Ulasan Perisian eCommerce Volusion untuk Membina Kedai Dalam Talian pada tahun 2016


Volusi

Melawat laman web

9.4


Skor AWA

Volusi

Volusion telah wujud sejak tahun 1999 dan merupakan salah satu troli membeli-belah eCommerce utama. Ia melayani lebih dari 40,000 kedai dan menyediakan platform all-in-one yang direka untuk menampung perniagaan berukuran besar. Program ini terus maju dengan terus menyesuaikan diri dengan perubahan pasaran dan memberikan penyelesaian praktikal untuk menghadapi cabaran yang berkaitan dengan menjalankan perniagaan dalam talian. Baca ulasan Volusion kami di bawah.

Kelebihan

 • Pengurusan Inventori yang hebat
 • Pilihan Paparan Tanpa Had
 • Pemprosesan Pesanan Mudah
 • Pilihan Pembayaran Fleksibel

Keburukan

 • Sukar Menyesuaikan Templat
 • Ciri Reka Bentuk Terhad
 • Tiada Tambahan

Gambaran keseluruhan

 • Laman web: www.volusion.com
 • Ibu pejabat: Austin, TX
 • Tahun Ditubuhkan: 1999
 • Pekerja: 450+
 • Kedai Dihoskan: 40,000+
 • Kategori: Perisian Awan eCommerce
 • Perkhidmatan: Reka Bentuk Web, Pemasaran Dalam Talian
 • Cubaan percuma: 14 Hari

Volusion dirancang untuk memberikan penyelesaian sehenti untuk menjalankan kedai dalam talian. Anda boleh menjalankan setiap aspek perniagaan anda dari papan pemuka Volusion.

Sekiranya anda berbelanja di platform yang sempurna, anda mungkin menyedari bahawa pilihan lain memberikan tumpuan tertentu. Sebilangan pesaing pakar dalam pemasaran alat atau reka bentuk. Volusion’s niche menyediakan penyelesaian serba boleh yang akan membantu anda berjalan lancar.

Spesifikasi dan Batasan Teknikal

Walaupun Volusion mengaku sempurna untuk perniagaan saiz apa pun, berhati-hatilah dengan had lebar jalur dan bayaran tambahan. Syarikat yang lebih besar yang mengendalikan jumlah atau pesanan yang tinggi mungkin akhirnya membayar lebihan lebar jalur. Juga, platform ini tidak disertakan dengan sijil SSL. Anda perlu membelinya untuk membolehkan pembelian kad kredit. Bayaran tambahan dengan cepat mula bertambah sekiranya anda tidak berhati-hati.

Skalabiliti

Volusion direka untuk berkembang dengan perniagaan anda. Ini menjadikan permulaan cepat dan mudah bagi pemilik perniagaan baru, namun mampu menyokong jenama global. Sebagai contoh, Intel dan 3M menggunakan Volusion untuk menggerakkan laman web mereka. Sama ada anda mahu kekal kecil atau berkembang, Volusion dapat memenuhi permintaan baru.

Percubaan Tanpa Risiko

Anda boleh mencuba Volusion percuma sehingga 14 hari. Tidak perlu kad kredit dan tidak ada bayaran tersembunyi. Ini akan memberi anda masa yang cukup untuk mencuba membina kedai dan memahami program. Sebaik sahaja anda mendaftar untuk rancangan tahunan, terdapat bayaran pembatalan jika anda berubah fikiran. Bersedia untuk membayar $ 99 untuk menamatkan akaun anda.

Reputasi Volusion

Selama bertahun-tahun, Volusion telah membina reputasi sebagai platform yang stabil. Ini merangkumi semua alat yang anda perlukan untuk memulakan dan terus berkembang. Sekiranya ada yang menghalang mereka daripada mendapat penilaian pelanggan yang lebih baik, itu adalah kaedah penetapan harga mereka. Mereka mungkin lebih awal mengenai bayaran tambahan. Sekiranya anda tidak mengetahui kemungkinan caj yang boleh dikenakan, penyata bulanan anda mungkin mengejutkan. Ini mempunyai kecenderungan untuk menjadikan Volusion kelihatan kurang dipercayai.

