengan memuat naik gambar latar anda, mengubah unsur kelegapan atau overlay.
Navigasi TapakIa sangat intuitif, dan navigasi cepat dan mudah. Cukup klik apa yang perlu anda lakukan atau cari, dan seketika, maklumat itu ada di hujung jari anda.
Pengurusan KandunganMenambah dan mengubah kandungan juga merupakan tugas yang mudah di WebsiteBuilder.com. Ingin menambah halaman baru? Cukup klik tanda tambah besar di bahagian atas, kemudian Halaman, dan laman web ini bahkan mempunyai templat pra-binaan untuk kebanyakan jenis halaman biasa sehingga anda tidak perlu bermula dari awal. Sama mudahnya menambahkan bahagian ke setiap halaman.
Foto dan GaleriSama seperti kandungan asas, galeri dapat ditambahkan dengan mengklik tanda Plus di lajur kiri atas, memilih Galeri, dan membuat beberapa pilihan mengenai bagaimana anda mahu galeri anda kelihatan. Anda juga akan diminta memasukkan alt-tag untuk SEO yang betul.
Pembinaan Tapak Mudah AlihSemua laman web WebsiteBuilder.com responsif sepenuhnya mudah alih, yang bermaksud secara automatik akan kelihatan hebat di mana-mana peranti. Lebih baik lagi, dengan rancangan, anda boleh mengklik ikon telefon bimbit di kiri atas editor laman web dan melihat dengan tepat bagaimana laman web anda akan kelihatan pada peranti peribadi.
Integrasi Perkongsian SosialLaman web ini menawarkan integrasi perkongsian sosial yang sangat baik melalui widget sederhana yang boleh anda masukkan terus ke laman web anda di mana sahaja anda menginginkannya. Widget ini mengandungi pautan untuk Facebook, Twitter, Linkedin dan Google+. Kami tidak dapat melihat cara untuk menambahkan lebih banyak laman media sosial pada rancangan percuma walaupun ini mungkin tersedia untuk rancangan premium.
Perkhidmatan Reka BentukSekiranya anda tidak merasa dapat menyatukan laman web dengan WebsiteBuilder.com, mereka juga menawarkan bantuan reka bentuk yang lengkap. Laman web peribadi tiga halaman boleh dibina untuk anda dengan kos $ 359, laman profesional lima halaman akan memberi anda $ 499, dan tawaran yang paling luas adalah pakej perniagaan kecil yang mengintegrasikan eCommerce.

ciri-ciri & Alat

WebsiteBuilder.com merangkumi banyak ciri untuk membantu anda cepat dalam talian. Mari kita lihat secara ringkas setiap satu.

CiriGambaran keseluruhan
PersediaanTidak mungkin lebih mudah. Pergi ke laman web, klik Buat Laman Baru di sudut kiri atas.
Reka Bentuk WebPilih templat dari lebih 10,000 atau mulakan dari awal sepenuhnya panggilan anda. (Tetapi anda pasti ingin menggunakan salah satu templatnya, percayalah, mereka hebat!) Dari sana, ubah warna, fon, latar belakang, dan lain-lain mengikut pilihan anda.
Nama Domain TersuaiMudah, dan anda boleh memilih yang betul di laman web. Sekiranya anda sudah memilikinya, laman web akan memberitahu anda cara memindahkannya dengan cepat.
Kedalaman Navigasi:Kami tidak melihat cara untuk menambahkan submenu atau sub halaman ke laman web yang dibina di WebsiteBuilder.com. Ini boleh menjadi batasan untuk laman web besar yang ingin mengelompokkan halaman untuk menyusunnya dengan lebih baik.
Widget dan AplBanyak widget tersedia untuk menambahkan Peta Google ke halaman anda, Pemain SoundCloud, butang media sosial berikut dan perkongsian, widget tanam.
PengewanganeCommerce boleh didapati di laman web berbayar sehingga anda dapat menjual produk dan perkhidmatan anda dengan cepat. Anda juga boleh menuntut kredit iklan percuma untuk Google, Bing, Facebook, dan Amazon, dan juga Google Adsense.
Statistik PelawatAnalitis Google dengan cepat ditambahkan untuk menjejaki statistik.
Foto, Video dan AudioFoto dan galeri dapat ditambahkan ke laman web ini, dan terdapat perpustakaan gambar yang luas. Anda juga boleh menambah video dan galeri video. Audio dilaksanakan melalui SoundCloud Player.
BloggingAnda boleh menambahkan blog ke laman web anda dengan satu sentuhan butang
Peta GoogleTerdapat widget yang tersedia untuk menambahkan Peta Google dengan cepat.
Penyunting HTMLPada rancangan premium, anda dapat menambahkan widget HTML ke halaman atau keseluruhan halaman HTML.
Integrasi Media SosialSangat mudah untuk menambah perkongsian dan butang berikut ke laman web anda dengan penambahan widget sosial yang cepat.
Borang dan tinjauanAnda boleh menambahkan borang kenalan ke bahagian dengan mudah; terdapat banyak borang hubungan yang dibuat dengan baik.
Ruang simpananRuang simpanan berkisar antara 50MB untuk rancangan percuma, hingga 5GB untuk rancangan peribadi dan 10GB untuk rancangan perniagaan profesional dan kecil.
Alat Surat BeritaIni nampaknya merupakan kawasan yang tidak dapat dilupakan di WebsiteBuilder.com. Kami tidak menemui alat penyatuan.
Sokongan Forum
Kedai E-Dagang / Dalam TalianMudah disediakan dan dikendalikan, tetapi anda mesti memilih rancangan berbayar untuk menambahkannya ke laman web anda.
Integrasi GatewayTidak terdapat integrasi pembayaran pada versi percuma, dan pencarian pangkalan pengetahuan kosong.
Mesra SEOLaman web ini menawarkan alat percuma dan mudah digunakan untuk meningkatkan SEO.
Akses Terhad di Tapak (Perlindungan Kata Laluan)Laman web yang dilindungi kata laluan atau berbayar nampaknya bukan merupakan sebahagian daripada tawaran WebsiteBuilder.com.
Keselamatan Laman WebLaman web ini dilindungi melalui https, dan terdapat juga lencana Norton Secured di laman web ini. Selain itu, pembayaran yang dibuat ke laman web boleh dilakukan melalui PayPal untuk lapisan perlindungan tambahan.