Pensijilan dan Penglibatan Komuniti

Volusion telah mendapat pengiktirafan nasional dan wilayah, termasuk:

 • Kedudukan A + dari Better Business Bureau
 • Dinamakan dalam A-List Dewan Perniagaan Austin 2015
 • 2011 Stevie Award untuk Pasukan Perkhidmatan Pelanggan Barisan Depan

Di samping itu, Volusion mendorongnya beratus-ratus pekerja untuk mengambil bahagian dalam khidmat masyarakat. Pekerja mendapat cuti dua hari untuk aktiviti sukarelawan. Syarikat itu juga menyumbangkan perkhidmatan percuma kepada organisasi bukan keuntungan.

Mengapa Memilih Volusion?

Pada hakikatnya, tidak ada program yang sempurna. Setiap platform membeli-belah eCommerce akan mempunyai kebaikan dan keburukan. Anda harus mencuba Volusion jika anda ingin bekerjasama dengan syarikat yang mapan. Mereka telah menghabiskan lebih dari 16 tahun untuk mengemas kini dan menyempurnakan platform mereka. Anda boleh yakin bahawa anda mempunyai akses kepada alat dan ciri terkini. Ini menyediakan cara yang cepat dan mudah untuk melancarkan kedai dalam talian anda dan mula menjana pendapatan.

Ciri-ciri utama

 • Templat Reka Bentuk Percuma
 • Pilihan Produk Tanpa Had
 • Percubaan Percuma 14 Hari
 • Alat Pemasaran E-mel
 • Sokongan 24/7
 • Pemeriksaan Satu Halaman
 • Keselamatan Lanjutan
 • Integrasi Media Sosial
 • Sandaran Harian
 • Pelbagai Gaya Navigasi
 • Integrasi pihak ketiga
 • Kemas kini Platform Automatik

Keputusan Pakar Industri mengenai Volusion

Platform eCommerce Ulasan pakar Volusion juga cenderung menjadi beg campuran. Sebilangan pengkritik adalah peminat yang hebat dan meletakkan Volusion di kedudukan teratas dalam senarai penyelesaian eCommerce terbaik mereka. Mereka mempunyai banyak perkara positif tentang kualiti perkhidmatan pelanggan. Anda sebenarnya akan dapat bercakap dengan manusia sejati yang belum dilatih untuk membaca hanya dari skrip.

Bagi sesetengah orang, perisian ini menawarkan lebih banyak fungsi dan fleksibiliti yang mencukupi. Walaupun Volusion mengambil sedikit masa untuk mengejar dan menambah ciri blogging, pengawasan ini telah diperbaiki. Yang lain mendapati bahawa tema kelihatan bertarikh dan sukar untuk disesuaikan tanpa pengekodan. Sudah tentu, kritikan umum ini untuk setiap program perisian reka bentuk laman web. Pada akhirnya, ini adalah masalah pilihan peribadi, dan masalah yang lebih penting ialah kemudahan penggunaan dan keseluruhan pengalaman pengguna. Di kawasan ini, Volusion mendapat pujian tinggi.

Mungkin aduan terbesar terhadap Volusion adalah kosnya. Walaupun bayaran langganan bulanan setanding dengan pesaing, bayaran tersembunyi dapat bertambah dengan cepat. Ini dapat menjadikan Volusion melebihi anggaran beberapa syarikat permulaan. Walau bagaimanapun, beberapa perniagaan mungkin lebih senang membayar lebih banyak untuk perkhidmatan pelanggan yang sangat baik.

Ulasan dan Testimoni Pengguna yang positif mengenai Volusion

Nampaknya setiap pelanggan mempunyai pengalaman unik ketika datang ke Volusion. Peringkat keseluruhan melompat-lompat antara 4 dan sepuluh bintang, menjadikan rata-rata sekitar 7 dari 10. Mereka yang menyukai program ini cenderung untuk memuji ciri-ciri yang lebih luas dan tidak terlalu terperinci dalam perinciannya. Pro Volusion yang popular termasuk:

 • Kemudahan penggunaan
 • Pengurusan inventori
 • Sokongan pengguna
 • Penyediaan dan pelaksanaan yang cepat dan bebas
 • Pemprosesan pembayaran
 • Melapor

Mereka yang benar-benar menyukai program ini dengan cepat menunjukkan bahawa Volusion menyediakan penyelesaian menyeluruh yang dapat digunakan untuk menjalankan perniagaan kecil atau laman web besar. Pemula juga kelihatan senang dengan alat reka bentuk dan merasa agak mudah untuk membina laman web tanpa sedikit pengalaman atau pengetahuan pengkodan.

Ulasan dan Aduan Pengguna Negatif mengenai Volusion

Sekiranya anda melihat ulasan pengguna, sukar untuk mencari untaian umum mengenai kekurangan dalam platform. Keluhan nampaknya meliputi berbagai topik, yang dapat menjadi petunjuk bahawa masalah ini semestinya berulang dan kekurangan yang melekat pada Volusion.

Mungkin satu-satunya masalah yang nampaknya sedikit lebih konsisten berkaitan dengan alat pemasaran dan SEO. Pengguna ingin melihat ciri SEO yang lebih automatik seperti yang terdapat melalui SEO Yoast. Dengan Volusion, anda bertanggungjawab memasukkan tag alt, kata kunci, dan maklumat mesra enjin carian yang lain secara individu.

Nampaknya Volusion mungkin mempunyai beberapa masalah ketika melancarkan kemas kini dengan lancar. Walaupun beberapa pelanggan memuji kebolehpercayaan Volusion, ada juga beberapa yang tidak berpuas hati dengan gangguan dan waktu henti. Ini mungkin sesuatu yang perlu diingat memandangkan waktu henti boleh membawa keuntungan yang hilang.

Reka bentuk & Penyesuaian

Tawaran Volusion 16 templat percuma. Walaupun beberapa pengkritik menggambarkan pilihan sebagai tarikh, mereka memberikan kedai yang bersih dan klasik. Anda sentiasa boleh menaik taraf ke templat premium, tetapi dijangka membayar sekitar $ 895 bagi kebanyakan mereka. Juga, ingat bahawa hanya sebahagian templat yang responsif. Anda tidak mahu membuat kesilapan melabur dalam templat hanya untuk mengetahui bahawa ia datang dengan batasan.

Vs. Percuma Premium

Pakar di Volusion mencadangkan bahawa tema percuma adalah yang terbaik bagi mereka yang mempunyai pereka dalaman. Sekiranya anda mempunyai seseorang yang tahu bagaimana membuat perubahan, maka tema percuma dapat disesuaikan menggunakan HTML. Namun, jika anda baru menggunakan reka bentuk laman web, anda mungkin perlu membayar tema premium untuk menyesuaikan laman web anda.

Pilihan Reka Bentuk Tersuai

Anda juga boleh melangkau keseluruhan proses reka bentuk dan menggunakan pakar Volusion untuk membuat laman web anda. Harga reka bentuk tersuai bermula dari $ 3,500 dan boleh mencapai $ 6,000 untuk pilihan paling maju.

Antaramuka Pembina Laman Web

Seperti kebanyakan platform yang ada, Volusion menyediakan cara yang berbeza untuk membina laman web anda dan membuat perubahan. Anda boleh menggunakan HTML, CSS atau menggunakan penyunting fail mereka. Malangnya, tidak ada editor WYSIWYG yang membolehkan anda menyeret dan melepaskan elemen. Walaupun antara muka mudah dinavigasi, anda mungkin menghadapi masalah dalam membuat perubahan khusus jika anda tidak mengetahui kod tersebut. Perisian ini telah dirancang supaya anda dapat dengan cepat membina kedai anda dan kemudian menumpukan perhatian pada bidang perniagaan anda yang lain.