Rancangan & Harga

Terdapat rancangan percuma yang tersedia; rancangan ini dilengkapi dengan domain berjenama dalam format http://yourwebsitename.my-free.website. Ini kurang sesuai untuk laman web perniagaan kerana ia kelihatan sangat tidak profesional. Kami mengesyorkan memilih untuk memilih rancangan premium dan mendapatkan nama domain yang sempurna (alamat web.)

Laman web ini menawarkan pilihan beberapa rancangan yang ditingkatkan:

Peribadi. Pelan ini adalah $ 7,99 sebulan dan menawarkan nama domain dan e-mel percuma, tanpa iklan dan laman web mudah alih.

Premium. Pelan ini berharga $ 9.22 sebulan, dan merangkumi kredit iklan dan alat SEO.

Perniagaan. Pelan ini bernilai $ 10.75 dan menambah sokongan keutamaan.

e-dagang. Pelan ini akan memberi anda kembali $ 18.45 dan merangkumi kedai dalam talian anda.

Harga untuk setiap rancangan adalah berdasarkan pembayaran dua tahun lebih awal; kemungkinan untuk membuat jangka masa yang lebih pendek, tetapi harganya sedikit lebih tinggi. Pada masa kami menulis ini, mereka menawarkan potongan 50% dari rancangan berbayar mereka (kecuali peribadi.) Dengan potongan tersebut, itu menjadikan WebsiteBuilder.com sebagai pilihan yang sangat menarik.

Pelan percuma membolehkan anda membina dua laman web; kedua-duanya akan mempunyai tanda “laman web bebas-saya” yang disebutkan di atas di alamat web. Sekiranya itu tidak penting untuk tujuan anda, secara teknikal anda boleh membina laman web percuma yang menarik.

Sokongan pengguna

Kerana pembangun laman web diciptakan untuk melakukannya sendiri sebagai pencipta laman web, sokongan pelanggan sangat penting untuk berjaya. Perkara terburuk yang boleh berlaku ialah anda boleh tersekat semasa bekerja di laman web anda dan tidak dapat menyiarkannya. Nasib baik, WebsiteBuilder.com menawarkan sokongan yang mencukupi dalam bentuk halaman FAQ yang luas, pangkalan pengetahuan yang dapat dicari, sembang langsung, dan borang Hubungi Kami untuk meminta bantuan.

Terdapat sokongan teknikal dan sokongan penagihan yang berasingan. Sokongan telefon juga tersedia untuk pengebilan. Masih belum ada tutorial video di laman web ini, tetapi kami merasa mereka akan segera hadir. Sokongan tidak kelihatan sepanjang waktu, dan kadang-kadang boleh menjadi masalah. Namun, kami berpendapat bahawa Pangkalan Pengetahuan cukup komprehensif dan dapat menjawab kebanyakan soalan.

Kemudahan penggunaan

Ini mungkin salah satu platform paling senang digunakan yang kami saksikan untuk membuat laman web anda. Ia menawarkan banyak ciri untuk menjadikan laman web anda berfungsi secara profesional, dan banyak templat yang menarik untuk menjadikannya kelihatan baik. Malah jumlah pemula dapat mengumpulkan laman web yang indah pada suatu petang dengan alat ini.

Kesimpulannya

Kami suka WebsiteBuilder.com, dan akan (akan) menggunakannya untuk membina laman web untuk diri kita sendiri. Perlu diingat, kami mengenali WordPress dengan sangat baik dan dapat membuat laman web yang cukup hebat dengannya. Walau bagaimanapun, platform WebsiteBuilder.com dapat digunakan untuk membuat laman web dengan cepat dan tanpa banyak kerumitan.

Sekiranya anda pernah bersusah payah merancang header khusus agar sesuai dengan templat WordPress, anda akan sangat menghargai kemudahan di mana anda dapat menyelesaikan laman web profesional dengan WebsiteBuilder.com. Sebilangan besar kerja sudah dilakukan untuk anda, dari templat hingga halaman, borang, dan unsur-unsur yang telah dibina sebelumnya, sehingga mudah untuk mengumpulkan laman web yang sangat baik yang mewakili anda dengan baik, tanpa mengira rupa dan perasaan anda mahu.

Kami sangat mengesyorkan agar anda mencuba WebsiteBuilder.com, kerana kami yakin ia akan sesuai dengan kebanyakan keperluan. Walaupun kita menyedari bahawa beberapa batasan yang kita lihat, seperti kurangnya integrasi e-mel dan pemuat gambar secara besar-besaran adalah pemecah urus niaga bagi sesetengah orang, laman web ini baru berusia beberapa tahun. Kami menjangkakan bahawa pasukan akan terus mengubah tawaran dan menjadikannya lebih baik pada masa depan yang sangat baru. Tetapi apa yang ada di sini sudah cukup hebat!

Bandingkan

Laman WebBuilder.com

89

Wix

96

Weebly

95

Ruang Squarespace

94

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map