Pembinaan Tapak Mudah Alih

Semasa anda melihat-lihat tema yang berpotensi, anda akan melihat bahawa banyak dari mereka tidak responsif. Ini bermaksud bahawa anda harus membina laman web mudah alih yang berasingan. Bagi mereka yang kekurangan masa, membuat laman web kedua boleh terasa luar biasa, terutamanya jika anda tidak biasa dengan reka bentuk di tempat pertama.

Pengurusan Kandungan

Volusion menjadikan penambahan produk dan pengurusan kandungan menjadi mudah. Terdapat tiga bahagian utama di mana anda boleh memasukkan maklumat produk: asas, pengurusan gambar dan maklumat lanjutan. Kategori ini akan membantu anda tetap teratur, menguruskan galeri foto dan menerbitkan maklumat produk yang berkaitan.

Integrasi Sosial

Gunakan media sosial untuk memasarkan perniagaan anda dengan alat bawaan. Setiap pakej Volusion dilengkapi dengan aplikasi perkongsian sosial yang akan memudahkan anda menggabungkan akaun Twitter, Facebook, Pinterest dan akaun anda yang lain. Anda juga boleh mengunjungi kedai aplikasi dan memuat turun alat tambah lain yang mungkin anda gemari.

ciri-ciri & Alat

CiriGambaran keseluruhan
Persediaan Kedai Dalam TalianBermula dengan Volusion agak mudah. Satu kelemahan adalah bahawa program ini tidak menawarkan panduan penyediaan atau senarai semak untuk memandu anda melalui langkah-langkahnya. Anda akan bersendirian untuk memastikan bahawa semua pangkalan anda dilindungi. Ini boleh memakan masa jika anda tidak berhati-hati.
Jalur Lebar dan StoranWalaupun Volusion menawarkan storan tanpa had, ada batasan dalam hal lebar jalur. Pelan Mini dilengkapi dengan lebar jalur hanya 1GB. Anda akan dikenakan $ 7 untuk setiap GB melebihi had anda. Malah rancangan Premium yang paling inklusif terhad pada lebar jalur 35GB. Sekiranya anda merancang untuk membina laman web yang luas yang merangkumi blog dan banyak produk, anda mungkin ingin mengawasi penggunaan lebar jalur anda
Plugin dan Tambah Keranjang Belanja`Volusion dilengkapi dengan pasaran aplikasi untuk membantu anda mengembangkan fungsi kedai anda. Ia mempunyai penyedia pihak ketiga dan lebih daripada 80 aplikasi yang tersedia.
Pengurusan PesananCiri carian terbina dalam membolehkan anda mencari dan mengesan pesanan.
Pengurusan inventoriBar navigasi utama merangkumi tab inventori. Anda boleh mengunjungi lokasi ini untuk menambahkan produk, mencari inventori anda dan melihat statistik prestasi. Maklumat produk dibahagikan kepada tiga kategori utama, yang akan membantu anda tetap teratur dan menavigasi terus ke maklumat yang anda perlukan.
Penjejakan PenghantaranVolusion membolehkan anda menjatuhkan barang dagangan dan mengesan pakej. Anda bahkan boleh menjana dan mencetak label dengan menekan butang
Ciri CRMSistem pengurusan hubungan pelanggan membolehkan anda berkomunikasi dengan pelanggan dengan mudah. Anda dapat melihat sejarah pesanan, menghantar e-mel dan menjejaki pertanyaan sokongan. Volusion membolehkan anda menangani masalah pelanggan dengan cepat untuk pengalaman membeli-belah yang lebih baik.
Templat dan TemaPilih daripada 16 tema percuma yang menawarkan penampilan mewah dan profesional. Walaupun anda tidak mempunyai puluhan pilihan, templat yang ada moden dan bergaya. Anda juga boleh membeli tema premium yang bermula dari $ 50 dan mencecah sehingga $ 895. Keputusannya bergantung kepada anggaran anda dan betapa selesanya anda dengan pengekodan.
Integrasi dan TambahanVolusion direka untuk memberi anda pakej yang lengkap. Anda tidak perlu terlalu bimbang tentang alat tambah untuk melaksanakan fungsi asas. Walau bagaimanapun, jika anda mencari program tertentu, anda boleh mengunjungi gedung aplikasi dengan mudah dan menggabungkan hampir semua program yang anda mahukan.
ECommerce mudah alihBerhati-hati semasa memilih atau membeli tema. Tidak semua mereka responsif dan mesra telefon bimbit. Ini adalah satu kawasan di mana Volusion nampaknya ketinggalan zaman. Anda mungkin terpaksa merancang laman web mudah alih yang berasingan, yang boleh menggunakan masa dan wang. Dengan templat yang betul, anda juga boleh menguruskan kedai anda dari aplikasi mudah alih. Pastikan anda memilih pilihan yang merangkumi semua ciri yang anda cari.
Web HostingVolusion menawarkan perkhidmatan web hosting dan pendaftaran domain. Anda boleh memigrasikan laman web yang ada, menggunakan domain yang didaftarkan atau membeli domain baru dengan harga $ 11,99.
Stor aplikasiLawati kedai aplikasi Volusion untuk melihat-lihat aplikasi percuma dan berbayar. Terdapat banyak pilihan dan cara yang berbeza untuk menapis carian anda. Harga aplikasi sangat berbeza dan boleh disediakan sebagai bayaran sekali atau langganan bulanan.
BloggingSatu kelemahan yang ketara dari Volusion ialah ia tidak dilengkapi dengan ciri blog. Anda boleh menggunakan plugin WordPress dan membina blog anda, tetapi ini dapat memakan lebar jalur anda dengan cepat. Blog adalah alat pemasaran yang aktif dan cara yang baik untuk berkomunikasi dengan pelanggan anda sehingga ciri yang hilang ini dapat menjadi masalah.
SEO dan PemasaranNikmati alat SEO terbina dalam yang membolehkan anda mengoptimumkan halaman. Buat URL mesra mesin pencari, sertakan beberapa coretan dan tag meta. Anda juga boleh mendaftar untuk pakej SEO khusus Volusion. Mereka menawarkan pakej berbeza yang akan meningkatkan prestasi enjin carian anda
Surat beritaSistem CRM membolehkan anda berkomunikasi dengan mudah dengan pelanggan. Anda juga boleh menghantar buletin biasa menggunakan aplikasi percuma dan berbayar. Ini adalah kaedah terbaik untuk mengiklankan produk atau penjualan baru.
Ciri-ciri keselamatanVolusion adalah PCI Certified supaya pelanggan anda dapat menggunakan kad kredit mereka dengan yakin. Semua rancangan juga dilengkapi dengan firewall IP percuma dan sandaran biasa. Anda bahkan boleh menyekat pelanggan yang tidak teratur dan menghalangnya daripada menggunakan laman web anda. Untuk perlindungan terbaik, beli sijil Volusion SSL
Pensijilan PCISelama enam tahun kebelakangan ini, Volusion telah dinamakan senarai penyedia PCI yang diperakui oleh PCI
Penciptaan KandunganVolusion tidak menawarkan penyunting WYSIWYG tradisional untuk pembuatan kandungan. Mereka telah membuat penyunting mereka yang sukar digunakan. Sekiranya anda sudah biasa dengan WordPress, anda akan menemui banyak kekurangan dalam hal penyunting Volusion. Menambah dan menukar teks adalah mudah, tetapi merangkumi pautan dan gambar dan menjadi rumit. Cara termudah untuk membuat perubahan adalah dengan menggunakan kod. Malangnya, tidak semua orang mempunyai tahap pengetahuan pengekodan
Sijil HadiahPelanggan dapat dengan mudah membeli sijil hadiah, dan anda dapat dengan cepat membuat potongan dan kod kupon
Pilihan pembayaranVolusion serasi dengan lebih 30 pintu masuk pembayaran. Anda juga boleh menyediakan akaun Volusion Merchant dan memproses kad kredit secara dalam talian atau melalui telefon. Walaupun program sebenarnya tidak mengenakan yuran transaksi, anda akan membayar yuran untuk penggunaan pemproses pihak ketiga. Sebagai contoh, PayPal mengenakan bayaran 2.9% setiap transaksi, dan Volusioner Merchant mengenakan bayaran 2.1%. Sekiranya anda memilih Akaun Pedagang, ingat bahawa anda mesti menjadi warganegara AS untuk memenuhi syarat.
Kira Cukai dan PenghantaranCukai dan kos penghantaran dikira secara automatik mengikut lokasi
LaporanPapan pemuka Volusion merangkumi segala macam data mengenai prestasi laman web, pesanan, hasil dan bidang penting lain. Anda dapat menjejaki perniagaan anda dan melihat serta menghasilkan laporan berharga dengan cepat
Statistik TapakMenjejaki prestasi laman web anda adalah kaedah terbaik untuk membuat penambahbaikan. Anda boleh menggunakan Google Analytics untuk mendapatkan pandangan mengenai tingkah laku pelanggan anda atau menaik taraf ke perkhidmatan analisis laman web Volusion. Walau apa pun, anda akan dapat melihat pengunjung setiap hari, lokasi, masa di laman web, kadar pentalan dan banyak lagi.

Rancangan & Harga

Pada pandangan pertama, Volusion kelihatan harganya kompetitif. Pelan Mini berharga hanya $ 15 sebulan. Ini meletakkannya dalam lingkungan pemain utama yang lain. Malangnya, pelan permulaan dilengkapi dengan had terhad. Sebagai contoh, anda hanya akan mendapat sokongan dalam talian dan anda terhad kepada 100 produk.

Dengan harga $ 35 sebulan, anda boleh memilih rancangan Plus. Ini masih merupakan harga yang berpatutan jika anda tidak mengambil kira semua kos tersembunyi. Keluhan terbesar terhadap Volusion adalah bahawa mereka tidak mengetahui harga mereka.

Sebelum mendapat bayaran tambahan, berikut adalah pakej harga asas:

Mini – $ 15 / bulan (Semua rancangan dikenakan setiap bulan)

 • Storan Tanpa Had
 • 100 Produk
 • Lebar Jalur 1GB

Tambahan – $ 35 / bulan

 • Storan Tanpa Had
 • 1,000 Produk
 • Lebar Jalur 3GB
 • Sokongan Telefon
 • Penilaian dan Ulasan
 • Surat berita
 • CRM
 • Laporan Troli Terbengkalai

Pro – $ 75 / bulan

 • Storan Tanpa Had
 • 10,000 Produk
 • Lebar Jalur 10GB
 • Sokongan Keutamaan
 • Pesanan Telefon
 • Pelan Kesetiaan Pelanggan

Premium – $ 135 / bulan

 • Storan Tanpa Had
 • Produk Tanpa Had
 • Lebar Jalur 35GB
 • Pengurus akaun

Anda mungkin menyedari dua perkara penting ketika melihat rancangan harga:

1). Pelan Mini adalah tulang kosong. Ini hanya sedikit langkah di atas percubaan percuma. Banyak ciri yang kami harapkan dari platform keranjang belanja tidak tersedia dengan harga $ 15. Walaupun anda tidak perlu menambahkan banyak produk, anda tidak akan mendapat sokongan telefon, buletin atau ulasan dengan pilihan yang paling murah. Sebenarnya, anda harus menaik taraf ke rancangan Pro untuk ciri CRM dan rancangan kesetiaan pelanggan.

2). Malah rancangan Premium mempunyai had lebar jalur. Sebilangan besar program menawarkan sekurang-kurangnya satu pilihan tanpa had.

Bayaran Tersembunyi

Masalah lain dengan model harga Volusion adalah bayaran tersembunyi. Berikut adalah beberapa cara untuk meningkatkan bil bulanan anda:

 • Sijil SSL – $ 149
 • Pemasangan Sijil SSL (Anda tidak boleh memasang sendiri) – $ 99
 • Domain baru – $ 11.99
 • Lebihan jalur lebar – $ 7 setiap GB
 • Bayaran pemprosesan pembayaran pihak ketiga – 2.0-3.0% setiap transaksi
 • Bayaran perkhidmatan PCI $ 1,83 – $ 3 sebulan
 • Mengeluarkan pautan “Powered by Volusion” – $ 25
 • Bayaran penamatan – $ 99
 • Bayaran penyata bulanan – $ 10

Mungkin yang paling teruk, yuran ini tidak diiklankan dengan jelas di laman web Volusion. Rasanya seperti anda digoda dan dimalukan.

Tempoh percubaan

Sekiranya anda ingin mencuba Volusion, anda boleh mendaftar dalam percubaan percuma selama 14 hari. Anda tidak memerlukan kad kredit untuk bergabung. Ini adalah kaedah yang baik untuk menguji perisian. Ia juga memberi anda masa untuk menjelaskan potensi kos setiap rancangan harga.

Adakah Pelan Mini Cukup?

Pasti. Mini-Plan menawarkan cukup banyak ciri untuk anda merancang etalase profesional dan melancarkan produk anda. Apabila asas pelanggan anda bertambah, anda mungkin ingin mempertimbangkan untuk meningkatkan. Pakej yang lebih maju memberikan lebih banyak cara untuk berinteraksi dengan pelanggan anda dan menguruskan perniagaan anda. Alat ini akan sangat berguna dan bernilai wang tambahan semasa anda mengembangkannya.

Sokongan pengguna

Jumlah sokongan pelanggan yang layak anda terima bergantung pada pakej yang anda beli. Rancangan Plus, yang mewakili pilihan dengan harga paling kompetitif, menawarkan sembang dalam talian dan sokongan telefon. Sokongan teknikal dan pelanggan tersedia 24/7 dan berpusat di Austin, Texas.

Tutorial dan Pangkalan Pengetahuan

Volusion menawarkan pustaka video dan panduan yang luas yang akan membantu anda memulakan dan menangani tugas yang lebih rumit. Walaupun program ini tidak disertakan dengan panduan terbina dalam, terdapat banyak sumber berharga untuk membantu anda sepanjang perjalanan.

Menghubungi Sokongan

Kaedah termudah untuk menghubungi sokongan adalah melalui ciri sembang langsung. Anda juga boleh menghubungi nombor 800 atau membuat tiket sokongan. Sekiranya anda menelefon atau menghantar e-mel, masa tindak balas bergantung pada rancangan yang anda beli. Oleh itu, wakil sembang langsung cepat bertindak balas dan berpengetahuan tinggi.

Penilaian Perkhidmatan Pelanggan

Dalam arena perkhidmatan pelanggan, Volusion berada di atas yang lain. Mereka telah memenangi anugerah untuk perkhidmatan mereka dan nampaknya menyokong pekerja mereka, yang merupakan berita baik untuk anda. Pekerja yang senang cenderung melakukan kerja yang lebih baik. Sama ada anda berbual, e-mel atau menelefon, anda boleh menjalin hubungan dengan wakil yang ramah dan membantu yang akan menjadikan keperluan anda menjadi keutamaan walaupun anda mendaftar dalam Pelan Mini.

Mereka telah membina reputasi dengan cepat memberikan jawapan yang tepat. Anda tidak akan pernah merasa seperti berhadapan dengan seseorang yang baru membaca naskah.

Sekiranya ada, Volusion boleh menggunakan lebih banyak forum sokongan. Dengan beribu-ribu pelanggan, mengejutkan bahawa tidak ada perbualan suapan komuniti di web. Ini adalah sesuatu yang harus disokong dan dorongan oleh Volusion, terutama kerana ini dapat memberi sedikit pekerjaan untuk pasukan sokongan mereka.

Kemudahan penggunaan

Ini adalah kawasan lain di mana Volusion kekurangan. Sebilangan besar program berusaha untuk mesra pengguna mungkin. Semakin banyak orang yang dapat menggunakan perisian mereka, semakin banyak pelanggan yang dapat mereka perolehi. Volusion tidak pernah berusaha untuk menghasilkan produk yang dapat diakses oleh pemula dan pakar.

Pokoknya: Sekiranya anda tidak mengetahui sebarang pengekodan, anda tidak akan dapat menyesuaikan laman web anda dengan mudah walaupun dengan tema premium.

Seperti disebutkan di atas, Volusion memang menawarkan editor, tetapi bukan editor WYSIWYG standard yang memungkinkan reka bentuk drag and drop. Ini adalah ciri khas Volusion yang dilengkapi dengan batasan. Walaupun seorang pemula tentu dapat mengatur kedai, mereka akan merasa sukar untuk membuat perubahan pada tema. Volusion sangat sesuai untuk mereka yang mempunyai pengalaman pengekodan.

Bantuan Mengedit

Sekiranya anda menghadapi masalah reka bentuk, pertaruhan terbaik anda ialah mencari tutorial yang berkaitan. Banyak video yang tersedia dapat memberi anda petua. Anda juga boleh mengklik butang bantuan penyunting untuk mencari topik. Ciri carian ini sangat berguna dan akan mengarahkan anda ke artikel yang berkaitan.

Antaramuka pengguna

Walaupun terdapat masalah reka bentuk pengekodan, antara muka admin benar-benar menarik dan mudah dinavigasi. Semuanya tersusun secara logik dan senang dikesan. Sejauh menguruskan pesanan dan inventori, platform ini sangat mesra pengguna.

Kelebihan lain ialah anda dapat mengawal laman web anda. Itu semua milik anda.

Pengalaman pelanggan

Sebagai tambahan kepada pengalaman pentadbir anda, anda perlu mempertimbangkan pengalaman membeli-belah pelanggan anda. Untuk memberikan pengalaman membeli-belah yang lengkap, anda mungkin perlu melabur dalam Pro Plan. Ini akan membolehkan anda berkomunikasi dengan cekap dengan pelanggan dan menawarkan mereka kedai tanpa batasan yang jelas. Pakej yang lebih murah tidak termasuk semua loceng dan wisel hubungan pelanggan yang anda mahukan. Sudah tentu, anda selalu dapat memulakan rancangan kecil dan menaik taraf semasa anda pergi.

Kesimpulannya

Volusion adalah platform eCommerce yang stabil. Tidak ada keraguan mengenai perkara itu. Keputusan sebenarnya bergantung kepada berapa banyak pengalaman yang anda ada dengan pengekodan dan berapa banyak wang yang anda ingin belanjakan setiap bulan. Yang benar adalah bahawa terdapat lebih banyak pilihan mesra pemula yang juga tersedia dengan harga yang lebih berpatutan.

Ini terutama berlaku kerana Volusion memasarkan dirinya sebagai pilihan all-in-one. Ia tidak memberikan perbezaan yang berbeza dari pertandingan yang lain. Semasa anda membandingkan platform eCommerce yang tersedia, anda akan melihat bahawa beberapa fokus pada reka bentuk atau ciri pemasaran. Bukan Volusi. Ini adalah program perisian yang dihoskan eCommerce standard untuk pemilik kedai am.

Sekiranya pengekodan bukan salah satu kelebihan anda, terus cari dan cari program dengan editor WYSIWYG tradisional.

Bandingkan

Volusi

94

Shopify

96

Komersial Besar

95

LemonStand

93

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map